back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Google schimbã placa

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:32

Blogul oficial al companiei Google anunþã o schimbare de direcþie importantã în modul de a opera în China. Pe la jumãtatea lunii trecute, spune David Drummond, Google a fost þinta unor atacuri extrem de sofisticate venite din spaþiul chinezesc. Totuºi, nu pierderea unor proprietãþi intelectuale a pus pe jar motorul de cãutare, ci substratul atacurilor ºi mai precis interesul persoanelor din spatele acestora pentru accesarea conturilor GMail ale activiºtilor pentru drepturile omului. În urma cercetãrilor proprii, Google a constatat cã numai datele generale privind deschiderea contului ºi titlul (nu ºi conþinutul) mesajelor au fost compromise; suficient însã pentru a determina compania sã introducã elemente noi în infrastructura de siguranþã ºi în arhitectura motorului. Totodatã, compania Google este hotãrâtã sã ridice temporar filtrele de cãutare pe anumite cuvinte cheie (e.g., Tiananmen Square) convenite împreunã cu guvernul Chinei la lansarea Google.cn în 2006. Întrebat fiind de reporterii de la BBC printre altele dacã Google renunþã astfel la o piaþã profitabilã precum China, purtãtorul de cuvânt al companiei declara cã libertatea de exprimare este o valoare mult mai importantã decât banii. Nu se ºtie încã dacã Google îºi va închide complet operaþiunile în China, dar o decizie destul de radicalã se va fi luatã dupã consultãri cu reprezentanþii guvernului. Un act de curaj ºi demnitate din partea companiei Google, care ar putea însemna mai mult decât toate eforturile guvernelor democratice anterioare de a convinge China sã respecte dreptul la liberã exprimare! Tot de la BBC Radio am aflat cã mulþi chinezi au venit cu flori la sediile companiei, recunoscând în felul acesta curajul de a înfrunta un colos politic ºi economic.

googleblog.blogspot.com/2010/01/new-approach-to-china.html

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 23:22

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:32:43Blogul oficial al companiei Google anunþã o schimbare de direcþie importantã în modul de a opera în China. Pe la jumãtatea lunii trecute, spune David Drummond, Google a fost þinta unor atacuri extrem de sofisticate venite din spaþiul chinezesc. Totuºi, nu pierderea unor proprietãþi intelectuale a pus pe jar motorul de cãutare, ci substratul atacurilor ºi mai precis interesul persoanelor din spatele acestora pentru accesarea conturilor GMail ale activiºtilor pentru drepturile omului. În urma cercetãrilor proprii, Google a constatat cã numai datele generale privind deschiderea contului ºi titlul (nu ºi conþinutul) mesajelor au fost compromise; suficient însã pentru a determina compania sã introducã elemente noi în infrastructura de siguranþã ºi în arhitectura motorului. Totodatã, compania Google este hotãrâtã sã ridice temporar filtrele de cãutare pe anumite cuvinte cheie (e.g., Tiananmen Square) convenite împreunã cu guvernul Chinei la lansarea Google.cn în 2006. Întrebat fiind de reporterii de la BBC printre altele dacã Google renunþã astfel la o piaþã profitabilã precum China, purtãtorul de cuvânt al companiei declara cã libertatea de exprimare este o valoare mult mai importantã decât banii. Nu se ºtie încã dacã Google îºi va închide complet operaþiunile în China, dar o decizie destul de radicalã se va fi luatã dupã consultãri cu reprezentanþii guvernului. Un act de curaj ºi demnitate din partea companiei Google, care ar putea însemna mai mult decât toate eforturile guvernelor democratice anterioare de a convinge China sã respecte dreptul la liberã exprimare! Tot de la BBC Radio am aflat cã mulþi chinezi au venit cu flori la sediile companiei, recunoscând în felul acesta curajul de a înfrunta un colos politic ºi economic.

googleblog.blogspot.com/2010/01/new-approach-to-china.html

...nu, nu se va retrage !...China, ca principal creditor al planetei , deþine ºi-o "parte" din ac-ul google.

intoxicare mediaticã Adi.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 11:15

De la: mytcor, la data 2010-01-13 23:22:46...nu, nu se va retrage !...China, ca principal creditor al planetei , deþine ºi-o "parte" din ac-ul google.
intoxicare mediaticã Adi.

Intoxicare mediaticã oficialã? Hai, povesteºte mai mult.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 13:27

Adi, China de foarte multã vreme, hai sã spun untimul deceni, nu mai este u adversar politico-economic al USA , CSI, E.U....cu-atât mai puþin al vr-unui stat oarecare de pe mapamond, este deja arbitru?!.., a trecut peste calitatea de arbitru central, cã tot îþi place footbool-ul, nici mãcar pe postul de obsevator UEFA n-o mai satisface, este preºedinta federaþiei internaþionale chiar dacã-i face-o deosebitã plãcere sã joace rolul cenuºãresei.
Pentru a fi puþin rãutãcios, am sã-þi recomand pentru urmãtorul deceniu, abandonarea perfecþionãrii tale lingvistice pe secþiunea ebraicã ºi încercarea de aþi însuºi pe un nivel confortabil de comunicare Lb.Chinezã.
În ceea ce priveºte mãsurile de securitate luate la nivelul adm-v din partea celor ce se ocupã d-aºa ceva, având în vedere contextul atual ºi nevoia de securizare a datelor, sã nu te mire foarte tare Adi, dacã vor dispãrea cu totul conturile de E-mail gratuite, sã nu te mire dacã în viitorul foarte apropiat, orice utilizator al serviciilor internet va fi perfect identificabil, mai mult decât atât, are sã-l însoþeascã þi-o fiºã biograficã din care-n momentul contactãrii sale în spaþiul virtual, ai sã ºtii exact ºi instant cu cine stai de vorbã sau cine doreºte sã-þi vorbeascã, poate cu aceastã ocazie am sã aflu ºi câte amenzi contraventionale ai plãtit în ultimii 5 ani pentru încãlcarea normelor legale de circulaþie pe drumurile publice din RO.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 15:04

De la: mytcor, la data 2010-01-14 13:27:34Adi, China de foarte multã vreme, hai sã spun untimul deceni, nu mai este u adversar politico-economic al USA , CSI, E.U....cu-atât mai puþin al vr-unui stat oarecare de pe mapamond, este deja arbitru?!.., a trecut peste calitatea de arbitru central, cã tot îþi place footbool-ul, nici mãcar pe postul de obsevator UEFA n-o mai satisface, este preºedinta federaþiei internaþionale chiar dacã-i face-o deosebitã plãcere sã joace rolul cenuºãresei.
Pentru a fi puþin rãutãcios, am sã-þi recomand pentru urmãtorul deceniu, abandonarea perfecþionãrii tale lingvistice pe secþiunea ebraicã ºi încercarea de aþi însuºi pe un nivel confortabil de comunicare Lb.Chinezã.
În ceea ce priveºte mãsurile de securitate luate la nivelul adm-v din partea celor ce se ocupã d-aºa ceva, având în vedere contextul atual ºi nevoia de securizare a datelor, sã nu te mire foarte tare Adi, dacã vor dispãrea cu totul conturile de E-mail gratuite, sã nu te mire dacã în viitorul foarte apropiat, orice utilizator al serviciilor internet va fi perfect identificabil, mai mult decât atât, are sã-l însoþeascã þi-o fiºã biograficã din care-n momentul contactãrii sale în spaþiul virtual, ai sã ºtii exact ºi instant cu cine stai de vorbã sau cine doreºte sã-þi vorbeascã, poate cu aceastã ocazie am sã aflu ºi câte amenzi contraventionale ai plãtit în ultimii 5 ani pentru încãlcarea normelor legale de circulaþie pe drumurile publice din RO.

Generalitãþi. Ce, din cele de mai sus, probeazã intoxicarea mediaticã pe care o atribui oficialilor companiei Google?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 15:12

De la: adipopa, la data 2010-01-14 15:04:42
De la: mytcor, la data 2010-01-14 13:27:34Adi, China de foarte multã vreme, hai sã spun untimul deceni, nu mai este u adversar politico-economic al USA , CSI, E.U....cu-atât mai puþin al vr-unui stat oarecare de pe mapamond, este deja arbitru?!.., a trecut peste calitatea de arbitru central, cã tot îþi place footbool-ul, nici mãcar pe postul de obsevator UEFA n-o mai satisface, este preºedinta federaþiei internaþionale chiar dacã-i face-o deosebitã plãcere sã joace rolul cenuºãresei.

Generalitãþi. Ce, din cele de mai sus, probeazã intoxicarea mediaticã pe care o atribui oficialilor companiei Google?

exact !...concurenþã-competenþã dar,nu stricã ºi-o ceaþã localã-n peiaj !

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 15:35

De la: mytcor, la data 2010-01-14 15:12:08exact !...concurenþã-competenþã dar,nu stricã ºi-o ceaþã localã-n peiaj !

Neconvingãtor. Concurenþa i-ar obliga sã rãmânã în China, indiferent de preþ.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 15:40

De la: adipopa, la data 2010-01-14 15:35:10
De la: mytcor, la data 2010-01-14 15:12:08exact !...concurenþã-competenþã dar,nu stricã ºi-o ceaþã localã-n peiaj !

Neconvingãtor. Concurenþa i-ar obliga sã rãmânã în China, indiferent de preþ.

...Adi, hai spune ce te frãmântã, sunt dispus sã dau din casã !..

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 18:40

De la: mytcor, la data 2010-01-14 15:40:31...Adi, hai spune ce te frãmântã, sunt dispus sã dau din casã !..

Nimic, Mytcor. Nu mã frãmântã nimic. Mi-a plãcut discursul public al companiei Google.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 19:04

De la: adipopa, la data 2010-01-14 18:40:07
De la: mytcor, la data 2010-01-14 15:40:31...Adi, hai spune ce te frãmântã, sunt dispus sã dau din casã !..

Nimic, Mytcor. Nu mã frãmântã nimic. Mi-a plãcut discursul public al companiei Google.

interesantã alchimie mediaticã !...

..."Drummond wrote that in mid-December Google had detected a major attack on its infrastructure originating from China. On investigation, Drummond's post said, "we have discovered that at least 20 other large companies from a wide range of businesses--including the Internet, finance, technology, media and chemical sectors--have been similarly targeted." Google did not identify the companies, but said it is notifying them of the attack.

The aim of this attack, and other breaches it has uncovered, was to access e-mail accounts of Chinese human rights campaigners worldwide. "...

dar, tot pe zona de divertisment poate fi catalogatã , n-aºa Adi ?...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 19:09

De la: mytcor, la data 2010-01-14 19:04:20dar, tot pe zona de divertisment poate fi catalogatã , n-aºa Adi ?...

Alchimie? Divertisment? Nu prea. Nu ºtiu. Îmi place curajul ºi demnitatea de a apãra o valoare mai mare. Sunt semne ale adevãratei noastre umanitãþi, ºi nu pot sã nu le remarc.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 19:15

De la: adipopa, la data 2010-01-14 19:09:46
De la: mytcor, la data 2010-01-14 19:04:20dar, tot pe zona de divertisment poate fi catalogatã , n-aºa Adi ?...

Alchimie? Divertisment? Nu prea. Nu ºtiu. Îmi place curajul ºi demnitatea de a apãra o valoare mai mare. Sunt semne ale adevãratei noastre umanitãþi, ºi nu pot sã nu le remarc.

...Alchimia atingeri intreselor prin intermediul metodicii divertismento-mediace .

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 19:19

De la: mytcor, la data 2010-01-14 19:15:56...Alchimia atingeri intreselor prin intermediul metodicii divertismento-mediace .

Mda. Ai avut vreodatã senzaþia cã orice ai face tot pierzi?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 19:25

De la: adipopa, la data 2010-01-14 19:19:49
De la: mytcor, la data 2010-01-14 19:15:56...Alchimia atingeri intreselor prin intermediul metodicii divertismento-mediace .

Mda. Ai avut vreodatã senzaþia cã orice ai face tot pierzi?

Da !... dar m-am strãduit sã câºtig º-am câºtigat de fiecare datã !...chiar transpirând la sub braþ ºi nu numai

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 20:14

Acuma stiu de ce mi se pierdeau Gmail-urile in spatiul cibernetic!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 20:19

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-14 20:14:40Acuma stiu de ce mi se pierdeau Gmail-urile in spatiul cibernetic!

Noroc cu Adi ºi cu acest topic ROMÂNESC Emile !...

vai de schema voastrã informativã canadianã !...tooo ot românaºii vã scot din budã, ..aºa-i Emile ?...

Hai recunoaºte, cã n-o sã te doarã pãlãria !....

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 20:23

Napa, no, voi sinteti mai aproape de China!
S-ar putea sa fie si un virus care vorbeste romaneste

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 20:49

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-14 20:23:11Napa, no, voi sinteti mai aproape de China!
S-ar putea sa fie si un virus care vorbeste romaneste

...Posibil Emile sã vobescã virusul ºi româneºte, cã prea-l intresau IP-urile !...numai cããã...

Deci te doare pãlãria, nu ?..

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 00:51

Nu mã intereseaza chiar aºa de mult ce propritate intelectualã a pierdut Google în urma acestor atacuri chinezeºti. Nu mã intereseazã nici atât dacã Google.cn se va retrage de pe piaþã ºi în ce condiþii. Dar mã intereseazã cã o companie de anvergura lui Google îºi asumã un risc comercial semnificativ pentru a încuraja libera exprimare în China.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 01:01

De la: adipopa, la data 2010-01-15 00:51:50Nu mã intereseaza chiar aºa de mult ce propritate intelectualã a pierdut Google în urma acestor atacuri chinezeºti. Nu mã intereseazã nici atât dacã Google.cn se va retrage de pe piaþã ºi în ce condiþii. Dar mã intereseazã cã o companie de anvergura lui Google îºi asumã un risc comercial semnificativ pentru a încuraja libera exprimare în China.

Adi, declarativ o poate face orice corporatie, politicile tacite-s pragmatice.
A conexa cele declarate de cãtre Google la cel mai înalt niver de dreptul la liberã exprimare al militanþilor pe teritoriul chinei, pt. mine cel puþin are o tentã amuzantã cel puþin ºi doza-mi de subiectivitate cred cã-i sub 0.01% !..
În fine, convingerile sunt diferite dupã cum observ....dar, în acelaº timp pot afirma cu siguranþã, nimeni ºi nimic nu mai poate opri colosul celor douã sisteme.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 01:05

Declarativ, nu o prea poate face oricine. De teama repercursiunilor economice.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 01:13

[Mytcor, am mai scris pe blogul meu, cu câteva sãptãmâni în urmã, despre Liu Xiaobo. Nu are legãturã cu subiectul, dar copiez ºtirea din dorinþa de a solidariza cu chinezii care îºi doresc sã fie liberi.]

Asociaþia PEN American Center, dedicatã literaturii ºi libertãþii de expresie, condamnã arestarea ºi punerea sub acuzaþie, în Beijing, a profesorului Liu Xiaobo. Acuzat de crimã ºi incitare la subversiune prin publicarea petiþiei-manifest Charter 08 anul trecut, Liu mai este cunoscut ºi pentru rolul semnificativ jucat în protestul studenþilor din piaþa Tiananmen în 1989. Manifestul, inspirat de cehoslovacul Charter 77, pentru care Liu ar putea primi 15 ani de închisoare, cere printre altele reformarea politicã ºi economicã a Chinei, garantarea drepturilor omului, a libertãþii de asociere, de expresie ºi religioase, a independenþei justiþiei ºi armatei de politic, adevãr ºi reconciliere, precum ºi alegeri democratice pentru un legislativ pluripartidic.

www.pen.org/viewmedia.php/prmMID/4415/prmID/1331

PS Între timp, Liu Xiabo a fost deja condamnat la 11 ani de închisoare.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 01:47

De la: adipopa, la data 2010-01-15 01:13:30[Mytcor, am mai scris pe blogul meu, cu câteva sãptãmâni în urmã, despre Liu Xiaobo. Nu are legãturã cu subiectul, dar copiez ºtirea din dorinþa de a solidariza cu chinezii care îºi doresc sã fie liberi.]

Asociaþia PEN American Center, dedicatã literaturii ºi libertãþii de expresie, condamnã arestarea ºi punerea sub acuzaþie, în Beijing, a profesorului Liu Xiaobo. Acuzat de crimã ºi incitare la subversiune prin publicarea petiþiei-manifest Charter 08 anul trecut, Liu mai este cunoscut ºi pentru rolul semnificativ jucat în protestul studenþilor din piaþa Tiananmen în 1989. Manifestul, inspirat de cehoslovacul Charter 77, pentru care Liu ar putea primi 15 ani de închisoare, cere printre altele reformarea politicã ºi economicã a Chinei, garantarea drepturilor omului, a libertãþii de asociere, de expresie ºi religioase, a independenþei justiþiei ºi armatei de politic, adevãr ºi reconciliere, precum ºi alegeri democratice pentru un legislativ pluripartidic.

www.pen.org/viewmedia.php/prmMID/4415/prmID/1331

PS Între timp, Liu Xiabo a fost deja condamnat la 11 ani de închisoare.

Adi,indiferent cum ai rapota drepturile lui C77spaþiului ideologic chinezesc ºi indiferent de câtã solidaritate umanã ne-am afiºa declarativ faþã de cele ce i se-ntâmplã Prof.Liu, realitatea entropiei sistemului politico-economic chinezesc va deveni reversibila numai ºi numai din interior.

În rest, sunt altruism/e declarative pur utopice.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 01:52

De la: mytcor, la data 2010-01-15 01:47:29Adi,indiferent cum ai rapota drepturile lui C77spaþiului ideologic chinezesc ºi indiferent de câtã solidaritate umanã ne-am afiºa declarativ faþã de cele ce i se-ntâmplã Prof.Liu, realitatea entropiei sistemului politico-economic chinezesc va deveni reversibila numai ºi numai din interior.

Tocmai. Îndepãrtarea filtrelor Google ar putea contribui la întãrirea dizidenþei pozitive.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 02:00

De la: adipopa, la data 2010-01-15 01:52:47
De la: mytcor, la data 2010-01-15 01:47:29Adi,indiferent cum ai rapota drepturile lui C77spaþiului ideologic chinezesc ºi indiferent de câtã solidaritate umanã ne-am afiºa declarativ faþã de cele ce i se-ntâmplã Prof.Liu, realitatea entropiei sistemului politico-economic chinezesc va deveni reversibila numai ºi numai din interior.

Tocmai. Îndepãrtarea filtrelor Google ar putea contribui la întãrirea dizidenþei pozitive.

...ºi ce plafon numeric sau cel puþin procentual, ar trebuii s-atingã masa criticã necesarã unei dizidenþe ce se doreºte învingãtoare într-o confruntare a sa în contra sis. politico-ideologic chinezesc la o populaþie de cca1, 4 Mld. locuitori?..

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 02:05

De la: mytcor, la data 2010-01-15 02:00:29...ºi ce plafon numeric sau cel puþin procentual, ar trebuii s-atingã masa criticã necesarã unei dizidenþe ce se doreºte învingãtoare într-o confruntare a sa în contra sis. politico-ideologic chinezesc la o populaþie de cca1, 4 Mld. locuitori?..

Nu ºtiu. E important?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 02:09

De la: adipopa, la data 2010-01-15 02:05:31
De la: mytcor, la data 2010-01-15 02:00:29...ºi ce plafon numeric sau cel puþin procentual, ar trebuii s-atingã masa criticã necesarã unei dizidenþe ce se doreºte învingãtoare într-o confruntare a sa în contra sis. politico-ideologic chinezesc la o populaþie de cca1, 4 Mld. locuitori?..

Nu ºtiu. E important?

...pt. acea reversibilitate-i foarte important !...

IN CHINA, n-au nici o ºansã metodele malteze utilizate-n spaþiul Est european !

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 02:18

De la: mytcor, la data 2010-01-15 02:09:25...pt. acea reversibilitate-i foarte important !...

Nah, nu e important ce cred despre "masa criticã." E important ce fac ºi ce cred despre cei care fac ceva inteligent, creativ, cu bãtaie lungã.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 02:29

De la: adipopa, la data 2010-01-15 02:18:25
De la: mytcor, la data 2010-01-15 02:09:25...pt. acea reversibilitate-i foarte important !...

Nah, nu e important ce cred despre "masa criticã." E important ce fac ºi ce cred despre cei care fac ceva inteligent, creativ, cu bãtaie lungã.

...atingerea mesei critice declanºeazã o explozie socialã, necesarã unei confruntãri violente,sau mã-nºel ?...pe termen lung aºa cum sustii, poate peste vreo 1000 de ani. ºi nici atunci n-aº paria 1€ pe dizidenþã.

noapt bunã !

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 19:52

De la: mytcor, la data 2010-01-15 02:29:25...atingerea mesei critice declanºeazã o explozie socialã, necesarã unei confruntãri violente,sau mã-nºel ?...pe termen lung aºa cum sustii, poate peste vreo 1000 de ani. ºi nici atunci n-aº paria 1€ pe dizidenþã.

Uneori faci ce trebuie, indiferent de probabilitatea succesului.

| Varianta pentru tiparire a topicului Google schimbã placa
Mergi la: