Info
x
Greșeli grave fãcute de pãrinți când copiii refuzã sã mãnânce
|
9am_3991 3 mesaje Membru din: 27/05/2014 |
Postat pe: 27 Mai 2014, ora 00:18
Cea mai mare greșealã pe care pãrinții bine intenționați o fac atunci când vine vorba de hranã este încercarea de a controla dacã și cât de mult copilul lor a mâncat. Aceasta este, de fapt 100% responsabilitatea copilului.
Sfaturi pentru pãrinții copiilor care refuzã alimente: Lãsați copilul sã aleagã singur mâncarea uneori. Lãsați-l sã decidã ce alimente dorește sã aibã în farfurie și ce nu. Scopul este de a-i permite sã se simtã ca și cum el deține un pic de control; Serviți întotdeauna cel puțin un aliment care știți cã-i place. Acest lucru va face ca alimentele necunoscute sau neacceptate sã parã mai puțin “bleah” sau înfricoșãtoare. Continuați reintroducerea alimentelor neacceptate în diferite forme. De exemplu, în loc de a prepara mâncarea ca de obicei, încercați o abordare diferitã, adaugați ce îi place – gãtiți mai distractiv! Modelul de alimentație sãnãtoasã. Copiii presupun cã tot ceea ce mama și tata fac (și mãnâncã) este normal și sãnãtos – ei sunt cu ochii pe voi și vã vor imita acțiunile, cum ar fi consumul de alimente sãnãtoase. integral aici smartandhappychild.ro/greseli-grave-facute-de-parinti-cand-copii... Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iunie 2014, ora 13:58
Da.
Sint copii ce au complet alte comportamente la mincare decit parintii. Spunea cineva ca baietelul nu ii minca carne deloc. Nu stiau ce sa faca. Eu nu mincam deloc grasime cind eram mic. Fata mea se aseza linga dulapul cu piine si infuleca pina se satura. Maica-sa nu ii dadea deloc piine sa manince. Sau minca unt cu ligurita de capul ei. La fel nu i se dadea unt. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|