back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2012, ora 17:38

De la: syster, la data 2012-06-30 08:59:46cum adica? numai Gabi pleaca in weekend?....hai, scularea si imbarcarea toata lumea!!
Am adus un microbuz la scara, sa plecam la munte, la poiana, la izvor, cu ciripit de pasarele printre crengi si ramurele....langa susur de izvor si c-o mana pe picior...
Gratarele ne asteapta, carneturile sunt fezandate, mai ramane sa scoatem berea de la rece
Si lasati ceaiurile si rudotelele acasa.... azi petrecem
Ingrid, ce te-ai facut asa neagra, ? te bag la terapia cu venish daca e cazul. Fetele, sa va vad zambind!!! baietilor nu le plac plangacioasele....

Oare mai este loc in microbusul ala? Doar asa, ma gandeam sa va miroasa a aer calm.....Buna ziua spre seara! Toate in regula?

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2012, ora 17:39

De la: XYW, la data 2012-06-30 11:18:44CAFEA....pentru toate lumile....VENITI de savurati...

Aha, aici sunt. Merci!

Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Iunie 2012, ora 17:51

De la: Musetel, la data 2012-06-30 17:39:14
De la: XYW, la data 2012-06-30 11:18:44CAFEA....pentru toate lumile....VENITI de savurati...

Aha, aici sunt. Merci!

Buna Musetico.. nu te mai agita ca rastorni cescutele

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2012, ora 19:17

Nimic nu este mai placut decit mirosul unei cafele aburind in ibric /

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Iunie 2012, ora 19:23

sau mirosul de parjoale.... Am facut parjoale !!!!!!

Daniela
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2012, ora 19:33

Mai ce liniste, mai...
Ia sa vad io pe unde ati aruncat zatzul,iar l-ati pus in ghiveci?

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 00:55

De la: gabigabi2, la data 2012-06-29 15:02:27
De la: myriam_bozen_, la data 2012-06-29 11:55:18Neatza... o cafea,o prajiturica...??
Gabi ,pleci in vacanta? Relaxare placuta...

sarut-mina , fug de caldura Bucurestiului, un pic !
supararea e ca acolo nu o sa pot intra pe net ca n-am de unde ! da' fac si eu o pauza ....prevad insa ca vreo 2 zile voi sta ca pe ghimpi caci forumita-i boala grea !

www.youtube.com/watch?v=0INu00DmYGM

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 00:58

De la: Black_Friday, la data 2012-07-01 00:55:29
De la: myriam_bozen_, la data 2012-06-29 11:55:18Neatza... o cafea,o prajiturica...??

supararea e ca acolo nu o sa pot intra pe net ca n-am de unde ! da' fac si eu o pauza ....prevad insa ca vreo 2 zile voi sta ca pe ghimpi caci forumita-i boala grea !

clar ca-ti lipseste!

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 06:19

neata oameni buni...poftiti la degustat cafea....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 08:55

De la: XYW, la data 2012-07-01 06:19:49neata oameni buni...poftiti la degustat cafea....

Fugi mai cu degustarea...vrei sa bem toti o cafea??? o (una)???

Neata si-o cafea mare pentru fistecare!!!... in afara de pirat, care o vrea mica

Lylu67

1052 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 09:14

Neata oameni buni.......o cafea cu lapte .....aveti? Sunt catranita raaaauuuu.....da rau de tot s-au termiat cele 3 saptamini de concediu

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 09:23

De la: lilu_67, la data 2012-07-01 09:14:42Neata oameni buni.......o cafea cu lapte .....aveti? Sunt catranita raaaauuuu.....da rau de tot s-au termiat cele 3 saptamini de concediu

Oooo...ia de-aici un lapte antidepresiv, ca deja cafeaua era pregatita!!

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 10:19

De la: lilu_67, la data 2012-07-01 09:14:42Neata oameni buni.......o cafea cu lapte .....aveti? Sunt catranita raaaauuuu.....da rau de tot s-au termiat cele 3 saptamini de concediu

Pfuiiiiiiii.....chiar ca e jale mare!!!!!!!!

Daniela
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 12:53

De la: _Ingrid, la data 2012-07-01 00:58:20
De la: Black_Friday, la data 2012-07-01 00:55:29

clar ca-ti lipseste!

Foarte tare! Imi doresc canicula in Bucuresti, iar acolo in Prazilia unde s-a dus ea sa fie racoare, chiar sa ploua cu spume si sa se inunde astfel incat judetul Olt sa devina insula. Nu ar strica nici ceva crocodili si rechini in apa, ca nu cumva sa se intoarca inot! Cat sta fara internet, este super!

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 12:59

De la: syster, la data 2012-06-30 08:59:46cum adica? numai Gabi pleaca in weekend?....hai, scularea si imbarcarea toata lumea!!
Am adus un microbuz la scara, sa plecam la munte, la poiana, la izvor, cu ciripit de pasarele printre crengi si ramurele....langa susur de izvor si c-o mana pe picior...
Gratarele ne asteapta, carneturile sunt fezandate, mai ramane sa scoatem berea de la rece
Ingrid, ce te-ai facut asa neagra, ? te bag la terapia cu venish daca e cazul. Fetele, sa va vad zambind!!! baietilor nu le plac plangacioasele....

Gaaaaaabiiiii!!! ai uitat_o pe DOAMNA museticaaaaaa!!!! vezi ce_ti lipseste pe gratar si da o fuga repede dupa ea! pune_o repede pe un tocator bate_o putin cu ciocanul de snitele ,, tranteste_o putin in ulei si mirodenii si dupa aia arunc_O pe gratar cateva minutele ..Miaaaammmm miammm

And o vdo im se fce pftao de nu pto sa am atbin.Dca nu o iei tu sa stii ca o ,,prgetcs eu (Era o zicere a cuiva care spunea despre creierul uman---nu de musetel--ca este capabil sa descifreze literele amestecate la intamplare intr_un cuvant si sa_i dea intelesul.)

DOAMNA musetica auzi!!!!! pai daca oi aveea si 250 de kile cum d.racu sa te cheme musetica ???? cand tu esti ditamai ,, balenoiu" ????Ce_ti mai place sa te alinti!!! de una singura asa!!

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:06

De la: The_Mummy, la data 2012-07-01 12:59:26

Gaaaaaabiiiii!!! ai uitat_o pe DOAMNA museticaaaaaa!!!! vezi ce_ti lipseste pe gratar si da o fuga repede dupa ea! pune_o repede pe un tocator bate_o putin cu ciocanul de snitele ,, tranteste_o putin in ulei si mirodenii si dupa aia arunc_O pe gratar cateva minutele ..Miaaaammmm miammm

And o vdo im se fce pftao de nu pto sa am atbin.Dca nu o iei tu sa stii ca o ,,prgetcs eu (Era o zicere a cuiva care spunea despre creierul uman---nu de musetel--ca este capabil sa descifreze literele amestecate la intamplare intr_un cuvant si sa_i dea intelesul.)

DOAMNA musetica auzi!!!!! pai daca oi aveea si 250 de kile cum d.racu sa te cheme musetica ???? cand tu esti ditamai ,, balenoiu" ????Ce_ti mai place sa te alinti!!! de una singura asa!!

eu nu comentez.... ca iar zice lumea ca-s a

Daniela
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:09

De la: Musetel, la data 2012-06-30 19:33:49Mai ce liniste, mai...

Pt Doamna ,,Molusca evoluata in musetel,,!!!atentieeee!!! ca vine executor' si va portioneaza ,, of-shorurile,,!

Pentru preparare, poti lasa caracatita intreaga (in cazul in care nu este foarte mare) sau o poti taia bucatele. Este de preferat ca aceasta sa fie portionata dupa fierbere, deoarece se taie mai usor si totodata vei avea bucatile de marimea dorita. Din cauza ca la preparare carnea acesteia se strange foarte mult, va fi greu sa aproximezi inainte dimensiunea dorita.

Pune un vas cu apa la fiert. Cand aceasta clocoteste, adauga sare si apoi carnea de caracatita. Las-o sa fiarba timp de aproximativ 20 minute. Timpul de fierbere poate oscila in functie de cantitatea de apa dar si de puterea aragazului. Este indicat sa o incerci din cand in cand cu o furculita pentru a vedea daca este fiarta. (asta arata ca deja salivez !stai c_o sting acusi cu o bere doua hai si trei ca sa_mi treaca greata !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:14

De la: daniela_, la data 2012-07-01 13:06:45
De la: The_Mummy, la data 2012-07-01 12:59:26

eu nu comentez.... ca iar zice lumea ca-s a

Lasa ca_i bine si_asa

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:15

De la: The_Mummy, la data 2012-07-01 13:09:28

Pt Doamna ,,Molusca evoluata in musetel,,!!!atentieeee!!! ca vine executor' si va portioneaza ,, of-shorurile,,!

Pentru preparare, poti lasa caracatita intreaga (in cazul in care nu este foarte mare) sau o poti taia bucatele. Este de preferat ca aceasta sa fie portionata dupa fierbere, deoarece se taie mai usor si totodata vei avea bucatile de marimea dorita. Din cauza ca la preparare carnea acesteia se strange foarte mult, va fi greu sa aproximezi inainte dimensiunea dorita.

Pune un vas cu apa la fiert. Cand aceasta clocoteste, adauga sare si apoi carnea de caracatita. Las-o sa fiarba timp de aproximativ 20 minute. Timpul de fierbere poate oscila in functie de cantitatea de apa dar si de puterea aragazului. Este indicat sa o incerci din cand in cand cu o furculita pentru a vedea daca este fiarta. (asta arata ca deja salivez !stai c_o sting acusi cu o bere doua hai si trei ca sa_mi treaca greata !
in loc de aragaz se pot folosi vorbe... e mai economic

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:17

De la: The_Mummy, la data 2012-07-01 13:14:15
Lasa ca_i bine si_asa

mai ia o bere si de la mine...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:23

va e dor de-o bere ...rece...de la gheata....???

iaca bere....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:27

Va mai dau retete ca sa stiti in ce feluri s_o mai gatiti pe Molusca:

incep prin a spune ca n-am mancat niciodata caracatita si nici nu as avea tupeu sa ating una, vie sau moarta
insa...cate ceva stiu si eu dspre subiect
Daca cumperi caracatitade pe gheata , intai trebuie sa o lovesti ( daca ai curaj).
Trebuie sa o prinzi de cap, sa-ti bagi degetul mare la ea in gura si sa o izbesti de masa sau gresie, pana obosesti).
Asta ii rupe fibrele.
Apoi, pui apa cu sare la fiert si cand da in clocot, tinand caracatita de cap, ii oparesti picioarele, scaldand-o in apa clocotita de 2-3 ori, pana cand isi incovoaie piciorusele.
Dupa aceea o lasi la fiert, in general 30 de minute- carnea ei nu trebuie sa fie foarte moale.

Ca sa eviti toate astea, poti cumpara caracatita congelata- prin congelare fibrele se rup singure.
reteta ta de mai sus se numeste Pulpo a la Gallega.
Aici se foloseste mult caracatita congelata.
II tai piciorusele in felii de 1 cm, le asezi pe un platou de lemn, le lasi in microunde 1 minut sa se infierbante, apoi adaugi sare groasa, boia IUTE si un pic de ulei de masline.
Este cea mai frecventa forma de a manca caracatita in Spania,insa am sa-ti dau alta:
Pulpo estofado:
1 ceapa mare taiata julien
200 gr. ciuperci champinion proaspete,taiate in felii mai groase.
un ardei rosu sau gogosar taiat julien.
o caracatita mica ( 500 grame) proaspata.
un paharel de vin alb demisec.
4 catei de usturoi
ulei de masline
sare, piper si patrunjel tocat dupa gust.
Se prepara in oala( cratita) de lut, la foc mic.
Se calesc legumele in ulei, se adauga vinul alb si caracatita taiata in bucatele.
Se lasa la foc mic 35-40 de minute, nefiind nevoie sa se adauge apa si nici ca
caracatita sa fie fiarta in prealabil.
Ea lasa suficienta apa daca e proaspata..
Se asezoneaza cu sare piper si patrunjel verde tocat, dupa gust.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:31

Merge bereeeaaa!!! ca mi_a mai ramas niste caracatita d"asta intre dinti!Cred ca am gresit undeva la reteta : am uitat sa dau cu ea de gresie! parca asa scria acolo pt fezandat ..sa iasa mai frageda!Data viitoare .Material am destul la ditamai Moluscoiul!

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 13:35

De la: daniela_, la data 2012-07-01 13:15:12
De la: The_Mummy, la data 2012-07-01 13:09:28

in loc de aragaz se pot folosi vorbe... e mai economic

Lasa_ma cu ,, economicu" daca n_o pun pe aragaz ..atunci o fac ,, carpaccio,, si tot o gatesc Ar fi pacat de_asa o ,, bucata,, durdulie ,, si rozalie ! Te pomenesti ca_i asa rozalie petru ca a fost tinuta in vin??? De_aia vorbeste gura fara ea la cat alcool are in ,, vene ,, pot sa zic ca are sange ( sau ce lichid vital o avea) in alcool!

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:24

Toata lumea e plecataaaa??? numai eu am ramas de serviciu???

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:27

Stai ca imi fac de cap beau de unul singur Haaac!!astept sa vina si Gabi cu amanunte de la Optasi ..si sa mai vad cine mai apare

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:30

Iaca am venit eu. Ma infing la bere cu tine, am avut o zi atat de activa ca trebuie musai sa-mi revin

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:31

Caracatita a mai ramas? de fapt as avea chef de niste raci, am vazut oferta pe Zumzi si m-a zadarat!!

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:47

De la: _Ingrid, la data 2012-07-01 20:31:43Caracatita a mai ramas? de fapt as avea chef de niste raci, am vazut oferta pe Zumzi si m-a zadarat!!

Io zic ca a ramas destula pt toata lumea daca nu te saturi mai cumparam desi eu cred ca asta proaspata e mai buna stii ce gatesti si ce mananci !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2012, ora 20:52

De la: CR0N0S, la data 2012-07-01 20:47:45
De la: _Ingrid, la data 2012-07-01 20:31:43Caracatita a mai ramas? de fapt as avea chef de niste raci, am vazut oferta pe Zumzi si m-a zadarat!!

Io zic ca a ramas destula pt toata lumea daca nu te saturi mai cumparam desi eu cred ca asta proaspata e mai buna stii ce gatesti si ce mananci !

Gata. am rezolvat si asta, am macelarit niste rosii..caracatita am lasat-o, e bizara cu aroma aia de musetel

Pagini: << 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: