back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Adevaruri biblice

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

Dorinel

3855 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 23:51

De la: 9am121159, la data 2010-02-04 23:41:50DORINEL,
ste foarte greu a crede ca dupa sute de ani de indoctrinare teologica unilaterala, sa descoperi ca religia ta este gresita. Orice credincios care citeste atent Biblia isi da seama repede ca este o diferenta intre cele scrise in Biblie si cele propagate de catre biserici.
-------
Dorinel in tine s'a produs o trezire.
Nu s-a produs nici o trezire. Apreciez doar acel crestinism in fasa, acel crestinsim pur, s-au dupa caz, acea credinta pura, fara alte adaosuri ale bisericilor.
Si asta cu toate ca voi ma cunoasteti ca fiind un necredincios. Are si religia rolul ei.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 01:40

ste foarte greu a crede ca dupa sute de ani de indoctrinare teologica unilaterala, sa descoperi ca religia ta este gresita. Orice credincios care citeste atent Biblia isi da seama repede ca este o diferenta intre cele scrise in Biblie si cele propagate de catre biserici.
-------
dorinele,io zic sa te culci cat mai repede pana n-apuca doamna sa te ia in imparatia cerurilor de-a dreapta tatalui,ca nu te vad bine,mai bine ia o bere

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 02:11

De la: florinpreda999, la data 2010-02-05 01:40:50
-------
dorinele,io zic sa te culci cat mai repede pana n-apuca doamna sa te ia in imparatia cerurilor de-a dreapta tatalui,ca nu te vad bine,mai bine ia o bere
Stai tu linistit ! Am fost deja la un ceai alaturi de Dumnezeu, Isus si Mahomed !
Ai idee cate bancuri stie Dumnezeu cu Bula ?!

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 00:25

Dorinel,
Nu s-a produs nici o trezire. Apreciez doar acel crestinism in fasa, acel crestinsim pur, s-au dupa caz, acea credinta pura, fara alte adaosuri ale bisericilor.
Si asta cu toate ca voi ma cunoasteti ca fiind un necredincios. Are si religia rolul ei.
-----------
Dorinel, stiu ca majoritatea omenirii crede ca religia este un mijloc de manipulare a maselor,chiar si din cei ce conduc bisericile cred asa, deaceia generatia noastra este intr-o mare dilema mai ales vazand atata criminalitate si hotie.Ani de zile nici eu nu stiam ce sa cred, pana cand mi-a vorbit Domnul Isus.Apoi Domnul Isus mi-a aratat si pe Tatal,apoi mi-a vorbit si Tatal.Cu aceste mari marturisiri nu se glumeste.Acum cred cu toata inima mea , cu tot sufletul meu, cu tot cugetul meu, cu toata puterea mea, cu toata taria mea.Totusi Dumnezeu are un verset in Biblie in care spune:"Ti-am aratat si ai crezut, ferice de cel ce nu i-am aratat si a crezut"
Spre uimirea mea, am vazut oameni care cred desi nu le-a vorbit Dumnezeu, oameni acestia sant mai tari ca mine.Multumesc lui Dumnezeu ca a lucrat asa cu mine, El ne cunoaste, El implineste in noi si vinta si indeplinirea.Ce ma uimeste cel mai mult este faptul ca omenirea da cu piciorul la marile fagaduinte ale lui Dumnezeu facute de El fara bani si fara plata.Te mai astept cu pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 05:37

CHEMARE
Vino cu mine sa fim frati,
In adunarea-n sarbatoare
A Ingerilor nepatati.
Si sa-i aducem Osanale
Prea Sfantului ce ne-a salvat.

Te chiama El,te chiama cerul,
Te chemam noi poporul Sau,
Te chiama cei Neprihaniti,
Chiar Tatal te iubeste mult,
Si iti trimite Duhul fant.

Nu-L refuza,iesi din Ninive,
Iesi grabnic si din Babilon,
Tu nu vezi ce urgii si semne
Pe tot pamantul dau de veste
Ca Domnul vine putin este
Sa-i ia pe-ai Sai la cer?

Daca nu vii El plange pentru tine,
Si mie lacrimile-mi curg
Vazand un suflet cum refuza
Iubirea Regelui prea Sfant.
O vino azi prietenul meu
Sa te impaci cu Dumnezeu.

De vei veni te va ierta,
Si haine albe iti va da,
Pe loc te va incununa,
Te va primi-n cetatea Sa,
Viata vesnica-ti va da.

Scrisa-n 10' de VALERICA NICOLESCU

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 10:39

Va felicit! Aveti multa ravna!

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 23:03

Rodik mi,
-----------------
Poate nu ma crezi,dar am primit sarcina in vis de la Domnul sa marturisesc, cu fagaduinta ca-mi va da un loc.Daca oamenii nu cred in Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu,cum ar crede experientele mele cu El?Multumesc pentru felicitari.Am deschis un nou topic numai cu poezii religioase, daca ai poezii te rog posteaza-le.As dori ca la acel topic sa se posteze munai poezii fara comentarii.Multa pace iti doresc.

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 23:07

Pfffai...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 00:03

De la: 9am121159, la data 2010-02-07 23:03:12Rodik mi,
-----------------
Poate nu ma crezi,dar am primit sarcina in vis de la Domnul sa marturisesc, cu fagaduinta ca-mi va da un loc.Daca oamenii nu cred in Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu,cum ar crede experientele mele cu El?Multumesc pentru felicitari.Am deschis un nou topic numai cu poezii religioase, daca ai poezii te rog posteaza-le.As dori ca la acel topic sa se posteze munai poezii fara comentarii.Multa pace iti doresc.

Musai daca Domnu' a fagaduit sa se si tina de cuvant!!!!Dar n-am inteles ...un loc unde ?????in RAI..... e pe locuri ...limitate /rezervate din timp ....????

Fosta membra 9am.ro

3581 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 00:08

De la: alehin, la data 2010-02-08 00:03:50
-----------------

Musai daca Domnu' a fagaduit sa se si tina de cuvant!!!!Dar n-am inteles ...un loc unde ?????in RAI..... e pe locuri ...limitate /rezervate din timp ....????

Nu reiese ca sunt limitate, putem spera...dar sunt contra servicii...

Nu trageti in pianist!
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 00:38

De la: Gigi_Octan, la data 2010-02-08 00:08:41
De la: alehin, la data 2010-02-08 00:03:50
-----------------

Atunci daca-i vorba de srvicii am sa-mi fac rost de-o culegere vituala de poezii sa dau si eu bataie ca cei mult strica ... ce-i putin nu-i de-ajuns!!

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 00:57

Adevaruri biblice-----simplu,nu exista,cu asta se incheie orice discutie pe marginea acestui subiect

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 02:05

De la: florinpreda999, la data 2010-02-08 00:57:59Adevaruri biblice-----simplu,nu exista,cu asta se incheie orice discutie pe marginea acestui subiect
Exista adevaruri biblice ... cum sa nu ?! cum te vad si cum ma vezi ! exista Alba ca Zapada , mos Craciun si Fat- Frumos din lacrima !! si Carrefour , si Mega -image , exista si magazine second hand .. cu guma de mestecat !!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 02:41

De la: alehin, la data 2010-02-08 02:05:19
De la: florinpreda999, la data 2010-02-08 00:57:59Adevaruri biblice-----simplu,nu exista,cu asta se incheie orice discutie pe marginea acestui subiect
Exista adevaruri biblice ... cum sa nu ?! cum te vad si cum ma vezi ! exista Alba ca Zapada , mos Craciun si Fat- Frumos din lacrima !! si Carrefour , si Mega -image , exista si magazine second hand .. cu guma de mestecat !!

Capra cu trei iezi , e tot un adevar biblic ? Avand in vedere"" convingerile"" autorului ?

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 02:49

De la: Dorinel, la data 2010-02-04 23:34:52Bisericile au introdus in practica de zi cu zi felurite erezii, spunând ca acestea ar veni , chipurile, de la Dumnezeu !.... Este foarte greu a crede ca dupa sute de ani de indoctrinare teologica unilaterala, sa descoperi ca religia ta este gresita. Orice credincios care citeste atent Biblia isi da seama repede ca este o diferenta intre cele scrise in Biblie si cele propagate de catre biserici.

300 d.C. - Rugaciuni pentru morti
300 d.C. - Facerea semnului crucii
375 d.C. - Inchinarea la sfinti si la îngeri
394 d.C. - Instituirea împartasaniei
431 d.C. - Maria este proclamata divina
500 d.C. - Preotii incep sa se imbrace altfel decât laicii
526 d.C. - Maslul
593 d.C. - Invatatura despre purgatoriu
600 d.C. - Liturghia este tinuta in limba latina
600 d.C. - Rugaciuni adresate Mariei
607 d.C. - Bonifaciu III este proclamat cel dintâi Papa
709 d.C. - Sarutarea papucului papal
786 d.C. - Inchinarea la imagini si la relicve
850 d.C. - Folosirea apei sfintite
995 d.C. - Canonizarea sfintilor morti
998 d.C. - Postul de vineri si din preajma sarbatorilor mari
1079 d.C. - Celibatul preotilor
1090 d.C. - Rugaciuni pe bani
1184 d.C. - Inchizitia
1190 d.C. - Vânzarea indulgentelor
1215 d.C. - Transubstantierea
1229 d.C. - Biblia este interzisa laicilor
1439 d.C. - Doctrina celor sapte sacramente
1508 d.C. - "Ave Maria" este aprobata ca rugaciune liturgica
1545 d.C. - Traditia are aceiasi autoritate ca si Biblia
1546 d.C. - Adaugarea unor apocrife la Biblie
1854 d.C. - Doctrina conceptiei imaculate a Mariei
1870 d.C. - Infailibilitatea papala
1950 d.C. - Doctrina inaltarii la cer a Mariei
1965 d.C. - Maria proclamata ca Mama a Bisericii

Pai de ce te miri ? toate astea au aparut in urma unor revelatii...bahice ! Nu stiai ca cele mai bune vinuri se faceau prin asezamintele clericilor ?

marco

627 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 02:59

De la: Horus, la data 2010-02-08 02:49:36
De la: Dorinel, la data 2010-02-04 23:34:52Bisericile au introdus in practica de zi cu zi felurite erezii, spunând ca acestea ar veni , chipurile, de la Dumnezeu !.... Este foarte greu a crede ca dupa sute de ani de indoctrinare teologica unilaterala, sa descoperi ca religia ta este gresita. Orice credincios care citeste atent Biblia isi da seama repede ca este o diferenta intre cele scrise in Biblie si cele propagate de catre biserici.

526 d.C. - Maslul
1184 d.C. - Inchizitia

Pai de ce te miri ? toate astea au aparut in urma unor revelatii...bahice ! Nu stiai ca cele mai bune vinuri se faceau prin asezamintele clericilor ?

... nu-mi spune nimic lista ... ce ar trebui sa intelegem ? ... si matematica a evoluat ... so what ? ... mai ales ca niciunul dintre noi, cei de pe forum, HABAR NU ARE toate detaliile ...

... oricum ... religia catolica are mici probleme ... dar e treaba lor si daca se simt bine ... care e problema romanilor ? ... de asta mor de foame ? ... sa fim mai seriosi ...

... tot ce as reprosa biserici ortodoxe romane este ca nu este mai agresiva, mai implicata ... ca asteapta intoarcerea unora furati de peisaj in loc sa foloseasca aceleasi metode ale secolului XXI (se cunosc foarte bine de catre toti) ...

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 21:40

Cuvantul lui D-zeu spune ca ziua a saptea a saptamanii,aleasa si binecuvantata si sfintita de D-zeu,ca zi de sarbatoare si odihna saptamanala pentru toti oamenii,este Sambata
Intr-adevar in textul originar ebraic(limba in care D-zeu a scris cu degetul Sau Legea morala a celor zece porunci),ziua a saptea este numita "Sabat",care inseamna "odihna".Aceste trei cuvinte:Sabat.Sambata si odihna,au una si aceeasi semnificatie.E adevarat ca unii traducatori ai Bibliei,au tradus textul original al poruncii a patra din Decalog cu :Sabat,ziua de odihna,Sambata,fara a modifica semnificatia si sensul cuvantului insa.
In Biblia roaman,traducerea de Iasi (1874),precum si in cea tradusa de Dr.Nitzulescu (editia 1911)textul poruncii a patra e asa:"Adu-ti aminte de ziua Sabatului,ca sa o sfintesti pe ea!..."(II Moise 20:8-11)
In Biblia romana,traducerea Sinodala (1914),textul poruncii a patra a fost:"Adu-ti aminte de ziua Sambetei sa o sfintesti pe ea..."(Esirea 20:8-11)
In traducerea Bibliei de catre preoti profesori Vasile Radu si Gala Galaction,editia romana (1938 ,traducere dupa textele originale ebraice si grecesti,ziua a saptea din porunca a patra, a fost tradusa de asemenea cu Sambata.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 21:43

Horus,
526 d.C. - Maslul
1184 d.C. - Inchizitia
--------------
Horus in lista ta unde vezi adevaruri Biblice.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 21:53

Alehin,
-----------
Dumnezeu are prestiinta,El stie dinainte cine il asculta si cine nu.El a spus de la inceputurile Vechiului Testament, ca fecioara va naste un fiu, adica pe Domnu Isus si asa a fost.Da un loc in Imparatia lui si fagaduinta aceasta este pentru oricine crede si incheie Legamant cu El prin apa botezului, ascultindul pe Dumnezeu si Legile Lui.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 22:00

Gigi,
---------------------
Locurile nu sant limitate,Dumnezeu doreste ca toti sa se intoarca la El ca sa nu piara,dar de nu se intorc vor pieri.Acesta nu este un serviciu ci o datorie.Totusi cine se intoarce trebuie sa-L marturiseasca pe Dumnezeu si Cuvantul lui scris.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 07:18

Matei 15/9. De geaba Ma cinstesc ei, invatand* ca invataturi niste porunci omenesti.
Matei 7/23. Atunci* le voi spune curat :"Niciodata nu v'am cunoscut; departati-va** dela Mine, voi toti care lucrati faradelege."
Luca 23/54-56 si24/1-3. Era ziua*pregatirii,si incepea ziua Sabatului(sambetei/in Biblia ortodoxa)55. Femeile cari* venisera cu Isus din galileia, au insotit pe Iosif; au vazut** mormantul si felul cum a fost pus trupul lui Isus in el, 56. s'au intors si au* pregatit miresme si miruri. Apoi in ziua Sabatului, s'au odihnit, dupa** Lege.24/1,2,3. In ziua intai* a saptamani, femeile acestea si altele impreuna cu ele, au venit la mormant dis de dimineata si au adus** miresmele,. pe care le pregatisera.2. Au* gasit piatra rasturnata de pe mormant, 3.au intrat*inlauntrumsi n'au gasit trupul Domnului Isus. Deci Evanghelia ne precizeaza ziua saptea.Faceti o socoteala elementara.Daca Duminica este ziua intai a saptamani numarand pe degete vom vedea ca ziua saptea este Sambata.
Daniel 7/25 El va rosti* vorbe de hula impotriva Celui Prea Inalt, va asupri** pe sfintii Celui Prea Inalt si se va incumeta sa schimbe vremile si legea....Dar Imparatul Constantin al Romei s-a incumetat printr-un decret sa schimbe Sambata cu Duminica in anul 321 dupa Hristos asa cum ne vorbeste Cuvantul lui Dumnezeu prin Daniel, iar preoti au schimbat calendarul Iulian cu Gregorian, deci Biblia este adevarata iar Dumnezeu ne-a spus mai dinainte ce are sa se intample. Pana in anul 321 dupa Hristos,toate Bisericile crestine au pazit Sambata.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:30

ISAIA 44/9-20.Ceice* fac idoli,toti sant desertaciune,si cele mai frumoase lucrari ale lor nu slujesc la nimic.Ele insele marturisesc lucrul acesta:n'au** nici vedere,nici pricepere,tocmai ca sa ramana de rusine.10.Cine este acela care ca facut un dumnezeu,sau sa fi turnat un idol si sa nu fi*tras nici-un folos din el?11.Iata,toti inchinatorii lor vor ramanea de rusine*,caci insisi mesterii lor nu sant decat oameni;sa se stranga cu totii,sa se infatiseze,si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.12.Fierarul*face o secure,lucreaza cu carbuni,si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,si o lucreaza cu puterea bratului;dar daca-i este foame,este fara vlaga;daca nu bea apa este sleit de puteri.13.Lemnarul intinde sfoara,face o trasatura cu creionul,fatuieste lemnul cu o rindea,si-i inseamna marimea cu compasul;face un chip de om,un frumos chip omenesc,ca sa locuiasca intr-o casa.14.Isi taie cedri,goruni si stejari,pe care si-i alege dintre copacii din padure.Sadeste brazi,si ploaia ii face sa creasca.15.Copacii acestia slujesc omului pentru ars,el ii ia si se incalzeste cu ei.Ii pune pe foc,ca sa coaca paine,si tot din el face si un dumnezeu caruia i se inchina,isi face din ei un idol,si ingenunche inaintea lui!16.O parte din lemnul acesta o arde in foc,cu o parte fierbe carne,pregateste o friptura,si se satura;si se incalzeste ,si zice;'Ha! ha!'m-am incalzit simt focul!'17.Cu ce mai ramane insa,face un dumnezeu,idolul lui,i se inchina,il chiama ,si striga:'Mantuieste-ma,caci tu esti dumnezeul meu!'18.Ei*nu pricep si nu inteleg,caci li s-au lipit**ochii,ca sa nu vada,si inima,ca sa nu inteleaga.19.Niciunul nu intra in sine*insusi,si n-are nici minte,nici pricepere sa-si zica:'Am ars o parte din el in foc,am copt paine pe carbuni,am fript carne si am mancat-o:si sa fac din cealalalta parte o SCARBA?Sa ma inchin inaintea unei bucati de lemn?20.El se hraneste cu cenusa,inima*lui amagita il duce in ratacire,ca sa nu-si mantuiasca sufletul,si sa nu zica:'N'am oare o minciuna in mana?'

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:31

Dumnezeu numeste idoli draci in versetele:
Deutronom 32/17.Au adus jertfe*dracilor,unor idili care nu sant dumnezei.Unor dumnezei care nu-i cunosteau....
Apocalipsa 9/20,21.Ceilalti oameni ,care nu au fost ucisi de aceste urgii,nu* s'au pocait de faptele mainilor lor,ca sa nu se inchine dracilor**si idolilor de aur,de argint,de arama,de piatra,de lemn,cari nu pot nici sa vada,nici sa auda nici sa umble.21.Si nu s'au pocait de uciderile lor,nici de vrajitoriile*lor nici de vcurvia lor,nici de furtisagurile lor.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:31

Apocalipsa 16/2.Cel dintai s'a dus si-a varsat potirul lui pe*pamant.Si o rana rea si dureroasa a lovit**pe oamenii,cari aveau semnul fiarei,si care se inchinau icoanei ei.
Psalm 97/7.Sant rusinati*,toti cei ce slujesc icoanelor*,si care se falesc cu idolii:'toti dumnezeii se inchina inaintea Lui.
Apocalipsa 14/9,10,11,12.Apoi a urmat un alt inger,al treilea,si a zis cu glas tare:'Daca se inchina cineva*fiarei si icoanei ei,si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana,10.va bea*si el din vinul maniei lui Dumnezeu,turnat**neamestecat in paharul maniei Lui;si va fi chinuit in foc si in pucioasa,inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.11.Si fumul*chinului lor se suie in sus in veci vecilor.Si nici ziua,nici noaptea n'au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei,si oricine primeste semnul numelui ei!12.Aici*este rabdarea sfintilor cari**pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
Isaia 21/9.Si iata ca a venit calarime si calareti doi cate doi.Apoi a luat iarasi cuvantul si a ziz:'A*cazut,a cazut Babilonul,si toate icoanele dumnezeilor lui sant sfaramate la pamant!'
Ezechel 7/20.Se faleau cu podoaba lor mareata si cu ea au facut*icoanele uraciunilor lor,ale idolilor lor,deaceea le-o voi preface in scarba pentru ei.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:36

Romani 1/18,22-32 .Mania*lui Dumnezeu se descopere din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor,care inaduse adevarul in nelegiuirea lor.22.S'au*falit ca sant intelepti,si au inebunit;23.si au schimbat slava Dumnezeului*nemuritor intr-o icoana,care seamana cu omul muritor,pasari,dobitoace cu patru picioare si taratoare.24.De "aceea*Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei,sa urmeze poftele inimilor lor;asa ca** isi necinstesc singuri trupurile;25.caci au schimbat in minciuna adevarul*lui Dumnezeu,si au slujit si s'au inchinat fapturi in**locul Facatorului,care este binecuvantat in veci!Amin.26.Din pricina aceasta,Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi*scarboase;caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr'una care este impotriva firi;27.tot astfel si barbatii,au parasit intrebuintarea fireasca a femeii,s'au aprins in poftele lor unii pentru altii,au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insasi plata cuvenita pentru ratacirea lor.28.Fiindca n'au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor,Dumnezeu i-a lasat in voia minti lor blestemate,ca sa faca lucruri neingaduite.29.Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire,de curvie,de viclenie,de lacomie,,de rautate;plini de pizma,de ucidere,de cearta,de inselaciune,de porniri rautacioase;sant soptitori,30.barfitori,uratori de Dumnezeu,,obraznici,trufasi,laudarosi,nascocitori de rele,neascultatori de parinti,31.fara pricepere,calcatori de cuvant,fara dragoste fireasca,neinduplicati,fara mila.32.Si,macar ca stiu*hotararea lui Dumnezeu,ca cei ce fac asemenea lucruri,sant**vrednici de moarte,totusi ,ei nu numai ca le fac,dar si gasesc de buni pe cei ce le fac

Deci observati ce au facut si fac oamenii fara Dumnezeu,
au schimbat slava Dumnezeului*nemuritor intr-o icoana,care seamana cu omul muritor".Cine poate sa faca,sau sa picteze,sa deseneze pe Dumnezeu nemuritor?Nimeni.Aici este marea gresala a omenirii,care deseneaza,picteaza,ciopleste un chip,o statuie,moarta care seamana cu omul muritor si se inchina inaintea ei,pe cand Dumnezeu este nemuritor si in slava.Cugetati si grabiti-va sa veniti sa va impacati cu Dumnezeul Cel Atotputernic care este viu si in slava.Grabiti-va ca "DOMNUL VINE,VINO DOAMNE ISUSE AMIN".

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:37

2 Timotei 3/16,17.Toata *Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos**ca sa invete,sa mustre,sa dea intelepciune in neprihanire,17.pentruca*omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic**pentru orice lucrare buna.
2 Petru 1/19-21.Si avem cuvantul proorociei facut si mai tarte;la care bine faceti ca ca luati aminte,ca la o*lumina care straluceste intr-un loc intunecos,pana se va crapa de ziua si va rasari luceafarul**de dimineata in inimile voastre.20.Fiindca mai intai de toate,sa stiti ca nicio*proorocie din Scriptura nu se talcuieste singura.21.Caci nici*o proorocie n'a fost adusa prin voia omului;ci**oameni au vorbit de la Dumnezeu,manati de Duhul Sfant.
Nu stiam ca trebuie sa te evanghelizez si pe tine.Te mai astept cu pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:38

Psalm 16/4.Idolii se inmultesc,oamenii alearga dupa dumnezei straini,dar eu n'aduc jertfele lor de sange,si nu pun numele*lor pe buzule mele. Dupa cum vedeti nici numele idolilor nu trebuie sa fie pe buzele noastre

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:40

Faptele Apostolilor 19/26.si vedeti si auziti ca Pavel acesta,nu numai in Efes,dar aproape in toata Asia,a induplicat si a abatut,mult norod,si zice ca zeii facuti de maini nu*sant dumnezei. Galatieni 4/8.Odinioare,cand nu cunosteati*pe Dumnezeu,erati robiti**celor ce din firea lor,nu sant dumnezei. Psalm 96/5.Caci toti dumnezeii popoarelor sant niste idoli,dar**Domnul a facut cerurile.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:41

1 Ioan 5/21.Copilasilor,paziti-va* de idoli,Amin. Psalm 31/6.Eu urasc pe ceice*se lipesc de idoli deserti,si ma incred in Domnul

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 08:43

2 Imparati 11/18Tot poporul þãrii a intrat în templul lui Baal, ºi l-au dãrâmat, i-au sfãrâmat cu desãvârºire altarele ºi icoanele, ºi au ucis înaintea altarelor pe Matan, preotul lui Baal. Preotul Iehoiada a pus strãjeri în Casa Domnului.

2Împ 10.26;Deut 12.3;2Cron 23.17-18,etc;

Isaia 10/10"Dupã cum mâna mea a pus stãpânire pe împãrãþiile idolilor, (unde erau mai multe icoane decât la Ierusalim ºi în Samaria),

Isaia 10/11cum am fãcut Samariei ºi idolilor ei, nu voi face ºi Ierusalimului ºi icoanelor lui?"

Isaia 21/9ªi iatã cã a venit cãlãrime ºi cãlãreþi doi câte doi." Apoi a luat iarãºi cuvântul, ºi a zis: "A cãzut, a cãzut Babilonul, ºi toate icoanele dumnezeilor lui sunt sfãrâmate la pãmânt!"

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ADEVARURI BIBLICE
Mergi la: