Info
x
Arendare sau impozitare?
|
Fosta membra 9am.ro 15 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 03:22
Citeam pe forum un topic legat de terenurile agricole nelucrate iar autorul se intreba retoric daca taranii sunt dispusi sa doneze terenurile pe care nu le lucreaza. A dona inseamna sa il dai de tot.
Ei eu vreau sa intreb daca sunt oamenii dispusi sa isi arendeze terenurile (lucrate sau nu) pentru ca cineva sa poata sa faca agricultura asa cum trebuie facuta. Pe terenuri mici si faramitate nu se poate realiza o tehnologie de cultura optima si stim foarte bine ca majoritatea terenurilor in Ro sunt faramitate si uneori lasate parloaga. Nu stiu cati sunt constienti ca se pot infiinta organizatii/asociatii de agricultori , in care fiecare sa isi aduca aportul prin teren sau prin utilaje, munca sau cunostiinte. Solutii sunt dar intrebarea mea e daca se vrea. O alta idee de a mea e aceea de a impozita terenurile nelucrate. Cine il are si il tine aiurea sa fie impozitat eventual amendat. Nu il cultivi ? Lasa pe altul,NU? Construita in asa fel o lege care sa constranga pe cetateni sa utilizeze aceasta resura iar in caz contrar sa fie amendat. In cazul in care nu ai timp de el, nu cunosti tehnologie, nu ai bani sa cultivi sa ti se ofere posibilitatea de a pastra dreptul de proprietate asupra terenului dar sa ti se ia dreptul de folosinta, acest din urma drept fiind acordat unui fermier interesat de agricultura iar posesorul acelui teren sa primeasca in schimbul dreptului de folosinta o anumita suma de bani sau chiar produse (arenda). Astept pareri. |
|
Fosta membra 9am.ro 22 mesaje Membru din: 13/04/2010 |
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 06:20
Ai parte de tot respectul din partea mea!
Termenul de "Donare" este incomplet, era vorba de "donare_temporara", o formulare mai putin inspirata. Ma intrebam daca oamenii ar face de buna voie asa ceva. "Stiam" dinainte raspunsul.Adica NU accepta . Eu am fost injurat doar pentru ca am indraznit sa intreb daca ei ar face de buna voie acest lucru. Tu propui sa li se impuna! Concluzia: nici chiar binele nu va fi facut de buna voie ci doar prin impunere.In momentul in care propui ca acest lucru sa fie facut "cu forta" si nu de buna voie, nu te va mai injura nimeni.Nu e paradoxal? Este logic si corect ce spui! semnat: "ala cu donarea_temporara" PS Daca mi-se ia dreptul de folosinta...mai e al meu?Parca tot mai bine sa-l donezi doar temporar! Raporteaza abuz de limbaj |
|
ametist8 93 mesaje Membru din: 6/10/2008 |
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 08:35
Sa inteleg ca ati "terminat" cu industria, acuma "continuati" cu agricultura???
Vorba vine, cica, in numele fericirii si bunastarii generale, n-asa?!... Problema este doar ca pamanturile mai au inca stapani, de multe ori chiar si nelegitimi, dar sa le recunoastem totusi dreptul la proprietate, nu?!... CARE DONATIE STIMABILILOR PREA PUTIN STIMABILI ?!! Daca doresti sa incepi o afacere in agricultura, ca in oricare alt domeniu, trebuie sa dispui de capital, nu??? PAMANTUTRILE SE CUMPARA, STIMABILILOR PREA PUTIN STIMABILI, NU SE DONEAZA, decat urmasilor familiei tale !!! ...cica temporar, (mancati-as) Binen'teles ca in nemarginita sa intelepciune, tipic rrom...a, de-o vreme incoa, "Legiuitorul" va socoti de cuviinta ca musai trebuiesc marite impozitele, nu de-alta, da' s-asa ar avea cu ce sa le plateasca cei lucratori CAP-isti, pensionati subt Constitutia Legii si n-afara Ei, precum alti (ne)muritori, si sunt atat de scuuuumpe acele "parloage" nelucrate, nici macar un amarat de banut nu merita de la cei proaspat imbuibati....DE CE NU LE_AR LUA GRATIS, S_IN NUMELE LEGII (lor)
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 10:01
Este absolut logic ce spune initiatorul topicului!!
Care CAP-isti??? La 20 de ani dupa revolutie ma mai iei cu CAP-istii? Sau poate imi pomenesti de cei care au murit in razboi?? Au murit si oameni din orase , oameni ce nu detineau pamant, dar au murit pentru pamantul asta care acum are proprietari si pamantul e parloaga! Ai 4-5 hectare si nu le lucrezi, apoi ceri orasanului sa-ti dea bani? De ce?? Ala din oras plateste impozit pe locuinta.Impozitul pe terenul arabil-in timp ce Romania mananca din importuri-e o suma simbolica mai mica decat subventia ! Ideea e LOGICA: - Ai teren?- Lucreaza-l ; -Lasa pe altii sa-l lucreze; - Sau plateste impozit ;; Si mai simplu e un impozit diferentiat: -Teren lucrat= fara impozit ; -Iti dai acceptul sa-l lucreze altcineva=fara impozit ;(Acceptul in sine te scuteste de impozit) -Nu il lucrezi si nici nu lasi pe altcineva-asta e un lux si luxul se impoziteaza In rest e proprietatea ta si il poti vinde oricand. Proprietarii de paduri-tot proprietari si ei- nu fac nimic de capul lor ci trebuie sa aibe acceptul padurarului. Despre termenul DONATIE s-a scris clar ca e impropriu folosit, era vorba de donatie_temporara si era mai potrivit arendare.Numai ca in loc sa citesti si sa gandesti te repezi sa injuri. PS Am ceva teren.Oare nu merit sa-mi dai si mie niste banuti?? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 11:20
De la: 9am185695, la data 2010-06-30 10:01:39 Este absolut logic ce spune initiatorul topicului!! In primul rand eu nu injur, n-am injurat pe nimeni, niciodata, dar vaz ca te deranjeaza aducerea aminte a legii bunului simt, care taaare mai deranjeaza pe cate unii, carele este.... Si zi asa, dreptul de proprietate asupra terenurilor s-a castigat doar datorita sacrificiului suprem in cele razboaie purtate, asa ai invatat (ne)domnia ta?! (de la cine oare???..."sa-i moara mama?!") Macar de s-ar fi intamplat si-asa, ca de multe ori, in primele randuri ale frontului erau trimisi saracanii satelor, iar daca mai scapau si mai aveau de la Dumnezeu zile, pamant de la stapanire - ioc. Bine'nteles ca nu mai exista CAP-isti lucratori la CAP-uri, da' ce-am zis io ca mai sunt?!...Doamne fereste! In schimb sarmanii fosti CAP-isti, pe persoane fizice, carele sunt, inca mai existara, inca n-au muritara, di tot, inca... Vorbeam doar ca mai EXISTA ACELE PENSII NESIMTITE PT. FOSTII membrii CAP-isti, NESIMTIT DE MICI, (NE)STIMABILE CARELE ESTI! Iar daca (ne)domnia ta, are teren si mai vrea sa aibe, (ca sa-l lucreze, cica), SA TI-L CUMPERI, SCUMP, IEFTIN, CUM O FI, ca de-aia suntem in iconomia de piata (zice-se), si NU GANDI A LE LUA CU SILA ORI CU JAPCA!!! DACA NU AI NICI MACAR BANII ACEIA MULTI, PUTINI, CA SA_L POTI CUMPARA CINSTIT SI DUPA REGULILE PIETII, ATUNCI DE CE TE LAUZI CA-L POTI LUCRA ??? Afla ca, fara bani nu poti sa faci agricultura, mai ales moderna, cum aminteai inainte, si-aceasta este singura explicatie pt. care proprietarii si-au lasat acele terenuri in paragina. Daca intr-adevar s-ar dori revigorarea acestui esential domeniu al activitatii noastre economice, nici nu ar trebui sa se puna problema la cele taxe si impozite marite, diferentiate, ori, mai ales, la astfel de artificii notariale necinstite si nevrednice pt. oameni cu "coloana vertebrala", care ar trebui sa formeze "clasa" noastra manageriala si "patura de mijloc" a societatii. Mai bine si mai sanatos pt. moravurile noii societati ar fi sa se ajute agricultorii, sau pe cine doreste sa investeasca in agricultura, prin acordarea de credite fara plata a dobanzilor sau cu dobanzi extrem de mici, preluate de catre STAT, din fondurile UE, in conditiile angajamentelor si contractelor prealabile cu privire la performantele economice scontate. Si voi sa mai sti un lucru, TARANUL NU A CERUT NIMIC NICIODATA ORASANULUI, din pacate, lucrurile s-au petrecut si se petrec in continuare, VICEVERSA. Cat despre taxe si impozite, toata lumea plateste impozit pt. proprietati, indiferent ca locuieste la tara sau la oras. PS. Daca ai teren, de ce ma intrebi daca meriti sau nu sa-ti dau niste banuti? Dac-as dori sa ti-l cumpar, desigur ca te-as intreba cat ceri. Altfel, pt. ce ai merita acei banuti, decat in schimbul a ceea ce ai vinde? Ori (ne)domnia ta doreste sa-i dau de pomana, ca la cersetoru' din coltul strazii?! ASTAZI BANUTI, MAINE TERENURI ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 13:47
Si zici ca ai un limbaj civilizat???
Initiatorul topicului a propus o tema de discutie! Era vorba de a discuta pur si simplu. Tu poti purta o discutie civilizata cu cineva care are alta parere decat tine? Mie imi face placere sa pot discuta cu oameni din lumea larga, nu sunt eu cel mai destept din lume si nici nu le stiu pe toate, asa ca mai discut cu cine se poate. Unii dintre cei ca tine, cu un astfel de limbaj POLUEAZA internetul si forumurile. Citez: (NE)STIMABILE CARELE ESTI!...(ne)domnia ta...(ne)domnia ta doreste..STIMABILILOR PREA PUTIN STIMABIL..nemarginita sa intelepciune, tipic rrom...a...(mancati-as) Cui ii vorbesti tu asa?? Cand ma gandesc ca esti de sex feminin...urat interior mai ai! Cat de suava poti parea afirmand ca-ti place Blaga, sau ca unul din filmele tale preferate e Zorba. Cat de urata poti fi cu un astfel de mod de discutie.Frumosul nu e doar la exterior, exista si un frumos interior, dragoste mica, frumos pe care tu nu il ai. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 15:38
Deja vad ca ati renuntat sa discutati referitor la "tema" propusa in topicul forumului si continuati cu "atac la persoana", tactica in care, probabil sunteti specializat. Ca dovada, inteleg ca NU DORITI "sa purtati o discutie civilizata cu cineva care are alta parere decat" dumneavoastra si in loc sa dezbateti cu argumente in favoarea sau in defavoarea ideilor ce le-am propus pentru rezolvarea corecta si cinstita a problemelor legate de agricultura romaneasca, ati deviat in mod intentionat tenta discursului, spre partea de exprimare contemporano-lirica-postmodernista, lucru care nu are nimic in comun cu solutiile economice. Probabil ca ACELE ZICERI V-AU "ATINS" in AMOCU' propriu SI BINE-AU FACUT, deoarece TEORIA PE CARE O SUSTINETI D-VOASTRA SE REFERA LA JECMANIREA PE FATA A POPULATIEI SARACITE DE LA SAT, IN DOSUL LEGILOR DESIGUR, DE SINGURUL BUN CARE I-A MAI RAMAS, APROAPE INTACT, DE LA GENERATIIILE ANTERIOARE, BUN CARE NU A FOST DOBANDIT PRIN HOTIE SAU FURT la vremea respectiva si ma refer la PAMANT.
Apropo de "interior", oare cine v-a permis sa emiteti "pareri" si "certificate" referitoare la a mea persoana, eu sigur nu, dar probabil ca sunteti mandru' detinator al vreunei stamplie cu care etichetati "cazurile" cu origini "nesanatoase" si le-ndrumati spre "reeducare" la Canaaal.... Nu, d-le, "interiorul" nimanui nu poate fi "judecat" din vorbele lui ci numai din faptele lui, dar asta bine'nteles c-o stiati, ca un bun crestin ce sunteti. Degeaba graim frumos dar faptele noastre sunt rele, gandurile urate si inima impietrita! Se pare ca in ultima vreme, mai ales, suntem napaditi de raspandacii teoriei "formei fara fond", culmea, pe care-o mai si aplica, caci toata ziua ne-mpuie capul cu fel si fel de amagitoare "planuri" de binefaceri si bunastare, pe care si le asigura numai lor, cei care-i asculta ramanand in vesnica ipostaza a "cetateanului turmentat". Da, iubesc poezia lui Blaga, de fapt Lucian Blaga este poetul meu preferat, in versurile caruia ma regasesc. Doar L. Blaga spunea: "...eu stiu ca Vesnicia s-a nascut la sat...", si-atunci de ce va mira atitudinea pe care o arat vizavi de ideile pe care le sustineti, idei ce au urmari atat de grave si de nocive pt. comunitatea satelor noastre?! Tocmai pt. ca AM UN INTERIOR FRUMOS IAR DUMNEATA IL AI FOARTE URAT, NU DORESC SA SE IMPOZITEZE SUPLIMENTAR TERENURILE SATENILOR SI NICI SA LI SE FURE PRIN ACTE TICALOASE DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA LOR! |
|
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 16:02
Apropo de 'interior", cine s-a gasit sa vorbeasca? Cred ca mi-am pierdut timpul, incercand sa va raspund, se pare ca nu meritati...ha,ha,ha! Oare d-ta esti femeie sau barbat, initial ati postat in profil genul masculin, pe urma vi l-ati schimbat in feminin, sunt curioasa sa vad ce gen urmeaza sa va alocati, oricum, neutru nu exista....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 17:22
" ametist Data: 2010-06-30 16:02:43
Cred ca mi-am pierdut timpul, se pare ca nu meritati...ha,ha,ha! d-ta esti femeie .., initial ati postat in profil genul masculin... "Aha, deci pe tine asta te intereseaza! Regret, dar eu nu sunt interesat de astfel de oferte! Incearca in alta parte ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Iulie 2010, ora 14:11
Se pare ca nu toata lumea a inteles intrebarea mea si cu atat mai mult nu au inteles solutiile pe care le propuneam. Nu e bai. Cine nu poate , nu poate. Ideea sta insa in felul urmator. Sunt absolvent de studii agronomice - scoala profesioanala, liceu si facultate, toate pe agricultura. In urma acestor studii eu am ajuns sa imi formez unele pareri asupra agriculturii romanesti cu precadere asupra problemelor acesteia. Una din cele mai mari probleme a agriculturii autohtone este aceea ca terenurile sunt cultivate prost : tehnologie proasta, material semincer prost, masini si utilaje invechite fizic si moral, oameni imbatraniti, existenta unui grad mare de faramitare a terenurilor, irigarea aproape inexistenta si lista e mult , mult mai mare. Insa toate aceste lucruri pot fi inlaturate prin investitii si prin daruire. Agricultura de acum e o bataie joc. Exista intr-adevar si oameni care stiu cu ce se mananca, vezi insula Mare a Brailei. Dar la nivel national asta e problema cea mai mare : abandonarea si dezinteresul fata de pamant, care pana la urma e sursa tuturor alimentelor pe care le cumparam, sau mai corect spus le importam. Astfel , de ce sa nu profitam de o bagatie nationala si sa cultivam parloaga imensa care se numeste Romania. Pai , domle, daca nu il cultivi , daca nu te intereseaza de pamant si agricultura, de ce sa nu lasi pe altul. Sistemul de arendare e vechi de cand lumea. El presupune ca arendasul sa primeasca ceva in schimbul terenului. Deci nu e ca si cum vin eu si pun sechestru pe terenul omului, ci il platesc , in bani sau in natura - produse. Daca nu intelegi nici asta , pai scuze...
Statul poate sa stimuleze pe lenesi si pe nepasatori prin impozitare. NU vezi nici o solutie in arendare, in cultivare, in vanzare...in fine, nu vezi nici un interes in astea ?! Pai atunci , te impozitez. NU te oblig sa faci ceva cu terenul ala. Uita-te la el, nu ma intereseaza, insa acel teren trebuie sa scoata profit cumva. Ori prin cultivare, ori prin impozitare. Scurt si la obiect. Deci propriterul de teren are iesiri, poate obtine niste bani. Uite un exemplu simplu : la rapita subventia de de 110 euro la hectar. Cheltuielile care le faci se ridica la maxim 50 de euro pe hectar. Deci, ca sa fiu direct , esti platit , si platit inca foarte bine, sa cultivi rapita. Din profitul ala care imi ramane, si ramane mult mie imi convine sa iau in arenda terenul tau si sa iti patesc anual o suma stabilita de comun acord . spunei arendare, spunei inchiriere...spunei cum vrei , insa la sfarsit vei observa ca toti castiga :statul, eu ca investitor, tu ca proprietar, terenul ca este muncit si nu se odijneste aiurea, tara asta per total. Stima ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 09:15
Noi cetatenii mai avem o solutie de protest impotriva clientelei politice prezidentiale, acei lupi flamanzi care duc la infometare populatia tarii:
REVOLUTIA FISCALA- NIMENI, NICI UN CETATEAN ROMAN PERSOANA FIZICA SAU JURIDICA SA NU MAI PLATEASCA DE LA O ANUMITA DATA, NICI O TAXA SI NOCI UN IMPOZIT LA STATUL ROMAN!!!! SA VEDEM CE NE VA FACE PUTEREA ACTUALA, SA VEDEM CUM O SA NE EXECUTE SILIT PE TOTI , CA ORICUM VREA SA RATIONALIZEZE SALARIILE SI PENSIILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]PUTEREA ACTUALA, GUVERNUL CRIMINAL SI MAFIOT TREBUIE SANCTIONATE DE NOI SOCIETATE CIVICA PENTRU CA AUTORITATILE PUBLICE SUNT PARALIZATE. SINGURA SPERANTA ESTE IN NOI, HAIDETI SA HOTARAM ZIUA SI ORA DE LA CARE NOI CETATENII UMILITI DE GUVERNUL PORTOCALIU VOM INCETA ORICE PLATA CATRE GUVERNUL MAFIOT. :sml-mad0217
|
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 August 2010, ora 19:55
De la: tycu_007, la data 2010-07-07 14:11:45Se pare ca nu toata lumea a inteles intrebarea mea si cu atat mai mult nu au inteles solutiile pe care le propuneam. Nu e bai. Cine nu poate , nu poate. Ideea sta insa in felul urmator. Sunt absolvent de studii agronomice - scoala profesioanala, liceu si facultate, toate pe agricultura. In urma acestor studii eu am ajuns sa imi formez unele pareri asupra agriculturii romanesti cu precadere asupra problemelor acesteia. Una din cele mai mari probleme a agriculturii autohtone este aceea ca terenurile sunt cultivate prost : tehnologie proasta, material semincer prost, masini si utilaje invechite fizic si moral, oameni imbatraniti, existenta unui grad mare de faramitare a terenurilor, irigarea aproape inexistenta si lista e mult , mult mai mare. Insa toate aceste lucruri pot fi inlaturate prin investitii si prin daruire. Agricultura de acum e o bataie joc. Exista intr-adevar si oameni care stiu cu ce se mananca, vezi insula Mare a Brailei. Dar la nivel national asta e problema cea mai mare : abandonarea si dezinteresul fata de pamant, care pana la urma e sursa tuturor alimentelor pe care le cumparam, sau mai corect spus le importam. Astfel , de ce sa nu profitam de o bagatie nationala si sa cultivam parloaga imensa care se numeste Romania. Pai , domle, daca nu il cultivi , daca nu te intereseaza de pamant si agricultura, de ce sa nu lasi pe altul. Sistemul de arendare e vechi de cand lumea. El presupune ca arendasul sa primeasca ceva in schimbul terenului. Deci nu e ca si cum vin eu si pun sechestru pe terenul omului, ci il platesc , in bani sau in natura - produse. Daca nu intelegi nici asta , pai scuze... Stimate domnule inginer, am preluat textul ca sa lucrez pe el ca altfel nu puteam sa tin minte toate paragrafele pe care vreau sa le comentez. Eu am venit la tara in anul 1996 cand am iesit la pensie si iata ce am gasit: In titlul de proprietate al mamei mele era trecut teren cat exista in registrul agricol dar nu ni l-a dat in realitate tot. Am facut pana acum trei dosare in care am aratat deficienta dar nu m-au rezolvat. Acum cateva luni primesc raspuns de la PREFECTUL DE IASI ca trebuie sa dau comisia in judecata!!! Mama a decedat si pamantul care a ramas nu poate fi impartit pentru ca nimeni nu accepta sa se treaca fictiv in proprietate pamant care nu exista fizic. Eu am mostenit si de la socri pamant, l-am dat in arenda in urma cu sapte ani, acesta nu a vrut sa intocmeasca contract cu mine pana nu definitiveaza nu stiu "ce"... dar mi-a luat titlul de proprietate pentru a rezolva acel Ce si nu mi l-a mai inapoiat dar nici pe teren nu mi-a dat nimic. Politistul mi-a trimis raspuns sa-l dau in judecata!!! Noi am impartit gradinile intre frati la intelegere pana definitivam iesirea din indiviziune. Toti suntem in varsta, statul a incurajat lenea prin acele ajutoare care le-a impartit la tineri. Acestia nu vin sa lucreze cu ziua. Altii care s-au retras de la oras inainte de pensie si-au aranjat pensii pe caz de boala. Daca afli ca o treime din locuitori sunt "nebuni" ar trebui sa nu ai curaj sa intri in sat, in schimb toti lucreaza in zona gri: construiesc case, fac tot felul de instalatii, lucreaza la ferma sau au gradini de legume. La mine inca se ara cu plugul tras de cal. Exista un singur tractor care se strica din ora in ora si incepe aratul la oameni imediat ce s-a eliberat terenul si vine timpul semanatului si tot nu termina. Toti satenii ar da pamantul in arenda! Intrebarea e CUI? Stiti ca recolta pe un ha. de teren muncit nu acopera banii cu care trebuie sa procuri "material semincer"!? Cei care hotarasc soarta agriculturii ori au prea multa imaginatie, ori sunt de alte profesii. Eu cred ca printr-o lege care sa oblige oamenii sa plateasca impozit pe pamantul nelucrat e cea mai mare escrocherie care se pune la cale pentru ca s-a furat tot si au ajuns acum la pamantul taranilor. De ce s-au distrus Intreprinderile care fabricau tractoare si masini-unelte agricole? Se cheltuiesc banii tarii pe autostrazi fictive, pe frunza de brand, pe parcuri de distractii, pe orice care duce tara la rapa. Interesati-va de schema personalului din minister si scrieti la fiecare ce functie are si cel mai important, ce pregatire are; cat a lucrat in agricultura? Daca mai scrieti si nu va deranjeaza, as vrea sa stiu in ce zona din tara locuiti, ca sa-mi fac si eu o parere cam cum stam cu agricultura in tara. Ce ati scris parca e copiat dintr-un text din campaniile electorale asa pare de utopic. Pana nu se iau in serios problemele in care trebuie ajutata populatia de la tara dar nu pe aranjamente ca pana acuma, nu se rezolva nimic. Am uitat sa spun ca cele mai mari escrocherii cu pamantul s-au facut in primul an de dupa 1989 cand s-au dat taranilor cate 0,5ha teren agricol si la cei care au lucrat in CAP dar mai mult la restul prin aranjamente iar dupa ce a aparut Legea 18 nu s-a mai tinut seama de acest teren in sensul ca fiecare a fost improprietarit cu ce era trecut in registrul agricol iar acela a ramas cadou. Am aratat aceste neajunsuri dar pe nimeni nu-l intereseaza dupa cum nu intereseaza nici pe primar sa foloseasca mana de lucru ai celor care primesc ajutoare si sunt abligati prin lege la nu stiu cate ore munca pe luna.
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 19 August 2010, ora 20:22
Aceasta idee de impozitare nu e una noua si cu atat mai mult nu e de loc una utopica deoarece ea este aplicata in cel putin o tara din Europa : Belgia. Sunt convins insa ca nu doar in Belgia, insa mie imi place sa vorbesc in termeni siguri, astfel incat ma rezum la un singur exemplu. Am terminat intre timp facultatea si am plecat din Romania sa fac exact ceea ce am invatat : agricultura. Trag speranta ca intr-o zi o sa am destui bani sa pot sa investesc in agricultura din tara mea. Insa pana atunci mai raman pe aici.
Legat de ce imi spuneti dumneavoastra , doamna dor_de_dor, trebuie sa spun in primul rand ca litigii au existat de cand lumea. Insa nu trebuie sa ne impiedicam la primul hop, sa cadem si sa plangem de acolo de jos de unde cadem. Intre parti se poate realiza un contract de inchiriere sau de arendare care sa delimiteze clar cine e proprietarul, termenul la care expira intelegerea si diferite clauze . Un astfel de contract, bine intocmit, fereste ambele parti de neplaceri. Taranul simplu poate apela la consultanti agricoli care sa il indrume exact ce si cum trebuie sa fac. Aici apare insa o alta problema a sistemului : lipsa consultantilor la nivel local. Insa in cadrul primariilor exista un jurist, exista un inginer agricol, oameni care pot ajuta. Recitind mesajul dumneavoastra mi-a sarit in ochi aceste randuri : "dar mi-a luat titlul de proprietate pentru a rezolva acel Ce si nu mi l-a mai inapoiat dar nici pe teren nu mi-a dat nimic." Cum adica a luat titlul de proprietate Cu siguranta ca nu l-a furat. Eu cred ca dumneavostra a-ti dat titlul desi acesta nu se instraineaza niciodata, INDIFERENT. Contractul se face intre dumneavostra ca proprietar si el ca arendas , in prezenta unui notar public si a documentului care sa ateste proprietatea, insa acest document nu se da la altcineva. Mai spuneti de tractoare si masini invechite . Solutia e sa ii bateti in usa primarului. El e acolo pentru ca satul l-a pus, nu Dumnezeu. Ei , dupa cum spuneam, bateti in usa si cereti sa intocmeasca un proiect de finantare europeana prin care sa cumpere masinile alea si utilajele necesare. Primarul poate sa doarma mult si bine atata timp cat conduce niste oameni care la randul lor dorm. Deci trezirea pentru ca depinde de noi , nu de ei. Acesti ei , sunt o mana de oameni, nu ei au puterea, ci noi, oamenii de rand. In alta ordine de idei : nu ne taiati aripile . Suntem tineri, suntem visatori iar eu unul vreau sa imi urmaresc visul nu sa ma las urmarit de vis. Problema cea mai mare a Romaniei e ca suntem carcotasi, mereu ne plangem, mereu asteptam ajutor de la cei de sus : primar, prefect, deputat, presedinte, sfinti si Dumenzeu. Consideram ca nimic nu se poate face fara ajutorul lor. Ce e drept , fara ajutorul lui Dumnezeu, nu putem face nimic, insa nici Dumnezeu nu ne baga direct in plasa. Sunt insa de acord cu dumneavostra intr-un anumit punct. Spuneti in incheiere ca cela mei multe marsavii s-au facut dupa `89. Corect. Poate trebuia urmarit modelul german de retrocedare a terenului : daca vrei pamantul inapoi spune prima oara ce faci cu el, ai cu ce sa il lucrezi, ai cunostiinte de agricultura (nu de genul : stiu de la tata) ? Ei au stiut mai bine sa se organizeze decat noi. Noi dupa comunism am impartit si vacile si pamantul si tot. Vacile au imbatranit si au murit, oameni la fel , pamantul a ramas parloaga. A fost un procesc usor de preconizat. In Germania pamantul a ramas sa fie folosit de cei ce puteau si vroiau sa il munceasca, Proprietar putea sa fie si nea Ion de la Cucuietzii din Deal, dar il foloseste cine poate , cine are cu ce... Cautati pe net ca nu vorbesc de pe pereti. Va asigur de tot respectul cuevnit varstei si nu vreau sa credeti ca nu inteleg faptul ca sistemul e unul infect, insa trebuioe sa cascam ochii mari pt ca sistemul are chichite , are portite pt cei care vor sa se imbogateasca rapid. Insa cu tact si un pic de informatie ne putem descurca. Va doresc sa rezolvati litigiul . Stima ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 August 2010, ora 21:08
Domnule CDT, ma adresez persoanei dvs pentru ca desi sunteti plecat (abia acum am aflat), ati avut rabdare sa cititi si sa-mi si raspundeti. Ce scrieti, repet e o utopie si iata argumentarile: In Belgia s-a furat pamantul de la mare, nu? Ma si mir ca mai au pe cine sa impoziteze. Referitor la Titlul pe care l-am dat, arendasul mi-e un vechi cunoscut, am mai colaborat cu el si mi-a cerut actul sa mearga cu inginerul de la primarie sa masoare terenul zicandu-mi ca in realitate e mai putin decat in act. Pentru ca nu stia exact cand merge, (suntem la 50km unul de altul), mi-a spus ca rezolva singur si ca ma anunta telefonic cand trebuie sa semnam contractul. Am observat ca toti cei care au cate-o mica functie fie in primarii fie la prefecturi, in loc sa se implice, te trimit la instanta. In rest, nu mai comentez decat va sugerez sa strangeti cat mai repede fonduri si sa va reintoarceti in tara, eventual sa va desfasurati planul de "visuri" chiar pe aici. Ceea ce imi scrieti m-a bucurat pentru ca e primul raspuns in care se intelege ceva dar dezamagirea mea este ca tot ce cuprinde raspunsul am epuizat in atatia ani. La primarii cu cine sa discuti, cand esti trimis de la unul la altul? Cand cei care ar trebui sa indrepte ceva sunt "arondati" escrocilor care i-au cumparat!? Acum nu mai pot sa intervina, membrii comisiilor s-au schimbat... Toti asteapta ca sa murim acestia mai in varsta ca lucrurile sa ramana cum le-au intocmit ei! Au ramas treburi incurcate de la bunici, reluate de copii si acum au ajuns la nepoti sa le rezolve care sunt plecati in toata lumea. Si ca sa inchei, m-am adresat si deputatului (pe care l-am votat uninominal), in scris de doua ori si nici pana azi nu am primit nici un raspuns. Peste sate, peste pamantul agricol s-a asezat incet dar sigur o panza de paianjen si privita de la Bucuresti nu se vede sub ea nici o miscare. Nu se vede dar nici nu se doreste sa se vada. Va doresc sa aveti succes pe unde va desfasurati activitatea!
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|

...cica temporar, (mancati-as)
"
A fost un procesc usor de preconizat. In Germania pamantul a ramas sa fie folosit de cei ce puteau si vroiau sa il munceasca, Proprietar putea sa fie si nea Ion de la Cucuietzii din Deal, dar il foloseste cine poate , cine are cu ce... Cautati pe net ca nu vorbesc de pe pereti.