"Pana acum, nu am dat nici un ordin pentru o interventie militara" in Siria, a declarat presedintele american, Barack Obama, in timpul unei conferinte de presa. Dar "daca vom incepe sa vedem arme chimice mutate sau folosite, acest lucru imi va schimba modul de gandire", a adaugat presedintele.

"Supraveghem situatia atent, am pregatit o serie de planuri (...) si le-am exprimat clar tuturor fortelor din regiune ca este vorba despre o linie rosie pentru noi, si ca vor fi consecinte enorme" daca se va depasi, a mentionat Obama.

Presedintele francez, Francois Hollande, a repetat ca o solutie politica in Siria nu va fi posibila fara plecarea de la putere a presedintelui Bashar al-Assad, el discutand acest subiect cu noul mediator international, Lakhdar Brahimi, care declarase anterior ca inca nu este pregatit sa ia o pozitie in acest subiect, potrivit MEDIAFAX.

"Este necesar sa oprim acest razboi civil si nu va fi simplu", a declarat pentru France 2 succesorul desemnat al lui Kofi Annan

"Ceea ce se intampla pe teren, sunt crime teroriste care vizeaza poporul sirian si care sunt facute de grupari inarmate sustinute de tari cunoscute", a sustinut Ministerul sirian de Externe, incercand sa nege termenul de razboi civil.

"Nu credem intr-o pace fara plecarea lui Assad si incetarea varsarii de sange. Vom fi foarte clari cu trimisul special Brahimi in aceasta privinta", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat American, Victoria Nuland.