Info
x
Arhaismele - metode de exprimare voluntare si incontestabile
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 8 Februarie 2016, ora 17:16
Arhaismele sunt cuvinte, expresii sau grupuri de cuvinte care redau ceva din trecut, insa azi sunt arar folosite, daca nu au iesit déjà aproape total din utilizarea contemporanilor.
Arhaismele sunt necesare si indispensabile pentru a patrunde trecutul pana in cea mai launtrica esenta a sa! Trecutul nu poate fi ignorat! El exista! Idem exista ARHAISMELE! Nu-mi lua alternativa de a ma exprima voluntar si incontestabil arhaic ori de cate ori vreau sa inteleg trecutul, chiar daca iti vorbesc in prezent si cu certitudine ma vei citi candva in viitor, indiferent unde te-ai afla in lume ! Doresc si am nevoie sa mi se alature toti cei ce iubesc limba româna si intentioneaza sa imi dea o mana de ajutor pe acest drum care ne uneste acum ! Prin acest topic vreau sa le redam viata arhaismelor prin care cei din trecut au ales a se exprima pentru a da amploarea cuvenita oricarei situatii relatate, in scopul de a informa cititorul de cele mai mici detalii care mereu conteaza! Vroiti a-mi fi alaturi 'au ba ?
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2016, ora 17:24
''Galbenul: Nu te atinge de nationalitate, soro draga, ca ma supar.
Paraua: Pardon, scumpul meu; n-am vroit sa te mahnesc.'' Am redat o parte a dialogului dintre Galbenul Olandez si Paraua Turceasca, din ''ISTORIA UNUI GALBEN'' scrisa de VASILE ALECSANDRI, aparuta pentru intaia oara in revista ieseana PROPASIREA in anul 1844. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2016, ora 17:33
''Istoria unui galben '' am avut ocazia sa o citesc recent. Si mi-a umplut pur si simplu ziua de bucurie.
Dupa multe calatorii si peripetii, galbenul olandez si paraua turceasca reusesc sa se reintalneasca in cutiuta de fildes sculptat a unui om cu harul scrierii atat in rime cat si in proza: VASILE ALECSANDRI : ''Sa marturisesc ca m-au apucat fiori reci in fata acelei minuni, nu socot ca a fi vreo rusine din parte-mi, pentru ca nu sunt deprins a trai printre spirite. Spun drept ca atunci m-am crezut inconjurat de vedenii, fantasme, stahii, strigoi, moroi si de toate fiintele fantastice cate joaca parola si hora cu miezul noptii, in lumina lunii. Peste putin insa linistindu-ma ceva, nu stiu cum s-a facut ca am gandit la A. Donici, fabulistul, si aducandu-mi aminte de fabula lui Fierul si argintul, in care aceste doua metaluri tin un dialog atat de intelept, deodata zic, o lumina cereasca imi trecu prin minte, si am inteles urmatorul adevar: ca si metalurile au suflet, mai ales aurul si argintul, de vreme ce ele insufleteaza si mai de multe ori desufleteaza oamenii; in urmare trebuie sa aiba si grai.'' Vreau sa aiba grai acest topic ! Va multumesc anticipat si va sunt alaturi cate zile oi avea ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 9 Februarie 2016, ora 15:19
imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Februarie 2016, ora 16:05
De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 15:19:43imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul ! Da, Gabi, asa este! Si ma poti ajuta , déjà o faci de atatia ani si iti multumesc! Aurul este cald exact ca si Soarele. Galben si cald. Pozitiv. Yang. Argintul este rece exact ca Luna, ca si noaptea. Negativ. Ying. Armonia asta este, imbinarea perfecta a binelui si raului. Secretul este in capacitatea fiecaruia / fiecareia sa reuseasca a stabili balanta intre ele. Predomina si invinge mereu binele, pentru ca este lumea lui Dumnezeu!
|
|
Postat pe: 9 Februarie 2016, ora 16:10
Vroiesc a-ti multumi, Gabi, ca-mi esti alaturi !
A propos de povestea relatata de Vasile Alecsandri, te poarta prin mai multe calatorii, esti proiectat/a in diverse momente ale trecutului, printre care , la un moment dat, galbenul olandez salveaza viata unui participant la un duel, apoi ajunge chiar si pe fundul apei, dar in final tot se regaseste cu paraua turceasca in cutiuta de fildes , povestind toata noaptea sub lumina lunii. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Februarie 2016, ora 16:32
De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:05:22De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 15:19:43imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul ! nu, nu, nu invinge intotdeauna Binele si, regret ca trebuie s-o mai spun o data : este Lumea Creeata de Dumnezeu ,intr-adevar , dar cel care conduce Terra NU e EL ci, un Subordonat al Lui ! iar Raul cu care ne confruntam isi are rolul lui de Invatare si il obliga pe om sa faca Optiunea : acolo sau dincolo ?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Februarie 2016, ora 16:37
De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 16:32:21De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:05:22De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 15:19:43imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul ! Dumnezeu invinge mereu, indiferent de teren! Sa nu omitem ca Arhanghelul Mihail, cel mai asemanator lui Dumnezeu, a inlantuit raul iar sabia Arhanghelului impreuna cu Rozaliul Mariei il tin legat pe veci! Nihil sine Deo!
|
|
|
|
|
Postat pe: 12 Februarie 2016, ora 22:28
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 21:19
De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:37:34De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 16:32:21De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:05:22De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 15:19:43imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul ! L-am legat bine.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2016, ora 11:07
De la: nastasemihail, la data 2016-02-17 21:19:04De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:37:34De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 16:32:21De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:05:22De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 15:19:43imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul ! Asa sa ramana,pentru totdeauna! Nihil sine Deo!
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2016, ora 15:21
De la: nastasemihail, la data 2016-02-17 21:19:04De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:37:34De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 16:32:21De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:05:22De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 15:19:43imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul ! Salut, Mihaile ! sanatos, voinic ? dar, apropo de ce-ai spus : daca ne luam dupa ce-a spus Nostradamus ca se va intimpla din cauza alierii Rusiei cu Arabii, inceperii razboiului si aparitia unui " salvator " care se va dovedi a fi anticristul, tocmai ce se va dezlega ceea ce credem noi ca-i bine legat ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Februarie 2016, ora 17:07
De la: gabigabi2, la data 2016-02-18 15:21:28De la: nastasemihail, la data 2016-02-17 21:19:04De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:37:34De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 16:32:21De la: Musetel, la data 2016-02-09 16:05:22De la: gabigabi2, la data 2016-02-09 15:19:43imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult in discutia asta, doar ca vroiam sa spun ca Aurul este simbolul Soarelui - puternic yang si Argintul este al Lunii - puternic yin si Fat- Frumos din basmele noastre, are brodat pe pieptarul ce-l poarta Soarele pe piept ( yang ) si pe spate Luna ( yin) , ceea ce vrea sa spuna ca ASA trebuie sa fie EROUL perfect : echilibrat si un om spiritualizat care Cunoaste Binele si Raul ! Sanatosi sa fim cu totii! Va fi PACE! Important este sa ramanem tari in credinta. Cel viclean nu are putere in fata lui Dumnezeu! Asta sa nu uitam niciodata! Va rog. Isus, cand se afla in barca cu ucenicii Sai, declansandu-se furtuna, atipise in timp ce tot echipajul barcii era inspaimantat ca vor muri in mare, izbiti de mania valurilor. Unul dintre ucenici il trezeste pe Isus, cerandu-I ajutorul. Isus le spune: Ce, atata credinta nu aveti? De ce va temeti atunci? Apoi a poruncit furtunii sa se astampere, linistindu-se toti. Dumnezeu este cu noi! El este PACE si IUBIRE! Nu va mai temeti! Va fi PACE! Cu noi toti! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2016, ora 14:34
Asa sa fie !
.....probabil ca s-a-nselat cel care a scris Apocalipsa !
Raporteaza abuz de limbaj |