Info
x
Hidrogen sau biocombustibil?
|
Billy_Zak 24 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: Slatina |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 15:33
Nenea Rudolf Diesel care a inventat motorul respectiv a plecat de la motorina. Mai exact a construit unui motor care sa folosesca un combustibil petrolier mai putin rafinat/prelucrat, adica mai ieftin.
Chestia cu biodiselul o puteti gasi aici: www.biodieselmagazin.ro/revista/analize/244/modificari-tehnice-a... Ideea de baza este ca intr-un motor diesel non eur (sa zicem unul de tractor) poti pune ulei de rapita fara probleme si pe teava de esapament miroase a "cartofi prajiti", dar asta nu insmna ca bagi substante bogate in carbon pe langa cei 80% de azot din aer si pe teava de esapament ies numai vapori de apa. Brazilia are autombile care utilizeaza alcool in loc de solutii petroliere in proportie de 80%, deoarece este politica de stat. Brazilia nu are petrol si a cautat sa devina independenta de necesitatile de import din Venezuela. Mai toate lucrurile se invart in jurul banilor. In Germania se tot incerca variante de GPL, gaze naturale, biodiesel, alcol, etc pt ca are aceiasi problema. Romania are petrol suficient si nu se poate compara d.a.p.d.v. cu aceste tari, singura chestie este ca patronii tuturor exploatarilor de petrol si gaze natrale nu sunt din Romania Raporteaza abuz de limbaj |
|
PICKARD 79 mesaje Membru din: 2/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 10:03
Eu am nissan terrano 2700td vechi din '91 si sunt fermier .Cebag in tractoare bag si in masina adica ulei de rapita, floarea soarelui,in , fara nici o modificare. problema e fumul si depunerile de pe supape si galerii.de aceea la masina amestec cu motorina.Acum si pretul e asemanator din cauza ieftenirii petrolului.
Raporteaza abuz de limbaj
analizez, judec si dau verdicte.
|
|
090302063504 1 mesaj Membru din: 23/04/2009 |
Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 21:11
De la: BaditaMarian, la data 2008-08-15 10:33:34-prin anii 80 si pe vremea RAPOSATULUI, s-a folosit metanol in tractiunea automobilelor DACIA, in mod cu totul individual, din cauza ca benzina era RATIONALIZATA, folosea lumea orice ardea in cilindrii motorului, dar daca mergeai in spatele unui astfel de autoturism te izbea un miros de alcool, de dadeai peste cap toate ETILOSTELE, asa ca nimic nu e perfect, totul este PERFECTIBIL. Raporteaza abuz de limbaj |
|
kenterprise 5 mesaje Membru din: 2/03/2009 |
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 23:55
La Nissan incearcati un generator de OxiHidrogen - Gaz brown - HHO ca nici nu stiu cum sa-i zic intr-un final...
Rezultatul ar trebui sa fie reducerea consumului, dar foarte important": a efecteleor negative datorate arderii uleiului vegetal. Contactati-ma pe mail si poate facem o instalare de test. Raporteaza abuz de limbaj |
|
ALECUCATALIN 3 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 21 August 2009, ora 20:37
salutare .....
solutie exista si exista de mult.....ideea a avut-o ceusesc .... in marea neagra de la o anumita adincime exista hidrogen sulfurat sau ceva de genul. ceausescu a vrut sa dezvolte acest procedeu de extragere a hidrogenului intrucat metoda si modul si tot ce inseamna extragerea hidrogenului este pusa la punct de cercetatorii nostri ( aia de atunci ca acum nu mai avem ) din pacate rusii nu i-au dat voie ca de...ramaneau cu prea mult petrol....asa ca noi am putea sa gasim solutii numai ca nu prea ne lasa altii si nu avem curaj.... solutii au existat , exista si vor exista ..dar pana nu se termina petrolul nu se va face absolutt nimic ...real vorbind. Raporteaza abuz de limbaj |
|
sotto059974 3 mesaje Membru din: 16/09/2009 |
Postat pe: 11 Octombrie 2009, ora 21:07
Masinile diesel pot merge cu ulei de floarea soarelui.Am verificat asta.Am un logan diesel din 2006 la care am schimbat injectoarele,turbina de trei ori ,am segmentat motorul si totusi scotea un fum cu funingine de nu putea sa stea nimeni in spatele meu.Intr-o zi pe strada m-a oprit un taximetrist mai batrin si mi-a spus ca trebuie sa pun ulei de floarea soarelui daca vreau ca masina sa nu mai scoata fum.Mi-a spus ca injectoarele au o membrana care se usuca din cauza ca motorina este foarte uscata ,si daca bagi ulei injectoarele isi formeaza din nou ungerea si vor incepe sa lucreze din nou bine.Am bagat ulei si surpriza dupa 100 km motorul merge mult mai bine si masina nu mai scoate fum.Atentie vara se poate merge cu un plin de ulei ,un plin de motorina dar iarna 75 la suta motorina 25 la suta ulei.Decit sa schimbati injectoarele si turbosuflantele mai bine le prelungiti viata cu ulei de floarea soarelui.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Billy_Zak 24 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: Slatina |
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 16:04
De la: ALECUCATALIN, la data 2009-08-21 20:37:43salutare ..... Suntem ai naibii de destepti noi Romanii, dar cu precadere amintit-ul tau, adica ceusescu (dar vezi ca ai uitat-o pe academiciana), insa inteleg ca problema noastra majora e ca rusii nu ne lasa sa facem nimic ! Sorry pt
|
cipsziozsef 1 mesaj Membru din: 21/07/2009 |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 07:37
Eu as merge pe varianta hidrogen! Am vazut undeva pe net o inventie in care era vorba de un aparat de sudura care foloseste doar apa si nimic alceva pentru a obtine o flacara ! Chestia e ca acel aparat daca sar mai lucra putin la el sa ii se reduca dimensiunile ar putea inlocui motorul clasic si masinile ar merge doar cu apa! Doar din pacate nimeni nu e interesat de un astfel de motor care ar putea duce la prabusirea economiei mondiale
|
|
|
|
Dragon 12 mesaje Membru din: 18/07/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Mai 2010, ora 15:14
Mai interesant este faptul c un motor diesel vechi, cu pomp de injecie, poate funciona chiar i cu ulei de floarea soarelui care a fost deja folosit la prjit (carne, cartofi etc.), dup care a fost filtrat. Cel puin asta demonstra un film difuzat n urm cu civa ani pe Discovery.
Dar s revin la subiectul iniial al acestui fir de discuii. Principalul dezavantaj al biocombustibililor este c sunt produi din plante tehnice, pentru a cror cultivare sunt necesare suprafee de teren pe care anterior se cultivau plante alimentare. i cum nimeni nu dorete s se confrunte cu lipsa alimentelor, ideea biocombustibililor nu prea a prins. Mainile electrice sunt sublime, dar se confrunt cu o problem major, cunoscut de toat lumea: capacitatea de stocare a bateriilor actuale. Dac ar fi s adaptez o proprietate din termodinamic (i rog pe termodinamicieni s m ierte), bateriile au o putere calorific foarte sczut. Cu alte cuvinte, baterii mari i grele stocheaz o cantitate mult mai mic de energie dect un combustibil fosil avnd aceeai greutate ca a bateriilor respective. Chiar dac problema asta se va rezolva n timp, tot ar mai rmne una: cea a metalelor rare, i uneori grele, utilizate n baterii. Hidrogenul ar putea fi o soluie viabil. Cei de la BMW au experimentat mult n acest sens i cred c au deja o experien suficient. n prezent, cred c principala problem a hidrogenului este pericolul ridicat de explozie n situaia n care nu este manipulat corespunztor. Altfel, obinerea lui n cantiti mari n viitorul apropiat nu ar trebui s ridice probleme. Energia necesar ar putea fi furnizat, de exemplu, de turbinele eoliene care, oricum, pot funciona nu neaprat atunci cnd avem noi nevoie ci atunci cnd bate vntul. Sau, energia ar putea fi furnizat de centralele nucleare n perioadele de gol de sarcin n sistemul energetic (cu alte cuvinte, hidrogenul ar putea fi produs noaptea). Din punctul meu de vedere, oricare variant de combustibil - energie electric, biocombustibil, hidrogen - este la fel de bun dac satisface cteva condiii: s nu fiu nevoit s conduc un mic tanc care nu merge dect 100 km cu 60 km/h i n care nu este loc dect pentru dou persoane fr bagaje, s nu m tem c pot sri oricnd n aer i s nu fiu nevoit s fac economie de combustibil doar ca s imi mai rmn i pentru o porie de cartofi prjii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1257 mesaje Membru din: 20/07/2010 Oras: Buzau |
Postat pe: 4 Ianuarie 2011, ora 20:26
De la: kenterprise, la data 2009-07-27 23:55:48La Nissan incearcati un generator de OxiHidrogen - Gaz brown - HHO ca nici nu stiu cum sa-i zic intr-un final... vad ca ai si poza in avatar cu el...cam cit ar costa un astfel de generator ? poate fi folosit probabil si pentru casa...cit hidrogen produce? Raporteaza abuz de limbaj |

Eu am nissan terrano 2700td vechi din '91 si sunt fermier .Cebag in tractoare bag si in masina adica ulei de rapita, floarea soarelui,in , fara nici o modificare. problema e fumul si depunerile de pe supape si galerii.de aceea la masina amestec cu motorina.Acum si pretul e asemanator din cauza ieftenirii petrolului.