back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Am o problema la matiz....

PAB_u

3 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 August 2009, ora 20:58

Sal... problema mea consta in faptul ca atunci cand sunt la aproximativ 1300-1500 de turatii si bag picioru in "ea" se simte k accelereaza dar are niste hopuri, ca si cand nu i.ar da benzina suficienta sau ceva de genu asta... si mi se intampla asta indiferent de treapta si indiferent daca e motoru rece sau cald pana pe la 2000 de turatii... poate sa fie de la benzina problema?

eu
mariuseugen

28 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 August 2009, ora 18:06

1. de fiecare data eu va trimit pe forumurile marcilor pe care le detineti si o ami fac inca o data . Exista forum si chiar intalniri saptamanale ale detinatorilor marcii tale si acele persoane chiar au trecut prin multe experiente cu masinile lor !
2. de unde stii tu la cate turatii esti de fapt ? Matizul nu are turometru , este un motor in 3 pistoane , un motor de turatie de altfel , are cuplul la peste 4000 de ture , puterea maxima de vre-o 54 CP la peste 6200 de ture ...
3. obisnuieste-te cu faptul ca , cu aceasta masina trebuie sa mergi mai turat , adica incepi sa "bagi piciorul in ea" la peste 2500 de ture , asta daca poti sa intelegi zgomotele motorului sau cel putin sa corelezi treapta cu viteza de la bord .
4. problema ta poate fi de la mai multe cauze :
- daca simti un trepidat in timpul acceleratiei puternice el este de la ambreiaj , pentru ca una din problemele comune este ambreiajul , care incepe sa patineze in momentul in care primeste cuplu mai mare de la motor ;
- benzina POATE fi o problema mare si f intalnita la multe masini , deci baga cel putin jumatate de rezervor de CO100 de la OMV ( este 4,6 ron/ litru ) dar merita fiecare picatura , bagi restul de CO95 MOL pana se face plinul , un aditiv de curatat injectoarele si faci o tura pe la munte sau la mare . Iti garantez ca se va simti altfel motorul . Injectoarele , bujiile si catalizatorul sunt cele mai "bolnave" componente care sufera mereu daca bagi benzina proasta si mergi subturat in oras ;
- inainte sa pleci la drum , schimba si filtrul de aer ( 40 - 50 ron ) , iar daca bujiile au peste 20.000 km , schimba-le si pe ele . Cauta ceva compatibil Japoneze ( NGK , Denso .. ) , mai mult de 40 - 50 ron setul nu este .
- se gasesc turometre compatibile 3 / 4 / 6 cilidri , care se instaleaza destul de usor . Nu ar trebui sa depaseasca 35 - 45 euro . Daca pastrezi masina , este o investitie buna !
- umfla cauciucurile la 2,2 fata si 2,1 spate , sa ai geometria facuta cu cel mult 1 an inainte ( altfel o faci ) , rotile sa fie echilibrate !

- daca nici dupa tura mai alergata nu esti multumit , vb pe forum si verifica supapa EGR , eventual o cureti , un reset al ECU-ului si mai faci o tura mica . ( astea se observa imediat ! )

Fosta membra 9am.ro

54 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:48

Salut! Nu cred ca poti avea pretentii mari de la Matiz la 1500-2000 rpm.; eu conduc de vreo 3 ani matiz si colegul mariuseugen are dreptate, trebuie turata putin mai tare (mai ales daca mai ai inca vreo 2-3 pers. cu tine in masina), altfel nu vrea deloc sa te ajute.
Multa bafta!

danchiriacmecanic

6 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 20:11

NU MAI CITI TOATE PROSTIILE DE AICI,SCHIMBA FISDELE DE BUJII
SANT TE TIP REZISTIV CU CARBUNE SI AU PERIODA LIMITATA
MASOARA IMPEDANTA (REZISTIVITATEA)CU UN OHMETRU PE FIECARE FISA LA CAPETI...CARE ARE VALOARE INFINITA E DUSA
MA FACETI SA RAD AICI ZAU

9am17493

2 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 12:31

problema este si de benzina consum-o pe toata care este in rezervor si vezi atunci o avea mizerie daca nu uitate sub capota la cblu de ambreiaj si vezi sa nu fie ambreiajul are in caroserie o tija care este cam firava eu am scimbat-o k sa rupt de acolo si ma lasat in drum vezi tu vb

| Varianta pentru tiparire a topicului Am o problema la Matiz....
Mergi la: