Info
x
Care este primul cuvant ce iti vine in minte despre romania?
|
9am208781 2 mesaje Membru din: 19/07/2010 |
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 19:55
Ne consideram atat de destepti ca nu putem sa acceptam parerea celuilalt si mai mult distrugem tot ce au construit cei dinaintea noastra. De aceea nu putem fi uniti, nu putem sa ne respectam si sa avem continuitate. Nemtii au desteptul satului, de care asculta toti. Noi avem prostul satului, restul suntem desteptii satului, si ...... urmarea.............0000000000000000000000000000. Nu ascultam de nimeni!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am208219 9 mesaje Membru din: 10/07/2010 Oras: Brasov |
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 22:11
Cum nu avem mancare traditionala??
mai gandeste
|
mihai_suhani 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 08:06
Care ar fi mancarea traditionala romaneasca ? Sa nu spui ca sarmalele .
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 08:13
Minciunelele
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 08:25
Acasa.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
dan_hammer 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:31
Branza buna in burduf de caine!
|
9am121595 2 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:00
JEG
|
Fosta membra 9am.ro 329 mesaje Membru din: 14/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:35
revolta, tristete si neputinta de a fi uniti pentru a i calca in picioare la prorpiu pe o mina de netrebnici car ene hotarasc destinele !
cind ai observat ultima data ca persoana din oglinda a uitat sa zimbeasca?
|
|
|
|
|
camar 8 mesaje Membru din: 4/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:41
Minunata !!!!!!!!! nu exista alta mai frumosa si plina de lumina ! in curand vom scapa de intunericul care ne-a fost indus ! aveti incredere oameni la fel de minunati !
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 16:07
De la: mihai_suhani, la data 2010-10-19 08:06:01Care ar fi mancarea traditionala romaneasca ? Sa nu spui ca sarmalele . tochitura cu mamaliguta iahnie de cartofi tocanita de ceapa ostropel de pui ciulama ....cu ciuperci, pui, pipotele mamaliga cu brinza de vaci si smintina....cu unt si brinza sarata ....cu ou in cuib si brinza rasa pe deasupra ,data la cuptor sau, o alta varianta : oua romanesti, fierte-n apa cu sare puse pe pat de mamaliga si ceapa prajita solzisori ,cu piper si boia, pusa peste cele 2 oua romanesti !....mai vrei ? in rest, ca sa fiu in topic : fata buna Romanica noastra, da' paguboasa !
|
elenus99 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 20:29
MUNTI
Aer curat Superb Pacat ca aruncam vina uni pe alti si nu stim sa avem grija de EA Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 09:19
gabigabi faci o mare greseala,pe care o fac de fapt majoritatea romanilor. Iahnia si ciulamaua sunt mancaruri turcesti,denumirile lor sunt de origine turca ca si sarmalele de altfel.daca si ouale fierte sunt romanesti, atunci mai adauga si omleta si ochiurile si toate combinatiile de branza s.a.m.d. Mamaliga,mai bine zis porumbul e originar din America si probabil s-a mancat acolo inainte de a fi adus in Europa. I talienii au pizza si pastele , francezii au bucataria lor, ungurii au gulasul si paprika, chinezii, tailandezii, etc au bucatariile lor specifice, cu mancaruri specifice,cunoscute in toata lumea. Noi din pacate nu avem nici o mancare specific romaneasca ci doar variante.
|
9am208219 9 mesaje Membru din: 10/07/2010 Oras: Brasov |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 14:08
Daca tot am schibat topicul atunci, ciorba de burta din ce tara este?
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 14:18
De la: 9am121595, la data 2010-10-19 13:00:03JEGE trist daca gandesti asa. Am fost plecata din tara de foarte multe ori dar de fiecare data cand treceam granita, la intoarcere, simteam ca am ajuns acasa. Simteam ca sunt printre ai mei . Chiar daca drumurile erau mai proaste si strazile mai putin iluminate.... stiam ca sunt ale mele... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 14:22
Sa nu credeti ca sunt un filoturc dar trebuie sa-i dam cezarului ce este al cezarului. Ciorba de burta este o mancare traditionala turceasca. Insasi numele de ciorba este de origine turceasca.Sa nu mai vb de produsele de patiserie,halva ,halvita simit,sarailie,baclavale etc.
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 14:22
Sa nu credeti ca sunt un filoturc dar trebuie sa-i dam cezarului ce este al cezarului. Ciorba de burta este o mancare traditionala turceasca. Insasi numele de ciorba este de origine turceasca.Sa nu mai vb de produsele de patiserie,halva ,halvita simit,sarailie,baclavale etc.
|
Far_Cry 305 mesaje Membru din: 1/01/2010 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 14:28
De la: Far_Cry, la data 2010-10-16 13:30:27
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 14:41
Urmaresc topicul si incerc sa gasesc cuvantul care ne caracterizeaza cel mai bine. Cred ca acest cuvant este ,,umilinta''. Poate nu suna patriotic si nu vreau sa-mi jignesc conationalii dar cred ca suntem un popor prea umil.Avem destule exemple in istoria noastra in care ne-am bazat pe proverbul cu capul plecat pe care nu-l taie sabia.Au fost si cateva exceptii.Din pacate umilinta asta o simtim si in zilele noaste. De exemplu in sport,suntem prea umili,prea fricosi si prea respectuosi cu cei mari pe care parca nu indraznim sa-i batem.Tare as vrea sa reusim sa ne schimbam aceasta mentalitate, sa ne creem o mentalitate de invingatori, sa intram in teren cu dorinta de a invinge, de a ataca,de a fi agresivi. Se spune ca romanul in toata existenta lui s-a aparat de cei care l-au cotropit.Asa o fi dar in sport as vrea sa fim noi cei care ataca,care bat, care-si inving adversarii , fara a-i umili. Cer oare prea mult?
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 15:52
De la: mihai_suhani, la data 2010-10-20 09:19:12gabigabi faci o mare greseala,pe care o fac de fapt majoritatea romanilor. Iahnia si ciulamaua sunt mancaruri turcesti,denumirile lor sunt de origine turca ca si sarmalele de altfel.daca si ouale fierte sunt romanesti, atunci mai adauga si omleta si ochiurile si toate combinatiile de branza s.a.m.d. Mamaliga,mai bine zis porumbul e originar din America si probabil s-a mancat acolo inainte de a fi adus in Europa. I talienii au pizza si pastele , francezii au bucataria lor, ungurii au gulasul si paprika, chinezii, tailandezii, etc au bucatariile lor specifice, cu mancaruri specifice,cunoscute in toata lumea. Noi din pacate nu avem nici o mancare specific romaneasca ci doar variante. Nici macar ceapa sparta pe coltul mesei si frecata in pumn cu sare?
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 15:58
De la: mihai_suhani, la data 2010-10-20 09:19:12gabigabi faci o mare greseala,pe care o fac de fapt majoritatea romanilor. Iahnia si ciulamaua sunt mancaruri turcesti,denumirile lor sunt de origine turca ca si sarmalele de altfel.daca si ouale fierte sunt romanesti, atunci mai adauga si omleta si ochiurile si toate combinatiile de branza s.a.m.d. Mamaliga,mai bine zis porumbul e originar din America si probabil s-a mancat acolo inainte de a fi adus in Europa. I talienii au pizza si pastele , francezii au bucataria lor, ungurii au gulasul si paprika, chinezii, tailandezii, etc au bucatariile lor specifice, cu mancaruri specifice,cunoscute in toata lumea. Noi din pacate nu avem nici o mancare specific romaneasca ci doar variante. stiu tot ce-ai spus tu, dar galustile din supa de pui sunt altfel decit cele din gulas....de tochitura nu am mai auzit pe la nimeni si, in general ,as zice ca INVENTIVITATEA este un cuvint -altul dintro mie de cuvinte - ce ne poate defini ! am combinat atit de bine si de gustos mincarurile celorlalti , incit bucataria noastra a devenit ceva de sine statator ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 16:03
De la: Ingrid, la data 2010-10-20 15:52:32De la: mihai_suhani, la data 2010-10-20 09:19:12gabigabi faci o mare greseala,pe care o fac de fapt majoritatea romanilor. Iahnia si ciulamaua sunt mancaruri turcesti,denumirile lor sunt de origine turca ca si sarmalele de altfel.daca si ouale fierte sunt romanesti, atunci mai adauga si omleta si ochiurile si toate combinatiile de branza s.a.m.d. Mamaliga,mai bine zis porumbul e originar din America si probabil s-a mancat acolo inainte de a fi adus in Europa. I talienii au pizza si pastele , francezii au bucataria lor, ungurii au gulasul si paprika, chinezii, tailandezii, etc au bucatariile lor specifice, cu mancaruri specifice,cunoscute in toata lumea. Noi din pacate nu avem nici o mancare specific romaneasca ci doar variante. ahhh si daca tai si citeva feliute de slanina afumata linga ea si citeva jumari , maninci pina dai cu caciula dupa ciini ! ....de unde o veni expresia asta ? tu stii ? stie cineva ?
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 16:20
De la: gabigabi, la data 2010-10-20 16:03:37 precis e romaneasca, turcul ar da cu fesul... ...statea rumanul pe-o buturuga si-si taia slana cand l-au inconjurat cainii comunitari lesinati de pofta. ,,Mars d-aci'' i-a indemnat omul cu blandetea-i proverbiala, in timp ce fratele lui, codrul, fosnea usor. Si-a mai taiat o feliuta, de i-a innebunit , gata gata sa sara pe dumicatul lui. Eee, dar cu romanul nu te joci, el isi apara saracia si neamul...(nevoile mai tarziu ) asa ca a reactionat cu vigoare: ,,Mars cotarlele necuratului, ca va ia mama dansului!!" si pentru a inlatura orice dubiu asupra deciziei sale a dat sa-i izbeasca dar...cu ce? Doamne fereste doar nu cu slana, ca astia abia asteapta. nici cu vreo piatra ca murdareste slana. Cu caciula, ca n-or fi nici aia prosti sa stea sa verifice daca-i piatra sau caciula!!!S-am incalecat p-o sa, si ti-am zis poveste-asa!
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:35
De la: 9am121595, la data 2010-10-19 13:00:03JEG Noi cu jegul nostru, ei cu jegul lor, fiecare cu jegul si distrusii lui. Toti au jeg si mai ales multi disttrusi insirati pe strazi, prin statiile de metrou samd. Avem sate minunate, munti multi, bogati si frumosi. E o tara frumoasa. Multi straini o indragesc. De ce ? Mie mi-e tare draga. Nu stiu de ce.Pentru mine e o tara aleasa. Asta simt. Cum unii simt ca sunt poporul ales avem si noi dreptul sa simtim ca avem o tara aleasa asa cum e ea. Perceptia e intotdeauna subiectiva. Nimic anormal. Raporteaza abuz de limbaj
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Fosta membra 9am.ro 2243 mesaje Membru din: 4/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:39
De la: Ingrid, la data 2010-10-20 16:20:48De la: gabigabi, la data 2010-10-20 16:03:37 no , manca pe muma-sa ca brisca-i la mine
Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea...
..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:40
Cum unii simt ca sunt poporul ales, de ce nu am simti si noi ca avem o tara aleasa. Perceptia e intotdeauna subiectiva. Nimic anormal.
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:42
De la: Ingrid, la data 2010-10-20 16:20:48De la: gabigabi, la data 2010-10-20 16:03:37 excelent, excelent ! si-mi vine sa continui cu o alta : tot asa, un om e atentionat ca un ciine vrea sa-i mince slana ....omu' se uita la cine, la slana si zice : minca pe muma-sa ca brisca-i la mine !
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:42
De la: mihai_suhani, la data 2010-10-20 14:41:33Urmaresc topicul si incerc sa gasesc cuvantul care ne caracterizeaza cel mai bine. Cred ca acest cuvant este ,,umilinta''. Poate nu suna patriotic si nu vreau sa-mi jignesc conationalii dar cred ca suntem un popor prea umil.Avem destule exemple in istoria noastra in care ne-am bazat pe proverbul cu capul plecat pe care nu-l taie sabia.Au fost si cateva exceptii.Din pacate umilinta asta o simtim si in zilele noaste. De exemplu in sport,suntem prea umili,prea fricosi si prea respectuosi cu cei mari pe care parca nu indraznim sa-i batem.Tare as vrea sa reusim sa ne schimbam aceasta mentalitate, sa ne creem o mentalitate de invingatori, sa intram in teren cu dorinta de a invinge, de a ataca,de a fi agresivi. Se spune ca romanul in toata existenta lui s-a aparat de cei care l-au cotropit.Asa o fi dar in sport as vrea sa fim noi cei care ataca,care bat, care-si inving adversarii , fara a-i umili. Cer oare prea mult? nea suhani,documentarea-i mama intelepciunii Sarma (sarma, сарма, plural sarme, сарми �n majoritatea limbilor slave, și sarmale �n limba rom�n�; g�luci �n Moldova), este un cuv�nt utilizat pentru a descrie un preparat culinar din carne tocat� (de porc dar și de vit�, oaie, pas�re sau chiar pește �n zona Deltei mai ales), amestecat� cu orez și cu alte ingrediente și �nvelit� �n foi de varz� (proasp�t� sau acr� sau de viț�, de ștevie etc, �n forma unor rulouri. Se servește de obicei cu m�m�lig� și sm�nt�n�. Un sinonim al cuv�ntului sarma este: g�lușc� Raporteaza abuz de limbaj
Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea...
..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:44
De la: gabigabi, la data 2010-10-20 17:42:42De la: Ingrid, la data 2010-10-20 16:20:48De la: gabigabi, la data 2010-10-20 16:03:37 Il stiu pe om, e Florin
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:44
aaaaa, cami, bravo : ai fost mai iute decit mine !
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 17:45
M�nc�ruri specifice rom�nești de Cr�ciun
S�rm�lu�e Buc�t�ria rom�neasc� Specific național Ardei umpluți � C�rnați � Caltaboși Ciulama � Chiftele � Chișc� � Ciorb� Ciorb� de burt� � Ciorb� ț�r�neasc� � Ciorb� de pește Coliv� � Drob � Ghiveci � Iahnie � Limb� cu m�sline M�m�lig� � Mititei � Musaca � Ostropel Papricaș � P�rjoale � Pilaf � Piftie Plachie � Rasol � Saramur� Sarmale � Sl�nin� � Sot� de morcovi Tochitur� � Varz� c�lit� � Zacusc� Condimente și salate Ardei copți � Borș � Mur�turi Mujdei � Salat� de boeuf � Salat� de vinete Salat� de cartofi � Salat� de sfecl� Br�nzeturi Br�nz� de burduf � Br�nz� topit� � Caș Cașcaval � Telemea � Urd� Dulciuri Cl�tit� � Crem� de zah�r ars � Cozonac Gogoaș� � Papanaș � Pl�cint� Lapte de pas�re � Lipie � Sfințișori � V�rzar B�uturi Afinat� � Caisat� � Cireșat� � Cornat� P�linc� � Rachiu � Socat� Turț � Țuic� � Vișinat� � Zmeurat� S�rb�toarea Nașterii Domnului Iisus Hristos Cr�ciunul, reprezint� pentru poporul rom�n (in special cel Crestin Ortodox) un prilej de mare bucurie. Dup� postul Cr�ciunului, perioad� de �nfr�nare at�t trupeasc� c�t și spiritual�, dezlegare la m�ncare de dulce aduce dup� sine numeroase obiceiuri și un potpuriu de preparate din carne de porc și dulciuri de s�rb�toare. T�ierea porcului se face �n ziua de Ignat. Din carne de porc, pentru praznicul Cr�ciunului, se prepar� sl�nin�, c�rnați, cartaboși, tob�, sarmale, friptur� de porc, ciorb� de oase. Dulciurile care sf�rșesc masa de s�rb�toare, sau cu care sunt omeniți oaspeții care calc� pragul casei și colind�torii sunt: cozonacul, pl�cinta și lipiile. Toate aceste preparate prezint� diversific�ri �n funcție de zona etnografic� și sunt �nsoțite de b�uturi specifice fiec�rei zone: țuic�, palinc�, diverse vinuri. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

mai gandeste
O tara condusa de "SCURSOAREA SOCIETATII " ,care-si "autofinanteaza buzunarele" prin taxe si impozite perpetuu INVENTATE catre "prostime",in care toata lumea se uita dupa bani si alte castiguri fara a munci sau a presta ceva util,in care gruparile interlope si mafiote sunt protejate de lumea politica,politie si JUSTITIE si care-si maresc tentaculele prin grija autoritatilor,in care tiganii minoritari si care se dau romani get-beget si care SEAMANA PANICA intre cetatenii de sorginte latina !!!... ASTA-I ROMANIA ! ROMANIA ESTE COLUMBIA EUROPEI !!!
Nici macar ceapa sparta pe coltul mesei si frecata in pumn cu sare?