back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Basarabia a inviat

 


 
 
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Barlad

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 08:28


Prieteni,
La Chisinau situatia e in continuare critica. In ciuda unor declaratii date de Voronin, despre amnistiere (praf in ochii europenilor), multi oameni sunt inca arestati si tinuti in conditii crunte la diferite comisariate si puscarii. Cei agresati grav nu sunt eliberati, pentru a nu fi probe vii pentru eventualele deferiri in justitie.

Cei ucisi in noaptea de 7-8 aprilie incep sa apara, oficial sunt 3 morti pana acum dar din ce stim, numarul este de cel putin 10, pe care Securitatea incearca sa le mascheze ca diferite accidente sau ca victime neidentificate.

Noi am facut un apel pe care va rugam sa-l popularizati:

---------------------------------------------------------------------------------------------
APEL CONTRA CRIMELOR COMUNISMULUI DIN CHISINAU
Descoperirea celui de-al treilea tanar asasinat, de la Soroca, face credibila si informatia privind cel putin alti sapte asasinati, ale caror cadavre au fost ascunse de fortele speciale de securitate subordonate comunistilor de la Chisinau.

Informatia "pe surse" devine deci, credibila, si dat fiind precedentul invocat, ne asumam tragerea unui semnal de alarma cu privire la aceste asasinate si torturari in masa, inclusiv asupra minorilor - mai ales ca exista un numar de cateva sute de disparuti - si sesizam presa, organizatiile care au ca scop apararea drepturilor omului, cetatenii, organizatiile internationale, procurorii care mai respecta Codul Penal si Codul de Procedura Penala, sa intervina urgent pentru oprirea actiunilor criminale ale regimului comunist.

Consideram imperativa crearea unui Tribunal Penal International pentru Republica Moldova (inclusiv Transnistria). Solicitam ONU si UE sa intervina si sa sustina cercetarea crimelor, sa fie inspectate sectiile de politie, inchisorile, unitatile militare, toate transformate in lagare de detentie si tortura.

Aceste asasinate, tortura, violentele grave, detentia ilegala in astfel de lagare improvizate, teroarea din orase - sunt fapte mult mai grave, pedepsite mai aspru, atunci cand se petrec in timp de pace. In Republica Moldova nu exista razboi civil, exista doar o grupare criminala terorista care a acaparat parghiile de putere ale organizarii statale de la Chisinau si reprima pe oricine care, cu ocazia protestelor, sau anterior, a indraznit sa i se opuna

17 aprilie 2009
Comitetul pentru Alegeri Libere in Republica Moldova, constituit la 8 aprilie 2009 in Piata Universitatii (Bucuresti)

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 11:16

La noi, in Rominia s-a evitat asa ceva tocmai prin iesirea masiva a populatiei in strada. In rep Moldova cei mai in virsta inca dau dovada de lasitate si isi lasa copii sa fie batjocoriti de parvenitul de voronin.
Acum este o dovada ca in Rominia a fost o revolutie si e bine ca a fost asa. In caz contrar, daca era lovitura de stat cu demonstratii amestecate si nu ieseau multi oameni in strada, era macel.
Libertatea se cistiga cu curaj, nu cu frica.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Membru din: 19/04/2009
Oras: Craiova

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 07:55

A fost doar o parere.N-a inviat.


| Varianta pentru tiparire a topicului Basarabia a inviat
Mergi la: