back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sorin - ovidiu vantu

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:06

Da,si ??? Ai uitat postarea..........Ozi si o saptamana plina de impliniri !

Raporteaza abuz de limbaj
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:10

De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:06:43 Da,si ??? Ai uitat postarea..........Ozi si o saptamana plina de impliniri !

Buna dimineata! Nu am uitat postarea ci nu mi-o "adauga cu succes"! Am incercat in patru randuri cu acelasi rezultat nul.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:17

De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:10:05
De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:06:43 Da,si ??? Ai uitat postarea..........Ozi si o saptamana plina de impliniri !

Buna dimineata! Nu am uitat postarea ci nu mi-o "adauga cu succes"! Am incercat in patru randuri cu acelasi rezultat nul.

Redeschiderea dosarelor V�ntu produce mari emo�ii �n �ntreg spectrul politic rom�nesc. �i asta fiindc� toate regimurile care s-au perindat la putere au rela�ionat nepermis cu "tat�l" Fondului Na�ional de Investi�ii. M�car acum, �n ceasul al doisprezecelea, Justi�ia trebuie s� clarifice c�t de corecte au fost aceste rela�ii, c��i bani a dat �i c�t� influen�� a ob�inut, �n schimb, Sorin Ovidiu V�ntu de la politicienii de diverse culori.

Puntea dintre Iliescu �i Constantinescu

Debutul pre�edin�iei lui Emil Constantinescu coincide �i cu ascensiunea fulminant� a firmei Gelsor SA (�nfiin�at� �n 1995) pe o pia�� a valorilor mobiliare precar reglementat�. �n spatele firmei Gelsor se afla, complet necunoscut opiniei publice, Sorin Ovidiu V�ntu. Presa vremii scria c� V�ntu a reu�it s� atrag� de partea lui c��iva finan�i�ti gen Nicolae Popa, Ioana Maria Vlas, Adrian Mititean, un apropiat a lui Emil Constantinescu, Lucia Pavel, o rud� de-a lui Ion Iliescu sau Dinu B�c�uan, v�rul lui Constantin Dudu Ionescu. To�i liderii romilor deja lucrau pentru V�ntu: cump�rau cupoane de privatizare �i ac�iuni pe care apoi le vindeau pe nimic filialelor Gelsor din �ar�. V�ntu a �nceput s� fac� primele plasamente. De unde avea banii de start, deloc pu�ini?

Dudu Ionescu i-a sc�pat pe Vlas �i Popa

�n 1995 - �n plin regim Iliescu � s-a �nfiin�at firma Mobiliar Invest, cu ac�ionari principali Mititean, Pavel �i B�c�uan, considera�i de pres�, �n ordine, omul de �ncredere a lui Constantinescu, ruda lui Iliescu �i v�rul lui Dudu Ionescu. Combina�ie mai mult dec�t ciudat�, o pist� care merit� verificat� de Parchet, fiindc� cele dou� firme Gelsor �i Mobiliar Invest au pus bazele unei noi afaceri, SOV Invest, prin care s-a derulat opera�iunea FNI.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:19

Continuare:
Ne�ndoielnic, V�ntu a avut nevoie de rela�ia cu oamenii lui Constantinescu ca s� ob�in� garan�ia CEC pentru depunerile investitorilor FNI. �n 1997, Adrian Mititean, apropiatul lui Emil Constantinescu, povestea aproape cu venera�ie, �ntr-un interviu publicat �n EVZ, despre geniul V�ntu, un investitor "pionier" pe pia�a valorilor mobiliare. Odat� cu intrarea CEC �n afacerea FNI, firma Mobiliar Invest s-a retras din SOV Invest. O parte dintre ac�iuni au fost preluate de Gelsor �i o alt� parte de off-shore-ul cipriot Comac Ltd, controlat de tandemul V�ntu-Luca. Dac� exist� leg�turi �ntre participarea firmei Mobiliar Invest la "tunul" FNI �i faptul c�, �n mandatul lui Dudu Ionescu, pe ultima sut� de metri a regimului Constantinescu, Vlas �i Popa au reu�it s� fug� din �ar�, ar trebui s� afl�m de la procurori.

V�ntu, agent de influen�� NATO

Fostul pre�edinte Emil Constantinescu a declarat c�, �n 1999, c�nd NATO a avut nevoie de dreptul de survol pentru a bombarda Iugoslavia, "s-a apelat" inclusiv la V�ntu, pentru a convinge parlamentarii pe care �i cuno�tea s� voteze �n acest sens. Asta �nseamn� c� SOV avea atunci suficien�i parlamentari care aveau obliga�ii fa�� de el �i cu care putea �nclina balan�a unui vot important �n Parlament. Pe blogul s�u, Sorina Matei a publicat, �n martie, declara�ia unui oficial NATO despre presiunile care s-au f�cut asupra lui Javier Solana, ca, �n iulie 1999, c�nd se afla �n vizit� la Bucure�ti, s� se �nt�lneasc� cu V�ntu. Cine a f�cut presiunile, care era miza lui V�ntu, ce l-a convins pe Solana s� accepte un tete-a-tete intempestiv cu un om care nu �nsemna nimic �n ierarhia oficial� a statului? Emil Constantinescu, Radu Vasile, C�t�lin Harnagea sau Costin Georgescu ar trebui s� �tie.

Sponsor de campanie pentru Ion Iliescu

"M-am �nt�lnit cu Sorin Ovidiu V�ntu, c�nd eram pre�edintele Rom�niei, dar numai �n treac�t", declara, la Ploie�ti, Ion Iliescu, pe 23 septembrie 2010, r�spunz�nd unei �ntreb�ri puse de un jurnalist. "Era pe vremea c�nd m� �nt�lneam frecvent cu patronatele, care erau �mp�r�ite �n c�teva organiza�ii care se contestau reciproc", nuan�a fostul �ef al statului.

Tot �n treac�t, probabil, V�ntu l-a sponsorizat pe Ion Iliescu cu 300 de milioane de lei vechi pentru campania electoral� din 2000. Banii au fost vira�i Funda�iei Rom�ne pentru Republic� �i Democra�ie, unde pre�edinte era chiar Ion Iliescu.

Serviciul secret al lui SOV, construit de generalu Iliescu

Mult mai lega�i de V�ntu par a fi fost oamenii de �ncredere ai lui Ion Iliescu din cadrul Administra�iei Preziden�iale, generalii Dumitru Iliescu, fost �ef al SPP, �i C�t�lin Voicu, actualul senator PSD. Primul este cel care a organizat "serviciul secret al lui SOV�, al�turi de ex-colonelul SPP Ion Florian. Apropiat al lui Ion Iliescu, generalul Dumitru Iliescu i-a convins, �n 2000, pe cei mai buni oameni ai Brig�zii Antiteroriste a SRI s� p�r�seasc� Serviciul. Le-a oferit salarii duble la "Agen�ia Interna�ional� de Protec�ie �i Paz� SRL�, firma pe care o conducea din umbr�.

Echipa lui Dumitru Iliescu a asigurat paza vilei lui V�ntu din Otopeni (din 2001 acesta i-a angajat pe oamenii lui Iliescu la firma sa de paz�) �i a asigurat protec�ia candidatului preziden�ial Ion Iliescu �n timpul campaniei electorale din 2000. Bodyguarzii de la SRI au spus �n anchete ce misiuni au avut �n �ar� �n timpul campaniei electorale a lui Ion Iliescu, dar �i ce persoane veneau frecvent �n vizit� la V�ntu. Potrivit acestor declara�ii, veritabili "oameni de cas�" ai lui V�ntu erau Dumitru Iliescu, Nicolae Popa, Varujan Vosganian, Nicolae V�c�roiu �i Radu Timofte.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:26

Continuare:
PDSR INAUGUREAZ�

"PU�CULI�A

Gaur� la Bancorex �i Banca Agricol�

C�t de str�nse erau �n anii �90 leg�turile lui V�ntu cu PDSR ne-a spus Sever Mure�an, celebrul bancher de la Dacia Felix, �nc� judecat pentru devalizarea acestei b�nci. Mure�an a declarat, pe 19 septembrie 1996, c� PDSR a trimis la el �un intermediar, pe unul V�ntu de la Gelsor", c�ruia s�-i dea cinci milioane de dolari pentru campania electoral�".

Pu�culi�a SOV-Gelsor a fost inaugurat� de c��iva dintre bunii prieteni ai lui V�ntu din PDSR, reclama presa vremii. Numai FPP II Moldova a emis, �n 1996, bilete la ordin �n favoarea Gelsor, �n valoare de 3,3 milioane dolari. Pagubele totale cauzate defunctei Bancorex de c�tre FPP II Moldova �i SOV Invest-ul lui V�ntu sau ridicat, �n final, la 30 de milioane de dolari. Vlad Soare, chiar �nainte de a pleca de la Bancorex, a aprobat pentru V�ntu o emisiune de obliga�iuni de 50 de miliarde de lei vechi. O sum� identic� tot pentru obliga�iuni SOV Invest a fost aprobat� �i de Banca Agricol�, �mpotriva avizului de supraveghere bancar. AVAB a facut pl�ngere penal� la Parchet, dezv�luind ilegalit��ile. Pentru a-l salva pe Vlad Soare, a doua zi, V�ntu a virat 80 de miliarde �n contul AVAB.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:31

Continuare:
RISC

Adrian N�stase, finan�at �i �antajat de SOV

Rela�ia Adrian N�stase- Sorin Ovidiu V�ntu a fost sintetizat� �ntr-un raport Armagedon, r�mas necercetat de autorit��i: "�ncep�nd cu anul 1996, SOV l-a finan�at pe Adrian N�stase cu sume cuprinse �ntre 3.000 �i 5.000 de dolari lunar. (�) Actualul scandal este o etap� �n cadrul r�zboiului din PSD �ntre Ion Iliescu �i Adrian N�stase, �n care acesta din urm�, av�nd �i o echip� de sprijin mult mai competitiv�, a reu�it s� puncteze decisiv, �ndrept�nd aten�ia opiniei publice aproape exclusiv asupra oamenilor poli tici din anturajul pre�edintelui Rom�niei. �n realitate, rela�ii pecuniare cu Sorin Ovidiu V�ntu au avut al�turi de Adrian Nastase �i persoane din anturajul acestuia, printre ei figur�nd: Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Ovidiu Mu�etescu, Dan Matei Agathon, Sorin Te�u.

Amenin��rile lui SOV

�ngrijorat de scandalul tot mai mare din jurul numelui s�u, dar �i de r�cirea brusc� a rela�iilor cu N�stase, SOV a f�cut presiuni asupra acestuia �n cursul lunilor noiembrie �i decembrie 2001, pentru a-l determina s�-�i respecte promisiunile de protec�ie f�cute �nc� din anul 2000. La sf�r�itul lunii decembrie 2001, consider�nd iremediabil compromis� rela�ia cu N�stase �i iritat de informa�iile pe care le avea c� Mihai Iacob, adversarul s�u, este sus�inut de primul ministru, V�ntu a hot�r�t s�-l atace pe N�stase, anun��nd dezv�luiri extraordinare pentru �nceputul anului 2002, dezv�luiri menite s� duc� la c�derea Guvernului. �n ultimele zile din 2001 �i �n primele zile din 2002 s-au purtat negocieri intense �ntre reprezentan�i ai lui N�stase �i SOV. �n substan��, N�stase i-a promis lui V�ntu c� va fi protejat �n continuare �i c�, �n plus, studiaz� c�teva planuri de a-l scoate de sub presiunea opiniei publice, cer�nd �n schimb asigur�ri ferme ca numele sau �i ale persoanelor din anturajul s�u nu vor fi f�cute publice".

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:33

De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:26:54Continuare:
PDSR INAUGUREAZ�

"PU�CULI�A

C�t de str�nse erau �n anii �90 leg�turile lui V�ntu cu PDSR ne-a spus Sever Mure�an, celebrul bancher de la Dacia Felix, �nc� judecat pentru devalizarea acestei b�nci. Mure�an a declarat, pe 19 septembrie 1996, c� PDSR a trimis la el �un intermediar, pe unul V�ntu de la Gelsor", c�ruia s�-i dea cinci milioane de dolari pentru campania electoral�".

Pu�culi�a SOV-Gelsor a fost inaugurat� de c��iva dintre bunii prieteni ai lui V�ntu din PDSR, reclama presa vremii. Numai FPP II Moldova a emis, �n 1996, bilete la ordin �n favoarea Gelsor, �n valoare de 3,3 milioane dolari. Pagubele totale cauzate defunctei Bancorex de c�tre FPP II Moldova �i SOV Invest-ul lui V�ntu sau ridicat, �n final, la 30 de milioane de dolari. Vlad Soare, chiar �nainte de a pleca de la Bancorex, a aprobat pentru V�ntu o emisiune de obliga�iuni de 50 de miliarde de lei vechi. O sum� identic� tot pentru obliga�iuni SOV Invest a fost aprobat� �i de Banca Agricol�, �mpotriva avizului de supraveghere bancar. AVAB a facut pl�ngere penal� la Parchet, dezv�luind ilegalit��ile. Pentru a-l salva pe Vlad Soare, a doua zi, V�ntu a virat 80 de miliarde �n contul AVAB.

Esti implicata personal in FNI ? Vreau sa stiu daca esti subiectiva,SOV,a fost foarte mult dezbatut pe multe topicuri.......Si o intrebare directa,tot presedintele si procurorii "lachei" sunt de vina in conceptia ta ?

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:35

Continuare:
GENEROS

1,3 miliarde de lei pentru UFD-ul lui Varujan Vosganian �i Adrian Iorgulescu

Varujan Vosganian, fost ministru de Finan�e �n guvernul T�riceanu, a pierdut postul de comisar european, printre altele, �i din cauza unor leg�turi considerate nepermise la Bruxelles cu magnatul Sorin Ovidiu V�ntu. Nu este un secret faptul c� Uniunea For�elor de Dreapta (UFD), partidul pus pe picioare de Varujan Vosaganian �i Adrian Iorgulescu, a fost sponsorizat la alegerile din 2000 cu 1,3 miliarde lei vechi de Sorin Ovidiu V�ntu.

Curtea de Conturi a cercetat opera�iunea

Deoarece s-a dep�it suma maxim� admis� �n legea privind sponsorizarea partidelor politice, Curtea de Conturi a cercetat opera�iunea. A�a au ap�rut �n pres� documentele potrivit c�rora Sorin Ovidiu V�ntu, Nicolae Popa �i alte 12 persoane din anturajul lui SOV au virat banii �n conturile UFD �n 2000, cu numai c�teva luni �nainte de pr�bu�irea FNI.

Dup� e�ecul de la alegerile din 2000, c�nd n-a reu�it s� intre �n Parlament, UFD a fuzionat prin absorb�ie cu Partidul Na�ional Liberal. Baza de date ata�at� la expertiza judiciar contabil� efectuat� �n dosarul FNI a demonstrat faptul c� senatorul PNL Varujan �i so�ia sa au fost �i investitori la FNI. "�ntr-adev�r, am avut un certificat de 50 de milioane la FNI", a declarat Vosganian pentru un post de televiziune - "�ns� n-am luat niciodat� banii. Mai mult dec�t at�t, este dovada de la Sec�ia 6 de Poli�ie c� sunt parte la procesul �mpotriva Ioanei Maria Vlas �i FNI�, a mai men�ionat Vosganian, �n ap�rarea sa.

De ce-l vizita at�t de des la Corbeanca �i �n strada Paris pe V�ntu, n-a mai spus Vosganian. Probabil pentru a pune la cale strategia de campanie pentru Prim�ria Capitalei �n 2000, �n care Vosganian a fost sponsorizat tot de V�ntu.

"GATA!"

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:39

De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:33:39
PDSR INAUGUREAZ�

"PU�CULI�A

Esti implicata personal in FNI ? Vreau sa stiu daca esti subiectiva,SOV,a fost foarte mult dezbatut pe multe topicuri.......Si o intrebare directa,tot presedintele si procurorii "lachei" sunt de vina in conceptia ta ?

Eu nu am "profitat" niciodata de astfel de ispite! Toata viata am muncit cinstit si tot ce am agonisit sunt ale mele. Tocmai ca sa nu amestecam lucrurile am deschis separat acest topic. Articolul l-am copiat dintr-un cotidian pe care il primesc pentru ca am cont la ei. Mi s-a parut interesant pentru cei care nu urmaresc in mod direct cazul "SOV"!

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:46

De la: _galina_, la data 2011-08-08 08:39:07
De la: Silver9AM, la data 2011-08-08 08:33:39
PDSR INAUGUREAZ�

"PU�CULI�A

Eu nu am "profitat" niciodata de astfel de ispite! Toata viata am muncit cinstit si tot ce am agonisit sunt ale mele. Tocmai ca sa nu amestecam lucrurile am deschis separat acest topic. Articolul l-am copiat dintr-un cotidian pe care il primesc pentru ca am cont la ei. Mi s-a parut interesant pentru cei care nu urmaresc in mod direct cazul "SOV"!

Nu te supara,dar cand deschizi o discutie trebuie sa stim care e situatia de start !

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 August 2011, ora 08:59

Silver9AM:
Nu te supara,dar cand deschizi o discutie trebuie sa stim care e situatia de start !

E normal si as fi facut-o daca mi-ar fi trecut prin minte. Mai precizez ca absolut nimeni dintre rude sau prieteni nu au vrut sa se imbogateasca peste noapte pentru ca sunt oameni care intai judeca si pe urma arunca banii pe fereastra. A cere lamuriri e corect si pentru a-ti forma un punct de vedere in functie de unghiul din care se vad faptele.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 9 August 2011, ora 02:18

dormiti linistiti.............eu veghez

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 09:47

De la: The_Mummy, la data 2011-08-09 02:18:55dormiti linistiti.............eu veghez

Te rog sa veghezi mai degraba cand nu dormim linistiti!

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 09:57

Sp�larea lui V�ntu prin ascunderea probelor
Sursa: Curentul
Redeschiderea dosarului FNI, la c��iva ani de la finalizare, pe motiv c� scoaterea lui Sorin Ovidiu V�ntu de sub urm�rire penal� a fost nelegal�, readuce �n aten�ie at�t marile vinov��ii ale escrocheriei prin care au fost t�lh�ri�i �n mod organizat peste 300.000 de rom�ni, c�t �i mecanismele prin care a fost posibil� derularea cu succes a acelei opera�iuni. Decizia procurorului general, Laura Codru�a Kovesi, de a infirma toate solu�iile de neurm�rire penal� formulate cu privire la capul opera�iunii FNI, Sorin Ovidiu V�ntu, dar �i a celor rezultate din aceasta (BID, Banca Agricol�, BRS), este un act de curaj deosebit, �n condi�iile �n care pentru sp�larea aceluia�i cap s-au irosit uria�e resurse financiare �i s-au folosit legiuni �ntregi de func�ionari publici, politicieni, procurori, avoca�i �i jurnali�ti.

| Varianta pentru tiparire a topicului SORIN - OVIDIU VANTU
Mergi la: