Info
x
Sa vorbim despre bogata biserica ortodoxa romana
|
tom_20034 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 3 Noiembrie 2011, ora 23:12
Raporteaza abuz de limbaj |
|
amgiN 264 mesaje Membru din: 3/11/2011 |
Postat pe: 3 Noiembrie 2011, ora 23:25
Banii nu sunt ochiul dracului sunt ochiul omului,totusi tind sa cred ca micii devilosi se respect si mizeaza pe cazacioc,vodka si femei ..nu bucati de plastic..
Raporteaza abuz de limbaj
Orice este are o ratiune de a fi..
|
|
corindb 4 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Februarie 2014, ora 09:11
Prefer sa fiu prost, în ce expui tu, dar credincios atât cat pot fi. In rest, atunci când nu vei mai gãsii ajutor în cei din jurul tãu și în capacitãțile tale "pozitive" intelectuale sau/și spirituale iți doresc sa te Trezești și sa mergi la Biserica - acolo vei descoperii, în Ortodoxie,cum sa trãiești. Cat despre nu știu ce pãrinte care pune taxe pe pomelnice - acel om trãiește în pustietate , nu exista comunitate, nu exista Consiliul Parohial ca sa îl Îndrepte? Este ușor sa arați cu degetul. I-a încearcã sa Schimbi ceva - asa te vei schimba și tu.
Doamne Ajuta! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Februarie 2014, ora 09:14
Daca va uitati pe site-ul bor,faceti osocoteala si veti vedea ca ,din 1990,s-au construit cam 650 de MANASTIRI-cu 1,2 sau 3 vietuitori -cum este specificat, iar biserici nou construite ,vorba ceea ,fara numar,fara numar...
Iar noua catedrala este ca un mamut,nu este in stilul bisericilor romanesti istorice ,Si de preamercantilul Daniel ,sa nu mai vorbim! Pentru a fi credincios si a dialoga cu Dumnezeu nu este nevoie de intermediari! Raporteaza abuz de limbaj |
|
oldhunter 18 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Pitesti |
Postat pe: 12 Februarie 2014, ora 09:37
Ne-ar trebui inca un Alexandru Ioan Cuza si inca un an 1863 ptr. a seculariza din nou averile manastiresti. Acum nu stiu cat reprezinta (ca terenuri vorbesc)dar atunci era 1/4 din suprfata arabila a Romaniei.
Deci...."unde esti tu, Cuza Doamne? " Raporteaza abuz de limbaj |
|
costelaeg 170 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Februarie 2014, ora 13:24
Comentariiile pe aceasta tema sant asa cum vedeti si voi impartite . Dar nu pot sa nu obsev cateceva din ambele tabere " lipsa educatiei morale crestine a biserici care cere bani IMPOZITATI de la populatie iar biserica cere cu nerusinare clementa pentru scutirea de impozite . Nevoia de alegatori a guvernantilor accepta cu nerusinare aceast compromis cu biserica . Atunci cand tara este la greu trebuie sa puna umarul tot norodul inclusiv biserica cu un impozit minim de 10% din incasari pentru ca populatia este sugrumata de impozitare.
|
boamfa_ion 86 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Februarie 2014, ora 18:53
puteti vorbi cat vreti-pe preasfintii ii doare undeva si vor continua sa va jefuiasca atat personal si ca stat pana ne vom hotara sa ii dam afara. parca imi amintesc ca in constitutie romania este proclamata stat laic.
|
Fosta membra 9am.ro 23 mesaje Membru din: 18/01/2014 |
Postat pe: 13 Februarie 2014, ora 05:09
eu,regret ca am fost botezata in religia ortodoxa,o preferam pe cea catolica.
|
|
|
|
sopfos1 16 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Februarie 2014, ora 01:44
Cititi cartea scrisa de Pavel Corut......MANTUIREA DUPA CUMPLITA RATACIRE...
|
Fosta membra 9am.ro 23 mesaje Membru din: 18/01/2014 |
Postat pe: 14 Februarie 2014, ora 02:54
SPRE REGRETUL MEU,NU AM CITIT O.apreciez autorul.
|
vyorell680 11 mesaje Membru din: 8/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Februarie 2014, ora 18:20
Fraierica geamantan...Asta esti. Amesteci biserica ortodoxa cu vrajitoare si camatari. O stii pe-aia ca popa nu te ingroapa daca nu ti-ai platit contributia la biserica? sau ca acest serviciu funerar se taxeaza si se da o chitanta care este14 sau mai putin din banii care ti se pretind de catre preot? Ai multe lacune, frate, mai interewseaza-te.
|
stefaroi1967 16 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 08:05
nu vb de biserici ci de slujitori ei....asa ca mai rumega...
|
9am105493 4 mesaje Membru din: 24/07/2009 |
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 18:31
Pe bune ca unii oameni vorbesc fara sa cunoasca macar 50% din problema :)))) in primul rand si preotii platesc contributie la stat si toate taxele ce le plateste orice angajat din ROMANIA!!!! Nu sunt pusi pe imbogatit, iar ce tine de pomelnice si acatiste fara sa fie contabilizate SUNT CONTABILIZATE, SI IN BISERICA SUNT REGISTRE, CHITANTE, SI BISERICA PLATESTE TAXE FARA NUMAR LA EPISCOPIA DE CARE APARTINE SI MAI DEPARTE LA MITROPOLIE!!!!! Banii nu sunt la preoti, sunt la EPISCOPI, MITROPOLITI SI RESTUL DIN ACEASTA CATEGORIE, multi preoti nici nu isi pot lua salariupt ca parohia unde slujesc nu are fonduri, nu au salariu de la stat...banii se opresc la episcopie, asa ca dragii mei nestiuturi nu va mai legati de preoti ca banii se duc mai sus, nu raman la ei,daca ei cer.....cer sa dea mai departe TRIST DAR FFFFFF ADEVARAT!!!!!
|
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 18:41
De la: DanciuMarius, la data 2011-10-22 10:29:49in primul rand esti informat gresit. in a-l doilea rand preotii din salariul de la stat de 800 lei platesc cas, taxe etc. si raman cu 300 lei iar restul trebuie sa si ia din contributie. da sunt preoti cu averi f mari dar sunt cei de la oras care au mii de familii in parohie zeci de mii. stai linisti ca pentru preotii de la sat e f greu pt ca nu au de unde sa isi scoata salariul. asta e grija noastra acuma? lasa ca fura astia din parlament de rup. noi sa atacam biserica ca doara alta grija nu avem. Sunt foarte multi care vorbesc fara sa stie absolut nimic, ai dreptate si preotii platesc taxe si impozite si fffff multi dintre ei mor de foamne pe bune, asa ca se apuca de muncile campului, animale....fiecare ce poate! Nu mai judecati, banii nu raman la preoti se duc mai departe....mai sus ;) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 18:46
De la: vyorell680, la data 2014-02-15 18:20:41 Fraierica geamantan...Asta esti. Amesteci biserica ortodoxa cu vrajitoare si camatari. O stii pe-aia ca popa nu te ingroapa daca nu ti-ai platit contributia la biserica? sau ca acest serviciu funerar se taxeaza si se da o chitanta care este14 sau mai putin din banii care ti se pretind de catre preot? Ai multe lacune, frate, mai interewseaza-te. In primul rand "popa" ai in cartile de joc, in biserica e PREOT ;) In al doilea rand, si in cadrul bisericii sunt reguli ce protul trebuie sa le respecte, trebuie sa platesti contributia anuala sa beneficiezi de servicii ;) orice serviciu se taxeaza ;) pt ca exista registe contabile....se justifica mai departe orice banut, iar din toate platile....el isi ia salariu....daca se ajunge cu banii, daca nu....aia e.....luna viitoare ;) E simplu sa judeci fara sa cunosti! Raporteaza abuz de limbaj |
|
NBIgrup 5 mesaje Membru din: 11/08/2014 |
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 19:41
un singur lucru va spun si o sa intelegeti de ce plateste statul preoti Secularizarea averilor mãnãstirești
inainte de Secularizarea averilor mãnãstirești 25% din terenul arabil al tari era detinut de biserici Vestimentatie Incaltaminte Electronice Accesorii si multe altele Mall online Magazin virtual Shopping Cumparaturi legatura cu cele mai puternice magazine online si marile branduri toate numa la NBI Mall nbi-mall.ucoz.com/ si pe facebook https://www.facebook.com/pages/NBI/207912209411640?fref=nf Raporteaza abuz de limbaj |
|
costelaeg 170 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Septembrie 2014, ora 16:28
De la: tom20034, la data 2011-10-20 19:44:21Ce parere aveti? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Septembrie 2014, ora 16:28
De la: scorpion53, la data 2014-09-15 16:28:25De la: tom20034, la data 2011-10-20 19:44:21Ce parere aveti? Cat de prost poti sa fii??? Fara limite, sunt sigura!!!:))))) Catedrala Mantuirii Neamului se ridica cu fonduri de la sponsori, de la bugetul statului, si de la credinciosi...ce ti se pare anormal???ma rog ai vrea sa CREASCA asa peste noapte, ca iarba dupa ploaie??? In toate tarile din lume exista catedrale ENORME si SUPERBE, ele reprezinta un NEAM, O credinta, o institutie ce dainuie de ani...e absolut normal sa avem si noi una, un popor de CRESTINI, corect? Dar mintea ta limitata si bolnava probabil vede doar BANI si atat, ALOOOOO nu banii iti aduc TOT, nu uita!!! Pomelnicele sunt contabilizate, la fel cum este si cutia milei, se incheie un proces-verbal si se taie chitanta in prezenta consilierilor parohiei, nestiutorule cu gura mare si fara creier, iti place sa vb dar nu stii nimic despre subiect!!!! Preotii au salarii de la buget PARTIAL :)))) isi iau salariul din parohie ( daca au de unde ) si O PARTE de la buget( aproape inexistenta) ... Stiai ca ACATISTUL e o rugaciune???? Si nu o foaie cu nume de pomenit, idiotule, ala e pomelnic, de cate ori te.ai uitat la pangarul unei biserici?( asta in cazul in care stii ce e un pangar :)))) ) sau mai bine....de cate ori ai intrat in biserica?ai cumparat o lumanare in viata ta?ai platit vreun ban pt un pomelnic, aaa scuze....nu stii macar ce e ala :)))) Invata mai intai sa vorbesti, citez:" e foarte greu de gasit un azil sau o cantina patronate de BOR" se deduce ca sunt foarte putine :))))) stim ca ai vrut sa zici contrariul, dar esti prea prost sa stii sa scrii macar romaneste :)))) Si sa inchei, ca deja ma topesc de ras, NORMALITATE ESTE RELATIVA, nu ai cum sa aduci o stare la normalitate cum zici tu cand nu ai un reper de normal in domeniu, vai de capul tau si cu mintea ta sucita :))))) esti praf :)))) dar esti comic RAU!!! Hai sa te vad, cum te chinuie mintea :))) Raporteaza abuz de limbaj |
|
marcela1983 2 mesaje Membru din: 14/02/2010 |
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 18:02
credinta nu se masoara in banii pe care ii dai la biserica, si orice credincios se poate ruga si in sufletul lui si intr-o biserica mai saracacioasa, nu este necesar sa fie cupole aurite si scari din nu stiu ce fel de marmura scumpa.iar despre numarul lor se stie ca sunt mai multe decat numarul de scoli sau de spitale, ce sa mai vorbim de masinile preotilor, unde le este credinta lor in primul rand, ei au uitat care le e rostul lor de preotie si de slujire a Domnului, nu zic ca mai sunt si preoti cu har dar putini, pe ei nu-i stim pentru ca nu se afiseaza ca ceilalti...
|
marian62_yuppy 4 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 27 Noiembrie 2014, ora 13:28
Da,si de biserica trebuie sa vorbim acum pentru ca e timpul sa vorbim de jefuitorii tarii si poporului: politicieni, judecatori, popi, politisti, primari,sefi de institutii ale statului si "oameni de afaceri" cu statul.
DA E VREMEA SA VORBIM DESPRE TOTI ACESTI NENOROCITI ! DE CE LE LUATI APARAREA SAU FACETI PARTE DINTRE ACESTIA O ZI BUNA SI O VIATA LA FEL Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|