back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Intrebari de oameni normali

Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2010, ora 00:35

De la: Tramp, la data 2010-11-11 15:39:23
In 19-22 cine a tras in voi?

In mine a tras un elicopter de sus, cind stringeam rufele. deci stiu. Si era dupa 22, intirziase.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
trucami

60 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2010, ora 14:32

Ai nevoie de o prezentare in Power Point? Daca raspunsul este DA atunci nu-ti ramane decat sa-mi scrii si s-a rezolvat .
Daca te gandesti sa-ti faci un album de familie pe format electronic atunci tot ce poti face este sa-mi scrii la adresa meditatii.traduceri@yahoo.com. Bafta!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 01:19

De la: dacicuseuropeanus, la data 2010-11-08 23:37:37EU NU STIU DACA IN ROMANIA MAI EXISTA SI OAMENI NORMALI LA CAT DE PROSTI NE CRED UNII DIN POLITICIENII NOSTRI.
CUM POTI SA FII NORMAL CA POLITICIAN CAND DECLARI CA----DE VINA SUNT CONSILIERII CA AM VOTAT GRESIT---
BAI FRATILOR V ATI CONTROLAT NITELUS LA MEDIC CAND ATI DAT CEST RASPUNS???
LA CATI PUPINCURISTI AVEM IN TARA CRED CA DETINEM RECORDUL MONDIAL.
CAT DESPRE CAT DE APLECATI STAU MULTI CA SAPUNELUL IN MANA CAND PLEACA LA STAMBUL PENTRU NOI INDICATII PRETIOASE DE ,,BIRURI NOI LA VREMURI NOI !!!" NI S A FACUT LEHAMITE.
EU UNUL AS CREA UN OFICIU DE PASARE A PUPINCEILOR IN DESERT POATE CA ACOLO DACA I BATE SOARELE IN CAP LE VINE PUTINA MINTE.
CRED CA UNII AU IMPRESIA CA NATIA NOSTRA E FACUTA DIN IDIOTI SI TAMPITI DE VREME CE NE DECLARA IN VAZUL LUMII CA---- ,, RAUL E BINE SI DACA TRECEM DE RAU O SA FIM FERICITI ".
SIGUR VOM FI FERICITI LA DOI METRI JUMATATE CU FLORICELE SUS DACA VOR MAI AVEA BANI SI DE ASTEA SARMANELE NOASTRE RUDE IN VIATA.
ASTA DACA VA MAI SCAPA VREUNUL VIU---
MAI ROMANASILOR TREZITI-VA AZI!!!
MAINE POATE NU MAI APUCATI !!!
CU LACRIMI IN OCHI AM SCRIS ACESTE RANDURI POATE ,POATE ROMANASII SE VOR DESTEPTA SI VOR RIDICA MAHRAMA MORTII PE CARE NE O PUN SUB DICTONUL----,,SA STRAITI BINE"---
UNDE FRATILOR???POATE CU URMAREA-----IN CIMITIR LA MINE---DACA NU VA TREZITI LA TIMP !!!
DESTEAPTA TE ROMANE!!!DESTEAPTA-TE DACA VEI MAI APUCA ZIUA DE MAINE!!!

de ce nu mi-o fi somn ???

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 01:22

De la cafea.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 01:28

De la: nastasemihail, la data 2010-11-13 01:22:36De la cafea.

e topic de intrebari ?sau de raspunsuri.. ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 01:46

De la: adakaleh, la data 2010-11-13 01:28:21
De la: nastasemihail, la data 2010-11-13 01:22:36De la cafea.

e topic de intrebari ?sau de raspunsuri.. ?

Tie nu ti-e somn de la cafea. Eu adorm de la cafea. Adica nu prea are efect.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 16:34

cine are niste aghiasma s-o stropesca pe @diavolita ...poate se dezintegreaza.....?

Daniela
Fosta membra 9am.ro

189 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 16:56

De la: daniela_iasi, la data 2010-11-13 16:34:12cine are niste aghiasma s-o stropesca pe @diavolita ...poate se dezintegreaza.....?

Ati auzit de lobotomie? E o operatie foarte simpatica pe creier prin care fibrele ce leaga lobul frontal (sediul ideilor, creatiei, imaginatiei) de restul creierului. Subiectul devine bland, cooperant, aproape bovin. Lipsit de vointa. Si nu mai are initiative de nici un fel. Bune sau rele.
Cred ca ar fi potrivita pentru criminalii in serie, obsedatii sexuali sau marii escroci. I-ar transforma in buni lucratori manuali, gunoieri, tarani sau mecanici. De ce sa ucidem oameni buni de munca?! Si de ce sa cheltuim bani cu ei in inchisori. Mai bine ii transformam in indivizi utili social, care sa isi plateasca astfel o parte din datoria fata de societate.
Omul este pe acest pamant ca sa invete, cine este fara pacat sa arunce cu piatra? nimeni nu are dreptul sa curme un destin....omul acela trebuie sa isi invete o lectie; pentru asta este aici...ca o invata in libertate, daca este om onest, ca o invata in inchisoare toata viata, asta este decizia lui, felul in care alege sa traiasca, gresit sau corect. Imi vine rau cand stiu ca multi dintre cei care au postat probabil se duc la biserica si se roaga pentru iertarea pacatelor. Voi de ce nu va iertati semenii sii ii condamnati la moarte? Ce va face sa credeti ca aceeasi judecata nu se va abate si asupra voastra? Lumea e facuta din zi si noapte, bine si rau tocmai ca sa treci prin rau ca sa ajungi la bine, prin intuneric sa ajungi la lumina.....probabil ca si noi de-a lungul evolutiei am trecut prin intuneric. Daca iti condamni fratele/ sora la moarte te va astepta aceeasi soarta, pentru ca nu-ti vei permite tu ca individ sa fii capabil de compasiune si iubire de aproapele tau.
Numai criminalii ar putea gandi ca un crimine ar pedepsi un alt criminal.
Cifre...sunt doar cifre pentru multi si nu oameni care mor. alte zeci de milioane sunt "condamnate" prin foamete, saracie, boli...tot cifre...atunci cand moare un om e o tragedie, atunci cand mor un milion e o statistica.Din nefericire omul nu poate delimita binele de rau decat prin constrangere iar eu ca platitor de taxe si impozite nu vreau sa contribui pentru totoate scursurile societatii....
Lepra umana s-a bucurat intotdeauna cand a vazut pe cineva murind. Nu-i pasa ca fenomenul e ireversibil. Micul lui orgoliu jegos se simte bine.
Uite dementii de pe mizeria asta de topic au aceeasi motivati psihologica.

Fosta membra 9am.ro

189 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 16:59

De la: daniela_iasi, la data 2010-11-13 16:34:12cine are niste aghiasma s-o stropesca pe @diavolita ...poate se dezintegreaza.....?

Puterea cuvintelor rostite...
Verba volant, scripta manent se spunea. Acum insa vorbele spuse pot face mult mai mult rau decat cuvintele scrise. Vorbele zboara, capata inflorituri si in cele din urma descriu actiuni care par a nu mai avea nimic in comun cu cele intamplate.
Purtam responsabilitatea fiecarui cuvant pe care il rostim si fiecarui gand care nu se materializeaza. Multi dintre noi, uita insa de responsabilitate si se gandesc numai la libertatea cuvantului.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 17:05

De la: 9am015790, la data 2010-11-13 16:56:35

Ati auzit de lobotomie? E o operatie foarte simpatica pe creier prin care fibrele ce leaga lobul frontal (sediul ideilor, creatiei, imaginatiei) de restul creierului. Subiectul devine bland, cooperant, aproape bovin. Lipsit de vointa. Si nu mai are initiative de nici un fel. Bune sau rele.
Cred ca ar fi potrivita pentru criminalii in serie, obsedatii sexuali sau marii escroci. I-ar transforma in buni lucratori manuali, gunoieri, tarani sau mecanici. De ce sa ucidem oameni buni de munca?! Si de ce sa cheltuim bani cu ei in inchisori. Mai bine ii transformam in indivizi utili social, care sa isi plateasca astfel o parte din datoria fata de societate.
Omul este pe acest pamant ca sa invete, cine este fara pacat sa arunce cu piatra? nimeni nu are dreptul sa curme un destin....omul acela trebuie sa isi invete o lectie; pentru asta este aici...ca o invata in libertate, daca este om onest, ca o invata in inchisoare toata viata, asta este decizia lui, felul in care alege sa traiasca, gresit sau corect. Imi vine rau cand stiu ca multi dintre cei care au postat probabil se duc la biserica si se roaga pentru iertarea pacatelor. Voi de ce nu va iertati semenii sii ii condamnati la moarte? Ce va face sa credeti ca aceeasi judecata nu se va abate si asupra voastra? Lumea e facuta din zi si noapte, bine si rau tocmai ca sa treci prin rau ca sa ajungi la bine, prin intuneric sa ajungi la lumina.....probabil ca si noi de-a lungul evolutiei am trecut prin intuneric. Daca iti condamni fratele/ sora la moarte te va astepta aceeasi soarta, pentru ca nu-ti vei permite tu ca individ sa fii capabil de compasiune si iubire de aproapele tau.
Cifre...sunt doar cifre pentru multi si nu oameni care mor. alte zeci de milioane sunt "condamnate" prin foamete, saracie, boli...tot cifre...atunci cand moare un om e o tragedie, atunci cand mor un milion e o statistica.Din nefericire omul nu poate delimita binele de rau decat prin constrangere iar eu ca platitor de taxe si impozite nu vreau sa contribui pentru totoate scursurile societatii....
Lepra umana s-a bucurat intotdeauna cand a vazut pe cineva murind. Nu-i pasa ca fenomenul e ireversibil. Micul lui orgoliu jegos se simte bine.

aghiasma stiu ca e un lucru bun...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 17:28

Ce ai drag cu mine?Ce ți-am mai fcut?
Dect s aplauzi pe aici pe forum pe unul și pe altul,sau s critici pe unul și pe altul,mai bine draga mea transpirai n alt parte.Așa fr folos nu are rost s transpiri,c doar ești valoroas la a-ți da cu stngul n dreptul.Și s te tot minunezi.Dup ce c te-am ajutat s transpiri,ai mai eliminat apa din organism,ai mai dat cteva grame jos,tot tu ești nemulțumit?
Eu nu m dau cineva care nu sunt.Eu sunt eu și att.Dar tu transpiri cam mult gndidu-te la ct de valoroas ești pe forum,timp n care visai s fii la munte protejat și mai știu eu cum.Diferența e c te aflai pe forum și transpirai,n loc s te afli unde doreai.E o chestie de opțiune,de alegere,vorba lui Karpov.Tebuia s alegi s transpiri la munte nu pe forum din moment ce nu-ți fcea plcere s te afli pe forum.C ai ales forumul și ai constat c ai ales greșit tu fiind foarte valoroas,e partea doua.Vina ți aparține.Diferența dintre mine și tine,e c eu nici nu am afirmat c transpir n timp ce scriu,nici nu transpir n timp ce scriu și nici nu-mi doresc s fiu n alt parte azi,dect aici.Dac aș dori acest lucru,aș gsi o soluție,iar dac nu aș gsi-o nu m-aș plnge. n concluzie fii mai explicit și spune-mi ce ai cu mine?
Și ca s știi cnd fac greșeli,cum a fost aceea de ortografie,mi le corectez.Sau i ascult pe alții și le dau dreptate cnd au.Problema e c eu chiar nu m-am luat de tine,deci chiar nu te nțeleg.Și nu m-am rțoit la nimeni de pe forum dect la cei care m-au atacat.Se cheam legitim aprare.Iar dac mai greșesc cnd scriu e și din cauza tastelor,nu neaprat din neștiinț.Deși recunosc c nu le știu pe toate.M-ai acuzat de altfel c sunt o ntreținut.Nu mi imaginez de unde ai dedus tu asta,dar eu nu am afirmat niciodat c aș fi o ntreținut.Am spus doar c zilele astea am mai mult timp liber.Te rog frumos revizuiește-ți atitdudinea dac nu vrei s intri n conflict cu mine.Și nu ți-am spus asta ca o amenințare,nici nu ți-am spus celelalte ca s m scuz.ncerc doar s te lmuresc.
n ceea ce privește dezintegrarea,,,Nu mor caii,cnd vor cinii,,.Iar dac vrei s știi exact cum st faza cu dezintegrarea,ți explic eu.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 18:16

Pentru daniela_iași
aghiasma stiu ca e un lucru bun...
Da draga mea,aghiasm e un lucru bun pentru vindecare,sfințire,binecuvntare și se face de ctre preoți sau citește pe google,ca s te lmurești,c ești cam n ceaț.
Dar n nici un caz aghiasma nu e bun pentru dezintegrare.Dezintegrare este:dezintegrarea alfa,radioactiv,etc.
Dezintegrarea radioactiv este descompunerea unui atom sau nucleului atomic instabil, și transformarea lui ntr-un atom cu proprietți diferite de atomul ...s.a.m.d.
Pentru a fi valoroas așa cum te lauzi,trebuie s dovedești c ai creier și gndești,adic c-ți folosești creierul la ceva.Te ntreb eu acum prin ce ești tu valoroas,dac nu știai nici ce e aia aghiasm,nici dezintegrare și nici diferența dintre cele dou?Sau tu vroiai s m dezintegrezi cu aghiasm,despre care știai c e un lucru bun,și fiind bun nu știai c nu se poate obține dezintegrarea cu binecuvntare?

Excelent valoare ai și interesant teoria dezitengrrii n mintea ta.
Pe asta o știai ,,cine rde la urm rde mai bine.,,

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 22:00

De la: 9am015790, la data 2010-11-13 16:56:35

Nu vreau sa te contrazic, fac doar cateva precizari: numai eu e posibil sa fiu dementa, restul sunt normali, si nu au nici o motivatie sa moara cineva, ci practica umorul in diverse forme , gluma, ironie,sarcasm, autoironie. . presupun ca nu ai inteles acest lucru pentru ca pari profund nefericit si in aceasta stare glumele nu sunt percepute.

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 22:04

De la: nastasemihail, la data 2010-11-12 00:35:10
De la: Tramp, la data 2010-11-11 15:39:23
In 19-22 cine a tras in voi?

In mine a tras un elicopter de sus, cind stringeam rufele. deci stiu. Si era dupa 22, intirziase.

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 22:09

Daaa, si voia sa scape de-o greutate in plus , asa ca se scapa de munitie tragand in gospodarii ce-si intindeau rufele...

Fosta membra 9am.ro

189 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 22:20

Nu vreau sa te contrazic, fac doar cateva precizari: numai eu e posibil sa fiu dementa, restul sunt normali, si nu au nici o motivatie sa moara cineva, ci practica umorul in diverse forme , gluma, ironie,sarcasm, autoironie. . presupun ca nu ai inteles acest lucru pentru ca pari profund nefericit si in aceasta stare glumele nu sunt percepute.

Profund nefericit.M-ai si catalogat.Nefericirea mea consta in,

Tatal meu e un tip super de treaba
Tatal meu e un tip super de treaba si super afemeiat. Cu toate ca umbla toata ziua dupa fuste ma inteleg bine cu el. Ideea e ca intr-o seara la o discoteca am agatat o tipa. Era ceva mai invarsta ca mine, dar asta nu e o problema. Era experimentata, ma gandam eu. Mergem la mine acasa, ramane peste noapte la mine. Totul a decurs super misto, pana a doua zi dimineata cand ne-am trezit si mi-a vazut o poza cu mine si cu parintii mei pe birou. Era socata!!! Evident ca fusese si cu tatal meu. De atunci obisnuiesc sa le intreb pe toate daca il cunosc pe tata!!! Baieti cu tati afemeiati, mare grija pe cine bagati in pat!!!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 22:30

De la: 9am015790, la data 2010-11-13 22:20:09Nu vreau sa te contrazic, fac doar cateva precizari: numai eu e posibil sa fiu dementa, restul sunt normali, si nu au nici o motivatie sa moara cineva, ci practica umorul in diverse forme , gluma, ironie,sarcasm, autoironie. . presupun ca nu ai inteles acest lucru pentru ca pari profund nefericit si in aceasta stare glumele nu sunt percepute.

Profund nefericit.M-ai si catalogat.Nefericirea mea consta in,

Tatal meu e un tip super de treaba
Tatal meu e un tip super de treaba si super afemeiat. Cu toate ca umbla toata ziua dupa fuste ma inteleg bine cu el. Ideea e ca intr-o seara la o discoteca am agatat o tipa. Era ceva mai invarsta ca mine, dar asta nu e o problema. Era experimentata, ma gandam eu. Mergem la mine acasa, ramane peste noapte la mine. Totul a decurs super misto, pana a doua zi dimineata cand ne-am trezit si mi-a vazut o poza cu mine si cu parintii mei pe birou. Era socata!!! Evident ca fusese si cu tatal meu. De atunci obisnuiesc sa le intreb pe toate daca il cunosc pe tata!!! Baieti cu tati afemeiati, mare grija pe cine bagati in pat!!!

..nu te-am catalogat, am zis ,,pari" Mie, imi, mi..felicitari pentru tatal tau, pare un tip de viata. Compasiune pentru mama si pentru persoanele pe care le agati.

april77

52 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 22:54

De ce raminem nepasatori,atunci cind o persoana are nevoie de ajutor, de ce trecem facindu-ne ca nu observam acea disperare,acea mina intinsa spre noi ca o aripa frinta?
.....Mai avem suflet?Mai avem mila?....

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 23:00

De ce sa te opresti, daca nu esti in stare sa ajuti? persoana are deja probleme, i-o mai adaugi si pe aceea de a-i crea o obligatie pe care n-a cerut-o? ori o ajuti ori las-o in pace, nu are nevoie sa te ajute sa te simti inobilat de faptul ca ai manifestat interes sincer sau ca ,,asa e frumos''

Fosta membra 9am.ro

189 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 08:18

..nu te-am catalogat, am zis ,,pari" Mie, imi, mi..felicitari pentru tatal tau, pare un tip de viata. Compasiune pentru mama si pentru persoanele pe care le agati.
Mulțumesc.
Pentru a putea nelege concepia biblic despre actul sexual, trebuie s nelegem diferena dintre dragoste i dorin fizic. Dragostea preuiete i cinstete persoana iubit i dorete ce-i mai bun pentru ea. Dragostea se concentreaz asupra celuilalt; este lipsit de egoism, are spirit de sacrificiu i nu poate s nu fie devotat celuilalt. Dorina fizic, pe de alt parte, caut s se foloseasc de oameni sau de diferite lucruri pentru a-i satisface nevoile i pentru a-i mplini dorinele. Se concentreaz asupra propriei persoane, este, n mod firesc, egoist i respinge orice fel de dedicare n relaie.
Dragostea este opusul dorinei fizice; cele dou se afl n conflict direct. ntrebarea pe care ar trebui s ne-o punem este dac relaia noastr sexual este o expresie a dragostei sau o dorinei fizice: Vreau s-i art c te preuiesc i c te stimez i de aceea m druiesc ie sau Am nevoie de tine pentru a-mi satisface dorina. Dac Dumnezeu a conceput actul sexual pentru a ne ajuta s ne exprimm dragostea, atunci ne minim tare mult i ne distrugem singuri dac o folosim pentru a ne satisface poftele fizice.
Rolul csniciei
Csnicia este o tain adnc, este modul n care doi oameni devin una. Nici csnicia nu garanteaz sau ntrete dragostea, dar, dac este luat n serios, ca un angajament necondiionat de credincioie pe via, te va ajuta, cu siguran, s faci deosebirea dintre dragoste i dorin fizic. Dup cum hrtia de turnesol este folosit pentru a testa prezena acidului, tot aa i csnicia pune la ncercarea dedicarea. Cum putem ti dac iubim pe cineva suficient de mult pentru a face dragoste mpreun? Avem rspunsul csniciei: Eti gata s te dedici pe via acestei persoane?
Csnicia este i o plas de siguran; toi suntem aa fragili i supui greelii... Cum putem fi siguri i ncreztori n ce privete dragostea partenerului nostru tocmai avnd n vedere slbiciunile i cderile noastre? Rspunsul este din nou: dedicarea. Dac lipsete dedicarea, atunci nu exist dragoste sincer, iar actul sexual este doar plcere fizic.
Concluzii
Dorina fizic te atrage cu putere, dar este egoist n sine i se opune dragostei. Dac ntreinem dorina fizic din viaa noastr, aceasta ne trte inevitabil spre izolare, singurtate, nesiguran i uscciune sufleteasc. Ce ne mai rmne cnd plcerea fizic ncepe s ne plictiseasc i nu ne mai satisface? Ca s nu mai amintim i durerea vinoviei i a singurtii?
n mod clar, dragostea nsoit de dedicare presupune multe eforturi i sacrificii. Totui, numai aa poi scpa de singurtatea, suspiciunea i disperarea care ne macin n zilele noastre. Dac nlocuim dragostea cu dorina trupeasc, rmnem doar cu nite senzaii lipsite de sens care, n cele din urm, i vor pierde noutatea i nu ne pot satisface niciodat dect pe plan fizic.
Dumnezeu dorete s fim eliberai din robia dorinei fizice; dorete s iubim cu adevrat. Oricum toi pctuim n ochii lui Dumnezeu, care consider c e totuna s te culci cu diferii parteneri sau s cochetezi cu gndurile de senzualitate. Totui, El ne druiete toat iertarea de care avem nevoie pentru a ncepe o relaie personal profund cu El. Apoi dragostea pe care o cunoatem n relaia cu Dumnezeu ncepe s se arate i n relaiile cu ceilali oameni.
Noi alegem: fie rspundem afirmativ la oferta lui Dumnezeu i trim o via caracterizat de dragoste, prin iubirea Sa... fie l respingem i pornim singuri la drumul vieii!
Contrar cu ceea ce cred cei mai muli oameni, credincioii nu consider actul sexual ca fiind ru... dup cum nu se poate spune nici c doar l tolereaz. Dumnezeu este Cel care a avut ideea crerii intimitii sexuale i nseamn c dorea s fie ceva foarte bun pentru noi. De aceea actul sexual nu reprezint doar un mod de a rmne nsrcinat, ci o manifestare a dragostei, pasional, intens i plin de bucurie. Dumnezeu a lsat i un cadru unde s se desfoare acest act sexual: n cadrul csniciei pe via ntre un brbat i o femeie. Cultura contemporan pare s fi abandonat acum aceast idee. Ar trebui i cretinii s o considere nerelevant pentru zilele noastre i s renune la ea? Sau, dimpotriv, aceast idee pornete de la nite principii imuabile i atunci ar trebui luat n seam?
Motive practice pentru adoptarea ideii lui Dumnezeu n ce privete relaiile cu sexul opus
Din punct de vedere practic, exist nenumrate motive pentru a adopta principiile biblice despre viaa sexual. Te protejeaz de bolile cu transmitere sexual, lucru nu tocmai de neglijat, mai ales cnd vedem amploarea ravagiilor pe care SIDA le las n urm - comuniti ntregi dispar, iar economia este distrus. De asemenea, protejeaz de sarcinile nedorite din afara csniciei.
Cei ce pstreaz relaia sexual doar n cadrul csniciei sunt ferii de comparaiile dureroase i distrugtoare cu ceilali parteneri sexuali. Totodat se apr i de situaia foarte dureroas cnd unul dintre parteneri este extrem de ndrgostit, n vreme ce cellalt este interesat doar de plcere.
Un ultim gnd: dorinele noastre sexuale creeaz dependen. Cineva spunea odat c dorinele noastre sexuale au motor de Ferrari, dar frne de biciclet. Dac ne strnim i ne hrnim dorinele sexuale n mod nesntos, ne va fi tot mai greu s fim credincioi partenerului nostru de via, iar necredincioia noastr ne va face s trecem printr-o adevrat agonie afectiv. Statisticile divorurilor reflect rezultatele valorilor noastre sexuale.
Motive ideologice
Numai motivele practice enumerate mai sus sunt suficient de solide pentru a ne face s mbrim nvturile biblice despre relaia sexual. Dar mai exist cteva motive, chiar i mai importante, pentru a pstra actul sexual doar pentru csnicie. Mai nti, Dumnezeu nu a conceput actul sexual pentru ca s ne bucurm, pur i simplu, de plcere, ci pentru ca s ne exprimm dragsotea i intimitatea n mod fizic.
A avea o relaie sexual cu cineva este un lucru foarte important i profund... i tocmai de aceea poate avea urmri distrugtoare dac nu are loc n condiiile lsate de Dumnezeu. Este cunoscut povestea brbatului care a dat n judecat o companie productoare de maini de tuns iarba, fiindc se rnise n timp ce folosea maina pentru a fasona un gard viu. La proces a susinut c n instruciunile de utilizare ale produsului nu era menionat c nu poate fi folosit n acest scop. Cam la fel stau lucrurile i cu actul sexual: are un scop n sine, dar, fiindc are aa de mare putere, poate provoca mult ru dac nu este folosit conform instruciunilor Creatorului su.
Pentru a putea nelege concepia biblic despre actul sexual, trebuie s nelegem diferena dintre dragoste i dorin fizic. Dragostea preuiete i cinstete persoana iubit i dorete ce-i mai bun pentru ea. Dragostea se concentreaz asupra celuilalt; este lipsit de egoism, are spirit de sacrificiu i nu poate s nu fie devotat celuilalt. Dorina fizic, pe de alt parte, caut s se foloseasc de oameni sau de diferite lucruri pentru a-i satisface nevoile i pentru a-i mplini dorinele. Se concentreaz asupra propriei persoane, este, n mod firesc, egoist i respinge orice fel de dedicare n relaie.
Dragostea este opusul dorinei fizice; cele dou se afl n conflict direct. ntrebarea pe care ar trebui s ne-o punem este dac relaia noastr sexual este o expresie a dragostei sau o dorinei fizice: Vreau s-i art c te preuiesc i c te stimez i de aceea m druiesc ie sau Am nevoie de tine pentru a-mi satisface dorina. Dac Dumnezeu a conceput actul sexual pentru a ne ajuta s ne exprimm dragostea, atunci ne minim tare mult i ne distrugem singuri dac o folosim pentru a ne satisface poftele fizice.
Rolul csniciei
Csnicia este o tain adnc, este modul n care doi oameni devin una. Nici csnicia nu garanteaz sau ntrete dragostea, dar, dac este luat n serios, ca un angajament necondiionat de credincioie pe via, te va ajuta, cu siguran, s faci deosebirea dintre dragoste i dorin fizic. Dup cum hrtia de turnesol este folosit pentru a testa prezena acidului, tot aa i csnicia pune la ncercarea dedicarea. Cum putem ti dac iubim pe cineva suficient de mult pentru a face dragoste mpreun? Avem rspunsul csniciei: Eti gata s te dedici pe via acestei persoane?
Csnicia este i o plas de siguran; toi suntem aa fragili i supui greelii... Cum putem fi siguri i ncreztori n ce privete dragostea partenerului nostru tocmai avnd n vedere slbiciunile i cderile noastre? Rspunsul este din nou: dedicarea. Dac lipsete dedicarea, atunci nu exist dragoste sincer, iar actul sexual este doar plcere fizic.
Concluzii
Dorina fizic te atrage cu putere, dar este egoist n sine i se opune dragostei. Dac ntreinem dorina fizic din viaa noastr, aceasta ne trte inevitabil spre izolare, singurtate, nesiguran i uscciune sufleteasc. Ce ne mai rmne cnd plcerea fizic ncepe s ne plictiseasc i nu ne mai satisface? Ca s nu mai amintim i durerea vinoviei i a singurtii?
n mod clar, dragostea nsoit de dedicare presupune multe eforturi i sacrificii. Totui, numai aa poi scpa de singurtatea, suspiciunea i disperarea care ne macin n zilele noastre. Dac nlocuim dragostea cu dorina trupeasc, rmnem doar cu nite senzaii lipsite de sens care, n cele din urm, i vor pierde noutatea i nu ne pot satisface niciodat dect pe plan fizic.
Dumnezeu dorete s fim eliberai din robia dorinei fizice; dorete s iubim cu adevrat. Oricum toi pctuim n ochii lui Dumnezeu, care consider c e totuna s te culci cu diferii parteneri sau s cochetezi cu gndurile de senzualitate. Totui, El ne druiete toat iertarea de care avem nevoie pentru a ncepe o relaie personal profund cu El. Apoi dragostea pe care o cunoatem n relaia cu Dumnezeu ncepe s se arate i n relaiile cu ceilali oameni.
Noi alegem: fie rspundem afirmativ la oferta lui Dumnezeu i trim o via caracterizat de dragoste, prin iubirea Sa... fie l respingem i pornim singuri la drumul vieii!
Contrar cu ceea ce cred cei mai muli oameni, credincioii nu consider actul sexual ca fiind ru... dup cum nu se poate spune nici c doar l tolereaz. Dumnezeu este Cel care a avut ideea crerii intimitii sexuale i nseamn c dorea s fie ceva foarte bun pentru noi. De aceea actul sexual nu reprezint doar un mod de a rmne nsrcinat, ci o manifestare a dragostei, pasional, intens i plin de bucurie. Dumnezeu a lsat i un cadru unde s se desfoare acest act sexual: n cadrul csniciei pe via ntre un brbat i o femeie. Cultura contemporan pare s fi abandonat acum aceast idee. Ar trebui i cretinii s o considere nerelevant pentru zilele noastre i s renune la ea? Sau, dimpotriv, aceast idee pornete de la nite principii imuabile i atunci ar trebui luat n seam?

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 10:31

Nu este rspunsul cel care lumineaz, ci ntrebarea. Eugen Ionescu

Fosta membra 9am.ro

189 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 18:49

De la: Ingrid, la data 2010-11-14 10:31:42

M-ai luminat.Multumesc.

Intrebare fara raspuns castigator
Se poate depasi viteza luminii?
Efectul Cherenkov in cazul radiatiei electromagnetice este echivalentul efectului de boom supersonic. Asadar, ar trebui sa fie ceva care sa aiba viteza mai mare decat lumina, asa cum viteza sunetului poate fi depasita de un aparat de zbor. Ce este acel ceva, atat timp cat Einstein ne zice ca nu exista particula in Univers care sa depaseasca vieza luminii?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:22

De la: M_Elody, la data 2010-11-13 22:09:50Daaa, si voia sa scape de-o greutate in plus , asa ca se scapa de munitie tragand in gospodarii ce-si intindeau rufele...

Aia a fost doar una din 3. chiar asa a fost. Ai senzatia ca as spune de asa ceva aiurea.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:25

De la: 9am015790, la data 2010-11-14 18:49:30
De la: Ingrid, la data 2010-11-14 10:31:42

M-ai luminat.Multumesc.

Intrebare fara raspuns castigator
Se poate depasi viteza luminii?
Efectul Cherenkov in cazul radiatiei electromagnetice este echivalentul efectului de boom supersonic. Asadar, ar trebui sa fie ceva care sa aiba viteza mai mare decat lumina, asa cum viteza sunetului poate fi depasita de un aparat de zbor. Ce este acel ceva, atat timp cat Einstein ne zice ca nu exista particula in Univers care sa depaseasca vieza luminii?

Vezi ca Einstein s-a razgandit,...in mai multe privite.
..cu lumina...pe mine sa nu contezi, dar avem niste oameni foarte competenti pe topicurile cu ,,limita cunoasterii, etc...de la Incredibil

..cu dragostea si dorinta..eu nu l-as amesteca pe Dumnezeu, dar eu sunt superficiala, si ma gandesc ca daca Dumnezeu ne-a dat ceva bun ar fi o ingratitudine din partea noastra sa nu-i apreciem efortul.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:26

De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 19:22:20
De la: M_Elody, la data 2010-11-13 22:09:50Daaa, si voia sa scape de-o greutate in plus , asa ca se scapa de munitie tragand in gospodarii ce-si intindeau rufele...

Aia a fost doar una din 3. chiar asa a fost. Ai senzatia ca as spune de asa ceva aiurea.

...eu am crezut ca ai fost in piata nu la strans rufele..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:29

De la: Ingrid, la data 2010-11-14 19:26:45
De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 19:22:20

...eu am crezut ca ai fost in piata nu la strans rufele..

Normal ca eram acasa pe 23-26, nu mai stiu cind.
Aoa a fost pe 21, in paiata.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:33

Care este motorul vietii.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:37

Care viata?

Fosta membra 9am.ro

2008 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:38

De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 19:33:22Care este motorul vietii.
Inima

?
Fosta membra 9am.ro

2008 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 19:39

De la: Ingrid, la data 2010-11-14 19:37:31Care viata?
Cotidiana

?
Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Intrebari de oameni normali
Mergi la: