Info
x
Avantajele internetului
|
9am_1778 2 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 17:41
Pentru mulți dintre noi internetul a devenit partea vieții noastre sociale, în care cunoaștem oamenii noi prin intermediul chat-urilor, forum-urilor sau a rețelelor sociale. Majoritatea tinerilor și a copiilor utilizează Internetul pentru căutarea informației. Deci, Internetul este un instrument cu o multitudine de scopuri: profesionale, de cercetare, comunicare, de petrecere a timpului liber. Totuși, care sunt avantajele internetului?
|
|
9am_1776 4 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 17:43
Avantajele folosirii internetului pot fi bine evidențiate în baza studiului, analizei serviciilor oferite de către acesta. Internetul oferă utilizatorilor o gamă largă de servicii ca:
Cărți electronice; Serviciul Telnet; Serviciul e-mail; Blog; Chatul; Forumul de discuții; Învățarea online; Servicii google; Google docs; etc; Toate aceste servicii oferite de Internet duc la accesul liber la informație, la schimbul de informație dintre persoane, împărtășirea informației, comentarea acesteia, cu alte cuvinte participarea activă în cadrul actualizării și răspîndirii acesteia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:12
Avantaje, anvantaje...eu consider că internetul are și dezavantaje, în special ce ține de învățămîn și educație. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:15
Consider că dezavantajele despre care menționați se referă mai degrabă la faptul cum părinții educă copii, cum din start este organizat timpul și activitățile copiilor.
Dacă vorbim de importanța internetului în cadrul predării, însușirii materialului de către copii/elevi/liceeni/studenți/masteranzi , precum și de alte persoane care sunt implicate în procesul de învățămînt atunci putem evidenția următoarele avantaje. Introducerea Internetului și a tehnologiilor moderne duce la schimbări importante în învățămînt. Reiese că actul învățării nu este doar rezultatul perseverenței și muncii cadrului didactic, ci rezultatul interacțiunii elevilor cu calculatorul și respectiv colaborarea cu cadrul didactic. Utilizarea calculatorului și internetului permit înțelegerea materialului într-un interval de timp minimizat. În cazul evaluării se elimină subiectivitatea umană, elevul fiind protejat de capriciile profesorului. Se pot realiza recapitulări, sinteze, scheme atractive, animate care să ducă la reținerea mai rapidă a informației esențiale. Cu ajutorul serviciilor oferite de Internet elevii pot creea pagini web, iniția discuții/dezbateri pe forum-uri. Cadrele didactice de asemenea pot realiza un material didactic atractiv, îl pot posta online pentru a fi accesat de fiecare elev cînd dorește etc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_1778 2 mesaje Membru din: 16/03/2013 |
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:33
Va fi un învățămînt interactiv pe internet. E o chestiune de ordinul anilor pînă se va implementa în toata lumea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Martie 2013, ora 18:38
Sunt de acord...Trebuie de înțeles faptul că pentru realizarea unui învățămînt de calitate, cît și pentru obținerea unor rezultate mai bune trebuie să folosim în procesul predării atît metode clasice de predare, învățare și evaluare cît și metode moderne.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Martie 2013, ora 19:36
De la: 9am_1778, la data 2013-03-16 18:33:00 Am si eu o intrebare. Comentariul meu este acelasi cu cel pus de tine. Si normal e inaintea ta spus.. Eu sint sters si ai aparut tu. Cum se face? Deci ceea ce ai comentat tu am comentat eu. Deci stergeti comentariile oamenilor si va insusiti v oi ce spun altii. Repet, eu am spus asta. Initiatoarea topicului a spus ca e ceva negativ cu internetul si educatia. Eu am spus exact contrariu ei. Voi repetati ca papagalii? De fapt cine sterge comentariile normale? Daca ar fi spus initiatoarea topicului ce ai spus tu si eu inaintea ta, as fi aprobat doar. Dar....sa nu mai repet. Am senzatia ca sinteti cadre din invatamint ce aveti o oarecare frica....ca implementarea internetului in invatamint prin net interactiv va va afecta. Nu numai ca nu va va afecta dar se va usura munca tuturor. Daca mai stergeti, sa stiti ca fac o poza cu postarea. ca nu suport sa mi se stearga comentariile normale. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|