back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Casatoria dintre un ortodox si un evreu- dileme!

Fosta membra 9am.ro

7 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Mai 2010, ora 14:32

Am si eu o cateva nelamuriri legate de religie, iar cum religia nu e chiar punctul meu forte, astept raspunsuri de la cei mai in masura decat mine. Asadar, in cazul in care 2 persoane decid sa se casatoreasca, una dintre ele fiind de religie ortodoxa iar cealalta iudaica, dar decid sa se casatoreasca in biserica catolica, ce trebuie sa faca? Se pot casatori si fara a se converti? Stiu ca in cazul in care un ortodox s-ar casatori cu un catolic, ortodoxul nu ar trebui sa isi schimbe religia. Dar, daca nici unul dintre viitori miri nu este catoloic,ce trebuie facut? In al doilea rand, exista posibilitatea casatoriei in biserica ortodoxa, fara ca evreul sa isi schimbe religia? Dar invers?

Raporteaza abuz de limbaj
Smile - It's the second best thing you can do with your lips!
molia

673 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 16 Mai 2010, ora 15:27

Complicat dar cred ca un preot te poate ajuta.....
oriunde s'ar oficializa casatoria trebuie ca dupa aceea sa treaca amandoi la aceeasi religie altfel va fi o babilonie in casa
si nici copii nu vor mai intelege nimic

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Mai 2010, ora 15:34

De la: Nemesis, la data 2010-05-16 14:32:57Am si eu o cateva nelamuriri legate de religie, iar cum religia nu e chiar punctul meu forte, astept raspunsuri de la cei mai in masura decat mine. Asadar, in cazul in care 2 persoane decid sa se casatoreasca, una dintre ele fiind de religie ortodoxa iar cealalta iudaica, dar decid sa se casatoreasca in biserica catolica, ce trebuie sa faca? Se pot casatori si fara a se converti? Stiu ca in cazul in care un ortodox s-ar casatori cu un catolic, ortodoxul nu ar trebui sa isi schimbe religia. Dar, daca nici unul dintre viitori miri nu este catoloic,ce trebuie facut? In al doilea rand, exista posibilitatea casatoriei in biserica ortodoxa, fara ca evreul sa isi schimbe religia? Dar invers?

Din cate stiu eu inca biserica ortodoxa nu a trecut de la stadiu de evul mediu in conceptul casatoriei interreligioase, cel putin cand ma batea pe mine gandul sa imi iau nevasta catolica preotul ortodox mi-a zis clar ca nu face slujba numai daca trece ea la ortodoxism,cel catolic nu am discutat cu el...dar eu stiu ca catolicii fac slujba fara sa tina seama de prea multe chestii..
Si de ce la catolici si nu o sinagoga daca tot unul dintre voi e evreu?? poate evreii sunt mai limpezi la cap

“You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain ”
Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Mai 2010, ora 15:36

Ahh si cel mai simplu pentru tine e trage o fuga pana la o biserica catolica intreaba preotul si eu cred ca te lamureste partea legala sa zic asa daca se poate sau nu ..pana la urma nu conteaza religia va casatoriti si gata singurul lucru o sa aveti cotizatii diferite de platit bla bisericile de care apartineti...

“You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain ”
Fosta membra 9am.ro

498 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2010, ora 13:04

De la: Nemesis, la data 2010-05-16 14:32:57Asadar, in cazul in care 2 persoane decid sa se casatoreasca, una dintre ele fiind de religie ortodoxa iar cealalta iudaica, dar decid sa se casatoreasca in biserica catolica, ce trebuie sa faca?

Asta-i prostie curata
Cunosc vreo cateva persoane care au renuntat la confesiunea lor pt diverse alte religii, insa evreii sunt mult mai conservatori in privinta asta! E foarte greu, daca nu imposibil, sa "corupi" prin crestinare un barbat evreu. Totusi ,in cazul tau nu este clar daca ea sau el este ..

Fosta membra 9am.ro

7 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2010, ora 16:26

Ar fi o prostie daca macar una dintre persoanele in discutie ar fi credincioasa,insa...daca ne referim la 2..agnostici (ca sa nu zic atei), lucrurile au o cu totul alta infatisare. Casatoria intr-o biserica catolica este o linie trasata la mijloc, care nu avantajeaza sau dezavantajeaza pe nimeni, constientizand faptul ca ambele perechi de parinti vor fi astfel egal suparati, caci de multumit este imposibil. In plus, referitor la ceea ce spuneai despre barbatul evreu care foarte greu renunta la religie, cred ca o generalizare este destul de eronata. Intr-adevar, cea mai mare parte a evreilor se convertesc destul de greu, insa...sunt si destui care o fac. Este important a se tine in minte faptul ca atunci cand se discuta problematica religiei iudaice, ca ea nu e prezenta doar in tari precum Israel sau Palestina,sau...Unde religia e stricta prin natura ei, iar oamenii o data cu ea. Lucrurile nu stau insa la fel pentru americani- nu pentru toti, ce- drept, sau pentru multi dintre europeni.Anyway,ma abat de la subiect...si nu asta imi era dorinta.

Fosta membra 9am.ro

498 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2010, ora 16:29

De la: Nemesis, la data 2010-05-17 16:26:03Ar fi o prostie daca macar una dintre persoanele in discutie ar fi credincioasa,insa...daca ne referim la 2..agnostici (ca sa nu zic atei),

Daca sunt "agnostici"/"atei", de ce ar mai avea nevoie de binecuvantarea lui Doamne-Doamne ? Inutil , mai draga :)

Fosta membra 9am.ro

498 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2010, ora 16:41

De la: Nemesis, la data 2010-05-17 16:26:03 insa...daca ne referim la 2..agnostici (ca sa nu zic atei), lucrurile au o cu totul alta infatisare.

In plus, referitor la ceea ce spuneai despre barbatul evreu care foarte greu renunta la religie, cred ca o generalizare este destul de eronata.

Este important a se tine in minte faptul ca atunci cand se discuta problematica religiei iudaice, ca ea nu e prezenta doar in tari precum Israel sau Palestina,sau...Unde religia e stricta prin natura ei, iar oamenii o data cu ea. Lucrurile nu stau insa la fel pentru americani- nu pentru toti, ce- drept, sau pentru multi dintre europeni.Anyway,ma abat de la subiect...si nu asta imi era dorinta.

Ha ha ha =))
Nemesis, lasa de o parte americanii si Palestina. Suntem in Romanica. Nu e vorba de strictete. Un barbat evreu (practicant/nepracticant) se casatoreste cu cine doreste el, insa respectiva in 99% cazuri autohtone se boteaza in religia lui. E foarte important in ipoteza ca vor avea un copil. Religia mozaica spune clar: copilul primeste religia mamei :)
Sau nu este musai daca tipul este evreu carait unde botezul se face in functie de religia tatalui :)

Fosta membra 9am.ro

7 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2010, ora 15:50

@Soviet: Hai sa nu deviem de la subiect, ca nu are sens. Tu imi vorbesti de cazuri generale si nu spun ca nu ai dreptate, insa nu se aplica si in situatia de fata. Am avut cateva nelamuriri, la unele am gasit deja raspunsuri, la celelalte inca astept, insa...aceste nelamuriri sunt generale.Iti multumesc pentru raspunsurile oferite pana acum,insa incearca,te rog, sa nu imi analizezi sau judeci viata personala. A..si ca fapt divers, nu locuiesc in "Romanica".

Fosta membra 9am.ro

498 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2010, ora 17:06

De la: Nemesis, la data 2010-05-18 15:50:38@Soviet: Hai sa nu deviem de la subiect, ca nu are sens.

Am avut cateva nelamuriri, la unele am gasit deja raspunsuri, la celelalte inca astept, insa...aceste nelamuriri sunt generale.Iti multumesc pentru raspunsurile oferite pana acum,insa incearca,te rog, sa nu imi analizezi sau judeci viata personala. A..si ca fapt divers, nu locuiesc in "Romanica".

nu te-am pus eu sa iti selectezi Bucuresti la profil. Oricum esti delicios de lacunara si incoerenta , draga Nemesis :) Asta se intampla de obicei cand cineva deschide un subiect "la plesneala". Am judecat viata privata? Unde =))

Voila !
1. "@soviet Tu imi vorbesti de cazuri generale.."
2. "Am avut cateva nelamuriri, la unele am gasit deja raspunsuri, la celelalte inca astept, insa...aceste nelamuriri sunt generale"

Fosta membra 9am.ro

498 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2010, ora 17:09

ps
Imi place camasa ta!

Fosta membra 9am.ro

7296 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2010, ora 17:19

De la: Soviet, la data 2010-05-18 17:09:30ps
Imi place camasa ta!
mie palaria

Fosta membra 9am.ro

498 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2010, ora 17:32

De la: frelid, la data 2010-05-18 17:19:52
De la: Soviet, la data 2010-05-18 17:09:30ps
Imi place camasa ta!
mie palaria

eu ..asa printre randuri.. am sarit de palarie ..si m-am aplecat asupra generalitatilor semnificative :D

Fosta membra 9am.ro

7296 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2010, ora 17:36

De la: Soviet, la data 2010-05-18 17:32:39

eu ..asa printre randuri.. am sarit de palarie ..si m-am aplecat asupra generalitatilor semnificative :D
oh!ce zi!toata lumea e dilie!

Azgard

657 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2010, ora 18:04

Casatoria dintre un ortodox si un evreu- dileme!
adica intre doi barbati ?

burn baby, burn ...
iubarici

3863 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2010, ora 21:44

...chiar ca dileme...

...Be Uuu ! :*******
Fosta membra 9am.ro

1414 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2010, ora 01:48

De la: Nemesis, la data 2010-05-17 16:26:03Anyway,ma abat de la subiect...si nu asta imi era dorinta.

Dar de ce nu ? Te pricepi de minune

Neclaritati, dubii, relatii interumane, lipsa de comunicare, zbucium interior. Same shit everyday...
baytu_ionut

485 mesaje
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 09:16

Deci,incep cu deci...tu vrei sa te mariti,insori, cu un evreu,asta e o problema?mai daca va iubiti si Dumnezeu o sa va iubeasca,asta cu rasa,religie,culoare.e de domeniul trecutului,trebuie sa trecem odata peste detalile astea,ii complicata destul viata ce o mai complicam si noi?

Casa de piatra sa fiti cuminti!!!!!

| Varianta pentru tiparire a topicului casatoria dintre un ortodox si un evreu- dileme!
Mergi la: