Info
x
Cine este crin antonescu?
|
Fosta membra 9am.ro 1563 mesaje Membru din: 23/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 20:14
De la: gabigabi, la data 2010-10-11 16:53:03De la: black10131307, la data 2010-10-10 19:49:52De la: gabigabi, la data 2010-10-10 18:49:00De la: black10131307, la data 2010-10-10 10:49:10De la: vaneamarin, la data 2010-10-10 09:04:14De la: black10131307, la data 2010-10-10 07:36:18Ion Iliescu: Alianta cu PNL, sa nu lasam dreapta sa se refaca Era profesionist, avea o meserie pe care o practicase la cel mai inalt nivel, comandant al navei Biruinta, nava amiral a flotei comerciale. Asta spre deosebire de intelectualul repetent doi ani in facultate, autor al unor nuneroase lucrari de istorie scrise cu cerneala simpatica, profesor de istorie in catunele din Moldova si muzeograf la vestitul muzeu de istorie a stufului si spirtului medicinal din Delta! Apoi hop-tzop politician in umbra vreo 18 ani, timp in care nu prea a fost vazut prin Parlament si nu si-a pus numele pe vreo initiativa legislativa! Cine merita aprecieri? |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 20:49
Deputatii PSD si PNL nu mai participa la sedintele Camerei Deputatilor pana la demisia Robertei Anastase
de Alina Neagu HotNews.ro Luni, 11 octombrie 2010, 15:06 Actualitate | Politic Deputatii PSD nu vor mai participa la sedintele Camerei "pana la demisia Robertei Anastase" din functia de presedinte al acestui for legislativ, decizia fiind luata in sedinta de luni a BPN al partidului. Anuntul a fost facut de liderul formatiunii politice, Victor Ponta, potrivit Mediafax. Si purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a anuntat, luni, ca deputatii liberali nu mai participa la sedintele de plen si nici la cele ale Biroului Permanent al Camerei. Victor Ponta a precizat ca social-democratii nu vor participa la rediscutarea Legii pensiilor, dar nici a altor legi, si ca PSD intentioneaza sa readuca in discutie, la reexaminarea Legii pensiilor, si alte articole decat cel semnalat de presedintele Traian Basescu (privind varsta de pensionare pentru femei - n. red.). "Atat timp cat doamna Anastase nu demisioneaza, Camera Deputatilor este condusa nelegitim si noi nu dorim sa fim complici cu fraudele doamnei Anastase", spune liderul PSD. "Nu putem fi complici si nu putem legitima frauda comisa de doamna Anastase. Practic, activitatea unei Camere a Parlamentului este blocata doar de complicitatea si de scutul pe care PDL il fac, exact ca si in cazul Ridzi, in jurul unei persoane dovedita deja in opinia publica de a fi fraudat un vot esential", a afirmat Victor Ponta. Activitatea Camerei Deputatilor este marcata de blocajul generat de boicotul parlamentarilor PSD si PNL, care nu mai participa la intrunirile Biroului Permanent in semn de protest fata de modul in care a fost adoptata Legea pensiilor, dar si de absenta deputatilor celor doua formatiuni de la lucrarile comisiilor. Dar nu ar fi mai bine ca in semn de protest sa isi dea demisia? Sau tot in semn de protest sa isi dea foc in piata publica? Pentru asta ma angajez sa fac cheta si sa le pun la dispozitie benzina si brichetele!Sper ca atunci cand nu se duc la slujba, grevistilor sa li se taie toate drepturile salariale, diurna, cazare, etc, ca tuturor grevistilor din lumea asta. |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 20:56
Mariana Campeanu (PNL): Dorim sa preluam guvernarea maine
de D.G. HotNews.ro Vineri, 1 octombrie 2010, 18:03 Actualitate | Politic Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Mariana Campeanu, a declarat vineri, la Targu Mures, ca PNL este dispus sa isi asume guvernarea si in aceasta perioada de criza si este dispus sa preia guvernarea si maine. "Dorim sa preluam guvernarea maine, ca sa stopam ceea ce se intampla in Romania la ora actuala si sa pregatim niste alegeri anticipate pentru ca este normal ca populatia sa-si exprime optiunea si sa avem o majoritate in Parlament aleasa de populatie si nu formata ad-hoc", a subliniat Campeanu, citata de Agerpres. Vicepresedintele PNL a aratat ca si liderul formatiunii, Crin Antonescu, a anuntat ca acest partid are un program de masuri anticriza, un program pentru un guvern alternativ si ca nu va fugi de raspundere. Aceasta a precizat ca liberalii au fost acuzati ca doar critica si nu ofera solutii, desi inainte de plecarea de la guvernare, in 2008, PNL a lasat un program de masuri anticriza "care imediat a fost aruncat la cos". "Din ianuarie 2009 pana in acest moment am mai lansat cred ca inca 5 programe de masuri anticriza, sigur le-am modificat in functie de evolutia economica, nu puteau sa ramana tot timpul la fel", a conchis Mariana Campeanu. Liderul liberal Crin Antonescu, a prezentat, la mijlocul lunii septembrie, "Guvernul din umbra" propus de PNL, format din 11 ministere. Printre cei desemnati in Cabinetul alternativ se numara Teodor Melescanu la Externe, Andrei Marga la Educatie, Mariana Campeanu la Ministerul Muncii sau Mircea Diaconu la Cultura, Crin Antonescu asumandu-si rolul de "premier din umbra". Si ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Chiul Antonescu! Cat spirit de sacrificiu, astia vor de maine! |
|
gfc 1 mesaj Membru din: 1/12/2009 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 20:58
corect , daca au onoare sa isi dea demisia ca semn de protest fata de coruptia din actualul guvern :)) , sponsorizez si eu benzina daca se ajunge acolo :)))
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 21:04
De la: black10131307, la data 2010-10-11 20:14:50De la: gabigabi, la data 2010-10-11 16:53:03De la: black10131307, la data 2010-10-10 19:49:52De la: gabigabi, la data 2010-10-10 18:49:00De la: black10131307, la data 2010-10-10 10:49:10De la: vaneamarin, la data 2010-10-10 09:04:14De la: black10131307, la data 2010-10-10 07:36:18Ion Iliescu: Alianta cu PNL, sa nu lasam dreapta sa se refaca Cel care a fost in guvernul Dascalescu de sub Ceausescu ,ala care i-a trimis felicitari lui Ceausescu (felicitari publicate in Scanteia), cel caruia i-a fost gasita evidenta dosarului nr. 3990 de colaborator al securitatii,cel care a fost sub Iliescu sclav cand altii luptau impotriva sa si erau mineriade ,cel care a fost in FSN si cel care distruge tara acum?Asta este raspunsul corect dupa tine,Basescu merita aprecieri ?... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 21:12
Patriciu: Nu am nici cea mai mică speranță în Antonescu și Ponta
11 oct 2010, 10:53 | REALITATEA.NET Magnatul liberal s-a declarat dezamăgit de forțele politice din România, unele care par incapabile să renunțe la interesele de grup. Patriciu nu vede speranțe nici în liderii Opoziției / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1.În primul rând ne pierdem în detalii, toate aceste lucruri se rezolvă politic, iar rezolvarea lor politică înseamnă o forță politică capabilă să iasă din mocirla intereselor de grup. Toate aceste lucruri nu se întâmplă pentru că toate partidele sunt o apă și un pământ, iar oameni care s-ar putea ocupa de probleme, se pierd în detalii. Da, se pierd în detalii rămân la păreri izvorâte din filosofii conservatoare, a declarat Dinu Patriciu la Antena 3. Întrebat dacă ar vreo speranță în Victor Ponta sau Crin Antonescu, omul de afaceri a făcut o declarație surprinzătoare: În ceea ce mă privește personal, nu am nici cea mai mică speranță. |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 21:21
De la: black10131307, la data 2010-10-11 21:12:08Patriciu: Nu am nici cea mai mică speranță în Antonescu și Ponta Black,AI AJUNS SA-L CITEZI PE PATRICIU SI SA II DAI DREPTATE ?!
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 21:59
De la: vaneamarin, la data 2010-10-11 21:04:47De la: black10131307, la data 2010-10-11 20:14:50De la: gabigabi, la data 2010-10-11 16:53:03De la: black10131307, la data 2010-10-10 19:49:52De la: gabigabi, la data 2010-10-10 18:49:00De la: black10131307, la data 2010-10-10 10:49:10De la: vaneamarin, la data 2010-10-10 09:04:14De la: black10131307, la data 2010-10-10 07:36:18Ion Iliescu: Alianta cu PNL, sa nu lasam dreapta sa se refaca 1966 - diplomat în Ministerul Afacerilor Externe; promovari succesive, prin examene si concursuri, pâna la rangul de ambasador. 1966 - 1970 - Atasat diplomatic în Ministerul Afacerilor Externe, Directia Juridica a Tratatelor. 1985 - 1990 -Prim Secretar în Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Securitate Internationala si Dezarmare. August 1990 - Mai 1991 - Subsecretar de Stat Ministerul Afacerilor Externe, Secretar de Stat, Ministrul Afacerilor externe (1990 promovat Consilier Diplomatic). Noiembrie 1992 - Noiembrie 1996 - Ministru de Stat, Ministrul Afacerilor Externe (1992 promovat Ambasador). Decembrie 1996 - 2000 Senator PDSR al judetului Prahova, Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Senatul României. Ianuarie 2002 - Prim Vicepresedinte al Partidului National Liberal (urmare fuziunii APR cu PNL). Ghici cine este acest stimabil liberal pur-sange? In ministerul de externe pe vremea lui Ceausescu si acum mare liberal! |
|
|
|
|
andrei_cristianva 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 22:49
Salut Black,salut Vanea, si prin asta salut la toti care faceti ca discutia asta sa fie interminabila nemaiavand nici-o legatura cu CRIN.Cu siguranta ,,black,, face parte din clientela politica PD-L si indiferent de argumentele vizibile si simtite de romani el n-o sa vada nimic,-de ce?..o duce bine ,are un serviciu bun si nu face altceva dacat sa-si sustina partidul si pe tatucul lui.Din pacate in Romania exista ceva prost croit,prost educat si prost intentionat si din aceasta cauza cel care si-a atins scopul si a gresit n-o sa-si recunoasca vina niciodata si persista in prostie,uneori pana la moarte.Ce e de facut?-pentru ca este o proplema generala;-eii bine va spun eu: educati-va copii (si nepotii asa cum nu v-ati educat copii) astfel incat macar la batranete sa vedem si noi un pic de respect,de bun simt si de responsabilitate,dar(din pacate trebuia sa-l pun si pe ,,dar,,)- cu ce?-cu banii lipsa de hainute,cu banii lipsa de rechizite,cu banii lipsa de caldura in casa si la scoala etc.,etc.Frati romani treziti-va astia nu fac decat sa ne indobitoceasca,ori ca sunt la putere ori ca sunt in opozitie ei tot bine o duc iar noi tot prost.PD-L-ul joaca la fel ca PSD-ul cum a pus mana pe putere schimba tot ce tine de conducere si se intande ca o caracatita, iar de supt...e aspirator curat.PD-ul sincer va spun s-a nascut bine,sanatos, cu Petre Roman in frunte si cu un gand bun pentru romani,acum vreau sa traiesc bine si numai tarziu,acum este prezentul meu,Romania se indreapta pe un drum gresit...a spus acesta si a fost pur si simplu spulberat din scena politica de cel mai mare rau al Romaniei, ion iliescu (nu merita sa-i scriu numele cu litere mari) care de bun ce este nici copii nu are si nimeni nu si-a dat seama de asta.Ma rog stim cu totii cum i-a fost infipt cutitul in spate din propriul partid si cum a fost inlaturat,pacat o mare pierdere pentru romani,care in euforia ce era dupa Revolutie nimeni nu vedea asta, era un rau, fapt perceput si in prezent.Am facut o paranteza pentru a va spune ca nu m-am lasat coplesit de cuvintele lui iliescu de atunci asa cum nu ma las coplesit de cuvintele lui Basescu de acum si pentru ca degeaba vorbesti daca nu faci nimic.N-am mai tinut cu PD-ul m-am vindecat,m-am orientat spre o alta figura,prezenta si acum Stolojan, iarasi un om destept dar slab emotional(iar tatucu` a profitat din plin, defapt asta l-a facut presedinte),m-am vindecat si de asta.In schimb am tras o concluzie ca indiferet cine-i la putere ei tot o duc bine si noi tot prost,asa ca ar fi bine daca noi toti ne-am uni(si mai ales cei care i-au votat) si le-am cere un lucru,simplu si concret...SA FACA CE-AU PROMIS IN ALEGERI si astfel indiferet de cine iese(ca e PSD,PC PRM,PNG,PD-L,PNL etc.) o s-o ducem si noi bine...nu credeti?
Cu stima pentru toti romanii, un roman din Romania! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 23:10
De la: andrei_cristianva, la data 2010-10-11 22:49:08Salut Black,salut Vanea, si prin asta salut la toti care faceti ca discutia asta sa fie interminabila nemaiavand nici-o legatura cu CRIN.Cu siguranta ,,black,, face parte din clientela politica PD-L si indiferent de argumentele vizibile si simtite de romani el n-o sa vada nimic,-de ce?..o duce bine ,are un serviciu bun si nu face altceva dacat sa-si sustina partidul si pe tatucul lui.Din pacate in Romania exista ceva prost croit,prost educat si prost intentionat si din aceasta cauza cel care si-a atins scopul si a gresit n-o sa-si recunoasca vina niciodata si persista in prostie,uneori pana la moarte.Ce e de facut?-pentru ca este o proplema generala;-eii bine va spun eu: educati-va copii (si nepotii asa cum nu v-ati educat copii) astfel incat macar la batranete sa vedem si noi un pic de respect,de bun simt si de responsabilitate,dar(din pacate trebuia sa-l pun si pe ,,dar,,)- cu ce?-cu banii lipsa de hainute,cu banii lipsa de rechizite,cu banii lipsa de caldura in casa si la scoala etc.,etc.Frati romani treziti-va astia nu fac decat sa ne indobitoceasca,ori ca sunt la putere ori ca sunt in opozitie ei tot bine o duc iar noi tot prost.PD-L-ul joaca la fel ca PSD-ul cum a pus mana pe putere schimba tot ce tine de conducere si se intande ca o caracatita, iar de supt...e aspirator curat.PD-ul sincer va spun s-a nascut bine,sanatos, cu Petre Roman in frunte si cu un gand bun pentru romani,acum vreau sa traiesc bine si numai tarziu,acum este prezentul meu,Romania se indreapta pe un drum gresit...a spus acesta si a fost pur si simplu spulberat din scena politica de cel mai mare rau al Romaniei, ion iliescu (nu merita sa-i scriu numele cu litere mari) care de bun ce este nici copii nu are si nimeni nu si-a dat seama de asta.Ma rog stim cu totii cum i-a fost infipt cutitul in spate din propriul partid si cum a fost inlaturat,pacat o mare pierdere pentru romani,care in euforia ce era dupa Revolutie nimeni nu vedea asta, era un rau, fapt perceput si in prezent.Am facut o paranteza pentru a va spune ca nu m-am lasat coplesit de cuvintele lui iliescu de atunci asa cum nu ma las coplesit de cuvintele lui Basescu de acum si pentru ca degeaba vorbesti daca nu faci nimic.N-am mai tinut cu PD-ul m-am vindecat,m-am orientat spre o alta figura,prezenta si acum Stolojan, iarasi un om destept dar slab emotional(iar tatucu` a profitat din plin, defapt asta l-a facut presedinte),m-am vindecat si de asta.In schimb am tras o concluzie ca indiferet cine-i la putere ei tot o duc bine si noi tot prost,asa ca ar fi bine daca noi toti ne-am uni(si mai ales cei care i-au votat) si le-am cere un lucru,simplu si concret...SA FACA CE-AU PROMIS IN ALEGERI si astfel indiferet de cine iese(ca e PSD,PC PRM,PNG,PD-L,PNL etc.) o s-o ducem si noi bine...nu credeti?Cu stima pentru toti romanii, un roman din Romania! Salut andrei! Pot sa-ti spun asa? Sau poate ar fi mai bine sa-ti spui celalalt/celelalte usere sub care mai esti inregistrat pe 9am. Data ta de inregistrare 30-11-2001 este o aberatie, dar dovedeste faptul ca mai esti inregistrat sub un alt user, dar cu aceeasi adresa de mail! Vezi, de-aia nu pot sa iau de bun apelul tau! De ce esti sigur ca sunt din clientela politica a vreunui partid? Chiar ma cunosti ca sa faci afirmatii de genul asta cu atata nonsalanta? Daca nu sunt de acord cu anumite puncte de vedere, daca nu sunt un admirator al antenelor, trebuie sa fiu neaparat pedelist? Daca am o slujba buna si un salariu decent trebuie sa fiu neaparat si angajat politic? De ce sa-l injur pe Basescu? Este trendy in ziua de astazi sa faci asta? Eu nu il consider un om perfect, doar il raportez la adversarii lui si din cauza asta balanta mea proprie inclina in favoarea lui! Curios mi se pare ca voi toti sunteti inspaimantati de dictatorul Basescu dar promovati dictatura prin intoleranta fata de cei care au un alt punct de vedere! Fara stima, Black! |
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 23:58
De la: andrei_cristianva, la data 2010-10-11 22:49:08Salut Black,salut Vanea, si prin asta salut la toti care faceti ca discutia asta sa fie interminabila nemaiavand nici-o legatura cu CRIN.Cu siguranta ,,black,, face parte din clientela politica PD-L si indiferent de argumentele vizibile si simtite de romani el n-o sa vada nimic,-de ce?..o duce bine ,are un serviciu bun si nu face altceva dacat sa-si sustina partidul si pe tatucul lui.Din pacate in Romania exista ceva prost croit,prost educat si prost intentionat si din aceasta cauza cel care si-a atins scopul si a gresit n-o sa-si recunoasca vina niciodata si persista in prostie,uneori pana la moarte.Ce e de facut?-pentru ca este o proplema generala;-eii bine va spun eu: educati-va copii (si nepotii asa cum nu v-ati educat copii) astfel incat macar la batranete sa vedem si noi un pic de respect,de bun simt si de responsabilitate,dar(din pacate trebuia sa-l pun si pe ,,dar,,)- cu ce?-cu banii lipsa de hainute,cu banii lipsa de rechizite,cu banii lipsa de caldura in casa si la scoala etc.,etc.Frati romani treziti-va astia nu fac decat sa ne indobitoceasca,ori ca sunt la putere ori ca sunt in opozitie ei tot bine o duc iar noi tot prost.PD-L-ul joaca la fel ca PSD-ul cum a pus mana pe putere schimba tot ce tine de conducere si se intande ca o caracatita, iar de supt...e aspirator curat.PD-ul sincer va spun s-a nascut bine,sanatos, cu Petre Roman in frunte si cu un gand bun pentru romani,acum vreau sa traiesc bine si numai tarziu,acum este prezentul meu,Romania se indreapta pe un drum gresit...a spus acesta si a fost pur si simplu spulberat din scena politica de cel mai mare rau al Romaniei, ion iliescu (nu merita sa-i scriu numele cu litere mari) care de bun ce este nici copii nu are si nimeni nu si-a dat seama de asta.Ma rog stim cu totii cum i-a fost infipt cutitul in spate din propriul partid si cum a fost inlaturat,pacat o mare pierdere pentru romani,care in euforia ce era dupa Revolutie nimeni nu vedea asta, era un rau, fapt perceput si in prezent.Am facut o paranteza pentru a va spune ca nu m-am lasat coplesit de cuvintele lui iliescu de atunci asa cum nu ma las coplesit de cuvintele lui Basescu de acum si pentru ca degeaba vorbesti daca nu faci nimic.N-am mai tinut cu PD-ul m-am vindecat,m-am orientat spre o alta figura,prezenta si acum Stolojan, iarasi un om destept dar slab emotional(iar tatucu` a profitat din plin, defapt asta l-a facut presedinte),m-am vindecat si de asta.In schimb am tras o concluzie ca indiferet cine-i la putere ei tot o duc bine si noi tot prost,asa ca ar fi bine daca noi toti ne-am uni(si mai ales cei care i-au votat) si le-am cere un lucru,simplu si concret...SA FACA CE-AU PROMIS IN ALEGERI si astfel indiferet de cine iese(ca e PSD,PC PRM,PNG,PD-L,PNL etc.) o s-o ducem si noi bine...nu credeti? nenea,esti confuzat rau de tot,faci afirmatii aberante incurcand pe tuti cu mandi si pe sula lu' prefectu' cu gaura din fundu' moldovei DECI.....iti dau un...,,ROMULUS'' Daca vrei sa o duci bine....ia un...,,ROMULUS'' cu tine...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Octombrie 2010, ora 11:08
De la: black10131307, la data 2010-10-11 23:10:04De la: andrei_cristianva, la data 2010-10-11 22:49:08Salut Black,salut Vanea, si prin asta salut la toti care faceti ca discutia asta sa fie interminabila nemaiavand nici-o legatura cu CRIN.Cu siguranta ,,black,, face parte din clientela politica PD-L si indiferent de argumentele vizibile si simtite de romani el n-o sa vada nimic,-de ce?..o duce bine ,are un serviciu bun si nu face altceva dacat sa-si sustina partidul si pe tatucul lui.Din pacate in Romania exista ceva prost croit,prost educat si prost intentionat si din aceasta cauza cel care si-a atins scopul si a gresit n-o sa-si recunoasca vina niciodata si persista in prostie,uneori pana la moarte.Ce e de facut?-pentru ca este o proplema generala;-eii bine va spun eu: educati-va copii (si nepotii asa cum nu v-ati educat copii) astfel incat macar la batranete sa vedem si noi un pic de respect,de bun simt si de responsabilitate,dar(din pacate trebuia sa-l pun si pe ,,dar,,)- cu ce?-cu banii lipsa de hainute,cu banii lipsa de rechizite,cu banii lipsa de caldura in casa si la scoala etc.,etc.Frati romani treziti-va astia nu fac decat sa ne indobitoceasca,ori ca sunt la putere ori ca sunt in opozitie ei tot bine o duc iar noi tot prost.PD-L-ul joaca la fel ca PSD-ul cum a pus mana pe putere schimba tot ce tine de conducere si se intande ca o caracatita, iar de supt...e aspirator curat.PD-ul sincer va spun s-a nascut bine,sanatos, cu Petre Roman in frunte si cu un gand bun pentru romani,acum vreau sa traiesc bine si numai tarziu,acum este prezentul meu,Romania se indreapta pe un drum gresit...a spus acesta si a fost pur si simplu spulberat din scena politica de cel mai mare rau al Romaniei, ion iliescu (nu merita sa-i scriu numele cu litere mari) care de bun ce este nici copii nu are si nimeni nu si-a dat seama de asta.Ma rog stim cu totii cum i-a fost infipt cutitul in spate din propriul partid si cum a fost inlaturat,pacat o mare pierdere pentru romani,care in euforia ce era dupa Revolutie nimeni nu vedea asta, era un rau, fapt perceput si in prezent.Am facut o paranteza pentru a va spune ca nu m-am lasat coplesit de cuvintele lui iliescu de atunci asa cum nu ma las coplesit de cuvintele lui Basescu de acum si pentru ca degeaba vorbesti daca nu faci nimic.N-am mai tinut cu PD-ul m-am vindecat,m-am orientat spre o alta figura,prezenta si acum Stolojan, iarasi un om destept dar slab emotional(iar tatucu` a profitat din plin, defapt asta l-a facut presedinte),m-am vindecat si de asta.In schimb am tras o concluzie ca indiferet cine-i la putere ei tot o duc bine si noi tot prost,asa ca ar fi bine daca noi toti ne-am uni(si mai ales cei care i-au votat) si le-am cere un lucru,simplu si concret...SA FACA CE-AU PROMIS IN ALEGERI si astfel indiferet de cine iese(ca e PSD,PC PRM,PNG,PD-L,PNL etc.) o s-o ducem si noi bine...nu credeti?Cu stima pentru toti romanii, un roman din Romania! nimeni nu te obliga sa-l injuri pe B, dar nici sa-l lauzi ....daca ne certam aici cu tine, din cauza asta ne certam : ne ingretoseaza lauda far' de masura ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Octombrie 2010, ora 11:19
De la: gabigabi, la data 2010-10-12 11:08:36De la: black10131307, la data 2010-10-11 23:10:04De la: andrei_cristianva, la data 2010-10-11 22:49:08Salut Black,salut Vanea, si prin asta salut la toti care faceti ca discutia asta sa fie interminabila nemaiavand nici-o legatura cu CRIN.Cu siguranta ,,black,, face parte din clientela politica PD-L si indiferent de argumentele vizibile si simtite de romani el n-o sa vada nimic,-de ce?..o duce bine ,are un serviciu bun si nu face altceva dacat sa-si sustina partidul si pe tatucul lui.Din pacate in Romania exista ceva prost croit,prost educat si prost intentionat si din aceasta cauza cel care si-a atins scopul si a gresit n-o sa-si recunoasca vina niciodata si persista in prostie,uneori pana la moarte.Ce e de facut?-pentru ca este o proplema generala;-eii bine va spun eu: educati-va copii (si nepotii asa cum nu v-ati educat copii) astfel incat macar la batranete sa vedem si noi un pic de respect,de bun simt si de responsabilitate,dar(din pacate trebuia sa-l pun si pe ,,dar,,)- cu ce?-cu banii lipsa de hainute,cu banii lipsa de rechizite,cu banii lipsa de caldura in casa si la scoala etc.,etc.Frati romani treziti-va astia nu fac decat sa ne indobitoceasca,ori ca sunt la putere ori ca sunt in opozitie ei tot bine o duc iar noi tot prost.PD-L-ul joaca la fel ca PSD-ul cum a pus mana pe putere schimba tot ce tine de conducere si se intande ca o caracatita, iar de supt...e aspirator curat.PD-ul sincer va spun s-a nascut bine,sanatos, cu Petre Roman in frunte si cu un gand bun pentru romani,acum vreau sa traiesc bine si numai tarziu,acum este prezentul meu,Romania se indreapta pe un drum gresit...a spus acesta si a fost pur si simplu spulberat din scena politica de cel mai mare rau al Romaniei, ion iliescu (nu merita sa-i scriu numele cu litere mari) care de bun ce este nici copii nu are si nimeni nu si-a dat seama de asta.Ma rog stim cu totii cum i-a fost infipt cutitul in spate din propriul partid si cum a fost inlaturat,pacat o mare pierdere pentru romani,care in euforia ce era dupa Revolutie nimeni nu vedea asta, era un rau, fapt perceput si in prezent.Am facut o paranteza pentru a va spune ca nu m-am lasat coplesit de cuvintele lui iliescu de atunci asa cum nu ma las coplesit de cuvintele lui Basescu de acum si pentru ca degeaba vorbesti daca nu faci nimic.N-am mai tinut cu PD-ul m-am vindecat,m-am orientat spre o alta figura,prezenta si acum Stolojan, iarasi un om destept dar slab emotional(iar tatucu` a profitat din plin, defapt asta l-a facut presedinte),m-am vindecat si de asta.In schimb am tras o concluzie ca indiferet cine-i la putere ei tot o duc bine si noi tot prost,asa ca ar fi bine daca noi toti ne-am uni(si mai ales cei care i-au votat) si le-am cere un lucru,simplu si concret...SA FACA CE-AU PROMIS IN ALEGERI si astfel indiferet de cine iese(ca e PSD,PC PRM,PNG,PD-L,PNL etc.) o s-o ducem si noi bine...nu credeti?Cu stima pentru toti romanii, un roman din Romania! Cand l-am laudat? Voi considerati ca daca nu il injur pe el si arat "calitatile" celorlalti, inseamna ca il laud? Asa o fi dupa logica liberala! |
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 12 Octombrie 2010, ora 16:08
De la: strapontina, la data 2010-10-11 19:06:52Bine ca si-a gasit un amic -ponta cioca-boca-sa traga chiulul impreuna la Cotroceni.Poate le pica ceva din cer fara sa faca nimic.Sunt curajosi amandoi numai in fata televizoarelor.Unde sunt vitejii nostri daci? Dar ce, sunt pe statul de plata al Cotroceniului ca sa traga chiulul? Cand e trist basexul pt. ca Nutzi a fost zgarcita, ceilalti tb sa stea sluj ca bocul? Unde te crezi, strapontino, pe rau? Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Octombrie 2010, ora 16:14
Am auzit ca se face un guvern de uniune nationala.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 12 Octombrie 2010, ora 22:09
Lista lui Crin Antonescu
Calin Popescu Tariceanu are toate motivele sa regrete ca in 2005 nu a acceptat sa faca alegeri anticipate. Are toate motivele sa regrete ca a rupt toate puntile catre Traian Basescu jucand exclusiv cartea lui Dinu Patriciu. Acum, liderul deputatilor liberali, fostul premier in perioada carora PNL a cunoscut o certa perioada de glorie si mare bunastare, nu va avea niciun cuvant de spus in viitoarea politica a PNL. Si nu numai fostul premier ar trebui sa aiba cel putin o tema de mediatie, ci si toti indezirabilii lui Crin Antonescu. De exemplu, Puiu Hasotti, dar, mai ales, Ludovic Orban, care s-a pus trup si suflet in slujba lui Crin Antonescu si la congresul de anul trecut, si in campania de anul acesta, si in perioada de negocieri politice aprige post electorale. Antonescu isi ataca adversarii: Catarama trebuia dat afara din partid! Cel putin la congresul de anul trecut nu stiu care ar fi fost succesul lui Crin Antonescu fara sprijinul filialelor pus pe tava de un Ludovic Orban, care si le fidelizase din perioada in care, ministru al Transporturilor fiind, avusese multe resurse pe mana. E drept, Ludovic Orban a platit atunci si incercarea lui Calin Popescu Tariceanu de a-l mazili. Insa daca fostul premier doar a incercat, iata ca actualul presedinte al PNL a reusit. Practic, Crin Antonescu privatizeaza PNL, a caruia soarta va fi decisa de un consiliu de administratie ales de spranceana. Deciziile vor fi communicate spre executare membrilor fara nicio putere de a le influenta. Si cine va compune acest cerc al alesilor? Antonescu, un castigator deja infrant Nicio surpriza, in fond. Norica Nicolai, Relu Fenechiu, Varujan Vosganian, Romeo Stavarache, Paul Victor Dobre, Mariana Campeanu, Mihai Voicu, Cristian Busoi etc, adica sustinatorii consacrati ai lui Crin Antonescu, de la care domnia sa nu se poate astepta la vreun acces de independenta. Si chiar daca vreunul ar innebuni brusc, sistemul listei l-ar arunca cu prima ocazie in opozitia din partid, pana la reabilitarea in fata liderului suprem. Mai degraba atrag atentia absentele de pe lista. In primul rand, nu vedem in aceasta echipa niciun tanar. Doar Alina Gorghiu ar putea ajunge purtator de cuvant. Crin Antonescu spune ca vrea sa conduca partidul numai cu nume grele, consacrate si cu autoritate. Tocmai domnia sa, care facea atata caz in campanie de faptul ca, iata, incarneaza cea mai buna dovada ca un tanar politician poate ajunge pe cele mai inalte pozitii ale politicii. A avut, intr-adevar, multe sanse, inclusiv aceea de a fi ministru la o varsta la care, iata, un tanar liberal nu poate spera acum nici macar la o functie in partid. Dar, trecand peste asta, nu vedem pe lista lui Crin Antonesu nume cu adevarat de valoare ale partidului. De exemplu, pe Renate Weber. Europarlamentarii nu prea au timp de partid, explica domnul Antonescu. Dar Norica Nicolai are? Mai degraba putem sa ne gandim ca Renate Weber a suparat-o tare de tot pe prima doamna a liberalilor, cand cu seminarul despre Rosia Montana, dovedind ca nu are ce cauta in echipa unui presedinte cu alergie la opiniile contrare. Nu au loc in conducerea liberala nici Adriana Saftoiu si nici Teodor Melescanu, dar are o lumina precum Cristian Adomnitei. Si care este marele proiect pentru care e nevoie de asa unanimitate fara fisura? L-a caracterizat foarte bine Calin Popescu Tariceanu: "Nu o sa fac o analiza exhaustiva. Imi pare rau ca trebuie sa constat ca este multa vorbarie si foarte putin continut adevarat si se incearca sa se creeze un fel de abureala, de confuzie pentru a se justifica acest Congres". Si a mai pus fostul premier degetul pe o rana: "Daca statutul care ni se propune acum ar fi fost in vigoare in PNL, atunci domnul Crin Antonescu nu ar fi fost niciodata presedinte al partidului". Tariceanu: Statutul propus de Crin Antonescu nu este democratic!(Video) Si ce daca? PNL s-a incolonat cuminte in spatele lui Crin Antonescu. Modificarea statutului a fost votata cu un scor zdrobitor, la fel cum va fi probabil si cel pe care-l va obtine lista lui Crin Antonescu. Nu cred ca liberalii si-au pierdut reflexele democratice. Dar nu au alternative. Este o boala grea si veche a acestui partid: nu are lideri. Liberalii nu au dat niciun presedinte al Romaniei, nici macar un candidat care sa ajunga un turul al doilea, iar imensa majoritate a parlamentarilor sai au pierdut, de fapt, confruntarea directa din colegiile uninominale. Asa ca acum, Crin Antonescu cu aura celor doua milioane de voturi, chit ca tot un invins este si el, li se pare de neinlocuit. Si teama mi-e ca, dupa aceasta schimbare de statut, nici sa vrea nu-l vor mai inlocui prea usor. Si cand vor intelege asta, vor avea motive mai mari de regret si meditatie decat are acum Calin Popescu Tariceanu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 08:38
De la: vasile_vali, la data 2010-10-12 16:08:48De la: strapontina, la data 2010-10-11 19:06:52Bine ca si-a gasit un amic -ponta cioca-boca-sa traga chiulul impreuna la Cotroceni.Poate le pica ceva din cer fara sa faca nimic.Sunt curajosi amandoi numai in fata televizoarelor.Unde sunt vitejii nostri daci? Ce penibil! |
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 12:21
De la: gabigabi, la data 2010-10-11 16:53:03De la: black10131307, la data 2010-10-10 19:49:52De la: gabigabi, la data 2010-10-10 18:49:00De la: black10131307, la data 2010-10-10 10:49:10De la: vaneamarin, la data 2010-10-10 09:04:14De la: black10131307, la data 2010-10-10 07:36:18Ion Iliescu: Alianta cu PNL, sa nu lasam dreapta sa se refaca Si in plus a facut parte din puterea politica din Romaniadin 1990 incoace, culminand cu scaunul prezidential obtinut prin frauda!!!! Iar un individ asa de corupt si de murdar ca basescu se crede ca poate fi mai bun ca o persoana onorabila ca dl. Crin Antonescu!!!!!!!!!!!!!! Laudatorii lui basescu sunt la fel de dezechilibrati mintal ca si el! Raporteaza abuz de limbaj |
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 19:28
De la: andrei_cristianva, la data 2010-10-11 22:49:08Salut Black,salut Vanea, si prin asta salut la toti care faceti ca discutia asta sa fie interminabila nemaiavand nici-o legatura cu CRIN.Cu siguranta ,,black,, face parte din clientela politica PD-L si indiferent de argumentele vizibile si simtite de romani el n-o sa vada nimic,-de ce?..o duce bine ,are un serviciu bun si nu face altceva dacat sa-si sustina partidul si pe tatucul lui.Din pacate in Romania exista ceva prost croit,prost educat si prost intentionat si din aceasta cauza cel care si-a atins scopul si a gresit n-o sa-si recunoasca vina niciodata si persista in prostie,uneori pana la moarte.Ce e de facut?-pentru ca este o proplema generala;-eii bine va spun eu: educati-va copii (si nepotii asa cum nu v-ati educat copii) astfel incat macar la batranete sa vedem si noi un pic de respect,de bun simt si de responsabilitate,dar(din pacate trebuia sa-l pun si pe ,,dar,,)- cu ce?-cu banii lipsa de hainute,cu banii lipsa de rechizite,cu banii lipsa de caldura in casa si la scoala etc.,etc.Frati romani treziti-va astia nu fac decat sa ne indobitoceasca,ori ca sunt la putere ori ca sunt in opozitie ei tot bine o duc iar noi tot prost.PD-L-ul joaca la fel ca PSD-ul cum a pus mana pe putere schimba tot ce tine de conducere si se intande ca o caracatita, iar de supt...e aspirator curat.PD-ul sincer va spun s-a nascut bine,sanatos, cu Petre Roman in frunte si cu un gand bun pentru romani,acum vreau sa traiesc bine si numai tarziu,acum este prezentul meu,Romania se indreapta pe un drum gresit...a spus acesta si a fost pur si simplu spulberat din scena politica de cel mai mare rau al Romaniei, ion iliescu (nu merita sa-i scriu numele cu litere mari) care de bun ce este nici copii nu are si nimeni nu si-a dat seama de asta.Ma rog stim cu totii cum i-a fost infipt cutitul in spate din propriul partid si cum a fost inlaturat,pacat o mare pierdere pentru romani,care in euforia ce era dupa Revolutie nimeni nu vedea asta, era un rau, fapt perceput si in prezent.Am facut o paranteza pentru a va spune ca nu m-am lasat coplesit de cuvintele lui iliescu de atunci asa cum nu ma las coplesit de cuvintele lui Basescu de acum si pentru ca degeaba vorbesti daca nu faci nimic.N-am mai tinut cu PD-ul m-am vindecat,m-am orientat spre o alta figura,prezenta si acum Stolojan, iarasi un om destept dar slab emotional(iar tatucu` a profitat din plin, defapt asta l-a facut presedinte),m-am vindecat si de asta.In schimb am tras o concluzie ca indiferet cine-i la putere ei tot o duc bine si noi tot prost,asa ca ar fi bine daca noi toti ne-am uni(si mai ales cei care i-au votat) si le-am cere un lucru,simplu si concret...SA FACA CE-AU PROMIS IN ALEGERI si astfel indiferet de cine iese(ca e PSD,PC PRM,PNG,PD-L,PNL etc.) o s-o ducem si noi bine...nu credeti? Frumos de zis, ramane de facut ! Am o mica nelamurire la chestia cu copilul lui iliescu. Auzisem ca are unul adoptat sau cam asa ceva. El ar trai in America si e casatorit cu Ioana Pavelescu, mama Mariei Marinescu o tanara in voga si care mi-e simpatica si daca imi amintesc bine casatorita pentru scurt timp cu fiul lui Tiriac, etc, etc. Ioana Pavelescu deasemenea era draguta si o buna actrita casatorita initial cu un mare doctor cu care a avut-o pe Maria, apoi parese ca a ajuns sa circule zvonul ca e casatorita ca fiul adoptiv al lui iliescu. Nu mai stiu cum a evoluat spiritual din moment ce a fost zgarcita cu aparitiile publice. Poate stiu gresit treaba cu copilul lui Iliescu. Stie cineva treaba asta ? Asa de can-can. Na, acum chiar nu are legatura cu titlul dar asa se intampla pe toate "topicele"le le. (: Raporteaza abuz de limbaj
All Things Grow With Love
|
|
nu1nun 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:10
20 de ani de "democratie" si destule alegeri ne-au aratat destule .
Ma intrb cine a dovedit ca merita calitatea de demnitar intr-o tara traumatizata ca Romania? Nimeni deocamdata! Daca , prin a-i prezenta pacatele, urmaresti sa-i scazi sansele lui Crin Antonescu, ma intreb din ce directie vii? Nu ca as vrea sa-l apar pe Crin Antonescu, am spus de la inceput ca nimeni nu s-a ridicat deocamdata la inaltimea rolului de demnitar intr-o tara ca Romania si nici nu sunt sanse sa se iveasca o asmenea personalitate. Din pacate, poporul roman are o mare vina in a-si fi creat o clasa politica pe masura prpriilor metehne. Sperantele sunt din ce in ce mai mici! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 15:08
De la: gfc, la data 2010-10-11 20:58:28corect , daca au onoare sa isi dea demisia ca semn de protest fata de coruptia din actualul guvern :)) , sponsorizez si eu benzina daca se ajunge acolo :))) Toarna-ti-o tie, ma pagubesti doar de-un bat de chibrit = 0,27 bani! Meriti suma asta! "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 15:10
De la: nastasemihail, la data 2010-10-12 16:14:10Am auzit ca se face un guvern de uniune nationala. Asa-i!............guvern de autonomie!
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 17:44
De la: vasile_vali, la data 2010-10-14 15:08:32Tziganul borat face arogantze, se da shmeker coclit! Siktir!De la: gfc, la data 2010-10-11 20:58:28corect , daca au onoare sa isi dea demisia ca semn de protest fata de coruptia din actualul guvern :)) , sponsorizez si eu benzina daca se ajunge acolo :)))
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 19:40
De la: nu1nun, la data 2010-10-14 14:10:4120 de ani de "democratie" si destule alegeri ne-au aratat destule . Ba s-a ridicat, si acela a fost Seniorul Coposu! Si l- a meritat poporul asta traumatizat, cum spui tul? Nu, pentru ca in Romania trebuie sa fii ca poporul ca sa ajungi "demnitar": manelist, mincinos, vulgar, prefacut/dual etc.!!! Ce a patit Seniorul in scurta sa traire post-revolutionara, intre 26 ian. '90 si 10 nov. 1995, e o lectie dureroasa pe care cei care ar merita cele mai mari demnitati in Stat nu pot sa si le asume: terfelirea familiei, dezonorarea trecutului, patarea imaginii publice cu povesti prefabricate in laboratoarele Securitatii=SRI etc. De asta, cred eu, elita intelighentiei romanesti ezita sa intra in politica damboviteana, preferand sa stea cuminte sau sa emigreze...din pacate!!! "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 19:46
De la: vasile_vali, la data 2010-10-14 19:40:11De la: nu1nun, la data 2010-10-14 14:10:4120 de ani de "democratie" si destule alegeri ne-au aratat destule . Cine are tupeul sa vorbeasca despre poporul roman! Un nomad cu gingiile vinete! Cocalarul drojdier din galatzi!
|
|
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 07:00
De la: nu1nun, la data 2010-10-14 14:10:4120 de ani de "democratie" si destule alegeri ne-au aratat destule . Intradevar, nu avem clasa politica in care sa ne punem speranta ca va ridica Romania din cloaca asta in care ne zbatem de 65 de ani, nu 20. Si aici nu ma refer numai la partidele care ajung la putere, ci la intreaga clasa politica! Nu avem proiecte de interes national, la care sa adere toate formatiunile politice, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii Romaniei, a turismului, agriculturii. Niciun partid nu a reusit sa redea speranta romanilor. Ca il atac pe Antonescu, ei si? Eu il consider ca fiind mai periculos decat Basescu pentru ca este fals, nu a facut nimic in viata lui, este o nulitate! Nu ar fi decat o paiata in mainile lui Patriciu! La fel, imi repugna orice politician care vine din PSD, partidul care a fost un blestem pentru Romania. Sunt opiniile mele si nu am sa renunt la ele, indiferent ca scad sansele unuia sau altuia! |
|
REGRETE 134 mesaje Membru din: 17/02/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 07:27
Pe toata perioada existentei sale in treburile politice din Romania ,Basescu a sabotat si distrus ,transporturile,infrastructura,turismul,invatamintul,economia,aducind Romania in pragul COLAPSULUI
Raporteaza abuz de limbaj
Vasile Blaga a fost ales președinte al PDL cu 1097 de voturi pentru și 28 împotrivă. El a candidat cu moțiunea "PDL pentru o societate dreaptă" . Noul președinte a spus că partidul are nevoie de unitate și este dispus să colaboreze cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu în perspectiva alegerilor parlamentare. Ideea a fost completată de europarlamentarul Cristian Preda care a vorbit despre Uniunea Democrat Liberală din care să facă parte alături de PDL, Noua Republică, PNȚCD, PER și Mihai Răzvan Ungureanu. Liderii democrat-liberali au apreciat propunerile deoarece doresc sa nu lase Guvernul Ponta sa le descopere afacerile oneroase cu Statul astfel ca impreuna cu presedintele Basescu sa saboteze si sa creieze noi Dosare penale pentru a zadarnici functionarea Guvernului USL.
INTERESUL pdl ESTE SARACIREA POPULATIE ,PENTRU A PUTEA SA REVENIM LA PUTERE.
|
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 09:08
De la: vasile_vali, la data 2010-10-14 19:40:11De la: nu1nun, la data 2010-10-14 14:10:4120 de ani de "democratie" si destule alegeri ne-au aratat destule . Ba s-a ridicat, si acela a fost Seniorul Coposu! Si l- a meritat poporul asta traumatizat, cum spui tul? Nu, pentru ca in Romania trebuie sa fii ca poporul ca sa ajungi "demnitar": manelist, mincinos, vulgar, prefacut/dual etc.!!! Ce a patit Seniorul in scurta sa traire post-revolutionara, intre 26 ian. '90 si 10 nov. 1995, e o lectie dureroasa pe care cei care ar merita cele mai mari demnitati in Stat nu pot sa si le asume: terfelirea familiei, dezonorarea trecutului, patarea imaginii publice cu povesti prefabricate in laboratoarele Securitatii=SRI etc. De asta, cred eu, elita intelighentiei romanesti ezita sa intra in politica damboviteana, preferand sa stea cuminte sau sa emigreze...din pacate!!! "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 07:23
PNL, Crin Antonescu si deriva liberala (de Mihail Neamtu)
de Mihail Neamtu HotNews.ro Duminică, 18 octombrie 2009, 13:18 Actualitate | Opinii Mihail Neamtu Foto: HotNews.ro Injumatatirea numarului de agentii guvernamentale - veritabile capuse bugetivore - si-a gasit un adversar neasteptat: PNL. Partidul care-si clameaza vocatia reformista a depus o neasteptata sesizare la Curtea Constitutionala impotriva Legii de restructurare a agentiilor din subordinea Guvernului. Sa ne gandim putin la gloria traditiei liberale romanesti: unde-i veti putea recunoaste, astazi, chipul si nobletea? Vector al modernizarii in perioada interbelica, PNL a ajuns astazi scutul stagnarii. De ce oare? Ideile liberalismului clasic sunt bine-cunoscute, frecvent combatute, dar pretutindeni respectate: dreptul sacru la proprietate, reducerea taxelor, limitarea actiunii Statului, incurajarea pietei libere, investitia in creativitate (la antipozii exceselor protectionist-sindicaliste), respectul dat persoanei si initiativei individuale, refuzul abstractiilor colectiviste, s.a.m.d. Cand aderam la aceste valori devenim aproape spontan adepti ai meritocratiei in plan social, al libertatii sub aspect economic si al transparentei in exercitiul guvernarii. Anticomunismul si rezerva pronuntata fata de politicile stangii nu pot fi decat ingrediente naturale ale unui liberal autentic. Facand aceste constatari, se cuvine asadar sa ne intrebam cum oare PNL defileaza linistit, de atatia ani, alaturi de partidul dominat inca de geniul machiavelic al unui Ion Iliescu? Cum se explica vecinatatea senina intre un Crin Antonescu si conservatorul Felix? Dar carierismul obraznic al unui Bogdan Olteanu, egalat poate doar de micul Titulescu? Esecuri post-1989 Pentru a raspunde acestor intrebari, vom face un apel selectiv la memorie. Nu e cazul sa vorbim aici despre meritele prezentei liberale din Parlamentul post-decembrist. Intr-un climat sufocant, printre coledzi inepti sau agramati, numerosi liberali au stiut sa faca o figura respectabila. Cei grupati formal sau informal in jurul profesorului Valeriu Stoica, bunaoara, au excelat in colaborarea cu mediile academice si culturale, stimuland reflectia filozofica a unor tineri universitari prin initiative de tipul Institutul de Studii Liberale, cautand apoi sa ancoreze centru-dreapta romaneasca intr-o miscare de idei cu reverberatii internationale. Proiecte legislative salutare (intre care faimosul 2% pentru cultura) au dus un aer proaspat. Inca din anii 90, insa, gandirea inovatoare si principiala au fost contracarate de aparitia unui sub-curent al liberalismului tulbure, gata oricand sa coboare stacheta standardelor morale si sa compromita idealul puritatii doctrinare. In anii insangerati de mineriade, multi au sperat ca liberalii sa devina varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor barbati de stat morti in temnitele comuniste (e.g., Constantin I. C. Bratianu, mort la Sighet in 1950). Or, spre deosebire de taranistii atipicului Ion Ratiu, liberalii condusi de Radu Campeanu afisau reflexe suprinzatoare de acomodare cu directia lui Ion Iliescu. Sub regimul Constantinescu, ideea unei Comisii prezidentiale pentru Condamnarea Dictaturii fie n-a aparut, fie n-a prizat unde trebuia. Cronicarii epocii isi amintesc totodata onctuozitatea lui Dinu Patriciu, care pleda in fata asceticului Corneliu Coposu pentru iesirea din opozitie si colaborarea cu FDSN (ulterior, PDSR). La rubrica esecuri, istoricii tranzitiei vor include pesemne si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, academicianul Balaceanu-Stolnici, Daniel Daianu, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca, s.a. (Suspiciuni au planat si asupra lui Radu Campeanu). Gradele de culpabilitate difera enorm intre aceste persoane, dar evidenta impuritatii ramane, uneori chiar tragic, incontestabila. Nu vom comenta aici nici profunzimea altor manifestari din epoca: alegerea lamentabilului Crin Halaicu ca primar al Capitalei; avantul luat de mediocrul Viorel Catarama; acuzatia de plagiat adresata lui Horia Rusu si Dinu Patriciu dupa aparitia cartii Liberalismul romanesc, s.a.m.d. Toate aceste intamplari sau revelatii succesive, dar si apropierea unor membri marcanti PNL de mediile corupte din PDSR/PSD, au contabilizat prima deceptie majora a liberalismului romanesc post-1989. Eclipsa Tariceanu Alegerea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei a dat sansa liberalilor ca, in decembrie 2004, sa-si propulseze cel dintai premier pe o scena europeana. Era momentul in care PNL putea sa-si dea masura, scotind la iveala un noian de talente. Ce a urmat stie toata lumea. In tandem cu echipa PD, a fost introdusa taxa unica de 16%. Investitiile straine si-au urmat firesc cursul, procentul PIB crescand spectaculos. Recoltarile la buget s-au imbunatatit si, deci, calitatea vietii romanului de rand s-a ameliorat simtitor. Miracolul acesta n-a durat insa decat doi ani si jumatate, pana la furtuna globala a crizei financiare. Astazi, suntem aproape de contemplarea dezastrului. De ce? Pentru ca subcurentul liberalismului tulbure din PNL si-a spus cuvantul. In patru ani de mandat, Popescu-Tariceanu a inmultit copios numarul agentiilor guvernamentale ravnite de-o numeroasa clientela. Ceasurile Rolex, calatoriile in strainatate, masina cu sofer la scara iata cateva privilegii poftite de partizanii acestei guvernari cheltuitoare. Gonflarea aparatului birocratic, salariile scandaloase la stat, inechitatea sistemului de pensii si, mai ales, achizitiile publice arbitrare au adancit drenajul din visteria tarii. Au fost, asadar, revizitate mai toate caracteristicele erei Bombo-Congo. Intre comenzile de laptop pentru scolile rurale si afacerea Sterling la Marea Neagra, proiectele de interes national au fost ingropate. Sutele de kilometri de autostrada promise de ministrul Orban raman si astazi o promisiune. In locul prudentei calme, am vazut frenezia risipei. Calculul pe termen lung a cedat extazului consumist si orbirii populiste. Deficitul bugetar s-a accentuat, iar recompensele electorale s-au intetit, spre satisfactia socialistilor. Aceste manevre (de milioane) au consolidat gruparea Tariceanu-Patriciu, numerosi liberali recalcitranti fiind exclusi din partid pentru delict de opinie. In toamna lui 2006, PNL a suferit apoi o vizibila hemoragie prin plecarea gruparii Stolojan-Stoica si nasterea subsecventa a Platformei liberale (integrata ulterior in PD). In sfarsit, tradarea valorilor dreptei s-a desavarsit spre finele mandatului Tariceanu, cand diverse nulitati sub raport profesional au inundat ministere-cheie. In primavara lui 2005, liderul PNL de atunci practicase deja traficul de influenta in justitie, de dragul unui prieten. Pentru ca sa-i iasa, pesemne, alte combinatii au fost indepartati treptat oameni ca Μοnica Macovei, Ionut Popescu, Teodor Baconschi sau Mihai-Razvan Ungureanu. In fond, se pregateau pe tusa somitati de anvergura unui Cristian Adomnitei (chemat la Educatie) sau Tudor Chiuariu (responsabil pentru Justitie)... De la flagrantul grosier obtinut in cazul Remes-Caltabos pana la subtirile vizite la parchet ale lui Szolt Nagy si Codrut Seres (acuzati de spionaj), guvernul Tariceanu a tras dupa sine tinicheaua incompetentei. In rezumat, guvernarea liberala 2004-2008 a initiat dispretul pentru convergentele doctrinare si a canonizat politica circumstantiala, indreptata obsesiv impotriva unui singur om: Traian Basescu (demis in aprilie 2007 si cu votul PNL). Primadonna Antonescu Previzibilul esec din alegerile anului 2008 a coincis cu iesirea la rampa a domnului Crin Antonescu istoricul ascuns in Niculitei-Tulcea, dar remarcat la Bucuresti prin absenteism parlamentar si verbiaj mediatic. In locul unei evaluari critice a performantei din perioada 2004-2008, noul lider PNL a escaladat isteria anti-Basescu. Navigand printre sofisme eclatante si ironii badaranesti, presedintele Antonescu n-a propus macar o singura solutie concreta la planul anti-criza. Vorbeste mereu, priveste afectat si ne adoarme cu fraze lungi, solemne. Cunostintele sale de economie sunt la pas cu interesul scazut acordat Romaniei profunde. Dintr-un vast raport sociologic privind riscurile demografice ale tarii, dl. Antonescu a retinut doar tema sex si droguri. Rezervorul de comparatii al sefului PNL include, printre altele, analogia Mussolini-Basescu si descrierea lui Emil Boc ca mecanic de locomotiva in stare de ebrietate. Aceasta este performanta cognitiva si ebulitiunea literara in care nu putini carturari au recunoscut fibra unui adevarat intelectual la care altii au adaugat carisma unui veritabil Obama de Balcani. Rezumand asadar involutia liberalismului autohton, descoperim acest dublu pret al tradarii doctrinei: (1) respingerea proiectului de reformare a statului prin descentralizarea administrativa, unicameralism, stimulul pietei private, vot uninominal, diminuarea risipei banului public, primenirea educatiei, cultura memoriei, etc. PNL n-a facut nicio contra-oferta la diagnoza Comisiilor prezidentiale in chestiunea Constitutiei, a lustratiei, a starii de sanatate, a demografiei sau a patrimoniului cultural. Vidul ideatic a fost compensat numai de intensitatea atacurilor ad personam. (2) acceptarea unei relatii utilitarist-promiscue cu socialistii. Daca in 2004, Traian Basescu vedea in apropierea de PC solutia imorala, justificata numai de imperativul unor reforme restante, Crin Antonescu vine cinci ani mai tarziu si bate palma atat cu Dan Voiculescu, cat si cu Viorel Hrebenciuc. Daca Popescu-Tariceanu mima o vaga distanta fata de coalitia PSD-PC, dl. Antonescu n-o mai ascunde de nimeni, preferand negocierile deschise cu socialistii in locul unui dialog minimal cu reprezentantii celuilalt partid de centru-dreapta (PDL). Concluzii Pentru orice ins de convingere autentic liberala, metamorfoza PNL e naucitoare. A fost perfect normala distantarea de stilistica actualului sef de stat. Lansarea unui candidat propriu la prezidentiale se impunea aproape obligatoriu. Neguvernarea alaturi de PDL putea fi o optiune legitima, chiar daca stranie. Sugestiei Klaus Johannis nu i-a lipsit ingeniozitatea (desi altii au mirosit viclenia). In schimb, apriorismul basescofob, militant si totalitar, vireaza astazi intr-un extremism anti-liberal. Cum altfel sa califici respingerea de plano, intr-un moment decisiv pentru Romania, a dialogului cu un finantist de reputatie internationala (premierul desemnat Lucian Croitoru)? In ce termeni sa explici anularea dreptului la libertatea de constiinta care revine fiecarui parlamentar in parte, dar obligat in ultimele luni sa se supuna unei comenzi centraliste si santajelor ordinare? Dar absenta unei alternative reale pentru intervalul 2010-2014? Nu ne forteaza oare toate aceste regresii la citirea simbolismului crinului drept floare tombala? Si nu e oare trist ca, in istoria liberalismului romanesc, albeata ultimului lilium candidum rimeaza, totusi, cu mortua est? |
|
NESIMTITUL 786 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: Cluj |
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 08:52
bravo black10131307,esti lingaul nostru devotat,Antonescu vrea sa-mi ia locul
|
|
|

Hai Vanea, continua! Sistemul mafiot, Parintele lui, Iliescu, cucuveaua cu ciocul inrosit de sange... Ce frumos le spui, mai ca te-as crede! Dar nu pot sa nu imi aduc aminte din nou cine intra la guvernare in '91, in plina glorie a lui Ilici, sub aripa cucuvelei criminale...scumpii liberali, condusi si atunci ca si acum de Patriciu! Asta este istoria, nu poti sa o ingropi si nici sa o cosmetizezi!
ups ! ai muscat momeala, exact asta am vrut sa te fac sa spui : Basescu a FACUT PARTE DIN NOMENCLATURA COMUNISTA , a fost exact ce-ai spus tu, in guv. lui Dascalescu ! deci : era o persoana verificata, de incredere ptr. tov. Iliescu ! multumesc !
Dar nu ar fi mai bine ca in semn de protest sa isi dea demisia? Sau tot in semn de protest sa isi dea foc in piata publica? Pentru asta ma angajez sa fac cheta si sa le pun la dispozitie benzina si brichetele!
Frumos de zis, ramane de facut ! Am o mica nelamurire la chestia cu copilul lui iliescu. Auzisem ca are unul adoptat sau cam asa ceva. El ar trai in America si e casatorit cu Ioana Pavelescu, mama Mariei Marinescu o tanara in voga si care mi-e simpatica si daca imi amintesc bine casatorita pentru scurt timp cu fiul lui Tiriac, etc, etc. Ioana Pavelescu deasemenea era draguta si o buna actrita casatorita initial cu un mare doctor cu care a avut-o pe Maria, apoi parese ca a ajuns sa circule zvonul ca e casatorita ca fiul adoptiv al lui iliescu. Nu mai stiu cum a evoluat spiritual din moment ce a fost zgarcita cu aparitiile publice. Poate stiu gresit treaba cu copilul lui Iliescu. Stie cineva treaba asta ? Asa de can-can.
Asa-i!............guvern de autonomie!