Kuprianov a sustinut o scurta declaratie de presa, transmisa de postul de televiziune Vesti, in care a anuntat ca se intreprind masuri suplimentare pentru acoperirea necesarului de gaze al tarilor europene.

Kuprianov a aratat ca Gazprom este, in acelasi timp, dispus "in orice minut", sa reia tratativele cu partea ucraineana, manifestand nedumerirea rusilor fata de anuntul Kievului de a relua aceste negocieri abia la 8 ianuarie.

Anuntul vine la scurt timp dupa cel al ucrainienilor de la Naftogaz, care au declarat cu putin timp inainte ca dupa ce Rusia a redus marti la ora 6.00 livrarile de gaz destinat Europei, Ucraina a suplimentat volumul, pana la ora locala 10.00, cu 13,6 milioane de metri cubi din rezerve proprii, potrivit RIA Novosti.

In plus, tot marti, seful Naftogaz, Oleg Dubina, a anuntat ca va merge la Moscova in 8 ianuarie, pentru a se intalni cu omologul sau de la Gazprom Aleksei Miller. Deplasarea lui Dubina la Moscova va avea loc in a doua zi de Craciun, celebrat pe stil vechi, atat in Ucraina, cat si in Rusia.