back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Esti fumator sau fost fumator ?!

Sorina_Luca

48 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 August 2009, ora 10:34

Salut.

Spune-mi de ce si in ce imprejurari te-ai apucat sa fumezi, sau te-ai lasat de viciul asta?!!!
Se spune ca daca te lasi de fumat te ingrasi!
Este adevarat,sau totul depinde de subconstient?
Spune-mi cateva motive pentru care te-ai lasa de fumat
Ce ai face cu banii pe care ii cheltuiai zilnic pe tigari, daca te-ai lasa?

Raporteaza abuz de limbaj
Unica
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 27 August 2009, ora 10:58

Fumam ocazional (max. 5 tigari pe zi) si mi-am propus ca din momentul in care voi ramane insarcinata ma voi lasa de fumat...si asa am facut

Sorina_Luca

48 mesaje

Postat pe: 27 August 2009, ora 13:26

si eu lasat tigarile cat am fost insarcinata, insa.......le-am luat cum am iesit din spital . mi-am spus ca,....la o cafeluta, 1 sau 2 nu strica si au trecut 10 ani iar eu nu am m-am lasat.
Mi-as dori sa le las, dar imi trebuie vointa

Unica
Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 13:36

De la: CAMELYA_, la data 2009-08-27 10:58:41 Fumam ocazional (max. 5 tigari pe zi) si mi-am propus ca din momentul in care voi ramane insarcinata ma voi lasa de fumat...si asa am facut

Si eu, si eu. Dupa cxe am ramas grea nu am mai pus gura pe ea. Tu o mai bagi si acum in gura?

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 13:39

DOUA CLONE IDIOATE INREGISTRATE IN ACEEASI ZI DEJA CELEBRA DE 30/11/-0001!

FLORINE, SA TRAIESTI Si S-O B...ESTI( a se citi " bestrelesti"!).

gamucci

4 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 14:33

Treaba cu lasatul de fumat care ingrasa e si banc si realitate. Dependenta de fumat este data de nicotina, dar si de dependenta de gest. De multe ori, cei care renunta la fumat trebuie sa inlocuiasca gestul fumatului cu ceva, orice poti duce la gura fara sa iti faca rau...

Si iata cum unii ajung sa duca la gura tot felu de chestii :) printre care mancarea care te ingrasa :P

Daca vrei sa renunti la fumat fara sa ai astfel de griji, poti incerca tigara electronica. Este un dispozitiv care inlocuieste tigara si te ajuta sa scapi de dependenta de nicotina si apoi si de cea de gest. Si asta fara cele peste 600+ de substante nocive, din care cel putin 40+ cancerigene. Sau poti sa continui sa fumezi, fara nicotina, fara substantele nocive, doar hranindu-ti dependenta de gest!

Detalii poti gasi aici:

bit.ly/noua_ne_pasa

sau aici:

bit.ly/renunta_la_fumat

A folosit cineva pana acum tigara electronica?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 August 2009, ora 14:46

Fumatul e la fel ca orice viciu, E obisnuinta. Eu beau cafea mai mult decit as vrea. Si am facut pauze si de 1-2 saptamini. Deci se poate., Si cafeaua decalcifiaza oasele, mai ales in a doua parte a vietii. Poate provoca osteoporoza mai tirziu. dar stimuleaza tiroida. Bine si rau in acelasi viciu.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 27 August 2009, ora 15:50

De la: romanita, la data 2009-08-27 13:36:12
De la: CAMELYA_, la data 2009-08-27 10:58:41 Fumam ocazional (max. 5 tigari pe zi) si mi-am propus ca din momentul in care voi ramane insarcinata ma voi lasa de fumat...si asa am facut

Si eu, si eu. Dupa cxe am ramas grea nu am mai pus gura pe ea. Tu o mai bagi si acum in gura?

Nu inteleg pe ce nu ai pus gura sau ce ai bagat sau nu ai bagat in gura

Fosta membra 9am.ro

2055 mesaje

Postat pe: 30 August 2009, ora 12:43

De o vreme de cite ori il prindea ursul pe iepuras prin padure zicea "de ce nu porti ma sapca" si il lua la bataie. Bataie azi, bataie miine, se enerveaza iepurasul, hai la leu sa se plinga.

- Maria-ta, uite ce mi se intimpla, ursul ma bate zilnic ca n-am sapca. E inadmisibil, eu nu port sapca, nu pot, fac urticarie la urechi, faceti ceva !

- Bine iepurasule, aranjez eu.

Se face iepurasul ca pleaca si se ascunde sa vada ce face leul. Leul era prieten cu ursul. Trimite sa-l cheme si-l ia la prelucrat.

- Ba prostule, n-am nimic impotriva sa-l bati pe nenorocitul ala de iepuras da' gaseste si tu un pretext mai inteligent ce dracu'. Fii atent cum faci. Te duci la el zici "da o tigara", asta nu fumeaza, pac l-ai prins. Sau sa zicem ca are la el din intimplare, daca-ti da cu filtru zici ca vroiai fara si asa mai departe, il prinzi cu ceva. Daca are sa zicem de toate, ceri un foc, daca-ti da de la chibrit zici ca vroiai bricheta etc. Ai priceput ?

Bun.

A doua zi il intilneste ursul pe iepuras.

- Ia vino ba aici.

- Da nene ursule, ce e ?

- Da o tigara.

- Imediat nene ursule. De care vrei, cu filtru, fara filtru, cu porttigaret, fara ?

Se gindeste ursul...

- Da una cu filtru.

- Poftim. Acum pot sa plec ?

- Nu inca, mai stai. Da un foc.

- De care nene ursule ? Am chibrituri, amnar, bricheta, bete de frecat...

- Da de la bricheta.

Sta ursul, fumeaza tigarea, o termina, se uita la iepuras.

- Iar nu ti-ai luat ma sapca ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 30 August 2009, ora 18:21

Si ce daca nu fumam, nu putem raspunde?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am096416

278 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 21:07

Tigara electronica ?Nu cred ca tigara electronica este solutia .Aici nu este vorba despre dependenta fata de gest,cred ca mai degraba este vorba de dependenta fata de nicotina si celelalte substante toxice otravitoare organismului.Am inceput sa fumez la un an dupa ce m-am angajat -o tigara la cafea-.Ani de zile am fumat aceasta tigra dimineata la cafea impreuna cu colegii.Au fost si ani in care am renuntat,dar nu mai mult de doi ani .Alternativ.Din 2008 si pina in 2009 luna mai nu am aprin nici o tigara.Din luna mai am inceput din nou sa fumez dimineata la cafea o tigara .Ma intreb ;ce este? Dependenta de gest sau de nicotina?

M
gamucci

4 mesaje
Postat pe: 31 August 2009, ora 13:07

Pai, in cazul tau, as spune ca e dependenta de obicei, si anume obiceiul de a bea cafea si de a fuma o tigara...

Se bate foarte multa apa in piua pe tema dependentei de nicotina. Realitatea este ca DA, exista si este domonstrata stiintific aceasta dependenta. Cu toate acestea, cati fumatori care au renuntat la fumat au renuntat punand jos tigara din mana si si-au spus "de acum nu mai fumez" ? Si atunci te intreb, unde e dependenta de nicotina? Nu e cumva mai mult dependenta de gest decat de nicotina?

Hai sa ne gandim la cei dependenti de droguri - CLAR nu e acelasi lucru! Cei care renunta la droguri trec prin crize in adevaratul sens al cuvantului, trebuie, majoritatea, sa fie izolati de lume si de tentatii, sa fie in medii controlate (institutii speciale), au nevoie de atentie permanenta si de cele mai multe ori reactioneaza violent si asta inconstient, pur si simplu acestea sunt efectele dependentei de droguri.

In cazul tigarilor, cele mai multe probleme semnalate de cei care au renuntat la fumat sunt:
1. Mi-e dor de senzatia pe care o ai cand tragi primul fum dintr-o tigara...
2. M-am ingrasat de cand am renuntat la fumat ca simt nevoia sa ... "bag ceva in gura" (fara conotatii)

Gresesc cumva?

Si atunci te intreb - si ii intreb in general pe toti fumatorii: Daca e demonstrat practic faptul ca cea mai mare problema a renuntatului la fumat e renuntarea la gestul fumatului, de ce nu incercati tigara electronica? E cel mai bun mod de a pastra gestul si de a reduce doza de nicotina la zero, beneficiind de toate efectele benefice (sau mai bine zis renuntand la toate substantele nocive sau cancerigene).

Ce ai de pierdut? Niste bani, in cazul in care te astepti ca tigara electronica sa arda pe piept si caile respiratorii la fel ca tigara normala, ceea ce nu se intampla (din motive evidente si sanatoase de altfel: lipsa fumului cauzat de ardere si a gudroanelor, respectiv a monoxidului de carbon rezultate din ardere)

Ce ai de castigat? Viata. Vitalitate. Sanatate. Si toate acestea nu le castigi, practic eviti sa le pierzi...

As putea insirui aici zeci de povesti despre oameni care au incercat sa renunte la fumat prin diverse metode. Si toti au reusit. Dar au recidivat apoi dupa o perioada, fiindca tanjesc dupa gestul si senzatia fumatului. Nu poti sa dai vina pe dependenta de nicotinca ca te-ai reapucat de fumat dupa 1 an de pauza. Nu e cinstit (fata de tine) sa te amagesti asa. Ti-e dor de gest, ti-e dor de senzatie, ti-e dor de oamenii pe care ii eviti de cand te-ai lasat de fumat, de teama sa nu te tenteze cu o tigara... Cum zice reclama, "TU ALEGI! Cheia e la tine"!

9am096416

278 mesaje
Postat pe: 31 August 2009, ora 19:37

gamucci,sunt de acord si cu gestul fumatului. Dar ceea ce m-a determinat sa reincep sa fumez dupa intervale de timp destul de mari (doi ani)este un fenomen. si anume;nu suport mirosul de tigara.Chiar si pe strada,daca trece cineva cu tigara aprinsa pe langa mine ,ma apuca lesinul.Iar acest fenomen nu mi se intimpla imediat ce am renuntat sa fumez.Sotul meu este fumator inrait. In primele luni nu ma deranjeaza mirosul de tigara ,numai dupa uninterval destul de mare ,asa cum am mai spusNu pot sa trec de acest moment.Las tot timpul ferestrele deschise ,la toate camerele.Degeaba, si reincep fumatul.Alternatv.

M
virtualworld

50 mesaje

Postat pe: 31 August 2009, ora 22:08

De la: bilbe, la data 2009-08-31 09:37:19 VAZUT CA FEMEILE ... HAZLIU NU ?

Ar trebuii facuta o discoteca pentru baietii si fetele care s-au lasat de fumat. Sau un reality show gen "nora pentru mama"

Eu sunt fost fumator pasiv. M-am lasat cand am plecat de la firma unde 99% din angajati fumau in birou.
Parca era clubul fumatorilor inraiti. Se intampla inainte sa apara legea asta cu fumatul interzis in tren etc.

Nu stiu cat de nociv a fost pentru mine (nu se poate cuantifica) dar pe atunci erau si femei gravide in firma care nu aveau nici o sansa sa ii induplece pe fumatori sa iasa pe hol cand pufaiau.

Am observat ca atunci cand cineva vrea sa se lase de fumat intotdeauna rudele sau cunostintele care fumeaza in loc sa il incurajeze ii ofera cu mare darnicie cate o tigara gratis + o vorba de duh "nu te mai stradui pentru ca oricum toti o mierlim la un moment dat ". Poate si asta e un motiv pentru care unii nu reusesc sa se lase de fumat.

Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
gamucci

4 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 15:16

Ceea ce ai povestit ma face sa cred ca esti o persoana cu o putere de autoconvingere foarte mare. Felicitari! Sunt sigur ca reusesti sa realizezi tot ce iti propui! ;)

Practic ceea ce ai reusit tu prin autoconvingere se realizeaza de obicei prin inserarea unor plasturi subcutanat (sub primele straturi de piele). Acest "implant" il face pe "proprietar" sa reactioneze atunci cand simte nicotina in organism si sa ii se faca rau. Astfel, senzatia de placere asociata cu tigara se reasociaza cu senzatia de rau/voma pe care o provoaca plasturele... Si astfel, dintr-un iubitor de tigari si fumat, "proprietarul" devine o persoana, practic, alergica la fumat...

Dar asa cum ai spus si tu, acest lucru are si efecte nedorite. Ce faci daca fumeaza cineva langa tine? Lesini? Vomiti? Cu alte cuvinte, adio chefuri, discoteci si mai ales adio majoritatea prietenilor, care au ramas fumatori.

Ce ai nevoie tu si poti folosi impreuna cu sotul tau este un dispozitiv electronic de fumat, pentru tine fara nicotina, iar pentru el cu. Nu zic sa cumparati doua, ci doar unul pentru sotul tau care este, citez :) , "fumator inrait", dar sa il poti si tu folosi din cand in cand pentru a reusi sa iti schimbi conexiuniile psihice pe care le-ai asociat cu fumatul si care, din cate inteleg, iti cauzeaza mult discomfort. Astfel, il ajuti si pe sotul tau, dar si pe tine. Succes!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2012, ora 10:27

Sint neutru.

Fosta membra 9am.ro

4095 mesaje
Postat pe: 15 Mai 2012, ora 11:54

De la: nastasemihail, la data 2012-05-15 10:27:59Sint neutru.
adica ....pe mine ai sa ma suporti fumand langa tine

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2012, ora 12:01

De la: syster, la data 2012-05-15 11:54:07
De la: nastasemihail, la data 2012-05-15 10:27:59Sint neutru.
adica ....pe mine ai sa ma suporti fumand langa tine
Si pe mine nefumand

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
| Varianta pentru tiparire a topicului Esti fumator sau fost fumator ?!
Mergi la: