Info
x
Templu al iubirii
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 13:43
A trai fara-a iubi
de Nicolae Vacarescu A trai fara-a iubi, Ma mir ce trai o mai fi ! A iubi far-a simti, Ma mir ce dragoste-o fi ! A simti far-a dori, Ma mir ce simtire-o fi ! A dori far-a jertfi, Ma mir ce dor o mai fi ?
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 13:47
Nu plange...
de Veronica Micle Nu plange ca te dau uitarii, Si nici nu plange ca te las... Sosit-a ceasu-nstrainarii Si ceasul bunului ramas. Se rupe-un lant plin de tarie Ca firul cel mai subtirel; Cand soarta vrea asa sa fie, Zadarnic vrei sa faci altfel. Si nu mai e nimic in stare Sa-ntoarca vremile-napoi Si-acea iubire-atat de mare Ce-a fost odata intre noi. Ramai tu, dar ramai cu bine, Ramai cu suflet linistit... Un dor se duce si-altul vine Si vei uita ca te-am iubit. Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 13:52
Cei care-am fost la Troia
de Octavian Paler I Aceasta dragoste, aceasta lumina care nu ma cruta care ma obliga sa-mi aduc totul aminte si cerul asa cum il stiu, stralucind dupa ploaie, cerul ca un obraz de copil. Dar nimeni nu mai vrea sa auda de consolari. Am fost poate naivi cind ne-am suit pe corabii, am crezut tot ce ni s-a spus, marea fierbea ca singele nostru si cind taceau valurile nu se auzeau decit vorbele noastre trufase atit eram de convinsi ca intelepciunea e un cuvint gaunos. Apoi corabia noastra a mers prin nopti in care lumina era un fel de amintire ciudata si printre pasari albe care zburau intre noi si greselile noastre si nu ne mai separa de zei decit moartea. De ce trebuia sa fiu vinovat cind eu n-am vrut decit sa ramin credincios? Uneori vintul ma face sa cred ca totul a durat doar o clipa, cind eram stinjeniti amindoi si nu mai stiam ce sa spunem, dar nimeni nu mai vrea sa auda de consolari, iar pasarile albe care zburau pe mare intre umbrele noastre si zei imi amintesc ca acesta sunt si nu altul, acestia suntem si nu altii, noi care-am fost impreuna si singuri la Troia. II Am lasat in urma atitea mari si greseli incit ma intreb, de ce trebuiau toate acestea? De ce ne trebuiau remuscari pentru a invata sa iubim? De ce trebuiau toate acestea, de ce? Da, trebuiau. Trebuiau, poate. Trebuia poate sa fim mai intii vinovati pentru a invata sa iubim. Trebuia sa gresim pentru a cunoaste sfirsitul greselii si poate numai cei ce-au fost la Troia au dreptul sa spuna ca stiu totul despre iubire si tarm. Nimeni nu va cunoaste vreodata mai bine ca noi ce inseamna iubirea, pentru ca nimeni n-a pierdut-o si n-a visat-o ca noi. Pentru ca nimeni n-a trebuit sa taca mai dureros decit noi cu speranta ca-ntr-o zi vom striga: iata tarmul! Pentru ca nimeni n-a privit ca noi steaua prafoasa a singuratatii luminindu-ne miinile in vreme ce ne-acopeream ochii ca sa ne-aducem aminte mai bine. Si iarasi cerul asa cum il stiu, stralucind dupa ploaie, si ma intreb, poate, pentru ultima oara. De ce trebuiau toate acestea, pe care nu le mai pot rascumpara decit iubind si mai mult tarmul pe care stau si visez ca voi ajunge intr-o zi? Si mai ales de ce suntem noi vinovati ca toate acestea au fost? Cind eu n-am vrut decit sa ramin credincios. Cind noi n-am vrut decit sa fim asemenea pasarilor carora nu le pasa nici de zei, nici de timp. III Dar eu stiu ca moartea exista si exista si tarmul, exista in zori plaja goala si exista urmele care ne fac vinovati, exista corabiile care ne-au dus la Troia si exista iubirile pentru care n-am avut vreme destula, exista amintirile si exista pescarusii tipind, exista nisipul de care ma lipeam gol la amiaza si exista locul gol de linga mine, exsita toate, numai tineretea s-a dus in acest prea lung asediu al Troiei, in acesta eroare spre care ne-am dus linistiti. O, gustul ucigas al plecarii. IV Am cutreierat ani in sir marile si cind ne-am intors ne-am dat seama cit de putin ne indepartasem de tarm. De fapt, nu ne indepartasem deloc. Eram tot acolo si iubeam aceleasi lucruri numai ca eram mai batrini si ne venea greu sa suridem. Ne-am pierdut la Troia obiceiul de a asuride usor. Si iubim altfle, mai trist. In rest, suntem aceiasi si iubim aceleasi lucruri, iubim... V Suntem obositi si nu ne mai separa de zei decit moartea. Am vazut cum se goleste clepsidra si cineva dintre noi spunea ca si mormintele mor, nu numai cei ce-au coborit sa le umple, si poate asa trebuie, altfel mormintele ar cuceri toata lumea. Suntem obositi, dar acum stim ceea ce stiu si zeii. Si poate chiar mai mult. Am descoperit in noi insine lucrul cel mai important pe care trebuie sa-l stie un om. Aceasta dragoste, aceasta lumina si vintul care nu ne cruta. care ne obliga sa ne-aducem totul aminte... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 14:38
bine ai revenit....
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 15:43
De la: Fl_Orion999, la data 2013-11-04 14:38:11bine ai revenit.... Bine te-am regasit, Florion! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 21:32
Sfantul Augustin ne-a lasat urmatoarele ziceri:
''Unde este iubire, acolo este Dumnezeu. Pentru cine vrea sã creadã, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea sã creadã, n-am nici unul. Cântã și mergi mai departe. La capãtul drumului te așteaptã Dumnezeu. A avea credințã înseamnã a crede în ceea ce nu vezi, iar rãsplata pentru aceastã credințã va fi sã vezi ceea ce crezi.'' Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 21:34
''Iubirea este aripa dãruitã de Dumnezeu sufletului, pentru ca sã urce pânã la El.'' Michelangelo Buonarotti Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Noiembrie 2013, ora 15:33
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
|
|
|
Postat pe: 8 Noiembrie 2013, ora 15:57
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 23/08/2013 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2013, ora 22:04
PACAT
de Lili Trif Abia se naºte de sub gheaþã Un mugur alb ºi delicat, Iar tu îmi ceri o altã viaþa ªi-þi dãruiesc un alt pãcat. O altã primãvarã-n care M-am învelit încet, încet ªi-o lacrimã plinã de sare Prelinsã pe obraji discret. Dacã tu-mi ceri eternitatea Pot sã-þi ofer eternul azi În care mi-am zidit cetatea Dar, nu te voi lãsa sã cazi. ªi de mã porþi încã pe tâmple Ajutã-mã sã reclãdesc Un basm în care sã se-ntâmple Tot ce-þi doreºti, tot ce-mi doresc. Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q
:D
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 23/08/2013 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2013, ora 22:13
Pentru cine?
de Skorpya (sursa internet-Unica.ro) Eu plang pe strazi pustii,pierdute sub soare Tu plangi pe poteci ascunse,seci si fara culoare. Eu las gandurile s-ajunga din nou la tine Dar inima ta astazi altcuiva ii apartine. Cui o sa-i mai daruiesti saruturi dulci amarui? Candva spuneai,privindu-ma in ochi,ca nimanui... Cui o sa-i daruiesti toata dragostea mea ce te-a acoperit? Cine o sa-ti mai arate calea cand te-ai ratacit? Pentru cine o sa plangi de azi inaite mereu? Cine iti va scrie poezii in locul meu? De ce nu mi-ai spus de la-nceput ca asa va fi, As fi ingropat totul si poate azi nu te-as mai iubi. Cine va fi steaua numita "Luceafarul noptii"? Cui vei mai distruge rostul si drumul sortii? Care demon te va putea stapani si dori mai mult? Pe cine vei mai ingropa in cimitirul sfantului trecut? Pentru cine o sa-ti deschizi inima secatuita? Pe cine vei numi cu patima "iubita"... Cui o sa-i dai ce n-ai dat nimanui? Ma macina durerea si intrebarea "cui"? O vei uita asa cum m-ai uitat si pe mine, Ii vei darui iubire,sperante sau suspine? Cine te va striga in mijlocul furtunii reci? Cine va fi langa tine cand o sa te ineci? Care mana te va inveli cu degetele-i lungi? Pe cine o sa mai arunci in prapastii adanci? Pentru cine te vei ruga in noptile de dor? Cine iti va canta simfonia inimilor? Ma-ntreb si ma chinui sa gasesc un raspuns La toate indoielile din sufletu-mi distrus Si cand orologiul batran din perete va suna Voi privi spre trecut si iar ma voi intreba... Cui scriu eu aceste randuri fara sens,pline de chin? Pentru cine voi mai gusta din al dragostei venin? Pentru cine m-am chinuit ca un demon inlantuit? Pentru cine,daca tu nicicand nu m-ai iubit?! Acum,aici ma ingrop in cenusa ta si a iubirii mele Odata cu toate clipele,orele,zilele,lunile Cand oceanul de lacrimi imi scalda ochii pustiiti Rugand si ei ca macar o data sa fie iubiti. Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=dRcQZLseS1Q
:D
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2013, ora 22:35
Din statiile vietii
de Pirvan Andrei-Alexandru (sursa internet-unica.ro) Am scris pe o frunza uitata,un rand din mine… Din statiile vietii am luat dorintele calatoare Si-am adormit pe-un nor incalzindu-ma sub soare Gustand preludiul din fiecare picatura de iubire. Tramvaiele treceau impinse de triste priviri… Din cotidian am luat mersul lor consecvent Apoi am strigat prima litera din alfabet… Cand am zarit-o in umbra unei fictive iubiri. El mi-a spus ca o canta in inima lui, mare… Pe strazile pustii a rapit-o aceeasi mana de vant, Mi-a spus atunci ca visul lui ramane un cuvant Pe buzele ei sadit, in profunzime, ca o floare. Era in cantecul lui visul, pus intr-un vers… Si clipele reveneau melodic pe scena vietii, pustie Gustata amar dintr-o ploaie calda, tarzie Pe buze soaptele erau lacrimi in orizontul sters. Am adormit pe un nor, incalzindu-ma sub soare Si-am scris pe o frunza uitata, un rand din mine… Gustand preludiul din fiecare picatura de iubire, Din statiile vietii am luat dorintele calatoare. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 00:53
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 21:13
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 21:24
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 21:29
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 21:44
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:16
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:22
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:28
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:31
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:34
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:36
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:46
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 22:50
Inca una si ma duc
www.youtube.com/watch?v=4HWhrPaDTj4 Hound Dog - Elvis Noapte linistita! www.youtube.com/watch?v=9T4WB2zfmps
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2013, ora 16:18
Postarile mele unde sint?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 12:59
De la: nastasemihail, la data 2013-11-10 16:18:36Postarile mele unde sint? Care dintre ele? La alea de pe tricou te referi?
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 13:01
Parfois je me sens si vide
Si déserte et si seul Et personne ne peut prendre que la douleur loin Ne brisez pas mon coeur La colère et la fureur Et les craintes vivre en moi Si vous m'aimez Aimeriez-vous tout de même les Ne brisez pas mon coeur Ne brisez pas mon coeur J'ai été fort et courageux Parfois, j'ai perdu la foi Et trop de fois Jeté l'attention au vent Donc, si vous avez essayé de me comprendre Souhaitez-vous crucifier ou merde moi Ou stand by me/rester avec moi Comme la fumée autour de la flamme Ne brisez pas mon coeur Ne brisez pas mon coeur J'ai été fort et courageux Parfois perdu ma foi Et tant de fois Vu l'amour à sa fin Ce n'est pas une question de fierté Ce n'est pas les larmes que j'ai pleuré Ce n'est pas une question de fierté Ne brisez pas mon coeur Ne brisez pas mon coeur J'ai été fort et courageux Parfois perdu ma foi Et tant de fois Vu l'amour à sa fin Ce n'est pas une question de fierté Ce n'est pas les larmes que j'ai pleuré Ce n'est pas une question de fierté (Traducerea versurilor cantecului interpretat de Vaya Con dios - Don't break my heart) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 23:25
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 23:27
|
|
|
|