Info
x
Cum l-am descoperit pe dumnezeu
|
9am129520 8 mesaje Membru din: 5/09/2009 Oras: Calarasi |
Postat pe: 2 Decembrie 2012, ora 12:45
Punctul de plecare l constituie scientia nova, n conexiune cu filosofia i religia, prin abordarea tiinific a realitii obiective n logica dialectic.
Teoria vortex a materiei este o concepție novatoare de tip configurațional pentru structurarea materiei pe diverse nivele de organizare, printr-o viziune dialectic asupra devenirii existenței, n care principiul unitții și opoziției contrariilor, formulat de filozoful german Georg Wilhelm Friedrich Hegel, joac un rol esențial. Se tie c, materia i antimateria nu pot exista mpreun, deoarece se anihileaz reciproc, transformndu-se n energie. Conceptul de vortex are semnificaia de punte de legtur ntre materia din Universul nostru i antimateria din Universul complementar. Modelul vortex al devenirii existenței este sugerat de teoremele lui Gauss pentru cmpul gravitațional și cmpul electric, care pun n evidenț surse de tip convergent (puțuri) și divergent (izvoare) pentru particule universale, al cror comportament poate fi descris riguros n cadrul mecanicii cuantice și al teoriei relativitții. Referitor la legea atracției universale și legea lui Coulomb, se poate demonstra teoretic și verifica experimental c vortex-urile convergente se atrag iar cele divergente se resping prin forțe invers proporționale cu ptratul distanței dintre ele. Oricrei microparticule i se poate asocia un vortex simplu sau reprezint o anumit configurație a acestora. n cadrul teoriei vortex pot fi explicate fr dificultate structurile elementare și interacțiunile fundamentale din Univers, existența antiparticulelor și fenomenul de anihilare, relația lui Einstein dintre mas și energie, expansiunea Universului, Black Hole(gaur neagr) i White Hole(gaur alb) etc. Pentru a modela n cadrul general al existenței unitatea de contrarii particul-antiparticul, termenul de vortex trebuie nlocuit cu expresia dipol vortex , deosebit de sugestiv. Un dipol vortex este asociat unitții dialectice particul-antiparticul , avnd dou stri posibile, și anume: -starea normal, n care particula se afl n Universul nostru, iar antiparticula, n Universul complementar; -starea inversat, n care polii vortex-ului au locația schimbat faț de cazul normal. Spre deosebire de starea normal, care este mai mult sau mai puțin stabil, cea inversat este instabil, avnd o probabilitate foarte mic de realizare. Antiparticulele generate artificial prin reacții nucleare n marile aceleratoare de particule sunt instabile, deoarece corespund unor dipoli vortex inversați faț de cei existenți, cu care se anihileaz, transformndu-se n particule universale n starea cuantic de fotoni. n cursul reacțiilor nucleare la energii mari pot s apar pentru scurt timp și antiparticule n stri metastabile, ca de exemplu, pozitroniul. Procesele de anihilare sau de generare de particule exprim de fapt, descompunerea, respectiv refacerea configurațiilor dipolilor vortex din particulele universale primordiale. Deschiderea sau nchiderea unor dipoli vortex, nseamn apariția, respectiv dispariția simultan a particulelor și antiparticulelor corespunztoare. Interacțiunile aleatoare dintre particulele universale - prin ciocniri perfect elastice - asigur proprietțile de omogenitate și izotropie ale spațiului și uniformitatea timpului, prin care se justific, pe baza operațiilor de simetrie, legi importante de conservare a unor mrimi fizice (teorema Noether). Din invarianța funcției lui Lagrange faț de translațiile infinitezimale n spațiu, rotațiile spațiale infinitezimale și translațiile infinitezimale n timp, rezult legile de consevare ale impulsului mecanic, momentului cinetic, respectiv a energiei mecanice totale. Forța motrice a schimbului de particule universale ntre cele dou lumi - coexistente n sens dialectic - este diferența de concentrație a acestora, care asigur devenirea existenței. Se poate afirma c Universul n care trim se afl ntr-o bucl de expansiune, iar Universul complementar se afl ntr-o bucl de contracție. Faptul c particulele și antiparticulele au aceeași pondere n Universul dual pare o ipotez fireasc. Un argument astronomic n favoarea teoriei propuse, este evoluția unor stele ctre stadiul de gaur neagr (black hole), un veritabil vortex care se manifest la scar cosmic. Gurile de vierme, numite și poduri Einstein-Rosen, reprezint o extensie a gurilor negre, dincolo de raza Schwarzschild, a unor soluții pentru ecuațiile teoriei relativitții generalizate. Ele sunt construcții topologice care leag printr-o scurttur zone ndeprtate ale Universului. n teoria vortex, podurile Einstein-Rosen asigur schimbul succesiv de particule universale ntre Universul nostru și Universul complementar. Un bilanț pozitiv pentru schimbul global de particule universale prin vortex-uri este cauza expansiunii Universului. De remarcat c, teoria dipolilor vortex permite abordarea unitar și coerent a informațiilor ștințifice actuale, cu o larg deschidere la interpretri filozofice și religioase, fiind un veritabil instrument al gndirii, cu funcții explicative și predictive deloc neglijabile. Dificultțile de nțelegere a coexistenței Universului nostru cu Universul complementar pot fi depșite la nivel abstract n cadrul unui Univers cvadridimensional dual, avnd n comun axa timpului, care poate fi analizat riguros prin aplicarea teoriei relativitții și a mecanicii cuantice. n Universul cvadridimensional coordonatele spaiale i temporale sunt intrinsec legate ntre ele, fiind descris n teoria relativitii restrnse printr-o metric pseudoeuclidian(Univers Minkowski), iar n teoria relativitii generalizate metrica este neeuclidian(riemannian), avnd tensorii dependeni de concentraiile de mas. Pe de alt parte, coform mecanicii cuantice, localizarea microparticulelor se exprim n termeni de probabilitate i statistic matematic, ptratul amplitudinii funciei de und normate find egal cu probabilitatea de localizare a microparticulelor n unitatea de volum din spaiul configuraiilor, iar valoarea medie a unei mrimi fizice coincide cu valoarea medie a operatorului asociat. Universul n care trim rprezint manifestarea in actu(actualitate, realitate) a existenei, iar Universul complementar poate fi interpretat ca manifestarea in potentia (potenialitate, posibilitate) a existenei. Universul complementar este cheia demersului cognitiv pentru abordarea divinitii, dac ne raportm la conceptul religios al Lumii de dincolo n care se manifest Spiritul, cu semnificaia de Idee absolut n filosofia lui Hegel. Spiritul, dei coexist cu materia, nu poate fi reprezentat spaial n Universul nostru, avnd doar o dimensiune temporal, find matricea devenirii existenei prin intermediul interaciunilor dintre dipolii vortex i schimbul de informaii cu Universul complementar. Faptul c, omul sau orice alt fiin inteligent din Univers, au fost create dup chipul i asemnarea cu Dumnezeu, face trimitere la psihanaliz, n care psihicului uman este structurat pe trei nivele cognitive, mai precis, de contient, subcontient i incontient. Dei comportamentul uman se bazeaz pe nivelul contient, subcontientul este un nivel intermediar spre incontient, care asigur o legtur intrinsec cu divinitatea. Este fascinant c, n mentalul colectiv se face distincie ntre contiin i suflet , pentru a sublinia gradul de interferen cu entitatea spiritual suprem. Informaia este modalitatea psihicului uman de a transpune la nivel cotient legile universale ale manifestrii i devenirii existenei. Altfel spus, psihicul uman poate procesa informaia n mod direct sau prin intermediul calculatoarelor sau a altor mijloace tehnice concepute pe parcursul evoluiei culturii i civilizaiei. ntr-o exprimare sugestiv, psihicul uman, este o poart dintre ntuneric i lumin, pe care o deschidem progresiv n abordarea asimptotic a adevrului absolut prin adevruri relative din ce n ce mai riguroase. Se poate afirma c, Biblia, Coranul, Tora sau alte cri fundamentale ale religiei transmit mesaje codificate, despre cine suntem, de unde venim i ncotro ne ndreptm. n acest context, afirmaia lui Malraux c, Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc, capt semnificaii tulburtore despre statutul i rolul fiinei umane n Univers. Marea provocare a sec. XXI este abordarea cunoaterii existenei pe baza unitii dialectice "materie - spirit". Numai aa pot fi nelese pe deplin schemele informaionale de structurare i transformare ale materiei. Nu ne rmne dect s reflectm asupra enigmelor cunoaterii la frontierele dintre tiin, filosofie i religie, ca posibilitate veritabil de a ne justifica existena prin creativitate. Alfel spus, pe traiectoria devenirii umane, credina trebuie integrat n demersul tiinific i filosofic al abordrii existenei sub semnul valorilor perene de bine, frumos i adevr. Se pare c avem un destin fascinant pe Terra, aceast magnific "nav" care poart omenirea n istorie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 3 Decembrie 2012, ora 20:42
De la: 9am129520, la data 2012-12-02 12:45:16Punctul de plecare l constituie scientia nova, n conexiune cu filosofia i religia, prin abordarea tiinific a realitii obiective n logica dialectic. exceptional, multumesc !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 5 Decembrie 2012, ora 00:00
stiinta evolueaza rapid filozofia nu mai tine pasul cu stiinta religia e asa cum o stim.....la nivel de pestera
|
Postat pe: 5 Decembrie 2012, ora 00:05
De la: 9am129520, la data 2012-12-02 12:45:16Punctul de plecare l constituie scientia nova, n conexiune cu filosofia i religia, prin abordarea tiinific a realitii obiective n logica dialectic. -daca ma gandesc la stiinta.....simt universul -daca ma gandesc la filozofie ....il simt pe Platon -daca ma gandesc la religie.....ii simt pe Copernic....Giordano Bruno....Galilei....
|
Postat pe: 21 Decembrie 2012, ora 02:14
sunt satul de ....zei....asta-mi mai lipsea.....in cartea de bucate
|
Polixenia 2831 mesaje Membru din: 9/12/2012 Oras: Resita |
Postat pe: 21 Decembrie 2012, ora 09:40
Pe dumnezeu il descoperi daca nu existi.Daca existi,atunci dumnezeu este undeva departe.Noi incercam sa ne apropiem de el,cu cat ne apropiem cu atat el se indeparteaza de noi. Acum este undeva unde noi nu vom ajunge niciodata.Este acolo unde a fost si unde nimic nu este.
|
Postat pe: 21 Decembrie 2012, ora 14:05
De la: Polixenia, la data 2012-12-21 09:40:39Pe dumnezeu il descoperi daca nu existi.Daca existi,atunci dumnezeu este undeva departe.Noi incercam sa ne apropiem de el,cu cat ne apropiem cu atat el se indeparteaza de noi. Acum este undeva unde noi nu vom ajunge niciodata.Este acolo unde a fost si unde nimic nu este. desigur : asta e parerea si simtirea ta , dar Intiatii afirma altceva ! Dumnezeu este in noi, el fiind Arhetipul croirii noastre ....daca tu spui ce spui, inseamna ca de fapt, tu refuzi Cunoasterea de Sine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Decembrie 2012, ora 23:51
Cunoasterea de sine.....nu e sanatoasa....
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Decembrie 2012, ora 23:58
De la: _KARPOV, la data 2012-12-22 23:51:33 ai incurcat zicala
|
Postat pe: 23 Decembrie 2012, ora 01:08
De la: sandu60, la data 2012-12-22 23:58:40De la: _KARPOV, la data 2012-12-22 23:51:33 e productie proprie.....eu nu sunt Ponta....
|
Postat pe: 23 Decembrie 2012, ora 07:46
De la: _KARPOV, la data 2012-12-23 01:08:34De la: sandu60, la data 2012-12-22 23:58:40De la: _KARPOV, la data 2012-12-22 23:51:33 ei, uneori e mai bine sa fii ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Decembrie 2012, ora 20:19
De la: gabigabi2, la data 2012-12-23 07:46:47De la: _KARPOV, la data 2012-12-23 01:08:34De la: sandu60, la data 2012-12-22 23:58:40De la: _KARPOV, la data 2012-12-22 23:51:33 Ca sa aperi mafiotii.....
|
Postat pe: 24 Decembrie 2012, ora 03:14
|
Postat pe: 26 Decembrie 2012, ora 00:07
eu nu l-am descoperit pe dumnezeu....se ascunde bine.......
|
Postat pe: 26 Decembrie 2012, ora 00:08
|
Fosta membra 9am.ro 1113 mesaje Membru din: 7/01/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 01:43
Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|