back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 1750 1751 1752 1753 1754 1755 1756 1757 1758 1759 >> Sari la pagina:

giovausaro

4610 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 22:16

De la: Doruleatza, la data 2013-06-15 21:07:38
De la: Black_Friday, la data 2013-06-15 21:00:50
De la: Doruleatza, la data 2013-06-15 20:46:34
De la: Black_Friday, la data 2013-06-15 20:25:26
Asta era grija lor, ca pe fata aia o vizita cineva si probabil ca ele mureau de ciuda ca la ele vine doar postarita.

Asta tre s-o tin minte!
Nu mi-a facut nimic, saracul, decat ca s-a imbolnavit si acum sunt legata de maini si de picioare... Ii fac insulina de 4 ori pe zi si tot de atatea ori ii monitorizez glicemia... sunt intr-un "du-te - vino" continuu, o sa ajung un zombie, sau chiar o mutanta din aia inacrita de-a ta....

Imi pare rau...Ce poti sa faci? Trebuie sa il ajuti.

Speram ca daca il insor, ma duc la el doar ca musafir!
Iti dai seama ca glumesc....normal ca trebuie sa il ajut! Toata viata am fost fata lui tata...si asa va fi pana la sfarsit!

Aseara m-am apucat sa gatesc niste ciuperci...Am tocat ceapa am pus-o in tigaie am tinut-o pe foc pana a devenit aurie si a imprastiat mirosul ala bolunzitor, de neconfundat,am adaugat ciupercile taiate felii,care in amor cu ceapa au schimbat mirosul precum femeile schimba parfumul.Apoi am adaugat pasta de tomate...Un gand nebun mi-a traversat neuronii...Cum,fara carne?.Nuuu..Am scos o punga de costita,jumate am rumenit-o separat si am adaugat-o combinatiei ceapaciupe. Am adaugat restul de ingredienti si am lasat combinatia sa-si faca de cap.Mi-au mai ramas patru ciuperci si opt costite.M-a pocnit o inspiratie....Am dat drumu la gratar,am pus cele costite imbaiate intr-un sos special,reteta proprie,am intors ciupercutele cu cracii in sus, le-a aruncat cate un colb de sare in palarii si fuguta la aragaz.Am oprit focul si am presarat ceva patrunjel...si fuga la gratar.Am oprit focul,am asezat frumos costiele in centrul farfuriei,apoi am asezat pe margine pe cele patru cu poalele-n sus,da le-am pus pe directia punctelor cardinale,dupa busola.Tocmai trece vecinul dinspre est spre casa, de la munca si isi aminteste ca vrea sa ma intrebe ceva.Ce mai il poftesc la masa pe terasa,ii torn si un,merrlot,ii suna celularu-nevasta...se uita el la mine ,eu dau din cap ca da sin zece minutele cade pleasca si ea, din vest.Pana sa imbuc o gura,vecina cica isi facea plimbarea de seara.Isi flutura mana pana spre varful copacilor ,din nord si,ce mai,hop si ea.Vine vesela spre terasa ii vede pe cei doi si se acreste toata.Uf, e vina mea,uitasem ca-s certati.Din pricina fiului celor doi care goneste cu masina pe langa casa ei prea tare si ridica praf.spre sud..
Ce sa fac...daca n-am gard inalt la drum...Da de unde ca astia vin dupa miros..

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 22:21

De la: Doruleatza, la data 2013-06-15 22:09:20Mataluta esti cam scumpa la vedere! Care-i treaba?

Frecventez un curs de specializare / perfectionare, practica, examene, stres, etc...

Raporteaza abuz de limbaj
Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 22:27

De la: myriam_bozen, la data 2013-06-15 22:21:09
De la: Doruleatza, la data 2013-06-15 22:09:20Mataluta esti cam scumpa la vedere! Care-i treaba?

Frecventez un curs de specializare / perfectionare, practica, examene, stres, etc...

S-or gata ele cursurile si examenele... si atunci sper sa te avem mai des printre noi, ca-ti simtim lipsa! Mult noroc unde ai tu nevoie!

Doruletz
Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 22:30

De la: giovausaro, la data 2013-06-15 22:16:44
Aseara m-am apucat sa gatesc niste ciuperci...Am tocat ceapa am pus-o in tigaie am tinut-o pe foc pana a devenit aurie si a imprastiat mirosul ala bolunzitor, de neconfundat,am adaugat ciupercile taiate felii,care in amor cu ceapa au schimbat mirosul precum femeile schimba parfumul.Apoi am adaugat pasta de tomate...Un gand nebun mi-a traversat neuronii...Cum,fara carne?.Nuuu..Am scos o punga de costita,jumate am rumenit-o separat si am adaugat-o combinatiei ceapaciupe. Am adaugat restul de ingredienti si am lasat combinatia sa-si faca de cap.Mi-au mai ramas patru ciuperci si opt costite.M-a pocnit o inspiratie....Am dat drumu la gratar,am pus cele costite imbaiate intr-un sos special,reteta proprie,am intors ciupercutele cu cracii in sus, le-a aruncat cate un colb de sare in palarii si fuguta la aragaz.Am oprit focul si am presarat ceva patrunjel...si fuga la gratar.Am oprit focul,am asezat frumos costiele in centrul farfuriei,apoi am asezat pe margine pe cele patru cu poalele-n sus,da le-am pus pe directia punctelor cardinale,dupa busola.Tocmai trece vecinul dinspre est spre casa, de la munca si isi aminteste ca vrea sa ma intrebe ceva.Ce mai il poftesc la masa pe terasa,ii torn si un,merrlot,ii suna celularu-nevasta...se uita el la mine ,eu dau din cap ca da sin zece minutele cade pleasca si ea, din vest.Pana sa imbuc o gura,vecina cica isi facea plimbarea de seara.Isi flutura mana pana spre varful copacilor ,din nord si,ce mai,hop si ea.Vine vesela spre terasa ii vede pe cei doi si se acreste toata.Uf, e vina mea,uitasem ca-s certati.Din pricina fiului celor doi care goneste cu masina pe langa casa ei prea tare si ridica praf.spre sud..

Ai un stil de a povesti, ca-ti lasa gura apa!!! Pai frumos e sa ma lasi cu pofta-n cui?

Doruletz
myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 22:33

De la: Doruleatza, la data 2013-06-15 22:27:50
De la: myriam_bozen, la data 2013-06-15 22:21:09

S-or gata ele cursurile si examenele... si atunci sper sa te avem mai des printre noi, ca-ti simtim lipsa! Mult noroc unde ai tu nevoie!

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 22:40

Giova, ciupercile tale dadeau bine innabusite in ulei de masline, usturoi, patrunjel, alaturi de un orez cu carnaciori moldovenesti

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 23:05

De la: myriam_bozen, la data 2013-06-15 22:40:22Giova, ciupercile tale dadeau bine innabusite in ulei de masline, usturoi, patrunjel, alaturi de un orez cu carnaciori moldovenesti

Cu aproximatie asa a fost doar ca am adaugat pasta de tomate,usturoi taiat marunt,o frunza de dafin,nu orez..da de unde carnaciori moldo??????????????????

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 23:18

De la: giovausaro, la data 2013-06-15 23:05:24
De la: myriam_bozen, la data 2013-06-15 22:40:22Giova, ciupercile tale dadeau bine innabusite in ulei de masline, usturoi, patrunjel, alaturi de un orez cu carnaciori moldovenesti

Cu aproximatie asa a fost doar ca am adaugat pasta de tomate,usturoi taiat marunt,o frunza de dafin,nu orez..da de unde carnaciori moldo??????????????????

carne tocata-mixta(alba, rosie, baga si vanat,ca doar ai pusca...), usturoi, piper/peperoncino, cimbru, vin alb,rosmarin,dafin, etc...improvizam...

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 23:28

De la: Doruleatza, la data 2013-06-15 22:30:30

Ai un stil de a povesti, ca-ti lasa gura apa!!! Pai frumos e sa ma lasi cu pofta-n cui?

Daca o sa vii deseara,
Uite ce mi-am pus in plan:
Sa te astept bunaoara
Cu friptura de curcan.

Un sarut mai pe furate,
O salata de verdeata,
Un vin din soi Alicante
Dintr-o stcla lunguiata.

Iar apoi o zbenguiala
Printre cearceafuri si perne
Flori, petala cu petala
La picioare-ti voi asterne.

Ascultand al noptii freamat,
Degustand din vinul dulce
O vom lua-o de la capat,
Iar mos Ene o sa ne culce.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Iunie 2013, ora 23:42

Daca faceai o salata de fructe sau de legume, nu se mai intimpla asta.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 07:07

De la: giovausaro, la data 2013-06-15 23:28:54
De la: Doruleatza, la data 2013-06-15 22:30:30

Daca o sa vii deseara,
Sa te astept bunaoara
Cu friptura de curcan.

Un sarut mai pe furate,
O salata de verdeata,
Un vin din soi Alicante
Dintr-o stcla lunguiata.

Iar apoi o zbenguiala
Flori, petala cu petala

O vom lua-o de la capat,

cirip....cirip....buna dimineata, pasarele !
Giova, esti un criminal delicios ....sa tot mori si sa nu-ti para rau, brava neica ! si pe chestia asta, ma duc sa mesteresc o cafea ptr. toata lumea , minca-i-ar mama pe ei de frumosi si destepti/ e, unul si una !
si una strong , speciala , ptr. Black saracul, sa-i tina de urit in pustnicia sa !
sa va fie totul

Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 07:24

Buna dimi, lume buna si draga!
Sa aveti o zi splendida!

Doruletz
Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 07:28

De la: giovausaro, la data 2013-06-15 23:28:54
Daca o sa vii deseara,
Sa te astept bunaoara
Cu friptura de curcan.

Un sarut mai pe furate,
O salata de verdeata,
Un vin din soi Alicante
Dintr-o stcla lunguiata.

Iar apoi o zbenguiala
Flori, petala cu petala

O vom lua-o de la capat,

Pe mine m-a culcat Mos Ene inainte sa apuc a te citi...ca altfel, cine stie? Poate te pomeneai cu mine la usa... pentru degustare, of course!
Pentru versuri meriti:

Doruletz
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 09:18

Buna dimineata! Ca de obicei, cafeneaua miroase a cafea proaspat rasnita si a briza de mare, multumita doamnelor Gabi si Doruletz.

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 09:26

De la: Black_Friday, la data 2013-06-16 09:18:36Buna dimineata! Ca de obicei, cafeneaua miroase a cafea proaspat rasnita si a briza de mare, multumita doamnelor Gabi si Doruletz.

iiii si la mine pe strada miroase de te-nnebuneste , a tei, a miere si a piine coapta ! am deschis geamurile larg si trag cu nesat in piept, sa-mi tina pin' la anu' , aerul inmiresmat !

Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 09:42

De la: Black_Friday, la data 2013-06-16 09:18:36Buna dimineata! Ca de obicei, cafeneaua miroase a cafea proaspat rasnita si a briza de mare, multumita doamnelor Gabi si Doruletz.

Si a ... tei! Si aici au innebunit teii, mai ales dupa ploaia de ieri!

Doruletz
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 09:53

Eu daca deschid geamul si trag aer in pept...nu miroase a nimic! Poate un pic mai tarziu o sa miroasa a omleta, cand or sa prepare Frühstück - micul dejun.
Frumoasa strainatatea, dar fada. Am aceeasi impresie ca atunci cand vad un buchet frumos de flori artificiale.

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 09:58

De la: Black_Friday, la data 2013-06-16 09:53:00Eu daca deschid geamul si trag aer in pept...nu miroase a nimic! Poate un pic mai tarziu o sa miroasa a omleta, cand or sa prepare Frühstück - micul dejun.
Frumoasa strainatatea, dar fada. Am aceeasi impresie ca atunci cand vad un buchet frumos de flori artificiale.

aoleu ! ce cuvint ai spus ? OMLETA ?
cred ca nu-i miros mai imbietor ptr. mine ca omleta si mereu ma-ntreb : moiiii, de ce-i outzul asa de bun ?

dar, nu spuneai tu ca locuiesti aproape de'o padure ? chiar nu miroase a lemn, a brad sau a frunze si pamint proaspat ? e un miros special, mirosul de padure !

Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:01

Depinde de strainatate! Mi marido e in Africa si nu e deloc frumos! In plus, e si pericoloso sporgersi... voiajul trecut au fost arestati de 2 ori (in Angola si Congo) si jefuiti doar o data (Congo)...
Dar, cum zice el, in viata nu poti sa le ai pe toate...

Doruletz
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:02

Florile artificiale sunt imortalizarea florilor vii pentru o eternitate. Precum imaginea oamenilor este imortalizata in clisee, urmand sa fie prelucrete pentru a reda adevarata imagine, la fel si artificialitatea unei flori poate fi prelucrata de catre artist.

Ce vreau sa spun cu asta? Ca oriunde in lume m-as afla, gasesc ceva, orice, care sa imi incante fiinta! atata caut, pana gasesc!

Buna Dimineata!

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:12

Simultan cu gandurile mele bune, ma scuzati de deranj. Nu se va mai intampla!

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:20

'neata ! uite, am sub ochi un fir de orhidee mov, cu niste striatiuni negre si galbioare...e o incintare
ptr. ochii mei si-ti trimit, mental ,imaginea ei ca sa te bucuri de frumusetea ei, ca de mirosit, nu are miros....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:22

De la: Daphne, la data 2013-06-16 10:12:39Simultan cu gandurile mele bune, ma scuzati de deranj. Nu se va mai intampla!

CE SPUI ? uneori nu inteleg sirul gindurilor tale si ma contrariaza, ca acum, de ex. !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:23

De la: Doruleatza, la data 2013-06-16 10:01:17Depinde de strainatate! Mi marido e in Africa si nu e deloc frumos! In plus, e si pericoloso sporgersi... voiajul trecut au fost arestati de 2 ori (in Angola si Congo) si jefuiti doar o data (Congo)...
Dar, cum zice el, in viata nu poti sa le ai pe toate...

chiar ca-i pericoloso ....si cum se pot apara ?

Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:27

Pai nu prea au cum...de aia si sunt asa de vulnerabili! Am inteles ca doar vasele israeliene au armament la bord....

Doruletz
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:41

De la: Doruleatza, la data 2013-06-16 10:27:22Pai nu prea au cum...de aia si sunt asa de vulnerabili! Am inteles ca doar vasele israeliene au armament la bord....

zauuu ? intotdeauna m-am gindit ca tre' sa fie si vreo 4-5 oameni specializati pe paza / siguranta si aparare....nici nu stiu cum sa-i spun , ptr. ca exista un transport de ce'o fi el , ce trebuie securizat ....eu asa mi-am inchipuit

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:44

De la: gabigabi2, la data 2013-06-16 10:20:32'neata ! uite, am sub ochi un fir de orhidee mov, cu niste striatiuni negre si galbioare...e o incintare
ptr. ochii mei si-ti trimit, mental ,imaginea ei ca sa te bucuri de frumusetea ei, ca de mirosit, nu are miros....

Iti multumesc Gabriela! Intr-adevar este o orhidee splendida! Reusesc sa o vad, inchizand ochii.

Referitor la contradictii.... stim cand suntem bineveniti intr-o casa , cum la fel de bine stim ca suntem nedoriti acolo. De cate ori apar eu, chiar daca se nimereste sa intru in toiul discutiei, cand sa imi iau si eu o cafea, fiecare se duce in drumul sau. Nu-i bai, asa am zis sa stau dreac pe c.uru' meu ... in casa mea.

Doruleatza

2631 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 10:48

De la: gabigabi2, la data 2013-06-16 10:41:12
De la: Doruleatza, la data 2013-06-16 10:27:22Pai nu prea au cum...de aia si sunt asa de vulnerabili! Am inteles ca doar vasele israeliene au armament la bord....

zauuu ? intotdeauna m-am gindit ca tre' sa fie si vreo 4-5 oameni specializati pe paza / siguranta si aparare....nici nu stiu cum sa-i spun , ptr. ca exista un transport de ce'o fi el , ce trebuie securizat ....eu asa mi-am inchipuit

Ooooo, nuuuu! Nici pomeneala de asa ceva!!!! Au o minima instructie cu privire la aparare, dar cum sa te aperi cu mainile goale, eventual cu o cheie franceza?

Doruletz
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 11:08

De la: gabigabi2, la data 2013-06-16 09:58:22
De la: Black_Friday, la data 2013-06-16 09:53:00Eu daca deschid geamul si trag aer in pept...nu miroase a nimic! Poate un pic mai tarziu o sa miroasa a omleta, cand or sa prepare Frühstück - micul dejun.

aoleu ! ce cuvint ai spus ? OMLETA ?
cred ca nu-i miros mai imbietor ptr. mine ca omleta si mereu ma-ntreb : moiiii, de ce-i outzul asa de bun ?

dar, nu spuneai tu ca locuiesti aproape de'o padure ? chiar nu miroase a lemn, a brad sau a frunze si pamint proaspat ? e un miros special, mirosul de padure !

Da, miroase bine omleta si pe langa omleta mai prajesc si niste "Schwarzwälder Speck", adica o sunculita crud-uscata si afumata din zona muntilor Padurea Neagra, taiata in felii stravezii....Miroase de te baga in boala, dar cand iti sunt interzise cu desavarsire nu mai este o placere.

De fapt, cred ca a te simti bine intr-un loc, a iti bucura simturile cu ce iti ofera acel loc, tine mai mult de mental. Daca sufleteste te simti comfortabil acolo, daca esti alaturi de cei dragi, apreciezi altfel locul respectiv. Daca esti singur, ti se inhiba simturile.

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2013, ora 11:13

Francezii sarbatoresc azi TATICII. La multi ani tuturor taticilor din lume, chiar daca ei mai sunt prezenti doar in sufletele noastre!

Pagini: << 1750 1751 1752 1753 1754 1755 1756 1757 1758 1759 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: