Info
x
Se merita sa faci - compromisuri - ?
|
adnana_yuppy 510 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 09:27
Cu toti cred ca am facut si face compromisuri. Dar oare se merita, ne sunt de folos???
Voi ati facu compromisuri???? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 10:06
Ce ziceti viata noastra e un compromis????
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 151 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 12:34
Cand iubesti foarte mult.. le faci oricum.
|
racukoto 209 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 12:39
Exista compromisuri si....compromisuri.
A fece compromisuri in ...familie este una, si comporta anumite riscuri A fece compromisuri in ..job, este sigur ca iti va aduce ....bani, dar nu si consideratie A face mcompromisuri in viata ta, este aproape...sinucigas Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 12:43
De la: blueperspective, la data 2009-02-06 12:34:27Cand iubesti foarte mult.. le faci oricum. Sti, cineva imi spunea mie "compromisurile nu fac bine sufletului" Psihologii pun predispoziþia pentru compromisuri pe seama fricii. Frica de gura lumii – la unii indivizi, nevoia unei imagini foarte bune în societate este mai acutã decât plãcerea de a fi ei înºiºi. Frica de a nu fi respinºi – dacã gândesc ºi acþioneazã dupã propria gândire ºi simþire, riscã sã fie respinºi de cei din jur. ªi, mai presus de toate, frica de singurãtate. În ceea ce priveºte relaþia cu persoana iubitã, sunt foarte puþini cei care declarã cã ar face compromisuri în cazul în care au fost înºelaþi. ”În dragoste nu se fac compromisuri. În dragoste e totul sau nimic!” este convingerea multor tineri. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 151 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 12:47
De la: adnana, la data 2009-02-06 12:43:31De la: blueperspective, la data 2009-02-06 12:34:27Cand iubesti foarte mult.. le faci oricum. Faza cu inselatul e mai delicata.. in cazul meu depaseste o bariera peste care nu pot sa mai trec... deocamdata. Nush cum voi gandi mai tarziu; dar gestul acesta mi se pare total imoral si lipsit de bun simt fata de propria persoana.. si fata de cel/cea de langa tine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 12:54
Va rog nu puneti semnul sinonimului intre compromis si....iertare.
Daca vreti sa vorbim, in comunitatea yuppy de compromis, macar sa stim ce este acela. Raporteaza abuz de limbaj |
|
moldovanup 42 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 12:57
De la: adnana, la data 2009-02-06 12:43:31De la: blueperspective, la data 2009-02-06 12:34:27Cand iubesti foarte mult.. le faci oricum. stii mi s-a intimplat intr-adevar sa fac si compromisuri,tutor ni s-a intimplat asta.in dragoste mai ales e inevitabil sa nu faci compromisuri . eu am prins-o odata ca a facut ceva si am facut compromisul de a trece peste dar cand s-a intimplat si a doua oara tot din partea ei si asta dupa 6 ani de la prima abatere am spus gata , frana.si-a facut bagajul si a plecat fara multe explicatii dar cred ca asa e cel mai bine . |
|
|
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:04
Compromisul este de fapt negarea propriei fiinte. Ca sa te negi, trebuie intai sa stii cine esti. Si trebuie sa descoperi lucrurile acelea in care crezi, in jurul carora orbiteaza viata ta interioara, lucrurile acelea fara de care drumurile pe care mergi nu sunt ale tale. Exista oameni care nu fac compromisuri ?
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:10
COMPROMÍS1, compromisuri, s.n. Înþelegere, acord bazat pe cedãri reciproce; concesie. ♦ Înþelegere între douã sau mai multe persoane sau state de a supune unui arbitru rezolvarea litigiului dintre ele. – Din fr. compromis.
Sursa: DEX '98 COMPROMÍS2, -Ã, compromiºi, -se, adj. 1. (Despre oameni) Cu reputaþia pãtatã; discreditat. 2. Primejduit, stricat. – V. compromite. Sursa: DEX '98 COMPROMÍS adj. v. dezonorat. Sursa: Sinonime Asta doresti sa ...discutam sau doresti sa discutam despre...iertarea pacatelor iubirii. Apropro de "esprimarea" .... SE MERITA... oare sa masacram, fie si limba romana. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:12
De la: De_la_Rosa, la data 2009-02-06 13:04:30Compromisul este de fapt negarea propriei fiinte. Ca sa te negi, trebuie intai sa stii cine esti. Si trebuie sa descoperi lucrurile acelea in care crezi, in jurul carora orbiteaza viata ta interioara, lucrurile acelea fara de care drumurile pe care mergi nu sunt ale tale. Exista oameni care nu fac compromisuri ? Cu siguranta nu exista oameni care nu fac compromisuri... Pentru cã, prin definiþie, compromisul este o ”înþelegere, acord bazat pe cedãri reciproce; concesie” (cf. DEX, 2004), se poate deduce cã este vorba despre o formã de ºantaj acceptatã de ambele pãrþi implicate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:19
De la: racukoto, la data 2009-02-06 13:10:18COMPROMÍS1, compromisuri, s.n. Înþelegere, acord bazat pe cedãri reciproce; concesie. ♦ Înþelegere între douã sau mai multe persoane sau state de a supune unui arbitru rezolvarea litigiului dintre ele. – Din fr. compromis. Nu despre iertarea pacatelor iubirii...nu cred ca sinonimul pt compromis este iertare Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 79 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:27
Compromisuri faci doar in cazul in care sti foarte bine ce vrei,esti hotarat/a, constient de urmari si efecte colaterale !
Nu este de domeniul...;'to be or not to be".....! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:31
Pai ...asta am spus si eu, dar dumneata ai inceput.....cu calcatul gresit in dragoste si daca faci in acest sens compromis. Nu cred ca aici poti face compromis, numai daca iti iei libertatea sa greseti si tu in...dragoste, altfel se pune problema iertarii..infidelitatii...pentru ca eu asa am inteles din mesajele d'tale.
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:38
De la: racukoto, la data 2009-02-06 13:31:42Pai ...asta am spus si eu, dar dumneata ai inceput.....cu calcatul gresit in dragoste si daca faci in acest sens compromis. Nu cred ca aici poti face compromis, numai daca iti iei libertatea sa greseti si tu in...dragoste, altfel se pune problema iertarii..infidelitatii...pentru ca eu asa am inteles din mesajele d'tale. "Sti, CINEVA IMI SPUNEA MIE"compromisurile nu fac bine sufletului" Psihologii pun predispoziþia pentru compromisuri pe seama fricii. Frica de gura lumii – la unii indivizi, nevoia unei imagini foarte bune în societate este mai acutã decât plãcerea de a fi ei înºiºi. Frica de a nu fi respinºi – dacã gândesc ºi acþioneazã dupã propria gândire ºi simþire, riscã sã fie respinºi de cei din jur. ªi, mai presus de toate, frica de singurãtate. În ceea ce priveºte relaþia cu persoana iubitã, sunt foarte puþini cei care declarã cã ar face compromisuri în cazul în care au fost înºelaþi. ”În dragoste nu se fac compromisuri. În dragoste e totul sau nimic!” este convingerea multor tineri" asta am spus in mesaj ca cineva imi spunea mie....nu am spus eu ca compromis egal iertare
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:44
Intotdeauna avem justificari solide pentru orice compromis facut. Compromisul nu e un act spontan, facut intr-o clipa de pierdere temporara a capacitatilor mentale. Intai ne pregatim terenul. Trebuie mai intai sa ne convingem singuri ca nu se poate altfel. Ca este singura solutie viabila la problema aparuta. Apoi, pe masura ce ne convingem de necesitatea compromisului, ajungem sa ne obisnuim cu ideea si sa nu ni se mai para nici macar o abdicare de la valorile pana mai ieri sfinte. Odata resemnati, incepem sa ne reconstruim universul fara acea valoare, fara acel principiu pe care ne pregatim sa-l incalcam. Si, printr-un proces miraculos, ajungem, la un moment dat, sa ne intrebam la ce ne-o fi trebuit valoarea sau principiul respectiv, ca lumea arata la fel si dupa ce le-am abandonat noi.
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 13:50
De la: De_la_Rosa, la data 2009-02-06 13:44:41Intotdeauna avem justificari solide pentru orice compromis facut. Compromisul nu e un act spontan, facut intr-o clipa de pierdere temporara a capacitatilor mentale. Intai ne pregatim terenul. Trebuie mai intai sa ne convingem singuri ca nu se poate altfel. Ca este singura solutie viabila la problema aparuta. Apoi, pe masura ce ne convingem de necesitatea compromisului, ajungem sa ne obisnuim cu ideea si sa nu ni se mai para nici macar o abdicare de la valorile pana mai ieri sfinte. Odata resemnati, incepem sa ne reconstruim universul fara acea valoare, fara acel principiu pe care ne pregatim sa-l incalcam. Si, printr-un proces miraculos, ajungem, la un moment dat, sa ne intrebam la ce ne-o fi trebuit valoarea sau principiul respectiv, ca lumea arata la fel si dupa ce le-am abandonat noi. hmmm, imi place.
|
Fosta membra 9am.ro 79 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 14:00
Una peste alta.....,cand faci un compromis...este prea tarziu sa mai gandesti sau sa-ti pice fisa....ooops am facut un compromis.
De cele mai multe ori facem compromisuri fara a ne incurca in terminologii sau filozofii... Compromisul devine automatism in cazul persoanelor hotarate .Cei cu probleme de personalitate pot avea dificultati chiar daca ar fi vorba de a lua o simpla decizie.....Ce sa mai vorbim de compromis..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 14:05
Rareori omul a reusit sa se puna de acord cu constiinta sa. Accesoriu nesolicitat dar costisitor al statutului nostru uman, constiinta reuseste, de cele mai multe ori, sa se afle in conflict mocnit cu posesorul. Si nimeni nu vrea sa se afle intr-o stare conflictuala permanenta. Iar cel mai simplu mod de a evita confruntarea obositoare cu constiinta este sa renunti la principii si valori. N-ai principii, nu ai ce sa-ncalci. N-ai valori in care sa crezi, nu ai ce sa tradezi. Mai mult, un om care decide ca n-are principii, se considera un om liber, neingradit. Poate face ce-i trece prin cap sau ce-i spune inima fara sa se preocupe de incompatibilitati stresante.
E, oare, o solutie ? Nu ! Pentru ca orice om e definit de lucrurile in care crede. Fiecare om are tot atata valoare ca si lucrurile pentru care e dispus sa lupte pana la capat. In primul rand cu el insusi.Cam asta este parerea mea despre compromis . Sper totusi sincer sa ajung la stadiul de a nu mai fi nevoit sa fac compromisuri. Pana atunci suntem oameni si cu asta cred ca am spus totul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
adi3 716 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Zalau |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 14:22
subscriu....
Raporteaza abuz de limbaj
david...romantic incurabil
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 14:40
De la: De_la_Rosa, la data 2009-02-06 14:05:43Rareori omul a reusit sa se puna de acord cu constiinta sa. Accesoriu nesolicitat dar costisitor al statutului nostru uman, constiinta reuseste, de cele mai multe ori, sa se afle in conflict mocnit cu posesorul. Si nimeni nu vrea sa se afle intr-o stare conflictuala permanenta. Iar cel mai simplu mod de a evita confruntarea obositoare cu constiinta este sa renunti la principii si valori. N-ai principii, nu ai ce sa-ncalci. N-ai valori in care sa crezi, nu ai ce sa tradezi. Mai mult, un om care decide ca n-are principii, se considera un om liber, neingradit. Poate face ce-i trece prin cap sau ce-i spune inima fara sa se preocupe de incompatibilitati stresante. bravo
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 15:06
Imi place modul tau de a vedea lucrurile, si felul cum gandesti.
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 15:09
Nu stiu ce sa zic. Am postat 2 (doua ) omentarii la cele scrise de ..de la Rosa si....nimic. Ati primit ceva
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 15:12
De la: racukoto, la data 2009-02-06 15:09:05Nu stiu ce sa zic. Am postat 2 (doua ) omentarii la cele scrise de ..de la Rosa si....nimic. Ati primit ceva nu cred ca am primit ce ai comentat la cele spuse de De_La_Rosa Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 15:58
De la Rosa, sunt de acord, dar partial. Faptul ca postam pe forum poate fi un ....compromis. In ce sens ?
Fiecare individ, indiferent de sex, are un.... Eu ( constiinta , mai ..popular ). Acest Eu este un nucleu de valori principiale, prestabilite personal, functie de ...educatie si de ...IQ-ul fiecaruia. Aici putem ridica....probleme care ar necesita....multe subiecte de...forum. Viata noastra ca indivizi, ca grup de indivizi, ca rasa, face parte din universul mereu in miscare si transformare. Noi, ca indivizi suntem in....miscare, normal este ca si Eul nostru sa se ....transforme, sa inlocuiesca unele valori din nucleu, valori depasite, perimate. De aici intervine....compromisul, care a existat insa, pe tot parcursul vietii noastre, caci viata noastra este .....dominata de Eul nostru, si in viata noastra totul este ...transformare. In copilarie, odata cu formarea Eului facem compromisuri ...comportamentale, sunt sau nu cuminte si ascultator daca imi dai....sau daca esti silitor vei avea.... De aceia am spus ca educatia este element primordial al...Eului. In familie, compromisul se refera la existentionalism, eu fac mancare....tu cresti copilul, eu aduc banii....tu-i cheltuiesti.... Dar alaturi de Eul tau exista si...individul gol golut, care se confrunta cu... Eul, pentru "impacare" fiind necesare...compromisuri. Decizia luarii masurii de impacare prin ....compromisuri este deosebit de ...grea, costisitoare uneori, prin plata destabilizarii psihice. Eu am o vorba pentru aceasta...gravitate si importanta a ...felului compromisului si anume: Daca te caci in viata ta , sa fii sigur ca nu te mai poti intoarce sa faci curatenie si va putii in toate existenta ta, poate si dupa. In concluzie...constiinta compromisului este foarte legata de ....mostenirea genetica si mai ales....de mostenirea educationala. Punct. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 16:04
De la: racukoto, la data 2009-02-06 15:58:28De la Rosa, sunt de acord, dar partial. Faptul ca postam pe forum poate fi un ....compromis. In ce sens ? Interesant punctul tau de vedere. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 16:17
sunt intr-u totul de acord cu ce scrii tu . nu mi se pare sa fi spus si eu altceva .fiecare ne luptam cu noi , cu subconstientul nostru si asta in cazul in care avem niste principii in viata , bineinteles aceste principii le capeti prin educatie ,la scoala si implicit acasa.
|
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 16:23
Am simtit insa o nuanta de ....predestinare a ..Eului si mai ales nu-s de acord cu "omul fara principii" fiindca acesta...nu le are si asta-i principiul lui , asta-i ...Eul lui si nu ai ce-i face.
Daca m-am inselat...scuze. Raporteaza abuz de limbaj |
|
evelline_1519 6 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 00:47
De la: adnana, la data 2009-02-06 09:27:59Cu toti cred ca am facut si face compromisuri. Dar oare se merita, ne sunt de folos??? Compromisurile pe care le facem sunt din comoditate sau de frica. Pentru mine a nu face compromisuri inseamna a fi liber. Pacat ca nu putem fi in totalitate liberi...
|
Fosta membra 9am.ro 22546 mesaje Membru din: 8/10/2008 Oras: Craiova |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 08:14
De la: evelline_1519, la data 2009-03-06 00:47:58De la: adnana, la data 2009-02-06 09:27:59Cu toti cred ca am facut si face compromisuri. Dar oare se merita, ne sunt de folos??? Compromisuri...Cineva dadea prin luna februarie definitia din DEX a cuvantului compromis...Am citit tot ce a postat si in proportie de 95% sunt de acord.Daca am facut compromisuri? Sigur ca da! Mai multe decat mi-as fi imaginat la "inceputuri", atunci cand totul iti pare frumos, cand ai impresia ca fericirea iti zambeste la fiecare colt de strada, cand crezi ca universul incepe si se termina cu tine! Hmmm...cata naivitate!...Da, a nu face compromisuri inseamna a fi liber! Dar...a fi liber inseamna a fi si singur... Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
|
|
|
|

bravo