back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Crestinii sau ateii vor ajunge la cunoasterea si implinirea sinelui?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 16:09

De la: Will, la data 2011-03-18 16:01:59Greseli capitaleeeee!
Ati facut 3 dumnezei, din unu!

V-ati aventurat,
Pe teren minat!
Omul: trup, suflet, duh!
Un intreg, precum vedeti!
Nu e 3, mai baieti!
Ma ia cu naduh,
Cind va vad asa crispati!
De nu stiti?
De ce intrati?

Mai copii, Ei una sint,
Sus in cer, si pe pamint!
Dar cu mintea asta mica,
Intelegeti, mai nimica!

multumesc, Emile ...mi-ai luat vorba din gura ! ...cum zicea poetul tau preferat ? " traind in cercul vostru strimpt
norocul va petrece ...."

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

De la: 9am243736, la data 2011-03-18 15:07:46nu toti au educatia ta...

Zmeule,ai rupt sfoara...

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje

cum spunea Dumnezeul tiganilor.
Mica-v-as pe toti, dar trebuie sa mai cresteti.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2011, ora 16:14

De la: cristianvm, la data 2011-03-18 16:09:32
De la: 9am243736, la data 2011-03-18 15:07:46nu toti au educatia ta...

Zmeule,ai rupt sfoara...

ei, nici chiar asa, ca nu-s terente, se zice ata... multumesc...

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2011, ora 17:03

De la: 9am243736, la data 2011-03-18 09:11:10
De la: _KARPOV, la data 2011-03-17 23:52:21

Eu daca as fi presedinte as elibera tara de romani si as aduce japonezi !

japonezi condusi de un handicapat?
si pe mata unde o duci parazitule?

Mai cap de tabla ( am inteles ca asta e numele tau ) , mamica mea nu e romanca , asa ca vezi-ti de neamurile tale , pe care am inteles ca le-ai desfasurat pe centura !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2011, ora 17:44

In mod real, numai 8 din cele 27 de carti din Noul Testament sunt scrise de autorii carora le sunt atribuite.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 11:03

De la: Dorulet, la data 2011-03-18 16:04:00
De la: Will, la data 2011-03-18 16:01:59Greseli capitaleeeee!
Ati facut 3 dumnezei, din unu!

V-ati aventurat,
Pe teren minat!
Omul: trup, suflet, duh!
Un intreg, precum vedeti!
Nu e 3, mai baieti!
Ma ia cu naduh,
Cind va vad asa crispati!
De nu stiti?
De ce intrati?

Mai copii, Ei una sint,
Sus in cer, si pe pamint!
Dar cu mintea asta mica,
Intelegeti, mai nimica!

eratã: sînt=SUNT !!!

Poetilor li se ingaduie mici artificii arhaice pentru a salva rima! Observatia nu e de fapt observatie ci doar o constatare gratie lui Mircea Cartarescu, cel cu Levantul!

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 11:20

Dar tara nu e "ocupata" de romani ci doar populata! Japonezii daca ar veni, credeti ca romanii s-ar inghesui langa ei sa munceasca? Cei de la Tv. care ii tot arata pe pensionarii care se calca in picioare fie pentru alimente de pomana, pentru bilete in statiuni, etc., (sunt aceia care nu prea au muncit), nu-i intreaba si cati ani au muncit de au ajuns sa "moara de foame" cum se plang daca scapa sa nu fie calcati in picioare pe la pomeni sau la cozile unde se pupa moaste sau lemne... sperand ca la sfarsit vor apuca o strachina de sarmale sau de fasole. Inainte (in alta epoca) puteai sa muncesti daca voiai pentru a-ti asigura plapuma dar puteai si sa faci din meserie un cult, sa gasesti satisfactia lucrului bine facuit, mandria ca tu l-ai facut! Ce profesii mai sunt azi? Unde sa le profeseszi? Toate mintile sunt ocupate doar de ideia: unde sa ma angajez sa castig mult, sa fiu sef, sa subminez pe cei mai buni decat mine pentru a le lua locul! Cei care sunt capabili pleaca singuri din tara!

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2011, ora 11:41

De la: _KARPOV, la data 2011-03-18 17:03:43
De la: 9am243736, la data 2011-03-18 09:11:10

japonezi condusi de un handicapat?
si pe mata unde o duci parazitule?

Mai cap de tabla ( am inteles ca asta e numele tau ) , mamica mea nu e romanca , asa ca vezi-ti de neamurile tale , pe care am inteles ca le-ai desfasurat pe centura !

n-ai inteles handicapatule, eu vindeam bilete la intrare, ma-ta si cu sora-ta erau inauntru... trebuie sa am si eu afacerea mea... si imi place sa-i calaresc pe straini... ca si pe mamica ta, parazitule...

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2011, ora 11:44

De la: _KARPOV, la data 2011-03-18 17:44:00

In mod real, numai 8 din cele 27 de carti din Noul Testament sunt scrise de autorii carora le sunt atribuite.

mai stai un pic ca acusi vin si medicamentele...

jhonsmith1973

25 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 12:12

De la: papyllon47, la data 2011-03-11 20:38:23
De la: july, la data 2011-03-11 19:53:03
De la: papyllon47, la data 2011-03-11 19:42:13
De la: Ingrid, la data 2011-03-11 19:30:51
De la: papyllon47, la data 2011-03-11 19:25:28
De la: Ingrid, la data 2011-03-11 19:13:33Nerusinat, mizerabil, kakov...asa te-au ,,indreptat" parintii pe domnia ta?
Ca atunci totul are o explicatie

Cand am gresit, am fost calificat corespunzator, functie de gresala facuta, pedepsit dupa caz, in nici un caz ca in Joi , ora 16.00 la Severin Shopping Center, ( Carrefour zona Aeroportului), intrarea 2 , in e un restaurant. Va astept! Telefonul este cel din anuntdomnu` Goe, mamito!

Ce pacat ca nu ti-a folosit!

Pe mine ma facusera-ti amandoua, ca sunt mandru si orgolios, dar se vede bine cine e de fapt plina de orgolii. Nici o secunda nu va recunoaste-ti gresala, tot de mine va luati.
Vad ca tot nu vreti sa pricepeti ce va spun si sa va faceti " mea culpa", iar citatele din Biblie ce vi le dau, va intra pe o ureche si va ies pe amandoua. O sa va dau citate pana o sa vibreze ceva cu adevarat in sufletul vostru.

Biblia e o culegere de povesti, nici macar alea originale. In plus ca cel
Care la declarat pe Isus , Mesia, a fost un om
"3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tãu, ºi bârna din ochiul tãu nu o iei în seamã?
4. Sau cum vei zice fratelui tãu: Lasã sã scot paiul din ochiul tãu ºi iatã bârna este în ochiul tãu?
5. Fãþarnice, scoate întâi bârna din ochiul tãu ºi atunci vei vedea sã scoþi paiul din ochiul fratelui tãu.
6. Nu daþi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaþi mãrgãritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva sã le calce în picioare ºi, întorcându-se, sã vã sfâºie pe voi."

Daca toti ar fi impotriva mea, eu mi-as pune intrebarea...oare nu sunt tocmai eu cea care a gresit?

Si cand a fost rastignit Domnul nostru Iisus Hristos, toti sau aproape toti erau impotriva Lui, oare El gresise cu ceva, sau era Fiul lui Dumnezeu, cel Neprihanit?!

Ce analogii puerile pot face unii!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2011, ora 19:20

Salut! Si doua romuri! Recitindu-mi pasajul cu `ce e viata` de pe `My blog`, am avut o revelatie. Cred ca am gasit cauza, acelor miscari intr-o celula in prima ei faza. Cred ca cele `motoare` sa zicem din interior, care fac ca in celula sa fie `viata` are o cauza unica. Asa cum un aparat de radio merge cu unde radio, iar pentru a transmite si a receptiona ne trebuie un emitator si un receptor, tot asa si celule sunt niste `receptori`, care datorita unui camp ce le inconjoara face ca ele sa se miste. Acele celule receptioneaza acele mesaje eterice ce vin de undeva. Este ceva mai mult decat o transmisie telepatica. E ceva care vine de departe. Cineva produce acel `camp` dandu-le viata la celule. E ca si cum ai comanda prin unde radio niste ,roboti care la inceput nu ar avea `viata` Iar moartea acelor celule si implicit a noastar poate fi controlata de `undeva`...Mai ramane sa vedem daca putem pune in evidenta acel `camp` si sa vedem de unde e `transmis` si care e originea lui...Ce ziceti?...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2011, ora 20:07

Cred ca dac am reusi sa facem un receptor am dezlega `enigma` care sa rezoneze la frecventa undelor celulelor. Eu am costatat pe propiria piele ca muzica e aceea care le da viata...ascultarea unei anumite muzici...sau sunete...

Syroe

10 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2011, ora 00:40

Eu ridic politicos mana si-ti tip "Las-o ca macane".

Nu-mi zi ca faci un studiu psiholigic cand tu, poate voit poate fara sa-ti dai seama, ti-ai transformat premiza in concluzie. Deci parerea mea este ca folosesti titulatura de studiu, pentru a atinge alt scop, pur propagandistic si pro-religios. Ceea ce nu e ok. Slab la capitolul manipulare, stimabile, slab tare.

Dar hai sa-ti zic totusi ce-i cu implinirea sinelui si ce importanta are religia in acest sens(in opinia mea evident):

Religia este cea mai facila metoda de control a sinelui, ofera o figura careia nu i te poti opune fara sa risti o pedeapsa foarte dureroasa(ratarea mantuirii, arderea in iad si alte bla-bla-uri). Deci avand figura autoritara care poate dicta directia in care iti implinesti sinele, religia devine unul din factorii importanti in evolutia ta ca om, scutindu-te de o gramada de dileme, gandind pentru tine.

Problema e ca religia crestina(presupun ca acestei religii ii faci propaganda tu, daca nu promit sa editez), desi necesara acum 2 milenii, si-a cam depasit termenul de valabilitate de cateva secole bune, devenind astfel din metoda de calauzire spirituala o incorsetare si o cenzura a sinelui.

papyllon47

121 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 03:49

De la: Syroe, la data 2011-03-20 00:40:14Eu ridic politicos mana si-ti tip "Las-o ca macane".

Nu-mi zi ca faci un studiu psiholigic cand tu, poate voit poate fara sa-ti dai seama, ti-ai transformat premiza in concluzie. Deci parerea mea este ca folosesti titulatura de studiu, pentru a atinge alt scop, pur propagandistic si pro-religios. Ceea ce nu e ok. Slab la capitolul manipulare, stimabile, slab tare.

Dar hai sa-ti zic totusi ce-i cu implinirea sinelui si ce importanta are religia in acest sens(in opinia mea evident):

Religia este cea mai facila metoda de control a sinelui, ofera o figura careia nu i te poti opune fara sa risti o pedeapsa foarte dureroasa(ratarea mantuirii, arderea in iad si alte bla-bla-uri). Deci avand figura autoritara care poate dicta directia in care iti implinesti sinele, religia devine unul din factorii importanti in evolutia ta ca om, scutindu-te de o gramada de dileme, gandind pentru tine.

Problema e ca religia crestina(presupun ca acestei religii ii faci propaganda tu, daca nu promit sa editez), desi necesara acum 2 milenii, si-a cam depasit termenul de valabilitate de cateva secole bune, devenind astfel din metoda de calauzire spirituala o incorsetare si o cenzura a sinelui.

Cu ce, mi-am transformat premisa in concluzie? Eu am lansat topicul sub forma unei intrebari, fara sa dau si raspunsul, pentru ca nu-l am. Eu nu fac propaganda, eu doar am aparat Crestinismul si Divinitatea de blasfemii si batjocuri, incercand sa aduc si niste argumente. De unde iti dai mataluta cu presupusul ca si-a depasit termenul de valabilitate? Din contra nu vezi ca pe deceniu ce trece, creste numarul crestinilor, catre Domnul nostru Iisus Hristos, venind din ce in ce mai multi oameni! Nu stiu cum de se mai trezeste cineva si scoate cate o ineptie fara vre-un pic de rusine, ca minte grosolan si inventeaza cu obraznicie.
Iar eu aici nu am vrut teren de batalie intre atei si crestini, eu vroiam doar voluntari pt. studiul meu.
Si ma rog, cine va credeti voi ca sa emiteti tot felul de " postulate", cum ca religia este cenzura sinelui, sau alte asemeni ineptii, ce va califica pe voi sa emanati supozitii fara nici un temei, fara sa aveti studiile necesare, fara sa va argumentati solid afirmatiile? Eu fac o cercetare, fara sa emit nici o parere, pro sau contra. S-ar putea ca la final, concluzia sa fie, ori de o parte ori de cealalta, ori incerta. Nu stiu rezultatul, testele vor hotara. Eu sunt doar un cercetator, un observator, eu nu intru in testare si voi ramane impartial, pentru ca evidenta testelor si coroborarea lor , va hotara rezultatul final. Dar voi, mai ales ateii, de ce ati devenit asa agresivi, fata de crestini? Dar numai pe forumuri, in realitate, nu se observa nici o altercatie sau disputa reala intre atei si crestini. Cine va da dreptul sa va afisati si neintrebati , tot felul de elucubratii, doar ca sa va dati importanti? Dar de fapt voi sunteti niste neica-nimeni, fara identitate, care va ascundeti in spatele tenebroase ale netului, personalitatile frustrate.

Syroe

10 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2011, ora 06:46

Stimate domn Papyllon, prezentati o mare contradictie de termeni. Pe de o parte imi spuneti ca sunteti impartial, observator si toate cele atasate obiectivismului dupa care, foarte brusc, numiti o opinie diferita de a dvs. blasfemie. Ceea ce, in afara cazului in care sunteti bi-polar, reprezinta unul din stadiile enervarii, am atins vreun punct sensibil?

Stiti ce imi da mie dreptul sa emit "postulate" despre religie?Dreptul la libera exprimare.

Imi place cum incercati sa virati discutia inspre un atac personal, sugerand lipsa aptitudinilor sociale care ma imping sa ma refugiez pe internet. Dar, noi de fapt discutam despre altceva aici. Eu mi-am exprimat o opinie, nu am nici o garantie ca am dreptate, dar dvs. nu ati reusit sa ma convingeti ca nu am.

Si pentru a va raspunde la intrebarea despre altercatiile pe teme religioase din viata reala. Nu le caut dar nici nu le evit, respect dreptul celorlalti la opinie atat timp cat nu ma deranjeaza, moment in care se ajunge-probabil- la o "altercatie".

Am sa va amintesc, totusi, ca acesta este un domeniu public si ca prezentandu-va opiniile in public, riscati sa va fie contestate(cum am facut eu mai devreme), deci incercati sa reduceti tonul defensiv putin.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 07:11

De la: Syroe, la data 2011-03-20 00:40:14Eu ridic politicos mana si-ti tip "Las-o ca macane".

buna dimineata ! zic si eu : dar nu numai prin Religie se ajunge la cunoasterea Sinelui si implinirea noastra ca om ! Religia este o Cale- una din cele multe si " Nenumarate Cai ale Domnului " ....cine se simte chemat de ea, s-o urmeze ....cine nu, sa caute in Stiinta....in filozofie ....in yoga....nu-i nici-o problema, oricum TOATE DRUMURILE duc ACASA si nevoia de Implinire este reala ....o cautam chiar fara sa fim constienti de asta, caci avem un "program" pe care-l rulam si exista si un Arhetip spre care tindem !

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 09:22

'Papyllon47' :
Cu ce, mi-am transformat premisa in concluzie? Eu am lansat topicul sub forma unei intrebari, fara sa dau si raspunsul, pentru ca nu-l am. Eu nu fac propaganda, eu doar am aparat Crestinismul si Divinitatea de blasfemii si batjocuri, incercand sa aduc si niste argumente. De unde iti dai mataluta cu presupusul ca si-a depasit termenul de valabilitate? Din contra nu vezi ca pe deceniu ce trece, creste numarul crestinilor, catre Domnul nostru Iisus Hristos, venind din ce in ce mai multi oameni! Nu stiu cum de se mai trezeste cineva si scoate cate o ineptie fara vre-un pic de rusine, ca minte grosolan si inventeaza cu obraznicie.
Iar eu aici nu am vrut teren de batalie intre atei si crestini, eu vroiam doar voluntari pt. studiul meu.
Si ma rog, cine va credeti voi ca sa emiteti tot felul de " postulate", cum ca religia este cenzura sinelui, sau alte asemeni ineptii, ce va califica pe voi sa emanati supozitii fara nici un temei, fara sa aveti studiile necesare, fara sa va argumentati solid afirmatiile? Eu fac o cercetare, fara sa emit nici o parere, pro sau contra. S-ar putea ca la final, concluzia sa fie, ori de o parte ori de cealalta, ori incerta. Nu stiu rezultatul, testele vor hotara. Eu sunt doar un cercetator, un observator, eu nu intru in testare si voi ramane impartial, pentru ca evidenta testelor si coroborarea lor , va hotara rezultatul final. Dar voi, mai ales ateii, de ce ati devenit asa agresivi, fata de crestini? Dar numai pe forumuri, in realitate, nu se observa nici o altercatie sau disputa reala intre atei si crestini. Cine va da dreptul sa va afisati si neintrebati , tot felul de elucubratii, doar ca sa va dati importanti? Dar de fapt voi sunteti niste neica-nimeni, fara identitate, care va ascundeti in spatele tenebroase ale netului, personalitatile frustrate.

Ceva nu-i in ordinea lucrulurilor gandite chiar de tine: "Eu am lansat topicul....fara sa dau raspunsuri..." dar desi scrii ca nu o faci te ambalezi in a raspunde celor care nu gandesc exact ca tine. Daca vorbesti de numarul crestinilor in crestere, eu de ex. as cauta motivele in distrugerea sinelui de catre toate autoritatile statale care fac din populatii turme de ignoranti, de saraciti insuflandu-le in subconstient ca numai dincolo le va fi bine, deci sa nu dispere prin infometare prin observatii lucide pentru ca sunt niste carti sfinte cu multe pilde si invataminte din care sa se infrupte pe indelete. Religia este o stiinta invers proportionala cu stiinta insasi: cu cat un individ este mai interesat de a cerceta, cu atat pierde religia. Acest invers este folosit si in tara noastra de catre cei ce ne conduc (degeaba se spune ca nu stiu unde ne conduc!), prin distrugerea tenace a invatamantului, a posibilitatilor de tratare ale celor in suferinta fizica, a nedezvoltarii industriale decat acolo unde sunt ei implicati! Cum sa explicam faptul ca se inchid scoli si se construiesc biserici? Ca oamenii au ajuns sa creada in icoane si in tot felul de sfinti facatori de minuni? Care minuni? De ce se dau fonduri popilor si nu se impart celor care muncesc in educatie, sanatate, etc, celor care pot ridica nivelul de intelegere ale fenomenelor ca plebea sa nu se mai tarasca in genunchi inconjurand bisericile de minimum trei ori pentru a se insanatosi sau pentru a se impaca cu sotul, cu soacra, cu vecinul, dupa caz?
A scrie aici ceea ce gandesc unii nu inseamna un afront adus tie ca persoana fizica ci a-si spune parerea proprie pentru ca de aceea e loc public fara interdictii de la admini, fara pedepse verbale. Cand ai un crez numai al tau, nu cauta sa-l impartasesti celorlalti fara sa te astepti si la raspunsurile lor care nu-ti convin. Am mai scris: cred ca vrei sa faci prozeliti si nu un studiu. Daca era studiu cu adevarat nu cuprindea atatea intrebari pentru ca din start ai ucis dorinta unora de a raspunde la el. Si daca nu ai gasit oameni care vor sa-ti raspunda, de ce continui sa apostrofezi in stanga si in dreapta? Nu ar trebui sa inchei cu acest deznodamant pe care sunt sigura ca il prevedeai? O zi minunata tuturor si fiecare din noi sa mergem acolo unde putem in taina sa-i aducem o multumire lui Dumnezeu, celui pe care ni l-am creat sau l-am dobandit prin nastere!

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 09:30

_stiinta impletita cu religia si arta pot fi solutia nemuririi si a libertatii./..Eliade ....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 09:47

@galina : l-am dobindit prin nastere , caci e un ARHETIP spre care tindem ! Nu stim de el, il ignoram sau, din contra, devenim constienti de el si-l cautam....uneori o viata....si-nca una ...si, pina nu-l vom gasi si recunoaste in Sinele nostru, nu ne putem reintegra in EL !
am mai folosit cindva , demult , acest exemplu si-l voi relua : Circuitul apei in natura il stie toata lumea cum functioneaza....cam asa si aceasta intoarcere a noastra-n Circuit ! unii sunt o ploicica....altii sunt un pirias care zburda susurind spre un riu care si el se grabeste sa se uneasca cu un fluviu care isi vede de drumul sau spre mare care se evapora, devenind vapori de apa ce se aduna-n intr-un Nor care se transforma-n ploicica....si fiecare isi are povestea sa, experienta sa si totul devine Zestre Comuna in NOR si ce Stie Norul ,stie fiecare stropsor de apa ....NORUL este SINELE UNIVERSAL si tu si eu si papilonul si karpovul si toti-toti avem un SINE personal ce intr-o zi devine constient ca el este NORUL !

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 11:14

De la: gabigabi, la data 2011-03-20 09:47:13@galina : l-am dobindit prin nastere , caci e un ARHETIP spre care tindem ! Nu stim de el, il ignoram sau, din contra, devenim constienti de el si-l cautam....uneori o viata....si-nca una ...si, pina nu-l vom gasi si recunoaste in Sinele nostru, nu ne putem reintegra in EL !
am mai folosit cindva , demult , acest exemplu si-l voi relua : Circuitul apei in natura il stie toata lumea cum functioneaza....cam asa si aceasta intoarcere a noastra-n Circuit ! unii sunt o ploicica....altii sunt un pirias care zburda susurind spre un riu care si el se grabeste sa se uneasca cu un fluviu care isi vede de drumul sau spre mare care se evapora, devenind vapori de apa ce se aduna-n intr-un Nor care se transforma-n ploicica....si fiecare isi are povestea sa, experienta sa si totul devine Zestre Comuna in NOR si ce Stie Norul ,stie fiecare stropsor de apa ....NORUL este SINELE UNIVERSAL si tu si eu si papilonul si karpovul si toti-toti avem un SINE personal ce intr-o zi devine constient ca el este NORUL !

Draga Gabita,
De obicei nu-mi alimentez gandurile scrise imprumutand filozofii straine, dar azi tare imi place sa scriu EU NU STRIVESC COROLA DE MINUNI A LUMII
si nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntalnesc
in calea mea
in flori, in ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugruma vraja nepatrunsului ascuns
in adancimi de intuneric,
dar eu,
eu cu lumina mea sporesc a lumii taina
si-ntocmai cum cu razele ei albe luna
nu micsoreaza, ci tremuratoare
mareste si mai tare taina noptii
asa imbogatesc si eu intunecata zare
cu largi fiori de sfant mister
si tot ce-i neinteles
se schimba-n neintelesuri si mai mari
sub ochii mei
caci eu iubesc
si flori si ochi si buze si morminte!
(Lucian Blaga)
De ce ma folosesc de acest filozof? Pentru ca exprima exact ceea ce suntem ca necunoscatori ai adevarului absolut.
Ceea ce ai spus tu e corect si creaza minute de reflectii. Si eu sunt crestina dar felul meu de a reactiona este dat numai de cei "mai crestini" care nu accepta ceea ce gandesc altii. Crestin nu inseamna a impune ci a convinge prin propria comportare. Ura, discursul plin de epitete nu are ce cauta in sufletul unui adevarat crestin numai daca nu tinem seama de cele scrise in Vechiul Testament referitor la razbunare, la dreptatea facuta platind cu aceeasi moneda.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 11:30

De la: _g_alina, la data 2011-03-20 11:14:13
De la: gabigabi, la data 2011-03-20 09:47:13@galina : l-am dobindit prin nastere , caci e un ARHETIP spre care tindem ! Nu stim de el, il ignoram sau, din contra, devenim constienti de el si-l cautam....uneori o viata....si-nca una ...si, pina nu-l vom gasi si recunoaste in Sinele nostru, nu ne putem reintegra in EL !

Draga Gabita,
De obicei nu-mi alimentez gandurile scrise imprumutand filozofii straine, dar azi tare imi place sa scriu EU NU STRIVESC COROLA DE MINUNI A LUMII
si nu ucid
in calea mea
Lumina altora
dar eu,
si tot ce-i neinteles
sub ochii mei
caci eu iubesc
(Lucian Blaga)
De ce ma folosesc de acest filozof? Pentru ca exprima exact ceea ce suntem ca necunoscatori ai adevarului absolut.
Ceea ce ai spus tu e corect si creaza minute de reflectii. Si eu sunt crestina dar felul meu de a reactiona este dat numai de cei "mai crestini" care nu accepta ceea ce gandesc altii. Crestin nu inseamna a impune ci a convinge prin propria comportare. Ura, discursul plin de epitete nu are ce cauta in sufletul unui adevarat crestin numai daca nu tinem seama de cele scrise in Vechiul Testament referitor la razbunare, la dreptatea facuta platind cu aceeasi moneda.

ah, ce frumos, multumesc !
pai tocmai din cauza ca inca nu ne cunoastem si recunoastem Sinele si nu realizam care ne e drumul spre CE , avem atitea diferente de opinie ! sigur ca e bine sa fim ponderati in exprimarea Ardoarei noastre sau a indoielii noastre , tocmai ptr. a nu-i rani pe ceilalti dar, voiam sa spun altceva! voiam sa spun,de fapt, ca prin venirea lui Iisus Hristos, vechea Lege a Talionului a fost inlocuita prin acel " Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti " care este dupa intelegerea mea revelata , inca o dovada - si aste ne-o spune chiar EL - ca Sufletul se intrupeaza de mai multe ori in Spatiul asta pina sa fie MINTUIT de necesitatea revenirii , caci rostul ei ( a revenirii ), este Indumnezeirea ....adica recunoasterea in SINE a MODELULUI DIVIN dupa care am fost Creeati !

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 11:42

De la: gabigabi, la data 2011-03-20 11:30:56
De la: _g_alina, la data 2011-03-20 11:14:13

Draga Gabita,
si nu ucid
in calea mea
Lumina altora
dar eu,
si tot ce-i neinteles
sub ochii mei
caci eu iubesc
(Lucian Blaga)

ah, ce frumos, multumesc !
pai tocmai din cauza ca inca nu ne cunoastem si recunoastem Sinele si nu realizam care ne e drumul spre CE , avem atitea diferente de opinie ! sigur ca e bine sa fim ponderati in exprimarea Ardoarei noastre sau a indoielii noastre , tocmai ptr. a nu-i rani pe ceilalti dar, voiam sa spun altceva! voiam sa spun,de fapt, ca prin venirea lui Iisus Hristos, vechea Lege a Talionului a fost inlocuita prin acel " Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti " care este dupa intelegerea mea revelata , inca o dovada - si aste ne-o spune chiar EL - ca Sufletul se intrupeaza de mai multe ori in Spatiul asta pina sa fie MINTUIT de necesitatea revenirii , caci rostul ei ( a revenirii ), este Indumnezeirea ....adica recunoasterea in SINE a MODELULUI DIVIN dupa care am fost Creeati !

Of, Doamne! Iar am intrat de buna voie intr-un tufis compact de unde nu pot patrunde spusesle tale!
O zi minunata langa sotul tau care pregateste niste urzici...Te

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 14:53

multumesc @galina ! nu vreau sa fiu un tufis incilcit si de nedescilcit, ci din contra ! am spus ca intelegerea mea este revelata si, am mai spus ca negasind un raspuns la Biserica si preot, timp de 1 an am avut parte de 12 vise-lectii ! unul dintre ele a fost asa :
se facea ca eram invitata la o nunta ! foarta importanta ! atit de importanta ca tremuram de emotie si mintea incerca sa inteleaga ce-am facut eu atit de bine de-am primit o asemenea invitatie caci , Galina, mirele era Iisus si mireasa era Moira ! .....ca o paranteza : Moira... pai, nu mai auzisem de zeci de ani despre Moire si care-i rolul lor in destinul omului si totusi visez ca Moira e Mireasa ! si, Doamneeee, intr-adevar Destinul nostru se schimba prin Nuntirea cu Iisus !.... si ma intorc la vis : ajung la Nunta si cei doi se invirteau usor-usor unul in jurul celuilalt,ca-ntr-un ritual si uitindu-se in ochi ....Stiam ca de fapt se duce si o lupta si ca daca Moira isi va Recunoaste Mirele , totul va sa fie bine si, intr-adevar, mireasa ii ia miinile si-si pune capul cu duiosie pe pieptul lui ! ......

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 16:19

De la: gabigabi, la data 2011-03-20 14:53:37multumesc @galina ! nu vreau sa fiu un tufis incilcit si de nedescilcit, ci din contra ! am spus ca intelegerea mea este revelata si, am mai spus ca negasind un raspuns la Biserica si preot, timp de 1 an am avut parte de 12 vise-lectii ! unul dintre ele a fost asa :
se facea ca eram invitata la o nunta ! foarta importanta ! atit de importanta ca tremuram de emotie si mintea incerca sa inteleaga ce-am facut eu atit de bine de-am primit o asemenea invitatie caci , Galina, mirele era Iisus si mireasa era Moira ! .....ca o paranteza : Moira... pai, nu mai auzisem de zeci de ani despre Moire si care-i rolul lor in destinul omului si totusi visez ca Moira e Mireasa ! si, Doamneeee, intr-adevar Destinul nostru se schimba prin Nuntirea cu Iisus !.... si ma intorc la vis : ajung la Nunta si cei doi se invirteau usor-usor unul in jurul celuilalt,ca-ntr-un ritual si uitindu-se in ochi ....Stiam ca de fapt se duce si o lupta si ca daca Moira isi va Recunoaste Mirele , totul va sa fie bine si, intr-adevar, mireasa ii ia miinile si-si pune capul cu duiosie pe pieptul lui ! ......

Gabita,
esti o fericita si o scriu cu toata responsabilitatea si seriozitatea cu care discut lucruri deosebite. Acum sa-ti spun despre mine de ce scriu mereu ca am "Dumnezeul meu"! Si eu il visesz dar nu L-am vazut niciodata ci il simt doar cand ma sfatuieste ce sa fac. Dimineata cand ma scol daca nu tin cont de ceea ce am auzit in vis, suport consecintele care decurg din neluarea in seama a sfatului. De multe ori nu-mi aduc aminte (nu primesc des aceste sfaturi cam intre o saptamana si trei saptamani), si atunci, peste zi ma intalnesc cu o anume problema si imediat imi rasuna in minte raspunsul a ceea ce trebuie sa fac.
Cu tristete scriu aici ca nu am ascultat vocea care ma indemna sa nu fac o prostie, eu am facut-o si o regret si nu o mai pot indrepta desi in absolut fiecare noapte imi dicteaza scrisori cu care sa intervin iar eu nu o fac pentru ca sunt constienta ca nu dicteaza si destinatarului ca ar trebui sa ia in serios o revenire. Acum sa-ti spun cand mai intervine Dumnezeul meu: sa ma intoarca din drum fara nici un motiv efectiv si atunci descopar ca daca nu m-as fi intors, ori imi lua foc casa, ori inundam casa si imi umpleam fosa cu toata apa din fantana, ori pur si simplu imi puteam rupe un picior. Astea-s cateva exemple. Astfel de stare o traiam si cand ma certam cu Bad si in sine ma amuzam pentru ca asteptam deznodamantul. Unii rad, altii vad pe Hristos in Dumnezeu, altii pe nimeni dar eu stiu ca Dumnezeul meu nu ma pedepseste si ma apara dar nu si atunci cand nu tin seama de El. Fie ca intr-un vis sa apara in chip de Om si atunci voi sti ca si-a trimis Fiul, ca nu va mai exista nici o indoiala...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 17:22

De la: _g_alina, la data 2011-03-20 16:19:42
De la: gabigabi, la data 2011-03-20 14:53:37multumesc @galina ! nu vreau sa fiu un tufis incilcit si de nedescilcit, ci din contra ! am spus ca intelegerea mea este revelata si, am mai spus ca negasind un raspuns la Biserica si preot, timp de 1 an am avut parte de 12 vise-lectii ! unul dintre ele a fost asa :

Gabita,
esti o fericita si o scriu cu toata responsabilitatea si seriozitatea cu care discut lucruri deosebite. Acum sa-ti spun despre mine de ce scriu mereu ca am "Dumnezeul meu"! Si eu il visesz dar nu L-am vazut niciodata ci il simt doar cand ma sfatuieste ce sa fac. Dimineata cand ma scol daca nu tin cont de ceea ce am auzit in vis, suport consecintele care decurg din neluarea in seama a sfatului. De multe ori nu-mi aduc aminte (nu primesc des aceste sfaturi cam intre o saptamana si trei saptamani), si atunci, peste zi ma intalnesc cu o anume problema si imediat imi rasuna in minte raspunsul a ceea ce trebuie sa fac.
Cu tristete scriu aici ca nu am ascultat vocea care ma indemna sa nu fac o prostie, eu am facut-o si o regret si nu o mai pot indrepta desi in absolut fiecare noapte imi dicteaza scrisori cu care sa intervin iar eu nu o fac pentru ca sunt constienta ca nu dicteaza si destinatarului ca ar trebui sa ia in serios o revenire. Acum sa-ti spun cand mai intervine Dumnezeul meu: sa ma intoarca din drum fara nici un motiv efectiv si atunci descopar ca daca nu m-as fi intors, ori imi lua foc casa, ori inundam casa si imi umpleam fosa cu toata apa din fantana, ori pur si simplu imi puteam rupe un picior. Astea-s cateva exemple. Astfel de stare o traiam si cand ma certam cu Bad si in sine ma amuzam pentru ca asteptam deznodamantul. Unii rad, altii vad pe Hristos in Dumnezeu, altii pe nimeni dar eu stiu ca Dumnezeul meu nu ma pedepseste si ma apara dar nu si atunci cand nu tin seama de El. Fie ca intr-un vis sa apara in chip de Om si atunci voi sti ca si-a trimis Fiul, ca nu va mai exista nici o indoiala...

si tu esti fericita si nu vad, in acest caz, de ce ai atitea obiectii de cite ori se deschide o astfel de tema de discutie , iar Dumnezeul tau e si al meu ...al nostru. al tuturor , doar reprezentarea difera de la om la om in functie de virsta, educatie sau mediul in care traieste ! ...cit despre Vazut ....eu i-am auzit doar VOCEA si ,hai sa mai spun un vis, exact pe ce-ai spus tu !
se facea ca eram pe o strada intr-un oras si tutul in jurul meu era cenusiu...strada, case, copaci, atmosfera , iar oamenii care treceau ca robotii pe linga mine NU aveau chip ....nu stiu cum sa explic acest lucru, dar nu-l aveau ! oripilata , ma-ntreb ce-i asta ? unde sunt ? cine-s ei ? si atunci dispar toate si ma gasesc la o rascruce de drum ....pe drumul din fata mea, venea un om si eu cascam ochii bine sa-l vad mai bine si atunci am auzit Vocea care mi-a spus : Uita-te bine la El si tine-l minte ! EL sunt EU ! m-am uitat bine -bine , privindu-l in ochi si ptr. ca nu era asa cum il vedem pe Iisus zugravit , i-am spus ca nu-l recunosc ,dar vocea a mai spus o data acest : tine-l minte si , cel mai important : EL SUNT EU si, m-am trezit ! deci : mai mult decit ca si-a trimis Fiul ci, e El insusi, Intrupat in fiul sau !

Iisus

250 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 17:47

Dece si cine a impartit lumea in crestini si atei ?

Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi. On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses. Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss. Teléfono/Fax (01662) 289 30 00
ser

4151 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2011, ora 20:20

nu am mai intrat demult pe aici...ati avut timp sa va hotarati cine moare si cine traieste...

nimeni nu se poate numi om mare,daca si-a pierdut sufletul de copil!
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2011, ora 20:53

Cred ca exemplele aratate in aceasta seara de la emisiunea `Romania te iubesc` au fost mai mult decat graitoare. Si ca ei, mai sunt multi altii, care la adapostul religiei ,prostesc oamenii mai slabi sau fara prea multa carte, tragandu-si foloasele in favoarea lor. Si s-a vazut multimea babelor care au o credinta oarba fara nici un fundament stiintific, in ce spune popa, sau alti slujitori ai bisericii. daca popa spune sa se arunce in Dunare , ei o fac ca asa este drumul spre izbavire, cum spun ei. Asemenea oameni , daca ii putem numii - `oameni` - nu merita sa se numeasca asa, Pentru ca exploateaza prostia oamenilor de rand, in folosul lor personal. Exorcitare? - Minciuna ! Teatru ! Nimic din tot ce se arata acolo nu poate fi adevarat. Aranjamente de 2 luate cate 3. Le imbacsesc mintea cu minciuni si-i face sa creada in prostii. Si pe langa unii ii face sa creada si pe altii. Cati bolnavi sunt , sau erau acolo, cu asa zise , boli `diavolicesti`? Sau oameni in care au intrat `satana`? Fals! Excrocherie pe fata. Oameni prefacuti si cumparati! Publicitate de 2 lei sau mai bine de 2 bani. Cum sa nu planga si sa tipe acel copil ,daca aia tipa ca o nebuna, langa el , speriindu-l. Nu va mai lasati oameni buni inselati de preoti si alte cadre bisericesti . Si de biserica in general! Ca nu ei va vindeca suferintele. Nu ei va umple traistele cu mancare, sau va platesc intretinerea sau alte datorii pe care le faceti pentru nevoile personale. Voi trebuie sa credeti in voi nu in ei. Numai asa va ve-ti indrepta de toate bolile, unde pana si medicii raman neputinciosi. Trebuie numai sa vreti sa credeti in voi. Nu in minciuni. Toate astea sunt niste `mascarade`inventate de popi, ca sa va atraga in perfida lor inselatorie si sa-si faca si publicitate. Nu asa ve-ti atrage mai multi credinciosi de partea voastra cu forta! Ati ajuns sa `stricati` mintea unor copii nestiutori ,care de abia fac contact cu viata, bagandu-le prosti de mici in cap inca de la gradinita sau scoli, facandu-i sa creada in niste lucruri utopice, care nu exista Nici voi nu credeti in ele sau in ce spuneti voi. Si mai aveti pretentia sa va mai creada lumea? Nu are ce cauta `religia voastra` in scoala in secolul 21. S-au dus timpurile alea vechi. Mai aveti noroc ca mai sunt inca babe si mosi sau oameni cu credinta oarba , pe care tot voi i-ati sadit-o in mintea lor , si asa primitiva. Sunt impotriva unor asemenea escroci. Cu cat apar la lumina mai multe excrocherii de-a voastre cu atat ne pierdem si noi credinta oarba in voi. Ce faceti? Infiati copii si ii `educati` cum stiti voi? Si ii si exploatati? Sau ii fortati sa creada in ce spuneti voi ? In minciunile voastre? Ca sa va cante in struna? Nu va mai `ajutati ` de minunile tehnice din ziua de azi, ca toate astea se vor intoarce in curand si impotriva voastra. Sau credeti ca daca sunteti slujitori ai bisericii voua vi se poate tolera orice? Nici noi, ca si voi , nu veti fi scutiti de o moarte. Toti suntem datori cu o moarte. Si ne ducem toti intr-o zi indiferent de ce suntem sau cine suntem. Stiu ca dl Papyllon sau alti `crestini` mai multi sau mai putini ,o sa incerce sa ma combata. Dar nu o sa reuseasca. Exemplul de azi a fost foarte convingator si la obiect. Rusine! la asemenea oameni.

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 22:32

`seara nea Marine!am vazut franturi din emisiune...in ce hal i`a turtit de cap pe saracii oameni popa Pomohaci,ajunsese sa exorcizeze un bebelus...vazuse el popa,cu privirea aia cea tulbure(de balamuc)duhurile rele care tronau pe saracul bebelus...si uite`asa ajunge unul sa distruga oamenii!
hai,noapte buna ...si`un rom mare!

Pagini: << 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Crestinii sau Ateii vor ajunge la Cunoasterea si Implinirea Sinelui?
Mergi la: