back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Moartea un nou "a fi"!

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:

9am184186

26 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 14:21

Greu subiect.Cineva mare.In natura nimic nu se pierde nimic nu se cistiga ci totul se transforma. D D

Raporteaza abuz de limbaj
mihai_suhani

68 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 14:22

Pentru Arhangel

Am zis ca nu vreau sa intru in polemici dar vreau totusi sa-ti dau un raspuns. Ma acuzi ca sunt prea ,, realist '' . Poti sa ma consideri un fel de Toma necredinciosu, adica un om care nu are nici un fel de perceptii extrasenzoriale,nu crede in lucruri care nu pot fi dovedite,in existenta lumilor paralele si nici in separarea sufletului de trup.Nu sunt de acord nici cu declaratia ta ca stiinta are limite. Stiinta e limitata doar in timp. Ceea ce azi pare de domeniul fantasticului,in viitor, datorita doar mintii umane, acel lucru va putea deveni realizabil. Consider ca puterea de creatie a omului nu are limite. Uneori mi-as dori sa pot crede ca sufletul meu dupa moarte va pluti prin raiul cel verde, dar nu pot. Asta este.

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 14:30

“Moartea este de fapt o trecere, o transformare care face parte, implacabil, din destinul nostru. Ideea de moarte este singura pe care oamenii nu o privesc direct in fata si totusi, a preocupat mintea omeneasca, de cand omul a aparut pe pamant. A invata sa privim moartea dincolo de ceea ce fac din ea, in general, medicii si preotii inseamna sa intelegem in profunzime legile Divine care actioneaza in acest Univers, indiferent daca suntem de acord cu ele sau nu.
Nimeni nu scapa mortii. Toti suntem supusi durerii, de a vedea pe cineva iubit din jurul nostru, plecand in lumea invizibila ochilor nostri. Acest eveniment asezat cu desavarsita intelepciune de Dumnezeu a produs omului numai griji, frica si superstitii incat toata existenta sa a stat sub teroarea zilei fatale ca maine sau intr-o zi va muri si va dispare pentru totdeauna.
Omenirea nu este lamurita cu ceea ce se petrece dincolo de mormant. Este bine ca omul sa aiba cunostiinte despre actul mortii, caci altfel, agonia va fi prelungita si in plus, spiritul lui ajuns in spatiu, multa vreme nu este lamurit, unde este, ce s-a intamplat cu el, se zbate in nestiinta, si abia tarziu isi da seama ca se afla intr-o lume formata din altfel de material si in alte conditii decat in viata pamanteasca.
Doar necunoasterea ne face sa credem ca ceva se opreste dupa momentul mortii, caci noi o percepem ca pe o limita pe care nu o putem depasi.
Omul este o forta complexa. Desi putini dintre noi cunosc sau vor sa recunoasca acest fapt, fiinta umana nu se reduce numai la limita perceptiilor sale la un nivel obisnuit. In fiinta umana se imbina trei componente corpul fizic sau invelisul material pe care-l abandonam mortii ca pe o haina uzata, corpurile subtile, invizibile simturilor obisnuite, care insotesc sufletul, evolueaza si se purifica odata cu acesta si sinele suprem (spiritul) sau centrul de forta al fiintei noastre, focarul constiintei.

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 14:30

Spiritul plus sufletul reprezinta de fapt, un om dezincarnat. Rand pe rand fiecare dintre noi, prin moarte, ajungem la viata eterna, apoi o noua nastere ne readuce pe Pamant, pentru a incepe lupta cu existenta.
Calatoria sufletului in planurile subtile are si ea loc urmand niste principii si legi. Cu cat corpurile subtile sunt mai rafinate, mai elevate, cu atat mai largi sunt orizonturile care se deschid in fata sufletului dezincarnat. In functie de afinitatile sale, el se duce in mijlocul celor care il atrag. El isi gaseste rasplata sau pedeapsa in propria sa constiinta. Lumina il patrunde lasand sa se vada gandurile, actiunile, intentiile etc. pe care le-a avut in timpul vietii abia incheiate. Totul, de la nastere si pana la moarte iese la iveala. Fiinta revede si retraieste toate etapele prin care a trecut.
Senzatiile care preced moartea si care urmeaza ei sunt infinit de variate si depind de gradul de evolutie spirituala a celui care isi paraseste corpul. Separarea se face aproape intotdeauna lent, in momentul despartirii sufletului de corp. Ea incepe uneori cu mult timp inaintea mortii si nu se termina decat in momentul in care se rup ultimele legaturi fluidice care unesc corpul fizic si corpurile subtile. Cu cat atasamentul de planul fizic este mai mare, sufletul traieste mai dureros aceste momente. Sufletul “simte” destramarea corpului material. Aceasta trecere se dovedeste usoara pentru cel care, pe parcursul vietii, a aspirat catre scopuri spirituale, insa pentru cel atasat de aparente, care nu este pregatit de plecare, aceasta trecere este o agonie prelungita.
Dupa separarea sufletului de corp urmeaza o perioada de confuzie, foarte scurta pentru fiintele elevate, care se trezesc curand in toata splendoarea vietii spirituale, dar foarte lunga pentru cei egoisti si strans legati de valorile materiale. Din aceasta a doua categorie, multi sunt convinsi ca inca mai traiesc in corpul fizic timp indelungat dupa ce, de fapt, ei au murit. Incertitudinea apasa asupra sufletelor mai putin evoluate, “care ar vrea sa-si intarzie ora plecarii din corp”, iar apoi, isi contempla dezintegrarea completa a corpurilor care au servit drept haina.
Pentru cel evoluat, moartea este pasnica si chiar vesela. Desprinderea de materie se face cu usurinta. Isi percepe ascensiunea in lumea de dincolo ca pe o etapa evolutiva superioara, simtind ca ea ii ofera mult mai multa fericire decat viata pamanteasca. Sufletul se gaseste acum suspendat intre existenta materiala care se estompeaza si noua viata care se contureaza in fata lui.
Brusc, o lumina spirituala il inunda, il ajuta sa se elibereze de fricile si incertitudinile lui. Apoi privirea i se desprinde de Pamant si de fiintele care plang langa patul lui. El intrezareste planurile subtile si vede alte fiinte, prieteni de alta data, mai plini de viata si mai frumosi decat ar fi crezut, stiindu-i morti pana acum.Impreuna cu ei, se avanta si urca pana la nivelurile pe care ii este permis sa le atinga, corespunzatoare evolutiei sale. Puteri noi se trezesc in el; destinul sau fericit incepe. Sufletul timid indrazneste sa foloseasca libertatea pe care acum o intuieste. Timpul se scurge fara ca el sa-l poata masura. Intr-un sfarsit, alte entitati evoluate il ajuta sa se elibereze de ultimele atasamente lumesti si sa urce mai departe, spre Imparatia Cerurilor.
Desprinderea sufletului e mai putin dificila in urma unei boli indelungate, cand legaturile carnale se desfac treptat, putin cate putin. In schimb, cei care se sinucid, cad prada unor stari oribile. Ei retraiesc ani intregi angoasa ultimelor momente ale vietii, caci, prin sinucidere, nu au facut decat sa-si schimbe suferintele terestre cu altele, la nivel energetic, mult mai vii. Usor, usor, sufletul devine constient de vietile anterioare, de ceea ce a facut in fiecare viata, apoi urmeaza judecata propriei constiinte, si in final, judecata lui Dumnezeu. Oricat de dureros ar fi acest examen, el este necesar, intrucat, constituie punctul de plecare al unei noi orientari benefice.
In planurile subtile, totul se conduce dupa principiul rezonantei, principiu care are la baza corespondenta dintre cauza si efect. El stabileste ceea ce merita fiecare. Legea se aplica de la sine. Pentru indreptarea trecutului acuzator, fiinta renaste iar, si iar, pana ajunge sa inteleaga care e propria lui natura, si anume: sa regaseasca ceea ce este autentic, esential si divin in structura sufletului sau. Aceasta regasire este, de fapt, chiar scopul principal al tuturor cailor spirituale autentice: regasirea de SINE si, prin aceasta, comuniunea cu Dumnezeu.
Ca o concluzie, deci, dupa moarte, omul trebuie sa suporte in planul astral tot raul pe care l-a facut altora, sa sufere pentru toate greselile faptuite. Aceasta nu inseamna ca Inteligenta Cosmica vrea sa se razbune sau sa-l pedepseasca; ea doreste ca el sa devina perfect constient de tot ceea ce a facut pe pamant, pentru ca, adesea, el a facut sa sufere anumite fiinte fara macar sa-si dea seama si aceasta ignoranta este inacceptabila, ea impiedicandu-l sa evolueze. Apoi, urmeaza reincarnarea, corectarea si avansarea pe drumul evolutiei.
Totul in viata se inregistreza, trebuie sa platim in planul astral pentru fiecare greseala pe care am comis-o aici pe Pamant. Nu se poate scapa nici chiar de regretele si suferintele celor vii care au ramas pe Pamant, ele sunt un chin pentru cei morti.
Asadar lasati mortii sa plece linistiti acolo unde trebuie sa se duca. Nu va agatati de ei, nu ii retineti prin suferintele si regretele voastre, ii deranjati si ii impiedicati sa se elibereze.
Rugati-va pentru ei, trimiteti-le dragostea voastra, gandurile voastre bune si doriti ca ei sa se elibereze si sa se ridice din ce in ce mai mult in lumina. Daca ii iubiti cu adevarat, sa stiti ca intr-o zi veti fi cu ei. Acesta este adevarul. Acolo unde este dragostea voastra, acolo veti fi si voi intr-o zi.

arhanghel

22 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:16

De la: mihai_suhani, la data 2010-07-09 14:22:21Pentru Arhangel

Am zis ca nu vreau sa intru in polemici dar vreau totusi sa-ti dau un raspuns. Ma acuzi ca sunt prea ,, realist '' . Poti sa ma consideri un fel de Toma necredinciosu, adica un om care nu are nici un fel de perceptii extrasenzoriale,nu crede in lucruri care nu pot fi dovedite,in existenta lumilor paralele si nici in separarea sufletului de trup.Nu sunt de acord nici cu declaratia ta ca stiinta are limite. Stiinta e limitata doar in timp. Ceea ce azi pare de domeniul fantasticului,in viitor, datorita doar mintii umane, acel lucru va putea deveni realizabil. Consider ca puterea de creatie a omului nu are limite. Uneori mi-as dori sa pot crede ca sufletul meu dupa moarte va pluti prin raiul cel verde, dar nu pot. Asta este.

La sfarsitul postarii tale anterioare ai scris ca astepti si argumente contra, tocmai de-asta ti-am raspuns. Nu te acuz de nimic, este strict treaba ta cum gandesti, n-am nici un drept sa te acuz ca gandesti altfel.

Iar in privinta stiintei, as prefera sa gandim in prezent si sa apreciem lucrurile din punct de vedere obiectiv. In prezent stiinta nu a dovedit lucruri care exista, un exemplu cat se poate de banal si de simplu: toata lumea stie ca daca treci pe langa 3 caini vagabonti pe strada ei iti simt frica si te latra, daca nu ti-e frica nu se iau de tine, stiinta nu-mi amintesc sa fi explicat asta, e un fapt curios totusi. Alt exemplu pe care stiinta nu-l poate explica este cel al unui tablou din evul mediu, chiar nu-mi amintesc cum se numea tabloul dar stiu sigur ca il reprezenta pe Sfantul Anton si "Moartea", care venise la acesta cu un bilet. Ei bine in pictura asta se vede, cand este filmat, aura entitatii mortii. Am vazut din toate unghiurile, nu avea ce altceva sa fie. Deasemenea, noaptea, in locuri sfinte sau locuri cu o incarcatura energetica ff mare, daca faci poze poti vedea mici sfere luminoase albe sau colorate. Am incercat si asta, nu sunt particule de praf si nu sunt picaturi de apa, am schimbat aparatul, am fotografiat din mai multe unghiuri. Am citit ca aceste sfere luminoase sunt entitati.
Mai am multe exemple dar deocamdata ma opresc aici. Prin asta nu pot decat sa inteleg ca stiinta isi are limitele ei. Sunt prea multe lucruri pe care n-a putut niciodata sa le explice, lucruri pe care spiritualitatea sau ezoterismul a reusit sa le explice inca de la inceputul veacurilor.
Si in privinta sufletului care dupa moarte merge in rai nu sunt nici eu de acord. E imposibil sa existe doar raiul, sunt prea multe suflete care nu merita sa ajunga acolo dar nici sa "arda in fundurile iadului", deci trebuie sa fie niste trepte intermediare, niste dimensiuni superioare..sau, de ce nu, inferioare.

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:19

.....interesant...,continua....

9am150639

9 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:25

Buna Ebony.Am citit comentariile tale si cred ca ai intr-o oarecare masura dreptate.Nu stiu care iti este profesia {sunt sigura ca nu oricine poate face asemenea comentarii pe aceasta tema),cu toate acestea te-asi ruga sa-mi raspunzi la cateva intrebari la care eu nu prea gasesc raspuns.Ce ne facem atunci cand suntem satuli de tot ceea ce se intampla cu noi,cand suntem plictisiti de viata asta,cand incercam sa ducem o viata cat de cat normala,dar cu greu reusim.Se spune ca ne meritam soarta.Eu mi-am facut o analiza a ceea ce am facut eu pana acum,recunosc am gresit de foarte multe ori,dar am si platit cu varf si indesat pentru aceste greseli.Acum pur si simplu ma simt ca un om care asteapta -...asteapta ceva de undeva....de undeva.Mi-e draga viata,iubesc frumosul,il iubesc pe Dumnezeu,nu vreau sa-l pierd,dar oare cat trebuie sa mai astept sa se intample ceva,nustiu...poate o minune.Cred ca ma intelegi.Ozi buna in continuare

9am150639

9 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:45

Ptr.Arhanghel iti multumesc,ca mi-ai acceptat prietenia,ma fascineaza gandirea ta,oare cum ai reusit sa ajungi pe o scara atat de inalta.Nu cred ca toate acestea vin din studiu,ci trebuie sa fii inzestrat cu asa ceva.si cred ca tu ai cevaul ala.dar sper ca ai puterea sa separi ceea ce este bine in gandirea ta de ceea ce este fals.Incerc sa gasesc multe raspunsuri la tot atat de multe intrebari,dar de multe ori aceste raspunsuri pe care le gasesc ma inspaimanta de multe ori,fiindca unui om normal daca i le-asi spune m-ar indruma spre o anume destinatie.De aceea sunt putine persoanele cu care a-si putea vorbi.Ma simt de parca a-si trai nu stiu aevEA DACA POT SPUNE ASA.Am obosit sa mai gandesc,sa mai imi fac planuri de viitor.Oare de ce ?S-au mai bine zis este normal ceea ce mi se intampla?

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:46

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:50

De la: herra, la data 2010-07-09 15:46:39

eeeee...vezi uite asta declaratie..publica...nu a noi cu feelingul si ..

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:55

De la: anca_corina, la data 2010-07-09 15:50:38

bun si feeling-ul asta......

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:57

De la: herra, la data 2010-07-09 15:55:13

da,mai...eu zic acuma....ca e spania..
aaa..pe ce topic sint?

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 15:59

De la: anca_corina, la data 2010-07-09 15:57:39
De la: herra, la data 2010-07-09 15:55:13

da,mai...eu zic acuma....ca e spania..
aaa..pe ce topic sint?

pe ala bun.... spania?

Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 16:00

asta e feelingul meu de azi dar cind ma voi vedea fata in fata....
mai stii...se schimba feelingul
dar da...azi e spania..

9am188648

241 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 16:18

De la: printzfermecator, la data 2010-07-04 19:24:45De-a lungul mileniilor omenirea a fost fascinata cu acest subiect!

Acest topic va analiza din toate unghiurile, acest subiect fascinant!

Religiile au speriat masele !
Razboinicii au sperat un loc mai bun!
Filozofii nu i-au dat de capat!

Declar subiectul deschis:

9am188648

241 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 16:36

Intradevar,moartea eate o noua existenta .chiar Dumnezeu se reveleaza lui Moise,sub numele de

YHWH, tradus in europa in Yahve si in romaneste "EU SUNT"Beneficiaza de aceasta existenta vesnica toti cei cu o credinta autentica. in Marele "EU SUNT"

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 01:06

De la: 9am188648, la data 2010-07-09 16:36:43

Intradevar,moartea eate o noua existenta .chiar Dumnezeu se reveleaza lui Moise,sub numele de

YHWH, tradus in europa in Yahve si in romaneste "EU SUNT"Beneficiaza de aceasta existenta vesnica toti cei cu o credinta autentica. in Marele "EU SUNT"

arhanghel

22 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 14:56

De la: 9am150639, la data 2010-07-09 15:45:12Ptr.Arhanghel iti multumesc,ca mi-ai acceptat prietenia,ma fascineaza gandirea ta,oare cum ai reusit sa ajungi pe o scara atat de inalta.Nu cred ca toate acestea vin din studiu,ci trebuie sa fii inzestrat cu asa ceva.si cred ca tu ai cevaul ala.dar sper ca ai puterea sa separi ceea ce este bine in gandirea ta de ceea ce este fals.Incerc sa gasesc multe raspunsuri la tot atat de multe intrebari,dar de multe ori aceste raspunsuri pe care le gasesc ma inspaimanta de multe ori,fiindca unui om normal daca i le-asi spune m-ar indruma spre o anume destinatie.De aceea sunt putine persoanele cu care a-si putea vorbi.Ma simt de parca a-si trai nu stiu aevEA DACA POT SPUNE ASA.Am obosit sa mai gandesc,sa mai imi fac planuri de viitor.Oare de ce ?S-au mai bine zis este normal ceea ce mi se intampla?

Iti multumesc sincer pt aprecieri. Ai dreptate, lucrurile astea nu vin chiar din studiu. Sunt zeci de mii de teorii legate de moarte, fiecare poate are samburele ei de adevar. Daca esti fascinat de problema asta a mortii poti sa studiezi teoriile astea dar nu e deloc sanatos pt noi sa le adoptam la modul acesta...mental, ci trebuie sa le rumegam cu sufletul.
Cel mai bine, din punctul meu de vedere, este sa crezi in ce simti, in ce simti tu ca rezoneaza cu sufletul tau pt ca acolo e acel "Adevar", cu "A" mare. Eu cred ca in sufletele noastre este ascunsa toata informatia aceasta, pt ca sufletul nostru este insasi esenta divina din fiinta noastra, numai ca noi din teama de a crede in noi insine si in simtirile noastre ne refugiem intr-o ratiune ce ne limiteaza perceptiile.
Nu cred ca este vorba neaparat de un nivel inalt al gandirii, ci doar de o apropiere mai profunda de aceasta esenta divina din strafundul fiintei, apropiere pe care, consider eu, am putea s-o traim fiecare in parte daca am crede in simtirile noastre.

mihai_suhani

68 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 09:02

Pentru Arhanghel

Azi e ziua ta ,ziua in care primesti laude din toate partile. Ma alatur si eu. Imi place cum gandesti chiar daca nu gandim intotdeauna la fel si nu ma deranjeaza nici o parere contrara parerilor mele daca acea parere este argumentata prin ceva logic. Ma feresc de limbajul de lemn, de un limbaj prea sofisticat sau filozofic si incerc sa ma exprim cat mai natural si pe intelesul tuturor. Fara a intra intr-o polemica,pot sa-ti spun ca povestea cu cainii care-i latra pe cei care se tem de ei are o explicatie foarte logica, demonstrata de specialistii in domeniu. Omul care se teme de caine elimina prin transpiratie un miros specific ( cred ca se numesc feromoni) , pe care nasul fin al cainelui il percepe imediat.Percepand acel miros cainele isi manifesta tendinta de a-l domina pe om latrandu-l. In cazul in care omul nu se teme de caine, nu elimina acel miros si cainele este cel dominat, luind o pozitie supusa ,cu coada intre picioare.
Explicatia asta o stiu si pot sa ti-o dau. La celelalte exemple pe care le dai nu ma bag deloc. Sunt lucruri care tin de credinta, ceva similar cu icoanele sfinte care plang cu lacrimi de sange.Nu cred in aceste lucruri. Ce sa fac, in probleme de credinta sunt Toma...

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 11:34

De fapt dupa "moarte" incepe adevarata viata , adevarata existenta , in care nu mai suntem robiti si ingreunati de trupul material , existenta vesnica .

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 11:41

De la: tutenes, la data 2010-07-12 11:34:00De fapt dupa "moarte" incepe adevarata viata , adevarata existenta , in care nu mai suntem robiti si ingreunati de trupul material , existenta vesnica .

am o intrebare:exista marturii care sa ateste faptul ca dupa moarte incepe adevarata viata?
a vorbit cineva? in afara de povestile cu fantome ...ca aseta le vad si la scooby doo

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 11:42

De la: tutenes, la data 2010-07-12 11:34:00De fapt dupa "moarte" incepe adevarata viata , adevarata existenta , in care nu mai suntem robiti si ingreunati de trupul material , existenta vesnica .
Si .. totusi, nici unul nu dorim moartea, ci ne agatam cu toata puterea de aceasta viata, luptam pentru ea si e normal sa fie asa. Uneori, suntem asemeni unui copac toamna, ce refuza se se desparta de frunzele si rodul uscat, pierzand din vedere frumusetea si bucuria unui nou inceput, a mugurilor proaspeti din primavara...

Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 11:46

De la: M_Elody, la data 2010-07-12 11:42:14
Si .. totusi, nici unul nu dorim moartea, ci ne agatam cu toata puterea de aceasta viata, luptam pentru ea si e normal sa fie asa. Uneori, suntem asemeni unui copac toamna, ce refuza se se desparta de frunzele si rodul uscat, pierzand din vedere frumusetea si bucuria unui nou inceput, a mugurilor proaspeti din primavara...

nu stim cind murim si nu cred in alta viata in afara de cea pe care o traiesc...si cum nu stiu daca maine voi mai fi..intradevar ..micile bucurii din viata asta trebuie sa le apreciez clipa de clipa

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 15:00

Ba de fapt multi doresc sa ajunga sa petreaca in imparatia lui Dumnezeu !
Dar asta nu inseamna fireste sa faca ceva pentru a urgenta acest lucru , inseamna a accepta lungimea existentei pamantesti pe care El ne-o rezerva , dar mai inseamna a trai cu acel dor al Dumnezeirii , a tanji spre o cat mai repede unire cu el !

Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 15:04

poti sa descrii..imparatia asta alui Dumnezeu..ca sa stiu daca vreau sa fiu in ea sau nu.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 16:51

De la: anca_corina, la data 2010-07-12 15:04:40poti sa descrii..imparatia asta alui Dumnezeu..ca sa stiu daca vreau sa fiu in ea sau nu.

Tocmai aici este problema , cuvintele sunt extrem de palide , nu reusesc sa descrie ceea ce inseamna Imparatia lui Dumnezeu .
Pentru crestini , imparatia lui inseamna bucurie , pace si petrecere in Duhul Sfant !
Dar pentru cineva care nu este familiarizat cu credinta crestina este greu de explicat ce presupune .
Totusi , fa o incursiune in trecutul tau si aminteste-ti cand ai fost cea mai fericita , multiplica senzatia de milioane de ori si asa vei putea sa-ti faci o idee !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 16:52

De la: anca_corina, la data 2010-07-12 11:41:37

am o intrebare:exista marturii care sa ateste faptul ca dupa moarte incepe adevarata viata?
a vorbit cineva? in afara de povestile cu fantome ...ca aseta le vad si la scooby doo

Exista nenumarate marturii de la oameni cat se poate de reali .

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 16:55

De la: anca_corina, la data 2010-07-12 11:46:44

nu stim cind murim si nu cred in alta viata in afara de cea pe care o traiesc...si cum nu stiu daca maine voi mai fi..intradevar ..micile bucurii din viata asta trebuie sa le apreciez clipa de clipa

Asta este o atitudine cat se poate de sanatoasa atat timp cat nu se transforma in hedonism .
Micile bucurii cat si marile bucurii trebuiesc apreciate , insa este riscant sa transformam existenta noastra intr-o simpla goana dupa placeri .

arhanghel

22 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 16:58

De la: mihai_suhani, la data 2010-07-12 09:02:12Pentru Arhanghel

Azi e ziua ta ,ziua in care primesti laude din toate partile. Ma alatur si eu. Imi place cum gandesti chiar daca nu gandim intotdeauna la fel si nu ma deranjeaza nici o parere contrara parerilor mele daca acea parere este argumentata prin ceva logic. Ma feresc de limbajul de lemn, de un limbaj prea sofisticat sau filozofic si incerc sa ma exprim cat mai natural si pe intelesul tuturor. Fara a intra intr-o polemica,pot sa-ti spun ca povestea cu cainii care-i latra pe cei care se tem de ei are o explicatie foarte logica, demonstrata de specialistii in domeniu. Omul care se teme de caine elimina prin transpiratie un miros specific ( cred ca se numesc feromoni) , pe care nasul fin al cainelui il percepe imediat.Percepand acel miros cainele isi manifesta tendinta de a-l domina pe om latrandu-l. In cazul in care omul nu se teme de caine, nu elimina acel miros si cainele este cel dominat, luind o pozitie supusa ,cu coada intre picioare.
Explicatia asta o stiu si pot sa ti-o dau. La celelalte exemple pe care le dai nu ma bag deloc. Sunt lucruri care tin de credinta, ceva similar cu icoanele sfinte care plang cu lacrimi de sange.Nu cred in aceste lucruri. Ce sa fac, in probleme de credinta sunt Toma...

Ma simt magulita multumesc pt laude!
Nu stiam de treaba asta cu mirosul. Trebuie sa fi foarte documentat in ceea ce priveste stiinta.

Fosta membra 9am.ro

3484 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2010, ora 16:59

De la: tutenes, la data 2010-07-12 16:51:34
De la: anca_corina, la data 2010-07-12 15:04:40poti sa descrii..imparatia asta alui Dumnezeu..ca sa stiu daca vreau sa fiu in ea sau nu.

Tocmai aici este problema , cuvintele sunt extrem de palide , nu reusesc sa descrie ceea ce inseamna Imparatia lui Dumnezeu .
Pentru crestini , imparatia lui inseamna bucurie , pace si petrecere in Duhul Sfant !
Dar pentru cineva care nu este familiarizat cu credinta crestina este greu de explicat ce presupune .
Totusi , fa o incursiune in trecutul tau si aminteste-ti cand ai fost cea mai fericita , multiplica senzatia de milioane de ori si asa vei putea sa-ti faci o idee !

Ba sint foarte familiarizata cu religia crestina.doar ca incerc sa imi imaginez imparatia lui Dumnezeu si nu pot.si sa iti spun de ce....
bibilia este o carte frumoasa ,bine are scapari,ep undeva lucururile nu se leaga,dar in sfirsit,lumea nu este perfecta nici aici nici in biblie,avem liberul arbitru deci trebuie sa fim responsabili si sa alegem binele de rau.
dar ce reprezinta imparatia lui Dumnezeu? un patronat in care sintem extaziati tot timpul si in care ne zimbeste frumos un mos cu barba alba?eu cred ca exista cu totul altceva...o forta superioara noua...iar imparatia de care ni se toooot,vorbeste si ptr care trebuie sa tinem toate posturile -glumesc din draga inima nu iau in desert numele Domnului-aceasta imparati este cu totul altceva decit descrierile mirifice din biblie..

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului MOARTEA un nou "a fi"!
Mergi la: