back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Inventii si teorii rominesti ce au revolutionat lumea

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 August 2010, ora 14:42

Citem, in urma cu cativa ani, ca la salonul de inventica de la Geneva sau de nu stiu unde din alta parte, ca la noi nu intereseaza pe nimeni asa ceva, din cca 100 de medalii de aur, cam 56 au fost luate de romani ...
Fenomenul se pare ca se pastreaza si in zilele noastre.
De ce nu ne bucuram de inteligenta romanilor nostri ?
Poate ne raspunde Becali, Iliescu, Patriciu, Vantu ... PSD-ul, PNL-ul, PDL-ul, chiar si UDMR-ul si toti aceia care se perinda rand pe rand la carma tarii.
De ce oameni ca Patriciu, ca sa dau doar un exemplu, nu-si folosesc o parte din averea insusita de la toti, pentru a pune in practica averile astea intelectuale, pentru a crea locuri de munca aici, in tara ?
Pentru ca noi nu am avut si nu avem elite, oameni care sa intelega ce este "interesul national" si sa actioneze in spiritul acestei idei.
Noi avem, de secole, in fruntea noastra, niste lepre, avem un telant halucinant de a aduce in fruntea bucatelor, pe cei mai nemrnici dintre noi.
Cam asta este motivul pentru care, desi, dintre noi s-au ridicat minti luminate, ca si dina lte natii, poporul nostru traieste atat de prost in comparatie cu alte natii.
Altminteri, un popor simpatic, tolerant, foarte tolerant, as zice tolerant pana la vecinatatea cu prostia.
Cum altfel se poate numi un popor care plateste mereu drepturi de autor si licente, dar n-are incasari din licenta propriei inteligente ?

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 23 August 2010, ora 00:21

De la: nastasemihail, la data 2010-08-21 18:47:09E bine ca se pun toate inventiile.
Eu ma refeream la cele f mari. Care acum in acesti ani se vede ce impact au.

Laserul. Ca teorie. Dar am aflat ca a fost si construit primul de un romin in 1962.
Principiul reactiei in aviatie, Coanda.
Racheta cu 3 trepte
Ordinatorul, ca teorie.
Teoria corpului energetic de Maconski.
Insulina
Primul avion - Traian Vuia. Este contestat.
Principiul aerodinei lenticulare a lui Coanda. Ce nici nu a inceput a se folosi in tehnica.

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 August 2010, ora 01:29

De la: nastasemihail, la data 2010-08-21 18:51:45Un personaj de pe alt forum mi-a spus ca nu avem nici un fel de primordialitate in aviatie.
Atunci i-am trintit ca primele aparate de zburat au fost construite de Rama si triburile lui. Si care a civilizat triburile de la poalele Himalayei. Si mai avea ceva ce i-a convins sa se civilizeze. E scris in Ramayana. Si acum indienii se inchina la el. Il consudera zeu.
Si era din carpati.
De aceea spun ca e ciudat fenomenul/ Acum 3 ani, habar nu aveam de acest Rama. Acum 20 de ani, ca am fost noi piua intii in ceva numit, inventica primordiala. De baza.

Aici am vrut sa spun ca nu stiam ca avem primordialitate in inventica mondiala, dar in inventii de baza, pina prin 1990.. Adica primele. Iar cei care folosesc ulterior acele inventii si le dezvolta nu au habar de unde au provenit primele inventii.
Poate ma repet dar niste britanici au descoperit fenomenul. Cautind sa vada care sint elementele de baza, care au dus la progresul actual. Teoria folosita se numeste a sincronicitatii sau a sincronismului. Elemente care aparent nu au legatura se dovedesc de fapt inlantuite, una din alta.
Cautind inapoi au dat de citeva inventii, de baza, majoritatea de aici, sau oameni nascuti aici.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 01:32

Tesla, practic un geniu in electrotehnica, nici nu se stie ca e romin, nascut in Maramures, din parinti romini. Dar emigrat in Serbia,, cu parintii. Era considerat un pic sarit de pe fix, fiindca avea idei ciudate.
A ajuns o legenda.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 01:35

De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 01:29:16
De la: nastasemihail, la data 2010-08-21 18:51:45Un personaj de pe alt forum mi-a spus ca nu avem nici un fel de primordialitate in aviatie.
Atunci i-am trintit ca primele aparate de zburat au fost construite de Rama si triburile lui. Si care a civilizat triburile de la poalele Himalayei. Si mai avea ceva ce i-a convins sa se civilizeze. E scris in Ramayana. Si acum indienii se inchina la el. Il consudera zeu.
Si era din carpati.
De aceea spun ca e ciudat fenomenul/ Acum 3 ani, habar nu aveam de acest Rama. Acum 20 de ani, ca am fost noi piua intii in ceva numit, inventica primordiala. De baza.

Aici am vrut sa spun ca nu stiam ca avem primordialitate in inventica mondiala, dar in inventii de baza, pina prin 1990.. Adica primele. Iar cei care folosesc ulterior acele inventii si le dezvolta nu au habar de unde au provenit primele inventii.
Poate ma repet dar niste britanici au descoperit fenomenul. Cautind sa vada care sint elementele de baza, care au dus la progresul actual. Teoria folosita se numeste a sincronicitatii sau a sincronismului. Elemente care aparent nu au legatura se dovedesc de fapt inlantuite, una din alta.
Cautind inapoi au dat de citeva inventii, de baza, majoritatea de aici, sau oameni nascuti aici.

bomba atomo-nucleara,mihaita,iara arunci cu orz in curtea gastelor ...??? nu cunosc ei asa de multa religie si istorie incat sa stie ca bomba este o inventie care a mai fost folosita de cateva ori pe aceasta planeta

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 01:37

Voi mai veni cu cel putin 3 fenomene sociale, observate de mine, cind eram in afara netului.
E ceva ce putini au observat. Si inca nu e promovat suficient.
Au dat rezultate. acele fenomene.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 01:42

De la: XYW, la data 2010-08-23 01:35:38
De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 01:29:16
Si era din carpati.

bomba atomo-nucleara,mihaita,iara arunci cu orz in curtea gastelor ...??? nu cunosc ei asa de multa religie si istorie incat sa stie ca bomba este o inventie care a mai fost folosita de cateva ori pe aceasta planeta

Nu.
Bomba atomo a fost folosita si inventata de altii. Si e in dotarea altora.
Daca era inventata de cei de aici,.era si acum. Sint cicluri. in aviatie se stie ca eram intre primele din lume inainte de razboi. Se stie ca acel Rama avut aparate de zburat. Deci cicluri.
Ne-a fost interzisa fabricarea avioanelor militare si comercile, dupa razboi, de aceea nu mai sintem.
Dar la bombe, nu avem nici o primordialitate.
Se inghesuie altii sa le aiba, noi nu.
Si au fost folosite in orient, nu pe aici. In antichitate.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 05:45

video.google.com/videoplay?docid=420300986565119618#

Un filmulet pus de Baltar. cu Tesla.
Americanii nici nu stiu ca Tesla era de origine romin, din parinti romini. Nu stiu daca s-a nascut in Rominia sau Croatia..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 06:47

Nicolae Tesla

Inventator in domeniul electrotehnicii, ale carui inventii au fost atit de avansate, incit nici acum nu sint toate puse in practica.
Romin din parinti maramureseni, daca nu ma insel. Au emigrat in Croatia si apoi in SUA. Nici nu se stie ca e romin.

Se banuie ca multe din inventiile lui Edison au fost preluate de la Tesla. Deja incep sa iasa la iveala astfel de insusiri de inventii si merite.

Avea niste viziuni de a folosi capacitatea atmosferei de a produce si transporta energie electrica si curentii electrici telurici, ptr a genera energie ptr intreaga omenire, practic gratis.
Una din inventiile pe care le-am vazut in film, becuri aprinse direct in pamint.

Marconi a copiat radioul de la Tesla.

Tesla vroia sa extraga si sa conduca energie elecrica din si prin atmosfera, fara fir. Insa companiile petroliere s-au opus si iata-ne acum mai inapoiati ca acum 100 de ani. Si in crize de toate felurile.
Un vizionar si inventator practic sabotat de multi.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 07:28

Nicolae Tesla

Prin refuzul unor idei ale lui Tesla, de a conduce curentul electric fara cabluri, s-a tinut in loc omenirea practic intr-un ev mediu al tehnicii.

A se retine ca a fost retinut in a folosi inventiile lui in scop distructiv.

Fosta membra 9am.ro

1257 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 23 August 2010, ora 09:23

De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 05:45:37video.google.com/videoplay?docid=420300986565119618#

Un filmulet pus de Baltar. cu Tesla.
Americanii nici nu stiu ca Tesla era de origine romin, din parinti romini. Nu stiu daca s-a nascut in Rominia sau Croatia..

Nu am comentat nici eu unde s-a nascut Tesla, fiindca nu stiu exact.M-a intrigat ca e din Croatia si nu din Romania.M-au interesat insa inventiile sale geniale...
M-ar fi interesat pentru ca valorile romanesti ,nu sunt si nu au fost promovate in adevaratul sens al cuvintului de,, ai nostri'' .Americanii prin propaganda lor ,inclusiv cea facuta pe canalele de stiinta , au inventat totul pe lumea asta.....
Nici un om de stiinta nu a fost considerat,,normal'',, intre normali ''cind a dat ,,sistemul conservator de valori'' peste cap contestind faptul ,,ca pamintul este plat''....
Despre Tesla si eu stiam ca e de origine roman..Daca tot veni vorba ...Coanda cu ,,efectul'' sau e considerat tot roman de americani....? Se fac ca nu-l cunosc...Ca pe multi altii...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 23 August 2010, ora 10:13

Doar cateva cuvinte.
Inventatorul stiloului a fost sibian (roman).
Racheta, inventata de un roman.
Medicina, Exploratori, Chimie, Matematica, Arhitectura (Saligni), Muzica (Enescu), Aeronautica (Vlaicu, Vuia, Coanda) etc, etc... Multi romani. Ce nu se spune insa ca acestia daca nu erau evrei, erau scolitzi sau finantzati de evrei. (Enescu si Menuhin). Alti romani, romani n-au fost recunoscuti in romania (Brancusi, Balcescu, Enescu, Mircea Eliade, Ciprian Porumbescu, Liviu Ciulei. Toti pionerii aviatiei s-au consacrat "afara".
Nicio data romanii nu si-a respectat geniile.
Cu durere-n suflet am scris aceste randuri...

Megieee

279 mesaje
Postat pe: 23 August 2010, ora 11:15

Habar n-am:))

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 15:51

De la: Bursuc, la data 2010-08-23 10:13:37Doar cateva cuvinte.
Medicina, Exploratori, Chimie, Matematica, Arhitectura (Saligni), Muzica (Enescu), Aeronautica (Vlaicu, Vuia, Coanda) etc, etc... Multi romani. Ce nu se spune insa ca acestia daca nu erau evrei, erau scolitzi sau finantzati de evrei. (Enescu si Menuhin). Alti romani, romani n-au fost recunoscuti in romania (Brancusi, Balcescu, Enescu, Mircea Eliade, Ciprian Porumbescu, Liviu Ciulei. Toti pionerii aviatiei s-au consacrat "afara".

Rominii si-au respectat valorile. Insa este un fel de ceva concertat impotriva aceea ce este rominesc. Zilele astea am avut dovada.
Poate nu stiti dar si rascoala di 1907 a fost masluita. Nu au fost 11000 de morti ci vreo 400. Dioar vreo 160 clar crime. Restul accidente. Numai ca atunci s-au putut manipula datele. La revolutie, nu a mai fost posibil.
Deci este ceva care actioneaza impotriva a tot ce este rominesc,
Cum spunea cineva, luam virful in inventica si tot sintem blamati. Chiar oficial.

Eram contrazis pe un forum ca nu avem intiietate in aviatie. Atunci m-am infuriat si am spus de acea populatie din vechime cu aparate vimana. Erau din Carpati.

Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 16:12

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 23 August 2010, ora 16:18

De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 06:47:02Nicolae Tesla

Inventator in domeniul electrotehnicii, ale carui inventii au fost atit de avansate, incit nici acum nu sint toate puse in practica.
Romin din parinti maramureseni, daca nu ma insel. Au emigrat in Croatia si apoi in SUA. Nici nu se stie ca e romin.

Se banuie ca multe din inventiile lui Edison au fost preluate de la Tesla. Deja incep sa iasa la iveala astfel de insusiri de inventii si merite.

Avea niste viziuni de a folosi capacitatea atmosferei de a produce si transporta energie electrica si curentii electrici telurici, ptr a genera energie ptr intreaga omenire, practic gratis.
Una din inventiile pe care le-am vazut in film, becuri aprinse direct in pamint.

Tesla vroia sa extraga si sa conduca energie elecrica din si prin atmosfera, fara fir. Insa companiile petroliere s-au opus si iata-ne acum mai inapoiati ca acum 100 de ani. Si in crize de toate felurile.

Parintii lui Tesla si implicit el erau istroromani .
Numele lui era de fapt Nicolae Teslea si a fost fiu de preot ortodox : foaienationala.ro/nicolae-tesla-%E2%80%9Dun-roman-venit-din-alt-...

Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 23 August 2010, ora 16:20

De la: Silviu, la data 2010-08-22 14:42:27Citem, in urma cu cativa ani, ca la salonul de inventica de la Geneva sau de nu stiu unde din alta parte, ca la noi nu intereseaza pe nimeni asa ceva, din cca 100 de medalii de aur, cam 56 au fost luate de romani ...
Poate ne raspunde Becali, Iliescu, Patriciu, Vantu ... PSD-ul, PNL-ul, PDL-ul, chiar si UDMR-ul si toti aceia care se perinda rand pe rand la carma tarii.
De ce oameni ca Patriciu, ca sa dau doar un exemplu, nu-si folosesc o parte din averea insusita de la toti, pentru a pune in practica averile astea intelectuale, pentru a crea locuri de munca aici, in tara ?
Pentru ca noi nu am avut si nu avem elite, oameni care sa intelega ce este "interesul national" si sa actioneze in spiritul acestei idei.
Noi avem, de secole, in fruntea noastra, niste lepre, avem un telant halucinant de a aduce in fruntea bucatelor, pe cei mai nemrnici dintre noi.
Cam asta este motivul pentru care, desi, dintre noi s-au ridicat minti luminate, ca si dina lte natii, poporul nostru traieste atat de prost in comparatie cu alte natii.
Altminteri, un popor simpatic, tolerant, foarte tolerant, as zice tolerant pana la vecinatatea cu prostia.
Cum altfel se poate numi un popor care plateste mereu drepturi de autor si licente, dar n-are incasari din licenta propriei inteligente ?

� La salonul inven�iilor de la Geneva (aprilie 2001), Rom�nia s-a clasat pe locul I �n privin�a num�rului de premii ob�inute �i pe locul II (dup� Rusia) ca num�r de inven�ii prezentate. Adic� a luat premii pentru toate cele 62 de inven�ii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III) !!! Delega�ia rom�n� s-a mai �ntors de la Geneva �i cu 4 premii speciale din partea delega�iilor altor ��ri, un premiu de creativitate (pentru Ionu� Moraru - inven�ia "Biomer"), Medalia expozi�iei �i Diploma salonului pentru contribu�ia excep�ional� �n promovarea inven�iilor.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 16:30

De la: tutenes, la data 2010-08-23 16:18:33
De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 06:47:02Nicolae Tesla

Parintii lui Tesla si implicit el erau istroromani .
Numele lui era de fapt Nicolae Teslea si a fost fiu de preot ortodox : foaienationala.ro/nicolae-tesla-%E2%80%9Dun-roman-venit-din-alt-...]
E bine ca ai specificat, ca eu le incurcam.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 16:30

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 16:39

Se apropie momentul cind se va spune raspicat care e cauza nepromovarii corecte a inventicii rominesti. Deja s-au cam lamurit mai toti.
Cind vii si spui ca eram puterea a 4-a in lume in aviatie inainte de razboi, nu te mai poate contrazice nimeni. Deci e vorba de un spirit avangardist. Nu de singularitati.
Cei care s-au realizat in inventica in exterior, multi au fost atrasi de tarile respective. Cum e si acum. Dintotdeauna, in toate tarile se produce fenomenul. Internationalizarea relatiilor, chiar va amplifica fenomenul.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 18:12

De la: tutenes, la data 2010-08-23 16:20:56
De la: Silviu, la data 2010-08-22 14:42:27Citem, in urma cu cativa ani, ca la salonul de inventica de la Geneva sau de nu stiu unde din alta parte, ca la noi nu intereseaza pe nimeni asa ceva, din cca 100 de medalii de aur, cam 56 au fost luate de romani ...

� La salonul inven�iilor de la Geneva (aprilie 2001), Rom�nia s-a clasat pe locul I �n privin�a num�rului de premii ob�inute �i pe locul II (dup� Rusia) ca num�r de inven�ii prezentate. Adic� a luat premii pentru toate cele 62 de inven�ii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III) !!! Delega�ia rom�n� s-a mai �ntors de la Geneva �i cu 4 premii speciale din partea delega�iilor altor ��ri, un premiu de creativitate (pentru Ionu� Moraru - inven�ia "Biomer"), Medalia expozi�iei �i Diploma salonului pentru contribu�ia excep�ional� �n promovarea inven�iilor.

Se stie cumva, cate din inventii au fost valorificate sau se intentioneaza a fi, in tarisoara asta a noastra ?
Intereseaza pe cineva ?

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 24 August 2010, ora 09:51

De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 15:51:10

Rominii si-au respectat valorile. Insa este un fel de ceva concertat impotriva aceea ce este rominesc. Zilele astea am avut dovada.
Poate nu stiti dar si rascoala di 1907 a fost masluita. Nu au fost 11000 de morti ci vreo 400. Dioar vreo 160 clar crime. Restul accidente. Numai ca atunci s-au putut manipula datele. La revolutie, nu a mai fost posibil.
Cum spunea cineva, luam virful in inventica si tot sintem blamati. Chiar oficial.

Eram contrazis pe un forum ca nu avem intiietate in aviatie. Atunci m-am infuriat si am spus de acea populatie din vechime cu aparate vimana. Erau din Carpati.

Sant pasionat de aeronautica si primul simtzamant pe acre il am este ca sant mandru de pionierii nostri din aviatie. Ce vroiam eu sa pun era faptul ca nu ne stim pretzui "oficial" valorile. De exeplu ungurii, il numesc pe Frederich Schopen "Ferentz Schopen" numai pentru ca o parte din viata marelui compozitor a avut ceva in comun cu Ungaria. Copnsidera ca-i de-al lor. Pe Bella Bartok il fac geniu. Noi l-am marginalizat si pe Brancusi, Cioran si pe Enescu. Multe minti luminate au osemintele in strainatate.
Din starinatate, altii au respectat aceste valori ale noastre si i-au ajutat, i-au finantat.
Aceia nu erau romani... Natia asta, domnul meu, CAND SE VA TREZI?

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 24 August 2010, ora 18:15

De la: Silviu, la data 2010-08-23 18:12:42
De la: tutenes, la data 2010-08-23 16:20:56

Se stie cumva, cate din inventii au fost valorificate sau se intentioneaza a fi, in tarisoara asta a noastra ?
Intereseaza pe cineva ?

de valorificat or sa le valorifice probabil strainii , din pacate !
Statul nu le acorda asistenta financiara pentru a-si promova inventiile , inventiile romanesti se pare ca nu renteaza in tara asta decat exportate si ulterior importate ... Probabil vor veni marile companii care sa le cumpere drepturile de proprietate intelectuala , le vor aplica si le vor face profitabile , dupa care le vor prelua si romanii !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 24 August 2010, ora 18:17

De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 16:39:25

Se apropie momentul cind se va spune raspicat care e cauza nepromovarii corecte a inventicii rominesti. Deja s-au cam lamurit mai toti.
Cind vii si spui ca eram puterea a 4-a in lume in aviatie inainte de razboi, nu te mai poate contrazice nimeni. Deci e vorba de un spirit avangardist. Nu de singularitati.
Cei care s-au realizat in inventica in exterior, multi au fost atrasi de tarile respective. Cum e si acum. Dintotdeauna, in toate tarile se produce fenomenul. Internationalizarea relatiilor, chiar va amplifica fenomenul.

Eram a 4-a putere in aviatie , dar a venit ciuma rosie ...
au luat rusii nu numai absolut toate planurile de la fabrica de avioane de la Brasov , dar au luat chiar si FABRICA CU TOTUL , inclusiv caramizile din constructie !!!

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 24 August 2010, ora 18:18

Subiectul topicului dezbatut aici :
sorinaiorga.blogspot.com/2008/04/romni-celebri.html

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 August 2010, ora 05:19

De la: Bursuc, la data 2010-08-24 09:51:10
De la: nastasemihail, la data 2010-08-23 15:51:10

Sant pasionat de aeronautica si primul simtzamant pe acre il am este ca sant mandru de pionierii nostri din aviatie. Ce vroiam eu sa pun era faptul ca nu ne stim pretzui "oficial" valorile. De exeplu ungurii, il numesc pe Frederich Schopen "Ferentz Schopen" numai pentru ca o parte din viata marelui compozitor a avut ceva in comun cu Ungaria. Copnsidera ca-i de-al lor. Pe Bella Bartok il fac geniu. Noi l-am marginalizat si pe Brancusi, Cioran si pe Enescu. Multe minti luminate au osemintele in strainatate.
Din starinatate, altii au respectat aceste valori ale noastre si i-au ajutat, i-au finantat.
Aceia nu erau romani... Natia asta, domnul meu, CAND SE VA TREZI?

Imediat dupa, revolutie, Eminescu era ironizat. Prezentat intr-un mod urit, dar nu realizai, decit daca te uitai atent. Se spunea de Eminescu ca a fost marginalizat. Si nu a fost asa. Cine facea asta? Nu stiu. Dar numai ptr altii. Eu am observat cine.
Eminescu eu il consider, cel mai mare poet din lume.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 25 August 2010, ora 13:44

Nu stiu daca din lume, dar sigur, Eminescu a fost un geniu.

"La steaua care a rasarit, e-o cale-atat de lunga
Ca mii de ani i-au trebuit, luminii ca s-ajunga ..."

Asa a scris Mihai cu decenii inainte ca Einstein sa lanseze ...... teoria relativitatii.

A fost o vreme cand se vota pentru Bracusi ... pe nu stiu ce clasament al celor mai mari artisti din lume.
L-am votat.
L-au votat si multi straini, dar ... nu l-au votat destui.

In fine, astia suntem: destepti dar ... prosti.

Fosta membra 9am.ro

1257 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 25 August 2010, ora 16:35

Un inventator rom�n vrea s� v�nd� brevetul unui motor cu ap�.O persoan� fizic� a apelat la Bursa Rom�n� de M�rfuri (BRM) pentru a vinde, �n urma unei licita�ii interna�ionale, drepturile asupra unui brevet de inven�ie pentru un motor care func�ioneaz� cu ap�, pre�ul de pornire solicitat fiind de 100 milioane de euro.

Garan�ia pentru participarea la licita�ie, programat� pentru data de 30 octombrie, se ridic� la un milion de euro, potrivit buletinului informativ al BRM.

Brevetul pentru acest motor a fost �nregistrat la Oficiul de Stat pentru Inven�ii �i M�rci (OSIM) �nc� din anul 2000 de c�tre o persoan� fizic�, Mihai Ru�e�el.

Stire MEDIAFAX � BUCURE�TI / 18:05, 22.10.2007

Mihai Ru�e�el a inventat motorul cu ap�!

�Cazul Ru�e�el�, este elocvent pentru geniul rom�nesc dar �i pentru �talentul� cu care ne risipim for�ele �i putem s� ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM �n 1980 �i a fost brevetat �n � ianuarie 2001. P�n� atunci, Securitatea l-a �icanat pentru refuzul de a cesiona inven�ia statului, iar �n februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca �i consilier tehnic la �Mercedes� (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inven�iei� Motorul s�u se bazeaz�, ca principiu de func�ionare, pe �cazanul Traian Vuia�, inven�ie folosit� �nc� la locomotivele Diesel‑electrice pentru �nc�lzirea vagoanelor. Poate fi utilizat �n domeniul transporturilor terestre �i navale, �n locul turbinelor din termocentrale, �i chiar a centralelor termoelectrice.�n lume, mai exist� dou� brevete �n domeniu (Japonia �i SUA), dar acestea nu dep�esc nivelul locomotivei cu aburi, necesit�nd combustibil solid sau lichid. �Motorul Ru�e�el� folose�te drept combustibil doar apa, �i are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie ini�ial� fiind o banal� baterie de ma�in�. Datele tehnice preconizate de a patra sa machet� (10 l/100 km consum de ap�, 70 km/h viteza maxim�) pot fi �mbun�t��ite la realizarea prototipului: un motor cu ap� montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoa�te acest proiect chiar din 1980, a afirmat c� este dispus s� ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului �i a declarat, �nc�ntat. �Reu�ita ar fi un miracol, �i cred c� �n asemenea caz ar trebui s� se inventeze pentru acest om Premiul SuperNobel�.
(Sursa: AIM � active.info.ms/?a=71)

energienaturala.wordpress.com/2008/04/28/motorul-cu-apa-inventie...

Fosta membra 9am.ro

61 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:02

Intervin doar sa mentionez diferenta: inventie - inovatie
Inventia este crearea unui concept / dispozitiv cu totul si cu totul nou.
Inovatia este o imbunatatire a unui concept / dispozitiv deja existent.

Asta nu inseamna ca inovatia este mai putin importanta. Exista cazuri de inovatii care s-au dovedit uneori mai utile decat inventia in sine.

Sigur, mai exista si descoperirile. Descoperirea este atunci cand cineva gaseste un "element" care deja exista. Inventia implica adunarea si combinarea mai multor elemente pentru a obtine unul nou cu o functionalitate noua.

In rest:

- Da, romanii au idei, o gena creatoare.
- Nu, romanii nu pun in practica niciodata aceste idei.

In nici un caz nu sunt de acord cu parerea: "strainii ne fura ideile, ne fura inventiile".
Noi avem gena creatoare, boema ...
Unii straini au o gena practica ...

Istoria dovedeste ca noi nu stim ce sa facem cu miile de inventii care apar din capatanile romanilor. Sa faca strainii, macar asa pentru binele omenirii... ca noi nu suntem in stare...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:10

De la: Gaius_Baltar, la data 2010-08-25 16:35:08Un inventator rom�n vrea s� v�nd� brevetul unui motor cu ap�.O persoan� fizic� a apelat la Bursa Rom�n� de M�rfuri (BRM) pentru a vinde, �n urma unei licita�ii interna�ionale, drepturile asupra unui brevet de inven�ie pentru un motor care func�ioneaz� cu ap�, pre�ul de pornire solicitat fiind de 100 milioane de euro.

Garan�ia pentru participarea la licita�ie, programat� pentru data de 30 octombrie, se ridic� la un milion de euro, potrivit buletinului informativ al BRM.

Brevetul pentru acest motor a fost �nregistrat la Oficiul de Stat pentru Inven�ii �i M�rci (OSIM) �nc� din anul 2000 de c�tre o persoan� fizic�, Mihai Ru�e�el.

Stire MEDIAFAX � BUCURE�TI / 18:05, 22.10.2007

Mihai Ru�e�el a inventat motorul cu ap�!

�Cazul Ru�e�el�, este elocvent pentru geniul rom�nesc dar �i pentru �talentul� cu care ne risipim for�ele �i putem s� ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM �n 1980 �i a fost brevetat �n � ianuarie 2001. P�n� atunci, Securitatea l-a �icanat pentru refuzul de a cesiona inven�ia statului, iar �n februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca �i consilier tehnic la �Mercedes� (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inven�iei� Motorul s�u se bazeaz�, ca principiu de func�ionare, pe �cazanul Traian Vuia�, inven�ie folosit� �nc� la locomotivele Diesel‑electrice pentru �nc�lzirea vagoanelor. Poate fi utilizat �n domeniul transporturilor terestre �i navale, �n locul turbinelor din termocentrale, �i chiar a centralelor termoelectrice.�n lume, mai exist� dou� brevete �n domeniu (Japonia �i SUA), dar acestea nu dep�esc nivelul locomotivei cu aburi, necesit�nd combustibil solid sau lichid. �Motorul Ru�e�el� folose�te drept combustibil doar apa, �i are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie ini�ial� fiind o banal� baterie de ma�in�. Datele tehnice preconizate de a patra sa machet� (10 l/100 km consum de ap�, 70 km/h viteza maxim�) pot fi �mbun�t��ite la realizarea prototipului: un motor cu ap� montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoa�te acest proiect chiar din 1980, a afirmat c� este dispus s� ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului �i a declarat, �nc�ntat. �Reu�ita ar fi un miracol, �i cred c� �n asemenea caz ar trebui s� se inventeze pentru acest om Premiul SuperNobel�.
(Sursa: AIM � active.info.ms/?a=71)

energienaturala.wordpress.com/2008/04/28/motorul-cu-apa-inventie...

Nu vrea sa-si mai bata capul cu ea. Daca Dacia are putere financiara si sint convinsi ca e viabila inventia, o vor cumpara.
Atunci se va vedea daca e viabila, la licitatie.
Inginerii auto stiu mai bine ca oricine.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Inventii si teorii rominesti ce au revolutionat lumea
Mergi la: