Info
x
Ce este moartea?
|
Fosta membra 9am.ro 1449 mesaje Membru din: 2/11/2009 Oras: Buzau |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 12:16
Cred ca odata cu deschiderea acestui topic, o sa capat o gramada de injuraturi.
Pentru ca subiectul asta e pentru unii tabu. Ce l-a apucat si pe asta sa deschida un subiect asa de nepotrivit cind astazi toata lumea ,fiind duminica vrea sa se relaxeze si sa nu se gindeasca la asa ceva! Tocmai ca e Duminica si multi sunt liberi de 'sclavia moderna ' numit "serviciu"[m-a facut sa deschid astfel de topic] si stau prin fata monitorului , si au chef, sau nu, sa citeasca sau sa comenteze ceva incitant! Subiectul poate fi tratat atit din punct de vedere religios cit si stiintific facind rabat de la orice . Incep eu: Moartea este un fenomen care a ridicat multe semne de �ntrebare tuturor civiliza�iilor. �nc� din cele mai vechi timpuri oamenii au �ncercat s� afle ce se petrece dup� moarte. MOARTEA Moartea este definita ca opusul vietii. Aceasta nu este de fapt adevarat. Daca vorbim de moartea animalelor , ea reprezinta incetarea activitatilor vitale in trupul aminalului. Atunci cind animalul " nu se mai misca" si nu mai "rasufla " spunem despre el ca a murit. Desigur ca sint tot felul de definitii biologico-stiintifice despre moarte, atit in ce priveste animalele cit si fiinta umana. Moartea este ceva dincolo de oprirea batailor inimii. Este mai mult decit oprirea rasuflarii. Moartea este o alta viata pe care nimeni nu ar dori s-o traiasca. Daca oamenii ar lua seama la definitia mortii si ce inseamna ea , ar face tot ce este posibil sa o evite. Poti deci evita moartea ?. Nu, nu ai cum s-o eviti. Dar poti, dupa ce ai " gustat-o " pentru o perioada sa eviti efectele ei si sa te trezesti " din nou " la adevarata viata pe care ai dori sa o traiesti. De fapt pentru cei care gusta moartea si beneficiaza de trezirea la o viata noua nici nu se considera ca au murit. beneficiaza de viata vesnica , moartea trupului este doar o tranzitie , o mica halta, o stationare inaintea vesniciei. �Moartea este de fapt o trecere, o transformare care face parte, implacabil, din destinul nostru. Ideea de moarte este singura pe care oamenii nu o privesc direct in fata si totusi, a preocupat mintea omeneasca, de cand omul a aparut pe pamant. A invata sa privim moartea dincolo de ceea ce fac din ea, in general, medicii si preotii inseamna sa intelegem in profunzime legile Divine care actioneaza in acest Univers, indiferent daca suntem de acord cu ele sau nu. Nimeni nu scapa mortii. Toti suntem supusi durerii, de a vedea pe cineva iubit din jurul nostru, plecand in lumea invizibila ochilor nostri. Acest eveniment asezat cu desavarsita intelepciune de Dumnezeu a produs omului numai griji, frica si superstitii incat toata existenta sa a stat sub teroarea zilei fatale ca maine sau intr-o zi va muri si va dispare pentru totdeauna. Omenirea nu este lamurita cu ceea ce se petrece dincolo de mormant. Este bine ca omul sa aiba cunostiinte despre actul mortii, caci altfel, agonia va fi prelungita si in plus, spiritul lui ajuns in spatiu, multa vreme nu este lamurit, unde este, ce s-a intamplat cu el, se zbate in nestiinta, si abia tarziu isi da seama ca se afla intr-o lume formata din altfel de material si in alte conditii decat in viata pamanteasca. Doar necunoasterea ne face sa credem ca ceva se opreste dupa momentul mortii, caci noi o percepem ca pe o limita pe care nu o putem depasi. Omul este o forta complexa. Desi putini dintre noi cunosc sau vor sa recunoasca acest fapt, fiinta umana nu se reduce numai la limita perceptiilor sale la un nivel obisnuit. In fiinta umana se imbina trei componente corpul fizic sau invelisul material pe care-l abandonam mortii ca pe o haina uzata, corpurile subtile, invizibile simturilor obisnuite, care insotesc sufletul, evolueaza si se purifica odata cu acesta si sinele suprem (spiritul) sau centrul de forta al fiintei noastre, focarul constiintei. Spiritul plus sufletul reprezinta de fapt, un om dezincarnat. Rand pe rand fiecare dintre noi, prin moarte, ajungem la viata eterna, apoi o noua nastere ne readuce pe Pamant, pentru a incepe lupta cu existenta. Calatoria sufletului in planurile subtile are si ea loc urmand niste principii si legi. Cu cat corpurile subtile sunt mai rafinate, mai elevate, cu atat mai largi sunt orizonturile care se deschid in fata sufletului dezincarnat. In functie de afinitatile sale, el se duce in mijlocul celor care il atrag. El isi gaseste rasplata sau pedeapsa in propria sa constiinta. Lumina il patrunde lasand sa se vada gandurile, actiunile, intentiile etc. pe care le-a avut in timpul vietii abia incheiate. Totul, de la nastere si pana la moarte iese la iveala. Fiinta revede si retraieste toate etapele prin care a trecut. Senzatiile care preced moartea si care urmeaza ei sunt infinit de variate si depind de gradul de evolutie spirituala a celui care isi paraseste corpul. Separarea se face aproape intotdeauna lent, in momentul despartirii sufletului de corp. Ea incepe uneori cu mult timp inaintea mortii si nu se termina decat in momentul in care se rup ultimele legaturi fluidice care unesc corpul fizic si corpurile subtile. Cu cat atasamentul de planul fizic este mai mare, sufletul traieste mai dureros aceste momente. Sufletul �simte� destramarea corpului material. Aceasta trecere se dovedeste usoara pentru cel care, pe parcursul vietii, a aspirat catre scopuri spirituale, insa pentru cel atasat de aparente, care nu este pregatit de plecare, aceasta trecere este o agonie prelungita. Dupa separarea sufletului de corp urmeaza o perioada de confuzie, foarte scurta pentru fiintele elevate, care se trezesc curand in toata splendoarea vietii spirituale, dar foarte lunga pentru cei egoisti si strans legati de valorile materiale. Din aceasta a doua categorie, multi sunt convinsi ca inca mai traiesc in corpul fizic timp indelungat dupa ce, de fapt, ei au murit. Incertitudinea apasa asupra sufletelor mai putin evoluate, �care ar vrea sa-si intarzie ora plecarii din corp�, iar apoi, isi contempla dezintegrarea completa a corpurilor care au servit drept haina. Pentru cel evoluat, moartea este pasnica si chiar vesela. Desprinderea de materie se face cu usurinta. Isi percepe ascensiunea in lumea de dincolo ca pe o etapa evolutiva superioara, simtind ca ea ii ofera mult mai multa fericire decat viata pamanteasca. Sufletul se gaseste acum suspendat intre existenta materiala care se estompeaza si noua viata care se contureaza in fata lui. Brusc, o lumina spirituala il inunda, il ajuta sa se elibereze de fricile si incertitudinile lui. Apoi privirea i se desprinde de Pamant si de fiintele care plang langa patul lui. El intrezareste planurile subtile si vede alte fiinte, prieteni de alta data, mai plini de viata si mai frumosi decat ar fi crezut, stiindu-i morti pana acum.Impreuna cu ei, se avanta si urca pana la nivelurile pe care ii este permis sa le atinga, corespunzatoare evolutiei sale. Puteri noi se trezesc in el; destinul sau fericit incepe. Sufletul timid indrazneste sa foloseasca libertatea pe care acum o intuieste. Timpul se scurge fara ca el sa-l poata masura. Intr-un sfarsit, alte entitati evoluate il ajuta sa se elibereze de ultimele atasamente lumesti si sa urce mai departe, spre Imparatia Cerurilor. Desprinderea sufletului e mai putin dificila in urma unei boli indelungate, cand legaturile carnale se desfac treptat, putin cate putin. In schimb, cei care se sinucid, cad prada unor stari oribile. Ei retraiesc ani intregi angoasa ultimelor momente ale vietii, caci, prin sinucidere, nu au facut decat sa-si schimbe suferintele terestre cu altele, la nivel energetic, mult mai vii. Usor, usor, sufletul devine constient de vietile anterioare, de ceea ce a facut in fiecare viata, apoi urmeaza judecata propriei constiinte, si in final, judecata lui Dumnezeu. Oricat de dureros ar fi acest examen, el este necesar, intrucat, constituie punctul de plecare al unei noi orientari benefice. In planurile subtile, totul se conduce dupa principiul rezonantei, principiu care are la baza corespondenta dintre cauza si efect. El stabileste ceea ce merita fiecare. Legea se aplica de la sine. Pentru indreptarea trecutului acuzator, fiinta renaste iar, si iar, pana ajunge sa inteleaga care e propria lui natura, si anume: sa regaseasca ceea ce este autentic, esential si divin in structura sufletului sau. Aceasta regasire este, de fapt, chiar scopul principal al tuturor cailor spirituale autentice: regasirea de SINE si, prin aceasta, comuniunea cu Dumnezeu. Ca o concluzie, deci, dupa moarte, omul trebuie sa suporte in planul astral tot raul pe care l-a facut altora, sa sufere pentru toate greselile faptuite. Aceasta nu inseamna ca Inteligenta Cosmica vrea sa se razbune sau sa-l pedepseasca; ea doreste ca el sa devina perfect constient de tot ceea ce a facut pe pamant, pentru ca, adesea, el a facut sa sufere anumite fiinte fara macar sa-si dea seama si aceasta ignoranta este inacceptabila, ea impiedicandu-l sa evolueze. Apoi, urmeaza reincarnarea, corectarea si avansarea pe drumul evolutiei. Totul in viata se inregistreza, trebuie sa platim in planul astral pentru fiecare greseala pe care am comis-o aici pe Pamant. Nu se poate scapa nici chiar de regretele si suferintele celor vii care au ramas pe Pamant, ele sunt un chin pentru cei morti. Asadar lasati mortii sa plece linistiti acolo unde trebuie sa se duca. Nu va agatati de ei, nu ii retineti prin suferintele si regretele voastre, ii deranjati si ii impiedicati sa se elibereze. Rugati-va pentru ei, trimiteti-le dragostea voastra, gandurile voastre bune si doriti ca ei sa se elibereze si sa se ridice din ce in ce mai mult in lumina. Daca ii iubiti cu adevarat, sa stiti ca intr-o zi veti fi cu ei. Acesta este adevarul. Acolo unde este dragostea voastra, acolo veti fi si voi intr-o zi. Sanda Stefan Raporteaza abuz de limbaj
Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
|
|
Fosta membra 9am.ro 552 mesaje Membru din: 23/02/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 13:13
Asadar lasati mortii sa plece linistiti acolo unde trebuie sa se duca. Nu va agatati de ei, nu ii retineti prin suferintele si regretele voastre, ii deranjati si ii impiedicati sa se elibereze.
Rugati-va pentru ei, trimiteti-le dragostea voastra, gandurile voastre bune si doriti ca ei sa se elibereze si sa se ridice din ce in ce mai mult in lumina. Daca ii iubiti cu adevarat, sa stiti ca intr-o zi veti fi cu ei. Acesta este adevarul. Acolo unde este dragostea voastra, acolo veti fi si voi intr-o zi. Sanda Stefan Am copiat acest pasaj pe care il consider credibil. Acum patru ani a murit mama. Avea 90 de ani dar nu puteam sa ma obisnuiesc cu ideea ca va disparea. Fiecare isi iubeste mama intr-un fel al sau. Eu nu ma puteam dezlipi de marginea patului unde zacea de peste trei luni de zile. Niciodata nu m-am rugat mai mult ca timp si ca intensitate in simtamant ca atunci. Trecusera doua zile si ea nici nu-si revenea din coma dar nici nu pleca. A venit o sora de a mea cu inca o femeie si m-au ridicat de langa pat si m-au trimis acasa, adica alaturi. Am cazut intr-un somn adanc, am visat ceva care nu se poate scrie in cuvinte. Nu trecusera 15 minute de cand adormisem. Sora mea ma trezise brusc: "poti sa vii ca s-a sfarsit!" Dar in principiu, eu cred ca ultima rasuflare e de fapt moartea. Mie nu mi-e teama de ea, sunt prietena intima cu ea de peste 69 de ani si de fiecare data cand adorm ii spun si ei noapte buna si cu gandul la Dumnezeul meu, sper sa ma trezesc a doua zi! Raporteaza abuz de limbaj
Nimic nu-i imposibil pana nu devine imposibil!
Gresim ca sa avem ce sa iertam!
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 13:50
Moartea este o eliberare ! Plecam spre nicaieri si scapam de lumea asta in care traim intr-o continua promiscuitate alaturi de niste specimene care nu reusesc sa treaca de un anumit nivel de intelegere ! Nu poti sa traiesti la infinit printre oameni-plante -simti nevoia sa comunici-preferi sa pleci ...sa te intorci de unde ai venit, sa traiesti in eternitatea de dinainte de a te naste . Era atat de placut , acum traiesc un vis urat , marcat de instincte primare -instincte care ma tin prizonier, in acest timp si spatiu-aceasta alternativa a eternitatii sufletului meu , ca entitate pamanteana ! As vrea sa plec acolo unde-mi este locul -sa scap de lumea asta mizerabila - o lume "inventata "de un dumnezeu malefic !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 14:13
Interesant subiect Ipu, nu cred sa capeti injuraturi pentru ca , desi avem viziuni diferite asupra vietii, cu totii suntem constienti ca aceasta se va finaliza aici prin moarte.Pentru a nu deranja pe cineva cu pareri proprii, vreau sa redau cateva fragmente dintr-o cateheza a Mons. Raffaello Martinelli, primatul bisericii ,,Sfintii Ambrozie si Carol'' din Roma:
Care este sensul mor�ii? * Ast�zi se tinde s� se cenzureze sau se �nl�ture aceast� realitate a vie�ii umane. Chiar �i numai g�ndul la moarte provoac� nelini�te. Neg�ndind la ea, se consider� c� se �ndep�rteaz� sau se �nvinge. �n realitate ea, inexorabil�, vine �i poate s� vin� �n orice moment, la orice v�rst� a persoanei, �n orice condi�ie s-ar afla. *Pentru orice fiin�� uman�, moartea este: - semnul c� suntem oameni; ea apar�ine condi�iei umane - sf�r�itul vie�ii p�m�nte�ti - o poart� care �nchide un mod de a tr�i pentru a deschide un alt mod: nu este sf�r�itul a toate - o chemare la �n�elepciunea de a tr�i bine timpul pe care-l avem la dispozi�ie - un mod de a realiza o egalitate fundamental� �ntre to�i, dincolo de apartenen�e sociale, condi�ii economice, capacit��i culturale. * Pentru cre�tin moartea este luminat� de cuv�ntul lui Dumnezeu care ne ofer� o lumin� care lumineaz� �i m�ng�ie. Moartea devine astfel: - o �ncheiere a vie�ii omului ca timp deschis pentru a primi sau a refuza iubirea lui Dumnezeu �n Cristos - o �ncepere a vie�ii ve�nice, adic� acea tr�ire nou� �i pentru totdeauna care �ncepe dup� aceast� via�� p�m�nteasc� - o �nt�lnire a lui Dumnezeu, Tat� �i Judec�tor - un posibil mod pentru a exprima un act de ascultare �i de iubire fa�� de Tat�l, dup� exemplul lui Cristos. * Tocmai datorit� acestei viziuni cre�tine a mor�ii sf�ntul Francisc de Assisi putea s� exclame �n C�ntarea creaturilor: "L�udat s� fii, Domnul meu, pentru sora noastr� moartea trupeasc�" (Fonti Francescane, 263). Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 14:25
Ipu-le te fr�m�nt� multe, dar nu spui nimic despre ele.
Ce este moartea ?...parafraz�nd pe cineva ce-i accept concep�iile �ntr-un procent considerabil, se poate spune c� moartea, este singura certitudine dintr-o infinitate de incertitudini ale vie�ii. alergi dupe concluziile altora , cum alearg� vi�elul dup� ���a vacii !...no ofence, a�a mi te-am imaginat pe moment.
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 14:42
De la: mytcor, la data 2010-05-23 14:25:19Ipu-le te fr�m�nt� multe, dar nu spui nimic despre ele. Nu fi rautacios, Mytcor! Noua ne convine ca ne da de lucru (de gandit) si fara sa-i citim propriile-i pareri pe care, sunt sigura ca le va scrie.
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 14:45
De la: norinmunti, la data 2010-05-23 14:42:34De la: mytcor, la data 2010-05-23 14:25:19Ipu-le te fr�m�nt� multe, dar nu spui nimic despre ele. a�a de-a surda ?...aiasta-i dat de "lucru" ?...
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 15:01
De la: mytcor, la data 2010-05-23 14:45:24De la: norinmunti, la data 2010-05-23 14:42:34De la: mytcor, la data 2010-05-23 14:25:19Ipu-le te fr�m�nt� multe, dar nu spui nimic despre ele. Uite, pana iti trece supararea pe IPU, (sau poate nici nu e suparare ci doar asa, un fel de atentionare), o sa scriu o intamplare pe care am scris-o si cand ma contraziceam cu gabigabi pe un topic "pretentios". Am cautat fisa medicala pe care o pastrez si acum ca am date importante in ea. Deci, avand o criza de spasmofilie am intrat in coma. Facusem o baie mai fierbinte si dintr-o data mi-am dat seama ca nu mai pot vorbi si nici misca. Eram pe canapea, in fata mea pe peretele opus : pendulul. Ultima data l-am memorat ca fiind 14,43 si am vrut sa strig la fiica mea dar nu am mai putut. Nu stiu ce s-a intamplat ca nu am vazut nici luminita, nici tunelul, absolut nimic. Nici negrul acela absolut, dar nici nu am avut intuitia sa ma gandesc la faptul ca mor. Mi-am revenit singura. Acele pendulului aratu 15,25. Singurul lucru constient retinut de mine au fost cele doua "timpuri" aratate de ceas. Asa ca atunci cand dai sa pleci, nu-ti iese nimeni in cale si nici nu te ia de mana sa te treaca Stixul!
|
|
|
|
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 16:23
De la: mytcor, la data 2010-05-23 14:25:19Ipu-le te fr�m�nt� multe, dar nu spui nimic despre ele. Nu "parafraza 'pe nimeni von myt! Parerea ta! Ca o sa vina si a mea! Fii sigur!
Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
|
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 16:50
"alergi dupe concluziile altora , cum alearg� vi�elul dup� ���a vacii !...no ofence, a�a mi te-am imaginat pe moment."
- Was ist das? Das ist caracter? - Nain ,ist' balsoi guguman"!
|
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 20:20
De la: IPU, la data 2010-05-23 16:50:28"alergi dupe concluziile altora , cum alearg� vi�elul dup� ���a vacii !...no ofence, a�a mi te-am imaginat pe moment." Before the mighty land of Egypt Reared its golden mask of death In the land between two rivers Lived a king named Gilgamesh Long ago, far away Ancient whispers formed of clay So true , yes it�s true Cruel was he to all his subjects For mighty was this Gilgamesh Strongest man in all of Uruk Citizen in great distress Mighty king Gilgamesh Ruled his city all oppressed So true yes it�s true. And so the people cried to Anu To put an end to Gilgamesh Anu summoned great Aruru To put an end to Gilgamesh Aruru made the beast Enkidu To put an end to Gilgamesh . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 21:03
De la: mytcor, la data 2010-05-23 20:20:44De la: IPU, la data 2010-05-23 16:50:28"alergi dupe concluziile altora , cum alearg� vi�elul dup� ���a vacii !...no ofence, a�a mi te-am imaginat pe moment." Ja......ja ......nicht .....nicht! Numai trimiteri! Pentru cei ce nu "sprache" english: Ca in biblie!
|
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 21:12
De la: IPU, la data 2010-05-23 21:03:38De la: mytcor, la data 2010-05-23 20:20:44De la: IPU, la data 2010-05-23 16:50:28"alergi dupe concluziile altora , cum alearg� vi�elul dup� ���a vacii !...no ofence, a�a mi te-am imaginat pe moment." www.youtube.com/watch?v=hcCMnzFwtEM&feature=related Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 21:21
De la: mytcor, la data 2010-05-23 21:12:54De la: IPU, la data 2010-05-23 21:03:38De la: mytcor, la data 2010-05-23 20:20:44De la: IPU, la data 2010-05-23 16:50:28"alergi dupe concluziile altora , cum alearg� vi�elul dup� ���a vacii !...no ofence, a�a mi te-am imaginat pe moment." Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 22:31
De la: IPU, la data 2010-05-23 21:21:51De la: mytcor, la data 2010-05-23 21:12:54De la: IPU, la data 2010-05-23 21:03:38De la: mytcor, la data 2010-05-23 20:20:44De la: IPU, la data 2010-05-23 16:50:28"alergi dupe concluziile altora , cum alearg� vi�elul dup� ���a vacii !...no ofence, a�a mi te-am imaginat pe moment." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 23:25
.........Nu uiti usor! Subliminalul este usor de decriptat!
Acum e usor, s-o faci ... Sa experimentezi pe altii ..............Eu inteleg Altul insa nu o va face!............ In viitor............! Aluzia nu te scapa de" Ego-ul"chinuit! Trebuie sa te ingrijoreze "calea" aleasa! [nu e un sfat ]
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 03:44
Depinde de moarte:
moartea fizica; moartea clinica; sinucidere; omor; moarte lenta; moarte rapida; la care moarte se face referire?...poti fi viu si mort pe dinauntru!!!
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Fosta membra 9am.ro 1191 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: Vaslui |
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 04:49
,,Ca o concluzie, deci, dupa moarte, omul trebuie sa suporte in planul astral tot raul pe care l-a facut altora, sa sufere pentru toate greselile faptuite. Aceasta nu inseamna ca Inteligenta Cosmica vrea sa se razbune sau sa-l pedepseasca; ea doreste ca el sa devina perfect constient de tot ceea ce a facut pe pamant, pentru ca, adesea, el a facut sa sufere anumite fiinte fara macar sa-si dea seama si aceasta ignoranta este inacceptabila, ea impiedicandu-l sa evolueze. Apoi, urmeaza reincarnarea, corectarea si avansarea pe drumul evolutiei.
Totul in viata se inregistreza, trebuie sa platim in planul astral pentru fiecare greseala pe care am comis-o aici pe Pamant. Nu se poate scapa nici chiar de regretele si suferintele celor vii care au ramas pe Pamant, ele sunt un chin pentru cei morti.'' Fratioare,mare dreptate ai,cum le spui tu,bobocule,ptiu,ptiu,mai rar cineva Sa fii iubit Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=6hriHT00jYw
RADU_MAMII
EROII NU MOR NICIODATA,NIMIC DIN CE E ROMANESC,NU PIERE
RADU_MAMII------http://www.youtube.com/watch?v=KV86OxVkse4-----RADU_MAMII-
|
|
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 04:56
"Omul este o forta complexa. Desi putini dintre noi cunosc sau vor sa recunoasca acest fapt, fiinta umana nu se reduce numai la limita perceptiilor sale la un nivel obisnuit. In fiinta umana se imbina trei componente corpul fizic sau invelisul material pe care-l abandonam mortii ca pe o haina uzata, corpurile subtile, invizibile simturilor obisnuite, care insotesc sufletul, evolueaza si se purifica odata cu acesta si sinele suprem (spiritul) sau centrul de forta al fiintei noastre, focarul constiintei.
Spiritul plus sufletul reprezinta de fapt, un om dezincarnat. Rand pe rand fiecare dintre noi, prin moarte, ajungem la viata eterna, apoi o noua nastere ne readuce pe Pamant, pentru a incepe lupta cu existenta."
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
|
|
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 11:51
...m�, voi doi a�i f�cut cercetri aprofundate pe fazani,
acum ne da�i lec�ii despre moarte Ok, dar mai �nt�i s� ne spune�i cum v-a�i asasinat conlocuitorii f�z�n�riei !... �i ce metod� a�i folosit ....
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 20:20
hei, IPULE ! excelent !
|
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 20:28
De la: mytcor, la data 2010-05-24 11:51:47...m�, voi doi a�i f�cut cercetri aprofundate pe fazani, nu noi i-am asasinat,pt. ca sint niste sinucigasi adevarati...sint din mafie!!!
-Sa rad mult si des;
|
|
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 20:51
Foarte mult material care iti incita imaginatia. Ii respect pe toti care au scris pana acum. Eu am parerea proprie ca atata timp cat nu avem informatii concrete de "Dincolo" nu pot decat sa scriu si eu elucubratii in functie de cum sunt dispusa la un moment dat. Daca nu ar fi sa-i respect pe toti care cred in ceea ce au scris, as putea sa demontez multe idei, dar nu o fac. As dori totusi sa aflu cazuri concrete de la cei care "au fost si s-au reintors". Mintea noastra cauta mereu ceva care sa ne inspaimante de ceea ce ne asteapta daca in aceasta lume nu suntem corecti fata de sine si de restul lumii.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 20:57
De la: mytcor, la data 2010-05-24 11:51:47...m�, voi doi a�i f�cut cercetri aprofundate pe fazani, Spune-ne tu ca erai pe aici. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2055 mesaje Membru din: 21/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 20:57
Moartea e un abis, �n care de�i �tim c� trebuie s� p�trundem cu to�ii, de c�te ori intr� acolo cineva drag �i apropiat, �n noi, cei r�ma�i pe marginea pr�pastiei, se sf�ie sufletul de team�, jale, disperare. Toate ra�ionamentele se sf�r�esc la acest mal �i-�i vine doar s� strigi dup� un ajutor, care nu poate veni de nic�ieri. Singura salvare, singura m�ng�iere ar putea fi credin�a, dar cineva care n-are nici lum�narea asta �n m�n�, acela pur �i simplu poate s� �nnebuneasc� la g�ndul nop�ii ve�nice.
|
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 21:09
De la: Albinuta, la data 2010-05-24 20:57:25Moartea e un abis, �n care de�i �tim c� trebuie s� p�trundem cu to�ii, de c�te ori intr� acolo cineva drag �i apropiat, �n noi, cei r�ma�i pe marginea pr�pastiei, se sf�ie sufletul de team�, jale, disperare. Toate ra�ionamentele se sf�r�esc la acest mal �i-�i vine doar s� strigi dup� un ajutor, care nu poate veni de nic�ieri. Singura salvare, singura m�ng�iere ar putea fi credin�a, dar cineva care n-are nici lum�narea asta �n m�n�, acela pur �i simplu poate s� �nnebuneasc� la g�ndul nop�ii ve�nice. Da, e o parere proprie in ceea ce priveste faptul ca daca nu crezi te sperie moartea! Atata timp cat toata viata esti constient ca exista si acest sfarsit, nu inteleg de ce trebuie sa ne sperie. In ce sens? Ca nu vom lua examenul din prima incercare? Daca am constientiza faptul ca nu avem nimic concret de ceea ce ne asteapta intr-o alta lume am deveni anosti pentru ca nu am mai avea subiecte la care sa punem mintea la treaba si imaginatia ar intra in hibernare. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 22:38
Asculta si citeste totodata:
www.youtube.com/watch?v=wWuR6r1Uvxs&feature=related De cite ori te-ai sculat noaptea si te-ai intrebat ce va fi cind o sa urmezi tu? Ai incercat sa nu te mai gindesti la sfirsitul tau aminind momentul ! Te ia cu friguri bunaoara si apoi incerci sa alungi ce-ti inchipui. Cum sa te vezi pus intr-un cosgiug, intr-o groapa adinca de 2 metri,si cu atita pamint pe tine? Si ce mai conteaza? Nu. Probabil ca nu! Nu mai conteaza! Urmeaza noaptea eterna cind ce ti-a animat corpul cind te-ai nascut se stinge pentru totdeauna? Ce ste moartea ? O boala? O informatie inscrisa in ADN-ul fiecaruia, care se activeaza la un moment dat? Si daca este asa ,DE CE? Urmeaza sa urcam la un nivel spiritual superior,in alta dimensiune?Avansam ca entitati energetice? Experimentam dimensiunea si materia asta ? Suntem propria noastra inventie,si ca sa nu ne plictisim trecem prin toate dimensiiunile universului experimentind o infinitate de stari? Ne resetam din placerea de a nu ne mai aminti aproape totul? SAU suntem simple instrumente in mina sortii! SAU ,,cineva" mult ma avansat ,, se joaca" cu noi ,ca niste papusi atirnate de niste sfori manevrabile! Ce este pina la urma ,,sfirsitul" nostru? Probabil ca vom afla cindva,sau nu vom stii nimic, si vom trai si muri tot timpul,schimbind generatiile si chinuindu-ne mereu aceeasi intrebare:Ce este moartea si ce reprezinta ea? Poate ca unii,,stiu" foarte bine ,avind revelatia raspunsului,trecnd prin starea de ,,la limita frontierei", VAZIND CE TREBUEIE SA VADA! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 22:49
De la: IPU, la data 2010-05-24 22:38:36Asculta si citeste totodata: Si daca e ceva normal, de ce exista teama puternic ancestrala impotriva disparitiei? Cum se explica aceasta teama ,care este totusi un program de siguranta . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Mai 2010, ora 17:10
De la: norinmunti, la data 2010-05-24 20:51:16Foarte mult material care iti incita imaginatia. Ii respect pe toti care au scris pana acum. Eu am parerea proprie ca atata timp cat nu avem informatii concrete de "Dincolo" nu pot decat sa scriu si eu elucubratii in functie de cum sunt dispusa la un moment dat. Daca nu ar fi sa-i respect pe toti care cred in ceea ce au scris, as putea sa demontez multe idei, dar nu o fac. As dori totusi sa aflu cazuri concrete de la cei care "au fost si s-au reintors". Mintea noastra cauta mereu ceva care sa ne inspaimante de ceea ce ne asteapta daca in aceasta lume nu suntem corecti fata de sine si de restul lumii. eu cred ca cei care au scris pina acum, au transmis cite ceva din propria lor experienta, vis-a - vis de subiect si deci, NU sunt Elucubratii ,ci o traire personala ! nu cred ca face cineva literatura pe aici ! si iata una, traita de mine: dupa 3 zile de priveghi ,la moartea tatalui meu, obosita, adorm si ma visez impreuna cu el in statia de tramvai ,la Cismigiu ....asteptam sa vina si il vedeam cum sta la stop si nu mai ajungea nicicum ....tata ,plictisit ,se duce la gardul de fier al parcului Cismigiu ,uitindu-se la cei ce se plimbau pe alei ....eu, cu ochii dupa tramvai,nu sunt foarte atenta la el, dar cind intorc privirea spre el , era dincolo de gard, imbracat intr-un costum alb de sport....aparuse nu stiu de unde un teren de tenis si baieti si fete jucau tenis....tata era cu mult mai tinar si eu, mirata, chiar uluita, il intreb: Ce Faci ? si el imi spune : du-te acasa ,gabisor, eu ramin aici unde e atit de bine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Mai 2010, ora 18:00
De la: gabigabi, la data 2010-05-25 17:10:55De la: norinmunti, la data 2010-05-24 20:51:16Foarte mult material care iti incita imaginatia. Ii respect pe toti care au scris pana acum. Eu am parerea proprie ca atata timp cat nu avem informatii concrete de "Dincolo" nu pot decat sa scriu si eu elucubratii in functie de cum sunt dispusa la un moment dat. Daca nu ar fi sa-i respect pe toti care cred in ceea ce au scris, as putea sa demontez multe idei, dar nu o fac. As dori totusi sa aflu cazuri concrete de la cei care "au fost si s-au reintors". Mintea noastra cauta mereu ceva care sa ne inspaimante de ceea ce ne asteapta daca in aceasta lume nu suntem corecti fata de sine si de restul lumii. Asa e ,nu e literatura sunt experiente traite! Tata a murit in miinile mele dupa ce l-am rugat sa se linisteasca si ca voi fi alaturi de el pina la capat. Dealtfel era pe aparat de respirat cind l-am adus de la Bucuresti cu salvarea. I-am vorbit tot timpul si asistentul care era insotitor pe salvarea care-l ducea acasa a considerat sa-i scoata masca de oxigen.Nu mai era nimic de facut de aceea i-l duceam acasa,luasera toti mina de pe el invocind ca nu mai e nimic de facut.Cert e ca odata ajuns la casa lu ide la tara unde traise, si pus in patul lui a murit ca un copil mic ,eu fiind impresionat de culorile pale prin care trecea. Nu-mi venea sa cred ca se intimpla.A respirat pina acasa si cind a auzit ,ca eu i vorbeam tot timpul,ca a ajuns acasa s-a lasat in ghearele mortii.De atunci l-am visat in diferite ipostaze,asa de adevarate ca am ramas uimit,unele chiar prevestitoare.In prima noapte de priveghi am stat linga el si-i pipaiam miinile care se intareau ,cu cit treea timpul. El care atunci cind eram mic nu dormea noaptea si-mi asculta respiratia cu frica de a nu se opri. Sper din tot sufletul ca a ajuns unde trebui,sa-i fie bine. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|