back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Taranii ar dona temporar terenul nelucrat??

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 19:07

Se pune problema ca cei bogati sa-si doneze averile! OK

Eu intreb: proprietarii de teren arabil , nelucrat si pentru care primesc si subventii, ar fi dispusi sa-si puna terenul- pe care oricum nu-l lucreaza- la dispozitia celor care ar vrea sa faca agricultura? Gratuit??
Acesti "tarani" care reprezinta marea masa a "saracilor", multi cu pensii marunte si care asteapta ca cei bogati sa le "doneze", ar dona (temporar) si ei acel ceva ce lor oricum nu le foloseste?

Mecanismul prin care s-ar face acest lucru, ar fi complicat, desi nu imposibil. Totusi intrebarea mea este mai mult de principiu si partial retorica.

Raporteaza abuz de limbaj
9am189877

8 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 15:43

BINE AR fi sa se faca asociatii de terenuri si atunci s-ar lucra mai bine !

9am061793

28 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 18:22

Bai meserie !!!...ma esti idiot ....de unde dracu ti-a venit ideea asta ...aaa poate esti moldovean din Vslui ...ca astora nu le prea place munca ...cum poti gandii asa ...sa dai tu pamantul strabunilor tai !!!...ma fraiere .....cai alti nu ti-l vor da in ruptul capului ...ca au luptat pt el ...poate stii putina istorie ... RUSINE !!...ca ti-a trecut asa ceva prin cap

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 19:29

: Oare ce pamint mai au taranii???pentu a-l putea dona.
La inceput au aparut smecherasi au infiintat asociatii le-au dat ce a cazut printre degete penru ca ei nu aveau cu ce sa-l lucreze
Ca in final sa apara rechini care i-au pacalit pe tarani si le-au cumparat paminturile pe timerce dupa care a venit criza si acum sta pirloaga.
Iar noi care o facem pe desteptii ne punem intrebari din principiu si retorice dece taranii nu doneaza paminturile(CARE OR FI?)
Eu ma intreb. De ce guvernanti nu da o circulara ca paminturile ne lucrate incepind din anul acesta sa fie inregistrate si impozitate in fiecare an cu un impozit de 10 ori mai mare decat pamintul lucrat

filu2010w
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 22:24

De la: 9am185695, la data 2010-06-22 19:07:59 Se pune problema ca cei bogati sa-si doneze averile! OK

Eu intreb: proprietarii de teren arabil , nelucrat si pentru care primesc si subventii, ar fi dispusi sa-si puna terenul- pe care oricum nu-l lucreaza- la dispozitia celor care ar vrea sa faca agricultura? Gratuit??
Acesti "tarani" care reprezinta marea masa a "saracilor", multi cu pensii marunte si care asteapta ca cei bogati sa le "doneze", ar dona (temporar) si ei acel ceva ce lor oricum nu le foloseste?

Mecanismul prin care s-ar face acest lucru, ar fi complicat, desi nu imposibil. Totusi intrebarea mea este mai mult de principiu si partial retorica.

tu ti-ai dona casa? ai folosit termenul incorect......a dona......care cum se trezeste dimineata, plesneste cate un topic....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 22:36

De la: herra, la data 2010-06-25 22:24:56
De la: 9am185695, la data 2010-06-22 19:07:59 Se pune problema ca cei bogati sa-si doneze averile! OK

tu ti-ai dona casa? ai folosit termenul incorect......a dona......care cum se trezeste dimineata, plesneste cate un topic....

Fi sigura ca nu .....nici pamantul ....pt ca este proprietatea lui ...asa ca ai dreptate cu topikul ....

GINA
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 22:37

buna seara doamna!

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
vyktorp

4 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 01:57

Era mai bine cu CAP-ul.

9am125241

235 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 03:23

O sa incerc sa-ti dau un raspuns dupa mintea ta creata, fara a te jigni prea tare, pentru a-ti lamuri nedumerirea...!
1. Mai citeste si tu poezia " Noi vrem pamant" de G. Cosbuc si ai sa te lamuresti in privinta dobandirii pamantului de catre tarani si dobandirea averilor de catre asazisii bogati.
2. Mai citeste si tu despre " donatii" daca nu in Lex, cel putin in literatura juridica, pentru a se
" implementa" in mintea ta creata sensul termenului de " donatie.
3. Taranul, pentru pamant si in special pentru cel "nemuncit", face deja "donatii" statului, prin plata unui impozit de aprox. 600000 lei vechi/an/ ha (impozit pe proprietate).
4. Cand comunistii i-au luat lui tata pamantul, i-au luat si boii si caruta si plugul si grapa !
I-au dat inapoi doar pamantul, din care foloseste acum vreo doi mp, fie-i tarana usoara !!!!
5. Daca as sti ca il folositi "judicios", v-as dona la fiecare cate 2 mp. cu lumanare la cap - detin 1,5 ha, dar sper sa va ajunga !
5. Nu are nimeni nimic cu bogatii care au facut averi prin munca, idei sau oricare alta metoda corecta, era vorba despre bogatii furiciosi, cu averi ilicite - limbrici ca tine !
6. Daca esti prost, de ce-ti dai cu parerea !? Taranii nu au asteptat si nu asteapta sa le dea cei bogati, nu au facut-o niciodata ! Au auzit si ei - de la Caragiale - ca "statul este cel care trebuie sa dea, caci d-aia e stat, sa dea" !
7. "Subventia" nu o plateste cei bogati, si bogatii iau subentii, doar ca mai "grase" !!!
Si ultima...Nu credeam ca poti fi atat de prost !!!!!

Vested tanar !
Fosta membra 9am.ro

33 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 12:09

De la: vyktorp, la data 2010-06-26 01:57:06Era mai bine cu CAP-ul.

Fosta membra 9am.ro

33 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 12:19

mai viktorp mai...ce stii tu ce a insemnat CAP-ul ???? sau poate tie ti-ar conveni sa fie taranul luat cu japca la lucru, platiti cuuu.."zile-munca'...iar toata productia sa mearga la stat...habar nu ai ce vorbesti...bine ca nu spui ca ar fi mai bine cu colhozul !!!...ce dracu va bagati ma unde pentru voi e chineza ???? auzi...si "intemeietorul" acestu topic...sa donezi pamintul...mai desteapto...doneaza-ti si tu copilul sa cerseasca pentru stat..sau pentru altul care vrea sa faca bani de pe urma lui !!! fac agricultura aia care vor..CARE MA ??? toti vrem si stim sa facem agricultura...insa CU CE ???? crezi tu ca subventia aia de la stat ne umple de bani si stam pe ei ???? subventia e o pondere de 5-7 % din cheltuielile cu un hectar de cultura ca la carte !!..aici chiar habar n-ai despre ce vorbesti....mai bine inveti chineza..e mai usor...agricultura se invata intr-o jumate de generatie DACA ITI PLACE... daca vrei sa faci numai o afacere din agricultura, fara sa-ti placa, o s-o inveti in-tro generatie intreaga !!! Pamintul nu-ti da ceea ce vrei daca nu il iubesti...poti sa-i faci tu si pe dracu...dar asta o stiu numai taranii...unii...aia care sunt totuna cu cei pe care ii faci tu "tarani" in loc de prosti !!
Daca nu ai vreo legatura cu Pamintul, inafara de a merge pe el...nu te mai baga ! Aici nu e loc de philosopheala !!!

Fosta membra 9am.ro

33 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 12:25

As vrea sa-l vad pe ala care vine sa-mi ceara mie sa donez pamintul pe care l-a platit bunicul meu cu un ochi, in razboi, pe strazile Budapestei !!!...poate nu mai are loc in cimitir si vrea in loc cu verdeata...ingras pamintul cu el...ca ingrasamintele chimice costa mult !!! Come to me, baby !!!

Fosta membra 9am.ro

33 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 12:31

ma ..asta cu topicul...mi-ai stricat ziua de azi !!! mergi la biserica si pune o luminare in semn de multumire ca nu esti linga mine !!! ce-ai mai trage tu fierul prin pamint minat de mine cu biciul de la spate !! uite cum ma face un cretin sa postez de 4 ori la rind !!!

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 12:33

Sunt foarte incantat de raspunsurile voastre!!! Ilustreaza perfect modul de a gandi al majoritatii poporului Roman.
1 Stiati ca proprietarii de terenuri agricole primesc subventii chiar si pentru terenul nelucrat??
E o buna afacere sa cumperi teren si apoi sa traiesti din subventii. Nu trebuie sa depui nici un efort odata cumparat.

Vad topicuri de genul: sa confiscam totul de aia bogati, sa-si doneze averile etc
Va place ideea .

Intrebam si eu asa daca tot sta terenul nelucrat, ar fi dispusi sa-l "imprumute" spre a fi lucrat??
Ca tot sta degeaba. Nuuu, e clar!
-Vreti niste subventii? Dar oarece pomeni? Daaa!
Nu e vorba de a-si pierde cumva terenul ci doar de a-i lasa -in anul agricol in care nu-l lucreaza- pe altii.
Am 50 hectare de teren.Sunt oare bogat sau sarac?

Dupa cum bine au inteles unii, intrebarea era retorica. Concluzia insa nu este retorica:
Statul sa ne dea, dar sa nu ne ceara nimic, chiar daca ne-a cerut doar imprumut ceva ce noi nu folosim!!
Pomenea unul mai sus de Cosbuc "Noi vrem pamant". Vroiau pamant ca sa-l lucreze!!!
Daca as avea talentul; lui Cosbuc as scrie: "Noi vrem pomeni"

Ca o curiozitate, sunt din Timisoara! Postarea era facuta in urma unui pariu...am castigat dovedind ca nimeni nu va fi deacord sa dea nici macar imprumut ceva ce nu foloseste, in schimb toata lumea e de-acord ca trebuie sa primeasca!
Traiasca Romania!

Fosta membra 9am.ro

33 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 13:43

Cit priveste intrebrea daca esti bogat sau sarac cu 50ha...depinde ce intelegi tu prin bogat. Din punctul meu de vedere, esti foarte bogat. Daca privesti exclusiv prin prisma cuantumului banesc, daca vrei s pipai bani in miini, atunci esti sarac...Dar daca ai avea kg. de aur ? cum ai fi ??? poti plati cu el la market ??

Antisthius

1 mesaj
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 20:18

Stimate domn, cred ca ai gresit modul de a te adresa, sunt oameni care fac de mult ceea ce propui matale. Eu sunt din Caras Severin, detin pamant pe care-l lucreaza un intreprinzator, nu primesc aproape nimic de la acesta, dar nici subventie de la stat. Tin la acest pamant in amintirea strabunilor mei care pentru a-l cumpara au muncit zi si noapte. Iar eu cu familia mea acum 60 de ani, am fost deportati pe Baragan, pentru ca eram chiaburi si am trait in cultul muncii. Astazi nimeni numai vorbeste despre munca, daca pot sa te insel cu ceva este "super" (folosesc un neologism al celor fara de cultura). Despre darea in folosinta a pamantului, celor care doresc sa-l lucreze, cred ca este o ideie care merita discutata. Eu mai am cateva hectare de teren arabil care ar putea fi exploatate in situatie de criza, dar de care sa beneficieze si statul, nu numai "baietii destepti".

costelaeg

170 mesaje
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 20:50

Da , sant un taran care doresc sa donez suprafetele de pamant care le detin pentru 5 ani in contrapartida cu garantia statului ca il primesc inapoi dupa 5 ani . Va rog sa ma contactati Cel ce al foloseste sa plateasca impozitele pentru el si dac voi constata ca cel ce munceste pamantul meu este gospodar poate sal pastreze in arenda inca 5 ani . Si daca voi fi multumit de pestatia lui dupa acesti 10 ani il vand cu 1 leu/mp

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2010, ora 22:12

De la: Antisthius, la data 2010-06-26 20:18:09Stimate domn, cred ca ai gresit modul de a te adresa, sunt oameni care fac de mult ceea ce propui matale. ... detin pamant pe care-l lucreaza un intreprinzator, nu primesc aproape nimic de la acesta, dar nici subventie de la stat.... Astazi nimeni numai vorbeste despre munca, daca pot sa te insel cu ceva este "super".

1 Cauta dumneata un mod mai bun de adresare, eu doar am intrebat si atat.
2 Desi te superi atata pentru o simpla intrebare, vad ca totusi ai raspuns si de fapt aproape faci deja acest lucru.
3 Esti simpatic recunoscand ca nu ai ezita sa ma inseli....super!

PS Nu am PROPUS absolut nimic!!! Am pus doar o intrebare!

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2010, ora 22:18

De la: costelaeg, la data 2010-06-26 20:50:44Da , sant un taran care doresc sa donez suprafetele de pamant care le detin pentru 5 ani in contrapartida cu garantia statului ca il primesc inapoi dupa 5 ani . Va rog sa ma contactati Cel ce al foloseste sa plateasca impozitele pentru el si dac voi constata ca cel ce munceste pamantul meu este gospodar poate sal pastreze in arenda inca 5 ani . Si daca voi fi multumit de pestatia lui dupa acesti 10 ani il vand cu 1 leu/mp

Sa te contactez??? Doamne fereste, sper ca nu ai oarece propuneri indecente!
Imi plac visele tale de sefie.Daca vrei sa-ti depasesti frustrarile si devii si tu oarece sefulet...invata imtai sa scrii.

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2010, ora 22:22

De la: florian_remus, la data 2010-06-26 12:31:36ma ..asta cu topicul...mi-ai stricat ziua de azi !!! mergi la biserica si pune o luminare in semn de multumire ca nu esti linga mine !!! ce-ai mai trage tu fierul prin pamint minat de mine cu biciul de la spate !! uite cum ma face un cretin sa postez de 4 ori la rind !!!

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2010, ora 22:34

De la: florian_remus, la data 2010-06-26 12:25:19As vrea sa-l vad pe ala care vine sa-mi ceara mie sa donez pamintul pe care l-a platit bunicul meu cu un ochi, in razboi, pe strazile Budapestei !!!...poate nu mai are loc in cimitir si vrea in loc cu verdeata...ingras pamintul cu el...ca ingrasamintele chimice costa mult !!! Come to me, baby !!!

Asa vanjosi sunt cei din Vanjulet??
Ce intreb si ce raspunzi ! Sa te sun la 0726106501 sa-mi dai detalii?
Esti oare capabil de o discutie civilizata si la subiect?

9am060771

1 mesaj
Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:27

Si daca devine obligativitate??

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:33

Si cum verifica cineva ca un teren e nelucrat? De exemplu iarna sau oricund, dupa ce recolta e culeasa, terenul apare necultivat. Plus ca un om poate fi bolnav, si citiva ani poate il abandoneaza.
la noi e un reflex de a lua de la cei mai slabi. Nu de a incuraja bunastarea oamenilor.

Dupa principiul asta, s-ar putea lua si casele si firmele. Poate si partenerii/le, poate prin lege.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ississ

332 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:41

De la: nastasemihail, la data 2010-06-29 16:33:46Si cum verifica cineva ca un teren e nelucrat? De exemplu iarna sau oricund, dupa ce recolta e culeasa, terenul apare necultivat. Plus ca un om poate fi bolnav, si citiva ani poate il abandoneaza.
la noi e un reflex de a lua de la cei mai slabi. Nu de a incuraja bunastarea oamenilor.

Dupa principiul asta, s-ar putea lua si casele si firmele. Poate si partenerii/le, poate prin lege.

Mischulin dear, nu toti si-ar dona pamanturile. Tu l-ai dona?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:42

Deja asociatii sint. Probabil nu peste tot.
Ideea cu asociatiile e de departe cea mai buna. Si se pot arenda unei persoane sau asociatii lucrative pe perioade de timp. Terenul fiind continuu al persoanei proprietare.
Eu insist ptr respectarea proprietatii, fiindca e garantul bunastarii unei societati.
S-ar putea chiar nerespectarea proprietatii din comunism, care continua si acum, sa fie cauza principala a caderii nivelului de trai al oamenilor dina aceasta tara, de la razboi incoace.
De la a 7-a tara cit am putea fi sintem a 25-a. E ceva ciudat.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ississ

332 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:46

De la: nastasemihail, la data 2010-06-29 16:42:37Deja asociatii sint. Probabil nu peste tot.
Ideea cu asociatiile e de departe cea mai buna. Si se pot arenda unei persoane sau asociatii lucrative pe perioade de timp. Terenul fiind continuu al persoanei proprietare.
Eu insist ptr respectarea proprietatii, fiindca e garantul bunastarii unei societati.
S-ar putea chiar nerespectarea proprietatii din comunism, care continua si acum, sa fie cauza principala a caderii nivelului de trai al oamenilor dina aceasta tara, de la razboi incoace.
De la a 7-a tara cit am putea fi sintem a 25-a. E ceva ciudat.

Da, e ciudat

9am113902

1 mesaj
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 16:14

buna ziua tuturor celor care ati postat comentarii pentru acest subiect din pacate niniunul nu vine cu o sugestie cum sa ajute la imbunatatirea agriculturii in romania fiecare merge pe pricipiul daca eu nu am sa nu aiba nimeni asa nu o sa ajungem niciodata sa prospere si romania.
daca sa-r infiinta cooperative agricole in care toti proprietari de terenuri ar contribui la buna functionare sa lucreze chiar si ca angajat indiferent ca lucreaza pe un utilj agricol sau orice in aceasta firma il motiveaza mai mult pentru ca firma respectiva sa progeseze si sa ajunga la niste beneficii frumoase si multumitoare decit sa lase pamintul in paragina si sa nu foloseasca nimanui in primul rind ei ar avea de cistigat ca proprietari si in al doilea rind sa-r mai crea si locuri de munca pt ati oameni chiar si temporar

9am187270

4 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 17:31

Deosebirea ar fi ca "donarea temporara" ar putea evolua in "pierderea terenurilor",tinand seama ca actualii proprietari nu au puterea financiara sa le lucreze,dar sa le "recupereze",cand valoarea lor actuala este mai mica dacat valoarea cadrastrului!
Nu ca te-as suspecta de dorinta de a munci pamantul -caci intrebarea are alt sens si este in bataie de joc / de ce,nu am idee,totusi ai si op idee concreta sau ...?

Fosta membra 9am.ro

33 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 17:38

De la: 9am185695, la data 2010-06-28 22:34:10
De la: florian_remus, la data 2010-06-26 12:25:19As vrea sa-l vad pe ala care vine sa-mi ceara mie sa donez pamintul pe care l-a platit bunicul meu cu un ochi, in razboi, pe strazile Budapestei !!!...poate nu mai are loc in cimitir si vrea in loc cu verdeata...ingras pamintul cu el...ca ingrasamintele chimice costa mult !!! Come to me, baby !!!

Asa vanjosi sunt cei din Vanjulet??
Ce intreb si ce raspunzi ! Sa te sun la 0726106501 sa-mi dai detalii?
Esti oare capabil de o discutie civilizata si la subiect?

Suna-ma maestre ...suna-ma !!....la acel numar...:)...incearca si ai sa vezi daca sunt capabil de ce doresti matale.
Chestia asta cu datul unui numar de telefon privat pe forum este arma prostului...da suna !! suna sanatos !! :)))

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2010, ora 18:43

Telefonul era doar o sugestie ca sa fii politicos!
Daca era sa fiu ca tine il puneam la matrimoniale. Zici ca e arma prostului? Fa tu rost de numarul meu daca esti asa destept.

Ce naiba ma, am cunoscut Olteni inteligenti si bine-crescuti, de unde apar oare cei ca tine?
Eu zic ca ajunge, acum astampara-te si-ti vezi de treaba ta.

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Taranii ar dona temporar terenul nelucrat??
Mergi la: