Convoiul, format din sustinatori ai colonelului, inclusiv seful serviciilor sale de securitate Mansour Dhao si luptatori tribali, ar fi traversat desertul catre Niger, ajungand marti seara in capitala Niamey.

  • Gaddafi, lasat sa plece de buna voie?

Oficiali din cadrul serviciilor de informatii sugereaza un acord extraordinar incheiat intre Africa de Sud si Franta, care actioneaza in numele NATO, pentru a "preveni varsari de sange ulterioare" prin permisiunea acordata lui Gaddafi si familiei acestuia de a parasi tara, scrie MEDIAFAX.


Noii lideri din cadrul Consiliului National de Tranzitie au refuzat sa confirme acest presupus acord, care i-ar permite dictatorului sa petreaca cel mult 72 de ore in tranzit catre Niger. Gaddafi ar fi insotit de fiul sau Seif al-Islam. [Se va razbuna Gaddafi?]

Oficialii rebeli au confirmat independent ca un convoi format din zece vehicule care transportau aur, euro si dolari a trecut in Niger marti, cu ajutorul luptatorilor tribali.

Gaddafi si fiul lui Saif al-Islam ar ramane o vreme in capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, dar aceasta nu ar fi destinatia lor finala.