Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 19 Martie 2014, ora 15:50
De la: Marin56, la data 2014-03-19 08:31:03De la: Black_Friday_, la data 2014-03-18 21:01:30De la: giovausaro, la data 2014-03-18 18:25:45Are un conac parca...A gatit si un peste,nu mi-a placut reteta,a adaugat zeama de portocale... nu, nu s-a referit nimeni la Post ci, la combinatia dintre peste si portocale ! dar, imi pare rau : e o delicatesa felia de gogosar cu o boaba de strugure innauntru, puse la borcan cu otet fiert cu arome si miere ! immmmm
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Martie 2014, ora 16:01
De la: giovausaro, la data 2014-03-18 18:25:45Are un conac parca...A gatit si un peste,nu mi-a placut reteta,a adaugat zeama de portocale... ,,mircea fa-te ca lucrezi''....si-a tras conac la ,,cetate'' pe malul dunarii in dolj in urma unui schimb facut in anii '90 ...a dat vila sovietica in care-a fost consemnat de zelosii ,,securisti'' si s-a retras discret acolo....cat despre sucul de portocale este un brand de-al sau....il foloseste la aproape orice gateste... Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 19 Martie 2014, ora 16:13
Mi-am adus aminte cine e tatăl natural al lui Mircea Dinescu: Gheorghe Gheorghiu Dej. Am căutat pe Google şi am constatat cu surprindere că nimeni n-a scris despre asta până acum. Ascultaţi, creştinilor, tineri şi bătrânilor (admiţând că bătrânii obişnuiesc să umble pe net), ascultaţi şi luaţi aminte, că băiatu’ nu vă minte.
Cândva, un literat respectabil, la o băută în casa lui, ne-a arătăt un dicţionar al tinerilor scriitori, nu mai ştiu precis ce critic îl scrisese şi nu vreau să spun o prostie, în care Mircea Dinescu apărea: născut ca fiu al unei spălătorese. Atât. Pater semper incertus, desigur; în cazul ăsta, paternitatea lui Gheorghiu Dej era cvasicertă, doar că nu putea fi dezvăluită. Ia să-i vedem dacă seamănă: Seamănă? Bun. Şi ne-a spus literatul pe ce se baza bârfa care a circulat în anii ’70, când Mircea Dinescu s-a ivit drept copil teribil al poeziei româneşti. Spălătoreasa cu pricina muncea la Palat, în slujba primului om în stat, Gheorghe Gheorghiu Dej, secretar general al PCR (funcţia de preşedinte al ţării avea s-o inventeze Ceauşescu). S-a născut între ei o idilă şi după aia, în 1950, un băiat, pe care sigur că poziţia lui Gh.Gh.D. nu i-a permis să-l recunoască drept fiu. Dar s-a îngrijit din umbră de creşterea şi educaţia lui, fiindcă avea două fete, şi alea cam panarame, lăsându-le cu limbă de moarte apropiaţilor, când l-au ajuns radiaţiile sovietice, să facă şi ei acelaşi lucru de atunci încolo. Şi Mirciulică a tras niscai foloase de pe urma regimului instaurat de taică-său cu gealaţii lui. Venit de la Slobozia la Capitală, Dinescu a ţinut morţiş să ajungă actor. Nu-i de mirare: una dintre surorile lui, Lica Dej, a fost şi ea actriţă, chiar dacă talentată cât o paiaţă de ipsos. Dar cum importantul său tată murise în 1965, lui Mircea i-a fost imposibil să ia admiterea la IATC, din vreo şapte încercări. Erau, totuşi, la cincizeci de candidaţi pe loc. Spre a fi încadrat în câmpul muncii, Mircea Dinescu s-a învârtit de tăiat frunze la câini, s-a făcut paznic la Uniunea Scriitorilor, al cărei membru era. A terminat şi o facultate până la urmă: Academia „Ştefan Gheorghiu“, nu mă întrebaţi dacă e rudă cu acela care i-a dat denumirea. Este echivalentul jurnalismului sau al ştiinţelor politice de azi, de altfel absolvenţilor predecembrişti li s-au echivalat diplomele. De la Uniunea Scriitorilor la Uniunea Sovietică n-a fost decât un pas: Mircea Dinescu şi-a luat soacră din corpul ambasadei URSS la Bucureşti. La finele anilor ’80, când s-a făcut disident, ştia cam ce riscuri comportă atitudinea lui… Fiica lui Mircea, Irina Dinescu, a instituit o tradiţie a familiei: ca şi mătuşă-sa Lica, e actriţă. Gheorghiu Dej a fost un mâncău vestit, Dinescu pare să se fi retras din literatură în gastronomie. Iar dacă Dej s-a pus în fruntea revoluţiei comuniste, fiu-său nu s-a lăsat mai prejos când cu revoluţia anticomunistă. www.prazburg.com/2011/02/mircea-dinescu-fiul-lui-gheorghiu-dej/ Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 19 Martie 2014, ora 17:20
După fleici
By Gigi Kant bule, parodii & măscări coada Dintr-atîţia locatari, Ba slujbaşi, ba pensionari, Dintr-atîţia boşorogi, Moşi restanţieri, milogi, Numai eu, răsad abil, Mă brodii mai mercantil. Şi ce bun eram pe vremuri… Cît de greu era să tremuri Iarna, dis de dimineaţă, Ca să fii la coadă-n faţă! Dar acum, alte emoţii Cînd se lasă cu promoţii! Inşi frenetici Diabetici Babe late Disperate Merg ades, turmă compactă, Cu varice, cataractă, Stenturi, osteoporoză, Fără morgă, fără poză, Să tocmească pe doi lei Fleici, mezeluri, mititei. I Tot aşa, la un Carrefour, Se-ntruni nucleul dur. Şi la uşă, de cu zori, Trăiau clipa cu fiori. - Oare azi ce-o să mai dea? Drujbă, trafalet, rindea? Şuncă pregătită-n fum? (De mîncare luăm oricum, Că, promoţie au ba, Burta cere partea sa.) Minutarul face „cling”, Moşi şi babe crunt împing. Eu voinic prea tare nu-s… Dar lupt ca soldatul rus. Era scris ceva pe geam (Era nalt, nu ajungeam!) La I phoane şi I poade Lăcomia nu mă roade. Poate doar la chimicale, La bucătăreli, la oale. Hai, bagă, Colo-n pîntec la desagă! Scoate patru pacheţele Scotchuite între ele. Eticheta-i cu remarca „Preţul nostru bate marca!” Păi aşa flacon cu dop Nu vezi nici la teleshop! Antigel! Antigel! Scade ziua, ies lumine. Dacă-ngheaţă Dimineaţă, Bine e să-l am la mine! Ia tricouri În carouri Şi nădragi Ţie dragi! Ia şi pune-n cărucior, Că doar vezi ca e omor! II Lună de cadouri, anul tu-l închei în fuga mare Şi gîndirile ne-ntuneci cînd ne-aduni la galantare! Vezi pe-un şmecher care-şi umple frigiderul pe un veac, De-ai jura că ia salariu cît Măruţă şi Bendeac, Pe cînd altul cată hrană lesne pînă peste fire, Socotind cîte clipite are pînă să expire. Deşi trepte osebite le-au ieşit din urna sorţii, Cumpără de zici că mîine intră ambii-n anul morţii! O duduie Rea şi şuie, Neagră şi sulemenită Ca o cioră prea vopsită, Măcăne-n lavalieră Ca o puşcă mitralieră Că poporu bagă-n coş Şi c-a leşinat un moş. Dar puhoiul creşte iar La raionu-alimentar. - Iete-te, madam Iftode, Ce de mai cafalopode! Supercongelate, Superdiscountate. Iar pe rafturi, mai în spate, Au lamelibranhiate, Din Thailanda, din Vietnam, Pangasius din Surinam Şi merluciu din Tighina… Da’ nu-i peşte ca găina! Uită-te, au pulpe, piept, Ia cinci kile, fii destept! Chiar şi-aşa, moş olog, Puteam fi ornitolog… Atît de fragedă în tavă Te văd cum sfîrîi cînd te-ntorc. Pot afirma fără zăbavă Că te prefer oricărui porc! Abia ţi-ating substanţa moale, Că simt un freamăt în papile. Şi văd cum blocu-l bagă-n boale Parfumurile-ţi volatile. III Hăţiş de mezeluri la cel mai bun preţ. Mă-nghesuie-o babă, călcînd ferm şi demn S-apuce colaci de cîrnaţi de mistreţ. Aş vrea s-o lovesc cu bastonul de lemn! E sprintenă baba, energică-n draci, Cu păr violet şi recent coafat. O cert şi-mi răspunde-ncruntîndu-se: „Taci!”. Şi eu am tăcut ca un porc fezandat. „Mai bine ia cornul cu gem din sacoşă Şi mută din drum căruciorul tău plin!” Atunci îmi căzu din căruţ o brioşă Şi eu îl mutai, însă foarte puţin. La standul care s-a deschis E-o coadă-atît de lungă, Că nici nu s-o mai şti precis La toţi de-o să ne-ajungă! Erau de toate-n galantar Cînd s-a aprins lumina. Străluce marfa ca un far Originar din China. Conţine-or oare conservant Borcanele aceste? Adaos tare derutant: Noi nu-l vedem, şi este. Mai lung imi pare drumul, acum, la rînd la casă. Aş vrea să plec, dar preţul la pulpe nu mă lasă. Şi traiul, în genere, e-aşa costisitor, Încât îmi duc asaltul, tîrînd la cărucior. Zgomotoase păcănele Iau din banii de Carrefour. Am rămas fără lovele, Rupt in cur! Într-a mizei feerie Dat-am gherlă la dublaje. Nu mai plec la Eforie Să fac plaje. Nu-mi mai fac din ton salată Nici de două ori pe lună. Măcar să mi-o fac o dată… Poftă bună! După ce tot achitai Reuşii de calculai… - Oare chiar fu ieftin tare? Nu fui prost şi lacom oare? Un vecin grăsan, zgircit Mi-a răspuns c-am fost tîmpit. - Chiar crezuşi oferta? Ea Un sofism era, glumea! Crezi că faci economie? Ăştia-s proşti sa-ţi dea ei ţie Marfă bună, de import? Fac comerţ aşa, de sport? Pentru a mă reculege Muşc hapsîn banane blege, Mestec cornul cu-aditiv Şi devin hipertensiv. Ce-i inimă? Rezistă! Mîini mergem la Catena! Am cheltuit toţi banii, mi se contractă vena. În portofel se cască doar un abis adînc… Plîng. Vin facturi şi rate… Mănînc şi plîng. Mănînc. Mihai Antonescu şi Gigi Kant (însă foarte puţin) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Martie 2014, ora 22:30
De la: giovausaro, la data 2014-03-18 17:53:11Pun io pe masa oua de gaina umplute ba,io am zis de post
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Martie 2014, ora 14:16
Azi e prima zi de primavaraaaaaaaaaaa......................
Am o nepotica in varsta de............. patru zile.... O cheama Ingrid
|
Postat pe: 20 Martie 2014, ora 14:36
De la: giovausaro, la data 2014-03-20 14:16:23Azi e prima zi de primavaraaaaaaaaaaa...................... CE SPUI ? pe bune ? hai, ca nu-i 1 aprilie , e o gluma sau e adevarat, ca n-ai spus nimic pina acum ca feciorul tau e casatorit ? dar daca esti un BUNIC fericit, atunci : sa fie intr-un Ceas Bun , cu sanatate si Noroc in viata !
|
Postat pe: 20 Martie 2014, ora 14:49
De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-19 16:13:38Mi-am adus aminte cine e tatăl natural al lui Mircea Dinescu: Gheorghe Gheorghiu Dej. Am căutat pe Google şi am constatat cu surprindere că nimeni n-a scris despre asta până acum. Ascultaţi, creştinilor, tineri şi bătrânilor (admiţând că bătrânii obişnuiesc să umble pe net), ascultaţi şi luaţi aminte, că băiatu’ nu vă minte. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Martie 2014, ora 19:54
De la: giovausaro, la data 2014-03-20 14:16:23Azi e prima zi de primavaraaaaaaaaaaa...................... Sa va traiasca, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!
|
Postat pe: 20 Martie 2014, ora 22:22
Multumesc,fac cinste
probabil ca am uitat.....am si o fata in Spania...maritata.....Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 21 Martie 2014, ora 07:44
De la: giovausaro, la data 2014-03-20 14:16:23Azi e prima zi de primavaraaaaaaaaaaa...................... Daddy Cool, sa fiti sanatosi cu totii! Dumnezeu sa va binecuvanteze! Iar sufletelului nou-venit, sedere lunga ii dorim si implinirea tuturor misiunilor terriene! Esti un bunic fericit, stiu io !
Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 21 Martie 2014, ora 14:13
De la: giovausaro, la data 2014-03-19 22:30:30De la: giovausaro, la data 2014-03-18 17:53:11Pun io pe masa oua de gaina umplute asa e, ai zis de post si eu am gresit ! scuze ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Martie 2014, ora 14:17
De la: giovausaro, la data 2014-03-20 22:22:47Multumesc,fac cinste eeeee, vezi ca ne dezinformezi ?! deci : ai si o fiica ....asta-i altceva ! sa va traiasca puiul si sa va aduca numai bucurii ! P.S acu' se cheama ca te pregatesti de plecare in Spania la botezul fetitei ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Martie 2014, ora 22:14
Sper sa vina ei aici....astept....si...multam pentru urari.Ma vad cu ea si familia pe webcam destul de des....
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 07:35
De la: giovausaro, la data 2014-03-21 22:14:50Sper sa vina ei aici....astept....si...multam pentru urari.Ma vad cu ea si familia pe webcam destul de des.... sa-ti traiasca familia giovica si sa se-nmulteasca cat mai mult....multa sanatate sa aveti....
|
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 07:38
e weekend....m-am gandit ca v-ar placea sa gustati cate-un capucino asa ca va las cate-o cana fierbinte de capucino cu aroma de vanilie....sa fiti iubiti....
|
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 07:58
De la: giovausaro, la data 2014-03-21 22:14:50Sper sa vina ei aici....astept....si...multam pentru urari.Ma vad cu ea si familia pe webcam destul de des.... si tu tragi speranta ca, vazind ce frumos e la tine.....ca-n Rai , as zice .... sa se stabileasca definitv, acolo ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 08:00
De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-22 07:38:48e weekend....m-am gandit ca v-ar placea sa gustati cate-un capucino asa ca va las cate-o cana fierbinte de capucino cu aroma de vanilie....sa fiti iubiti.... oleuuuu, da' ce bun e ! buna dimineata ! sa aveti o zi buna si frumoasa si, chiar e....ba chiar imi pare mult prea cald ptr. timpul asta : nu-i decit Martie !
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 17:21
De la: gabigabi2, la data 2014-03-22 07:58:14De la: giovausaro, la data 2014-03-21 22:14:50Sper sa vina ei aici....astept....si...multam pentru urari.Ma vad cu ea si familia pe webcam destul de des.... Asa cred....am uitat un amanunt:Ingrid e al unsprezecelea copil al ficei mele
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 18:39
De la: giovausaro, la data 2014-03-22 17:21:43De la: gabigabi2, la data 2014-03-22 07:58:14De la: giovausaro, la data 2014-03-21 22:14:50Sper sa vina ei aici....astept....si...multam pentru urari.Ma vad cu ea si familia pe webcam destul de des.... Ai echipa de fotbal asigurata!
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 20:53
Ar mai fi nevoie de niste rezerve
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 07:17
buna dimineata....e duminica inc-o data....
youtu.be/dJpQkWewhbQ....va las cafea cu aroma de ciocolata , un tub de frisca vegetala si multa, multa dragoste.... youtu.be/5Dfx_iGJdcc
|
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 07:18
|
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 09:38
De la: giovausaro, la data 2014-03-22 17:21:43De la: gabigabi2, la data 2014-03-22 07:58:14De la: giovausaro, la data 2014-03-21 22:14:50Sper sa vina ei aici....astept....si...multam pentru urari.Ma vad cu ea si familia pe webcam destul de des.... AMANUNT ? pfoaaaai, esti grozav ! nu-mi vine sa cred ca cineva mai face, azi, de buna voie 11 copii ! pe vremurile bunicilor nostri, era frecvent , caci asa se asigura si mina de lucru din gospodarie si ideea de propasire / perpetuare a neamului, dar azi , de ce ?
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 09:39
De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-23 07:17:29buna dimineata....e duminica inc-o data.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 20:21
un ceai de tei c-o felie de paine cu unt si miere pt. seara....
www.sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/beneficiile-florilor-de... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 20:24
De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-23 20:21:47un ceai de tei c-o felie de paine cu unt si miere pt. seara.... Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 20:29
De la: Daphne, la data 2014-03-23 20:24:07De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-23 20:21:47un ceai de tei c-o felie de paine cu unt si miere pt. seara.... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 20:32
Se multumeste!
Seara faina, pe maine!
|
|
Postat pe: 23 Martie 2014, ora 20:36
De la: Daphne, la data 2014-03-23 20:32:19Se multumeste! multumesc la fel...te-astept pe-acelasi euromaidan...
|
|
|
|

si o carafa de merlot...Pentru cei ce tin post,ciupercute la gratar,vinete tavalite in pesmet si alintate cu ulei de masline,la tigaie.....
CE SPUI ? pe bune ?
hai, ca nu-i 1 aprilie , e o gluma sau e adevarat, ca n-ai spus nimic pina acum ca feciorul tau e casatorit ?
Ar mai fi nevoie de niste rezerve