back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Feritiva de firma citizen din bucuresti

simionvrl

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 12:18

cei mai mari tepari am fost tepuit de 350 e

Din �surse�sigure am aflat c� firma SC Citizen Jobs SRL cu punctul de lucru din Str. Dr.Thoma Ionescu nr.3-5, reprezentat� de dl Radu Cornel (nu sunt sigur c� este numele real) este aceeași firm� care a fost implicat� �n scandalul muncitorilor ținuți �n containere (caz prezentat și de B1TV, Antena 3, ProTV, Hotnews, Evenimentul Zilei) �n care un �domn� Codrin Alexandrescu (manager general) a fost acuzat și condamnat pentru �nșel�ciune și complicitate la trafic de persoane.

V� rețin atenției o scurt� declarație a Șeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din Cipru, Rita Superman, care a zugravit conditiile inumane in care erau tinuti cei 110 muncitori romani: �Oamenii acestia traiau in niste containere, fiecare avand cate 5 camere in care traiau 50 de oameni. Nu aveau apa calda, dispuneau doar de doua toalete si o singura masina de spalat. Nu puteau face dus si nu aveau hrana. Daca cereau cearsafuri sau paturi, li se cereau 25, 30 sau chiar 50 de euro.�

Noua form� de PROSTEAL� s-a dezvoltat puțin și, cu voia voastr� am s� o dezvolt pentru a nu c�dea �n �plas� cu alți binevoitori, patroni de firme de recrutare și plasare a forței de munc� pe meleaguri str�ine�
Procedura este urm�toarea:

Pasul 1: Promovarea � Se plaseaz� anunțuri pe toate site-urile GRATUITE (unde responsabilitatea revine autorului!) �n care informațiile (Oraș, Strada, FIrma, Hotel, Restaurant, Holding, Adres� etc.) pot fi verificabile cu ajutorul Google, Google Maps� sau a oric�ror alt motor de c�utare. (Atenție! � tocmai pe acest fapt se și bazeaz� c�nd fac acest anunț� pe o verificare a posibilului candidat asupra veridicit�ții anunțului, prin confirmarea c� locația (datele) prezentate sunt reale!)
Pasul 2: Selecția � Se merge pe principiul �Primul venit, primul servit!�� �ns� nu c�deți �n aceast� capcan�. Odat� ce trimiteți datele personale (�n așteptarea unui r�spuns) la rubricile special create �n paginile site-urilor unde sunt publicate anunțurile� la interval de 12-24 de ore� telefonic veți fi contactat și, vi se vor pune un prim set de �ntreb�ri (posibil și c�teva �n limba ț�rii �n care �ați optat� pentru un loc de munc�)� Tot �mini-interviul� nu dureaz� mai mult de 2-3 minute, timp �n care �reprezentantul� este interesat de dvs și v� solicit� un prim set de acte pentru a forma un dosar:
� Copie BI/CI
� Copie diplom� studii
� Copie certificat de naștere
� Dou� fotografii tip pașaport 6/4
(ATENȚIE � este vorba de copii de tip Xerox� NU LEGALIZATE, NU �nsoțite de Original!)
� V� ATENȚIONEAZ� s� aveți la dvs. suma de 150 euro (contravaloare �n lei) pentru cazul �n care toate condițiile de mai sus sunt �ndeplinite și.. (EVIDENT C� TOATE VOR FI �NDEPLINITE!) partenerul (angajatorul) va accepta candidatura dvs pentru acel loc de munc�
� V� INVIT� la sediul firmei (punct de lucru) pentru a forma dosarul, a-l trimite angajatorului din respectiva țar� (Franța, Germania, Italia, Grecia, Cipru, Spania� Danemarca, etc.), pentru a fi semnat și de acesta�. (TIMP �N CARE V� TRIMITE LA PLIMBARE VREO 2-3 ore! � cu mesajul, �V� sun�m noi!�)� dar asta nu �nainte de a pl�ti suma de 150 euro, care reprezint� �Contractul de mediere� (Despre clauzele acestui contract g�siți destul de multe argumente care v� dovedesc �necesitatea� lui �ntr-o astfel de tranzacție� și mai ales cine c�știg� de pe urma lui).
Pasul 3: PROSTEALA (ȚEAPA) � Curios sau nu� dup� trecerea celor 2-3 ore, veți fi sunat s� v� �ntoarceți la sediu (punctul de lucru al firmei) pentru a semna contractul venit de la �angajator�. Acesta va fi �n limba ț�rii �n care ați optat pentru locul de munc� va avea (CURIOS!) toate datele de identificare din anunțul de baz�, va stabili suma, obligațiile, beneficiile, concediul, num�rul de ore lucrate/s�pt�m�n� ba mai mult, va avea chiar și un num�r de �nregistrare fiscal� (CULMEA!) al Oficiului sau Camerei de Munc� (echivalentul �n acea țar� a ITM-ului rom�nesc), ceea ce �vizual� �i d� credibilitate� iar ca efect personal �ți ofer� satisfacția c� �ai reușit!��
� Ți se elibereaz� o factur�/chitanț� pentru suma pl�tit� (contractul de mediere) și, p�n� la momentul plec�rii spre țara unde urmeaz� s� lucrezi� s� obții o adeverinț� medical� care s� dovedeasc� c� ești apt de munc� + o asigurare medical� (Asta pentru a te mai �ncurca puțin și� a crea un mic dezavantaj!) � De ce �ți cer asta? Pentru a avea scuza c� din cauza TA� din lipsa acestor �acte� nu ai putut s� pleci mai repede cu �lotul� care este deja format și� acum, va trebui s� aștepți p�n� c�nd se va forma un altul!
� DAC�, printr-o �nt�mplare ai aceste acte� atunci situația se va derula astfel: Ți se �sugereaz� s�-ți cumperi un bilet DUS de la firma �X� pentru ziua de �., zi �n care (este posibil s� grupeze 3-4 persoane� chiar 10 � �ns� nu pentru același oraș!) �mpreun� cu �contractul� te vei �mbarca și, telefonic ți se va transmite un nume de contact al reprezentantului�
Pasul 4: TREZIREA � Dup� tot traseul f�cut cu autocarul� odat� ajuns/ajunși la destinație, dup� ce cobori� vei avea surpriza nepl�cut� s� constați c� nu este nici un reprezentant al angajatorului sau� trimis de la �noul loc de munc� s� te �nt�mpine. (?!)
� Logic, urmezi adresa pe care o ai pe contract și, cu mici eforturi (autobuz, microbuz, taxi, metrou) ajungi la �locul de munc�. Ceri s� vorbești cu un �oficial� (manager, director, șef serviciu� patron) pentru a-l �nștiința asupra contractului t�u� apoi, vine surpriza!
� Managerul, șeful, patronul� �ți spune c� ai fost �nșelat și c�, el niciodat� nu a f�cut o �nțelegere cu firma care te-a trimis �la munc�. Tu insiști și �i ar�ți contractul semnat de Registru/Camera de Munc� (corespondentul ITM-ului din Rom�nia), �i ar�ți c� are �indice fiscal�� etc. Iar acesta �ți r�spunde la fel de simplu c� ai fost �nșelat!

DE REȚINUT:
� Firma (�n cazul de faț� SC Citizen Jobs SRL) nu poate fi tras� la r�spundere penal pentru c� �ntre �EA� și �TINE� exist� doar un contract de mediere, contract pe care �EI� l-au respectat c�nd ți-au g�sit un loc de munc�!� Contract ce �nc� este �n derulare (acesta av�nd o durat� de 8 luni), timp �n care, conform clauzelor lui� �nu prea poți s� faci mare lucru�
� Firma �str�in�, angajatoare (care practic nu exist�, sau �n cele mai bune cazuri este una de �apartament� sau, o cutie poștal�) nu poate fi tras� la r�spundere tocmai prin faptul c� �nu vei de pune pl�ngere�� sau dac� o vei depune, �autorit�țile� vor aștepta p�n� c�nd la aceasta se va ad�uga și altele similare pentru a putea construi un caz� timp �n care, firma �str�in� va fi disp�rut� de mult� iar �mediatorul� rom�n, �și va muta sediul social (punctul de lucru) �n alt� zon�, sub o alt� denumire și alte nume de contact� fapt ce va duce la clasarea cauzei!

9am_mario

4 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2016, ora 21:34

Am si eu un contract de mediere cu C ITIZEN dar daca iau teapa,or sa-si blesteme ziua in care m-au cunoscut,vad ca pana acum au urmat intocmai pasii spre finalizarea tepei,am simtit ca e ceva in neregula,dar au un mod bizar de a te prosti,folosesc multe argumente,,o sa recurg la represalii radicale in cazul tepuirii,ca asa merita escrociide teapa asta

9am_mario

4 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2016, ora 12:32

Curios lucru?!!!! Se pare ca au inteles mesajul,dar,pun pariu ca nu le trece prin minte ce le-am,pregatit,dar nici cu cine au de-a face,cred ca nu le cunosc identitatea sau ce hram poarta.Gresit!!!Au revenit cu alte promisiuni,sper ca le si onoreaza,daca nu?????Fiecare cum le face asa le trage.

9am_mario

4 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2016, ora 20:40

De la: 9am_15159, la data 2016-07-11 12:32:59Curios lucru?!!!! Se pare ca au inteles mesajul,dar,pun pariu ca nu le trece prin minte ce le-am,pregatit,dar nici cu cine au de-a face,cred ca nu le cunosc identitatea sau ce hram poarta.Gresit!!!Au revenit cu alte promisiuni,sper ca le si onoreaza,daca nu?????Fiecare cum le face asa le trage.

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului feritiva de firma citizen din bucuresti
Mergi la: