Info
x
Cit de istoric este pnl? ce legatura are actualul pnl cu partidul bratienilor?
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 14:41
De la: black10131307, la data 2009-10-14 14:30:02 Dar intre vointa lui Base si cea a cetateanului se poate pune semnul egal?....Eu unul m-am simtit reprezentat de parlamentarii care au ales sa puna capat unui guvern incapabil si rusinos si nu de Base care ,pentru puterea lui,prefera sa-si mentina lacheul in fruntea guvernului! |
|
Fosta membra 9am.ro 1563 mesaje Membru din: 23/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 17:03
"Distrugerea Dreptei de catre PNL : 1990 - 2007
MOTTO: "Rolul actualilor liberali este sa scoata din parlament actualul PNL. Au facut-o in 92. A facut-o Particiu cu PL93 in 96. Ar fi facut-o si in 2000 daca nu ar fi fost Stoica. Ar fi facut-o si in 2004 daca nu ar fi fost Stolojan. Acum pe acestia i-a aruncat din partid, asa ca pot realiza marea lor speranta : Fuziunea cu PSD." Gabriela Filip TRADARILE LIBERALE in ISTORIA RECENTA : - Colaborationismul PSD-PNL in momente cheie ale istoriei ultimilor 17 ani - Prezenta lui Patriciu in fiecare moment in care Dreapta a incercat sa creeze in Romania o forta PUTERNICA, capabila sa se opuna PSD 1. Ziarul finantat de Radu Campeanu popularizeaza FSN-ul in Franta cu o luna inainte de Revolutia din 1989 "La 17 ani de la caderea lui Ceausescu, momentul aparitiei Frontului Salvarii Nationale, structura care a preluat imediat dupa Revolutie puterea în stat, este contrazis de o publicatie pariziana a românilor din exil. "Organizatia formata din fosti si actuali demnitari ai PCR" si-a lasat urmele într-un saptamanal finantat integral de Radu Câmpeanu. Cu o luna înainte ca Ion Iliescu sa anunte la postul public de televiziune, pe 22 decembrie 1989, ca: "am hotarât sa ne constituim în Frontul Salvarii Nationale", FSN publica în B.I.R.E un comunicat împotriva lui Nicolae Ceausescu" Sursa: Curentul, 3 mai 2007 arhiva.curentul.ro:81/2007old...0503&art=54179 Ulterior, in mai 1990, Coposu il roaga pe Radu Campeanu sa nu participe la alegerile din 1990, pentru ca scorul se intrevedea dinainte foarte clar, rezultatul ar fi fost o victorie masiva a FSN-ului, iar in aceste conditii participarea opozitiei nu ar fi facut decat sa legitimeze niste alegeri castigate nedemocratic de FSN. Campeanu a zis NU, PNL participa la alegeri si obtine un scor confortabil ptr. Iliescu si PNL : 7%. RADU CAMPEANU - mediator la Timisoara in favoarea lui ILIESCU Daniel Vighi, Cotidianul : "Iata, imi amintesc cum in 1990, la o saptamina dupa ce am lansat Proclamatia de la Timisoara, am fost invitati la Casa Universitarilor la o intrunire la care au participat de la Societate (acum raposatii) George Serban, Iosif Costinas, mai apoi Vasile Popovici, Dorel Mihit si subsemnatul. De cealalta parte erau doi consilieri ai presedintelui Ion Iliescu si Claudiu Iordache, ca sef al FSN-ului. Ni s-a cerut sa intermediem vizita politica a presedintelui in oras si ni s-au dat asigurari ca acesta apreciaza personal acest ?important document politic?. In urma refuzului Societatii, cei doi au revenit si au spus ca, la o adica, intrarea in orasul Revolutiei ar putea fi realizata cu sprijinul si alaturi de Radu Campeanu." Sursa : www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=2d63178f06 2. PATRICIU MINISTRUL LUI ILIESCU Tot in 1990 Patriciu, Tariceanu si alti cativa au scandalizat din nou opinia publica, propunand o alianta intre PNL si FSN-ul lui Petre Roman. Aceasta tentativa nu s-a finalizat. Iulie 1990 : insa Patriciu persevereaza ; in iulie 1990 apare PNL Aripa Tanara (PNL-AT), printre fondatori aflandu-se Viorel Catarama, Dinu Patriciu, Calin Popescu-Tariceanu si Horia Rusu. Aprilie 1991 : PNL-AT, Partidul pe care-l conduce Patriciu semneaza, alaturi de FSN si ILIESCU, Carta pentru Reforma si Democratie, intrand in guvernul Roman remaniat. DINU PATRICIU DEVINE MINISTRUL LUCRARILOR PUBLICE SI AMENAJARII TERITORIULUI IN GUVERNUL LUI ILIESCU. Sursa : www.expres.ro/article.php?artid=197108 ro.wikipedia.org/wiki/Dinu_Patriciu 3. 1991 : PNL IL SPALA PE ILIESCU DE SANGELE MINERIADELOR Octombrie 1991 : Dupa guvernul Roman- aprilie 1991, PNL continua sa participe alaturi de FSN la guvernare, in guvernul Stolojan intre 1991 si 1992. In guvernul Stolojan, PNL participa sub justificarea ca "Romania are nevoie de credibilitate externa, dupa mineriadele care au zdruncinat imaginea tarii". In timp ce persoanele care vor forma peste doar cateva luni viitorul PD, ies de la guvernare -> PNL intra la guvernare, ca sa il spele pe Iliescu de sangele mineriadelor. PNL va detine 3 portofolii : Ministerul justitiei, Ionescu-Quintus, Ministerul de finante, Danielescu, viitor devalizator al SAFI, si Catarama, Ministerul Industriilor. Sursa : www.newscafe.ro/content/view/3143/77/ 4. 1992 : PNL DISTRUGE UNITATEA CDR CHIAR INAINTE DE ALEGERI In 1992, in pregatire pentru alegerile locare se formeaza CDR care castiga cu un scor neasteptat de bun aceste alegeri. Dar, surpriza ! In toamna, la alegerile parlamentare, Radu Campeanu sparge din nou unitatea noii formatiuni de dreapta: rupe PNL din CDR, si candideaza separat la alegerile parlamentare. Mai mult, propune drept candidat la presedentie pe Regele Mihai – iar monarhia era atat de ne-populara incat acest gest echivala cu a-ti dori sa pierzi alegerile. Rezultat: CDR: 20%, PNL 2%. Diverse aripi si persoane din PNL participa insa la guvernare impreuna cu FSN in pozitii de mai mica expunere, din 1992 pana in 1994, pastrati de catre Iliescu sub justificarea ca guvernul are nevoie de tehnocrati. 5. 1996 : PATRICIU SI TARICEANU DISTRUG DIN NOU UNITATEA DREPTEI SI FINANTEAZA UN PARTID PARALEL In 1996 Patriciu si Tariceanu finanteaza - tot SEPARAT DE CDR - grupul ANL (format din PAC si PL'93) cu candidat la presedentie propriu - si separat de CDR - in persoana lui Nicolae Manolescu. SI de aceasta data CDR castiga, ANL pierde. 6. 2000 : PD SI PNL OBTIN FIECARE 7% ; PNL CONDUS DE QUINTUS FACE PACT DE NEAGRESIUNE CU PSD Alegerile din 2000 : inaintea alegerilor parlamentare PNL se rupe de CDR prupunand un candidat propriu ; a fost o masura de salvare a celor doua partide mari care au participat la guvernare, PD si PNL, care astfel au castigat fiecare 7% din optiunile electoratului, si au devenit singura speranta pentru democratie in perioada Dictaturii Regimului Nastase PNL condus de Quintus semneaza un pact de neagresiune cu PSD. PD este invitat de PSD prin Petre Roman sa semneze acelasi pact, insa Traian Basescu isi impune punctul de vedere in Congresul PD si PD refuza. 7. Politica PSD de sustinere a PNL ca principal partid de opozitie a Regimului Nastase Dupa 2001, Nastase a avut o politica extrem de eficienta in plan parlamentar. A "ajutat" PD sa dispara : a conceput un plan de destructurare a PD pe care l-a pus in aplicare cu ajutorul lui C. Gusa. PNL-ul in schimb, a fost atras in diverse oportunitati de afaceri de partea PSD, astfel ca singura opozitie militanta fata de PSD a fost realizata de catre Traian Basescu si PD, lucru pentru care PD a platit un pret mare : i-au fost racolati membri importanti, primarii traditional PD-iste au fost fortate sa treaca la PD. PNL a fost o opozitie "de decor", dar dupa 2003, cu ajutorul lui Stolojan, si-a recapatat forta si militantismul, in ciuda presiunilor facute de PSD si Patriciu in directia apropierii PNL de PSD. Septembrie 2003 Tariceanu : "A fost nevoie sa vina Theodor Stolojan pentru ca sa terminam odata cu intelegerile de culise si ambiguitatile in relatia cu PSD". Noiembrie 2003 Cioroianu : "Pesedistii erau convinsi, pina in aceasta primavara, ca noi vom merge cu ei la guvernare" 8. Constructia Aliantei DA, impotrivirea gruparii Patriciu la formarea Alinatei DA - In Septembrie 2003, Traian basescu Presedintele PD si Teodor Stolojan Presedintele PNL fondeaza Alianta DA, cu scopul declarat de a inlatura PSD de la putere si de a duce Romania in UE la 01 ianuarie 2007. Si de aceasta data, si fara sa mai reprezinte nicio surpriza, Dinu Patriciu si angajatii lui Orban, Antonescu se opun formarii Aliantei si este interesant de vazut cum, atat inainte de 2004 cat si dupa 2004, PNL-Patriciu a dat singura si de altfel unica dovada de consecventa politica exclusiv pe ideea colaborarii cu PSD. Aripa PRO-PSD din PNL nu a cedat si nu a acceptat formarea Aliantei impotriva PSD decat in urma presiunii si incurajarilor externe explicite exprimate fata de liderii Aliantei : CITAT : "Vicele Calin Popescu-Tariceanu, artizanul protocolului, a tinut sa-l atinga in treacat pe Valeriu Stoica, pentru faptul ca acesta isi aroga meritul de a se fi gandit primul la alianta cu pedistii : "- A fost nevoie sa vina Theodor Stolojan pentru ca sa terminam odata cu intelegerile de culise si ambiguitatile in relatia cu PSD". Werner Hoyer, consilier politic al lui Romano Prodi, seful Comisiei Europene, si al lui Pat Cox, presedintele Parlamentului European au incurajat PD si PNL in formarea Aliantei impotriva PSD: "NU VA TEMETI DE ALIANTE. Romania este intr-un moment extraordinar, in care este necesar sa va uniti fortele si nu sa mergeti singuri. (...) PSD VA TREBUI, DE ACUM INCOLO, SA-SI REVIZUIASCA STRATEGIA. DACA AR FI FOST ATAT DE BUNI, ATI FI FOST DEJA MEMBRI IN UE. Ei zugravesc in culori mult prea frumoase in intarzierea aderarii la UE, IAR ANUL 2007 NU E GARANTAT (*). (*) De remarcat ca printre primele luari de pozitie ale reprezentantilor afaceristilor PSD-PNL in ianuarie 2005 a fost cererea ca Romania sa nu adere in 01 ianuarie 2007 la UE, ci in 2008 sau mai tarziu, pentru ca, spuneau ei : "Romania nu ar fi pregatita". Sursa: www.adevarulonline.ro/articol...otroceni/54507 Septembrie 2003 Tariceanu : "A fost nevoie sa vina Theodor Stolojan pentru ca sa terminam odata cu intelegerile de culise si ambiguitatile in relatia cu PSD". Noiembrie 2003 Cioroianu : "Pesedistii erau convinsi, pina in aceasta primavara, ca noi vom merge cu ei la guvernare" 9. Regimul Dictaturii Personale a lui Adrian Nastase si a Partidului-Stat PSD 2004 - PSD, urmasul P.C.R. arunca Romania intr-o dictatura sud-americana : oameni de afaceri sunt urmariti si li se cere un procent din profit " pentru protectie " ; ziare sunt inchise, directorii lor concediati, personalitati si jurnalisti care devin adversari ai lui Nastase sunt potrivnici lui Nastase sunt ridicati de pe strada si tinuti in arest. Nivelul libertatilor democratice pentru Romania este apreciat de catre Freedom House ca fiind in aceasta perioada egal numai cu cel din RUSIA. Tocmai in aceasta perioada, inca in Regim Nastase, Patriciu sponsorizeaza PSD in alegerile locale, stiut fiind ca alegerile locale depind scorul si puterea partidelor in alegerile care urmau, adica in alagerile generale. Tocmai in aceasta perioada de dictatura a PSD Patriciu alege sa vanda sansele unei victorii clare si definitive a dreptei asupra PSD, si sansele ca PSD sa nu mai poata avea un cuvant de spus pana cand nu se va fi reformat. In toamna, Alianta pierde la scor strans alegerile parlamentare, dar Traian Basescu reuseste sa castige Presedentia si sa formeze un guvern al Aliantei, care, mai tarziu - CONTRAR dorintelor lui Patriciu, Tiriac si Voiculescu - va integra Romania in UE la data de 1 IANUARIE 2007. 10. Primii - si singurii - ani de deschidere democratica reala si constructie a Statului de Drept in Romania In 2005 si 2006 proiectul fuziunii PNL-PD este reiterat pe rand, de catre ambii parteneri, PD si PNL, dar mai ales de catre PD. PNL se opune fuziunii PNL-PD si blocheaza orice discutie despre formarea unui bloc puternic de dreapta. Acest lucru se intampla pe fondul unei presiuni puternice din partea UE si a societatii civile in legatura cu reforma in justitie, dar si in conditiile in care PSD devine un partid din ce in ce mai slab in sondaje, datorita inceperii cercetarilor in legatura cu coruptia Regimului Nastase. Astfel ca refuzul oricarei tentative de unificare a dreptei IN ACESTE CONDITII, extrem de favorabile Dreptei dpdv istoric si tactic, reprezinta o tradare a insasi ideii de Dreapta, de unitate a Dreptei pentru ca a militat Corneliu Coposu si mai mult decat atat, o aliniere la obiectivele strategice ale PSD, caci PNL a ajutat la : 1. taraganarea si incetinirea reformelor, prin aliante subterane cu PSD si un blocaj mediatic bine regizat impotriva a dous persoane : Traian basescu si Monica Macovei, promotori reformelor ; 2. blocarea a oricarei tentative de unificare a dreptei, deoarece unificarea dreptei ar fi creat posibilitatea ca fortele democratice sa guverneze Romania asa cum nu a mai facut-o pana acum decat PSD, adica, pentru mai mult decat un mandat. Doua mandate ale in Romania, plus reforme radicale si profunde ar fi inseamnat distrugerea stangii de factura bolshevica si comunista, adica a blocului PSD-PNL-PRM-UDMR-PC. Iata si confirmarea celor de mai sus din cuvintele sociologului Alin Theodorescu, membru PSD : "Fuziunea : AR FI FOST O MISCARE POLITICA AMENINTATOARE PENTRU NOI, PENTRU SOCIAL-DEMOCRATI, pentru ca in loc sa avem doua jumatati de partide in fata aveam un partid mare, liberal-democrat, care este un curent puternic in Europa si in SUA. Nu s-a putut. (...)". Sursa: ZIUA, 23 iunie 2006 11. PNL distruge Alinata DA si elimina PD de la guvernare Toate cele de mai sus explica de ce aceste lucruri nu exista pe site-ul PNL. In mod ciudat, PNL NU ISI FACE PUBLICA istoria post-decembrista pe site, o istorie - dupa cum se vede - plina de tradari si alinieri la politica FSN si PSD. PNL devine astfel singurul partid asa-zis de dreapta din Romania care tradeaza Dreapta neincetat in ultimii 17 ani, si care vinde PSD-ului sansele formarii unei forte de dreapta capabila sa se opuna blocului bolshevic PSD-PRM-PC tocmai in momentele in care sansele pentru realizarea acestui lucru au fost mai mari. 11 ianuarie 2007 : PNL primeste ORDIN DE LA PSD da distruga Alianta DA Explicatia ne-o ofera Vasile Dincu, vicepresedinte PSD responsabil cu analiza politica: "Interesul PSD este pentru adincirea prapastiei dintre PNL si PD. Noi le intindem o mina liberalilor, apoi le-o retragem. Ca intr-o caricatura pe care am vazut-o intr-un ziar occidental, cu un tip care sta sa se inece si altul care-i intinde mina in semn de salut". La rindul sau, liderul PSD Mircea Geoana spune ca disponibilitatea PSD fata de un GUVERN MONOCOLOR PNL este conditionata DE SPARGEREA ALIANTEI. "Noi nu sprijinim un guvern al Aliantei. DACA EI SE SPARG PUTEM DISCUTA… Dar cu Alianta nu avem ce discuta". Sursa: www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=f20161ae75 27 martie 2007 : Tariceanu EXECUTA ORDINUL PSD si anunta DECESUL ALIANTEI. PNL intra alaturi de PSD in coalitia partidelor ROSII NE-REFORMATE, AUTORITARE SI OLIGARHICE, care au condus Romania in ultimii 17 ani prin dictatura economica si politica dar mai ales prin metode de agresiune asupra DEMOCRATIEI SI STATULUI DE DREPT." Cele de mai sus nu imi apartin! Le-am gasit pe internet, postate de Andra, si citindu-le lucrurile mi s-au parut foarte clare! Asa se explica si de ce acele persoane ca M. I. Quintus, A. Paleologu, Amedeo Lazarescu ( tatal vitreg al lui Tariceanu), Mona Musca, Ioan Ghise, care au reinfiintat partidul in 90 sau au facut parte din conducerea lui, au fost demascate ca fiind informatori ai Securitatii! |
|
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 08:30
Punct pentru echipa de gherilã Boc-Bãsescu. ªi de la capãt ... dar fãrã ei
Calin Popescu Tariceanu Dacã peste 30 de ani vom citi o carte de istorie recentã, probabil cã propoziþia care ar descrie cel mai bine guvernul Boc - Bãsescu este: „9 luni în care s-au irosit 4 ani de creºtere economicã”. Desigur, tinerii de peste 30 de ani vor avea luxul de a privi detaºaþi eºecul monumental al guvernului Boc - Bãsescu, probabil cel mai incompetent guvern post-decembrist. Sutele de mii de români care ºi-au pierdut locurile de muncã sau fiecare dintre cei 105.000 de oameni care au trebuit sã îºi închidã firma ca urmare a introducerii impozitului forfetar nu beneficiazã de acest lux. Ei simt pe propria piele efectele incompetenþei guvernului Boc. De aceea, când l-am auzit pe Emil Boc vorbind astãzi despre tãierea pensiilor speciale mi-am dat seama cã acest premier ºi preºedintele Traian Bãsescu (pe care l-am auzit astãzi lãudând guvernul Boc), sunt total desprinºi de realitatea de zi cu zi a românilor. Este ca ºi cum un naufragiat îþi cere disperat un colac de salvare, iar tu îi arunci o bucatã de pâine (ºi îi fredonezi o melodie) ºi te aºtepþi sã îþi mulþumeascã. Traian Bãsescu ºi Emil Boc sunt singurii români care nu îºi dau seama de dezastrul pe care l-au adus în România. Ca sã înþeleagã, le spun ce mi-a zis ºi mie un pensionar acum câteva zile: „Domnule, ãºtia ne iau de proºti. Ne spun cã au tãiat pensiile ºi salariile necinstite, dau afarã oameni, dar cu toate astea au cheltuit mai mult anul acesta decât aþi cheltuit Dumneavoastrã pe timp de creºtere economicã. Pãi unde se duc banii, cã eu nu am vãzut nimic în pensia mea?”. Astãzi în Parlament am dat zeci de motive pentru care guvernul Boc - Bãsescu trebuie demis: minciunile cu privire la creºterea salariilor profesorilor cu 50% (Mircea Geoanã îºi aminteºte probabil de aceastã promisiune de care nu este strãin nici el), lipsa oricãrui plan economic anti-crizã, un acord cu FMI creat pe genunchi ºi semnat în genunchi, impozitul forfetar care a dus la falimentul a peste 100,000 de firme mici ºi mijlocii, adicã tocmai clasa de mijloc în formare, 10 miliarde de euro promise pentru investiþii, din care au fost folosiþi doar 1 miliard, legea salarizãrii unitare, legea pensiilor sau lipsa oricãrei strategii de creare de noi locuri de muncã. Lista asta ar putea continua pe încã cel puþin câteva pagini. ªi în faþa acestor motive care ar face orice Guvern cât de cât responsabil sã demisioneze din proprie iniþiativã, premierul Emil Boc ne spune imperturbabil cã el este mulþumit de activitatea Guvernului. Mai mult, peste câteva ore auzim acelaºi mesaj ºi de la Big Brother, Traian Bãsescu. Avem de a face cu o echipã de gherilã Boc - Bãsescu pusã pe dinamitarea României. Zecile de motive pe care le-am dat eu astãzi sunt nesemnificative pe lângã sutele de mii de motive pe care românii le dau în fiecare zi, celor care au urechi sã audã ºi ochi sã vadã. Îi invit pe domnii Bãsescu ºi Boc sã meargã într-un orãºel de provincie. Nu la sãrbãtori pregãtite special pentru ei, ci într-o zi normalã. Sã vadã atunci cum fabrica din oraº s-a închis. Cum la geamul magazinelor din centru apare anunþul: „De închiriat”. Cum lumea care trece pe stradã are o figurã de înmormântare. ªi atunci nu ar mai îndrãzni sã facã declaraþii politicianiste despre legea pensiilor sau Parlamentul unicameral. Aceasta este România din 13 octombrie 2009, o þarã cu oameni descurajaþi, care se simt abandonaþi. Marþi 13 octombrie nu este o zi cu ghinion pentru guvernul Boc -Bãsescu. Pentru ce au fãcut ei acestei þãri în 9 luni, moþiunea de cenzurã este o eliberare, în nici un caz o pedeapsã. Cred cã astãzi trebuie sã spunem Punct ºi de la capãt. Sã lãsãm în urmã 9 luni de eºecuri ºi sã încercãm sã reclãdim România. Primul pas este asigurarea unei minime stabilitãþi, urmând ca la 22 noiembrie românii sã poatã alege sã schimbãm împreunã România. |
|
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 11:51
De la: vaneamarin, la data 2009-10-15 08:30:20 Punct pentru echipa de gherilã Boc-Bãsescu. ªi de la capãt ... dar fãrã ei Ma faci sa rad Vanea! Ok, penalistii au spus ca nu este nicio criza economica si ca situatia proasta a Romaniei este doar din cauza incompetentei lui Boc. Dragi tovarasi penalisti, frati de cruce ai pesedistilor, aveti in acest caz decenta si luati fraiele tarii si scoteti-o din impas! Nu mai evitati raspunderea plasindu-l pe Johanis cu capul pe butuc. Ati dat jos guvernul Boc? Ati bagat tara intr-o criza politica impreuna cu PSD? Pai tata, angajati-va acum, nu bagati in fata tehnocrati si independenti ca sa aveti pe cine sa dati vina! |
|
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 12:14
De la: black10131307, la data 2009-10-15 11:51:45 Ma bucur ca esti amuzat Black,esti printre putinii sustinatori ai lui Base care mai au aceasta capacitate .Majoritatea sunt de o tristete vecina cu deprimarea si de o nervozitate vecina cu nebunia.De ce ai impresia ca cineva fuge de raspundere?Solutia Johannis Klaus este SOLUTIA AGREATA DE TOATE PARTIDELE ACESTEI TARI (in fara de PDL evident ,lor nu le-a dat voie Base) iar aceste partide poarte raspunderea guvernarii Johannis Klaus .Din pacate pentru voi, PDL si Traian Basescu , poarta raspunderea guvernarii Boc ,cea mai dezastruasa ,cea mai incapabila guvernare a acestei tari. In privinta crizei politice ,aceasta a fost ,ca mereu in ultimii cinci ani ,declansata de TRAIAN BASESCU .Felicitari parlamentului si partidelor care au gasit solutia salvatoare si rezolvarea :GUVERNUL JOHANNIS KLAUS!Rusine lui Basescu care ,pentru a avea un sclav premier este capabil sa isi bata joc de Romania si sa incalce Constitutia, numind premier fara a tine seama de consultarea cu partidele.Oricum,in final nu are ce sa faca (altceva decat sa se faca de ras) deoarece votul FINAL referitor la guvern il are Parlamentul.ACEASTA ESTE ULTIMA CRIZA PE CARE BASESCU O MAI PROVOACA IN ROMANIA Black!!! .Dupa aceste alegeri vom deveni o tara europeana normala, nu una aproape terminata de un scangalagiu demagog.
|
|
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 15:52
De la: vaneamarin, la data 2009-10-15 12:14:04De la: black10131307, la data 2009-10-15 11:51:45 Vaniuska, Vaniuska! De ce sa-mi fac griji? Mai bine fa-ti tu rost din timp de Extraverale, ca dupa alegeri voi o sa alergati dupa ele, coalizatii in ticalosii! Care este solutia salvatoare? Base are dreptate, in momentul asta nu tehnocrati trebuie, ei sunt destui in ministere. Acum trebuie implicarea politicienilor! Este criza economica si trebuie masuri dure! Cum poate Johannis sa ia aceste masuri? Cine il sprijina? |
|
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 21:05
“Famiglia liberala”
“Famiglia liberala” creata de Patriciu cuprinde numai astfel de “curati liberali”, “pur sange”: Orban, odrasla de ofiter de securitate, fotomodelul Tariceanu, crescut de colaboratorul Securitatii Dan Amedeo Lazarescu, Bogdan Olteanu, finul si mana dreapta a lui Tariceanu, nepot al Gizellei Vass, agenta NKVD direct implicata in dosare de crima si chiar cercetata dupa Revolutie o perioada, pana cand, misterios, dosarul s-a topit si exemplele pot continua. Cat despre Tariceanu, practic nici nu mai incap comentarii daca avem in vedere ca in procesul ROMPETROL acesta depune marturie in favoarea companiei Bossului si impotriva intereselor statului roman (desi, teoretic, reprezinta statul roman, ca prim ministru!). Un simt de sluga fara egal sau aroganta unei sfidari fara precedent l-a determinat pe Tariceanu sa-i ofere, initial, postul Justitiei avocatului lui Dinu Patriciu in dosarul ROMPETROL, Cristian Iordanescu. Informatia apare chiar intr-unul dintre ziarele oligarhului penal, “Adevarul”. Am fi putut fi un exemplu unic pentru intreaga Europa cu un ministru al Justitiei care sa cumuleze si functia de avocat al unui cercetat penal! si toate acestea in numele “reformei”, asigurarii functionarii statului de drept, garantarii independentei justitiei si continuarii luptei anticoruptie. Complicitatea lui Constantinescu Patriciu si-a luat avant in afaceri prin complicitatea lui Emil Constantinescu care, nu intamplator, este acum ideologul frontului anti Basescu. Plasarea lui Constantinescu tot mai evidenta, in aceste momente politice din Romania, de partea celor care tin prin orice mijloace sa intrerupa la mijloc, mandatul presedintelui Romaniei, trebuie analizata cu mai multa atentie. Geoana, Constantinescu, Sorin Rosca Stanescu si Voiculescu se vad des si dezbat impreuna cu Patriciu un proiect numit Romania fara Basescu. Odata cu instalarea Regimului Constantinescu Dinu Patriciu i-a cooptat pe Catalin Harnagea si pe Dorin Marian, cel care raspundea la nivel inalt de Securitatea Nationala, obtinand astfel suportul si propulsia SIE si a sistemului de siguranta nationala. I-a recompensat ulterior pe amandoi, oferindu-le slujbe la ROMPETROL. Tariceanu l-a mobilizat recent pe Dorin Marian la Cancelaria sa, instalandu-l, practic, sef al campaniei anti Basescu. Resursele financiare nu vor fi o problema, cata vreme campania este sustinuta de Patriciu. Lichidarea lui Basescu Constantinescu a primit, se pare, rolul de manager al acestui proiect al carui mesaj definit chiar de el, este “lichidarea lui Basescu”. Cu alte cuvinte, Presedintele Basescu trebuie infrant cu orice mijloace deoarece ne aflam in criza –in stare de razboi total. Un prim efect al razboiului este suspendarea legii. Asadar, Constantinescu a citat definirea fazelor, ne-a dezvaluit faza care urmeaza – suspendarea legii, a moralei si a regulilor. Geoana propune sudarea lui Basescu intr-un sarcofag de plumb sau alungarea din Romania (evident dupa lichidare). Voiculescu si Rosca Stanescu au in acest razboi, rolul de ofiteri de presa si diversiune. Constantinescu este ideologul. Cand spui ca intr-un razboi, legile trebuiesc suspendate, ne indreptam spre un deznodamant al fatalului. Basescu trebuie sa dispara –si in plus, lovitura trebuie sa fie fatala, pentru ca, odata esuata, ea va genera un efect contrar. Constantinescu propune un proiect politic care nu exclude suprimarea. Cand spui ca in razboi – legile se suspenda – excluzi din start procedura electorala si votul democratic. Probabil ca poate fi luata in considerare si fraudarea masiva a alegerilor printr-o Generare premeditata de haos, urmata de o stare de urgenta declarata sub autoritatea Parlamentului. Lucruri asemanatoare se petrec in vecinatatea noastra rasariteana. Ucrainizarea Romaniei Asemanarea si coincidenta miscarilor de pe scena politica a Romaniei si Ucrainei nu sunt deloc intamplatoare. si aici si in Ucraina se da o batalie – aproape pe fata - intre interesele rusesti si cele euro-atlantice. Noile evolutii din campul politic din Romania, dar si din spatiul mai larg al vecinatatilor rasaritene, Ucraina, mai ales, reclama o noua cheie de abordare, adecvata dinamicii evenimentelor care sunt in derulare. Jocul lui Patriciu si sprijinul din umbra sau fatis obtinut de acesta nu poate fi decriptat fara intelegerea acestui aspect. Ucraina a lansat o adevarata batalie impotriva intereselor Romaniei, pe toate planurile posibile, episodul recent, al transformarii Insulei serpilor in district al Odessei, in scopul interzicerii accesului tarii noastre la rezervele continentale submarine de hidrocarburi fiind doar varful aisbergului. Ne aflam intr-o arie de intersectie a numeroase interese geo-politice, in mij locul bataliei pentru trasarea rutelor viitoarelor conducte care urmeaza a fi alimentate de titeiul din bazinul Marii Caspice. O rivalitate energetica fara pre cedent se ascunde in spatele numeroaselor dispute diplomatice si militare regionale. Din aceasta perspectiva trebuie asezata grila de intelegere a rolului lui Patriciu si a ac tiunii “grupului sau de crima or ganizata”. Destructurarea economiei nationale Vreme de mai bine de un deceniu, grupul infractional condus de Patriciu a spalat bani, a manipulat piata de capital si a inselat autoritatile. ROMPETROL era nava amiral a comertului exterior romanesc, se afla in topul firmelor romanesti de comert exterior, fiind singurul contractor specializat in petrol si gaze care activa cu succes pe piata mondiala. Ani de zile, aceasta societate a adus in tara milioane de dolari rezultati din lucrarile de foraj si constructii-montaj in domeniul petrolier executate in diverse tari ale lumii. Afacerea ROMPETROL a fost din start cladita pe baza unei strategii de destructurare a economiei nationale. Au avut loc o serie de lovituri succesive care au lichidat intreg patrimoniul petrolier al Romaniei, una dintre averile strategice ale tarii fiind instrainata prin jaf – politica dusa de toate guvernarile care s-au succedat dupa momentul 1989. Tandemul de astazi OMV - ROMPETROL este expresia unui periculos monopol in industria petrolului creat prin contributia decisiva a “elitei” corupte securistice si de partid. Cazul Patriciu si analiza contextului care a creat situatia de acum este de o covarsitoare importanta in sensul perceptiei orizontului societatii romanesti in intervalul urmator. Patriciu este un exponent ilustrativ, este deja expresia unei tipologii a oligarhiei romanesti, asemanatoare celei rusesti. Nu intamplator oligarhia noastra este conectata direct cu omologii de la Moscova. Eficacitatea Cartelului arata o remarcabila tenacitate. PNL S.R.L. Liberalii stau in pozitie de drepti in fata sefilor Calin Popescu Tariceanu (15 milioane de dolari) si Dinu Costache Patriciu (350 milioane de dolari). Pentru a avea sprijin in partid, Tariceanu i-a luat asociati in firmele Intervam SA, Leader High Tech SA si Sopas SA pe colegii lui Sebastian Vladescu, Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, George Danielescu- SAFI, Radu Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu, Ion Basgan. Dupa ce a reusit sa puna mana pe PNL si sa scape de contestatari, gruparea Tariceanu - Patriciu se poate lauda ca detine controlul asupra partidului. Constienti ca, pentru politicieni, banul este cel mai important, cei doi afaceristi sau asociat cu senatori, deputati si primari din PNL. Patriciu a subjugat intreaga Filiala PNL Prahova, iar ceilalti colegi sunt tinuti la respect prin relatiile de afaceri, in care, bineinteles, sefii cei mari sunt patroni sau actionari majoritari. Este motivul principal pentru care, in urma cu doi ani, Theodor Stolojan spunea ca PNL s-a transformat intr-un SRL. Legaturile de afaceri ale gruparii Tariceanu- Patriciu cu membri PNL Firma Intervam SA este una din multele societati la care este actionar Calin Popescu Tariceanu, premierul Romaniei. Interesant este ca printre actionari gasim nu mai putin de 6 liberali: Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, George Danielescu- SAFI, Radu Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu, Ion Basgan. Chiliman este primarul sectorului 1 din Bucuresti, Basgan, parlamentar de Teleorman, Cojocaru - fost parlamentar de Brasov, Constantinescu, senator de Brasov, iar Dan Rusanu este deputat de Hunedoara. Cel mai cunoscut este George Danielescu, zis si SAFI. Alaturi de acestia, pe lista actionarilor mai apar alte firme, la care, intamplator, sunt actionari liberali: ARI Electronics Invest SRL, Banca Romana pentru Relansare Economica Libra Bank, Flanco Import Export SRL, Publimedia SRL, dar si fantomatica SC ARABESQUE INVESTMENTS INTERNATIONAL SA, cu domiciliul in Insulele Virgine. La Leader High Tech SA, printre partenerii lui Calin Popescu Tariceanu il gasim pe fostul ministru de finante Sebastian Vladescu, dar si firma SC Medist SRL. Banii si relatiile “baietilor destepti” Este cel putin dubios cum atatia liberali sunt asociati cu Tariceanu si cu Patriciu in diverse firme. si nu numai cu ei, in cercul baietilor destepti intrand, mai nou, Sebastian Vladescu, Bogdan Olteanu, Relu Fenechiu si altii. Sa nu mai poata acesti politicieni sa faca afaceri cu altcineva? Sau poate ca tocmai banii si relatiile – unele chiar in PSD - de care dispun Tariceanu (15 milioane USD, conform Topului 300 Capital) si Patriciu (350 de milioane de dolari) sa fie hotaratoare in alegerea celor doi ca parteneri. PNL nu mai este un partid in care sa primeze interesul public si politic, ci unul in care guverneaza legea banului. Este un fel de SRL al lui Tariceanu si Patriciu, ambii implicati in megaafacerea ROMPETROL. TUNUL ROMPETROL Castigurile realizate de mai multe persoane importante de pe scena politica, in urma tranzactiei de la bursa cu actiuni ROMPETROL Rafinare: * Camelia Rodica Voiculescu: 480.000.000 de actiuni x (250-116) a 64,3 miliarde lei * Attila Verestoy: 70.000.000 x (300- 116) a 128,8 miliarde lei Castigurile realizate sau partile de realizat de catre persoanele care au cumparat de la Saltville pentru un pret mediu de vanzare, de 650-660 lei/actiune * Camelia Rodica Voiculescu: 480.000.000 x 650-250) a 192 miliarde lei *Attila Verestoy: 70.000.000 x 650- 300) a 17 miliarde lei * Calin Popescu Tariceanu: 10.000.000 x (660-500) a 1,7 miliarde lei Tariceanu a fost implicat in SAFI Firma Societatea de Administrare a Investitiilor SAFI – Invest SA Numar de inmatriculare J40/15812/1994, acordat la 24.08.1994 - 19.12.1996 – Calin Popescu Tariceanu intra in SAFI - 18.05.1999 – Calin Popescu Tariceanu iese din SAFI - In 1996, Consiliul de Administratie al SAFI era format din Viorel Catarama - presedinte, Andrei Ion Chiliman membru, Radu Boroianu - membru, Dan Rusanu - membru, Bogdan Stanca – membru. Din cele 43.208.013.467 de titluri de participare la SAFI, liberalii detineau un activ de 251.203.959.581 lei. - Cand s-a mirosit caderea catastrofala a SAFI, cei din conducere, in frunte cu George Danielescu si Tariceanu, si-au retras zeci de miliarde de lei. Premierul, acum proprietar al mai multor societati comerciale, inclusiv al celei ce se ocupa de importul de autoturisme Citroen pentru Romania, ATS, a imprumutat cateva zeci de miliarde necesare unor asemenea afaceri de la SAFI, adica, mai exact, de la oamenii care au cotizat. Prabusirea SAFI, in 1996, a lasat cu buzunarele goale si a adus la disperare circa 106.000 de investitori, care si-au depus agoniseala, tentati de dobanzile mari promise. PNL Si recuperarea filierei PSD - Moscova via Chisinau Intre PNL si PSD exista insa si un alt fel de “lucrare impreuna” decat cea vizibila pentru toata lumea. In privinta proiectelor legate de romanii din afara granitelor functioneaza o coniventa semnificativa care da masura “diferentierii” ideologice dintre PSD si PNL. Desi anchete ale institutiilor specializate au scos la lumina fapte ce dovedesc implicarea guvernarii PSD in acte penale si actiuni antiromanesti, PNL a continuat aceeasi politica dusa de regimul Nastase fata de romanii din afara granitelor. Titus Corlatean a dat banii Guvernului Romaniei oamenilor Moscovei de la Chisinau Raportul oficial al Curtii de Conturi a Romaniei, institutie suprema de control financiar arunca o raza de lumina asupra proportiilor jafului si ilegalitatilor din timpul gu vernarii PSD si, in acest caz, a implicarii actualului secretar general al PSD, Titus Corlatean, in sponsorizarea oamenilor Moscovei de la Chisinau pe vremea cand era responsabil al Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Raportul, realizat pe parcursul anului 2006 si cuprinzand verificarile asupra perioadei 2004-2005, are sute de pagini si fotografiaza neregulile din toate institutiile romanesti. Una dintre cele mai explozive parti din documentul Curtii de Conturi este cea referitoare la modul de utilizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finantarea proiectelor pentru romanii de pretutindeni. Se demonstreaza ca statul a fost prejudiciat, cu zeci de miliarde de lei, iar organizatiile care au derulat aceste fonduri au fost date pe mana Justitiei. Cu un an in urma, un functionar al Departamentului a starnit un scandal rasunator, afirmand public ca alocarea fondurilor catre romanii din afara granitelor, proces secretizat de Adrian Nastase, s-a facut pe criterii cu totul anapoda. Fonduri ale statului roman au fost dirijate in beneficiul unor agenti dovediti ai Moscovei, cu implicarea unor cadre corupte din serviciile romanesti. Actualul secretar de stat responsabil pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, Mihai Gheorghiu, instalat de PNL, a refuzat sa sesizeze Procuratura cerand doar un Raport al Corpului de Control. |
|
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 08:59
De la: black10131307, la data 2009-10-15 15:52:59 Black,iti raspund la intrebare ...Pe Johannis IL SPRIJINA TOATE PARTIDELE POLITICE IN AFARA DE PDL !Acum poti sa-mi spui si tu mie cine naiba il sprijina pe Croitoru sau pe viitorul premier desemnat de la PDL? |
|
|
|
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 10:54
Sorin Rosca Stanescu
Cine e, de fapt, Ioana Basescu? Fata cea mare a presedintelui Traian Basescu, nascuta la Constanta, in 5 august 1977, a urmat cursurile Facultatii de Drept si a devenit avocat, intrand in Baroul Bucuresti in 2001. Potrivit propriilor declaratii, ea a muncit inca de la varsta de 19 ani si, dupa absolvirea facultatii, a lucrat pentru mai multe case de avocatura, intre care “Musat si Asociatii” si “Stefanica Dutu”. Ea s-a implicat totodata intr-un contract de franciza semnat de o societate romaneasca cu Habanos SA, Cuba. Din septembrie 2005, Ioana Basescu a lucrat ca avocat independent pentru Romtelecom. Din 2007, Ioana Basescu a detinut un cabinet notarial in comuna Paunesti din Vrancea, dupa ce a obtinuse nota 5,70 la proba teoretica a concursului pentru ocuparea acestui post. In mod bizar, cu cateva luni inainte de a-si lua efectiv in primire postul din Paunesti, ea a infiintat firma Creative Business Point SRL, desi stia ca odata cu inceperea activitatii de notar, firma in cauza urma sa fie bagata in “adormire”. Ulterior, Ioana Basescu a devenit mandra posesoare a unui birou notarial in Baneasa si, din 31 martie 2008, proprietara unui apartament de tip penthouse in acelasi cartier rezidential. In 26 martie 2009, jurnalistul Victor Ciutacu dezvaluia in premiera ca Ioana Basescu are sediul biroului notarial in renumitul cartier de la Baneasa, ridicat de Puiu Popoviciu, afaceristul amestecat in scandalul DGIPI 1. A fost momentul in care reprezentantii presei au inceput sa-si puna intrebari cu privire la averea pe care a reusit sa o acumuleze fiica cea mare a presedintelui Romaniei in decursul activitatii ei profesionale. Intrebarile s-au inmultit si mai mult – si tonul lor a devenit inca si mai acut – dupa ce s-a aflat de apartamentul tip penthouse achizitionat de Ioana Basescu, al carui pret a fost estimat in 2009 de reprezentantii Baneasa Rezidential la 800.000 de euro. Plus TVA 2. Totusi, in 2008, cand a fost cumparat apartamentul, pretul unui penthouse similar din aceasta locatie era de 1.280.000 de euro. Tot fara TVA. La sfarsitul lui martie 2009, in cadrul unei interventii televizate, Ioana Basescu explica faptul ca apartamentul de lux a fost achizitionat din sumele obtinute din doua surse: in urma unor vanzari anterioare, si in castigurilor obtinute de ea in calitate de avocat si notar public. In cadrul unei emisiunidin 30 martie 2009, fiica presedintelui sublinia ca este gata “si maine” sa arate actele prin care a facut rost de banii necesari pentru a cumpara apartamentul de lux din Baneasa 3. Acel “maine” a trecut. A trecut si “poimaine”. De fapt, ca sa fim precisi, de atunci au trecut peste 170 de zile. Intre timp, Ioana Basescu a fost reclamata la DNA pentru nedeclararea veniturilor. La inceputul lunii aprilie, presedintele PSD Mircea Geoana a cerut in mod oficial DNA sa se autosesizeze cu privire la “milionul de euro pe care Ioana Basescu l-a avut la dispozitie pentru achizitionarea unui apartamentde lux in zona proprietatilor lui Gabriel Popoviciu”.Totusi, la DNA exista deja la acea data o sesizare anonima pe aceasta tema, in care se arata ca veniturile pe care Ioana Basescu le-a obtinut in ultimii ani nu justifica achizitia extrem de costisitorului apartament de tip penthouse. Autorul sesizarii semnala faptul ca, dupa ce i-am cerut in direct Ioanei Basescu, la Realitatea TV, sa-si faca publice declaratiile de venit, un apropiat al acesteia a depus la Administratia Fiscala a sectorului 1, in aceeasi zi, mai multe declaratii, aferente sumelor castigate de fiica presedintelui in ultimii ani. In plangerea inaintata DNA nu se pomenesc sumele castigate de fiica presedintelui, insa surse din Parchet au confirmat pentru “Academia Catavencu” ca acestea se invart abia la cateva mii de auro anual, nicidecum la zeci de mii de auro pe an, timp de mai multi ani, ca sa poata acoperi cheltuiala cu achizitia apartamentului din Baneasa 4. Versiunea potrivit careia aceste sume modeste au fost fost completate in scopul achizitionarii penthouse-ului de cele rezultate in urma unor vanzari anterioare, nu se sustine nici ea. Daca este adevarat ce a declarat presedintele Traian Basescu in apararea fiicei sale, si anume ca aceasta a vandut in urma cu cativa ani o casa din Corbeanca a carei valoare se ridica in 2006 la 320.000 de euro si ca a folosit “o parte” a acestor bani pentru achizitionarea apartamentului de lux din Baneasa, tot nu rezulta, in final, o suma suficienta, care sa se apropie cat de cat de cea a penthouse-ului. Ba chiar se incurca si mai tare lucrurile, pentru ca Iona Basescu nu a explicat nici cum a intrat in posesia casei din Corbeanca. In concluzie, avem o problema. Fie declaratiile privind veniturile inregistrate de Ioana Basescu in ultimii ani sunt conforme cu realitatea, caz in care nu se explica insa cum de a avut fiica presedintelui resursele necesare pentru a achizitiona un apartament a carui valoare se invartea, in momentul cumpararii sale, in jurul sumei de un milion de euro, fie declaratiile sunt pur si simplu false, si ea a realizat in realitate venituri mult mai mari pe care, dintr-un motiv sau altul, nu a dorit sa le declare. Daca pana in acest punct, ne-am aflat pe terenul ferm al certitudinilor, pe care le-am enumerat faptic, punct cu punct, de aici incolo suntem siliti, datorita tacerii fiicei prezidentiale, sa intram pe taramul ceva mai alunecos al supozitiilor. Intrebarea la care incercam sa raspundem este si acum, dupa trecerea celor 170 de zile, legata de provenienta banilor pe care Ioana Basescu pare sa-i aiba din belsug. Vom incepe cu inceputul, asa cum fost prezentat el de Cornel Ivanciuc, pentru ca, ulterior, sa trecem in revista si alte afaceri din care putea rezulta averea de invidiat a fiicei presedintelui Romnaiei. Colaborarea cu Habanos SA In 2003, Ioana Basescu s-a implicat intr-un contract de franciza semnat de o societate romaneasca cu Habanos SA, Cuba. Ioana Basescu declara in 2007 ca s-a ocupat de dezvoltarea acestui proiect, din punct de vedere juridic, “adica infiintare, cu tot ce tine de partea legala si tot ce a insemnat ‘punerea pe picioare’ a magazinului. Mi-a placut foarte mult proiectul si a ramas sa ma ocup in continuare de el, desi nu mai are nevoie de asistenta juridica propriu-zisa” 5. Potrivit jurnalistului Cornel Ivanciuc, colaborarea lui Ioana Basescu cu Habanos SA nu ar fi fost insa nici pe de parte atat de inocenta. Intr-un articol publicat inca din 2005 in “Academia Catavencu”, jurnalistul afirma ca firma facea parte din grupul de companii controlate de libanezul Wael El Ghadban, partenerul de afaceri al lui Mike Nassar, eroul principal al afacerii “Tigareta 1”. Ivanciuc lega numele Ioanei Basescu si de elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack, prieten cu acelasi Nassar. Potrivit jurnalistului, Ioana Basescu ar fi lucrat in calitate de consultant la firmele lui Bandack si ar fi castigat, intr-adevar, din aceasta colaborare, un salariu de mai multe mii de euro 6. Aceste informatii nu au fost niciodata confirmate de Ioana Basescu. Creative Business Point SRL In afara de colaborarea cu Habanos SA, Ghadban si Bandack, Ioana Basescu ar mai fi putut castiga ceva bani si din firma Creative Business Point SRL, infiintata discret de fiica presedintelui in 25 octombrie 2007 si in care figura ca actionar unic. Firma are ca obiect declarat de activitate consultanta de afaceri si managementul holdingurilor, iar in secundar ea se ocupa si cu sondaje si studierea pietei, ba chiar si cu organizarea de spectacole. In 30 martie 2009, Ioana Basescu declara pentru “Q Magazine” ca aceasta firma a produs destui bani pe perioada cat a functionat. Ce este insa ciudat, esta ca societatea Creative Business Point SRL a fost infiintata la aproape un an de la promovarea examenului de notar si cu doua luni inainte de a-si lua postul, efectiv, in primire, in localitatea Paunesti. Dupa ce Ioana Basescu a devenit notar public la Paunesti, activitatea firmei a fost sistata. “Firma exista si acum, nu am lichidat-o, numai ca bilantul e zero, nu mai deruleaza niciun fel de activitati”, a confirmat Ioana Basescu in martie. “Q Magazine” preciza la acea data ca “Pe langa proprietatile imobiliare care i-au fost atribuite de presa, mai mult sau mai putin pe drept, Ioana Basescu a etalat, in timp, un nivel de trai extrem de ridicat: limuzina BMW de 120.000 de euro, ceas Cartier Roadster de 15.000 de euro, telefoane, pantofi, posete si haine de firma care costau, si ele, multe mii de euro.”7 O clientela de lux La inceputul lunii aprilie, deci in perioada in care scandalul legat de penthouse-ul Ioanei Basescu era in toi, cunoscutul om de afaceri Silviu Priogana recunostea ca se numara printre clientii fiicei presedintelui Romaniei, careia i-ar fi platit spectaculoasa suma de un miliard de lei pentru serviciile aduse. “Dupa ce am ajuns deputat pe praful asta, ca nimeni nu vinde nimic acuma, am vandut un teren cu cinci euro metrul patrat, am autentificat actele la Ioana Basescu si i-am platit un miliard de lei pentru cele doua proprietati”, a declarat Silviu Prigoana la emisiunea “Vorbe Grele” cu Victor Ciutacu. In cadrul aceleiasi emisiuni, Prigoana preciza ca Ioana Basescu dispunea de putin timp, ea avand foarte multi clienti 8. Printre clientii de vaza ai fiicei presedintelui se numara si Sorin Creteanu, proprietarul SC PROCEMA SA si proprietar al Comnord in proportie de 50 la suta, ambele mari firme de constructii din Bucuresti. Faptul ca legatura dintre Ioana Basescu si Sorin Creteanu este una stransa este atestat de faptul demonstrat recent ca toate operatiile prin care sunt achizitionate apartamente de la SC PROCEMA SA sunt facute prin intermediul fetei lui Basescu. In plus, in momentul in care a dorit sa-si cumpere atat de mediatizatul penthouse din cartierul prezidential Baneasa, Ioana Basescu a apelat la acelasi Creteanu, personaj implicat intr-un urias scandal legat de modul in care a fost instrainat un impunator imobil apartinand Postei Romane.
Nici clãtita cu brânzã nu se diferenþiazã de celelalte clãtite politice.
Gãoaza este un desert prezidenþial.
"Daltonistul de urechi" aude în "blondã" ºi negru. Cine se scoalã "prea" de dimineaþã, rãmâne cu "noaptea în cap".
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 22:27
DERBEDEII LUI PATRICIU
Scris de Simona FICA Marþi, 13 Octombrie 2009 12:20 Grupul infractional organizat, marca PNL Dinu Patriciu a cumparat mai multi oameni politici, printre care se numara si senatorul Teodor Melescanu. Lista persoanelor care primesc bani de la Patriciu este mult mai mare si ii cuprinde pe ex-premierul Calin Popescu-Tariceanu, ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu, Dorin Marian, fostul consilier al lui Emil Constantinescu, Radu Boroianu, seful serviciului de informatii al lui Patriciu, Vlad Siclovan, membru al aceluiasi serviciu de informatii, Catalin Harnagea, fostul director SIE, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Norica Nicolai, Dan Radu Rusanu, Andrei Alexandru (consilier al lui Nicolae Vacaroiu), Wanda Cojocaru, Adina Valean, Dumitru Cosea, Aurelian Georgescu, Pavel Antoniu, Cristian Boureanu si altii. Precizam ca unele dintre aceste persoane, cum ar fi Radu Boroianu si Vlad Siclovan, sunt platite prin diferite firme ale acestora, care primesc in conturi, sub diferite pretexte, importante sume de bani. Mentionam ca Vlad Siclovan este ofiter SIE in rezerva si a fost la post, sub acoperire economica, in Grecia. Tatal acestuia a fost coleg cu Dinu Patriciu in fosta DIE. Celelalte persoane nominalizate sunt platite din conturile mai multor fundatii, printre care "Institutul pentru Libera Initiativa" (ILI), fondat de Calin Popescu-Tariceanu, Crin Antonescu, Dinu Patriciu, Bogdan Olteanu, Ludovic Orban, Norica Nicolai, Teodor Atanasiu, Dan Radu Rusanu, Adina Valean, Cristian Boureanu, Iolanda Staniloiu (fost purtator de cuvant al Guvernului, fost vicepresedinte Rompetrol), Nicolae Ionescu (fost administrator Rompetrol), George Serban (fost deputat), Radu Alexandru Feldman, Dinu Zamfirescu si Victor Babiuc (fost presedinte al Camerei de Comert). Din conturile firmelor Rompetrol Chemicals Romoil si TRG Rompetrol S.A. au fost transferate peste 200 miliarde de lei vechi in conturile unor firme si fundatii controlate de persoanele mentionate, pentru ca acestea sa poata incasa, lunar, diferite sume de bani. Din aceleasi conturi s-au facut sponsorizari catre ziarul "Ziua" si alte publicatii fidele lui Calin Popescu-Tariceanu si Dinu Patriciu, precum si catre conturile unor fundatii care se ocupa cu monitorizarea presei si cu efectuarea de sondaje de opinie |
|
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 21:30
@ black cifrã
În sfârºit userul black cifrã îºi acceptã condiþia. Noul avatar îl aratã în cele douã ipostaze demne de un pedelist: a) în albastru când este agãþat de belciugul prins de clitorisul Elenei Udrea Cocoº b) în roºu când este în postura de tampon absorbant între picioarele Elenei Udrea Cocoº. Bravo, domnule! Vezi cã poþi sã ai ºi momente de sinceritate?
"Daltonistul de urechi" aude în "blondã" ºi negru. Cine se scoalã "prea" de dimineaþã, rãmâne cu "noaptea în cap".
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 22:32
De la: 111dinu, la data 2009-10-21 21:30:17@ black cifrã Bravo tataie! Si sa va ia pe toti trei, pe tine, pe ala in albastru si pe ala in rosu!
|
|
Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 08:15
intrus117 said, on octombrie 20, 2009 at 9:00 pm
salvatiromania.wordpress.com/2009/10/20/johannis-johannis-johann... Urmarind de la inceputuri,toata tevatura asta cu numirea premierului ,un roman oarecare fiind ,stau si ma intreb cum s-au adunat jivinele din toate speciile (PSD,PNL,UDMR,PC impreuna cu slugoii din presa manipulatoare) sa sfasie,sa atace,sa distruga ,sa hacuiasca ,un singur ”inamic” .Cu o ura si disperare nemaiantalnita pana acum la aceste jivine de a ‘’supravietui ” ,in aceasta padure a politicii romanesti ,unde odata intrat singurul tel nu este altul, decat de a jefui, a face compromisuri,a vana comisioane,a face trafic de influienta,a forma grupuri mafiote de interese si subminare a tarii>Unde genocidul economic si de patrimoniu este folosit ca rampa de lansare a acestor oameni spre zonele cu sfera mare influienta .Locul de unde poti sa-ti faci un ”pat” moale pentru viitor. Toti latra pe la diferitele televiziuni si ziare (care li se inchina slugarnic deoarece acestia le patroneaza)cum ca Basescu este cel care mentine in Romania o situatie de criza politica numind un premier pe care jivinele,mai adunate si mai unite ca oricand ,nu-i vor acorda votul de investitura .De ce .? Numeni nu spune concret: Domnule nu-l votam pe Coitorul din motivul X.Singurul motiv real si” vina” lui Croitorul este ca a fost propus de Basescu. …..jivinele latra:Croitorul este pionul manipulat al lui Basescu. Stau si ma intreb ce o fi Johannis.?Daca Basescu vrea sa-l manipuleze pe Croitoru , pot sa afirm 500% ca Johannis este bagat in fata, exact pentru acela-si motiv…totusi nimeni nu vorbeste despre asta.Nici nu are cum…cine?Televiziunile? Basescu este ”vinovat ” pentru perpetuarea crizei politice.Foarte bine,de ce nu pun jivinele capat acestei crize politice romanesti votand-ul pe Croitorul ,aratandu-ne noua,ca le pasa de starea Romaniei?Nu……niciodata….Basescu trebuie sa ”dispara” politic pentru ca jivinele sa supravietuiasca si noi romanii sa meditam cam asa: Ce sa intamplat dragi romani..???Suntem in plina criza,se apropie iarna si o sa va fie frig in propriile locuinte facute cadou de NEA` NICU.???Va este foame ? Va uitati cu jale prin rafturi si galantare salivand …,si tristi va uitati in portofel ca e gol si nu va ajung banii de mancare, pentru plata curentului electric ,pentru gazul metan si alte cheltuieli..?Nu va ajung banii pentru medicamente si muriti de frig si foame prin spitale.??Pai…de ce nu-l impuscati pe Ceausescu.??Aaa, dar stati ca pe asta parca l-am mai impuscat o data cu vre-o 20 de ani in urma in ideea ca o sa suprimam acel nivel de trai,dar din pacate au venit la putere JIVINELE.E vre-o diferenta ?NU..!Atunci am ramas cu o Romanie cu economie buna , si datorii ZERO …dar acum..unde-i Romania.?? Sa ghicsc ..la austrieci..la cehi…la indieni….la americani.. la germani ..la greci..la englezi…in fine am mai ramas ceva oare de valoare ce a ramas ne vandut.??mai avem ceva inca cu profit.?nici o problema vom falimenta si vom vinde…e prea gras comisionul si atractiv…Ceausescu a murit ca fost mic si prapadit..unde-s mai multe jivine, puterea creste si poporul nu sporeste .Si de fapt de ce se plang romanii.??MERGETI LA VOT FRATILORsi ”impuscati” aceste jivine. Puterea de a decide ceva consta in superioritate numerica…raportul popor -guvernanti e prea mare si avem toate sansele din lume sa schimbam felul de cum vrem sa traim…suntem furati de catre angajatii nostri pt ca acesti politicieni ,sunt numiti in functii de catre popor sa ne reprezinte interesele noastre ale poporului…cu posibilitate de ”concediere” la vot ..dar poporul accepta ca acestia sa-si reprezinte propriile interese transformand angajatorul (poporul) , in sclavul angajatului(adica al politicianului)….asta da prostie….oare sa fie coincidenta imnul Romaniei..??se pare ca nu…suntem asa de multe secole….Daca nu iesim sa votam si judecam pe acesti banditi…de ce va mai plangeti.? Traian Basescu ,singur,nu poate face nimic impotriva acestei caracatite politice, corupte .Justitia este corupta ,josnica si murdara. Presedintele stie asta dar nu are curajul si nici nu poate sa o pedepseasca si sa o traga la raspundere. ADEVRATUL TRIBUNAL SUPREM suntem noi . Insa poporul roman e prea docil si las ca sa-si mai doreasca ceva.Hei ,romane…..traiesti in mizerie.?De ce te complaci asa.?……hm,atunci asta meriti. Sprijinul cel mai puternic pe care il au politicienii corupti este tocmai NEPASAREA SI NEIMPLICAREA POPORULUI ROMAN |
|
Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 09:40
De la: black10131307, la data 2009-10-21 22:32:50De la: 111dinu, la data 2009-10-21 21:30:17@ black cifrã Bâºti ! Nu pãcãleºti pe nimeni. Mãºtile cu figurile adversarilor nu te ajutã. Putoarea pe care o emani ºi culorile cãpãtate între picioarele Elenei Udrea Cocoº nu pot fi acoperite cu mãºti. Dacã vrei sã scapi de umilinþa la care te supune Elena Udrea Cocoº, te speli bine-bine, îþi îndrepþi spinarea, spui rãspicat, gata madam, ºi nu vei mai fi obligat sã îþi pui mãºti când ieºi, de data asta din casã, nu dintre picioarele Elenei Udrea Cocoº. Îþi doresc baftã !
|
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 21:28
PNL – Aripa Stângã”
By ALEXANDRU MITACHE ________________________________________________________ PNL, Crin Antonescu ºi deriva liberalã Mihail Neamþu Duminicã, 18 octombrie 2009, 13:18 ________________________________________________________ «Injumatatirea numarului de agentii guvernamentale – veritabile capuse bugetivore – si-a gasit un adversar neasteptat: PNL. Partidul care-si clameaza vocatia reformista a depus o neasteptata sesizare la Curtea Constitutionala impotriva Legii de restructurare a agentiilor din subordinea Guvernului. Sa ne gandim putin la gloria traditiei liberale romanesti: unde-i veti putea recunoaste, astazi, chipul si nobletea? Vector al modernizarii in perioada interbelica, PNL a ajuns astazi scutul stagnarii. De ce oare? Ideile liberalismului clasic sunt bine-cunoscute, frecvent combatute, dar pretutindeni respectate: dreptul sacru la proprietate, reducerea taxelor, limitarea actiunii Statului, incurajarea pietei libere, investitia in creativitate (la antipozii exceselor protectionist-sindicaliste), respectul dat persoanei si initiativei individuale, refuzul abstractiilor colectiviste, s.a.m.d. Cand aderam la aceste valori devenim aproape spontan adepti ai meritocratiei in plan social, al libertatii sub aspect economic si al transparentei in exercitiul guvernarii. Anticomunismul si rezerva pronuntata fata de politicile stangii nu pot fi decat ingrediente naturale ale unui liberal autentic. Facand aceste constatari, se cuvine asadar sa ne intrebam cum oare PNL defileaza linistit, de atatia ani, alaturi de partidul dominat inca de geniul machiavelic al unui Ion Iliescu? Cum se explica vecinatatea senina intre un Crin Antonescu si „conservatorul Felix”? Dar carierismul obraznic al unui Bogdan Olteanu, egalat poate doar de „micul Titulescu”? Esecuri post-1989 Pentru a raspunde acestor intrebari, vom face un apel selectiv la memorie. Nu e cazul sa vorbim aici despre meritele prezentei liberale din Parlamentul post-decembrist. Intr-un climat sufocant, printre coledzi inepti sau agramati, numerosi liberali au stiut sa faca o figura respectabila. Cei grupati formal sau informal in jurul profesorului Valeriu Stoica, bunaoara, au excelat in colaborarea cu mediile academice si culturale, stimuland reflectia filozofica a unor tineri universitari prin initiative de tipul „Institutul de Studii Liberale”, cautand apoi sa ancoreze centru-dreapta romaneasca intr-o miscare de idei cu reverberatii internationale. Proiecte legislative salutare (intre care faimosul „2% pentru cultura”) au dus un aer proaspat. Inca din anii 90, insa, gandirea inovatoare si principiala au fost contracarate de aparitia unui sub-curent al liberalismului tulbure, gata oricand sa coboare stacheta standardelor morale si sa compromita idealul puritatii doctrinare. In anii insangerati de mineriade, multi au sperat ca liberalii sa devina varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor barbati de stat morti in temnitele comuniste (e.g., Constantin I. C. Bratianu, mort la Sighet in 1950). Or, spre deosebire de taranistii atipicului Ion Ratiu, liberalii condusi de Radu Campeanu afisau reflexe suprinzatoare de acomodare cu directia lui Ion Iliescu. Sub regimul Constantinescu, ideea unei „Comisii prezidentiale pentru Condamnarea Dictaturii” fie n-a aparut, fie n-a prizat unde trebuia. Cronicarii epocii isi amintesc totodata onctuozitatea lui Dinu Patriciu, care pleda in fata asceticului Corneliu Coposu pentru iesirea din opozitie si colaborarea cu FDSN (ulterior, PDSR). La rubrica „esecuri”, istoricii tranzitiei vor include pesemne si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, academicianul Balaceanu-Stolnici, Daniel Daianu, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca, s.a. (Suspiciuni au planat si asupra lui Radu Campeanu). Gradele de culpabilitate difera enorm intre aceste persoane, dar evidenta impuritatii ramane, uneori chiar tragic, incontestabila. Nu vom comenta aici nici „profunzimea” altor manifestari din epoca: alegerea lamentabilului Crin Halaicu ca primar al Capitalei; avantul luat de mediocrul Viorel Catarama; acuzatia de plagiat adresata lui Horia Rusu si Dinu Patriciu dupa aparitia cartii „Liberalismul romanesc”, s.a.m.d. Toate aceste intamplari sau revelatii succesive, dar si apropierea unor membri marcanti PNL de mediile corupte din PDSR/PSD, au contabilizat prima deceptie majora a liberalismului romanesc post-1989. Eclipsa Tariceanu Alegerea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei a dat sansa liberalilor ca, in decembrie 2004, sa-si propulseze cel dintai premier pe o scena europeana. Era momentul in care PNL putea sa-si dea masura, scotind la iveala un noian de talente. Ce a urmat stie toata lumea. In tandem cu echipa PD, a fost introdusa taxa unica de 16%. Investitiile straine si-au urmat firesc cursul, procentul PIB crescand spectaculos. Recoltarile la buget s-au imbunatatit si, deci, calitatea vietii romanului de rand s-a ameliorat simtitor. „Miracolul” acesta n-a durat insa decat doi ani si jumatate, pana la furtuna globala a crizei financiare. Astazi, suntem aproape de contemplarea dezastrului. De ce? Pentru ca subcurentul liberalismului tulbure din PNL si-a spus cuvantul. In patru ani de mandat, Popescu-Tariceanu a inmultit copios numarul agentiilor guvernamentale ravnite de-o numeroasa clientela. Ceasurile Rolex, calatoriile in strainatate, masina cu sofer la scara – iata cateva privilegii poftite de partizanii acestei guvernari cheltuitoare. Gonflarea aparatului birocratic, salariile scandaloase la stat, inechitatea sistemului de pensii si, mai ales, achizitiile publice arbitrare au adancit drenajul din visteria tarii. Au fost, asadar, „revizitate” mai toate caracteristicele erei „Bombo-Congo”. Intre comenzile de laptop pentru scolile rurale si afacerea Sterling la Marea Neagra, proiectele de interes national au fost ingropate. Sutele de kilometri de autostrada promise de ministrul Orban raman si astazi o promisiune. In locul prudentei calme, am vazut frenezia risipei. Calculul pe termen lung a cedat extazului consumist si orbirii populiste. Deficitul bugetar s-a accentuat, iar recompensele electorale s-au intetit, spre satisfactia socialistilor. Aceste manevre („de milioane”) au consolidat gruparea Tariceanu-Patriciu, numerosi liberali „recalcitranti” fiind exclusi din partid pentru „delict de opinie”. In toamna lui 2006, PNL a suferit apoi o vizibila hemoragie prin plecarea gruparii Stolojan-Stoica si nasterea subsecventa a „Platformei liberale” (integrata ulterior in PD). In sfarsit, tradarea valorilor dreptei s-a desavarsit spre finele mandatului Tariceanu, cand diverse nulitati sub raport profesional au inundat ministere-cheie. In primavara lui 2005, liderul PNL de atunci practicase deja traficul de influenta in justitie, de dragul unui prieten. Pentru ca sa-i iasa, pesemne, alte combinatii au fost indepartati treptat oameni ca Μοnica Macovei, Ionut Popescu, Teodor Baconschi sau Mihai-Razvan Ungureanu. In fond, se pregateau pe tusa „somitati” de anvergura unui Cristian Adomnitei (chemat la Educatie) sau Tudor Chiuariu (responsabil pentru Justitie)… De la flagrantul grosier obtinut in cazul „Remes-Caltabos” pana la „subtirile” vizite la parchet ale lui Szolt Nagy si Codrut Seres (acuzati de spionaj), guvernul Tariceanu a tras dupa sine tinicheaua incompetentei. In rezumat, guvernarea liberala 2004-2008 a initiat dispretul pentru convergentele doctrinare si a canonizat politica circumstantiala, indreptata obsesiv impotriva unui singur om: Traian Basescu (demis in aprilie 2007 si cu votul PNL). „Primadonna” Antonescu Previzibilul esec din alegerile anului 2008 a coincis cu iesirea la rampa a domnului Crin Antonescu — istoricul ascuns in Niculitei-Tulcea, dar remarcat la Bucuresti prin absenteism parlamentar si verbiaj mediatic. In locul unei evaluari critice a performantei din perioada 2004-2008, noul lider PNL a escaladat isteria anti-Basescu. Navigand printre sofisme eclatante si ironii badaranesti, presedintele Antonescu n-a propus macar o singura solutie concreta la planul anti-criza. Vorbeste mereu, priveste afectat si ne adoarme cu fraze lungi, solemne. Cunostintele sale de economie sunt la pas cu interesul scazut acordat Romaniei profunde. Dintr-un vast raport sociologic privind riscurile demografice ale tarii, dl. Antonescu a retinut doar tema „sex si droguri”. Rezervorul de comparatii al sefului PNL include, printre altele, analogia Mussolini-Basescu si descrierea lui Emil Boc ca „mecanic de locomotiva” in stare de ebrietate. Aceasta este performanta cognitiva si ebulitiunea literara in care nu putini carturari au recunoscut fibra unui adevarat intelectual – la care altii au adaugat carisma unui veritabil Obama de Balcani. Rezumand asadar involutia liberalismului autohton, descoperim acest dublu pret al tradarii doctrinei: (1) respingerea proiectului de reformare a statului prin descentralizarea administrativa, unicameralism, stimulul pietei private, vot uninominal, diminuarea risipei banului public, primenirea educatiei, cultura memoriei, etc. PNL n-a facut nicio „contra-oferta” la diagnoza Comisiilor prezidentiale in chestiunea Constitutiei, a lustratiei, a starii de sanatate, a demografiei sau a patrimoniului cultural. Vidul ideatic a fost compensat numai de intensitatea atacurilor ad personam. (2) acceptarea unei relatii utilitarist-promiscue cu socialistii. Daca in 2004, Traian Basescu vedea in apropierea de PC „solutia imorala,” justificata numai de imperativul unor reforme restante, Crin Antonescu vine cinci ani mai tarziu si bate palma atat cu Dan Voiculescu, cat si cu Viorel Hrebenciuc. Daca Popescu-Tariceanu mima o vaga distanta fata de coalitia PSD-PC, dl. Antonescu n-o mai ascunde de nimeni, preferand negocierile deschise cu socialistii in locul unui dialog minimal cu reprezentantii celuilalt partid de centru-dreapta (PDL). Concluzii Pentru orice ins de convingere autentic liberala, metamorfoza PNL e naucitoare. A fost perfect normala distantarea de stilistica actualului sef de stat. Lansarea unui candidat propriu la prezidentiale se impunea aproape obligatoriu. Neguvernarea alaturi de PDL putea fi o optiune legitima, chiar daca stranie. Sugestiei „Klaus Johannis” nu i-a lipsit ingeniozitatea (desi altii au mirosit viclenia). In schimb, apriorismul basescofob, militant si totalitar, vireaza astazi intr-un extremism anti-liberal. Cum altfel sa califici respingerea de plano, intr-un moment decisiv pentru Romania, a dialogului cu un finantist de reputatie internationala (premierul desemnat Lucian Croitoru)? In ce termeni sa explici anularea dreptului la libertatea de constiinta care revine fiecarui parlamentar in parte, dar obligat in ultimele luni sa se supuna unei comenzi centraliste si santajelor ordinare? Dar absenta unei alternative reale pentru intervalul 2010-2014? Nu ne forteaza oare toate aceste regresii la citirea simbolismului crinului drept floare tombala? Si nu e oare trist ca, in istoria liberalismului romanesc, albeata ultimului „lilium candidum” rimeaza, totusi, cu „mortua est”?» * * * Comentariul meu: Nu întâmplãtor PNL a ajuns în prezent, dupã aproape 3 ani de exacerbatã luptã de emancipare prin guerila anti-Bãsescu ºi anti- PD-L la un penibil 15,4%-17% (cf. INSOMAR, respectiv CSOP), adicã tot mai puþin chiar ºi dupã procentul de 19,75% obþinut la parlamentare anul trecut. Aceasta – culmea absurdului, a neputinþei ºi a disperãrii – în condiþiile în care, în ciuda crizei, a asumãrii guvernãrii, a tuturor scandalulrilor, calomniiiloir ºi bârfelor orchestrate ºi amplificate de mass media, PD-L continuã sã-ºi consolideze prima poziþie în toate sondajele ºi, mai ales, în toate confruntãrile electorale. Eroarea politicã majorã, de zilele acestea, de aliniere fãþiºã de-a dreapta tripletei decizionale Iliescu-Vanghelie-Voiculescu, dupã 10 luni de vehemente critici la adresa mezalianþei PD-L – PSD, va lãsa, probabil, PNL cu ºi mai puþini fulgi. Crin Antonescu, declarã, deja tot mai des, cã nu ºansele sale la prezidenþiale mai sunt importante, ci cã numai cãderea actualului preºedinte conteazã. Postura de “iepure” devine, aºadar, tot mai evidentã chiar ºi pentru electoratul liberal dur pus, practic, sã voteze un candidat al stângii neo-mafiote, fie cã acesta se numeºte Geoanã sau Oprescu. Avem, de fapt, un partid nou intitulat “PNL – Aripa Stângã”. |
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 20:38
"Ion Iliescu este un om politic interesant, a carui evolutie este interesanta, a carui evolutie politica ne da sansa sa fim cumva optimisti din punct de vedere antropologic, politic: oamenii se pot schimba. Daca Ion Iliescu, dupa o cariera in Partidul Comunist, dupa lucrurile intamplate in 1990 a ajuns totusi - ca a ajuns in acest moment - unul dintre aparatorii constitutionalismului, al pluralismului in Romania, este un efort care merita salutat si chestiunea asta merita o reverenta fara sa uitam cele intamplate in 1990", a spus presedintele PNL, Antonescu, intr-o emisiune electorala, la Antena 3. "
Bravo tovarasi, dati cartile pe fata, ce mama ! Cit sa va mai chinuiti sa va deghizati in liberali? Deci hiena aia batrina, manjita cu sangele a sute de romani, nu are nicio vina pentru ce s-a intimplat in 90! Toata mascarada aia cu autobuzele Politiei incendiate de politisti, minerii adusi sa planteze panselute cu tirnacopul in capetele bucurestenilor, sediile partidelor sparte ca sa gasesca droguri si bani falsi, mortii neidentificati de la Straulesti, etc, nu au existat in viziunea liberalului Antonescu! Iliescu merita reverente!!!! |
|
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 22:36
Ieri ,minerii plantau CRINI în Piaþa Universitãþii –byPIC &POC
octombrie 27, 2009 in Uncategorized MOTTO : “traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza “optimism din punct de vedere antropologic” si este “un efort care merita salutat”.- Crin Antonescu , ( nume de reþea PORUMBACU) –“catindat “ la preºedinþia Romaniei . Afirmaþia halucinantã aparþine PROFESORULUI de istorie Crin Antonescu , autorul antologicei referiri la “ Winston Churchill ,preºedintele Marii Britanii “ ( mulþumesc azi,la ceas aniversar UNUI AUTENTIC PROFESOR de istorie-sãrut mâna , domnule profesor ) . .................................................................... ........................................................................ ............................. Sã îmi fie iertatã sinceritatea, cel care se vrea “descãlecãtor de þarã” în “România bunului simþ “ este un individ gomos, suferind de diaree verbalã ºi având carenþe grave la capitolul CULTURÃ GENERALÃ. Sã revenim la aºa zisul “om politic”Crin Antonescu , ( nume de reþea PORUMBACU) –“catindat “ la preºedinþia Romaniei , care în dubla-i calitate, de istoric ºi om politic face o afirmaþie demenþialã : “Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii ‘90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii “ . Cine este ºi ce vrea acest fantomatic Crin , în numele cui vorbeºte el ºi ce îl motiveazã sã pupe ciolanele ºulfei kaghebiste Iliescu mai ceva ca pe Sfintele Moaste ? Cred cã am dreptul sã întreb acest lucru, fie ºi pentru faptul cã bunicul meu a fãcut opt ani de închisoare pentru idealuri liberale. Crin Antonescu ( nume de reþea PORUMBACU) se revendicã a fi descendent ºi continuator de Brãtieni ,deci , vorbeºte în numele PNL ? Al cãrui PNL ? Al acelui PNL care a apãrut la ordinul generalului Caraman ºi al Patriarhului roºu Ion Iliescu : “VÃ ORDON,INFILTRAÞI PARTIDELE !!!”,al acelui PNL care are ca fondator pe Radu Câmpeanu ,”ochiul ºi timpanul “ serviciilor secrete ceauºiste în cadrul diasporei ? Al acelui PNL care sub bagheta geniului rãului Dinu Patriciu a militat ºi militeazã constant pentru colaborare strînsã cu PSD ºi orientarea României spre spaþiul sovietic ºi exsovietic ? Am reþinut ideea cã acest personaj emblematic care se revendicã moºtenitor al tradiþiilor Pieþei Universitãþii uitã sau nu vrea sã ºtie cum Iliescu ( blestemat sã îi fie numele ) a chemat minerii pentru a da în Piaþa Universitãþii un inedit spectacol “cãluºarii “ ºi pentru a planta CRINI pe asfalt . |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 13:12
@ black cifrã – teroristul din gãoaza lui Ion Iliescu
Dragã Elena Udrea, sunt Sulfina Barbu ºi mâhnirea mã copleºeºte. Mi l-ai trimis cadou pe black cifrã pe post de ghemotoc de vatã hidrofilã, l-am folosit câteva zile, însã a dispãrut. Nu i-am fãcut nimic rãu. Ca ºi domnia voastrã am tras ºi eu, acolo, un pârþ. Chiar trebuia sã disparã fãrã un cuvânt? Am fost la preºedinþie ºi Traian, Traian Bãsescu mi l-a dat pe generalul Degeratu sã-l caut. Sã nu fie cumva rãpit de teroriºti. L-am gãsit în gãoaza domnului Ion Iliescu. Am discutat în tainã ºi mi-a spus cã vrea, ca printr-un act sinucigaº, sã distrugã gãoaza FSN-istã, locul de unde se trage Traian, Traian Bãsescu ºi implicit noi, urmaºii lui Traian, Traian Bãsescu. Îi apreciez misiunea. Nu dorim ca istoria sã aminteascã originile pedeliste. Dragã Elena, condiþia în care se aflã vata hidrofilã, sub numele conspirativ black cifrã, este mai mult decât insuportabilã. Pe vremea când Traian, Traian Bãsescu se afla între bucile FSN-iste iliesesciene, nea Ion era mai tânãr ºi normal cã erau ºi alte condiþii de pârþâialã... pe când acum... Dragã Elena, aºa cum l-am gãsit noi , aºa pot ºi alþii sã-l gãseascã pe black cifrã. De aceea, am luat legãtura cu Patapievici ºi i-am cerut ajutorul. Ne-a trimis aºa-zisul pictor care a expus calul cu zvastica la vernisajul din New York, astfel cã acesta a fardat un avatar cu chipurile contracandidaþilor la preºedinþie, unde Ion Iliescu are o mantie lungã tocmai pentru a-l ascunde vederii pe black cifrã. Nu ºtim cât timp o sã-ºi îndeplinescã rolul de terorist în gãoaza lui Ion Iliescu fiindcã la vârsta fostului preºedinte pârþul este mai mic, însã cufureala este ceva de speriat...
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 00:30
Crin Antonescu îl spalã de sânge pe Ion Iliescu
Scris de George Roncea Pagina 2 din 2 Candidatul PNL la prezidenþiale, Crin Antonescu, a declarat la „ªtirea zilei“ cã Ion Iliescu este de apreciat pentru cã în anii ‘90 nu a pus Armata sã împuºte oameni în Piaþa Universitãþii. Liderul PNL a mai spus cã traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la momentul actual genereazã „optimism din punct de vedere antropologic“ ºi este „un efort care meritã salutat“. Antropologia se ocupã cu studiul ºtiinþific al omului, iar la începuturile sale antropologia evoluþionistã, dominantã în epocã, susþinea cã prin studierea „primitivilor animalici“, aflaþi pe o treaptã inferioarã de evoluþie, putem ajunge la concluzii asupra evoluþiei speciei umane în timpul prezent. Crin Antonescu, informat probabil asupra semnificaþiei utilizãrii termenului, a trasat o linie de legãturã între animalicul primitiv Ion Iliescu ºi evoluþia de astãzi a politicienilor creaþi tot de el. Antropologia joacã însã o festã politicienilor deoarece impresia generalã, lipsitã de orice optimism, este cã animalele politice de astãzi sunt la fel de abjecte ºi lipsite de bun simþ ca ºi Tataia lor, animalicul Ion Iliescu. Oricum meritã consemnat ºi fixat acest moment al campaniei electorale în care Ion Iliescu este readus în prim-plan, dovedindu-se cã potenþialul sãu de utilizare nu s-a epuizat. Sã-l auzi pe liderul liberalilor Crin Antonescu cum îl ridicã în slãvi pe criminalul ce a distrus 20 de ani din istoria României face cât o vizitã în bestiarul grãdinii zoologice a kominternului. Pe de altã parte, ºi bãtrâna cucuvea kominternistã ºi-a gãsit, în sfârºit, lãudãtorul potrivit - un broscoi exoftalmic care orãcãie cretinisme - fãrã orice complex al bunului-simþ - pe orice post de televiziune din ograda Grivco-FNI. Pentru cei care au uitat, Ion Iliescu, din punct de vedere antropologic, un criminal cu mâinile roºii de sânge - este cel care în iunie 1990 a cerut ºi coordonat reprimarea cu bestialitate a manifestaþiei din Piaþa Universitãþii. În urma represiunii din iunie 1990 a rezultat un numãr de 756 de rãniþi, peste 1.300 de bucureºteni au fost bãtuþi ºi reþinuþi abuziv (între 2 ºi 60 de zile), au „rezultat“ 4 morþi prin împuºcare, 18 rãniþi prin împuºcare recunoscuþi oficial, în realitate fiind peste 100 de persoane care au decedat, majoritatea în urma loviturilor primite în cap ºi în alte pãrþi vitale, lovituri primite de la mineri, în 14-16 iunie. Ion Iliescu - tartorul Represiunii militare Sintezele informative ale serviciilor de informaþii, jurnalele de activitate ºi registrele unitãþilor Armatei, înregistrãrile convorbirilor telefonice oficiale, dar ºi alte documente militare menþioneazã implicarea ex-preºedintelui Ion Iliescu în reprimarea demonstraþiei din iunie 1990, prin ordinele date cadrelor militare cu putere de decizie. Ordinele date de Iliescu vizau intervenþia în forþã contra demonstranþilor, distribuirea de muniþie cãtre soldaþi, utilizarea de mijloace chimice. Ion Iliescu a ordonat ºi punerea baionetelor la arme, care sã fie folosite în caz de nevoie împotriva „contrarevoluþionarilor legionari care au ridicat drapelul verde pe sediul Poliþiei Capitalei“. Iliescu a ordonat, de fapt, o represiune dupã modelul celei dispuse de Antonescu. Aºa cum s-a menþionat ºi în rechizitoriul iniþial, din probatoriul administrat ºi actele aflate la dosar rezultã cã militarii din U.M. 01847 Buzãu, care au tras 1.466 de gloanþe de rãzboi - la fel ca ºi trãgãtorii de la sediul Ministerului de Interne, au executat un ordin militar, legal în formã ºi aparent legal în conþinut, fãrã cã ei sã aibã posibilitatea, în condiþiile date, de a nu-l îndeplini. Mai mult, ca urmare a informaþiilor primite de la cel mai înalt nivel, ei aveau convingerea cã acþioneazã împotriva unei „rebeliuni legionare ºi cã trebuie sã acþioneze ca atare“. Ulterior, Ion Iliescu revine asupra temei Rebeliunii, întãrind-o. Astfel, la orele 22.00, preºedintele Ion Iliescu a comunicat în noaptea aceasta (13/14.06.1990) cã elemente legionare vor încerca sã pãtrundã în alte obiective, aceºtia având asupra lor arme ºi muniþie; toþi sunt chemaþi sã se apere împotriva celor ce nu sunt revoluþionari, ci contrarevoluþionari legionari. Comunicarea a fost transmisã la toate comandamentele militare. Fostul ºef al statului, Ion Iliescu, a folosit întreg lanþul aflat în subordinea sa - de la ministrul de Interne, generalul Mihai Chiþac, la comandanþii superiori militari, pentru a da ordinul de reprimare. Prin urmare, liderul de la care a plecat ordinul de justificare a executãrii focului este direct responsabil de faptele comise de cãtre cei folosiþi în acþiune. Jurnalul de luptã dezvãluie implicarea directã a lui Iliescu Actorii principali ai teatrului de operaþiuni sunt binecunoscuþi, iar din Jurnalul de operaþiuni al unitãþilor Armatei în Bucureºti se deduc cu limpezime treptele nivelului de rãspundere ºi rolul liderial al lui Ion Iliescu. „Jurnalul“ este un document preþios care pune în luminã concentrarea de forþe aruncate la ordinul lui Ion Iliescu asupra cetãþenilor Capitalei. Republicãm o parte din acest Jurnal, prezentat tot de „Curentul“, în luna iunie a acestui an. Ion Iliescu este cel care, dupã cum rezultã foarte clar din Jurnalul de luptã, a declarat Armatei „cã este vorba de o rebeliune legionarã“ ºi a cerut „a se acþiona în consecinþã“. Dupã cum se ºtie, aºa-zisa Rebeliune din vremea lui Antonescu a fost înãbuºitã în sânge de cãtre Armatã, iar comandanþii militari din perioada regimului Iliescu au înþeles foarte bine mesajul, respectiv modelul de acþiune care avea coordonate istorice bine cunoscute. Calea liberã cãtre crimã a dat-o Ion Iliescu personal, garantul ideologic al Represiunii, furnizorul de autoritate al „justificãrii“ Rebeliunii legionare. Preºedintele Televiziunii, Rãzvan Theodorescu, a afirmat ulterior, marºând pe aceeaºi tezã a ameninþãrii legionare lansate de Ion Iliescu: „Ameninþãrile antisemite au fost subestimate. Consider cã s-a fãcut o greºealã în a se subestima ameninþãrile antisemite, antinaþionale, cu cruci încârligate la adresa noastrã“. Tragerile militarilor cu gloanþe de rãzboi s-au efectuat în baza convingerii cã au dreptul sã deschidã focul, deoarece ºeful statului a instituit o stare fortuitã de necesitate invocând teoria Rebeliunii legionare. Ion Iliescu a incitat hotãrât ºi direct la rãspunsul cu mijloace militare, de rãzboi, împotriva „Rebeliunii“. Fantasma legionarã din creierul sub-uman al lui Iliescu Influenþa exercitatã de acesta, ascendenþa sa liderialã a activat mecanisme de subordonare - explicabile mai ales la militari. Tradiþia obedienþei a dus la ascultarea orbeascã ºi la executarea mãsurilor armate împotriva civililor, iar direct responsabil pentru faptele abominabile este în primul rând Ion Iliescu, care a folosit cu cinism fantasmagoria legionarã pentru a justifica reprimarea criminalã a opozanþilor anticomuniºti, a studenþilor Pieþei Universitãþii. În acest context apare foarte clar implicarea ºefului statului Ion Iliescu în coordonarea personalã a acþiunilor forþelor militare inclusiv a celor aparþinând Ministerului Apãrãrii Naþionale, fiind relevantã înregistrarea din Jurnalul Acþiunilor de Luptã existent la Ministerul Apãrãrii Naþionale ºi în care generalul ªchiopu a consemnat intervenþia ºefului statului pentru trimiterea de tehnicã de luptã, efective militare ºi distribuirea muniþiei de rãzboi la aceste efective. Deoarece România nu se afla în stare de rãzboi, scoaterea din cazãrmi a trupelor Ministerului Apãrãrii Naþionale avea un caracter ilegal, care a creat condiþiile pentru ca aceste efective sã foloseascã muniþia de rãzboi ce le-a fost distribuitã din ordinul sau la intervenþia lui Iliescu, apãrånd premizele unui mãcel ºi genocid împotriva propriului popor român. Activitãþile criminale din ziua de 13 iunie au fost în întregime pregãtite, organizate ºi executate de cãtre autoritãþile statului sub dirijarea constantã a lui Ion Iliescu: conducerea politicã, Ministerul de Interne ºi, într-o anumitã mãsurã, ºi Ministerul Apãrãrii Naþionale; la acþiunea criminalã a acestora s-a adãugat mai tårziu complicitatea Ministerului public ºi al Justiþiei în general. Ca unul dintre cei care au fost þintã directã a gloanþelor trase la ordinul lui Ion Iliescu ºi din toate aceste motive consemnate mai sus, cred cu tãrie, astãzi, cã Crin Antonescu este un cretin, o javrã neghioabã ºi un jeg sub-uman, antropologic vorbind. Semnez ºi susþin. |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 14:11
SCRISOARE DESCHISA
Domnului CRIN ANTONESCU Presedinte al Partidului National Liberal Candidat la Presedintia ROMANIEI Declaratia Domniei Voastre la “Stirea zilei” (Antena 3) ca :” Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii ‘90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii” ne-a lasat inmarmuriti si stupefiati in acelasi timp. Tot Excelenta Dumneavoastra a mai spus ca:” traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza optimism din punct de vedere antropologic” si este “un efort care merita salutat . Noi am remarcat faptul ca faceti tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in cazul in care intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale! Dar nu va deranjeaza! Deriva si inconstanta din declaratii este atat de mare, incat incalcati orice principii liberale. Mulþi alegãtori din nucleul dur al PNL, unii dintre ei „golani” care n-au scãpat de bâtele minerilor veniþi în Piaþa Universitãþii, nu au înghiþit aceasta declaratie. Ioan Talpeº spunea cã PNL a fost înfiinþat de generalul Caraman, si probabil din ordine date de sus.Asta explicã relaþia PNL-PSD de altfel dificila si greu deînþeles. La fel si poziþia lui Patriciu. Idem si cea a lui Iliescu. Nu am uitat ca PNL este creat de FSN, iar Radu Cimpeanu a admis in CPUN proportia de 50 la suta FSN-50 la suta alte partide si organizatii, din care cele mai multe erau apropiate de FSN-Iliescu. Dupa care au aparut tinerii liberali furiosi, in frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul « Vin lupii », indepartand astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe fostii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de romani nevinovati si speriati. PNL a ramas un partid de dimensiuni modeste controlat de Iliescu, pentru ca ulterior se se faramiteze in aripi si aripioare: Aripa tinara,PAC, PL 93, PNL-CD si tot asa . In anii insangerati de mineriade, multi am sperat ca liberalii vor deveni varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor oameni de stat morti in temnitele comuniste La capitolul „esecuri”, istoricii acestor 2 decenii nu vor uita sa includa si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, Daniel Daianu ,Balaceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca,Titus Ghiorghioff etc. Desigur nu toti pot fi judecati cu aceeasi masura, culpabilitatea este diferita, dar impuritatea si lipsa de moralitate sunt incontestabile. Consideram mult mai important sa vorbiti de necesitatea unei Legi a lustratiei, decat sa-I pupati mainile lui Iliescu,si sa-l prezentati romanilor ca” un lider politic interesant, care a demonstrat cã oamenii pot evolua,si ca ofera motive de optimism”! Credeam ca va ganditi la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 in care s-a dat NUP, si care apasa asupra credibilitatii si reformei justitiei, implicit si a imaginii Romaniei in Uniunea Europeana,mai ales ca mulþi alegãtori din nucleul dur al nemultumitilor, unii dintre ei „golani” care n-au scãpat de bâtele minerilor veniþi în Piaþa Universitãþii, nu au înghiþit aceasta declaratie! Asteptam cu interes sa prezentati o evaluare a situatiei economice si sociale a Romaniei, precum si solutii care sa ajute la iesirea din criza economica. NU sa fiti dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu,care va ridica osanale si va vede in PSD, pentru cã „este inteligent, are un discurs agreabil ºi este un om decent, fãrã apetenþã în îmbogãþirea personalã”! Vroiam sa ne explicati,cum acceptati printre sofisme si ironii,vecinatatea “conservatorului Felix”,un colaborator dovedit al Securitatii,ce care noi l-am contestat cu vehementa la alegerile din 2009! Oare toate aceste divagatii regresive si obsesive ale Domniei Voastre,nu ne determina sa vedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombala? Cu asemenea declaratii halucinante,in mod sigur ca nota de plata pe care electoratul o sa v-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de piperata! Fara condescendenta, Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania Presedinte Viorel ENE Asociatia Baricada Inter 1989 Presedinte Ion IOFCIU APADAR Presedinte Mihai RAPCEA Asociatia ADEVAR si DREPTATE Presedinte Ioan VARLAM SENIORII LIGII STUDENTILOR Presedinte George RONCEA |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 13:18
2009 Editia Scrisa OCT
27 Cârdãºia Geoanã-Antonescu Andreea Pora Editorial D inu Patriciu a rostit un mare adevãr: candidaþii PSD ºi PNL sunt interºanjabili. Ei nu sunt adversari, sunt complici. Dacã ai stat cinci ani la Bush, spiritul devine automat liberal ºi restul anilor petrecuþi la ºcoala de gândire a lui Ion Iliescu nu lasã nicio urmã. Asta chiar dacã bãtrânul maestru, pregãtit temeinic la ruºi, te considerã pregãtit sã preiei ºtafeta ºi s-o porþi spre fotoliul de la Cotroceni, care s-a rãcit nepermis de mult din momentul în care l-a pãrãsit. Potrivit teoriei emanate de rompetrolistul Dinu Patriciu, doar „ghinionul“ l-a împins pe Mircea Geoanã, noul sãu model de premier liberal, sã intre cu trupul, sufletul ºi afacerile în social-democraþie ºi sã debiteze enormitãþi stângiste ºi populiste. Altfel, Mircea Geoanã ar fi fost un excelent candidat liberal, oricum mai bine plasat în sondaje decât Crin Antonescu, iar dacã lui Dinu Patriciu i-ar sta în puteri ºi nu ar fi ceva cam târziu, le-ar schimba rapid rolurile. Pentru cã mesajul lui Patriciu exact asta spune: cei doi sunt interºanjabili. Este unul dintre marile adevãruri rostite la acest început de campanie ºi el puncteazã foarte corect starea de fapt: coaliþia anti-Bãsescu are un singur candidat, cel care îl va înfrunta în turul al doilea pe actualul preºedinte. Cã el va fi Geoanã sau Antonescu nu are practic nicio importanþã. Nici pentru liderii celor douã partide, nici pentru oamenii de afaceri care se aflã în spatele lor, nici pentru trusturile media care îi promoveazã. Le este indiferent, din simplul motiv cã aranjamentele au fost deja fãcute, garanþiile date ºi promisiunile parafate. Sã ne amintim de informaþia (necontrazisã de nimeni) potrivit cãreia Sorin Ovidiu Vântu le-ar fi cerut liberalilor, chemaþi sã se relaxeze în Deltã, ºefia serviciilor secrete. Cât despre Voiculescu, cine ºtie ce o fi cerut la întâlnirea de la Grivco contra prestaþiilor „all inclusive“, oferite de cele trei Antene cuplului Geoanã-Antonescu. Prin susþinerea fãrã rezerve ºi prin orice mijloc a acestui candidat bicefal, coaliþia politico-afaceristo-mediaticã ºi-a semnat o poliþã în alb, indiferent de câºtigãtor. „De-o fi unul, de-o fi altul, bucuroºi le-om duce toate“, este sloganul neoficial al coaliþiei. Pe de altã parte, Patriciu nu a fãcut decât sã puncteze ceea ce electoratul intuieºte ºi singur: cârdãºia dintre candidatul PSD ºi al PNL. Chiar ºi cu televizoarele închise, ea se vede ºi se aude. Cei doi se trateazã reciproc cu precauþia drãgãstoasã a cuplului legat printr-un contract prenupþial cu multe zerouri în anexe. Faptul cã Geoanã ºi Antonescu sunt complici într-un proiect mai amplu, în care înlãturarea lui Bãsescu este doar primul pas, transpare din toate luãrile de poziþie de pânã acum. Aflaþi în postura, ingratã pentru niºte adversari politici, de a se susþine reciproc, cei doi nu explicã ºi nu-ºi criticã programele economice ºi sociale, nu vorbesc despre modalitãþile diferite de a scoate þara din crizã sau despre eventualele reforme pe care le au în vedere. Mesajul lor cãtre electorat este identic: „sã înlãturãm balaurul dihoniei“ (Mircea Geoanã) ºi „sã se instaureze liniºtea“ (Crin Antonescu). În rest, doar vidul de idei, ºi de viziune. Ei recurg la aceleaºi populisme ºi fraze lipsite de consistenþã care frizeazã ridicolul, cu atât mai mult într-o perioadã de crizã economicã. Blatul celor doi adversari îi este favorabil lui Bãsescu, pentru cã este uºor decelabil de cãtre electorat ºi îi valideazã tema ºi poziþionarea de campanie. Chiar dacã, de data aceasta, nu se mai luptã cu întregul „sistem ticãloºit“, restrâns la mogulii coalizaþi în „Alianþa Grivco“, al cãror chip ºi fapte electoratul le cunoaºte, strategia referendumului bate în aceeaºi direcþie. Referendumul ar putea sã-i alieze în spate populaþia, motivând-o în douã direcþii: rãzbunarea ºi reforma statului. Pe de o parte, este electoratul care urãºte cu sete clasa politicã ºi, prin extensie, pe parlamentari, pe care îi vor împuþinaþi, iar pe de alta, electoratul care vrea reformarea României ºi mai trage o speranþã cã ea ar putea fi posibilã. Bãsescu a fost abil pentru cã ambele conþin în ele promisiuni vagi, a cãror neîndeplinire, iarãºi, nu-i poate fi pusã exclusiv în sarcinã. Cârdãºia vizibilã dintre Crin Antonescu ºi Mircea Geoanã, susþinutã de afaceriºtii-politicieni cu agenda ascunsã, îi pune lui Traian Bãsescu pe tavã argumentele care îi lipseau pânã acum ºi îi edulcoreazã greºelile ºi neîmplinirile mandatului. În plus, pentru prima oarã televiziunile mogulilor, cu misiunea lor afiºatã de doborâre a lui Traian Bãsescu, lucreazã în favoarea lui. Supramediatizaþi, Antonescu ºi Geoanã apar în deplinãtatea penibilului generat de falsa ipostazã de adversari. |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 18:06
CRIN spala si pupa ciolanele Iliescului ca pe sfintele moaste
octombrie 28, 2009 in Uncategorized Singura mea contributie este faptul ca va semnalez un editorial super scris de George Roncea .Cititi si meditati. Crin Antonescu îl spalã de sânge pe Ion Iliescu Scris de George Roncea Candidatul PNL la prezidenþiale, Crin Antonescu, a declarat la „ªtirea zilei“ cã Ion Iliescu este de apreciat pentru cã în anii ‘90 nu a pus Armata sã împuºte oameni în Piaþa Universitãþii. Liderul PNL a mai spus cã traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la momentul actual genereazã „optimism din punct de vedere antropologic“ ºi este „un efort care meritã salutat“. Antropologia se ocupã cu studiul ºtiinþific al omului, iar la începuturile sale antropologia evoluþionistã, dominantã în epocã, susþinea cã prin studierea „primitivilor animalici“, aflaþi pe o treaptã inferioarã de evoluþie, putem ajunge la concluzii asupra evoluþiei speciei umane în timpul prezent. Crin Antonescu, informat probabil asupra semnificaþiei utilizãrii termenului, a trasat o linie de legãturã între animalicul primitiv Ion Iliescu ºi evoluþia de astãzi a politicienilor creaþi tot de el. Antropologia joacã însã o festã politicienilor deoarece impresia generalã, lipsitã de orice optimism, este cã animalele politice de astãzi sunt la fel de abjecte ºi lipsite de bun simþ ca ºi Tataia lor, animalicul Ion Iliescu. Oricum meritã consemnat ºi fixat acest moment al campaniei electorale în care Ion Iliescu este readus în prim-plan, dovedindu-se cã potenþialul sãu de utilizare nu s-a epuizat. Sã-l auzi pe liderul liberalilor Crin Antonescu cum îl ridicã în slãvi pe criminalul ce a distrus 20 de ani din istoria României face cât o vizitã în bestiarul grãdinii zoologice a kominternului. Pe de altã parte, ºi bãtrâna cucuvea kominternistã ºi-a gãsit, în sfârºit, lãudãtorul potrivit – un broscoi exoftalmic care orãcãie cretinisme – fãrã orice complex al bunului-simþ – pe orice post de televiziune din ograda Grivco-FNI. Pentru cei care au uitat, Ion Iliescu, din punct de vedere antropologic, un criminal cu mâinile roºii de sânge – este cel care în iunie 1990 a cerut ºi coordonat reprimarea cu bestialitate a manifestaþiei din Piaþa Universitãþii. În urma represiunii din iunie 1990 a rezultat un numãr de 756 de rãniþi, peste 1.300 de bucureºteni au fost bãtuþi ºi reþinuþi abuziv (între 2 ºi 60 de zile), au „rezultat“ 4 morþi prin împuºcare, 18 rãniþi prin împuºcare recunoscuþi oficial, în realitate fiind peste 100 de persoane care au decedat, majoritatea în urma loviturilor primite în cap ºi în alte pãrþi vitale, lovituri primite de la mineri, în 14-16 iunie. Ion Iliescu – tartorul Represiunii militare Sintezele informative ale serviciilor de informaþii, jurnalele de activitate ºi registrele unitãþilor Armatei, înregistrãrile convorbirilor telefonice oficiale, dar ºi alte documente militare menþioneazã implicarea ex-preºedintelui Ion Iliescu în reprimarea demonstraþiei din iunie 1990, prin ordinele date cadrelor militare cu putere de decizie. Ordinele date de Iliescu vizau intervenþia în forþã contra demonstranþilor, distribuirea de muniþie cãtre soldaþi, utilizarea de mijloace chimice. Ion Iliescu a ordonat ºi punerea baionetelor la arme, care sã fie folosite în caz de nevoie împotriva „contrarevoluþionarilor legionari care au ridicat drapelul verde pe sediul Poliþiei Capitalei“. Iliescu a ordonat, de fapt, o represiune dupã modelul celei dispuse de Antonescu. Aºa cum s-a menþionat ºi în rechizitoriul iniþial, din probatoriul administrat ºi actele aflate la dosar rezultã cã militarii din U.M. 01847 Buzãu, care au tras 1.466 de gloanþe de rãzboi – la fel ca ºi trãgãtorii de la sediul Ministerului de Interne, au executat un ordin militar, legal în formã ºi aparent legal în conþinut, fãrã cã ei sã aibã posibilitatea, în condiþiile date, de a nu-l îndeplini. Mai mult, ca urmare a informaþiilor primite de la cel mai înalt nivel, ei aveau convingerea cã acþioneazã împotriva unei „rebeliuni legionare ºi cã trebuie sã acþioneze ca atare“. Ulterior, Ion Iliescu revine asupra temei Rebeliunii, întãrind-o. Astfel, la orele 22.00, preºedintele Ion Iliescu a comunicat în noaptea aceasta (13/14.06.1990) cã elemente legionare vor încerca sã pãtrundã în alte obiective, aceºtia având asupra lor arme ºi muniþie; toþi sunt chemaþi sã se apere împotriva celor ce nu sunt revoluþionari, ci contrarevoluþionari legionari. Comunicarea a fost transmisã la toate comandamentele militare. Fostul ºef al statului, Ion Iliescu, a folosit întreg lanþul aflat în subordinea sa – de la ministrul de Interne, generalul Mihai Chiþac, la comandanþii superiori militari, pentru a da ordinul de reprimare. Prin urmare, liderul de la care a plecat ordinul de justificare a executãrii focului este direct responsabil de faptele comise de cãtre cei folosiþi în acþiune. Jurnalul de luptã dezvãluie implicarea directã a lui Iliescu Actorii principali ai teatrului de operaþiuni sunt binecunoscuþi, iar din Jurnalul de operaþiuni al unitãþilor Armatei în Bucureºti se deduc cu limpezime treptele nivelului de rãspundere ºi rolul liderial al lui Ion Iliescu. „Jurnalul“ este un document preþios care pune în luminã concentrarea de forþe aruncate la ordinul lui Ion Iliescu asupra cetãþenilor Capitalei. Republicãm o parte din acest Jurnal, prezentat tot de „Curentul“, în luna iunie a acestui an. Ion Iliescu este cel care, dupã cum rezultã foarte clar din Jurnalul de luptã, a declarat Armatei „cã este vorba de o rebeliune legionarã“ ºi a cerut „a se acþiona în consecinþã“. Dupã cum se ºtie, aºa-zisa Rebeliune din vremea lui Antonescu a fost înãbuºitã în sânge de cãtre Armatã, iar comandanþii militari din perioada regimului Iliescu au înþeles foarte bine mesajul, respectiv modelul de acþiune care avea coordonate istorice bine cunoscute. Calea liberã cãtre crimã a dat-o Ion Iliescu personal, garantul ideologic al Represiunii, furnizorul de autoritate al „justificãrii“ Rebeliunii legionare. Preºedintele Televiziunii, Rãzvan Theodorescu, a afirmat ulterior, marºând pe aceeaºi tezã a ameninþãrii legionare lansate de Ion Iliescu: „Ameninþãrile antisemite au fost subestimate. Consider cã s-a fãcut o greºealã în a se subestima ameninþãrile antisemite, antinaþionale, cu cruci încârligate la adresa noastrã“. Tragerile militarilor cu gloanþe de rãzboi s-au efectuat în baza convingerii cã au dreptul sã deschidã focul, deoarece ºeful statului a instituit o stare fortuitã de necesitate invocând teoria Rebeliunii legionare. Ion Iliescu a incitat hotãrât ºi direct la rãspunsul cu mijloace militare, de rãzboi, împotriva „Rebeliunii“. Fantasma legionarã din creierul sub-uman al lui Iliescu Influenþa exercitatã de acesta, ascendenþa sa liderialã a activat mecanisme de subordonare – explicabile mai ales la militari. Tradiþia obedienþei a dus la ascultarea orbeascã ºi la executarea mãsurilor armate împotriva civililor, iar direct responsabil pentru faptele abominabile este în primul rând Ion Iliescu, care a folosit cu cinism fantasmagoria legionarã pentru a justifica reprimarea criminalã a opozanþilor anticomuniºti, a studenþilor Pieþei Universitãþii. În acest context apare foarte clar implicarea ºefului statului Ion Iliescu în coordonarea personalã a acþiunilor forþelor militare inclusiv a celor aparþinând Ministerului Apãrãrii Naþionale, fiind relevantã înregistrarea din Jurnalul Acþiunilor de Luptã existent la Ministerul Apãrãrii Naþionale ºi în care generalul ªchiopu a consemnat intervenþia ºefului statului pentru trimiterea de tehnicã de luptã, efective militare ºi distribuirea muniþiei de rãzboi la aceste efective. Deoarece România nu se afla în stare de rãzboi, scoaterea din cazãrmi a trupelor Ministerului Apãrãrii Naþionale avea un caracter ilegal, care a creat condiþiile pentru ca aceste efective sã foloseascã muniþia de rãzboi ce le-a fost distribuitã din ordinul sau la intervenþia lui Iliescu, apãrånd premizele unui mãcel ºi genocid împotriva propriului popor român. Activitãþile criminale din ziua de 13 iunie au fost în întregime pregãtite, organizate ºi executate de cãtre autoritãþile statului sub dirijarea constantã a lui Ion Iliescu: conducerea politicã, Ministerul de Interne ºi, într-o anumitã mãsurã, ºi Ministerul Apãrãrii Naþionale; la acþiunea criminalã a acestora s-a adãugat mai tårziu complicitatea Ministerului public ºi al Justiþiei în general. Ca unul dintre cei care au fost þintã directã a gloanþelor trase la ordinul lui Ion Iliescu ºi din toate aceste motive consemnate mai sus, cred cu tãrie, astãzi, cã Crin Antonescu este un cretin, o javrã neghioabã ºi un jeg sub-uman, antropologic vorbind. Semnez ºi susþin. |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 19:38
2009 Editia Online OCT
29 Noua arma antibasesciana: prefraudarea ONG-ista Andreea Pora Dezbatere T raian Basescu este intruchiparea raului suprem. Nu mai e dubiu! Ne-o spune non-stop coalitia PSD-PNL cu ai ei candidati siamezi Geoana si Antonescu, ne-o recita telenovelistic ziaristii inregimentati in slujba lui Vintu, Voiculescu si Patriciu, ne avertizeaza patru ONG-uri odinioara onorabile. Dictator, de filiatie hitlerista, stalinista si ceausista, terorist, traficant de arme si scandalagiu notoriu, lui Basescu ii lipsea din panoplia relelor doar cea de "fraudator". Cum ideea, lansata acum vreo sase luni pe piata abundenta a dezinformarii de Cristian Pirvulescu (un sondaj care masura perceptia romanilor despre posibilitatea fraudarii alegerilor), preluata sirguincios de moguli si slefuita de Dan Nica, nu a avut succesul scontat, trebuia sa se inventeze altceva. Si pentru ca trebuia sa poarte un nume, i s-a spus "prefrauda". Concret, Basescu "prefraudeaza", moral, e drept, prin suprapunerea alegerilor peste referendum. "Prefraudeaza" pentru ca isi dezavantajeaza bietii contracandidatii, care nu-i asa, joaca extrem de fair-play cu patru canale de televizune in spate care le fac campanie non-stop si il diabolizeaza pe Basescu tot non-stop. "Prefraudeaza" pentru ca "schimba" temele de campanie, care nu pot fi legate decit de "monstrul Basescu" si de cum trebuie el sa plece de la Cotroceni pentru binele si linistea natiei, a mogulilor si politicienilor carora nu le va mai pune nimeni in discutie somnul si competenta parlamentara. "Prefraudeaza" pentru ca, vezi doamne, exista o singura "lista de prezenta" si nu doua sau trei. "Prefraudeaza" pentru ca nu da bine in plina campanie sa te dezici de o tema atit de populara, pe care, culmea, ai sustinut-o acum cinci ani. Iar culmea "prefraudarii" e ca n-a avut ea, "Coalitia anti", ideea de a sustine referendumul si de a face campanie pentru unicameral, ceea ce ar fi bulversat electoratul si ar fi redus beneficiul lui Basescu. Ca asemenea "prefraudari" sint frecvente in multe tari democratice, care suprapun diferite alegeri peste referendumuri, nu mai conteaza in focul luptei antibasesciene. In tot cazul, sint mult mai frecvente decit este forma de vot uninominal inventata de Cristian Pirvulescu si perfectionata la masa cu PSD si PNL. Si in ultima instanta, de ce s-ar mira contracandidatii si onor ONG-urile care ii sustin, ca Basescu "prefraudeaza" cu armele constitutionale de care dispune, cind ei fac asta de luni de zile? Nu este tot o "frauda morala" sa manipulezi, sa intoxici, sa minti si sa joci unfair? Cum se numeste campania feroce de spalare pe creier a electoratului dusa de trusturile lui Vintu si Voiculescu? Nu cumva tot frauda morala? La ce sa te astepti atunci cind utilizezi cele mai necinstite arme ca sa-ti infringi adversarul? Sau, poate, este democratic sa lansezi fara probe si sa mediatizezi acuze de "terorism international"? Sau sa pui stampila de "dictatura" in conditiile in care opozitia detine 65% din parlament, pica guverne si se ratoie 24 de ore din 24 pe toate ecranele? Spre deosebire de "prefraudarea" lui Basescu, nesustinuta deocamdata de nimic dovedibil, frauda morala a contracandidatilor este vizibila si demonstrabila. Interesant este insa cine sint vestitorii "prefraudarii" si ce-i mina pe ei in lupta antibasesciana? Cele patru ONG-uri, despre care politicienii liberali si social-democrati afirma ca sint "cele mai serioase, cele mai independente si cele mai neimplicate politic", sint Pro Democratia, Tranparency International, Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Resurse Juridice. Primele trei sint vestite pentru "independenta" lor, in special cind e vorba de banii guvernamentali pentru diferite proiecte. Domnii Pirvulescu si Alistar, care la ora la care scriu isi pledeaza neimplicarea politica pe ecranele mogulilor, sustin ca doar principiile si grija pentru democratie sint motorul de 3.000 de cai putere care i-a pus in miscare. Chiar asa? Democratia, dar mai ales unii parlamentari liberali in frunte cu Bogdan Olteanu (intrat in parlament de pe pozitia a treia cu putin peste 3.000 de voturi) au pentru ce sa-i fie recunoscatori domnului Cristian Pirvulescu. Ce sa mai discutam despre manipularea numita "votul alb" de la parlamentare, cind s-au anulat 2% din voturi. Domnia sa este independenta personificata, tinind cont de felul infocat in care pledeaza de pe ecranele mogulilor impotriva lui Basescu. Revolta ong-istului impotriva unicameralului este cu atit mai de neinteles cu cit prin anii 2000 stringea semnaturi exact pentru unicameral si exact in perioada in care PSD facea acelasi lucru. Si de ce se rascoala Cristian Pirvulescu impotriva ipoteticei fraude morale prin referendumul lui Basescu si nu si impotriva fraudei morale practicate de contracandidatii sai prin intermediul televiziunilor mogulilor? Intrebare la care raspunsul ar putea fi unul singur: se afla de aceeasi parte a baricadei. Adica cea antibasesciana. Victor Alistar, virful de lance al luptei impotriva coruptiei, lupta sponsorizata din greu de fostul cabinet liberal, asa cum fostul guvern PSD i-a sponsorizat lupta pentru o ANI fara gheare si dinti, a ajuns in tribunal exact cu institutia (ANI) la sefia careia a dorit sa ajunga. Motivul, declaratia de avere. Democratia are si ea conflictele ei de interese, iar Victor Alistar un dinte impotriva presedintelui Basescu. Probabil ca ii este greu sa uite de raportul comandat de Basescu pe vremea cind era primar general al Capitalei, raport care viza modul dubios in care Alistar a primit o casa de la Viorel Lis, al carui consilier era. In plus, dragostea dintii-PSD- nu piere cu una cu doua, gindindu-ne ca in ultimii ani cum era liber scaunul de ministru al justitiei, cum aparea Alistar ca posibila propunere a PSD. Asta da impartialitate, neimplicare si ong-ism. Cit despre Agentia de Monitorizare, cred ca nu mai este nimic de spus atita vreme cit se afla cu trei picioare in trustul lui Sorin Ovidiu Vintu. Iar parte din Catavenci, daca este sa ne referim numai la Liviu Mihaiu, au avut avantaje serioase in defuncta guvernare si dezavantaje pe masura in actuala. Ma gindesc la proiecte gen Salvati Delta, Vama Veche si alte locuri la fel de frumoase de pe harta tarii. Georgiana Iorgulescu, sefa de la Centrul pentru Resurse Juridice, este o apropiata a liberalei Renate Weber. Punct. Dar, in sfirsit, e dreptul ONG-urilor sa sustina pe cine vor si sa fie impotriva lui Basescu, d-aia e democratie si nu dictatura. E dreptul lor de societate civila sa considere ca se "prefraudeaza" sau "postfraudeaza", daca va fi nevoie si asa va suna ordinul pe institutie. Singura nedumerire e, repet, de ce nu mimeaza macar echidistanta si principiile pe care spun ca le sustin, condamnind la fel de ferm si "frauda morala" a contracandidatilor lui Basescu. De ce nu condamna "folosirea abuziva in scop personal" a televiziunilor mogulilor? |
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 14:01
@ black cifra
Îþi schimbi avatarul cam des. ªi de data asta scena meritã explicatã. În decembrie 2008, Traian, Traian Bãsescu spunea cã ºi-a îndeplinit visul. Adicã refacerea FSN-ului ºi implicit întoarcerea la origini. Întoarcerea în gãoaza mentorului Ion Iliescu. Acþiune pe care pedeliºtii au fãcut-o. Probabil au intrat prea brutal ºi, dupã 9 luni, au apãrut probleme. Cum poate nea Ion sã-i scoatã din gãoazã !? Dacã acum 20 de ani, nea Ion era mai tânãr ºi, ca atare, a reuºit, printr-un singur pârþ, sã-ºi scoatã rapid din gãoazã PD-ul, la vârsta asta, efortul este mai mare... Miniºtrii pedeliºti se þin cu dinþii de locurile vacante lãsate de PSD, micuþul Boc nu este de gãsit prin labirintul gãoazei, iar pilula diureticã „de moþiune” nu prea îºi face efectul... Aici intervine black cifrã. Ca urmare, în noul sãu avatar, cei doi, Antonescu ºi Geoanã aratã lumii ce efect poate sã aibã supozitorul terorist black cifrã asupra gãoazei lui nea Ion. Toþi suntem curioºi... Black a promis cã acþiunea lui de supozitor terorist va scoate guvernul Boc printr-o singurã cufurealã. Eu nu sunt atât de convins. Cred cã vor fi cel puþin trei cufureli de-ale lui nea Ion. Una miercuri, pentru Croitoru, alta spre sfârºitul lunii, iar ultima în 6 decembrie, când „valul” va mãtura ºi locatarul de la cotroceni. Voi ce ziceþi?
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 22:14
De la: 111dinu, la data 2009-10-31 14:01:40@ black cifra Zicem sa-ti traiasca ma-ta care te-a facut, Datorita ma-tii noi te-am cunoscut! Fa-ti rost de paie din acelea de plastic handicapatule, ca o sa fie cam greu sa mesteci cu dubla fractura de maxilar! |
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 13:30
@ black cifrã – teroristul din gãoaza lui Ion Iliescu
Dragã Elena Udrea, sunt Sulfina Barbu ºi mâhnirea mã copleºeºte. Mi l-ai trimis cadou pe black cifrã pe post de ghemotoc de vatã hidrofilã, l-am folosit câteva zile, însã a dispãrut. Nu i-am fãcut nimic rãu. Ca ºi domnia voastrã am tras ºi eu, acolo, un pârþ. Chiar trebuia sã disparã fãrã un cuvânt? Am fost la preºedinþie ºi Traian, Traian Bãsescu mi l-a dat pe generalul Degeratu sã-l caut. Sã nu fie cumva rãpit de teroriºti. L-am gãsit în gãoaza domnului Ion Iliescu. Am discutat în tainã ºi mi-a spus cã vrea, ca printr-un act sinucigaº, sã distrugã gãoaza FSN-istã, locul de unde se trage Traian, Traian Bãsescu ºi implicit noi, urmaºii lui Traian, Traian Bãsescu. Îi apreciez misiunea. Nu dorim ca istoria sã aminteascã originile pedeliste. Dragã Elena, condiþia în care se aflã vata hidrofilã, sub numele conspirativ black cifrã, este mai mult decât insuportabilã. Pe vremea când Traian, Traian Bãsescu se afla între bucile FSN-iste ilisesciene, nea Ion era mai tânãr ºi normal cã erau ºi alte condiþii de pârþâialã... pe când acum... Dragã Elena, aºa cum l-am gãsit noi , aºa pot ºi alþii sã-l gãseascã pe black cifrã. De aceea, am luat legãtura cu Patapievici ºi i-am cerut ajutorul. Acesta ne-a trimis aºa-zisul pictor care a expus calul cu zvastica la vernisajul din New York, astfel cã acesta a fardat un avatar cu chipurile contracandidaþilor la preºedinþie, unde Ion Iliescu are o mantie lungã tocmai pentru a-l ascunde vederii pe black cifrã. Nu ºtim cât timp o sã-ºi îndeplinescã rolul de terorist în gãoaza lui Ion Iliescu fiindcã la vârsta fostului preºedinte pârþul este mai mic, însã cufureala este ceva de speriat...
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 13:41
Betivule, te-ai trezit iarasi si nu mai ai ce bea? Bea spirtul medicinal bai otreapa penelista!
Hai culca-te ca te trezesc eu pe 22 seara cind se vor anunta rezultatele. Ti-ai cautat un cui mai solid? Frimghie iti iei tu, sapunul ti-l fac eu cadou! Fa-ne bucuria asta si atirnate de o grinda ca si asa ai o viata de kkt! Decit sa mori in chinuri de ciroza alcoolica mai bine te sinucizi bai zdreanto! :sml-jumping00
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 15:22
“Famiglia liberala”
“Famiglia liberala” creata de Patriciu cuprinde numai astfel de “curati liberali”, “pur sange”: Orban, odrasla de ofiter de securitate, fotomodelul Tariceanu, crescut de colaboratorul Securitatii Dan Amedeo Lazarescu, Bogdan Olteanu, finul si mana dreapta a lui Tariceanu, nepot al Gizellei Vass, agenta NKVD direct implicata in dosare de crima si chiar cercetata dupa Revolutie o perioada, pana cand, misterios, dosarul s-a topit si exemplele pot continua. Cat despre Tariceanu, practic nici nu mai incap comentarii daca avem in vedere ca in procesul ROMPETROL acesta depune marturie in favoarea companiei Bossului si impotriva intereselor statului roman (desi, teoretic, reprezinta statul roman, ca prim ministru!). Un simt de sluga fara egal sau aroganta unei sfidari fara precedent l-a determinat pe Tariceanu sa-i ofere, initial, postul Justitiei avocatului lui Dinu Patriciu in dosarul ROMPETROL, Cristian Iordanescu. Informatia apare chiar intr-unul dintre ziarele oligarhului penal, “Adevarul”. Am fi putut fi un exemplu unic pentru intreaga Europa cu un ministru al Justitiei care sa cumuleze si functia de avocat al unui cercetat penal! si toate acestea in numele “reformei”, asigurarii functionarii statului de drept, garantarii independentei justitiei si continuarii luptei anticoruptie. Complicitatea lui Constantinescu Patriciu si-a luat avant in afaceri prin complicitatea lui Emil Constantinescu care, nu intamplator, este acum ideologul frontului anti Basescu. Plasarea lui Constantinescu tot mai evidenta, in aceste momente politice din Romania, de partea celor care tin prin orice mijloace sa intrerupa la mijloc, mandatul presedintelui Romaniei, trebuie analizata cu mai multa atentie. Geoana, Constantinescu, Sorin Rosca Stanescu si Voiculescu se vad des si dezbat impreuna cu Patriciu un proiect numit Romania fara Basescu. Odata cu instalarea Regimului Constantinescu Dinu Patriciu i-a cooptat pe Catalin Harnagea si pe Dorin Marian, cel care raspundea la nivel inalt de Securitatea Nationala, obtinand astfel suportul si propulsia SIE si a sistemului de siguranta nationala. I-a recompensat ulterior pe amandoi, oferindu-le slujbe la ROMPETROL. Tariceanu l-a mobilizat recent pe Dorin Marian la Cancelaria sa, instalandu-l, practic, sef al campaniei anti Basescu. Resursele financiare nu vor fi o problema, cata vreme campania este sustinuta de Patriciu. Lichidarea lui Basescu Constantinescu a primit, se pare, rolul de manager al acestui proiect al carui mesaj definit chiar de el, este “lichidarea lui Basescu”. Cu alte cuvinte, Presedintele Basescu trebuie infrant cu orice mijloace deoarece ne aflam in criza –in stare de razboi total. Un prim efect al razboiului este suspendarea legii. Asadar, Constantinescu a citat definirea fazelor, ne-a dezvaluit faza care urmeaza – suspendarea legii, a moralei si a regulilor. Geoana propune sudarea lui Basescu intr-un sarcofag de plumb sau alungarea din Romania (evident dupa lichidare). Voiculescu si Rosca Stanescu au in acest razboi, rolul de ofiteri de presa si diversiune. Constantinescu este ideologul. Cand spui ca intr-un razboi, legile trebuiesc suspendate, ne indreptam spre un deznodamant al fatalului. Basescu trebuie sa dispara –si in plus, lovitura trebuie sa fie fatala, pentru ca, odata esuata, ea va genera un efect contrar. Constantinescu propune un proiect politic care nu exclude suprimarea. Cand spui ca in razboi – legile se suspenda – excluzi din start procedura electorala si votul democratic. Probabil ca poate fi luata in considerare si fraudarea masiva a alegerilor printr-o Generare premeditata de haos, urmata de o stare de urgenta declarata sub autoritatea Parlamentului. Lucruri asemanatoare se petrec in vecinatatea noastra rasariteana. |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 13:31
@ black – cursant la ºcoala sovieticã, fondatã în gãoaza lui Ion Iliescu
Black ºi-a schimbat cred cã de 10 ori avatarul. Vã amintiþi faptul cã ultimul avatar îl prezenta ca pe un supozitor terorist în gãoaza lui Ion Iliescu. Acum este într-o altã posturã ºi musai trebuie explicatã, mai ales cã black cifrã va sta foarte puþin în exteriorul bucilor lui nea Ion. Ca urmare, din surse neoficiale, am aflat cã Black s-a sãturat sã i se mai spunã incult, sau vorba marinarului, tâmpit. Vrea sã înveþe ceva mai mult decât a reuºit sub numele de Alexandru Mitache pânã la vârsta de 51 de ani. În bibliotecile dintre picioarele celor douã „fruntaºe” pedeliste, unde a ocupat posturile de tampon absorbant ºi de ghemotoc de vatã hidrofilã, a gãsit doar sãmânþa pentru urmaºii lui Traian, Traian Bãsescu. În schimb, în postura de supozitor terorist din gãoaza lui Ion Iliescu a gãsit broºuri sovietice. Dupã eºecul visului de marinar, acela de a reface fostul FSN, Traian, Traian Bãsescu i-a ordonat urmaºului sãu, black, sã încerce mãcar sã recupereze „învãþãturile” sovietice din gãoaza lui Ion Iliescu, „învãþãturi” necesare dezvoltãrii viitoare a ideologiei Partidului Democrat Liberal. Zis ºi fãcut! A renunþat, pentru moment, la funcþia explozivã, a recuperat tot ce era de recuperat ºi, în exces de zel, a înfiinþat clandestin „ ªcoala de Recalificare Sovieticã pentru Manipulatorii PD-L, cu sediul între bucile lui Ion Iliescu. Fiind sub acoperire, black ºi-a pus o mascã, fãrã sã cunoascã faptul cã liberalul Crin Antonescu nu a fost nici mãcar membru PCR. Astfel deghizat, cu broºurile comuniste în mânã, vrea sã ademeneascã ºi pedeliºtii care încã nu s-au pretat la scârboºenii manipulatoare. A apãrut, deci, o nouã categorie de pedeliºti : cursanþi la ºcoala sovieticã, fondatã în gãoaza lui Ion Iliescu.
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 21:17
noiembrie 2, 2009
Jaful Tãriceanu ºi perspectiva Antonescu Salariile, sporurile si primele ilegale ale functionarilor din administratiile locale au fost in perioada guvernarii Tariceanu cu 2,2 miliarde de euro mai mari decat in 2005. Evolutia catastrofala a cheltuielilor se datoreaza atat majorarilor salariale acordate pe baza de acte normative, emise secvential pe categorii de salariati, cat si faptului ca au fost acordate, la nivel local, o serie de sporuri si drepturi pe baza de acte administrative in afara cadrului legal. … In cadrul operatiunilor de audit desfasurate, controlorii Curtii de conturi au descoperit si drepturi sau sporuri care nu eludeaza doar cadrul legal, ci si pe ce al bunului simt. S-au acordat in administratia publica locala, potrivit controlorilor, prime de refacere dupa concediul de odihna, prime de toamna sau bonificatii pentru ziua localitatii. Lângã cele de mai sus, alãturaþi vã rog urmãtoarele date informative incontestabile : - România se confruntã acum cu probleme economice grave, fiind în dificultate de a plãti salariile ºi pensiile, pe un “ROªU” de 2,5 miliarde ce ar fi putut veni ca împrumut de la FMI; - Crin Antonescu, candidat la funcþia de preºedinte al României,funcþie ce desemneazã Primul Ministru, îl consideraã pe Cãlin Popescu Tãriceanu foarte valabil pentru funcþia respectivã DIN NOU, la egalitate propozabil cu Dinu Patriciu; (Dinu Patriciu, adicã personul pentru care primul menþionat a încercat sã intervinã la administraþia prezidenþialã spre a bloca cercetarea organelor de justiþie – deci favorizarea pre-infractorului – prin celebrul “bileþel roz”, a nu se uita! ) Nu vreau sã înjur pe nimeni, dar aºa cum am mai spus, gaºca de derbedei PNL se transformã lent dar sigur într-un pericol naþional. Dupã ce au risipit banii pe rubedeniile angajate abuziv în administraþie, acum blocheazã efectiv posibilitatea de a putea fi ajutaþi din exterior ºi – culmea nesimþirii – au în vedere reabilitarea fostului executiv ºi repetarea demenþei guvernului ce a declanºat nenorocirile. Mã întreb dacã acþiunile acestei gãºti, pretins politicã, nu intrã cumva sub incidenþa “trãdãrii interesului naþional” ! Viq |
|
|
|

.Majoritatea sunt de o tristete vecina cu deprimarea si de o nervozitate vecina cu nebunia.
.Dupa aceste alegeri vom deveni o tara europeana normala, nu una aproape terminata de un scangalagiu demagog.
pe toti trei, pe tine, pe ala in albastru si pe ala in rosu!