back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

A fost maria magdalena la cina cea de taina?

Pagini: << 1 2 3 4 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 12:23

Cina ce de tain� este pictura de cele mai mari dimensiuni a lui Leonardo �i unica sa fresc� care �nc� se mai p�streaz�. Ea acoper� �i �n prezent peretele s�lii de mese a m�n�stirii Santa Maria delle Grazie.

Aceast� tem� era predilect� pentru astfel de �nc�peri, �ns� Leonardo o abordeaz� �ntr-un mod cu totul original. El surprinde momentul extrem de dramatic �n care Hristos le spune apostolilor c� unul dintre ei �l va tr�da.

Este �nf��i�at� sugestiv, dar subtil, multitudinea de reac�ii ale personajelor.

Sf�ntul Iacov (al cincilea din dreapta), �i deschide bra�ele, �ntr-un gest de surprindere. L�ng� el, Sf�ntul Filip �i declar� dragostea pentru Iisus �i nevinov��ia sa, �ncle�t�ndu-�i m�inile la piept.

Sf�ntul Petru (al cincilea din st�nga) se av�nt� �nainte, iar imediat �n fa�a lui, Iuda se trage �napoi, cu un gest vinovat.

La cap�tul din dreapta al mesei, de la st�nga la dreapta, Sf�ntul Matei , Sf�ntul Iuda Tadeu �i Sf�ntul Simon gesticuleaz� vehement, exprim�ndu-�i agita�ia �i �ndoiala.

Hristos �i �ntinde bra�ele �ntr-un gest de resemnare calm�, reprezent�nd punctul plin de lini�te �i echilibru, �n jurul c�ruia se dezl�n�uie at�tea reac�ii.

Lucr�nd �ncet �i meticulos, Leonardo nu a ales metoda tradi�ional� de pictare a frescelor, pe suport de ghips ud, �ntruc�t acesta nu �i permite s� fac� modific�ri ulterioare. El a experimentat pe ghips uscat �i cu culori pe care le utiliza pentru pictura pe panouri de lemn.

Cu trecerea timpului fresca a �nceput s� se desprind� de pe perete sau s� se degradeze. �ncerc�rile de restaurare a picturii nu mai fac din aceasta un fapt original; totu�i lucrarea impresioneaz� �i ast�zi prin vigoarea �i m�re�ia pe care le insufl�.

asadar daca nici pictura nu mai este originala cu toate restaurarile profesionale, nimic de zis, asa ca ce intrebare nefireasca e, daca a fost sau nu MARIA MAGLALENA la cina cea de taina....printr-o simpla trasatura a fetei a unuia dintre apostoli, punem la incercare credinta in DUMNEZEU.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 00:55

De la: ioana_dark, la data 2009-03-13 20:09:02
De la: dumy, la data 2009-03-13 20:05:23Exista posibilitatea ca Maria Magdalena sa fi fost la Cina cea de Taina? Si daca da ar insemna acest lucru? Ar putea Biserica sa sufere mari schimbari?

nu exista nici cea mai mik posibilitate...stai linistita...

Ai primit tu un email.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 01:45

Maria magdalena....din magdala....a dansat la bara in timpul cinei....celei....de taina.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 01:53

Femei "vestite" prin biblie :

-EVA- s-ar parea ca a avut relatii si cu Cain si Abel
-SARA-transformata in stana de piatra(Sodoma si Gomora)
-DALILA
-fetele Sarei....care au avut relatii cu tatal lor si au ramas gravide
-MARIA fecioara....care a nascut un copil din flori
-MARIA din MAGDALA-posibil centurista
-Sotia lui Avraam care a avut relatii cu altul ca sa-i faca un copil lui Avraam....

Alte femei nu prea exista....lui dumnezeu nu ii placeau femeile......virtuoase....

femei...una si una.....

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 01:55

Ssa mai merge.
Macar ai dat de femei.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 02:02

De la: nastasemihail, la data 2013-01-13 01:55:00Ssa mai merge.
Macar ai dat de femei.

M-am dat pe brazda....sunt in cautarea adevarului......

Fosta membra 9am.ro

59 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 02:02

De la: _KARPOV, la data 2013-01-13 01:53:13

-DALILA
-Sotia lui Avraam care a avut relatii cu altul ca sa-i faca un copil lui Avraam....

Alte femei nu prea exista....lui dumnezeu nu ii placeau femeile......virtuoase....

femei...una si una.....

Lilith, nu !?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 02:05

De la: 9am_1287, la data 2013-01-13 02:02:36
De la: _KARPOV, la data 2013-01-13 01:53:13

-DALILA

femei...una si una.....

Lilith, nu !?

Poate te aude Eva.....

Fosta membra 9am.ro

59 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 02:18

�n Biblie scrie de dou� ori :�Dumnezeu a creat omul și femeia dup� chipul și asem�narea Sa.� Au existat oameni �naintea lui Adam, ori Adam a avut doua soții? Din modul de prezentare biblic reiese ca Adam a fost creat �nt�i, iar Eva, mai t�rziu, dintr-o coast� a lui Adam. Aceast� dubl� creație a omului, b�rbat și femeie, este istorisit� �n dou� capitole diferite ale Genezei, fapt ce i-a condus pe unii cercet�tori s� presupun� c� este vorba de dou� istorii și dou� creații diferite. O legend� evreiasc� din Cabala, povestește c� dup� ce Adam a fost creat din lut, tot din lut a creat Dumnezeu o femeie, ce se numea Lilith. Aceștia se iubeau, p�n� c�nd un conflict a f�cut-o pe Lilith s� se certe cu Adam, s�-l p�r�seasc� pe el și Gr�dina Raiului și s� se uneasc� cu diavolul. Mai t�rziu, probabil c� ea a ademenit-o pe Eva (a doua soție a lui Adam) cu fructul interzis, r�zbun�ndu-se. Dup� ce a fost p�r�sit de Lilith, Adam se simțea singur, iar Dumnezeu l-a adormit, cre�nd o nou� nevast�, pe care o chema Eva.

ro.wikipedia.org/wiki/Adam_%C8%99i_Eva

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 02:25

De la: 9am_1287, la data 2013-01-13 02:18:12�n Biblie scrie de dou� ori :�Dumnezeu a creat omul și femeia dup� chipul și asem�narea Sa.� Au existat oameni �naintea lui Adam, ori Adam a avut doua soții? Din modul de prezentare biblic reiese ca Adam a fost creat �nt�i, iar Eva, mai t�rziu, dintr-o coast� a lui Adam. Aceast� dubl� creație a omului, b�rbat și femeie, este istorisit� �n dou� capitole diferite ale Genezei, fapt ce i-a condus pe unii cercet�tori s� presupun� c� este vorba de dou� istorii și dou� creații diferite. O legend� evreiasc� din Cabala, povestește c� dup� ce Adam a fost creat din lut, tot din lut a creat Dumnezeu o femeie, ce se numea Lilith. Aceștia se iubeau, p�n� c�nd un conflict a f�cut-o pe Lilith s� se certe cu Adam, s�-l p�r�seasc� pe el și Gr�dina Raiului și s� se uneasc� cu diavolul. Mai t�rziu, probabil c� ea a ademenit-o pe Eva (a doua soție a lui Adam) cu fructul interzis, r�zbun�ndu-se. Dup� ce a fost p�r�sit de Lilith, Adam se simțea singur, iar Dumnezeu l-a adormit, cre�nd o nou� nevast�, pe care o chema Eva.

ro.wikipedia.org/wiki/Adam_%C8%99i_Eva[/quote]

Complicata mai este si creatia asta.....il prefer pe Darwin.....e mai facil....

Fosta membra 9am.ro

1113 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2013, ora 10:59

De la: 9am_1287, la data 2013-01-13 02:18:12�n Biblie scrie de dou� ori :�Dumnezeu a creat omul și femeia dup� chipul și asem�narea Sa.� Au existat oameni �naintea lui Adam, ori Adam a avut doua soții? Din modul de prezentare biblic reiese ca Adam a fost creat �nt�i, iar Eva, mai t�rziu, dintr-o coast� a lui Adam. Aceast� dubl� creație a omului, b�rbat și femeie, este istorisit� �n dou� capitole diferite ale Genezei, fapt ce i-a condus pe unii cercet�tori s� presupun� c� este vorba de dou� istorii și dou� creații diferite. O legend� evreiasc� din Cabala, povestește c� dup� ce Adam a fost creat din lut, tot din lut a creat Dumnezeu o femeie, ce se numea Lilith. Aceștia se iubeau, p�n� c�nd un conflict a f�cut-o pe Lilith s� se certe cu Adam, s�-l p�r�seasc� pe el și Gr�dina Raiului și s� se uneasc� cu diavolul. Mai t�rziu, probabil c� ea a ademenit-o pe Eva (a doua soție a lui Adam) cu fructul interzis, r�zbun�ndu-se. Dup� ce a fost p�r�sit de Lilith, Adam se simțea singur, iar Dumnezeu l-a adormit, cre�nd o nou� nevast�, pe care o chema Eva.

ro.wikipedia.org/wiki/Adam_%C8%99i_Eva[/quote]

Sarpele este venerat de multe religii vechi si ca urmare,ca orice religie care se 'respecta',atunci cand apare o religie noua,zeii vechi sunt intruchiparea raului.Si asa sarmanul sarpe a ajuns sa fie mesagerul dracului in gradina raiului,o tarla pe unde intra,care cum avea chef,fara stiinta omnipotentului.Inca nu se inventase 'badigardu'

Anubis
Fosta membra 9am.ro

1113 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 01:50

shittttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Anubis
Fosta membra 9am.ro

1113 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 01:50

shittttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Anubis
Polixenia

2831 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 00:34

Invatatura care nu intra decat in ochi si in urechi, seamana cu un pranz luat in vis.

averea1916

206 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 03:41

De la: dumy, la data 2009-03-13 20:05:23Exista posibilitatea ca Maria Magdalena sa fi fost la Cina cea de Taina? Si daca da ar insemna acest lucru? Ar putea Biserica sa sufere mari schimbari?

Cum sa nu fie,scapa ea ocazia....!
www.youtube.com/watch?v=nVUkyh9XDHM

INCEARCA SA TRAIESTI BINE,NU TE UITA CA NU AI CU CE,PINA NU SE TREZESTE NORODUL !
Pagini: << 1 2 3 4 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului A fost Maria Magdalena la Cina cea de Taina?
Mergi la: