back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Om bogat,om sarac

mishu_9AM

17 mesaje
Oras: Vaslui

Postat pe: 6 Martie 2012, ora 13:02

Ceva totusi avem in comun, cuvantul "OM" -am sa postez pe forum in urmatoarele zile cateva scrisori deschise nu neaparat cu destinatar unic,in cazul meu l-am ales pe Porumboiu,pentru ca de el ma leaga neintelegeri si frustrari,dar asi dori sa cunosc reactii si pareri diverse prin modul de abordare in situatii apropiate celei expuse in continuare :

Domnule Presedinte PORUMBOIU,

Am lucrat in cadrul societatii S.C. R-AGRO FALCIU S.A. incepand cu data de 16.08.2002,angajat pe post de gestionar la ferma Valea lui Marcu si timp de aproximativ 8 ani mi-am desfasurat activitatea cu simt de raspundere,loialitate si chiar cu multe sacrificii.Poate suna pompos cand spun"sacrificiu" dar nu este deloc asa,am sa argumentez pe scurt afirmatia. Pe langa sarcinile de serviciu care tin de contabilitatea primara (intocmirea avizelor,notelor de receptii,bonuri de consum etc.) am coordonat munca personalului sezonier dar si a angajatilor in activitatea de conditionare a semintelor necesare insamantarii a mii de hectare lucrate de firma.In perioada campaniilor,si in aceasta gestiune incepe de la recoltat si se termina cand ultima parcela este insamantata,am lucrat in schimburi pentru a putea asigura la timp samanta necesara la indicii de calitate de la care nu am facut rabat,am fost si mecanic in timp optim pentru selector ,masini de tratat ,snecuri,benzi transportoare,am fost si ifronist si electrician cand a fost cazul.
Si chiar in momentele cand nu aveam oameni suficienti nu m-am dat in laturi la a incarca samanta sau ingrasaminte dupa caz.Va reamintesc ca cinci ani am avut sector zootehnic care s-a ocupat cu cresterea suinelor,vacilor, in perioada de iarna aveam si ovine.
Am ramas zi si noapte sa ma achit in mod onorabil de sarcinile impuse,am considerat firesc sa dau tot ce este mai bun pentru oamenii ce au crezut in mine dar am gresit crezand ca toate aceste sacrificii vor fi in favoarea mea .
In anul 2006 am facut un imprumut la banca pentru a reusi sa-mi refac locuinta,si in anul 2008 impovarat de datorii,copii de intretinut la scoala,am cerut din partea directorilor o marire de salariu pe care am motivat-o si din prisma timpului lucrat dar si prin faptul ca incasam cu 10 ron mai mult decat un paznic si acest lucru va spun sincer a inceput sa fie si neproductiv si cred eu jignitor.
Nu puteam sa-mi explic,eram normal primul paznic,raspundeam pentru intreaga avere ce o aveam in gestiune,daca s-ar fi intamplat ceva eu eram primul raspunzator dar raspunsul nu a intarziat sa apara si zi de zi am inceput sa indur umilinte chiar daca timpul efectiv de lucru a crescut si nu imi revedeam familia cu saptamanile,eram facut raspunzator de lucrari care nu erau in caietul meu de sarcini si problemele mele nu mai aveau nici un ecou la nici un sef ierarhic.
Domnule Presedinte,nu m-am simtit niciodata mai umilit si mai fara de speranta,in fiecare zi cand venea directorul trebuia sa rezist cu stoicism la interviul rau intentionat care incepea fara macar un salut;Domnule am informatii ca ai furat!,ai vandut grau ,ai vandut motorina,cu cat ai vandut substanta de tratat?Toate au culminat cu afirmatiile de genul: -indiferent daca stii sau nu eu tot te dau afara!
Mi-a fost foarte greu sa renunt,aveam datorii la banca,copii la liceu la scoala dar in aceste conditii simteam ca innebunesc si nu mai puteam continua,am cautat un sprijin la oamenii care stiau foarte bine ca sant o persoana onesta,m-am jurat in fata directorului(Cernat Marius) i-am spus ca am copii si datorii in banca dar nici nu a vrut sa auda.
Se implinesc trei ani de cand am demisionat de pe post dar nu pot uita anii ingropati cu zile si nopti neplatite cand au crescut copiii si eu nu am fost linga ei,dar tin bine minte ca atunci cand veneam acasa se furisau intr-un colt,speriati.
Mi-a placut sa muncesc si munca sa-mi fie recunoscuta,m-am sacrificat dar sigur nu pentru mine si nici pentru familia mea,multi au spus ca am fost" slab" si nu am profitat de pozitia avuta si le-am spus ca mi-e teama de Dumnezeu.
Dar acum vad de ce au avut nevoie sa ma schimbe,eu sigur nu as fi putut fi omul lor,au pus un anagramat dar cu tupeu,i-au creeat conditii si nici nu face nici un sfert din cat am muncit eu dar se vede ca e mai apreciat .
Este un lucru care totusi imi da satisfactie si anume :-in toti acesti ani la usa mea nu a venit nimeni sa ma conduca la serviciu am facut naveta prin forte proprii si cu bicicleta cu sareta cu masina personala dar cu banii cu care ma plateau nu le ajunge acum sa achite motorina consumata zilnic la transportul conjuratului.
Domnule Presedinte Porumboiu,
aceasta este prima scrisoare deschisa pe care mi-am facut curaj sa v-o scriu,v-or urma si altele cu detalii despre munca si problemele nevazute si unele nemaiauzite,eu va spun sincer nu mai am ce pierde am o forma de cancer in forma incipienta(probabil dobandit de la substantele cu care am tratat seminte
,insectofungicide-furadan,carbodan-) copiii mi i-am retras de la liceu deoarece nu pot sa-i intretin,momentan mai lucrez cu ziua cand incepe sezonul de primavara si slava Domnului avem alocatia copiilor daca nu o vor taia ca nu am mai platit impozitele la primarie de vreo doi ani.

cu stima,Mantarosie Mihai

fiti mai buni
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Martie 2012, ora 04:48

Polarizarea sociala duce la lene sociala.
Asta nu inseamna ca trebuie saraciti bogatii si imbogatiti saracii.
Procesele trebuie sa vina de la sine. Bogatii trebuie sa investeasca. Si nu neaparat sa aiba un profit urias. Cam aici e cheia.
iar saracii trebuie sa isi invinga negreala in care ii arunca viata. Cu toate ca cel mai adesea sint fericiti.

Un bogat nu mai are de ce sa munceasca.
Un sarac gindeste ca tot aia e, ori ca munceste ori ca nu. Si de multe ori i se pun in circa alte datorii si cheltuieli inventate de altii.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2012, ora 15:49

Voi sinteti bogatii Europei. Normal pe munca voastra, cu resursele noastre si banii transferati de pe aici. Am gflumit desigur.
E vorba de bogatii de care spuneai tu acum un an, adica cei cu salarii de 1000 euro la noi. Tu interziceai astfel de salarii la noi. La voi, normal e voie.
Am glumit din nou.
Dupa cum te-ai strofocat, te simti ori bogat, ori nebagat.
Polarizarea sociala e reala, dupa statistici. sau mint statisticile? Si atunci toti sint saraci. Va dati toti raniti acum, daca tot e moda.
Eu nu am facut nici o vina vreumei categorii. Vad ca tu te ataci, inseamna ca esti bogat. Si te consideri....lenes? nu stiu tu stii
Oricum ai da-o am dreptate in privinta acestei polarizari. Genereaza lene.
Iar criza se va adinci, din 2013, nu din cauza amenintarii la adresa celor bogatii, ci din cauza accentuarii saraciei.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2012, ora 15:51

Oricum, m-am lamurit in privinta biciului....german. La o firma austriaca, le-am propus sa vin cu clientii sa contractez la ei in sediu, nu la client. AZm fost refuzat. Nu stiu de ce. Stii ce e cu acea firma? Disparuta, Dar inghitita de alta austriaca.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2012, ora 15:52

La noi se pregatesc sa ii altoiasca zdravan pe saraci. Asta cu luatul indemnizatiilor e doar repetitie generala. Deci poti rinji multumit.

| Varianta pentru tiparire a topicului Om bogat,om sarac
Mergi la: