Info
x
Unde este produsul intern brut?
|
mirela_regneala 9 mesaje Membru din: 3/10/2009 |
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 19:36
In tara noastra se mai produce ceva? Sincer eu cred doar 0.03% restul este import masi in spatele carora se ascund politicieni nostii (guvernul) care nu traieste din salariul pe care l-au facut public.
De ce statul detine monopolul la energie electrica de ce nu exista concurenta ca sa poti sa-ti alegi furnizorul de energie electrica? Guvernantii nostii vorbesc de legi pe hartie dar nu se aplica deoarece unele articolele de lege sunt in contradictie cu alte articole din alte legii. Sunt foarte multe procese care au ajuns la CEDO datorita ingnorantei de care da dovada si nu fac nimic pentru a stopa acest lucru. Unde ne sunt doctrinarii, marii profesori ai dreptului romanesc? Ce face Inalta Curte, cum este posibil sa motivezi ambiguu o hotarare care se contrazice poti declara recus fara sa-l motivezi (in doar 3-4 randuri) urmand ca motivarea sa se faca in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii. Insa acelas complet nu atmite recursul declarat deoarece nu este motivat? Rusine justitiei unde este calitatea lucrarilor, unde sunt argumentele si motivarile de alta data (de la 12 - 24 de pagini)? Privatizarile de dupa 2000 efectuate au fost verificate vreodata sa se vada daca sunt respectate planurile propuse si daca investitiile au fost realizate la nivelul intreprinderilor. Nu vi se pare dubios ca toate fabricile sunt in marea lor majoritate falimentare. Nu va pasa de oameni acestei tarii, ci doar de voi 300- 400 de oameni, ce sunteti interesati de profit in buzunarele voastre. Unde ati lasat agricultura de alta data? De ce sunt terenuri necultivate, unde sunt lanurile de grau si porumb, livezile de fructe, legumele? Fermele agricole. Facem doar afirmatii doar ca citez: "Romania este o tara bogata si trebuie exploatata" adevarat dar nu doar pe hartie. De ceilalit ~ 22.000.000 de romani care de-abea isi duc traiul, indura amenintarile asa zisilor patroni citez:" nu-ti convine pleaca sunt alti 10 la poarta care vor postrul tau" .Fiecare patron sau manager in Romania zilelor noastre au un comportament nesatisfacator ( jignesc personalul, fac discriminarii intre angajatii in privinta drepturilor prevazute in Constitutia Romaniei si Carta Drepturilor Omului) si mizeaza pe saracia omului, ba mai mult solicita numai obligatii angajatiilor uitand ca si acestia sunt oameni si au nevoie de un salariu pentru munca prestata ( salariul este platit fractionat 200 lei azi, 300 cand o sa se poata ca de doar intai trebuie sa asiguram societate). Uita ca societatea este reprezentata prin forta de munca - adica oameni care muncesc 8 -12 ore pe zi, fara pauza de masa si fara mancare in traista ca nu au avand in vedere ca dretul de a fi remunerat este considerat o batjocura pentru multi dintre manageri. Pentru a ajunge patron sau manager ar trebui sa fie testat daca este apt pentru aceasta functie. Dar vorbesc si eu ca doar sunt destui lingai care ocupa aceste functii ( fara scoala ori cu 4 clase sau 12 clase pe care le-a terminat cumva). Deci de aici desprindem concluzia ca educatia este vitala pentru calitatea muncii, fiecare om cu sau fara scolii este necesar societatii acolo unde se pricepe mai bine si de aici ar trebui sa incepem in testarea capacitatiilor si aptitudinilor potrivit functiei pe care omul o ocupa in societate. Fiecare cetatean al Romaniei este util unei munci platite cu respectarea drepturilor dar si de a avea indatoriri fata de munca prestata si semenii sai. Foarte multe fabricii sunt in paragina sau aduse in acest stadiu creand haos, somaj, gradul mare de infractionalitate si suicid. Deviza fiind : "Am unde munci, pot trai si manca.Haine se mai gasesc si in magazinele de mana a doua la preturi mici." Cam asta este, realitatea zilelor noastre, iar guvernantii se bat pentru un loc la putere si plecarii in strainatate. Domnilor guvernanti mergeti in teritoriu si vetedi ce se intampla, faceti ceva, incepeti cu controale masive la fabrici si vedeti unde a dus privatizarea fabricilor romanesti si ce puteti face pentru relansarea economiei noastre, pentru a realiza produse pur romanesti de calitate si bun gust. Dupa cum se stie romanul este inventiv si saritor. Nu lasati tara sa ajunga ca si Somalia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 21:41
Mirela Draga stiu ca esti o buna oratoare si mi-a placut ce ai scris , ai perfecta dreptate si te admir pt curajul tau si felul de a fi .Succes in continuare si sa mai scri ceeace crezi tu si observi ca se intampla .
Raporteaza abuz de limbaj
GINA
|