back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Onoare

Pagini: << 4 5 6 7 8 Sari la pagina:

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 14:04

De la: Flo13, la data 2010-09-02 14:02:41 Cum nu ajung la struguri ...beau inca ceai . Gasim ceva de contrabanda pe aici, la 60 volti sa zguduie bine.

Ahaaaa.....deci tu esti scapat de la maternitatea din Giulesti !.................te-au zguduit bine?sau te-au prajit numai un picut! ................parca un deget ti-a scapat neatins!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Septembrie 2010, ora 15:53

Siiii...cu onoarea cum ramane? tot domn Mitica e responsabil?

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 3 Septembrie 2010, ora 17:13

De la: Ingrid, la data 2010-09-03 15:53:04Siiii...cu onoarea cum ramane? tot domn Mitica e responsabil?

s-ar parea ca domn' mitica a fost remaniat

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 3 Septembrie 2010, ora 17:31

De la: XYW, la data 2010-09-03 17:13:11
De la: Ingrid, la data 2010-09-03 15:53:04Siiii...cu onoarea cum ramane? tot domn Mitica e responsabil?

Deci cazul ONOAREA s-a clasat. Notiune vetusta.

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 3 Septembrie 2010, ora 19:45

De la: Ingrid, la data 2010-09-03 17:31:53
De la: XYW, la data 2010-09-03 17:13:11

Deci cazul ONOAREA s-a clasat. Notiune vetusta.

si cu onoarea mea,PARDON,nereperata,cum ramane,domnule judecator...???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
9am082231

2 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2010, ora 23:53

ONOARE.Ramane doar un cuvant de care abuzeaza cei care ne vor pieirea .ONOAREA e ceva de pret.Cei care aparent ne conduc destinele nu-s de fel onorabili pe cat cauta sa demonstreze.Acum 20 de ani,a nu fi onorabil era grav.ONOAREA si PATRIOTISMUL nu erau numai lozinci ,cum incearca sa convinga unii neispraviti care nu au fost nici comunisti (sau daca au fost nu au onorat calitatea de comunist) si nici cu munca nu prea s-au omorat.Acesti mari anticomunisti n-au avut onoare nici inainte si nici dupa 1989, in schimb au ajuns prosperi oameni de afaceri prin furt, inselaciune si prin minciuna.Altii mai norocosi , au vanat demnitati publice cu orice pret si au castigat. Cine minte si fura. Unii isi completeaza si biografia, problema foarte putin onorabila.CITEZ-"Voi trece prin criza cum am trecut si prin furtuni , prin marile si oceanele lumii -cu fruntea sus,etc".Ce mai poti zice?! Dupa o betie zdravana, cand te trezesti gata si furtuna. Cu criza e mai complicat. Sa stai beat un mandat, dai dracu in ciroza si mori inainte de sfarsitul crizei. Nu?! Si-apoi, e degradant sa uzezi de acest nobil cuvant atunci cand in tot ce faci demonstrezi contrariul. DEZONOARE ridicata la nivel de calitate umana.MINCIUNA, DELATORIE,CINISM,TUPEU.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 01:57

De la: 9am082231, la data 2010-09-04 23:53:40ONOARE.Ramane doar un cuvant de care abuzeaza cei care ne vor pieirea .ONOAREA e ceva de pret.Cei care aparent ne conduc destinele nu-s de fel onorabili pe cat cauta sa demonstreze.Acum 20 de ani,a nu fi onorabil era grav.ONOAREA si PATRIOTISMUL nu erau numai lozinci ,cum incearca sa convinga unii neispraviti care nu au fost nici comunisti (sau daca au fost nu au onorat calitatea de comunist) si nici cu munca nu prea s-au omorat.Acesti mari anticomunisti n-au avut onoare nici inainte si nici dupa 1989, in schimb au ajuns prosperi oameni de afaceri prin furt, inselaciune si prin minciuna.Altii mai norocosi , au vanat demnitati publice cu orice pret si au castigat. Cine minte si fura. Unii isi completeaza si biografia, problema foarte putin onorabila.CITEZ-"Voi trece prin criza cum am trecut si prin furtuni , prin marile si oceanele lumii -cu fruntea sus,etc".Ce mai poti zice?! Dupa o betie zdravana, cand te trezesti gata si furtuna. Cu criza e mai complicat. Sa stai beat un mandat, dai dracu in ciroza si mori inainte de sfarsitul crizei. Nu?! Si-apoi, e degradant sa uzezi de acest nobil cuvant atunci cand in tot ce faci demonstrezi contrariul. DEZONOARE ridicata la nivel de calitate umana.MINCIUNA, DELATORIE,CINISM,TUPEU.

p'onoarea mea ca le combati bine....

esti d-al nostru din popor

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 22:17

Eu cred ca are foarte multa legatura cu onoarea: este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Septembrie 2010, ora 11:22

De la: XYW, la data 2010-09-05 01:57:45
De la: 9am082231, la data 2010-09-04 23:53:40ONOARE.Ramane doar un cuvant de care abuzeaza cei care ne vor pieirea .ONOAREA e ceva de pret.Cei care aparent ne conduc destinele nu-s de fel onorabili pe cat cauta sa demonstreze.Acum 20 de ani,a nu fi onorabil era grav.ONOAREA si PATRIOTISMUL nu erau numai lozinci ,cum incearca sa convinga unii neispraviti care nu au fost nici comunisti (sau daca au fost nu au onorat calitatea de comunist) si nici cu munca nu prea s-au omorat.Acesti mari anticomunisti n-au avut onoare nici inainte si nici dupa 1989, in schimb au ajuns prosperi oameni de afaceri prin furt, inselaciune si prin minciuna.Altii mai norocosi , au vanat demnitati publice cu orice pret si au castigat. Cine minte si fura. Unii isi completeaza si biografia, problema foarte putin onorabila.CITEZ-"Voi trece prin criza cum am trecut si prin furtuni , prin marile si oceanele lumii -cu fruntea sus,etc".Ce mai poti zice?! Dupa o betie zdravana, cand te trezesti gata si furtuna. Cu criza e mai complicat. Sa stai beat un mandat, dai dracu in ciroza si mori inainte de sfarsitul crizei. Nu?! Si-apoi, e degradant sa uzezi de acest nobil cuvant atunci cand in tot ce faci demonstrezi contrariul. DEZONOARE ridicata la nivel de calitate umana.MINCIUNA, DELATORIE,CINISM,TUPEU.

p'onoarea mea ca le combati bine....

esti d-al nostru din popor

Nu-i din popor!.............este din origini sanatoase!

Fosta membra 9am.ro

834 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 16:27

lipsa de demnitate (onoare)

T�cerile vinovate, mul�umirea �prea-�nstelat� a lini�tei finalului de carier�, mult prea-marile sporuri �i salarii sau obedien�a oleaginoas�? Ce �i �mpiedic� pe liderii militari s� ia pozi�ie �n fa�a continuei degrad�ri a imaginii Armatei?

PD-L are c�teva constante �n combaterea crizei. Una dintre ele pare a se insinua din ce �n ce mai puternic �n sordidul cotidian cu �nc�p���narea unei constante adiabatice: transformarea sistemului militar �n supapa de presiune a societ��ii.

Politica de ap�rare a statului rom�n se face, din ce �n ce mai des, la B1TV �i OTV, f�r� a �ine cont de sugestiile �i politicile provenite din domeniul ap�r�rii, pilonul acesta de baz� fiind din ce �n ce mai mult marginalizat �i trecut cu vederea la formarea marilor strategii ale ��rii (strategii care, din nefericire, oricum, nu au durata mai mare de un ciclu electoral).

Pare-se ca, �n ultima perioad�, marii formatori de politici na�ionale au mai degrab� aspectul unor mini�tri gregari, al unor ministrese blonde, al unor oameni politici de mascarad� sau al unor clanuri familiale care hot�r�sc destinele de securitate ale ��rii undeva pe malul lacului Snagov. La un gr�tar.

Clasa politic� rom�neasc� �inde, din ce mai mult, s� desconsidere sau chiar s� ridiculizeze rolul ministerelor de �for��. Demagogia anului 2010 �ncepe s� semene din ce �n ce mai mult cu retorica �du�manului de clas� din perioada anilor �50, de ast� dat� �ns� artileria �ndrept�ndu-se spre �specialii� din sistemele militare care, chipurile, ar �suge s�ngele boborului�.

P�cat c� nu mai tr�ie�te conu� Iancu Caragiale s�-i descrie. Ac�iuni de demonizare, de punere la zid, de ridiculizare, de �asmu�ire� a omului de r�nd �mpotriva militarilor care, vezi drag� Doamne, ar fi marii profitori ai na�iei. Na�ie care nu cr�cne�te la nici unul dintre marile furturi din avu�ia na�ional�, instrumentate tocmai de acelea�i �fete mari� care dau ochii peste cap acuma agit�nd profetic steagul luptei �mpotriva lipitorilor militare.

Vorbim despre aceea�i clas� politic� ce �tie cum se privatizeaz� �n mod sublim vreo fabric� pe �doi lei �i-un euro�, care �tie cum s� schimbe bordurile o dat� la doi ani, care �tie cum s� v�nd� �i s� r�s-v�nd� vreun petec de p�m�nt, la suprapre�, pentru ca pe acolo trece vreo autostrad� ipotetic� sau de consilii jude�ene care �mpart bugetul �n func�ie de steagurile electorale de pe strada principal�.

Vorbim despre aceea�i clas� politic� ce �i r�nje�te neru�inat nurii obosi�i dar, neap�rat blonzi, la orice or� de v�rf, �n �prime-time� la televiziunile �prietene�. Este vorba despre aceea�i na�ie care �i compatimeste pe diver�i Casuneni �i Costinii, dar care-i deconteaz� c�pitanului de avia�ie litrii de combustibil ai MIG-ului obosit �i pr�fuit.

Adevarul e c�, dac� militarii nu ar fi existat pentru justificarea crizei, ei ar fi trebuit inventa�i. C�ci, unde mai g�se�ti un a�a debu�eu de imagine, care tace �i nu reac�ioneaza �n nici un fel?

F�c�torii de strategii

Inclusiv �n sistemul militar �nsu�i exist� o falie intra-institu�ional�. Ea se manifest� �ntre �organul� politic �i elementul strict militar. F�c�tori ai politicii Guvernului (dar �i ai partidului care i-a milostivit cu nevisata func�ie), politicienii din v�rful ierarhiei militare tind prea des, din nefericire, s� se uite cu nesa� mai ales c�tre cele dou� palate, fie el Victoria, fie el Cotroceni, �n loc s� se uite �n jos c�tre �talpa� armatei.

Sinecura primit� pentru vreo cateva mii de voturi �n plus ob�inute, la alegeri, �n jude�ele de ba�tin� sau pentru vreo c�teva zeci de parlamentari �n plus �decupa�i� de la alte partide �i face s�-�i manifeste, permanent, loialitatea mai mult c�tre imaginea partidului �i nu c�tre sistemul �n fruntea c�ruia (Vai!) au fost pu�i.

Ce m� mir� (dar nu prea tare) este t�cerea transpirat� a �efului statului. Dup� cum cred c� domnia sa a uitat (sau se face c� uit�) �n mijlocul ve�nicei sale campanii de imagine, �ntre bundi�e �i o l�n� de oi t�iat� meseria�, domnia sa nu este (asa cum �i-ar dori) �eful justi�iei (m� refer la rolul s�u strict constitu�ional), nici al educa�iei, nici al turismului �i dezvolt�rii (aici o face doar prin delegare de competen��), dar� este �eful Armatei, comandantul ei suprem (ne referim la �ntreg Sistemul Na�ional de Ap�rare, nu numai la Ministerul Ap�r�rii).

Ce �l face pe �eful statului s� nu-�i asume responsabilitatea de a atrage aten�ia asupra eroziunii demnit��ii sistemului militar? C�ci, ca orice comandant, ar fi trebuit s� �tie (�i dac� nu �tie, i-o spunem noi) c� una din componentele forte ale capacit��ii de lupt� a unei armate este �i moralul. Moral care se sprijin� �i pe demnitatea de corp inoculat� �n sufletul militarului.

Este de ne�n�eles pentru marea mas� a militarilor cum comandantul lor suprem, primul care ar trebui s�-�i �p�storeasc� turma, nu reac�ioneaz� la atacurile periodice la adresa demnit��ii lor. Nicio ie�ire public�, nicio �urecheal� a guvernan�ilor� t�cere de morm�nt.

Exponent politic extrem de �iret, pre�edintele probabil c� miroase c� � nu �se face� sa intervin�. C� nu are motive de �ngrijorare referitor la situa�ia Armatei.

Bun pentru export

�mi aminte�te de vremurile de dinainte de �89, c�nd aveam ro�ii de export �i ro�ii �pentru intern�. A�a �i pre�edintele: la �export� suplimenteaz� trupe, se zbate electoral, spumeg� na�ionalist pentru onoarea lui proprie �n fa�a lui Obama, mai trimite c�te un batalion �n Afganistan. Dar, la intern, are grij� s� �i pun� cu botul pe labe pe to�i militarii care �pap� a�a de nesim�it banii am�r��i ai contribuabilului rom�n, �nc�t chiar c� vor s�-i ajung� din urm� pe parlamentari.

De unde provine siguran�a domniei sale, totu�i? Poate de la spiritul de obedien�� oleagionas� care s-a incumbat la v�rful conducerii militare? Obedien�a care �terge pe zi ce trece personalitatea �i demnitatea pe care generalii o clameaz� la fiecare parad� militar� la care-l a�teapt� cu �uic�, p�ine �i sare pe �eful statului.

Ne d�m cu c�r�mida �n piept pentru scuturi antirachet� care nu-s ale noastre. Dar cump�r�m �n voio�ie piese de muzeu zbur�toare, cu numele de F-16, care, oric�t de mult ar fi vopsite, tot de la m�na a doua se cheam� c� se cump�r�. Pe bune, mai bine nu le cump�ram. Mai bine mai a�teptam vreo 5 ani. Dec�t s� p��im ca �i cu fregatele� scoici bune de �mpins pe mare cu suflul v�njos al marinarilor, mai bine lips�.

La�itate sau interes?

Are Camil Petrescu o descriere a unui discurs flamboaiant, al altor parlamentari, �n �Ultima noapte de dragoste, �nt�ia noapte de r�zboi�: �Vom �nvinge pentru c� solda�ii no�tri se vor lupta cu baioneta � �i nu e un tun care s� reziste baionetei rom�ne�ti � �mpotriva oric�rui armament, iar c�nd baioneta se va fi rupt, cu pumnii, cu unghiile, cu din�ii��

Asta sa vrea politica rom�neasc� de la Armata Rom�n�? R�zboi declamativ �n izmene �i cu baioneta-n din�i?

N-am sesizat nicio reac�ie oficial� a distin�ilor capi ai Armatei, nicio demisie de onoare, nimic. O fi manifestarea vreunei t�ceri vinovate sau t�cerea mul�umit� a lini�tei finalului de carier�? Oricare din ele ar fi, ambele aduc cu sine gustul amar al l�it��ii.

Aflu, f�r� prea mult� mirare, c� mult-prea respectatul nostru premier de buzunar �ncearc� s� �taie�, din nou, din demnitatea financiar� a militarilor. De data asta prin interven�ia legislativ� a unei foste foto-modele, de m�na a doua, care �tie cum arat� uniforma militar� doar din pozele de campanie ale Elenei B�sescu. Bravo!

Halal na�ie!

Ovidiu Mihalache,

Pagini: << 4 5 6 7 8 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ONOARE
Mergi la: