back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Pierdere/furt carnet de conducere si act de identitate

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 07:19

Salut la toata lumea.
Am o intrebare de 12 puncte.
Eu lucrez in strainatate si mi-a fost furat portofelul cu toate actele (carnet de conducere, card de identitate, carduri bancare, etc).
In privinta cardurilor bancare nu-mi fac griji ca le-am blocat deci astea nu fac obiectul intrebarii mele.
Cum trebuie procedat pt eliberarea unui carnet nou si a unui card de identitate nou.
Logic ar fi ca intai sa primesc un act de identitate temporar.
Acum vine intrebarea de 12 puncte.
Imi va elibera Politia o dovada sa pot circula cu masina, dovada eliberata in baza actului temporar de identitate?
Adica, se poate elibera un act temporar in baza altui act la fel de temporar?
Legislatia spune doar cum se poate obtine un nou act, dar separat, nu este niciunde stipulata situatia eliberarii concomitente. Adica pt cele definitive e clar, ieie buletin nou si dupa aceea mergi si iei carnet nou.
Dar ce fac eu pana am buletinul nou, cum circul cu masina?
Logica personala imi spune ca da, dar nu stiu cum stau altii cu logica pe acasa!
Fiind afara nu am pe cine intreba si nici prieteni sau cunostinte la Politie nu am.
Cam lunga intrebarea, nu?

9am28761

1 mesaj
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 09:52

asa sunt cei care fura.trebuie sa te duci la politia din orasul tau si sa le spui,iar ei iti vor da tot ce ai tu nevoie dar temporar.akuma depinde de ei cat de rapizi sunt

Raporteaza abuz de limbaj
taviolaru

2 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:39

stai linistit!zilele trecute am patit acelasi lucru:am pierdut/mi s-a furat(ca nici acum nu stiu exact) portofelul cu cartea de identitate, permis de conducere, vreo 25 de lei si alte hartiutze pe care le mai aveam prin el.ce am facut eu?o saptamana am asteptat ca poate apar actele la politie(daca le furase cineva), apoi am mers la politie-biroul eliberari permise auto.aici am completat o declaratie de pierdere/furt permis de conducere si mi s-a dat o "dovada" cu care pot circula o luna.intre timp am mers la biroul de evidenta populatiei(tot la politie)si am demarat procedurile obtinerii unei noi carti de identitate(dureaza cam 2 saptamani pana o voi avea).dupa ce voi avea o noua carte de identitate voi merge iar la biroul permise auto si astfel imi vor face unul nou nout.

ce trebuie sa faci este sa mergi la politie si-ti vor spune ei ce sa faci.preconizez ca toata "afacerea" te va costa in jur de 100 lei, cu toate taxele si chitantele pe care le vei avea de platit.
spor la treaba

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:45

De la: taviolaru, la data 2009-04-08 11:39:07 stai linistit!zilele trecute am patit acelasi lucru:am pierdut/mi s-a furat(ca nici acum nu stiu exact) portofelul cu cartea de identitate, permis de conducere, vreo 25 de lei si alte hartiutze pe care le mai aveam prin el.ce am facut eu?o saptamana am asteptat ca poate apar actele la politie(daca le furase cineva), apoi am mers la politie-biroul eliberari permise auto.aici am completat o declaratie de pierdere/furt permis de conducere si mi s-a dat o "dovada" cu care pot circula o luna.intre timp am mers la biroul de evidenta populatiei(tot la politie)si am demarat procedurile obtinerii unei noi carti de identitate(dureaza cam 2 saptamani pana o voi avea).dupa ce voi avea o noua carte de identitate voi merge iar la biroul permise auto si astfel imi vor face unul nou nout.

ce trebuie sa faci este sa mergi la politie si-ti vor spune ei ce sa faci.preconizez ca toata "afacerea" te va costa in jur de 100 lei, cu toate taxele si chitantele pe care le vei avea de platit.
spor la treaba

Multumesc mult, m-am mai linistit.
De ce m-am linistit? Pentru ca azi dimineatza cineva mi-a scris ca a pierdut carnetul si a asteptat o luna sa-i vina unul nou din Bucuresti (cele noi, digitale, cu chip, etc).
Mi s-a parut aberant, adica de ce sa nu-i dea dovada sa paota conduce. Dar pentru ca este vb de o blonda cred ca incep sa intzeleg de ce.

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:02

De la: sotto014691, la data 2009-04-08 09:52:41 asa sunt cei care fura.trebuie sa te duci la politia din orasul tau si sa le spui,iar ei iti vor da tot ce ai tu nevoie dar temporar.akuma depinde de ei cat de rapizi sunt

Multumesc pentru raspuns.
Asa banuiam si eu ca trebuie procedat.
Oricum aveam de gand sa conduc fara permis in cazul in care nu mi-ar fi dat o dovada temporara. Daca ma opreau pe drum, asta e, plateam o amenda ca nu puteau sa-mi faca nimic altceva.
Bye.

taviolaru

2 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 16:54

De la: rothmans, la data 2009-04-08 11:45:51
De la: taviolaru, la data 2009-04-08 11:39:07 stai linistit!zilele trecute am patit acelasi lucru:am pierdut/mi s-a furat(ca nici acum nu stiu exact) portofelul cu cartea de identitate, permis de conducere, vreo 25 de lei si alte hartiutze pe care le mai aveam prin el.ce am facut eu?o saptamana am asteptat ca poate apar actele la politie(daca le furase cineva), apoi am mers la politie-biroul eliberari permise auto.aici am completat o declaratie de pierdere/furt permis de conducere si mi s-a dat o "dovada" cu care pot circula o luna.intre timp am mers la biroul de evidenta populatiei(tot la politie)si am demarat procedurile obtinerii unei noi carti de identitate(dureaza cam 2 saptamani pana o voi avea).dupa ce voi avea o noua carte de identitate voi merge iar la biroul permise auto si astfel imi vor face unul nou nout.

spor la treaba

De ce m-am linistit? Pentru ca azi dimineatza cineva mi-a scris ca a pierdut carnetul si a asteptat o luna sa-i vina unul nou din Bucuresti (cele noi, digitale, cu chip, etc).
Mi s-a parut aberant, adica de ce sa nu-i dea dovada sa paota conduce. Dar pentru ca este vb de o blonda cred ca incep sa intzeleg de ce.

asta s-a intamplat in cazul meu.oricum, atunci cand am mers la politie, am mers hotarat:sunt sofer si trebuie sa circul cu masina!ce-i de facut? si ele mi-au dat un fluturas pe care scria ce documente imi sunt necesare.inprima faza nu trebuia decat o declaratie de furt/pierdere si dovada asta cu care circul.m-au costat 2 lei si le-am luat de la xerox-ul din incinta.bafta!!!iar despre cele cu cipuri... nu stiu ce sa zic, dar nu am auzit inca in Buzau de asa ceva.prin judetul Ialomita am inteles ca s-a incercat ceva.

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 21:38

De la: taviolaru, la data 2009-04-08 16:54:08
De la: rothmans, la data 2009-04-08 11:45:51

spor la treaba

asta s-a intamplat in cazul meu.oricum, atunci cand am mers la politie, am mers hotarat:sunt sofer si trebuie sa circul cu masina!ce-i de facut? si ele mi-au dat un fluturas pe care scria ce documente imi sunt necesare.inprima faza nu trebuia decat o declaratie de furt/pierdere si dovada asta cu care circul.m-au costat 2 lei si le-am luat de la xerox-ul din incinta.bafta!!!iar despre cele cu cipuri... nu stiu ce sa zic, dar nu am auzit inca in Buzau de asa ceva.prin judetul Ialomita am inteles ca s-a incercat ceva.

pai si blonda asta de care zic este din Cernavoda (adica unde locuiesc eu).
aici n-am priceput de ce trebuie sa-i elibereze carnet nou de la Buc. Si de ce nu a luat o dovada ca-i posesoare legala de permis si atunci trebuia sa-i dea o hartie ceva sa poata conduce.
In fine, treaba cu blonda s-a intamplat ianainte de ceea ce ai patit tu.
Asta-i una.
A doua, cred ca a cerut dovada asta de la Pol C-voda, pai aia nu au putere sa dea asa ceva, trebuia sa mearga la Constanta.
Eu voi merge direct la Constanta.
OK, vom vedea ce va fi.

sotto061635

1 mesaj
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 08:37

trebuie sa fii relaxat.vei avea mult de umblat.succes.eu doar am pierdut carnetul si trebuie sa-mi scot altul si mi-e deja frica de birocratie. :sml-hasi in fiSUCCES MULT.SA AI O ZI NOROCOASA CAND PLECI SA -TI REZ PIERDEREA
PERMISULUI,MULTA RABDARE SI BAFTAnal....ppy0144:

090410164346

4 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2010, ora 19:33

kiar si tarile kre sunt in u.e. trebuie sati elibereze o dovada temporara k sa poti sati faci treaba apoi vii in tara si ti scoti permisul original succes

| Varianta pentru tiparire a topicului Pierdere/furt carnet de conducere si act de identitate
Mergi la: