back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Holocaustul si gulagul !

Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:

utan_florina

255 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2010, ora 11:37

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

27 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Mai 2011, ora 14:58

Pasionata de cand ma stiu de istorie, am tinut mortis sa vizitez in septembrie 2010 lagarul de la Auschwitz-Birkenau. Zis si facut ! Am patruns in acel loc sacru cu inima cat un purice, cu vinovatia celui care supravietuieste si am vazut ceea ce ar trebui sa vada fiecare om ce traieste pe aceasta planeta. Din cele aproximativ 3 milioane de victime, mai mult de jumatate au fost evrei, locul doi fiind ocupat de rusi. Dar despre ei nu spune nimeni, absolut nimic. Toate lumanarile si coroanele depuse in acele locuri purtau insemnele statului Israel – BRAVO LOR ! Nicio lumanare pentru rusi sau celelalte victime din restul Europei. De ce le pasa numai evreilor ? Din relatarilor ghidului lagarului am aflat detalii despre modul in care erau adusi, cum erau impartiti, cine avea drept la munca si cine nu, in ce baraca era repartizat (si astea erau pe grade de “confort” – Doamne, iarta-ma, ce cuvant am ales), pe ce criterii erau selectionati, pe ce criterii erau executati etc. Rusii nu au avut nicio sansa….Tot asa de adevarat este si faptul ca, studiind documente declasificate ale securitatii din perioada anilor ‘50, am avut ocazia sa vad numele evreiesti ale securistilor care au trimis la disperare, deportare sau moarte mii de romani. Unde este dreptatea ? Niciunde, as raspunde tot eu. Nu exista dreptate, ci doar legea salbatica a Talionului “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” – pana ramane toata lumea oarba, asa cum sustinea Gandhi.

Oksana_

1552 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2011, ora 15:44

De la: camelia_tm10, la data 2011-05-10 14:58:24 Din cele aproximativ 3 milioane de victime, mai mult de jumatate au fost evrei, locul doi fiind ocupat de rusi. Dar despre ei nu spune nimeni, absolut nimic. Nicio lumanare pentru rusi sau celelalte victime din restul Europei. De ce le pasa numai evreilor ?

Deportarile in lagar s-au facut pe criteriu confesional. Respectivii erau de nationalitate rusa , dar religie iudaica ...la fel si cu francezii, polonezii, belgienii, cehii (etc.) care erau pe acolo.

Fosta membra 9am.ro

27 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 11 Mai 2011, ora 16:32

De acord, dar in primul rand rusii erau comunisti ! Au fost tratati mai rau decat evreii.Intr-un fel a fost mai bine ca au murit repede pentru ca nu au mai suferit si nici nu s-au facut prea multe experiente pe ei. Off, Doamne...la Birkenau am vazut paturile supraetajate pe care dormeau. Erau construite pentru cate 3 persoane si dormeau 10. Nu existau toalete si excrementele celor de sus curgeau peste cei de sub ei. Era o soba in mijloc, care nu reusea sa incalzeasca suprafata aceea mare. Iarna, animalele salbatice prindeau curaj si patrundeau prin usile slabite si smulgeau cate un trup neputincios de boala si foame...

Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Holocaustul si Gulagul !
Mergi la: