Info
x
Perle
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 22:06
Candva, am mai postat povestioara asta dar cred ca e bine sa ne-o reamintim:
,,Doi prieteni mergeau impreuna prin desert. La un moment dat s-au certat, si unul dintre ei i-a spus vorbe grele celuilalt si l-a lovit. Acesta din urma, indurerat, fara cuvinte, a scris pe nisip: - Astazi, cel mai bun prieten m-a jignit si m-a lovit. Au continuat sa mearga si au ajuns la o oaza, in lacul careia au decis sa se racoreasca Cel care fusese palmuit a fost cat pe ce sa se inece, dar prietenul sau l-a scos la mal. Dupa ce si-a revenit, cel salvat a scris pe o piatra: - Astazi, prietenul meu cel mai bun a fost langa mine cand am avut nevoie de el. Celalalt l-a intrebat: -Cand te-am lovit ai scris pe nisip, iar acum ai scris pe o piatra. De ce? Acesta i-a raspuns: -Cand sunt ranit scriu pe nisip pentru ca vanturile sa stearga amintirea suferintei. Dar cand cineva imi face un bine sap aceasta amintire in piatra, pentru ca ea sa dainuie, nestearsa. Lasa vanturile sa imprastie chiar acum in departari suferintele tale trecute, ca si cand ar fi fost scrise pe nisip�Si cum ar fi sa incepi sa-ti sapi in piatra bucuriile ori de cate ori iti ating sufletul, pentru ca sa te poti intoarce la ele atunci cand ai nevoie? '' |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 22:11
Ce bine ar fi daca am avea mai des in vedere morala acestei povestioare. ,,Hoinarind'' pe forum ca si prin viata, uneori mai atinge cineva cu sau fara intentie. Alteori ni se face cate-o bucurie, mai mica sau mai mare. Oare de care dintre ele ar trebui sa ne amintim mai des? Care sunt lucrurile care ne bucura mai tare sufletul?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 22:22
Ne-ar ajuta mult, daca atunci cand citim o postare ni-l imaginam pe postator, cu un zambet pe fata, sa-i dam premiza ludicului, in fond aici e locul nostru de joaca...dintr-o data iti dai seama ca obraznicia fara seaman era de fapt o remarca sagalnica, sau o haraiala in scopul intetirii discutiei..
...imi pare rau sa vad cand unii dintre noi chiar se consuma ... Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 22:27
De la: Ingrid, la data 2010-11-09 22:22:14Ne-ar ajuta mult, daca atunci cand citim o postare ni-l imaginam pe postator, cu un zambet pe fata, sa-i dam premiza ludicului, in fond aici e locul nostru de joaca...dintr-o data iti dai seama ca obraznicia fara seaman era de fapt o remarca sagalnica, sau o haraiala in scopul intetirii discutiei.. Depinde de sensibilitatea omului si ce fel de jignire i se aduce ....... Inseamna ca nu ai patit de consideri ca nu merita sa te consumi .........
Raporteaza abuz de limbaj
GINA
|
|
Fosta membra 9am.ro 2243 mesaje Membru din: 4/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 00:26
De la: Bursuc, la data 2010-11-09 12:25:38vaneamarin, il au deja pe... SILVIU....PRIGOANA...
Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea...
..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 00:28
De la: _xyz, la data 2010-11-09 13:57:09De la: Bursuc, la data 2010-11-09 12:25:38vaneamarin, SA TRAIASCA ZYZY SI SATARUL EI....!!!
Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea...
..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 00:34
De la: Ingrid, la data 2010-11-09 17:34:29De la: ga_lin_a, la data 2010-11-09 14:42:18De la: _xyz, la data 2010-11-09 13:57:09De la: Bursuc, la data 2010-11-09 12:25:38vaneamarin, ....MARE...BOU...
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 00:38
De la: 9am076753, la data 2010-11-09 22:27:43De la: Ingrid, la data 2010-11-09 22:22:14Ne-ar ajuta mult, daca atunci cand citim o postare ni-l imaginam pe postator, cu un zambet pe fata, sa-i dam premiza ludicului, in fond aici e locul nostru de joaca...dintr-o data iti dai seama ca obraznicia fara seaman era de fapt o remarca sagalnica, sau o haraiala in scopul intetirii discutiei.. Am patit si-am invatat.
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
|
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 00:58
De la: Ingrid, la data 2010-11-10 00:38:02De la: 9am076753, la data 2010-11-09 22:27:43De la: Ingrid, la data 2010-11-09 22:22:14Ne-ar ajuta mult, daca atunci cand citim o postare ni-l imaginam pe postator, cu un zambet pe fata, sa-i dam premiza ludicului, in fond aici e locul nostru de joaca...dintr-o data iti dai seama ca obraznicia fara seaman era de fapt o remarca sagalnica, sau o haraiala in scopul intetirii discutiei.. INGRID STAN a lu' PATITU....
|
|
Fosta membra 9am.ro 173 mesaje Membru din: 23/10/2010 Oras: Arad |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 05:27
De la: nastasemihail, la data 2010-11-09 17:28:16De la: ga_lin_a, la data 2010-11-09 17:16:27De la: _xyz, la data 2010-11-09 15:08:40''Stiu ca ai multe titluri ...''
Nimic nu e mai frumos ca visul! Samuel.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 08:00
Buna dimineata !
Domnu' Bursuc, domnu' proprietar de topic, ma scuzati, pot sa-mi dau si eu cu parerea despre ultimele tampenii scrise pe topicul dumneavoastra in ultima perioada ? Pentru mamaita ofticoasa anonima, e numele ei ... na ... ca-mi scapa, in fine, o sa intelegeti voi ... Chestia cu "mars" nu e de la mine, mamaita, mimoza mica si gingasa, e de la Bursuc. Fa bine, scumpici si apleaca-ti privirea sensibila si reciteste posturile lu' dom' proprietar de topic. "Rau de gura" ? Se poate ? Poate rau de tastatura, sau de scris, dar de gura, mamaita Ingrid ? Pai se poate ? Parca ne vazuram pe directe si spuseram ca ne placu unul de altul, ce faci matale aci ? Te pui la mintea uneia care spune ca plange dupa ce scrie si citeste pe forumuri ? Mamaita, are probleme psihice, indreapt-o spre un psihiatru, ceva .... , daca vrei s-a ajuti, .... Andrada a avut alta atitudine, dar si ea s-a prins ca n-ar da bine (nu stiu de ce) sa mentioneze ca si ea tine cu Basescu, pardon, cu boul de Basescu ... Sper ca mai tine .... Deci, daca tin cu Basescu, banuiesc (si, de obicei nu ma insel) ca sunt si eu un ... bou. Evident ca, tinand cu Basescu n-am cum sa fiu altfel decat un marlan, necioplit, needucat, alea, alea ... In schimb, toti, dar absolut toti cei care sunt adeptii lui Ponta sau Antonescu sau Vadim sau Voiculescu sunt educati, nu folosesc expresii dure, nu eticheteaza pe ceilalti, sunt niste victime ale "ciumei portocalii", in fine, niste exemple, niste modele de progres si civilizatie in toata puterea cuvantului. Nu vi se pare nimic in neregula ? Parerea celuilalt n-are nici o importanta pentru voi ? Si, daca n-o impartasiti, de unde atata inversunare impotriva lui ? Va racaie ceva ? Vad ca mai toata lumea ma eticheteaza, cu scarba, ca find o sluga a lui Basescu ... Dar voi cum ati putea fi etichetati ? Voua nu vi s-ar putea spune ca sunteti slugi ale lui Crin sau Ponta ? Sunteti ? Voi aveti dreptul sa ganditi cu capul vostru ? Dar eu ? Cine e inversunat ? Cine eticheteaza ? Cine injura ? Ia mai cititi ce scrieti si mai lasati mutrele astea de fata mare. Vad pe aici atitudini de salon, fite, figuri de sensibili imaginati ... Cine va pune, daca aveti sensibilitati, sa intrati in dialog cu necunoscuti. Asa v-au educati parintii vostri ? Sau, ca sa intelegeti si voi, astia mai culti la cap, "Parintii vostri, stie ?" Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
ga_lin_a 207 mesaje Membru din: 8/11/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 08:31
De la: nastasemihail, la data 2010-11-09 17:28:16De la: ga_lin_a, la data 2010-11-09 17:16:27De la: _xyz, la data 2010-11-09 15:08:40''Stiu ca ai multe titluri ...'' E adevarat ca gradinaritul are efecte pozitive din toate punctele de vedere dar el se face ziua si pana in acest sfarsit de toamna. Daca imi dati doi l. de motorina fug in gradina si dau foc la ce am adunat de pe ogor. Pana in februarie (cand voi incepe cu rasadurile) nu prea mai am ce face. Poate imi mai sugerati cate ceva!
Prin gesturi de gelozie niciodata nu vom reinvia iubirea! Galina
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 08:44
Silviu,
Numele meu e Galina si nu l-am scris ca sa-l memorezi sau sa nu-ti scape ci ca sa stie lumea ca mie mi te-ai adresat. Indiferent care sunt relatiile pe forum sa stii ca nu plang toata ziua dupa ce citesc cate ceva ca sa-ti ascult sfatul de a consulta un medic. Eu am fost prinsa sufleteste de necazul tau cum numai Dumnezeu stie si intelege. Am suferit ca atunci cand am aflat despre fratele meu ca are cancer si in scurt timp a murit. (Eram ravasita de decesul lui. Poate necazul tau m-a gasit cu sufletul la pamant). Adica nici n-am avut timp sa ne obisnuim cu ideea ca nu-l vom mai avea printre noi. Nu-mi pare rau pentru ceea ce am fost ci pentru faptul ca nu ne putem intelege, ca in loc sa scriem convingeri scriem epitete. Cat priveste pe Camelia (Ingrid), m-am referit numai la numarul de card scris. Fiul meu a fost la Podu-Iloaiei, pentru ca am luat lucrurile in serios si alea habar nu aveau ce a vrut si atunci i-am scris lui Ingrid. Pe mine nu ma afecteaza cu cine tine fiecare in cazul ca au obtiuni politice dar asta nu inseamna ca unuii sunt mai drepti in gandire si restul ca salcia. Cat despre Bursuc, eu cu adevarat l-am admirat si chiar ma temeam ca din varii cauze va disparea. Inca ceva: citeste topicul pana cand ai aparut tu si o sa tragi singur concluziile. In ceea ce ma priveste nu ai sa primesti complimente de la mine si nici nu voi mai lua atitudine. Cam atat. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:02
Buna dimineata !
Pe la noi, expresia "Din proprietar... ajuns chirias", nu inseamna stricto-senso "proprietar" de casa sau de orice alt fel de proprietate. Aceasta expresie se foloseste ori de cate ori cineva se baga peste tine neintrebat, nechemat si mai ales cand vrea sa monopolizeze o discutie care nu facea referire la acea persoana bagareata. xyz, stiu mai bine ca multi de aici ca pe pamant PROPRIETATEA este o iluzie, o amagire. Eu nu sant nici macar "proprietarul" sufletului meu iar trupului ii sant chirias. Cat priveste acest topic, nicaieri n-am lasat vreo aluzie ca as fi proprietarul lui. Daca ai devenit brusc interesata de anumite citate de pe acest topic, eu le-am trecut pe toate. Nu mi-este greu sa-ti repet ca acele citate (care au produs valvataia asta) le-am selectionat din volumul "Antidot pentru tristete" de Constantin Tudorache, Editura "Pro Transilvania"; Bucuresti 2010 iar toate Perlele rebusiste le-am selectat din Revistele REBUS (am specificat acest lucru, mentionand chiar autorii definitiilor.) Repet, toate citatele au avut trecuta sursa... Se pare ca ai doza de rautate si rea intentie cand imi reprosezi ca nu indic "sursele". Daca urmareai atent postarile mele, ai fi observat ca intotdeauna pun explicit semnele "..." si indic sursa citata. Cat priveste "injuriile" va rog studiati Dictionarul Explicativ al limbii roamane. Nu se poate ca anumite expresii sa fie considerate injurii. In ce tara am ajuns sa traim? Vom ajunge sa ne fie frica sa vorbim despre ceea ce gandim de teama ca vom fi considerati "injuriosi"? Am trait aceasta teama si nu mai vreau s-o retraiesc. Am prins sloganul "dai in mine, dai in fabrici si uzine" Sper din tot sufletul ca acest lucru sa nu mai reanvie vreodata. Va este greu sa intelegeti ca NU AM CULOARE POLITICA? Cineva (nn PATRASCANU) a fost condamnat pentru o afirmatie: "Inainte de a fi comunist, sant ROMAN)" De-acum va trebui sa-mi fie frica sa pun citate care "deranjaza" Puterea? N-am stiut ca in romania "curvele" din politica au devenit ...MIMOZE (cuvantul "curve" este la figurat) |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:10
Camelia 75,
Nicio clipa n-am pus la indoiala calitatea de OM a nimanui. Sant omul care cu rabdare si ingaduinta, caut partile bune ale oamenilor pentru a putea coexista. Am fost educat in spiritul tolerantei si a iubirii pentru aproapele nostru. Am taria morala sa-mi prezint scuzele de rigoare, in cazul in care vreo persoana de pe acest forum s-a simtit lezata in vreun fel de unele expresii folosite in comentariile mele. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:39
APATIT
In clasificarea generala a mineralelor, FOSFATII ocupa pozitia a 7-a. In aceasta grupare gasim urmatoarele cristale mai importante: -APATIT -AMBLIGOIT -BRAZILIANIT -VARISCIT -CACOXEN -TURQOAZA Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:42
APATIT
Azi, colectia "Comorile Pamantului" ne ofera un esantion din APATIT. Din aceasta cauza, voi incerca sa va scriu cateva informatii suplimentare fata de textul aparut in revista. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:48
De la: ga_lin_a, la data 2010-11-10 08:44:26Silviu, Galina, mai reciteste ce ai scris ... S-a facut o tentativa, laudabila de altminteri, de strangere de fonduri pentru ajutorarea sotiei mele, este adevarat. Si au fost persoane, nu virtuale, mai bine zis care din virtuale s-au transformat in cat se poate de reale, care si-au si materializat intentia (si una dintre ele este chiar aici pe forum, ea se stie, tu n-ai voie s-o sti) fara sa lalaie povestea pana se fasaie ... si poate nu mai trebuie. Nu, a actionat imediat. Si astazi ii multumesc si ma rog pentru ea, pentru ele ca sunt mai multe, ca Dumnezeu sa faca in asa fel incat sa n-aiba niciodata nevoie de ajutor (adica sa fie sanatoase pana la adanci batraneti, ca am impresia ca nu prea intelegi ....) Dar nici una dintre persoanele care au sarit sa ma ajute nu mi-a cerut sa ma comport altfel. Una, Cotoroanta, chiar mi-a atras atentia acestui lucru. Si ea nu tine cu Basescu ... Tu pui problema asa: Io-te frate pe cine vroiam noi sa ajutam ? Pe nenorocitul asta care tine cu Basescu ... Vai, vai, vai, ce greseala era sa facem ... sa ajutam un "dusman" ... Cam asta vrei sa spui, nu ? Ei, afla ca sunt aici pe forum, oameni care, nu tin cont de acest mod primitiv de a vedea lucrurile. Elena a murit ! Asta este. N-am ce sa mai fac. Am facut tot ce-am putut ca sa incerc s-o salvez. Si as mai fi facut. Dar, s-a terminat. Am facut naveta la Budapesta si Viena tot la 3 saptamani, am batut toata tara in cautarea oricarui leac ce ar fi putut s-o salveze. Tu ce ai facut pentru fratele tau care zici ca murit de cancer ? In afara de faptul ca ti-a parut "foarte rau" ? In ce fel s-a materializat parerea de rau ? Vezi tu, in batalia cu cancerul nevestei mele am cheltuit cam 1 miliard de lei in timp de 3 ani de cand l-a descoperit si pana a murit ... Cam 250 mil le-am primit din ... donatii. Unii din cei care au donat pentru nevasta mea sunt aici pe forumurile astea, pe unii i-am cunoscut personal, pe altii nu .... Sti cine n-a dat un leu pentru sustinerea luptei cu cancerul ? Fratele ei, fratele Elenei... El n-a dat nici un leu pentru sora lui. Persoane straine de noi au dat aproape un sfert de miliard de lei vechi, dar fratele ei n-a dat nici un leu. S-a oferit sa-mi imprumute cateva zeci de milioane intr-un moment cand aveam datorii de cca. 500 mil si habar n-aveam cand o sa pot restitui banii asa incat l-am refuzat. Si-a zis merci. N-a dat pentru sora lui un leu de pomana ! Nu stiu de ce. dar am impresia ca esti din tagma lui ... o tuta care nu stie ce sa faca intr-o situatie critica, dar mananca bors dupa ce trece si lalaie dulcegarii pentru fraierii care sunt dispusi sa creada. Sti cine se tavaleste pe crucea de la mormantul nevestei mele si plange cu sughituri ? Exact, fratele ei ! Si poate pacali pe oricine doreste, pe mine nu ! Pentru ca eu stiu. Imi pare rau ca n-ai starea de confort pe care o sperai pe forumuri taman din cauza mea. Nimeni nu te obliga sa citesti tot ce scriu pe aici diversi berleuzi, printre care sunt cel dintai ... Nu regret ca te-am dat cu burta de pamant pentru ca o meriti cu varf si indesat. Nu vorbi despre lucruri despre care n-ai habar ! Si nici despre oameni de pe aici de pe forum care nu sunt deloc asa cum crezi tu daca tin sau nu cu Basescu sau cu altcineva. Basescu nu este hartia de turnesol a unei discutii, a unei teme. Numai retardatii cu creierul imbacsit de Realitatea TV si Antenele voiculesciene isi imagineaza ca Basescu este in toate si raul absolut. Mai reciteste posturile mele si poate ... poate o sa intelegi ceva. Daca nu, asta este... Sa fi sanatoasa ! Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Fosta membra 9am.ro 840 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:49
Silviule, m-ai facut sa rad! Sa stii ca daca as putea da timpul inapoi, intre ''boul'' de Basescu si ''prostanacul'' de Geoana tot Basescu as vota. Si intre Basescu si Ponta, la fel. Atat. Problema e, Silviule, ca acest guvern pe care il avem in fruntea tarii este incompetent. Au luat masuri tardive si haotice. Au negat mult timp criza, si-au imaginat ca se poate raspunde cu masuri mai putin dure decat erau necesare. Guvernul ar fi trebuit sa inceapa reducerile cu propriul buget de salarii, sa desfiinteze niste agentii guvernamentale inutile, sa opereze concedieri in cadrul guvernului si in cadrul administratiei prezidentiale. Eu nu am votat un anumit partid sau un om de dragul lor. Eu am votat o speranta, am votat mentinerea cotei unice, am votat mentinerea scutirii de impozit pt. programatori, am votat lucruri concrete care ma interesau in mod direct. Pe mine ma intereseaza masurile economice care se iau in tara asta, masuri care la ora asta nu exista. Din pacate, nimeni la ora actuala nu pare sa fie suficient de orientat, de limpede in conceptia sa incat sa prezinte alternativa necesara Romaniei. Unii ne ameninta cu impozitul progresiv, iar altii ne spun masuri de ordin general: reducerea cheltuielilor, stoparea evaziunii fiscale, dar nu spune si cum sa se faca. In rest, se fura voturi, justitia e ocupata cu propriile privilegii etc. Totul e politizat in tara asta, iar competenta este lasata pe ultimul loc. Asa ca, m-am cam saturat si de politica. Cum am mai spus-o, am devenit la fel ca un elvetian: la fel de indiferenta in privinta celor care ne conduc , doar ca elvetianul stie ca indiferent cine vine la putere la el in Elvetia el va continua sa traiasca bine, pe cand eu stiu opusul. Probabil ca FMI si Comisia Europeana ne vor disciplina si ne vor trage pe un drum ceva mai drept: au tot interesul ca romanii si rromii sa nu mai plece din Romania spre tarile bogate ale UE in cautarea unui trai mai bun.
Pfiuuu, si am promis ca nu mai fac politica... Raporteaza abuz de limbaj
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:54
APATIT
Denumirea acestui cristal provine din grecescul "apate" ( INSELATOR) Formal, cristalul de APATIT a fost descris prima data in 1842 si a primit aceasta denumire datorita faptului ca semana foarte mult cu alte minerale. Se poate gasi in diferite culori: Rosu; Rosu-brun; Galben; galben-verde; (denumita si piatra ASPARAGUS) Verde; Albastru-verzui. Are un luciu sticlos, duritate medie (5) si poate prezenta efect de "ochi de pisica" Cristale de APATIT se gasesc in Myanmar, Sry-Lanka, Brazilia, Pakistan, Mexic, SUA. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 840 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:06
De la: Bursuc, la data 2010-11-10 09:02:38Buna dimineata ! N-am devenit brusc interesata, cand am timp citesc prin forum, cand nu, nu. Multumesc ca ai specificat sursa, chiar ma interesa, si daca zici ca ai mai specificat o data, imi cer scuze daca nu am observat. Citesc pe fuga (pe langa acest forum mai citesc zilnic vreo 5 bloguri si stau prost cu timpul liber), promit sa fiu mai atenta data ''aviatoare''. Deci, am o doza de rautate si rea intentie...Bursucule, asta e parerea ta, iar eu am puterea sa-ti respect parerea. Despre injurii...aici m-ai pierdut. Nu stiu despre ce vorbesti. Ma rog... Bursucule, nu te mai consuma de la discutii politice. Astea vin si trec, iar noi tot cu ale noastre probleme reale ramanem sa le rezolvam. Fii mai relaxat! Risti sa-ti risipesti energia pe dezbateri furtunoase pe teme de nimic. Intr-un forum public (unde lumea se baga neintrebata, ca de asta e public ) oamenii isi spun opiniile fara a convinge nimeni pe nimeni. Tu ti-ai schimbat vreo convingere de cand esti in forum? S-a schimbat ceva radical in viata ta? Nu cred...Hai, nu mai pune la suflet totul, ca reusesti sa-mi dai chackrele peste cap...
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:13
APATIT
Cristalul de APATIT este si "inselator" si complicat datorita elementelor car il compun. Asa se intampla si cu OMUL. Cu cat este mai complex, cu atat devine mai contadictoriu si controversat. Tocmai datorita acestor caracteristici APATITUL este foarte cautat si pretuit. Multi detin cristale de APATIT si il considera cu totul altceva (fara sa stie) iar altii alearga sa-l mprocure, negasindu-l. APATITUL este compus din calciu-fosfat si urme de Fluor si/sau Clor. Datorita acestui aspect, caracteristicile care il fac benefic pentru corpul uman sant complexe. Avand in vedere totusi ca gruparea Calciu-Fosfat este predominanta, aceste elemente contribuie esential la definirea unor calitati care sa faca din acest cristal un cristal caruia i se recunosc importante calitati terapeutice. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:21
APATIT
Deoarece in plan spiritual APATITUL prezinta sfera mentalului constient si a conexiunilor acestuia cu divinitatea, sacrul, n-am sa dezvolt acest subiect care este restrans ca interes. Daca este totusi cineva interesat sa afle mai multe despre APATITUL spiritual, ii voi sta cu placere la dispozitie. Vom vorbi mai mult despre efectele sale asupra corpului fizic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:28
De la: _xyz, la data 2010-11-10 09:49:02Silviule, m-ai facut sa rad! Sa stii ca daca as putea da timpul inapoi, intre ''boul'' de Basescu si ''prostanacul'' de Geoana tot Basescu as vota. Si intre Basescu si Ponta, la fel. Atat. Problema e, Silviule, ca acest guvern pe care il avem in fruntea tarii este incompetent. Au luat masuri tardive si haotice. Au negat mult timp criza, si-au imaginat ca se poate raspunde cu masuri mai putin dure decat erau necesare. Guvernul ar fi trebuit sa inceapa reducerile cu propriul buget de salarii, sa desfiinteze niste agentii guvernamentale inutile, sa opereze concedieri in cadrul guvernului si in cadrul administratiei prezidentiale. Eu nu am votat un anumit partid sau un om de dragul lor. Eu am votat o speranta, am votat mentinerea cotei unice, am votat mentinerea scutirii de impozit pt. programatori, am votat lucruri concrete care ma interesau in mod direct. Pe mine ma intereseaza masurile economice care se iau in tara asta, masuri care la ora asta nu exista. Din pacate, nimeni la ora actuala nu pare sa fie suficient de orientat, de limpede in conceptia sa incat sa prezinte alternativa necesara Romaniei. Unii ne ameninta cu impozitul progresiv, iar altii ne spun masuri de ordin general: reducerea cheltuielilor, stoparea evaziunii fiscale, dar nu spune si cum sa se faca. In rest, se fura voturi, justitia e ocupata cu propriile privilegii etc. Totul e politizat in tara asta, iar competenta este lasata pe ultimul loc. Asa ca, m-am cam saturat si de politica. Cum am mai spus-o, am devenit la fel ca un elvetian: la fel de indiferenta in privinta celor care ne conduc , doar ca elvetianul stie ca indiferent cine vine la putere la el in Elvetia el va continua sa traiasca bine, pe cand eu stiu opusul. Probabil ca FMI si Comisia Europeana ne vor disciplina si ne vor trage pe un drum ceva mai drept: au tot interesul ca romanii si rromii sa nu mai plece din Romania spre tarile bogate ale UE in cautarea unui trai mai bun. Asa este, ai perfecta dreptate. Dar una este sa spui asa cum ai facut-o tu cu chestiuni concrete si cu totul altceva este sa auzi aceleasi chestii fasaite de la Ponta si Antonescu, vorbe goale si demogogie pura... Nici mie nu mi se pare c-ar fi facut ce trebuia guvernul. Si tu le-ai enumerat aici destule ... Dupa parerea mea trebuiau sa reduca cota unica inainte de acordul cu FMI. Am mai spus ca tin cu Basescu si de scarba celor care ar fi putut sa faca ceva sa traim mai bine si nu numai ca n-au facut-o dar a si irosit resurse si au creat poveri si mai mari. Au facut tot ce-au putut sa-si umple buzunarele si sa ne lase-n curu' gol, iar acum pozeaza in salvatori. Te astept pe al mine, pe la noi, Adrada, oricand ai vreme si esti curioasa sa vezi ce a mai devenit prietenul tau ... Silviu. Imi place c-ai sarit sa precizezi ce ai in cap. E foarte bine. ... Sa ma suni, sa fim acasa. Acum nu mai plecam niciunde ca m-am hotarat sa-mi dotez casa cu panouri radinate si astea costa al naibii.... Doamne Ajuta ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:31
Silviu, cred ca nu ne intelegem pentru ca eu nu copii ceea ce scrii. Numai faptul ca m-ai trimis la medic m-a deranjat. Vreau sa stii ca am incercat cu adevarat si eu dar ce sa fac daca operatoarele nu au inteles? Te rog sa ma crezi ca nu am nimic cu tine ca persoana dar am ajuns intr-o vagauna de unde nu pot iesi si eu chiar credeam ca gasesc in tine o mana intinsa! Nu stiu dar parca citim cuvintele de-a-ndaratelea. Oricum nu mai revin pentru ca nu vrei sa intelegi exact ce iti scriu. Iti doresc sa te refaci sufleteste si pentru Elena pe care am iubit-o cu adevarat, era in suferinta si am crezut ca putem face si nu am reusit, ii trimit o rugaciune: "sa se odihneasca in pace". Imi pare rau ca trebuie sa scriu astfel de stare dar cum ai intelege daca nu-mi stii gandurile? De ce se condamna intentiile daca nu s-au materializat? A fost ca o ravasire de intentii cand nu stiam cum sa-ti intind mana. Acum chiar imi pare rau ca nu m-am zbatut mai mult si poate acum alta era situatia dintre noi. Crezi ca pe mine ma intereseaza ce politicieni iubesc oamenii de pe forum? Nu! Dar naiba stie de ce ma deranjeaza faptul ca in loc sa argumenteze se injura! E un impuls care se materializeaza prin luarea promta de pozitie si stii ca "scripta manent"! La revedere, Silviu!
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:34
APATIT
- Favorizeaza integralitatea sistemului osos, benefic pentru tot ceea ce este "solid" in corpul uman. - Recomandat in mentinerea tonusului muscular si afectiuni musculatorii - Protejaza organismul impotriva radiatiilor. - Protejaza organismul impotriva unor mutatii genetice care s-ar produce din cauze externe corpului. - Benefic pentru sistemul IMUNITAR - Indeparteaza greutatea in vorbire (recomandat celor care au exprimarea greoaie sau se balabaie) - Faciliteaza indepartarea toxinelor din corp. - Ajuta la depistarea surselor de apa subterane. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:46
APATIT
Vreau sa fac unele precizari referitoare la descrierea APATITULUI facuta in ultimul numar al revistei "Comorile Pamantului". Se spune in revista: "Apatitul este folosit RAR la bijuterii, deoarece este extrem de moale pentru a servi drep nestemata si nu rezista uzurii zilnice" Tot in revista, in "Fisa de Caracterizare": - Duritate : 5 (cinci) Stim ca exista o scara de masurare a duritatii de la 1 la 10. Duritate 5 inseamna exact o duritate MEDIE si nu "extrem de moale" Tot in revista (chiar sub titlu) se recunoaste: "Apatitul de cea mai buna calitate este fatzetat si poate fi folosit pentru CONFECTIONAREA BIJUTERIILOR" (...) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:53
APATIT
Eu am confectionat bijuterii din APATIT de calitate medie si este un cristal foarte frumos. Varietatile lucrate de mine (albastrui-verzui) au aspect foarte frumos si nu au un pret exagerat (de exemplu pentru un colier de 40cm si o pereche de cercei, am cumparat APATIT (margele de 6mm, 8mm si 10mm) in valoare de 160 de lei. ( si mi-ai mai ramas mergele pentru o bratara si inca pentru 4 perechi de cercei) Vizitati margelesiaccesorii.ro fila APATIT si veti putea vedea margelele de APATIT Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 10:58
In revista Comorile Pamantului mai este descris si RUBELITUL.
Intr-un numar anterior, a mai fost descrisa o varietate de TURMALINA NEAGRA. Si RUBELITUL este tot o varietate de TURMALINA. Avand in vedere ca dupa Quartzuri Turmalinele sant cele mai importante cristale folosite in Cristaloterapie, nu gasesc potrivit acum sa vorbesc despre acest subiect. Voi incerca sa fac un rezumat separat, in care sa prezint integral grupa TURMALINEI. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 11:04
Tot in ultimul numar al revistei amintite se prezinta si CORINDONUL.
Intetresnta optiunea realizatorilor revistei, deoarece CORINDONUL este trecut la capitolul MINERALE si nu la PIETRE PRETIOSE. Ma gandesc ca poate au privit CORUNDONUL ca mineral de baza si separat vor trece varietatile de CORINDONla capitolul PIETRE PRETIOASE. Aceasta deoarece CORINDON este si RUBINUL, CORINDON este si SAFIRUL... etc Eu voi incerca sa vi le prezint separat, la timpul potrivit toate varietatile de CORINDON Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|