"Problemele Ungariei sunt acum si cele ale Uniunii Europene. In calitatea de presedinte al UE in urmatoarele sase luni, Ungaria are multe responsabilitati: incheierea acordului pentru aderarea Croatiei, intrarea Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen, dezbaterea pe tema integrarii romilor si politici economice mai eficiente. Un populist de dreapta care deja a starnit iritarea Germaniei, Cehiei, Luxemburgului si a OSCE in legatura cu legea ungara a presei, Viktor Orban este ultima persoana din Europa potrivita sa monitorizeze, sa nu mai spunem sa gazduiasca, aceste consultari", apreciaza ziarul The Guardian, potrivit MEDIAFAX. [Premierul ungar: 2011 va fi cel mai dificil an pentru UE]

"Contributia sa la dezbaterea central-europeana a fost retrezirea fantomelor trecutului prin oferirea posibilitatii de a primi cetatenie ungara celor aproximativ 3,5 milioane de etnici maghiari din tarile vecine Ungariei", subliniaza The Guardian.

"Este corect sa vedem dezastruoasa mostenire economica a fostului guvern ungar. Poate ca cel mai asemanator model de revolutie patriotica a fost regimul nefericit al fratilor Kaczynski in Polonia. Dar, spre deosebire de Polonia, Ungaria este o tara mica, a carei economie este dependenta de investitiile germane. Fara investitiile germane, acest castel de carti s-ar prabusi", apreciaza publicatia britanica.

Citeste si:Integrarea romilor, o prioritate a Uniunii Europene

Ungaria vrea frontiera libera cu Romania

Basescu: Imi asum responsabilitatea pentru intarzierea intrarii in Schengen