Compania ucraineana Naftogaz sustine ca dupa ce Rusia a redus marti la ora 6.00 livrarile de gaz destinat Europei, Ucraina a suplimentat volumul, pana la ora locala 10.00, cu 13,6 milioane de metri cubi din rezerve proprii, informeaza RIA Novosti.

"Scaderea volumului de gaze naturale a inceput la ora 3.00 (ora Kievului)", precizeaza Naftogaz intr-un comunicat, potrivit NewsIn.

In data de 6 ianuarie, ora 6.00, Rusia a livrat la granita cu Ucraina 92 milioane de metri cubi pe zi, la ora 8.00 volumul gazelor a scazut la 81 de milioane de metri cubi pe zi, iar la ora 10 – 73,8 milioane de metri cubi pe zi". Astfel, in comparatie cu volumul gazelor livrate in 5 ianuarie ora 10.00, care a fost de 314,6 milioane de metri cubi pe zi, furnizarea gazului rusesc destinat pentru tranzit a scazut de peste patru ori, se arata in comunicat.

Potrivit companiei Naftogaz, volumul gazelor livrarate din Ucraina catre statele europene, marti, la ora 6 dimineata a fost de 94 milioane de metri cubi pe zi, la ora 8 dimineata – 77,7 milioane de metru cubi, iar la ora 10 dimineata – 82,1 milioane de metri cubi pe zi.

In acest fel, Ucraina tranziteaza, pe cont propriu si din rezerve proprii, volumul gazului rusesc catre statele europene, arata Naftogaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.