back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Feritiva de firma citizen din bucuresti

 


 
 
simionvrl

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 12:18

cei mai mari tepari am fost tepuit de 350 e


Din „surse”sigure am aflat cã firma SC Citizen Jobs SRL cu punctul de lucru din Str. Dr.Thoma Ionescu nr.3-5, reprezentatã de dl Radu Cornel (nu sunt sigur cã este numele real) este aceeași firmã care a fost implicatã în scandalul muncitorilor ținuți în containere (caz prezentat și de B1TV, Antena 3, ProTV, Hotnews, Evenimentul Zilei) în care un „domn” Codrin Alexandrescu (manager general) a fost acuzat și condamnat pentru înșelãciune și complicitate la trafic de persoane.

Vã rețin atenției o scurtã declarație a Șeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din Cipru, Rita Superman, care a zugravit conditiile inumane in care erau tinuti cei 110 muncitori romani: “Oamenii acestia traiau in niste containere, fiecare avand cate 5 camere in care traiau 50 de oameni. Nu aveau apa calda, dispuneau doar de doua toalete si o singura masina de spalat. Nu puteau face dus si nu aveau hrana. Daca cereau cearsafuri sau paturi, li se cereau 25, 30 sau chiar 50 de euro.”

Noua formã de PROSTEALÃ s-a dezvoltat puțin și, cu voia voastrã am sã o dezvolt pentru a nu cãdea în „plasã” cu alți binevoitori, patroni de firme de recrutare și plasare a forței de muncã pe meleaguri strãine…
Procedura este urmãtoarea:

Pasul 1: Promovarea – Se plaseazã anunțuri pe toate site-urile GRATUITE (unde responsabilitatea revine autorului!) în care informațiile (Oraș, Strada, FIrma, Hotel, Restaurant, Holding, Adresã… etc.) pot fi verificabile cu ajutorul Google, Google Maps… sau a oricãror alt motor de cãutare. (Atenție! – tocmai pe acest fapt se și bazeazã când fac acest anunț… pe o verificare a posibilului candidat asupra veridicitãții anunțului, prin confirmarea cã locația (datele) prezentate sunt reale!)
Pasul 2: Selecția – Se merge pe principiul „Primul venit, primul servit!”… însã nu cãdeți în aceastã capcanã. Odatã ce trimiteți datele personale (în așteptarea unui rãspuns) la rubricile special create în paginile site-urilor unde sunt publicate anunțurile… la interval de 12-24 de ore… telefonic veți fi contactat și, vi se vor pune un prim set de întrebãri (posibil și câteva în limba țãrii în care „ați optat” pentru un loc de muncã)… Tot „mini-interviul” nu dureazã mai mult de 2-3 minute, timp în care „reprezentantul” este interesat de dvs și vã solicitã un prim set de acte pentru a forma un dosar:
– Copie BI/CI
– Copie diplomã studii
– Copie certificat de naștere
– Douã fotografii tip pașaport 6/4
(ATENȚIE – este vorba de copii de tip Xerox… NU LEGALIZATE, NU însoțite de Original!)
– VÃ ATENȚIONEAZÃ sã aveți la dvs. suma de 150 euro (contravaloare în lei) pentru cazul în care toate condițiile de mai sus sunt îndeplinite și.. (EVIDENT CÃ TOATE VOR FI ÎNDEPLINITE!) partenerul (angajatorul) va accepta candidatura dvs pentru acel loc de muncã…
– VÃ INVITÃ la sediul firmei (punct de lucru) pentru a forma dosarul, a-l trimite angajatorului din respectiva țarã (Franța, Germania, Italia, Grecia, Cipru, Spania… Danemarca, etc.), pentru a fi semnat și de acesta…. (TIMP ÎN CARE VÃ TRIMITE LA PLIMBARE VREO 2-3 ore! – cu mesajul, „Vã sunãm noi!”)… dar asta nu înainte de a plãti suma de 150 euro, care reprezintã „Contractul de mediere” (Despre clauzele acestui contract gãsiți destul de multe argumente care vã dovedesc „necesitatea” lui într-o astfel de tranzacție… și mai ales cine câștigã de pe urma lui).
Pasul 3: PROSTEALA (ȚEAPA) – Curios sau nu… dupã trecerea celor 2-3 ore, veți fi sunat sã vã întoarceți la sediu (punctul de lucru al firmei) pentru a semna contractul venit de la „angajator”. Acesta va fi în limba țãrii în care ați optat pentru locul de muncã… va avea (CURIOS!) toate datele de identificare din anunțul de bazã, va stabili suma, obligațiile, beneficiile, concediul, numãrul de ore lucrate/sãptãmânã… ba mai mult, va avea chiar și un numãr de înregistrare fiscalã (CULMEA!) al Oficiului sau Camerei de Muncã (echivalentul în acea țarã a ITM-ului românesc), ceea ce „vizual” îi dã credibilitate… iar ca efect personal îți oferã satisfacția cã „ai reușit!”…
– Ți se elibereazã o facturã/chitanțã pentru suma plãtitã (contractul de mediere) și, pânã la momentul plecãrii spre țara unde urmeazã sã lucrezi… sã obții o adeverințã medicalã care sã dovedeascã cã ești apt de muncã + o asigurare medicalã (Asta pentru a te mai încurca puțin și… a crea un mic dezavantaj!) – De ce îți cer asta? Pentru a avea scuza cã din cauza TA… din lipsa acestor „acte” nu ai putut sã pleci mai repede cu „lotul” care este deja format și… acum, va trebui sã aștepți pânã când se va forma un altul!
– DACÃ, printr-o întâmplare ai aceste acte… atunci situația se va derula astfel: Ți se „sugereazã” sã-ți cumperi un bilet DUS de la firma „X” pentru ziua de …., zi în care (este posibil sã grupeze 3-4 persoane… chiar 10 – însã nu pentru același oraș!) împreunã cu „contractul” te vei îmbarca și, telefonic ți se va transmite un nume de contact al reprezentantului…
Pasul 4: TREZIREA – Dupã tot traseul fãcut cu autocarul… odatã ajuns/ajunși la destinație, dupã ce cobori… vei avea surpriza neplãcutã sã constați cã nu este nici un reprezentant al angajatorului sau… trimis de la ”noul loc de muncã” sã te întâmpine. (?!)
– Logic, urmezi adresa pe care o ai pe contract și, cu mici eforturi (autobuz, microbuz, taxi, metrou) ajungi la „locul de muncã”. Ceri sã vorbești cu un „oficial” (manager, director, șef serviciu… patron) pentru a-l înștiința asupra contractului tãu… apoi, vine surpriza!
– Managerul, șeful, patronul… îți spune cã ai fost înșelat și cã, el niciodatã nu a fãcut o înțelegere cu firma care te-a trimis „la muncã”. Tu insiști și îi arãți contractul semnat de Registru/Camera de Muncã (corespondentul ITM-ului din România), îi arãți cã are „indice fiscal”… etc. Iar acesta îți rãspunde la fel de simplu cã… ai fost înșelat!

DE REȚINUT:
– Firma (în cazul de fațã SC Citizen Jobs SRL) nu poate fi trasã la rãspundere penal pentru cã între „EA” și „TINE” existã doar un contract de mediere, contract pe care „EI” l-au respectat când ți-au gãsit un loc de muncã!… Contract ce încã este în derulare (acesta având o duratã de 8 luni), timp în care, conform clauzelor lui… „nu prea poți sã faci mare lucru”
– Firma „strãinã”, angajatoare (care practic nu existã, sau în cele mai bune cazuri este una de „apartament” sau, o cutie poștalã) nu poate fi trasã la rãspundere tocmai prin faptul cã „nu vei de pune plângere”… sau dacã o vei depune, „autoritãțile” vor aștepta pânã când la aceasta se va adãuga și altele similare pentru a putea construi un caz… timp în care, firma „strãinã” va fi dispãrutã de mult… iar „mediatorul” român, își va muta sediul social (punctul de lucru) în altã zonã, sub o altã denumire și alte nume de contact… fapt ce va duce la clasarea cauzei!



9am_mario

4 mesaje
Membru din: 6/07/2016
Postat pe: 6 Iulie 2016, ora 21:34

Am si eu un contract de mediere cu C ITIZEN dar daca iau teapa,or sa-si blesteme ziua in care m-au cunoscut,vad ca pana acum au urmat intocmai pasii spre finalizarea tepei,am simtit ca e ceva in neregula,dar au un mod bizar de a te prosti,folosesc multe argumente,,o sa recurg la represalii radicale in cazul tepuirii,ca asa merita escrociide teapa asta


9am_mario

4 mesaje
Membru din: 6/07/2016
Postat pe: 11 Iulie 2016, ora 12:32

Curios lucru?!!!! Se pare ca au inteles mesajul,dar,pun pariu ca nu le trece prin minte ce le-am,pregatit,dar nici cu cine au de-a face,cred ca nu le cunosc identitatea sau ce hram poarta.Gresit!!!Au revenit cu alte promisiuni,sper ca le si onoreaza,daca nu?????Fiecare cum le face asa le trage.


9am_mario

4 mesaje
Membru din: 6/07/2016
Postat pe: 16 Octombrie 2016, ora 20:40

De la: 9am_15159, la data 2016-07-11 12:32:59Curios lucru?!!!! Se pare ca au inteles mesajul,dar,pun pariu ca nu le trece prin minte ce le-am,pregatit,dar nici cu cine au de-a face,cred ca nu le cunosc identitatea sau ce hram poarta.Gresit!!!Au revenit cu alte promisiuni,sper ca le si onoreaza,daca nu?????Fiecare cum le face asa le trage.

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului feritiva de firma citizen din bucuresti
Mergi la: