Info
x
Poezii religioase
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:42
~Dă-mi astăzi~
Dă-mi astăzi acești trandafiri albi,curați Pe care vrei să mi-i pui într-o zi pe mormânt. Rânduiește-mi acești crini ai dragostei În vasul meu cel mai prețios. Dă-mi-i încă astăzi,când parfumul lor Poate să-mi înfrumusețeze viața și să-mi facă bucurie Dă-mi-i astăzi când inima mea Se mistuie prin lipsa dragostei. Iar acest gard de spini pe care mi-l dai acuma Plantează-l mai bine în locul lor pe mormânt Într-o zi nu voi mai ști nimic de trandafirii tăi, Și tufișul tău de spini nu-mi vor mai face inima sa sufere... |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:43
De azi renunt la lumea ta pamant! (pt Botez)
Cită dAnNa wrote 9 luni în urmă De azi renunt la lumea ta pamant Si vraja umbrei tale pe veci o dau uitarii. De ce sa-nalt discretul tau avant? De azi renunt la lumea ta pamant Ce ma hranesti cu fructele-nselarii. De vatra ta eu inima-mi dezleg Si sting cu lacrimi flacara nestinsa. Ce-ai mai putea sa-mi dai pamant desert? De vatra ta eu inima-mi dezleg Chiar daca toti caldura ta o canta. Renunt la-nfioratul tau tumult Ce curge larg spre portile cetatii. As mai putea chemarea sa-ti ascult Ucigator viteaz al rautatii? Renunt la fericirea ta de-un ceas Ce-n urma e-o comoara de manie Sa vand eu oare tot ce-a mai ramas? Renunt la fericirea ta de-un ceas Decat se pierd divina vesnicie. Renunt la slava ta, pamant pustiu! Mai mult iubesc a spinilor cununa. Ah! Pretul ei! De ce atatia nu il stiu? Renunt la slava ta pamant pustiu Caci cea din ceruri e nespus mai buna. Azi las in urma cantul tau strain. Mi-e mai aproape harfa adorarii! Voi n-auziti ecoul ei divin? Azi las in urma cantau tau strain Pamant al ratacirii si-al pierzarii. De-acum doresc vesmantul de lumina Si zborul catre curtile de sus. Unde-as gasi iubire mai senina? De-acum doresc vesmantul de lumina Si BUCURIA MEA, HRISTOS ISUS! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:43
Mai presus chiar si de ingeri
Tu m-ai ales doar pe mine, sa fim mereu alaturi in cer - o Mireasa si un Mire. La Calvar ai semnat contractul, chiar cu propriul Tau sange, ca sa-mi deschizi poarta in palatul, unde e doar fericire si pace. Ce sa zic la atata-ndurare? Nu am cum sa-Ti rasplatesc... As vrea sa spun cat e de mare, insa cuvintele-mi lipsesc... Vin sa-Ti cant cu adorare, frumosule Crin imaculat. Tu esti al vietii mele soare, o, Mire drag, ce-ai fost junghiat! Cine se compara cu Tine? Si cine ma pretuieste asa? Doar Tu ai stins dorul din mine. Te iubesc cu toata inima mea! Nu ma uimeste tot ce-mi daruiesti, cat ceea ce esti Tu pentru mine, si tot mai mult ma minunez la gandul ce sunt eu pentru Tine. Deabea astept sa Te-ntalnesc si sa Te vad fata-n fata, cu lacrimi sa Iti cad la piept, cand Te-aud numindu-ma "Mireasa". Aceea zi eu o astept in valea plina de suspine. Ma doare inima in piept, cand vad atat pacat in lume. Mire sfant, atatia oameni sunt chinuiti si-ndurerati. Atatia Te cheama cu gemete sa vi si sa ne duci acasŽ. Nu stiu cand vei reveni, si cand lupta va avea preget, dar cand ma privesti, sa sti, eu sunt aici si Te astept! Cu drag Mireasa Ta Amin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:44
Scrisoarea Miresei
Iubite Mire, Au trecut ani de-a randul decand ma aflu pe pamant. Am avut bucurii si necazuri - astfel am ajuns ceea ce sant. Am fost un copil nevinovat la inceputul vietii pamantesti. Dar a urmat si-un timp intunecat, pentru care a trebuit sa patimesti... Un timp in care Te-am parasit si m-am vandut vrajmasului... Dar pentru asta, Tu ai platit, ca sa-apartin din nou cerului. "Te iubesc" - asa ai scris unui copil fugar ca mine... dar nu oricum, ci ca-ntrun vis ce nimeni nu poate-a descrie: Sangele Tau a fost cerneala, iar hartia a fost o cruce... M-a coplesit deplin iubirea Ta si m-am intors din nou la Tine. Ai refacut din nou relatia ce-o aveam noi altadata... prin jertfa Mi-ai dat neprihanirea, sa fiu din nou nevinovata. De-atunci in toate zaresc nemarginita Ta iubire. In fiecare zi imi arati, ce mult insemn eu pentru Tine. Chiar daca nu Te pot atinge cu mainile ce am aici - Tu imi atingi duhul din mine si simt cum sufletu-mi ridici. Ochii mei de carne n-ar resista sa priveasca intreaga Ta splendoare, dar cu ochii credintei privesc natura si pe Tine Te zaresc in toate. Orice susur e-a Ta voce, care imi vorbeste lin. Si in lumina stelelor falnice Te vad cum imi zambesti senin. Eu poate nu Te-aud vorbind, precum Adam odinioara, si totusi Te-aud deslusit in orice tunet, care rasuna. In fiecare zi imi dovedesti, ca ramai mereu credincios. Chiar daca uneori nu Te-nteleg - tot ce faci Tu, e cu folos. In loc sa-mi dai pedeapsa pentru tot ce-am facut rau, Tu m-ai adus din nou la viata, stergand pe veci pacatul meu. Chiar si de-atunci s-a mai intamplat, ca sa Te intristez mereu... si Tu tot mai mult in har m-ai imbracat, ca sa raman cu orice pret al Tau. Nu-ncetez a ma minuna: Ce Te-a facut atunci pe Tine, ca sa iei cu buna voie hotararea de a ma salva pe mine? Nu era Tatal oare in stare sa-Ti creeze simplu o mireasa? El, Care-a facut falnici ingeri si care-a dat tuturor viata... Ai fi putut sa-L rogi sa faca asta pentru Tine, si sa ma lasi in pacat sa mor, fara sa-Ti pese ca iadul ma-nghite. Cum de-ati ales mai bine sa suferiti amandoi cumplit? Tu ai fost tratat ca un caine si Tatal totul a privit... Ai rabdat sete si foame, lacrimi, truda si-oboseala, nuiele, spini si patru piroane - ca un nemernic sa nu moara... Chiar nu era nimic mai frumos printre toate ce-ai creat, ca sa fii fost mai valoros decat un om prins in pacat? Mai presus chiar si de ingeri Tu m-ai ales doar pe mine, sa Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:45
Dureri, necazuri, boli si rani sunt parte din a ta prelucrare. Atat suferinti, cat si mangaieri te-ajuta sa-naintezi pe cale. Astfel, tot mai mult tu sameni cu starea hotarata de Mine. Mult nedoritele-ncercari conduc la frumuseti divine. Insa, cat traiesti pe pamant, multe raspunsuri nu-ti vor fi spuse, ca sa traiesti pe deplin crezand, chiar daca-acum nu-ntelegi multe. La capatul alergarii vei pricepe, dece-ai trecut prin atatea aici jos. Dar pana-atunci, in Mine te-ncrede, ca Eu nu fac nimica fara rost!" Amin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:46
Pictorul
Cită deea23 wrote acum 14 zile în urmă "Nu-nteleg pe Dumnezeu!" - Asa se tanguieste omul. Ganduri negre se lupta-n el, ca sa obtina deplin controlul. "Nu mi-a promis El oare ca nicidecum nu ma va lasa? Ca va fii mereu cu mine si zi si noapte ma va veghea? Cum dar de ingaduie, ca sa mi se-ntample-atatea? Chinuri si dureri trimite - ce rost sa aiva toate-acestea? Nu vad in ele nici un scop, doar confusie cumplita. Ce mult doresc, macar un strop din mangaierea fagaduita!" Pana la cer acest planset ajunge, la tronul Celui, Ce se-ndura, al mangaierii Tata dulce, Care rugaciunile-asculta. Si in mila Sa cea mare intinde mana de-ajutor, sa dea credinta si rabdare, potolind al omului tainic dor. Un indemn patrunde la om, ce ii va deschide ochii: "Du-te, cauta un pictor si analizeaza-i pasii: Priveste-i felul de lucrare - spune dar: Ce intelegi din tot ce el acolo face? Descrie ceea, ce tu vezi." "Doamne, nu vad nimic frumos in lucrarea mainilor lui... doar niste pete fara folos, de care nu-i pasa nimanui. Parca aiurea se trudeste, facand risipa de culori. Nimic, nimic nu potriveste in acest strident tablou." Tatal zambeste, si continua cu lectia de intelepciune: "Fiule, e o greseala - nimic nu-i fara rost in lume. Tu vezi si pricepi doar atat, cat vezi in momentul de fata - insa pictorul vede mai mult: el vede pictura, ce-o sa iasa. El a planificat totul, pana-n cel mai mic amanunt. In mintea sa, el vede tabloul si stie exact ce-are de facut. Aceste petece colorate, ce pentru tine nu-nseamna nimic - ele toate din tablou fac parte, si din drumul spre-un bun sfarsit. Pictorul acest lucru stie, fiindca el este acel, ce a pus schita pe hartie - tu nu vezi, ce vede el. Astfel tu nu poti pricepe, ceea ce face el acum - doar cand lucrarea se incheie, ai sa-ntelegi ca totul a fost bun... Iar acuma, i-a bine seama la lectia din acest exemplu: tu vezi doar pana-n clipa de fata, insa Eu, sa sti, vad totul! Eu am intocmit planul pentru intreaga-ti vietuire. Cu mult Žnainte ca sa pasesti pamantul, ti-am scris in carte toate zilele. Si dupa telul desavarsit, ce pentru tine am planificat, ca sa il poti infaptui, cu tot ce-i necesar Eu te-am inzestrat. Tu-ti masori anii pamantesti de la inceput Žnainte, insa, Eu din infinit privesc, unde vreau sa-ajungi cu bine. Si privind mereu spre tinta, la care vreau sa te conduc, Eu te modelez intr-una, prin toate cele, ce-ai vazut: Dureri, necazuri, boli si rani sunt parte din a ta prelucrare. Atat suferinti, Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:47
continuare,
De azi el are-un loc in cer, si-acolo comori nemaivazute. El va fii partasi cu ingeri si nici o povara n-o sa-l mai chinuie. Cei ce pe Isus L-au cautat doar pentru vindecari sau hrana, asta e tot ce ei au capatat... insa pe Zacheu alt scop il mana: El a cautat un Salvator, si un Salvator el a aflat... nu doar un doctor sau hranitor, ci mantuirea in casa lui a intrat. Poate esti si tu un Zacheu, ce te-apasa greu povara... Chiar tie iti spune Dumnezeu: "Astazi vreau sa intru-n casa ta!" Amin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:48
Bucuria lui Zacheu
Cită deea23 wrote acum 14 zile în urmă Multimea locul impresoara - O veste in Ierihon a patruns: ca pe-acolo, urmat de multa gloata, are sa treaca vestitul Isus. Oamenii se imbulzesc ca sa-L vada cat mai bine. Multi din ei vindecare doresc, altii - sa vada vreo minune. Doar un om, mic la-naltime, de nimeni bagat in seama, intr-un dud ascuns se tine, ca si el pe Isus sa vada. Un dor nespus l-a impins, s-alerge la-cel loc Žnainte, fiindca gloata de Isus l-a despartit, dar vruia neaparat a-L cunoaste. Cum a ajuns acest dor in bogatul vames Zacheu? Ce i-a produs acest fior, sa-L caute pe Fiul lui Dumnezeu? Auzi vorbind de El - cum pe bolnavi tamadui, cum facea minuni fara numar si paini si pesti le inmulti. De asta are Zacheu nevoie? Scriptura nu-l declara bolnav... si nici de paine el lipsa nu duce, pentru ca e un om bogat... Vrea si el minuni sa vada? Sau sa-L ispiteasca chiar, cum Fariseii mereu incearca, ca sa Il prinda, odata macar? Nu - ci vamesul Zacheu a mai auzit ceva: cum Printul slavei, venit din cer, pacatele oamenilor le ierta. Tot mereu se-auzeau cuvintele: "Pacatele iertate-ti sant!" Singur Isus poate asta a zice. Doreste si Zacheu acest cuvant. Pe el apasa greu povara pacatelor, ce le-a facut. El stie, ca doar Isus e-Acela cu puterea sa stearga orice trecut. Intr-adevar, chiar daca-ai fii cel mai bogat om din lume... daca n-ai iertare, sa sti: nu ai nici pace, nici fericire. Fiindca pacatul, oricat de mic, apasa si raneste greu. Te framanta noapte si zi. Acest chin are si Zacheu. La Isus acum el priveste, din dudul in care s-a urcat, dar nicidecum nu indrazneste, macar un cuvant spre El a striga. Insa Isus, ii cunoaste dorul. De mult pe Zacheu il are-n plan. Privirea si-o-ndreapta spre pacatosul, care n-asteapta nimic, decat har: "Zachee, da-te jos degraba! Azi Eu intru-n casa ta! Vrea s-aduc a Mea primavara in sufletul tau si inima ta!" Prea putin Ii pasa Lui Isus, cum oamenii Il critica. Judecata din ei cuvantul si-a spus, dar El pe pacatosi ridica. Si Zacheu Il primeste, dar nu oricum: ci fericit. Si dece? Isus nu-i daruieste nici bani, nici averi...ce l-a-mplinit? Iata taina, ce fericeste pe fiecare sincer Zacheu: El stie ca-acuma se numeste copil adevarat de Dumnezeu. Acum el bucuros imparte averea sa la saraci... el, care cu putin inainte a napustit pe mici si mari. Fiindca stie ca a primit o comoara mult mai de pret: Vamesul Zacheu a fost mantuit prin al Domnului har maret! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:50
continuare,Dar, cu toate-acestea - uite:
Ti s-a intamplat ceva? Vezi tu vreo rana pe tine, sau o zgarietura macar? Deacea te-am ajutat doar in ultima instanta: ca sa vezi, caci chiar si-atuncea te pot scapa nevatamata! Astfel, toti Mi-au vazut puterea, ca sa se increada-n Mine! Eu totdeauna lucrez asa, cum gloria Mea straluceste mai bine! Ce slava ar fi fost aceasta s-alung lupul de departe? Nimeni n-ar fi stiut atuncea, la ce e Pastoru-n stare..." Deci, cand nu mai ai speranta, si izbavirea tot nu vine - sa sti: Domnul putin te lasa, caci are planuri mai mari cu tine! Multumeste-I cu rabdare, si fi mereu increzator, fiindca Domnul vrea prin tine sa-Si arate slava Sa oamenilor! Caci, cu cat e valul mai mare, si incercarea cu cat e mai grea, cu-atat mai frumoasa-i a ta salvare, si mai clar se vede marirea Sa! Amin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:51
Incredere neclintita
Cită deea23 wrote acum 13 zile în urmă Linistita si senina paste oita pe camp. Ea nu are nici o grija si se bucura cantand, pentru ca Pastorul ei, cu un drag de nedescris, pe oite si mielusei le vegheaza neobosit. Nici o clipa nu se-abate a Sa privire de la oi. Le pazeste cu atentie, sa nu ajunga in nevoi. Insa - vai! - in departare doi ochi rautacios lucesc... vine lupul, setos dupa sange, s-aduca jale si bocet. El uraste pe Pastor, de-aceea se-apropie siret, ca sa faca rau oilor - comoara Lui cea mai de pret! Pastorul...nu e deloc surprins... cunoaste al lupului gand. Turmei Sale incepe a-i vorbi, sa se increada in El oricand: "Oitele Mele scumpe, si ai Mei dragi mielusei, orice ar fii sa se intample - sa nu va temeti, iubitii Mei! Chiar daca se pare candva, ca nu mai e salvare - cu voi sunt! Alungati frica! Eu pot sa va scap din toate!" Oile asculta cu speranta cuvintele de-ncurajare. Ele se simt in siguranta dup-o astfel de-mbarbatare. Dar, in urmatorul moment, zaresc lupul langa turma. Il privesc cu groaza-n piept, si cuvintele Pastorului...le uita. Lupul paseste spre oaia, care asa de vesela canta, cu o privire inspaimantatoare, cu dintii gata de-a musca. Oaia, tremurand de frica, se indreapta spre Pastor, si cu disperare striga: "Pastorule, ajutor!" Pastorul, frant de mila, priveste duios inspre ea, dar, nu misca nici o mana, ci Isi repeta doar promisiunea: "Aminteste-ti ce ti-am vorbit, chiar cu o clipa inainte - inca odata iti promit ca nici un rau n-o sa ti se-ntample! Increde-te pe deplin in Mine si in Cuvantul ce ti-am dat! Lupul nu te va invinge! Sa te atinga, Eu nu-l las!" Si totusi, nu se linisteste oaia din a ei tumult. Chiar dupa aceste cuvinte, ea foarte tare se teme de lup. Cu fiecare pas ce-l face lupul groaznic catre ea, oita striga tot mai tare... iar Pastorul, Isi repeta mereu vorba. Doar in clipa cea mai din urma, cand lupul la oaie-a ajuns, cand ea deja-i simte suflarea calda, si ghiarele lui spre ea s-au intins, atunci Pastorul intervine, si cu-o singura lovitura El pe lup il invinge si de la turma il alunga. Acum, Isi strange oaia-n brate, care n-a-ncetat a tremura, si lacrimile i le sterge si iubitor ii spune-asa: "Oita Mea, nu ti-am zis Eu ca n-ai sa-ti pierzi a ta viata? Tu ai privit doar la lupul rau, si nu la promisiunea data... L-am lasat sa se apropie, cum mai mult nu se putea... Ghiara lui era deja pe tine, ca sa iti strapunga fata... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:51
Adevăratul credincios
Cită deea23 wrote acum 13 zile în urmă Adevăratul credincios, el este una cu Hristos (Efeseni 5:30) Făptură nouă pe pământ (2 Corinteni 5:17) Iertat, răscumpărat și sfânt (Coloseni 1:14; Efeseni.1:7; 1 Petru 1:1-2). Pe acest pământ un călător (Filipeni 3:20) Cu Dumnezeu un lucrător (1 Corinteni 3:9) Lumina lumii așa numit (Matei 5:14) De Hristos un nedespărțit (Romani 8:35). Ostaș ceresc e și trimis (2 Timotei 2:3; 2 Corinteni 5:20) Preot și împărat promis (Apocalipsa 5:10) E un ales, neprihănit (1 Petru 1:1; Romani 3:24) Cu Duhul Sfânt pecetluit (Efeseni 1:13). Mireasma lumii e mai spus (2 Corinteni 5:17) Iubit de Tatăl și Isus (Ioan 17:23) Un mântuit așa-i, să știi (Efeseni 2:8 ) Unul ce veșnic va trăi (Ioan 20:2) Amin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:52
Martori neobisnuiti
Cită deea23 wrote acum 13 zile în urmă Sa spuna-acuma ranile, ce legate mi-au fost: Cel, Ce a pus balsam pe ele, Cine a fost? Sa vorbeasca astazi dorul, ce mi-a fost alinat: La Cine atata usurare el a aflat? Marturiseste, tu durere, ce in mine nu mai esti: Cine ti-a spus, din al meu suflet ca sa iesi? Iar tu, boala, care mult de tot m-ai chinuit: La al Cui cuvant, din mine ai iesit? Suspin, ce in mine ardeai, si-mi produceai lacrimi fierbinti: Cine ti-a dat ordin din rai, ca sa te stingi? Frica, care m-ai cuprins, cu-ale tale fiori reci: Cine porunca a trimis, de la minŽ sa pleci? Incercari si valuri mari, ce peste mine ati venit, al Cui maiestos grai v-a linistit? Unde esti tu, disperare, ce in mine-ai locuit? Cine, sa ma lasi in pace ti-a poruncit? Si tu, cuget al meu, ce erai greu impovarat: Al Cui mila, de osanda te-a scapat? Suflete, ce erai in lume de multe patimi robit: Al Cui sange de-ntinaciune te-a albit? Vina, ce mi-ai apartinut, pacat, ce erai al meu: Cine v-a platit pretul in locul meu? Neprihanire, ce mi-ai fost data ca un dar nemeritat: Prin a Cui dureroasa jertfa te-am aflat? Cine mi te-a dat, bucurie, ce inima imi coplesesti? Si pe tine, pace, ce orice pricepere intreci? Viata vesnica, ce-mi esti fagaduita, comoara, ce m-astepti in cer de mult: Prin a Cui indurare mareata v-am obtinut? Moarte, unde-ti este boldul si puterea ce-ai avut? Lantul tau, Cine cu totul l-a rupt? La toate-aceste intrebari exista un singur raspuns: Cel, Ce face astfel de lucrari, e doar Isus! Intreaga mea faptura, pe care astazi o vedeti, dovedeste, c-al meu Tata e maret! Tot pamantul sa auda si sa i-a seama dar acum, ca Dumnezeu si astazi inca face minuni! Amin! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:53
Ca sa poti sfarsi...
Ca să poți sfârși cu bine a credinței alergare, ți se cere pân-la capăt stăruință și răbdare. Ca să porți izbândă-n luptă adevărului cea mare, să-ți aduni în suflet zilnic stăruință și răbdare. Ca să nu te copleșească vremurile de-ncercare, întărește-te-n credință, stăruință și răbdare. Când îți simți pe-al vieții umăr crucea mai apăsătoare, cere- I Domnului să-ți deie stăruință și răbdare. Când iubirea ta și mila trec prin încercări amare, nu uita, c-atunci se cere stăruință și răbdare. Ca să-ți crească viața nouă în Cristos, mai arzătoare, nu se poate decât dacă stăruiești și ai răbdare. Dacă vrei Cuvântul vieții să-l trăiești în ascultare, vei putea doar prin veghere, stăruință și răbdare. Toate harurile sfinte a nădejdii viitoare, nu se pot păstra decât prin stăruință și răbdare. AMIN Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:54
Te-am iubit, Te iubesc, Te voi iubi Te-am iubit înainte de a fi... Te iubesc acum, când pot iubi... Te voi iubi dincolo de veșnicii... Cu toată puterea inimii. Căci Tu... m-ai iubit. M-ai iubit întâi... M-ai iubit pe deplin... M-ai iubit în suspine și-n bucurii... M-ai iubit în tăcerile inimii... M-ai iubit în somn, în vis... M-ai iubit sub cerul deschis... M-ai iubit în apus și în răsărit... M-ai iubit pe o cruce răstignit... M-ai iubit... Și acum mă mai iubești. Îmi spui mereu în limbi cerești Că sunt a Ta, că ești al meu... Tu, Preaiubitorul Dumnezeu... Mă iubești și eu știu... Nu pot uita nicicând... Un singur lucru scriu... Mereu același gând: Te-am iubit, Te iubesc, Te voi iubi Cu toată puterea inimii! Iar dragostea Ta în veci va dăinui În îmbrățișarea noastră din veșnicii. Poezie inspirata de Domnul Isus si scrisa de Aniela Duma Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:55
Si nu venisei Doamne sa te plimbi...
Cită Delii wrote acum 10 zile în urmă Si nu venisei Doamne sa te plimbi Pe-acest pamant cu drumuri interzise, Pe-acest pamant cu demoni si cu ghimpi Cu multe boli curente sau prezise... NU! nu venisei doar ca sa te plimbi Sa calci aici pe zambete ucise... Si-avea planeta portile inchise Cu gandurile ferecate stramb. Doar drept era, chiar drept si ne-ndoios Ca trebuia ca dupa legea data Cand ai privit pamantul cel stancos Si l-ai zarit in Univers o pata, Sa te ridici, sa strige dintr-o data Cu toata forta lui contaminata... "Lepros! Lepros! de sus si pana jos..." Aici gandirea mea e rasturnata Ca ai venit la poarta lui blocata Si ai batut...si-ai asteptat ades... Iubirea nu forteaza-n Univers Cum ea nu poate fi nici capturata... Hangiule, chiar n-ai stiut nimic? Nu ti-a cazut de pe cuvinte fracul? In asternut secunda n-a durut? Ti-a mai batut vreodata-n poarta veacul? Chiar pentru El, un loc, n-ai mai avut? Pamantul imi raspunde:"Da, se poate! Caci pentru cer adesea s-a stiut Cu toate locurile ocupate..." Isi descarcase cerul o marire Iubirea ne-a umplut cat n-am stiut Caci izgonit pacatul peste fire Cu tipat dinspre Rama ne-a durut... Chiar incarcat venind cu viata toata Si pentru tine, crudule Irod... Cum a putut gandirea ta sa poata? Ma-ntreb din nou si iarasi ma socot... Ca l-ai primit cu marele deces! Porunc-aveai? Aveai o datorie? Nu te-a chemat gandirea la proces? Raspunde-acum! Raspunde-ti astazi tie... Tu Nicodim, l-ai vrut si nu l-ai vrut Iti trebuia asa cum nu se poate El nu s-a rusinat de tine sus Tu l-ai primit cu ganduri rusinate... Pe tine nu te-ntreb, caci mi-am raspuns. ----------------------------------------- Nevoie n-am nici eu de complicatii Si eu il chem adesea in ascuns Si Il refuz la mese de ocazii... Nu vreau sa fiu zvarlit printre umili Cu zambetul acela de disgratii... Eu mai primesc confort printre multimi In mintea mea primesc consideratii... Ma simt chiar bine-n sufletul caldut... Insa...un gand acum ma-nfioara Prin treburile mele sunt pierduti Toti pasii Tai din zori si pana-n seara... Si daca secolul cu ochii multi Te izgoneste astazi de la sine Mai trist e ca...venind sa ne ajuti N-ai loc de noi aici, in cas' la Tine... Si astazi tot strain printre ai Tai Si azi strain...si astazi tot pe-afara... Arunca ,Doamne-o raza de lumini Si raza cu iubire sa ne doara... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:56
In and Out of Time
Cită Aniela wrote acum 10 zile în urmă, Modificat acum 8 zile în urmă In and Out of Time by Maya Angelou The sun has come. The mist has gone. We see in the distance... our long way home. I was always yours to have. You were always mine. We have loved each other in and out of time. When the first stone looked up at the blazing sun and the first tree struggled up from the forest floor I had always loved you more. You freed your braids... gave your hair to the breeze. It hummed like a hive of honey bees. I reached in the mass for the sweet honey comb there.... Mmmm...God how I love your hair. You saw me bludgeoned by circumstance. Lost, injured, hurt by chance. I screamed to the heavens....loudly screamed.... Trying to change our nightmares into dreams... The sun has come. The mist has gone. We see in the distance our long way home. I was always yours to have. You were always mine. We have loved each other in and out in and out in and out of time. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:57
Minciuna
Se miră multă lume și tot nu înțelege De ce astăzi minciuna e pretutindeni rege De ce așa de mult Satan cu ea lucrează, Când după mintea lor minciuna nu pătează. Răspunsul este simplu și nu vreau să-l rețin Ci-l spun ca să-l audă creștini și necreștini, Satan are unelte de lucru fel de fel Dar știut este faptul că nu toate au mâner. De fapt minciuna nu e unealtă pe dreptate Ci ea e doar mânerul ce păsuie la toate. Și doar atât dorește dușmanul Lucifer. Să-ți dea a lui unealtă iar tu să-i pui mâner. Și astfel tu să lucrii cu spor la nimicire În urmă el să râdă cuprins de mulțumire. Creștine gândește-te astăzi și-nviață de minciună Să te ferești cum te-ai feri de ciumă. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:57
Privind la cruce
Cită mEEnNa wrote 9 luni în urmă Gandul departe ma duce Si-adanc ma-nfior Cand vad un Om cu o cruce Si rani care dor! Aud zarva de gloate Si-un urlet grozav, Vad un bici cum loveste Un trup slab si firav. Peste tot, jos pe pamant, Vad ura si lacrimi, Aud un popor condamnand Un Om fara patimi. Cat de departe a ajuns Omenirea de vechea ei stare! Pacatul adamic a distrus Tot ce a fost sfant si valoare! Este oare cineva care poate In aceasta lume sa vina, Sa o scape de ura si moarte, Sa recladeasca aceasta ruina? Iata...apare un Om Ce pacatul omenirii il duce. El trece pe uliti domol Purtand pe umeri o cruce. Se poticneste si cade mereu Sub povara prea grea de pacate, Plangand, urca incet si cu greu Sub potopul de lovituri,printre gloate. Omul si Dumnezeul Isus Sta pe lemn atarnat, Unde de bunavoie S-a pus, Cu trupul Lui fara pacat. Ii vad parca ochii senini Atat de plini de iubire! Trupul de rani este plin Caci atat a platit pentru mine. Pe cruce, Isus iubeste si iarta, Spaland cu sangele sfant, Omenirea profund vinovata In fata Celui ce-n veci este sfant. Iubirea incet, incet, se scurge De pe crucea de chin si durere. O inima de mama se frange, Iar omenirea se scalda-n placere. Isus a murit si-a-nviat Calcand boldul mortii-n picioare. Cu Tatal ceresc ne-a-mpacat Aducandu-ne o noua salvare. Sangele sfant a lui Isus A curatit pacatul de tina. Tatal spre noi Si-a intors Privirea Lui atat de senina! Ce dar minunat a primit Intreaga omenire pierduta! Isus pentru ea s-a jertfit Ca sa devina curata si sfanta. A recladit cetatea Iubirii Pe locul de ura-mbibat Si a pus puterea invierii In trupul dominat de pacat. Iar eu, mai tarziu am ajuns, Smerita, la crucea durerii. Atunci am primit iertarea de sus, Pacea si bucuria-nfierii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:59
UNITI-VA CRESTINI!
Poezia care am recitat-o cel mai mult in adolescenta mea 1. Ajunge veacurile multe In care fost-am despartiti! Azi glasul lui Isus ne cheama: Crestini, de ce nu va uniti? 2. Prea mult in uri si vrajmasie In cete fost-am despartiti Sa ne trezim: E ceasul ultim! Sa ne iubim, sa fim uniti! 3. Lasati de-acuma vrajmasia Mandria, ura lepadati Urmati de-acum porunca sfanta: Iubiti-va caci sunteti frati! 4. Caci Adevarul este unul Cum unul este si Hristos De ce noi,despartiti in cete, Sa ne luptam fara folos? 5. Veniti crestini din lumea larga, Din rasarit si din apus, Iubirea Golgotei ne cheama Sa ne unim intru Isus! 6. Caci vine in curand Stapanul Sa-si cerceteze-al Sau popor, Fiti gata sa-i iesiti-nainte Cantandu-I slava,toti in cor! 7. Lasati in lanturi tot ce poate Sa va mai tina despartiti Si sa ramana doar iubirea In care toti sa va iubiti! 8. Veniti, crestini de pretutindeni Din orice neam si-orice popor, Sa fim pe veci uniti in Domnul Sa fim o turma si-un Pastor! AMIN. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 14:59
Cantaretul
Cită danadg wrote acum 5 zile în urmă Când am cântat cu inima uscatã Fãrã de griji, un cântec alintat, Mi se pãrea cã îngerii coboarã În ritmul veseliei de chitarã... Stiu insã azi c-atunci.. nu am cântat. Dar când am fost cu inima mâhnitã Sub cruce apãsat si-mpovãrat, N-a fost nici melodia stralucitã, Nici vers de poezie iscusitã Stiu insã azi c-atuncea.. am cântat. Când am cântat sã se audã bine Cu sunet sigur, bine intonat Si sã nu cânte nimenea ca mine Sã fiu lãudat de orisicine.. Oricum as fi cântat.. n-a fost cântat. Dar când am fost cu inima zdrobitã Sub cruce - apãsat si-mpovãrat Rugându-L sã mã scoatã din ispitã Si-n voce mi-era lacrima topitã, Nu se-auzea nimic.. dar am cântat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:00
As vrea sa fiu
Cită corina70 wrote 3 luni în urmă Aș vrea să fiu ce azi n-am fost în ziua mea pierdută Întelegând al vieții rost,aș vrea să fiu străjer în post, Și chiar plătind al jertfei cost, Eu să rămân în luptă. Aș vrea să fiu ce n-am fost ieri și nicicând înainte, Prin lumea plină cu plăceri,să fiu așa cum Tu-mi ceri, Să nu m-abat spre nicăieri, Din drumul vieții Sfinte. Aș vrea să fiu ce alții nu-s și nici nu vor să fie Mergând în viață spre apus, să nu mă las de valuri dus Ci să mă-nalț mereu mai sus, Din timp spre veșnicie. Aproape-aș vrea să fiu oricând de cei ce trec prin lume, Sub greul crucii suspinând dar și de cei căzuți din rând, Rămași în urmă, sângerând -Răniții fără nume. Aș vrea să fiu un simplu glas care să strige-ntr-una Că din al mântuirii ceas,secunde doar au mai rămas Și cei ce azi nu vin pe vas, Se pierd pe totdeauna. Aș vrea să fiu acel argat la care El să-i spună Când se va-ntoarce ca-mpărat, privind la tot ce am lucrat Cu-acei talanți ce mi i-a dat: "O, bine, slugă bună!" Și aș mai vrea să fiu ceva: o rază lucitoare - Și străbătând în lumea rea să duc lumina undeva, Să încălzesc pe cineva Și să mă-ntorc în Soare! AMIN! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:01
Adresa mea....... , de valentin popovici
Cită deacdenisa wrote 11 luni în urmă Adresa mea oricui o dau cu placere; O strada ,un numar, un loc in oras; O casa modesta cu multe unghere O curte cu flori si un dulce salas. Dar alta-i adresa, v-as spune de-ndata: Pe strada durerii noi azi locuim, O casa de visuri, din lut ridicata, Cu geamuri deschise spre Ierusalim. Sunt in santier, reparatii totale, Si Sef de lucrari e Domnul Isus... Se toarna chesoane, se sapa canale, In casa iubirii sunt jertfe de-adus. Adresa mea-i numai casuta postala; E doar camuflaj, eu aici sunt hoinar, In cer, landa Domnul, e-adresa reala; Aici domiciliul e doar temporar. Candva la adresa aceasta din vale, Va fi un afis anuntand c-am plecat: ''S-a dus, s-a mutat in domenii regale... Din casa cea veche, s-a dus la Palat''! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:02
poezie
Cită Georgy94 wrote acum 10 zile în urmă, Modificat acum 10 zile în urmă Aud o voce undeva Imi aminteste de candva Cand totu-n mine era rau Si nu stiam cine sunt eu. Un glas aud in departare Ca un sunet de chitare Imi sopteste asa usor: "Eu stiu ca tu ai un Salvator" Acum sunt iarasi asa Fara nadejdea de-a scapa Eu nu mai stiu sa mai iubesc Si nu mai stiu sa traiesc. Incerc totusi sa mai zambesc Da' totul pare foarte sters Aud voci in departare Si nu mai am nici o scapare. "Mergi inainte si zambeste Cand lumea toata te vorbeste. Si cand simti ca un copil sarac Tu nu uita: El te-a rascumparat!" Dar oare cine-mi e Salvator? Si cine-i Rascumparator? Ma intreb in gandul meu Iar vocea imi raspunse foarte greu: "El te iubeste neincetat Chiar daca tu L-ai uitat Viata ta era pierduta Daca nu murea,sus la Golgota!" by georg Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:02
Viata
Cită Hortensia wrote acum 3 zile în urmă "1. Ce-i viata aceasta? Parere? Mister? Un joc de contraste? Un petic de Cer? Un vis ce sfarseste cand e mai frumos? O trecere-n goana spre locul de jos? 2. Viata-i ca bobul de roua ce-n zori Se-aseaza sfielnic pe ierburi si flori, Dar cand prima raza de sus l-a privit Zambeste o clipa si...pleaca grabit. 3. Viata-i ca fulgul - stelutza de nea Venit de departe cu gandul sa stea, Dar cand palma calda cu grija l-a prins Suspina-n tacere si...plange invins. 4 Sau poate-i scanteia ce zboara in van Desprinsa din fierul lovit de ciocan, Sau stropul de ploaie, sau lujerul frant, Sau frunza desprinsa, purtata de vant. 5. Viata-i nimic si din toate putin, Un vas poate gol sau adesea prea plin, Dar trece-ntr-o clipa de parca n-a fost Si-atunci oare viata mai are vreun rost? 6. Scriptura ne-arata in filele ei Ca au toate o tzinta, un singur temei, Si firul de iarba, si brazii caruntzi, Si Gaza ce zboara, si falnicii munti. 7. Si viata, mai mult decat tot ce s-a spus, Caci viata aceasta e darul de Sus, Ea-i rampa lansarii spre locuri de vis, Sau trapa caderii in chin, in abis. 8. Deci, azi te gandeste ca viata ce-o ai Te poate conduce spre iad sau spre rai, De vrei sa traiesti intr-un loc glorios O singura cale: CREDINTA-N HRISTOS Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:03
Mai presus de orice,
de credinta, de-avant, de-orice dar care biruie firea, mai presus de minuni, de puteri, de cununi, mai presus de orice e iubirea! Prin credinta rastorni munti inalti si cetati, si-ti arunci peste secoli privirea. Dar in cele ceresti esti atat cat iubesti Mai presus de orice e iubirea Dumnezeu e maret. Gem in cale-I furtuni se cutremura toata zidirea. Dar in susurul bland Il auzi murmurand Mai presus de orice e iubirea Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:04
continuare
Domnul judecă-nainte. Vine-un prinț de mare neam. - Tu ? De ce-ai respins credința ? - Eram rege ! Nu puteam ... Și ca martor o femeie: - Tu, Estera cea frumoasă, Când riscai slujind credința Ce erai ? Împărăteasă ! Se rostește iar sentința. Următorul la-ntrebare E un avocat cu vază - Doamne, cer o amânare ! Incidentul se respinge. Vine-un mare proprietar. - Doamne, vreau să vin cu martori Și cu probe la dosar. Vreau un avocat de seamă. Dau oricât ! Să fie-adus ! - Prea târziu ! răspunde Domnul. Pîn-acum să ți-l fi pus ! Voi, copii, întreabă Domnul, Avocat v-ați pus sau nu ? Cine v-a fost avocatul ? Și răspunde norul: - Tu ! Domnul judecă-nainte. Vine-un tânăr acuzat. - Doamne, eu eram prea tânăr, Când din lume m-ai chemat. - Ieremia, strigă Domnul, - Eu ! răspunde el umil. Cum erai când ți-am spus : vino ! - Eram, Doamne, un copil ... Și, în rând cu Ieremia, Vin din nourul cel sfânt: Iosif cel frumos și tânăr, De ispită neînfrânt. Samuel, ce din pruncie Domnul l-a împrumutat. Iosua și Caleb ce-n țara Cea promisă au intrat. Vine dârz Botezătorul, Ce pe Domnul prevestea, Vin copiii care-n templu L-au primit cu Osana, Vin cei tineri ca o rouă, Cu podoabe sfinte-n zori, Vin cântâd cântare nouă Și cu glas și din viori. ...Acuzatul pleacă fruntea Întristat și lăcrimând. Domnul judecă-nainte. Suflete vin rând pe rând ... *Și-acum tu, ce azi în ceruri Încă n-ai apărător, Crezi tu că la judecată Vei sta tot nepăsător ? Nu uita, umblând în viață Din păcat în alt păcat, Că în ultima instanță Nu poți primi avocat ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:05
Judecata
Iată-ncepe judecata. Domnul judecă-n Sion. Nourul de martori vine Lângă strălucitul tron. Stau în față acuzații : Milioane, mici și mari : Se-nfioară împărații Între hoți și cămătari. Primul suflet vine-n față. - Tu, de ce nu M-ai primit ? - Eu ... aveam avere multă, N-aveam vreme de gândit... Și-a chemat Judecătorul Primul martor în proces. - Avraam ! Ce-aveai în lume Când din lume te-am ales ? - Doamne, mii de robi și roabe, Turme greu de numărat, Saci de aur și podoabe Și veșminte de-mpărat. - Și-ai putut primi Cuvântul, Tu, bogatule Avraam ? - De-ar fi fost al meu pământul, Tot pe Tine te primeam ! Se rostește scurt sentința. Vine-al doilea-acuzat. - Tu, de ce-ai respins credința ? - Eu ... eram bolnav în pat. Și din nourul de martori Vine unul din norod. - Cum te-aflai tu, spune Domnul, Când Mi-ai fost întâiul rod ? - Împărate, niciodată Ceasu-acela n-oi uita : Mă aflam atunci pe cruce Tocmai lângă crucea Ta. Domnul judecă pe altul. - Pentru ce-ai respins credința ? - Doamne, pe la noi atunci Doar doi, trei urmau credința... La un semn apare-un martor Cu păr alb, cu alb veșmânt. - Spune tu, cu tine-alături Câți credeau pe-ntreg pământ ? - Doamne, când vesteam potopul Spune martorul cu greu, Nimeni nu urma credința Nimeni, Doamne, numai eu. Și-acum vine-o acuzată. - Tu, de ce nu M-ai primit ? - N-aveam timp. Aveam atâția De cusut, de îngrijit... - Tu, Tabita, pe câți oare îngrijeai ? Parcă ... vreo doi ... - Ba mai mulți ! Spun zeci de glasuri. - Și pe noi ! Ba și pe noi ! Vine-o altă acuzată. - Tu ? O, Doamne Preaslăvite, Tu știi tot. Eram frumoasă Și învinsă de ispite. - Spune ! strigă Salvatorul, Tu, Maria din Magdal, cum erai ? Eram frumoasă Și, plutind pe-al lumii val, Sufletu-mi de șapte lanțuri Era prins și ferecat. Dar eu am venit la Tine, Și Tu toate le-ai sfărmat ! - Tu ? alt acuzat primește Fiorelnica-ntrebare. - Doamne, eu stăteam cu casa Prea departe de-adunare. Domnul face-un semn spre martori - Juriul marelui examen - Și se vede-un car deodată, Și din car coboară-un famen. - Tu, spre Templul Meu, de unde Te porneai când te chemam ? - Eu, din Africa, Stăpâne, Din Etiopia veneam !... Se rostește iar sentința. Este-adus alt acuzat. - Doamne ... Tu chemai... prostimea ... Eu...eram un învățat. Domnu-alege-acum un martor. ( unul singur e de-ajuns ). - Luca, ce-ai fost tu în lume ? - Doctor ! martoru-a răspuns. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 15:29
TATAL
(Costache Ioanid) "De n-ai avut un fiu vreodata Legat in lantul cel mai greu; De nu ti-a fost o clipa data Un osandit sa-ti zica : Tata! Nu stii ce-nseamna Dumnezeu. De n-ai avut un fiu in viata Crescut in vesnic jubilee; De n-a fost dat sa-ti moara-n fata, Sa simti ca inima-ti ingheata- Nu poti pricepe ce sunt EU. De n-ai avut in bezne-afunde Un Fiu zdrobit ca Fiul Meu, Tu nu poti, omule, patrunde Ca sa-ntelegi ce foc ascunde Cuvantu-acesta: Dumnezeu. Dar dac-Odrasla Mea cea draga S-a dat sub ochii Mei pe-altar, O, cat as vrea ca lumea-ntreaga, In fata crucii sa-nteleaga Ca EU sunt DRAGOSTE si HAR." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 15:30
CANTARE
Din paradis Dumnezeul iubirii Ne-a daruit un Sabat minunat; El l-a sfintit si l-a dar omenirii Ca un altar peste veacuri'naltat Te preamarim Dumnezeule mare, Tu implinesti ale noastre nevoi; Chiar printre nori,ca o raza de soare, Sabat de Sabat cobori langa noi.(refren) Purtand din zori gingasie de floare, Dar si taria inaltilor munti, Ca semn etern de curata-nchinare, Sabatul sfant vrem sa-l scriem pe frunti. Noi nu cedam inchinari pagane Si nu stricam Legea Celui preasfant, Caci,pentru veci,ziua-a saptea ramane Zi de-nchinat si pe noul pamant. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gerard 1100 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 17 Iunie 2010, ora 00:14
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|