back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Rominia trebuie in mod hotarit si in cel mai scurt timp sa inceapa cercetare spatiala si exploatare in colaborare cu intreaga comunitate internationala care se ocupa de acest domeniu.

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 05:12

Se impune cu necesitate sa se intre in colaborari masive in acest domeniu cu statele si asociatiile, institutiile care sint axate pe acest domeniu.
E clar ca o tara, chiar cele f puternice, nu pot face eficient cercetare si exploatare in acest domeniu.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 05:15

Exista un egoism si o secretomenie in acest domeniu, mai ales in probleme care privesc intreaga omenire, incit se da impresia ca domeniul e falimentar.
Colaborarile in acest domeniu sint de cea mai mare importanta

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 05:16

De la: nastasemihail, la data 2009-11-09 05:12:44Se impune cu necesitate sa se intre in colaborari masive in acest domeniu cu statele si asociatiile, institutiile care sint axate pe acest domeniu.
E clar ca o tara, chiar cele f puternice, nu pot face eficient cercetare si exploatare in acest domeniu.
Mihai, Romania nu are bani nici sa-si plateasca bugetarii si pensionarii in urmatoarea perioada si tu vorbesti de cerecetare spatiala ....

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 05:17

Parerea mea, ca e cea mai eficienta metoda de iesire din criza.
Si cel mai de viitor domeniu, posibil.
Cercetarea si exploatarea spatiului cosmic, in colabarare internationala. Nu unul 2 state, TOATE CARE DORESC ACEST DOMENIU.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 05:18

De la: Dorinel, la data 2009-11-09 05:16:29
De la: nastasemihail, la data 2009-11-09 05:12:44Se impune cu necesitate sa se intre in colaborari masive in acest domeniu cu statele si asociatiile, institutiile care sint axate pe acest domeniu.
Mihai, Romania nu are bani nici sa-si plateasca bugetarii si pensionarii in urmatoarea perioada si tu vorbesti de cerecetare spatiala ....
Te rog scuteste-ma cu pesimisme. Scuza-ma ca sint atit de dur.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 05:19

De la: nastasemihail, la data 2009-11-09 05:18:18
De la: Dorinel, la data 2009-11-09 05:16:29
Te rog scuteste-ma cu pesimisme. Scuza-ma ca sint atit de dur.
CERCETAREA SE FACE CU BANI !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 05:22

Parerea mea ca efortul, oricit de mare ar fi merita. Mai ales ptr viitorul mediu si lung.
Ma refer la efortul de a incepe colaborari masive cu tari deja avansate.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 12:15

Pe criza asta financiara, Romania nu si-ar reveni numai daca ar deschide un super-LOTO la nivel mondial, daca s-ar deschide pe fiecare strada o casa de amanet si un second-hand

Politicienii nostrii nu or sa se gandeasca niciodata la cercetari spatiale numai daca americanii le-ar injecta ceva in creier

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 13:22

Probabil ca si Somalia ar trebui sa investeasca in cercetari de robotica , e un domeniu de viitor.
Noi nu avem industrie aviatica serioasa , cum am putea sa ne gandim la cercetari spatiale? Nimeni nu neaga ca cercetarea spatiala promite sa dea raspuns multor probleme actuale, insa mai e necesar sa ai si oameni pregatiti , nu doar sa arunci cateva procente din buget pe apa sambetei.
Sper ca nu o sa imi pomenesti de 3 romani care lucreaza la NASA. Aia au un personal de mii de oameni, iar acei romani au studiat la Harvard sau MIT probabil.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 11:38

Bai pesimistilor, noua ni s-a interzis de rusi sa mai avem industrie aviatica. Cu toate ca am vrut doar sa ne recuperam teritoriul nostru. Voi le continuati politica? Fiti pesimisti cu voi nu cu o natie intreaga. Eram pina in 45 printre primele 4 tari in lume in aviatica. A fost inlocuita cu cea electrotehnica. In anii 60 eram tara coordonatoare in CAER in electrohtehnica. Acum virful este electronica de virf si aplicatiile ei. Sintem acum in frunte in folosirea telefoniei mobile, internet, etc. In tv sintem in top 1 2 sau 3 la nr de televiziuni pe cap de om, din lume.
Cind mai emiteti astfel de idei pesimiste mai ginditi si voi si aveti o perspectiva mai de ansamblu. Fiindca altfel sinteti luati de val.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 09:21

LA MULTI ANI SI CARCIUN FERICIT

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 00:32

Se simte miros de naftalina ! De unde ati scos topicul asta ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 01:48

De la: gerard, la data 2011-02-24 00:32:40Se simte miros de naftalina ! De unde ati scos topicul asta ?

Ti-au disparut certaretii.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 02:02

Iesirea din criza se va face cu activitati de virf. Nu cele care ne-au adus in criza.
Orice iesire din criza bazata pe activitati de consum, nu e de durata.
Activitatile spatiale au viitor sigur.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 09:27

De la: nastasemihail, la data 2011-02-25 02:02:55Iesirea din criza se va face cu activitati de virf. Nu cele care ne-au adus in criza.
Orice iesire din criza bazata pe activitati de consum, nu e de durata.
Activitatile spatiale au viitor sigur.

Agricultura are viitor si in VIITOR,Dezvoltarea industriei spatiale!

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 10:08

Sa trecem mai intai de bariera de fotoni . Nu vad de ce dreaq ne intereseaza sa iesim in spatiu,de parca nu am fi ? Ne deplasam cu 22 de milioane de kilometri pe ora ,impreuna cu galaxia spre un nu stiu ce si nu stiu unde . Oricat ne-am stradui noi , e putin probabil sa depasim aceasta viteza,intr-un milion de ani de acum inainte , asa ca ar fi cazul sa ne vedem de treaba ! Daca tot vrem viteze mari ,de ce dreaq nu am inventa mai repede ceva care sa ne tina nava in loc si sa lasam galaxia sa se deplaseze . Astfel am avea aparent aceeasi viteza ,ne-am deplasa inapoi in spatiu , ar trece spatiul pe langa noi si ne-ar ajunge din urma alte galaxii . Doar sa reusim sa invingem forta de atractie a galaxiei noastre si a celorlalte galaxii si sa facem rost de o energie (poate cea negativa) care sa ne ajute sa supravietuim cateva zile pana scapam de fortele galaxiilor care s-ar plimba ,in trecere,pe langa bucatica noastra de spatiu in care legile si fortele sa nu mai functioneze. Asta cred ca tine de revelatii ,cineva acolo sus ma iubeste ,vrea sa scape de mine !

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
9am245847

17 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 14:36

De la: gerard, la data 2011-02-24 00:32:40Se simte miros de naftalina ! De unde ati scos topicul asta ?

....mi-au sters nemernicii DEDICAȚIA MUZICALĂ PTR. MIHĂIȚĂ.

9am245847

17 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 14:38

De la: homeless, la data 2011-02-25 10:08:35Sa trecem mai intai de bariera de fotoni . Nu vad de ce dreaq ne intereseaza sa iesim in spatiu,de parca nu am fi ? Ne deplasam cu 22 de milioane de kilometri pe ora ,impreuna cu galaxia spre un nu stiu ce si nu stiu unde . Oricat ne-am stradui noi , e putin probabil sa depasim aceasta viteza,intr-un milion de ani de acum inainte , asa ca ar fi cazul sa ne vedem de treaba ! Daca tot vrem viteze mari ,de ce dreaq nu am inventa mai repede ceva care sa ne tina nava in loc si sa lasam galaxia sa se deplaseze . Astfel am avea aparent aceeasi viteza ,ne-am deplasa inapoi in spatiu , ar trece spatiul pe langa noi si ne-ar ajunge din urma alte galaxii . Doar sa reusim sa invingem forta de atractie a galaxiei noastre si a celorlalte galaxii si sa facem rost de o energie (poate cea negativa) care sa ne ajute sa supravietuim cateva zile pana scapam de fortele galaxiilor care s-ar plimba ,in trecere,pe langa bucatica noastra de spatiu in care legile si fortele sa nu mai functioneze. Asta cred ca tine de revelatii ,cineva acolo sus ma iubeste ,vrea sa scape de mine !

TOMBEROANE, TOMBEROANE, de unde neică ENERGIE NEGATIVĂ ? că nu să poate să eziste aja geva !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 14:43

De la: 9am245847, la data 2011-02-25 14:38:49
De la: homeless, la data 2011-02-25 10:08:35Sa trecem mai intai de bariera de fotoni . Nu vad de ce dreaq ne intereseaza sa iesim in spatiu,de parca nu am fi ? Ne deplasam cu 22 de milioane de kilometri pe ora ,impreuna cu galaxia spre un nu stiu ce si nu stiu unde . Oricat ne-am stradui noi , e putin probabil sa depasim aceasta viteza,intr-un milion de ani de acum inainte , asa ca ar fi cazul sa ne vedem de treaba ! Daca tot vrem viteze mari ,de ce dreaq nu am inventa mai repede ceva care sa ne tina nava in loc si sa lasam galaxia sa se deplaseze . Astfel am avea aparent aceeasi viteza ,ne-am deplasa inapoi in spatiu , ar trece spatiul pe langa noi si ne-ar ajunge din urma alte galaxii . Doar sa reusim sa invingem forta de atractie a galaxiei noastre si a celorlalte galaxii si sa facem rost de o energie (poate cea negativa) care sa ne ajute sa supravietuim cateva zile pana scapam de fortele galaxiilor care s-ar plimba ,in trecere,pe langa bucatica noastra de spatiu in care legile si fortele sa nu mai functioneze. Asta cred ca tine de revelatii ,cineva acolo sus ma iubeste ,vrea sa scape de mine !

TOMBEROANE, TOMBEROANE, de unde neică ENERGIE NEGATIVĂ ? că nu să poate să eziste aja geva !

Pana si eu am auzit de asa ceva ! Ar fi singura forma de energie care ne-ar putea permite sa facem salturi mari in spatiu , cu viteze superluminice !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 15:00

a. Un flux intens de energie negativa nu poate fi generat decât pentru o foarte scurta durata de timp. El va fi urmat de unul, mai lung, de energie pozitiva.

b. Putem genera fluxuri lungi de energie negativa, cu conditia ca acestea sa aiba intensitate mica. În ambele cazuri (a si b) pulsul de energie pozitiva care urmeaza trebuie sa aiba o intensitate mai mare decât a celui negativ.

c. Cu cât distanta, în timp, dintre pulsul negativ si cel pozitiv este mai mare, cu atât este mai mare intensitatea pulsului de energie pozitiva, care urmeaza dupa cel de energie negativa.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 15:01

Este greu de dat o definitie energiei negative. Am putea spune ce nu este energia negativa. Energia negativa nu este energia antimateriei. Antimateria, având masa pozitiva, are energie pozitiva. Pentru a accelera antimateria este nevoie sa consumam energie pozitiva. De asemenea, energia negativa nu are nici o legatura cu energia întunecata, cea care duce la accelerarea expansiunii universului.

Energia negativa nu este un concept pur teoretic. Desi nu a putut fi masurata în mod direct, consecintele ei se pot depista în anumite experimente de fizica, cum ar fi cel realizat de Hendrik Casimir. Acesta a luat doua placute din aluminiu perfect plane si le-a asezat în vid, la mica distanta între ele. Apoi a descoperit ca între placi ia nastere o forta de atractie, care poarta numele de forta Casimir. De unde ar putea proveni aceasta misterioasa forta Casimir? Vidul nu este pur si simplu un spatiu gol de orice. Mecanica cuantica ne spune ca în vid se produc fluctuatii, chiar la temperaturi egale cu zero absolut. În vid avem fluctuatii de energie. Cele doua placute creeaza un soi de ecran pentru ele. Calculele au aratat ca între cele doua placute de aluminiu densitatea de energie este negativa.

Am putea aborda si altfel problema aceasta a energiei negative. Sa presupunem ca realizam o cavitate în care densitatea de energie sa fie riguros egala cu zero. O cutie din care sa scoatem absolut totul: atomii, particulele ratacitoare, fotonii etc. Sa facem acel vid, teoretic, perfect. De la Heisenberg si de la principiul sau al incertitudinii stim ca, la scara cuantica, ar trebui ca energia sa varieze aleator. Pentru ca densitatea totala de energie trebuie sa ramâna nula, înseamna ca nu putem avea numai energie pozitiva, ci si ceva care adunata cu ea sa ne dea zero. Deci trebuie sa avem energie negativa. Deci energia negativa ar trebui sa existe.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 15:06

De la: _KARPOV, la data 2011-02-25 15:01:49

Este greu de dat o definitie energiei negative. Am putea spune ce nu este energia negativa. Energia negativa nu este energia antimateriei. Antimateria, având masa pozitiva, are energie pozitiva. Pentru a accelera antimateria este nevoie sa consumam energie pozitiva. De asemenea, energia negativa nu are nici o legatura cu energia întunecata, cea care duce la accelerarea expansiunii universului.

Energia negativa nu este un concept pur teoretic. Desi nu a putut fi masurata în mod direct, consecintele ei se pot depista în anumite experimente de fizica, cum ar fi cel realizat de Hendrik Casimir. Acesta a luat doua placute din aluminiu perfect plane si le-a asezat în vid, la mica distanta între ele. Apoi a descoperit ca între placi ia nastere o forta de atractie, care poarta numele de forta Casimir. De unde ar putea proveni aceasta misterioasa forta Casimir? Vidul nu este pur si simplu un spatiu gol de orice. Mecanica cuantica ne spune ca în vid se produc fluctuatii, chiar la temperaturi egale cu zero absolut. În vid avem fluctuatii de energie. Cele doua placute creeaza un soi de ecran pentru ele. Calculele au aratat ca între cele doua placute de aluminiu densitatea de energie este negativa.

Am putea aborda si altfel problema aceasta a energiei negative. Sa presupunem ca realizam o cavitate în care densitatea de energie sa fie riguros egala cu zero. O cutie din care sa scoatem absolut totul: atomii, particulele ratacitoare, fotonii etc. Sa facem acel vid, teoretic, perfect. De la Heisenberg si de la principiul sau al incertitudinii stim ca, la scara cuantica, ar trebui ca energia sa varieze aleator. Pentru ca densitatea totala de energie trebuie sa ramâna nula, înseamna ca nu putem avea numai energie pozitiva, ci si ceva care adunata cu ea sa ne dea zero. Deci trebuie sa avem energie negativa. Deci energia negativa ar trebui sa existe.
Curentul electric ,are si energie + si energie -,amundoua fiind tinute la distante egale ,caci daca se intanlesc are loc energia negativa si sar scantei!..................................

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 15:15

De la: Tramp, la data 2011-02-25 15:06:12
De la: _KARPOV, la data 2011-02-25 15:01:49

Curentul electric ,are si energie + si energie -,amundoua fiind tinute la distante egale ,caci daca se intanlesc are loc energia negativa si sar scantei!..................................

Aia cu plus nu prea are putere , o putem inlocui cu o galeata de pamant ....minusul cred ca e pe faza si dai de ! Energia mea negativa e altceva ...ca sa o produci e nevoie de o galeata de galaxii .

galdlynelf

18 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 16:57

Karpov, ai disparut, cu cine mai joc eu sah stiintific?

galdlynelf

18 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 17:37

...v-am verificat, nu l-ati sters, dar daca va pune Stan Lacea s-o faceti, stau cu textul pregatit si

PAC la REZBOIUŽcu el !
vreau avatarul personalizat innapoi, adminule, se-audeeeeeee?????????????????????????

Fosta membra 9am.ro

1257 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 18:08

Cred ca domnul Karpov se referea la ,,constructia'' ,,bulei lui Alcubierre ''...sau ,,worm hole.''...unde e nevoie de energia amintita ...si cred ca avea dreptatae..demonstrat stiintific...

Problema bulei lui Alcubierre

Rusul Serghei Krasnikov a remarcat o mare problema a bulei alcubierriene. Interiorul ei este complet decuplat de Univers. Altfel spus, comandantul navei spatiale din interiorul ei nu va fi niciodata în stare sa îsi dirijeze vehiculul dupa dorinta. Practic, bula trebuie controlata din exteriorul ei. Pentru a rezolva aceasta problema Krasnikov propune ca nava sa creeze un tunel spatio-temporal, un fel de autostrada superluminica, menita sa uneasca punctul de plecare cu cel de sosire, similara în reprezentare cu faimoasele gauri de vierme din Star Treck. Din nou avem nevoie de energie negativa (pe care, repetam, cel putin deocamdata, nu stim cum sa o obtinem) pentru a realiza acest tunel spatio-temporal. Cu ajutorul ei vom construi peretele tunelului Krasnikov. Pentru a nu va lasa sa visati prea mult, credem ca a sosit clipa numerelor. O bula spatio-temporala cu diametrul de 200 m, care sa poata contine în interiorul ei o nava spatiala, ce se poate deplasa cu o viteza de 10 ori mai mare decât viteza luminii, ar avea nevoie de o cantitate de energie negativa echivalenta cu de 10 miliarde de ori masa Universului. Iata ca ne confruntam cu o imposibilitate practica, chiar daca teoria ne poate sugera ca bula lui Alcubierre ar putea sa ne poarte departe în Univers.

Dar varianta tunelului Krasnikov? Si aici exista numeroase probleme. Calculele sugereaza ca ar trebui sa ne limitam la gauri de vierme de diametre submicroscopice, de ordinul a 10-32 m, adica destul de aproape de limita lui Plank, care este de 10-35 m. Cam greu de strecurat o nava spatiala printr-un asemenea tunel superluminic. Exista si modele ceva mai optimiste, dar si ele implica dificultati majore. De exemplu, o gaura de vierme cu diametrul de 1 m, are nevoie de un perete de energie negativa cu grosimea de numai 10-21m, cam milioana parte din diametrul unui proton. Energia negativa necesara pentru a-l realiza este echivalentul energiei produse de 10 miliarde de sori într-un an...

Si reiau cu acceptul dinsului...:

Cum am putea produce energie negativa?

Iata o întrebare ce se cere a fi pusa. În schimb raspunsul la ea nu poate fi, deocamdata, dat. Producerea energiei negative pune probleme grele. Sa ne imaginam ca avem un laser care genereaza energie negativa. Legea conservarii energiei ne impune ca aceasta energie negativa sa fie însotita de producerea unei cantitati egale de energie pozitiva. Aceasta ar putea produce lucru mecanic util. Mai departe, vom îndrepta fluxul de energie negativa catre un corp oarecare. Cu ajutorul ei putem extrage caldura din acel corp si astfel sa producem, din nou, lucru mecanic. Tare ciudata treaba. Încalcam astfel legile fundamentale ale fizicii. De fapt în textul nostru s-a strecurat o greseala. Nu am conditionat în nici un fel producerea de energie negativa. Iar aceste conditionari exista si poarta numele de „inegalitati cuantice”. De fapt, nu poate exista o separare deplina între energia pozitiva si cea negativa. Vom enunta repede aceste inegalitati cuantice:

a. Un flux intens de energie negativa nu poate fi generat decât pentru o foarte scurta durata de timp. El va fi urmat de unul, mai lung, de energie pozitiva.

b. Putem genera fluxuri lungi de energie negativa, cu conditia ca acestea sa aiba intensitate mica. În ambele cazuri (a si b) pulsul de energie pozitiva care urmeaza trebuie sa aiba o intensitate mai mare decât a celui negativ.

c. Cu cât distanta, în timp, dintre pulsul negativ si cel pozitiv este mai mare, cu atât este mai mare intensitatea pulsului de energie pozitiva, care urmeaza dupa cel de energie negativa.

Acestea sunt cele trei inegalitati cuantice legate de energia negativa. Nu dorim sa insistam prea mult asupra lor. Dar am dori sa va propunem un experiment mental (gedanken experiment, cum ar spune Einstein). Avem o cutie, prevazuta cu o usita, pe care vrem sa o umplem cu energie negativa. O plasam în vid absolut. Acolo iau nastere, asa cum aratam mai devreme, pulsuri de energie negativa urmate de unele de energie pozitiva. Usita noastra va lasa sa intre numai energia negativa, dupa care, iute de tot, se va închide. Vom face asta pâna când vom umple cutia cu energie negativa. Simplu, nu-i asa? Ar fi simplu daca nu am tine seama de un lucru esential. Închiderea si deschiderea usitei înseamna lucru mecanic, deci energie pozitiva. Ori de cât ori închidem si deschidem usita facem ca în cutie sa patrunda energie pozitiva. Altfel spus, nu putem izola energia negativa de cea pozitiva.

Iata ca în fata calatoriei noastre catre alte stele si alte galaxii apar obstacole uriase, pe care, deocamdata, nu stim cum sa le depasim. Trebuie trecut dincolo de marginile fizicii prezentului.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 18:16

De la: Gaius_Baltar, la data 2011-02-25 18:08:42Cred ca domnul Karpov se referea la ,,constructia'' ,,bulei lui Alcubierre ''...sau ,,worm hole.''...unde e nevoie de energia amintita ...si cred ca avea dreptatae..demonstrat stiintific...

Problema bulei lui Alcubierre

Rusul Serghei Krasnikov a remarcat o mare problema a bulei alcubierriene. Interiorul ei este complet decuplat de Univers. Altfel spus, comandantul navei spatiale din interiorul ei nu va fi niciodata în stare sa îsi dirijeze vehiculul dupa dorinta. Practic, bula trebuie controlata din exteriorul ei. Pentru a rezolva aceasta problema Krasnikov propune ca nava sa creeze un tunel spatio-temporal, un fel de autostrada superluminica, menita sa uneasca punctul de plecare cu cel de sosire, similara în reprezentare cu faimoasele gauri de vierme din Star Treck. Din nou avem nevoie de energie negativa (pe care, repetam, cel putin deocamdata, nu stim cum sa o obtinem) pentru a realiza acest tunel spatio-temporal. Cu ajutorul ei vom construi peretele tunelului Krasnikov. Pentru a nu va lasa sa visati prea mult, credem ca a sosit clipa numerelor. O bula spatio-temporala cu diametrul de 200 m, care sa poata contine în interiorul ei o nava spatiala, ce se poate deplasa cu o viteza de 10 ori mai mare decât viteza luminii, ar avea nevoie de o cantitate de energie negativa echivalenta cu de 10 miliarde de ori masa Universului. Iata ca ne confruntam cu o imposibilitate practica, chiar daca teoria ne poate sugera ca bula lui Alcubierre ar putea sa ne poarte departe în Univers.

Dar varianta tunelului Krasnikov? Si aici exista numeroase probleme. Calculele sugereaza ca ar trebui sa ne limitam la gauri de vierme de diametre submicroscopice, de ordinul a 10-32 m, adica destul de aproape de limita lui Plank, care este de 10-35 m. Cam greu de strecurat o nava spatiala printr-un asemenea tunel superluminic. Exista si modele ceva mai optimiste, dar si ele implica dificultati majore. De exemplu, o gaura de vierme cu diametrul de 1 m, are nevoie de un perete de energie negativa cu grosimea de numai 10-21m, cam milioana parte din diametrul unui proton. Energia negativa necesara pentru a-l realiza este echivalentul energiei produse de 10 miliarde de sori într-un an...

Si reiau cu acceptul dinsului...:

Cum am putea produce energie negativa?

Iata o întrebare ce se cere a fi pusa. În schimb raspunsul la ea nu poate fi, deocamdata, dat. Producerea energiei negative pune probleme grele. Sa ne imaginam ca avem un laser care genereaza energie negativa. Legea conservarii energiei ne impune ca aceasta energie negativa sa fie însotita de producerea unei cantitati egale de energie pozitiva. Aceasta ar putea produce lucru mecanic util. Mai departe, vom îndrepta fluxul de energie negativa catre un corp oarecare. Cu ajutorul ei putem extrage caldura din acel corp si astfel sa producem, din nou, lucru mecanic. Tare ciudata treaba. Încalcam astfel legile fundamentale ale fizicii. De fapt în textul nostru s-a strecurat o greseala. Nu am conditionat în nici un fel producerea de energie negativa. Iar aceste conditionari exista si poarta numele de „inegalitati cuantice”. De fapt, nu poate exista o separare deplina între energia pozitiva si cea negativa. Vom enunta repede aceste inegalitati cuantice:

Acestea sunt cele trei inegalitati cuantice legate de energia negativa. Nu dorim sa insistam prea mult asupra lor. Dar am dori sa va propunem un experiment mental (gedanken experiment, cum ar spune Einstein). Avem o cutie, prevazuta cu o usita, pe care vrem sa o umplem cu energie negativa. O plasam în vid absolut. Acolo iau nastere, asa cum aratam mai devreme, pulsuri de energie negativa urmate de unele de energie pozitiva. Usita noastra va lasa sa intre numai energia negativa, dupa care, iute de tot, se va închide. Vom face asta pâna când vom umple cutia cu energie negativa. Simplu, nu-i asa? Ar fi simplu daca nu am tine seama de un lucru esential. Închiderea si deschiderea usitei înseamna lucru mecanic, deci energie pozitiva. Ori de cât ori închidem si deschidem usita facem ca în cutie sa patrunda energie pozitiva. Altfel spus, nu putem izola energia negativa de cea pozitiva.

Iata ca în fata calatoriei noastre catre alte stele si alte galaxii apar obstacole uriase, pe care, deocamdata, nu stim cum sa le depasim. Trebuie trecut dincolo de marginile fizicii prezentului.

Nu eu ! Tomberonul avea dreptate ....pardon ....homelessul....

Fosta membra 9am.ro

1257 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 18:19

Mda...

galdlynelf

18 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 18:34

rezolva relatia masa-densitate , apoi interesaza-te ce fel de energie ai avea nevoie , cu + sau- pentru a realiza ceea ce-ti baga tie-n cap comerciantii de ipoteze lipsite de-un fundament stiintific certificat. ok ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 00:46

Cred ca mai repede ar trebui sa incercam sa descifram rolul creierului ! Cred ca el poate rezolva orice ecuatie cu privire la tot ce s-a intamplat si tot ce se intampla in univers ! Creierul cred ca reprezinta o incercare primitiva de a se materializa ,a unei constiinte universale care a stat la baza aparitiei universului si a ceea ce a existat inainte de aparitia acestuia . Eu cred ca aceasta constiinta se lupta de miliarde de miliarde de ani sa iasa din carapacea primordialitatii ! Cred ca a reusit acest prim pas , a creat un creier independent , care functioneaza folosindu-se de noi . Noi aparent gandim , insa de fapt doar ni se permite ...pentru a putea comunica si sa putem sa indeplinim comenzile lui ! El ne transmite prin instincte si stimuli ....de ce are nevoie . Cred ca evolutia este destul de lenta... insa avand in vedere complexitatea creierului nostru ....e posibil ca in viitor sa fie in stare sa se materializeze si sub o alta forma ! Nu cred ca tendinta este spre o forma de energie ...de acolo a plecat ....Se doreste altceva iar noi suntem uneltele . Capacitatea creierului nostru e deja enorma , cel putin in comparatie cu ceea ce ni se permite noua sa accesam ! Vom fi cobai pana in momentul in care acea constiinta va fi multumita de sine ...insa atunci noi poate nu vom mai fi folositori . Cred ca noi vom fi un fel de dinozauri ai universului ,suntem condamnati , acea constiinta nu are nevoie de noi , ea e una singura si noi in timp nu vom mai exista nici aici ,nici in alta parte ! E ca si cum ai crede ca cineva ar stoca niste pahare miliarde de ani , sa se impiedice de ele . Am fost nimic ...suntem si vom fi nimic !

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Rominia trebuie in mod hotarit si in cel mai scurt timp sa inceapa cercetare spatiala si exploatare in colaborare cu intreaga comunitate internationala care se ocupa de acest domeniu.
Mergi la: