back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Nu uitati ca am trecut la ora de iarna + sunteti de acord cu tigania pe care o practica biserica?

luana_pavel

25 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 01:56

Am trecut la ora de iarna ! Ca sa ne lamurim de la inceput asa ca setati-va ceasurile cu o ora mai devreme (ora 4 devine ora 3).

Acum sa trecem la lucruri mai serioase:

Am fost zilele acestea pe langa Mitropolie, unde, preotii de pe la noi s-au hotarat sa aduca ceva moaste de pe alte meleaguri. Nu zic, moastele ca moastele, dar ma scoate din sarite tigania cu care trateaza si organizeaza aceste evenimente biserica romana. 1. Totul s-a transformat in primul rand in business: toti pelerinii dau foarte multi bani (neimpozabili, nedeclarati bisericii)
2. Tot eveniomentul este de-o ipocrizie fara margini (pelerini care beau bere si injura ca la usa cortului.

Deci sa fim seriosi, nimic nu are nicio legatura cu credinta... totl e o tiganeala

Raporteaza abuz de limbaj
dumitrascu_nicu

19 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 07:30

Nu e ceve nou.Biserica aduna averi imense pe seama prostilor.Totul e neimpozabil.S-a intrebat cineva din guvern sau parlament ce avere are biserica si ce face cu banii?Nu mai e credinta ,e afacere.Isus nu avea lux.Toti popii au limuzine scumpe ,construiesc biserici cu lux mare,au averi impresionante pe care le administreaza fara acte,nu dau nimic la stat,numai aduna.Unde vor sa ajunga?Toti popii pana la cel mai inalt nivel au haine cusute cu fir de aur,foarte scumpe pe banii prostimii.A ajuns sa faca politica la nivel inalt.Predica in biserici pentru partidele care dau bani si sunt la putere.Banii de la bugetul primariilor se da la biserica in functie de cum ajuta biserica partidul de la putere.RUSINE.Nu ia nimeni pozitie.Cand sunt adunari mari in cinste vreunui sfant ,da cate o portie de sarmale de le ia ochii prostilor,se omoara intrei ei la rand.Vai de Biserica noastra ortodoxa!!!Sa spuna cineva ca nu este asa!!!

the_dark_p4dr3

7 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 08:57

pentru acest post!aceasta discutie va recomand pe youtube sa cautati truda-tara pupaturilor de moaste...pt ca sa fim seriosi cam asta suntem...uitativa la clip..stiu ca multi dintre voi nu ascultati acest gen

sebycatana

5 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 10:37

Spui "pelerini care beau bere si injura" si te exprimi in titlul articolului "tigania care o practica biserica" ...pai mie mi se pare ca e tigania care o practica pelerinii cand merg la biserica....si nu tigania care o practica biserica ca nu cred ca a organizat biserica pelerinaj ca sa bea lumea bere si sa injure...iar cat despre banii care ii da lumea...a mai fost un articol zilele trecute despre averile bisericii....sunt de aceiasi parere ca si in articolul trecut...le-a bagat cineva mana in buzunar?...au dat de bunavoie...

adnas

152 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 12:52

Ai dreptate si pe mine a ajuns sa ma scirbeasca SRL MITROPOLIA sau SRL BISERICA NEAMULUI ,oare ce menire are biserica sa vada o turma de oameni amariti care se bat pe o sarma si spera ca vor fi ajutati sa le fie mai bine ,si daca tot sunt ajutati sa li se zica eventul si cu cine sa voteze ?
La virsta mea au ajuns sa ma indeparteze de biserica,mi-e scirba de tot felul de popi ce bintuie de boboteaza pe la usa da primesca darul,de negocierile la nunta ,botez si chiar si imormintare(eu am patit-o)Cita ipocrizie sta in "sa faci ce zice popa ,nu ce face el"de ce el are voie sa fie un bisnitar,un tunar de drumul mare si eu trebuie sa iau de la el ce-mi zice.Care e diferenta dintre camarila lui Basescu si prea fericitii clerici ? Am ajuns sa ma multumesc cu credinta din sufletul meu,de rugaciunile in fata icoanelor din casa,si credinta ca faptele mele vor da greutate celor 10 porunci,cit despre iertare stiu ca Dumnezeu mi-o da si nicidecum popi care au taxe pentru toate.La Cernica la intrare au un tabel cu toate preturile pentru toate serviciile ,stau si ma intreb cum ar putea da un acatist un aurolac care s-ar ruga sa-i dea Dumnezeu o cutie din carton mai buna ????? Trist dar adevarat.

lll

4 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 15:10

...nu stiu de ce va mira ,,tigania" bisericii si a pelerinilor.Pelerinii au venit de pe unde au apucat fiecare cu scopurile lui.

Va atrag atentia banii ce se doneaza bisericii? neimpozabili etc.?
Mi se pare o ipocrizie sa faceti asta fara sa amintiti si de sumele de sute de ori mai mari furate de oameni izolati(senatori ,primari,interlopi,afaceristi etc.) .Sa nu uitam ca banii bisericii asigura un trai indestulat majoritatii preotilor dar sunt nimic fata de opulenta celor care fura efectiv de la noi toti (...si de la biserica ).Si sa ne mai amintim ODATA:

BANII BISERICII SUNT DATI ,DONATI ETC. DE BUNA VOIE!...NU FURATI CA CEI AI POLITICIENILOR.

DERANJUL DV.FATA DE ,,BANII" NEIMPOZABILI AI BISERICII E ABSURD!!!IN TARILE CIVILIZATE NU EXISTA IMPOZIT!!!CITITI DEFINITIA IMPOZITULUI SI VETI RAMANE CU GURA CASCATA.PLATA IMPUSA.SAU MAI BINE VA ZIC CA IN SPANIA SUNT 7 IMPOZITE SI IN SUEDIA 2,IN ANDORRA NICI UNUL ETC.

MULTI CETATENI SUA DUPA CITIREA CONSTITUIEI LOR NU AU MAI PLATIT UN CENT LA STAT!!PT CA ACOLO SCRIE CA AU DREPTUL SA TRAIASCA PE TERITORIUL AMERICAN FARA SA AIBA VREO OBLIGATIE MATERIALA.

viespi

192 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 16:24

"tanti" tu aia satula de prea mult bine. te-ai gandit sa te iei de biserica/moaste/pelerini/bani?! ar fi bine sa iti faci o critica tie, apoi altora. rezolva problemele tale apoi ale celorlalti. nu sunt fan biserica, moaste sau mai stiu eu ce ca acum eram pe feisbuc si le dadeam un laic. dar uite frate cine se gasi sa comenteze. iudo vorbesti de altii?! vezi in gradina ta ca te inneci in

Bodhi

48 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 16:56

Inca un topic creat de celebra echipa de admini britanici nascuti cu conturi in aceasi zi si acelasi numar de postari...Bagati baieti ca scade ratingu la site...

I've stopped checking for monsters under my bed when i realized they were inside me.
sebycatana

5 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 18:00

De la: adnas, la data 2011-10-30 12:52:40Ai dreptate si pe mine a ajuns sa ma scirbeasca SRL MITROPOLIA sau SRL BISERICA NEAMULUI ,oare ce menire are biserica sa vada o turma de oameni amariti care se bat pe o sarma si spera ca vor fi ajutati sa le fie mai bine ,si daca tot sunt ajutati sa li se zica eventul si cu cine sa voteze ?
La virsta mea au ajuns sa ma indeparteze de biserica,mi-e scirba de tot felul de popi ce bintuie de boboteaza pe la usa da primesca darul,de negocierile la nunta ,botez si chiar si imormintare(eu am patit-o)Cita ipocrizie sta in "sa faci ce zice popa ,nu ce face el"de ce el are voie sa fie un bisnitar,un tunar de drumul mare si eu trebuie sa iau de la el ce-mi zice.Care e diferenta dintre camarila lui Basescu si prea fericitii clerici ? Am ajuns sa ma multumesc cu credinta din sufletul meu,de rugaciunile in fata icoanelor din casa,si credinta ca faptele mele vor da greutate celor 10 porunci,cit despre iertare stiu ca Dumnezeu mi-o da si nicidecum popi care au taxe pentru toate.La Cernica la intrare au un tabel cu toate preturile pentru toate serviciile ,stau si ma intreb cum ar putea da un acatist un aurolac care s-ar ruga sa-i dea Dumnezeu o cutie din carton mai buna ????? Trist dar adevarat.

Cand vad oameni care se leaga de faptul ca au platit o taxa la inmormantare(sau nunta sau botez) care e o data in viata....asa de mult ati dat?...sau asa de tare v-a influentat viata taxa asta?....pai ce sa mai zicem de exemplu in cazul unui autoturism unde se platesc anual si impozit,si asigurare si taxa de drum si mai stiu eu ce lucruri obligatorii?....hai sa fim seriosi totusi...atata insistati cu banii pe care ii are Biserica...si preotii....de ce nu face nimeni in articol despre doctorii din romania ca ma ingrozesc cand ma uit pe fluturasul de salariu si vad ce procent trage sanatatea(banii care ii ia fara sa ma intrebe daca vreau...poate fara sa am nevoie de spital ca m-a ferit Dumnezeu pana acum)...si daca mergi la doctor nu se uita la tine pana nu dai dreptu....astea sunt probleme ...astia sunt bani furati...nu ce face Biserica....

ezisaunoapte

39 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 21:20

Biserica, credeam ca e chemata sa educe oamenii, sa ii apropie de Dumnezeu, nu sa ii prosteasca!!! De unde moda asta cu pupaturi de oase, care iti asigura sanatate, mantuire sau mai stiu eu ce? Biblica nu e, cum nici inchinarea la moaste, idoli ,sfinti, nu e biblica! Cititi poruncile ...sa nu-ti faci chip cioplit...sa nu te inchini inaintea lor...caci eu sunt un Dumnezeu gelos...
Toti sunt crestini dar nu mai stiu citi Biblia, poruncile! Dumnezeu a dat pe Fiul Sau jertfa pentru iertarea pacatelor! De ce crede cineva ca nu e suficient sa te rogi direct lui Dumnezeu si doar Lui sa te inchini?
De ce trebuie atata circ pentru a-ti exprima "credinta"? Oameni buni! Dumnezeu ne cere o viata simpla, dependenti de El, sa ajutam pe aproapele nostru, sa ne iertam unii pe altii, sa traim o viata corecta! Asta e credinta, restul sunt prostii! Ne batem joc de jerta de pe cruce, pupand moaste, inchinandu-ne la te miri ce si de fapt uitam de Dumnezeu si de scopul nostru pe pamant !
Chiar suntem un popor atat de prost ca trebuie sa ne platim mantuirea? PRETUL A FOST PLATIT CU SANGE ! Banii nu sunt pentru mantuire , ci pentru popi! In Biblie scrie sa dai zecime din tot ce castigi! Sunt religii unde acesti bani se dau lunar, tu esti raspunzator de calcul, nu te intreaba nimeni cat castigi, tu raspunzi cu constiinta in fata lui Dumnezeu si pentru zecime primesti chitanta! Si din acesti bani se platesc salariile preotilor, construirea de biserici, donatii de carti si ajutoare la saraci, totul contabilizat la cent! Asa mi se pare mai corect! Si pentru nunti, inmormantari nu se da nimic! Face parte din slujba preotului, pentru care ia salar! Dar pentru banii pe care ii dai la biserica si la popa ca vine la nunta, inmormantare, boboteaza, etc..ar trebui sa primesti chitanta! Asa mi s-ar parea corect! Ce dai tu la biserica, de buna-voie, e altceva! Dar cand cumperi lumanari, carti...ar trebui chitanta!

valeriulivanov

1792 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2011, ora 15:56

VRE-O FATA BISERICEASCA A RIDICAT IN PARLAMENT PROBLEMA CA POPORUL MOARE DE FOAME?!.. ,DAR IN SCHIMB RIDICA BISERICI PESTE CADAVRELE ROMANIILOR FLAMANZII!.MARE RUSINE!....

sebycatana

5 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2011, ora 22:41

De la: uirelav, la data 2011-10-31 15:56:35VRE-O FATA BISERICEASCA A RIDICAT IN PARLAMENT PROBLEMA CA POPORUL MOARE DE FOAME?!.. ,DAR IN SCHIMB RIDICA BISERICI PESTE CADAVRELE ROMANIILOR FLAMANZII!.MARE RUSINE!....

Foarte tare observatia.... cred ca de-aia le merge rau la oameni ca nu ridica Biserica problema ca poporul moare de foame in parlament....ai cumva impresia ca parlamentu si cei care ne conduc pe noi mai asculta de cineva?....

Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 31 Octombrie 2011, ora 23:06

De la: Bodhi, la data 2011-10-30 16:56:22Inca un topic creat de celebra echipa de admini britanici nascuti cu conturi in aceasi zi si acelasi numar de postari...Bagati baieti ca scade ratingu la site...
Intradevar laboratoarele yuppy bat si cobaii lui Mengele

yuppiy_ta

1297 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2011, ora 08:33

Ma declar profund dezamagita de patriarhul BOR, si nu de putin timp s-au adunat 3 mari motive. NU pot decat sa ii compatimesc sincer profund pe toti crestinii ortodoxi.

| Varianta pentru tiparire a topicului Nu uitati ca am trecut la ora de iarna + Sunteti de acord cu tigania pe care o practica biserica?
Mergi la: