Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:10
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-14 00:06:381. Spovedania trebuie sa se faca inaintea duhovnicului. Deci, eu cand ma duc la spovedanie inaintea preotului, ma duc in fata lui Dumnezeu. Preotul este un simplu martor. In ziua judecatii el atat poate spune, cat i-am spus eu. Ce nu i-am spus, nu-i dezlegat nici pe pamant, nici in cer. Dar eu, daca m-am dus la spovedanie si i-am spus toate si preotul mi-a facut dezlegare cu mainile pe cap, eu sunt dezlegat.
2. Spovedania trebuie sa fie completa si sa nu se ascunda nimic din cele faptuite, cum am spus mai inainte. Ai auzit ce spune Sfantul Apostol Pavel ? Cuvantul lui Dumnezeu este mai ascutit decat toata sabia cea cu doua taisuri si strabate pana la despartitura trupului de a duhului, cea mai inalta unire intre om si Dumnezeu.
3. Spovedania trebuie facuta de buna voie, dupa marturia Duhului Sfant, care zice : si din voia mea ma voi marturisi Lui;
4. Spovedania trebuie sa fie facuta cu umilinta, caci inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi;
5. Spovedania sa nu fie prihanitoare, adica sa nu dam vina pe nimeni, nici pe oameni, nici pe vreo alta zidira a lui Dumnezeu, nici chiar pe diavoli. La spovedanie numai pe noi sa ne invinuim si sa ne prihanim, cum zice Sfantul Ioan Scararul : " A mea este buba, a mea este rana; dintru a mea lenevire s-a facut, iar nu dintr-a altuia ".
6. Spovedania se cuvine sa fie dreapta, adica sa spui adevarul, spune cum ai facut toate, fara rusine. Isus Sirah spune : Este rusine care aduce pacat si este rusine care aduce slava si har.
Rusinea aceasta pe care o suferi la spovedanie te scuteste pe tine de rusinea aceea pe care o vom suferi cu totii la ziua cea infricosata a Judecatii lui Dumnezeu.
7. Spovedania sa fie hotaratoare. Sa luam inaintea duhovnicului o mare hotarare de a nu mai pacatui, ajutandu-ne noua dumnezeiescul har, si sa voim mai bine a muri de mii de ori decat a mai pacatui de acum inainte cu vointa noastra.
Sfantul Vasile cel Mare zice : " Nu se foloseste de marturisire, nici se marturiseste, cel ce zice la spovedanie numai ca a gresit, insa ramane iarasi in pacat si nu-l uraste ". Toata pocainta ta intru aceasta consta, adica sa te hotarasti a-ti schimba viata.
Cand ma duc la marturisire cu parere de rau si cu pocainta, si imi cunosc gresalele, ii spun preotului cate tin eu minte. Dar ca sa tii minte si sa faci o marturisire intreaga, nu te duce cu ochii legati la preot, ca diavolul iti ia mintea si uiti. Cu o saptamana sau doua inainte, stai intr-o camera linistita, ia-ti un caiet si scrie toate pacatele tale din copilarie pana in ziua spovedaniei.
Ce pacate am eu pe constiinta, de cande eram copil mic, cand eram de cinci ani, cand eram de sapte ani, cand eram in clasa intai la scoal, cand eram in clasa a doua, cand eram intr-a noua, cand eram fata mare, inainte de casatorie, sau dupa casatorie, cand eram militar, cand eram flacau.
Scrie, ca si diavolul a scris. Avem contabil bun, ingerul rau pe umarul stang, care scrie tot, si ingerul cel bun pe umarul drept, care scrie si el faptele cele bune ale omului.
Si atunci uite ce-i. Stii ca nimic necurat nu va intra intru Imparatia cerurilor ? De aceea, cel mai mare bine pe care poti sa-l faci unui om, este acesta. Daca vezi ca s-a imbolnavit in casa la tine, tata sau mama sau ginerele sau nora sau fata sau baiatul sau fratele, cine a slabit de boala si se apropie de moarte, nu se poate un bine mai mare decat sa-i aduci preotul repede. Nu doctorul. Doctorul este un bolovan de pamant ca si tine ! Preotul a luat dar de la Dumnezeu. Nu ati auzit in Evanghelie ? Ce veti lega voi pe pamant, va fi legat si in ceruri si ce veti dezlega voi pe pamant, va fi dezlegat si in ceruri !
Daca ai reusit sa-l spovedesti curat inainte de moarte, i-ai salvat sufletul. Cand se duce la vami, sufletul care a avut pacate, daca le-a dezlegat preotul aici, Duhul Sfant a sters tot de pe tabelele lor. Crapa, mor de ciuda diavolii : " Ia uita-te, domnule ! L-am avut in mana ! " Duhul Sfant i-a sters pacatele. Aceasta putere le-a dat Dumnezeu preotilor, ca daca nu dadea Dumnezeu aceasta putere preotilor, nimeni din oameni nu s-ar fi mantuit.
Dar Dumnezeu, Cel ce a facut cerul si pamantul, a stiut cum sa faca pentru a mantui lumea. Cand a inviat Hristos aceasta putere le-a dat Apostolilor. Ce le-a spus la Apostoli ? A suflat asupra lor si le-a zis : Luati Duh Sfant; carora le veti tine pacatele, tinute vor fi si carora le veti ierta, iertate vor fi si orice veti dezlega voi pe pamant, va fi dezlegat si in cer ... Ce, fratilor, voi nu ati citit ? Nu ati auzit Evanghelia ?
Deci, cand vezi ca esti bolnav de moarte, nu alerga la doctor, ca poate te omoara acela si mori nemarturisit. Intai spovedeste-te si apoi du-te si la doctor, daca este cazul, dar tu sa fii martusrisit. Daca ai murit, gata, te-ai usurat ! Ca vei muri in mainile doctorului, ca vei muri acasa, tu sa fii marturisit. Insa intai doctorul sufletelor, ca el te va scoate din iad. Asa. Si nu te gandi ca n-are dar.
Dupa o spovedanie curata, trebuie sa primim un canon, pe care trebuie sa-l tinem. Cel ce se spovedeste are mare datorie de a-si face canonul dat pentru a scapa de chinul cel vesnic al iadului.
Vedem in Sfanta Scriptura ca prin canon s-au curatit toti cei ce au pacatuit inaintea Domnului. Altfel, cel ce a primit canon si nu-l face, nu se poate curati de lepra pacatului si nici sufletul sau nu este slobozit din robia dracilor.
Este bine stiut ca cel ce se pocaieste cu adevarat, nu numai ca primeste canonul dat de duhovnicul sau, ci singur cere mai mult canon, stiind ca ori aici vremelnic, ori dincolo vesnic, pacatosii trebuie sa-si faca canonul.
Iar canonul sa fie dupa masura puterii fiecaruia. Ai auzit ce spune Sfantul Marcu Ascetul ? " Cata deosebire are arama de fier si fierul de gateje - adica de vreascuri -, atata deosebire este intre un trup si altul ". Altul este din fire sanatos si tare si poate sa posteasca si sa nu manance pana seara; iar altul, saracul, daca n-a mancat de doua - trei ori pe zi, cade jos. In toate acestea se cauta scopul. De aceea dreapta socoteala este imparateasa faptelor bune.
Tu crezi ca pe dracul il intreci la fuga ? El intr-o clipa este la marginea pamantului. Numai cu asta il intreci : daca te smeresti si te socotesti a fi praf si cenusa si pacatos si neputincios si nevrednic de a trai pe pamant. Numai de smerenie se teme diavolul ! De alta nu se teme el. Poti sa fii tu nevoitor cat ii lumea, daca nu stii sa ceri iertare, esti batjocorit de diavoli.
De aceea, fratilor, sa ne ajute mila Domnului sa castigam oleaca de smerenie si dreapta socoteala, fiindca in lumea aceasta sunt curse si ispite si fel de fel de nedumeriri pamantesti si duhovnicesti. Dar sa avem in toate dreapta socoteala. Ca padurea nu se teme de cel ce incarca o data mult pe o caruta. Stie ca mai la vale se rupe osia si se strica carul. ea se teme de acela care ia cate un lemnisor si-l duce acasa. Asa si vrajmasul, nu se teme de cel care incepe cu multa nevointa, ca oboseste si ramane. Ci, se teme de cel care ia cate oleaca asa, incet, incet.
Sfantul Teodosie spune : " De lucrezi cate putin, cate putin se imbogateste cineva si la cele trupesti si la cele duhovnicesti !". Cate oleaca ! Asa sa luati fapta buna, cate oleaca si sa va para rau ca n-ati facut mai mult.
- Cand se face spovedania generala ? au intrebat unii credinciosi.
- O data pe an tebuie sa faci spovedania generala din mica copilarie. Sfantul Nicodim Aghioritul spune : O data pe an, in Postul Mare, este bine sa faci spovedania generala. Stii de ce ? Pentru smerenie.
..florine...ăsta poate fii pentru tine un început bun
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:11
De la: Republicanus, la data 2009-07-14 00:07:29
De la: ioana_dark, la data 2009-07-14 00:03:58
De la: Republicanus, la data 2009-07-14 00:00:25
De la: ioana_dark, la data 2009-07-13 23:55:02
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-13 23:51:27
De la: Republicanus, la data 2009-07-13 23:50:21
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-13 23:46:33
De la: Republicanus, la data 2009-07-13 23:44:22
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-13 23:42:30
De la: Republicanus, la data 2009-07-13 23:41:10
a, pai daca-i vorba de suferit ca sa te mantuiesti, mai bine suferi din timpul pacatului... o biciusca, ceva si rezolvi doua probleme deodata
bai, chiar sunt rau in seara asta, nush ce mi-a venit (mai rau ca de obicei )
cu biciul???
pai ti-am zis, rezolvi doua probleme de-o data si pacatul si mantuirea pe loc, 2 in 1
tu asa faci?
indiscreta mica ce esti ai vrea tu sa-ti dau detalii picante, nu?
nu ma in seara asta ne purificam
voi vă purificați după ce ați scirs aseară....fără mine...
hai...purificarea!!!!!
hai că am chef să râd....
ioana, avem nevoie de ajutorul tau! (sau cel putin eu am nevoie), ca eu nu stiu nimic nimic despre purificarea sufletului am fost un pacatos incorigibil.
asa ca tre sa-mi spui tu cum sa fac sa-mi purific sufletul
acum...fără niciun fel de glumă...trebuie să mergi la un duhovnic să te spovedești....în funcție de gravitatea faptelor tale o să-ți dea un canon , pe care , dacă-l vei îndeplini...gata....ți-ai purificat sufletul....apoi te poți împărtăși...
(dar să nu crezi că nu am și eu păcatele mele)
aaa, si tre sa-i spun dohovnicului TOT TOT ce am facut?
da, bogdan...e foarte important să-ți mărturisești toate greșelile
nastasemihail
47672 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:11
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-14 00:09:50Si Iisus l-a certat si demonul a iesit din el, iar copilul s-a vindecat din ceasul acela. (Matei XVII, 18)
CAMELIA TE-A ALTOIT IN SEARA ASTA CU POLONICUL. E CLAR.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:13
De la: nastasemihail, la data 2009-07-14 00:11:50
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-14 00:09:50Si Iisus l-a certat si demonul a iesit din el, iar copilul s-a vindecat din ceasul acela. (Matei XVII, 18)
mihail....e un lucru bun faptul că florin a renunțat la a mai înjura creștinismul ....
e o minune....
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:13
De la: ioana_dark, la data 2009-07-14 00:11:34
vrei sa-l am pe duhovnic pe constiinta? moare ala acolo cand o auzi chiar tot
nastasemihail
47672 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:16
De la: ioana_dark, la data 2009-07-14 00:13:54
De la: nastasemihail, la data 2009-07-14 00:11:50
mihail....e un lucru bun faptul că florin a renunțat la a mai înjura creștinismul ....
e o minune....
DA E UN FAPT BUN. DAR EU CRED CA SE VA NASTE O NOUA RELIGIE. DE AICI DE LA NOI. CEA A POLONICULUI FOLOSIT LA NEVOIE DE CEI SLABI. Uite ca am uitat scrisul mare.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail
47672 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:17
De la: Republicanus, la data 2009-07-14 00:13:57
Te duci la o duhovnica. E mai rezistenta...
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:19
pentru purificarea totala se recomanda:
Venta Airwasher
Aparate de Umidificat si Purificat Aerul 2 in 1
pentru casa si birou
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:19
preotul trebuie să asculte cu răbdare absolut tot ce i se spune...stai liniștit ...proeții au auzit mult păcate ca ale tale la viața lor...
trebuie să-ți mărturisești toate păcatele...o să te simți apoi și mai împăcat cu tine însuți....
Ebony
14969 mesaje
Oras: Timisoara
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:20
Draga Adnana,sunt super obosita,ma retrag ,nu prea ma ispiteste acest subiect,poate maine seara,o fi ceva mai interesant......imediat o dati pe religie....,ma plictisesc si adorm...mai ales la ora asta .........
Somn usor
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:21
Purificarea corpului nostru este cel mai important ţel . Ea este un lucru dificil şi poate neplăcut la început, atât timp cât acumularea toxinelor în corpul nostru a durat 20, 30, 50 sau mai mulţi ani
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:22
De la: ioana_dark, la data 2009-07-14 00:19:54
preotul trebuie să asculte cu răbdare absolut tot ce i se spune...stai liniștit ...proeții au auzit mult păcate ca ale tale la viața lor...
trebuie să-ți mărturisești toate păcatele...o să te simți apoi și mai împăcat cu tine însuți....
eu sunt impacata cu mine insami
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:22
Metode de purificare
Clismele terapeutice cu extracte din plante
Pentru multi oameni, simpla idee de clisma poate genera o grimasa de dezgust ori de jena, fiind considerata o metoda complicata, neplacuta si laborioasa, adesea asociata cu o atmosfera sordida, de spital. Cu toate acestea, realizata intr-o forma foarte simpla si lipsita de orice pericol sau jena, ea este foarte accesibila si eficienta, avand un dublu rol: de eliminare a deseurilor si a toxinelor din colon, pe de o parte, si de absorbtie a unor principii active ale plantelor prin colon, pe de alta parte. Aceasta metoda poate aduce transformari radicale in bine a starii de sanatate.
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:23
De la: nicobekesi, la data 2009-07-14 00:20:31Draga Adnana,sunt super obosita,ma retrag ,nu prea ma ispiteste acest subiect,poate maine seara,o fi ceva mai interesant......imediat o dati pe religie....,ma plictisesc si adorm...mai ales la ora asta .........
Somn usor
atunci ia propune tu subiect si mai stai.ca si asa te duci acus acasa si o sa intri din an in paste.stai aici
nastasemihail
47672 mesaje
De la: ioana_dark, la data 2009-07-14 00:19:54
Acele pacate daca sint tinute in tine cit poti de mult sint transformate in partea pozitiva a existentei. Si e ca o energie.
Asa o dam preotului care le spune altarului. Parerea mea.
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
niste balarii ...
si ceva mocirla ...
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:25
Procedeul de dezintoxicare accelerata a organismului prin purificarea stomacului
Functionarea normala a organismului implica in mod special purificarea sistemului digestiv si a intregului corp. Una dintre metodele naturale cele mai eficiente in acest sens face parte de mii de ani din cadrul terapiilor orientale ayurvedice si yoghine. Aceasta metoda foloseste apa pentru a realiza eliminarea eficienta de la nivelul stomacului a tuturor reziduurilor si toxinelor care sunt acumulate in corp. Procedeul se bazeaza pe ingerarea apei sarate si eliminarea ei pe cale naturala, intr-un mod rapid, eficient si lipsit de pericole.
Numeroasele actiuni benefice ale acestui procedeu fac ca el sa fie recomandat in aceeasi masura persoanelor care se confrunta cu anumite afectiuni digestive sau ale pielii, precum si celor care sunt sanatosi, dar care prin consumul unor alimente rafinate si prelucrate sunt predispusi la o incarcare toxica gradata a organismului. In varianta sa originala, acest procedeu - denumit in limba sanscrita Vamana Dauthi - era o parte integranta a tratamentului unui mare numar de afectiuni frecvente.
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:26
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-14 00:23:57niste balarii ...
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:27
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-14 00:25:14Procedeul de dezintoxicare accelerata a organismului prin purificarea stomacului
Functionarea normala a organismului implica in mod special purificarea sistemului digestiv si a intregului corp. Una dintre metodele naturale cele mai eficiente in acest sens face parte de mii de ani din cadrul terapiilor orientale ayurvedice si yoghine. Aceasta metoda foloseste apa pentru a realiza eliminarea eficienta de la nivelul stomacului a tuturor reziduurilor si toxinelor care sunt acumulate in corp. Procedeul se bazeaza pe ingerarea apei sarate si eliminarea ei pe cale naturala, intr-un mod rapid, eficient si lipsit de pericole.
Numeroasele actiuni benefice ale acestui procedeu fac ca el sa fie recomandat in aceeasi masura persoanelor care se confrunta cu anumite afectiuni digestive sau ale pielii, precum si celor care sunt sanatosi, dar care prin consumul unor alimente rafinate si prelucrate sunt predispusi la o incarcare toxica gradata a organismului. In varianta sa originala, acest procedeu - denumit in limba sanscrita Vamana Dauthi - era o parte integranta a tratamentului unui mare numar de afectiuni frecvente.
ATENTIE! Pentru persoanele avand leziuni grave ale stomacului sau ale tubului digestiv (ulcer, cancer) procedeul este contraindicat, interdictia fiind valabila si pentru cei care sufera de leziuni cardiace sau de o hipertensiune net pronuntata. In toate aceste cazuri el nu va fi realizat absolut deloc!
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:28
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-14 00:25:14Procedeul de dezintoxicare accelerata a organismului prin purificarea stomacului
gata Florin.nu mai da copy-paste despre purificare.ca m-am prea-purificat
hai sa schimb subiectul
despre ce vreti sa vorbim
nastasemihail
47672 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:30
Despre durerile din virful degetelor.
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:31
De la: nastasemihail, la data 2009-07-14 00:30:49Despre durerile din virful degetelor.
mai bine despre consulul porno
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:32
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-14 00:31:52
De la: nastasemihail, la data 2009-07-14 00:30:49Despre durerile din virful degetelor.
mai bine nu!
nastasemihail
47672 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:33
Eu am plecat,
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:34
De la: Republicanus, la data 2009-07-14 00:32:58
mai bine nu!
ce crezi se mai prelungeste cu 20 de ani unirea in conditiile date
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:34
999
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:35
mai bine NU! mai sus sunt niste balarii !!!!
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-14 00:34:10
mai bine nu!
nu are legatura
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 00:36
De la: Republicanus, la data 2009-07-14 00:35:30
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-14 00:34:10
mai bine nu!