back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Moartea un nou "a fi"!

Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 20:07

De la: anca_corina, la data 2010-07-12 16:59:27
De la: tutenes, la data 2010-07-12 16:51:34
De la: anca_corina, la data 2010-07-12 15:04:40poti sa descrii..imparatia asta alui Dumnezeu..ca sa stiu daca vreau sa fiu in ea sau nu.

Tocmai aici este problema , cuvintele sunt extrem de palide , nu reusesc sa descrie ceea ce inseamna Imparatia lui Dumnezeu .
Pentru crestini , imparatia lui inseamna bucurie , pace si petrecere in Duhul Sfant !
Dar pentru cineva care nu este familiarizat cu credinta crestina este greu de explicat ce presupune .
Totusi , fa o incursiune in trecutul tau si aminteste-ti cand ai fost cea mai fericita , multiplica senzatia de milioane de ori si asa vei putea sa-ti faci o idee !

Ba sint foarte familiarizata cu religia crestina.doar ca incerc sa imi imaginez imparatia lui Dumnezeu si nu pot.si sa iti spun de ce....
bibilia este o carte frumoasa ,bine are scapari,ep undeva lucururile nu se leaga,dar in sfirsit,lumea nu este perfecta nici aici nici in biblie,avem liberul arbitru deci trebuie sa fim responsabili si sa alegem binele de rau.
dar ce reprezinta imparatia lui Dumnezeu? un patronat in care sintem extaziati tot timpul si in care ne zimbeste frumos un mos cu barba alba?eu cred ca exista cu totul altceva...o forta superioara noua...iar imparatia de care ni se toooot,vorbeste si ptr care trebuie sa tinem toate posturile -glumesc din draga inima nu iau in desert numele Domnului-aceasta imparati este cu totul altceva decit descrierile mirifice din biblie..

De fapt daca citesti Biblia cu atentie , nu exista descrieri ale imparatiei Lui .
Sunt decat unele referiri sumare - de exemplul apostolul Pavel spune ca " împãrãþia lui Dumnezeu nu stã în cuvânt, ci în putere. " 1 corinteni 4 , 20 .
Sau altele care ne spun cum sa ajungem in Imparatia Lui . Dar imparatia lui Dumnezeu este atat de mult superioara ratiunii noastre incat pur si simplu nu ne-o putem imagina , nu este accesibila cunoasterii noastre limitate de tip rational .
Astfel , cei care au experimentat chiar si partial "cunoasterea " imparatiei Dumnezeiesti , pur si simplu nu au cuvinte care sa o poata zugravi intr-o maniera corespunzatoarei slabei noastre intelegeri de tip sofist .
Acelasi sfant apostol Pavel , atunci cand vorbeste despre rapirea sa la al treilea cer ( al imparatiei ) , spune ca i s-a dat sa auda graiuri ( cuvinte ingeresti) pe care omul nu poate sa le exprime .
"dar ce reprezinta imparatia lui Dumnezeu? un patronat in care sintem extaziati tot timpul si in care ne zimbeste frumos un mos cu barba alba?eu cred ca exista cu totul altceva...o forta superioara noua..." evident asta este o viziune hiliasta care nu are legatura cu realitatea superioara a imparatiei divine .
Este adevarat ca in unele vedenii vetero-testamentare Dumnezeu se arata intr-o forma apropiata de intelegerea umana strict limitata .
Totusi , si acest tip de revelatie (epifanie) implica ceva mult superior fiintei umane , caci proorocii care primesc revelatia de multe ori se prabusesc la pamant "ca morti" , in fata extraordinarei maretii a ipostasului divin revelat .
Daca nu intelegi totusi de ce Dumnezeirea ia chip omenesc in revelatiile veteo si neotestamentare , gandeste-te totusi ce ar fi intelege bietii oameni daca li s-ar arata ceva amorf , nedefinit , neconceptual , neipostatic .
Ceva asa ca un soi de energie ...cum este paradigma new-ageista despre divinitate ...
Nu ar fi inteles mai nimic .
Revelatia biblica divina , imbraca forme "omenesti" , Dumnezeu se releva in chip de om , caci noi suntem creati dupa chipul si asemanarea sa , imbracand atributele preotiei si imparatiei , caci imparatii si preotii erau conducatorii societatii de atunci ,ei detineau puterea stapanirea si intelepciunea !
De exemplu Iisus se arata in apocalipsa imbracat in efod ( vesmantul arhieresc al evreilor) si inconjurat cu brau de aur - atributul stapanirii imparatesti .
Convingerea mea este ca divinitatea se releva in chip omenesc intrucat este cea mai facila cale pentru om de a intelege revelatia divina .
Cei care privest problema la modul literal , anume ca Dumnezeu este chiar un mos cu barba alba , cred ca trebuie sa cerceteze lucrurile mai in profunzime , si evident sa studieze nu numai Biblia , ci si contextul istoric de-a lungul caruia a fost scrisa .

Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

136 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 18:06

Ce se afla de cealalta parte a vietii, pe celalat taram?
Toti dorim sa aflam raspunsul. Pe planeta noastra toti oamenii au murit si vor continua sa moara. Ce se intampla cu omul dupa moarte? Multi cred ca dupã moarte omul continua sa existe intr-o forma superioara, intr-o alta Dimensiune, o stare apropiata de divinitate.
Altii accepta moartea ca fiind momentul incetãrii orcarei forme de viata si activitate;
omul este dus in pamant pana in ziua invierii.
Deci omul odata mort, ori este iremediabil mort, ori este incã viu. Raspunsurile sunt ireconciliabile. Amandoua nu pot sa fie adevarate.
Tot ce este in jurul nostru este fie materie fie energie. Exista diferite forme de energie, mai mult sau mai putin cunoscute, printre care putem presupune ca se numara si energia care constituie sufletul.
Conform credintei stramosesti, la moartea omului, trupul este predat pamantului dar exista ceva care supravietuieste si anume sufletul care poate sa traiasca independent de corp. Sufletul, ca forma de energie, se poate manifesta si seprat de corp. Prin aceasta individul ramane viu. Sufletul omului este parte din Dumnezeu. Si pentru ca Dumenzeu este nemuritor, sufletul nu poate fii altfel decat nemuritor. Sunt marturii ale multor persoane ajunse in apropiere de moartea clinica, dar recuperate, care au trait fenomenul desprinderii sufletului de corp. Au simtit cum traiesc in afara propriului corp, se simteau bine in noua stare, si comunicau cu spiritele prietenilor si rudelor deja decedate si ca se intalneau cu o fiinta de lumina, cu care comunicau. Deci, sufletul, cred, ca este o entitate separabila de corp si nemuritoare.

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului MOARTEA un nou "a fi"!
Mergi la: