back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

A fost maria magdalena la cina cea de taina?

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 02:51

Nu a fost. Pe atunci �i b�rba�ii purtau p�rul lung �i de aici apare confuzia �n unele picturi.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 11:22

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-13 23:42:41
De la: The, la data 2009-03-13 23:05:12Virgil, Iuda a participat la Cina. Iata ce scrie in Sfanta Evanghelie dupa Matei:

17. �n cea dint�i zi a Azimelor, au venit ucenicii la Iisus �i L-au �ntrebat: Unde voie�ti s�-�i preg�tim s� m�n�nci Pa�tile?
18. Iar El a zis: Merge�i �n cetate, la cutare �i spune�i-i: �nv���torul zice: Timpul Meu este aproape; la tine vreau s� fac Pa�tile cu ucenicii Mei.
19. �i ucenicii au f�cut precum le-a poruncit Iisus �i au preg�tit Pa�tile.
20. Iar c�nd s-a f�cut sear�, a �ezut la mas� cu cei doisprezece ucenici.
21. �i pe c�nd m�ncau, Iisus a zis: Adev�rat gr�iesc vou�, c� unul dintre voi M� va vinde.
22. �i ei, �ntrist�ndu-se foarte, au �nceput s�-I zic� fiecare: Nu cumva eu sunt, Doamne?
23. Iar El, r�spunz�nd, a zis: Cel ce a �ntins cu Mine m�na �n blid, acela M� va vinde.
24. Fiul Omului merge precum este scris despre El. Vai, �ns�, acelui om prin care Fiul Omului se vinde! Bine era de omul acela dac� nu se n�tea.
25. �i Iuda, cel ce L-a v�ndut, r�spunz�nd a zis: Nu cumva sunt eu, �nv���torule? R�spuns-a lui: Tu ai zis.

�n prima parte a fost prezent, dar la fr�ngerea p�inii �i c�nd s-a trecut paharul din m�n� �n m�n� (Cina propriu-zis�), Iuda era deja trimis s� fac� ,,ce avea de f�cut".
Astfel Iuda nu consum� ,,trupul �i s�ngele Domnului" , binecuv�ntare pe care Iisus o prezint� ca pe: ,,cine nu va m�nca (...) �i nu va bea (...) nu va avea parte de......"
�tim c� pentru Iuda Scripturile vorbesc c� nu va avea parte de aceste binecuv�nt�ri, fapt ce confirm� c� el nu a participat (nu a mancat din p�inea fr�nt� �i nu a b�ut din pahar) Dar �nainte de a institui Cina fost Pa�tele deci �i Iuda a m�ncat ceva miel.

Bine Virgil ... atunci iata ce scrie Luca :

"7. �i a sosit ziua Azimelor, �n care trebuia s� se jertfeasc� Pa�tile.
8. �i a trimis pe Petru �i pe Ioan, zic�nd: Merge�i �i ne preg�ti�i Pa�tile, ca s� m�nc�m.
9. Iar ei I-au zis: Unde voie�ti s� preg�tim?
10. Iar El le-a zis: Iat�, c�nd ve�i intra �n cetate, v� va �nt�mpina un om duc�nd un urcior cu ap�; merge�i dup� el �n casa �n care va intra.
11. �i spune�i st�p�nului casei: �nv���torul ��i zice: Unde este �nc�perea �n care s� m�n�nc Pa�tile cu ucenicii mei?
12. �i acela v� va ar�ta un foi�or mare, a�ternut; acolo s� preg�ti�i.
13. Iar, ei, duc�ndu-se, au aflat precum le spusese �i au preg�tit Pa�tile.
14. �i c�nd a fost ceasul, S-a a�ezat la mas�, �i apostolii �mpreun� cu El.
15. �i a zis c�tre ei: Cu dor am dorit s� m�n�nc cu voi acest Pa�ti, mai �nainte de patima Mea,
16. C�ci zic vou� c� de acum nu-l voi mai m�nca, p�n� c�nd nu va fi des�v�r�it �n �mp�r��ia lui Dumnezeu.
17. �i lu�nd paharul, mul�umind, a zis: Lua�i acesta �i �mp�r�i�i-l �ntre voi;
18. C� zic vou�: Nu voi mai bea de acum din rodul vi�ei, p�n� ce nu va veni �mp�r��ia lui Dumnezeu.
19. �i lu�nd p�inea, mul�umind, a fr�nt �i le-a dat lor, zic�nd: Acesta este Trupul Meu care se d� pentru voi; aceasta s� face�i spre pomenirea Mea.
20. Asemenea �i paharul, dup� ce au cinat, zic�nd: Acest pahar este Legea cea nou�, �ntru S�ngele Meu, care se vars� pentru voi.
21. Dar iat�, m�na celui ce M� vinde este cu Mine la mas�.
22. �i Fiul Omului merge precum a fost or�nduit, dar vai omului aceluia prin care este v�ndut!
23. Iar ei au �nceput s� se �ntrebe, unul pe altul, cine dintre ei ar fi acela, care avea s� fac� aceasta? "

Aici se vede clar ca in momentul in care Iisus a frant painea si a binecuvantat paharul , Iuda era prezent la masa

Caracterul f�r� �n�elepciune poate mult, dar inteligen�a f�r� caracter nu valoreaz� nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 13:22

Nu.Chiar trebuie sa credeti orice speculatie aberanta? Doamne pina unde s-a ajuns!

racukoto

209 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 12:25

DA. Mai mult ca sigur ca a fost. In acele timpuri "pastile " se mancau impreuna cu toti din familie. Maria Magdalena facea parte din ...familie, deci precis a fost prezent�. Ea a fost un discipola al lui Isus, dar biserica neaga acest lucru. Femeile , datorit� existentei... unui centru de greutate... diferit de cel al barbatilor si main ales ca putea cupride in ele si...centrul de greutate al barbatului, erau mai.....conducatoare decat barbatii. Neuitand de unde provenea MAria Magdalena, este posibil ca sa fi condus ea ...ostilitatile dupa.....inaltare. Barbatii, sectari de altfel, au format bisrica lor, su eliminat femeile, inclusiv pe Maria magdalena.

Dorinel

3855 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 13:50

A fost Maria Magdalena la Cina cea de Taina? Si daca a fost, ce-i cu asta! Si daca nu a fost, ce-i cu asta?

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:03

De la: New_Age, la data 2009-05-04 13:50:10A fost Maria Magdalena la Cina cea de Taina? Si daca a fost, ce-i cu asta! Si daca nu a fost, ce-i cu asta?

(E o trimitere catre teoria expusa in Codul lui da Vinci.. )

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:04

De la: Sunny, la data 2009-05-04 15:03:33
De la: New_Age, la data 2009-05-04 13:50:10A fost Maria Magdalena la Cina cea de Taina? Si daca a fost, ce-i cu asta! Si daca nu a fost, ce-i cu asta?

(E o trimitere catre teoria expusa in Codul lui da Vinci.. )

Da Sunny, stiam.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:05

scuze..

racukoto

209 mesaje

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:42

Nu neparat trebuie sa legam...intrebarea de cod..... Logica...istoriei, modernizarea metodelor de investigare �i cercetare, aplecarea ..istoriei si asupra modului de viata al...vulgului, duce la concluzia ca....Isus, la cina cea de taina, nu era inc� ISUS...rastignitul. Era Isus, pretinzatorul..spitei divine. Cine a creat ....mediatizarea lui ?. Cercetand, si numai superficial, modul de formare a opinie publice, in zilele noastre, ajungem la concluzia ca .....a existat un scop pentru care s-a .....mediatizat ...invierea. Ulterior, in istoria ...crestinismului, istoria adevarata, ascunsa cu grij�, in bibliotecile secrete ale vaticanului, au aparut....evangheliile, dupa cca. 100...200 (si chiar mai mul) de ani, deci scrise din.....amintiri, uneori bine ticluite , cu scop mediatic. Si asa s-a ajuns la......crestinismul barbatesc. Rolul femeilor a fost diminuat din cauza ....orgoliului barbatesc, tras din chiar...Isus. Si cum ...scrierea, dar mai ales ...cititul, in masa ...vulgului, a patruns mai greu, crezare s-a dat....scrierilor.....ticluite, care prin puterea economica si ideatica a ....preotimii create pe suport ...crestin, au fost impuse cu sila ( sa nu uitam....inchizitia ).

racukoto

209 mesaje

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:49

Se ascunde cu mare grija modul de evolutie al...imbracamintii preotesti, de evolutie a ritualurilor slujbelor ...religioase. A formei initiale a ....bisericilor. Eu traiesc intr-o regiune .....istoric�, cu deoasebit de multe vestigii de arheologie crestina. Nu exista nici un interes sa se arate cum aratrau ...bazilicile paleocrestine. Nimeni nu vorbeste de obiectele de cult paleocrestine. De ce ? Poate pentru ca sa nu se observe....modernizarea in etape a cultului. Noi trebuie sa credem ca ....ritualurile ce se desfasoara astazi in biserici, sunt de pe vremea lui Isus. De ce ?

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:53

De la: racukoto, la data 2009-05-04 15:42:16Nu neparat trebuie sa legam...intrebarea de cod..... Logica...istoriei, modernizarea metodelor de investigare �i cercetare, aplecarea ..istoriei si asupra modului de viata al...vulgului, duce la concluzia ca....Isus, la cina cea de taina, nu era inc� ISUS...rastignitul. Era Isus, pretinz�torul..spitei divine. Cine a creat ....mediatizarea lui ?. Cercetand, si numai superficial, modul de formare a opinie publice, in zilele noastre, ajungem la concluzia ca .....a existat un scop pentru care s-a .....mediatizat ...invierea. Ulterior, in istoria ...crestinismului, istoria adevarata, ascunsa cu grij�, in bibliotecile secrete ale vaticanului, au aparut....evangheliile, dupa cca. 100...200 (si chiar mai mul) de ani, deci scrise din.....amintiri, uneori bine ticluite , cu scop mediatic. Si asa s-a ajuns la......crestinismul barbatesc. Rolul femeilor a fost diminuat din cauza ....orgoliului barbatesc, tras din chiar...Isus. Si cum ...scrierea, dar mai ales ...cititul, in masa ...vulgului, a patruns mai greu, crezare s-a dat....scrierilor.....ticluite, care prin puterea economica si ideatica a ....preotimii create pe suport ...crestin, a fost impusa cu sila ( sa nu uitam....inchizitia ).

Vai ... piu drace ... ai ajuns sa si gandesti si sa-ti raspunzi la propriile intrebari legate de adevarata fata a crestinismului ... vai, vai, ... ai sa arzi in focurile iadului, ... da, da, ...

racukoto

209 mesaje

Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:59

Asta-i ...ultima mea grija. Care....iad, care inca nu exist�, el va veni dupa....judecata de apoi, care va ...veni ....candva, poate dupa 2012, ca ....2000 a trecut. Deabia atunci imi voi face grija....si cred ca voi avea ceva de astepta, chiar sub pamamt, fiind oale si ulcele.

Fosta membra 9am.ro

474 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 21:14

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-03-15 02:51:22Nu a fost. Pe atunci �i b�rba�ii purtau p�rul lung �i de aici apare confuzia �n unele picturi.

SpitzeDumy
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 21:43

Raspunsul este: NU!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 21:49

emil,de unde esti asa de sigur ca nu,eu zic nu stiu,nu sunt sigur ca a existat o cina de taina,nu exista surse sigure istorice ca ar fi existat isus cel din noul testament,nici macar nu putem fi siguri ca s-ar putea intampla ca cineva sa nasca fara fecundare sau sa invie din morti in corp fizic

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2009, ora 04:41

Pe vremea aia nu existau femei....Numai barbati. Deci concluzia...

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:48

Daca ar fi sa te iei dupa tablouri(picturi)intr-adevar exista la masa un personaj cu chip de femeie poate chiar 2,desi in bilblie se spune ca toti ar fi apostoli(barbati).

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 00:21

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-03-15 02:51:22Nu a fost. Pe atunci �i b�rba�ii purtau p�rul lung �i de aici apare confuzia �n unele picturi.

Bartatii poarta si in ziua de azi parul lung,nu numai atunci.

nital28

2 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 20:14

I toate evangheliile spun ca Iisus a stat la masa cu cei 12 ucenici.oricit de modificate ar fi unele editii ale bibliei(si unele sint!)nu se pomeneste de Maria Magdalena.Deci nu a fost acolo,in incapere cu ei .

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 20:20

mai ce dileme au unii ! maria magdalena la cina cea de taina? nu stiam de ce nu pot dormi noaptea...
pe mine sincer nici nu ma intereseaza. o singura chestie vreau sa comentez, si anume faza cu tablourile. tablourile lui da vinci si ale altora au fost pictate la sute de ani dupa cina. asa ca nu vad legatura. de unde naiba sa stie ei ce s-a intimplat acolo din moment ce nu au fost de fata?

intrebarea mea este: de ce unii iau tablourile drept dovezi ale faptelor istorice?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:56

Dar eu oi fi mincat aseara.?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:04

De la: nastasemihail, la data 2009-07-11 14:56:04Dar eu oi fi mincat aseara.?

nieste ieftismente nu-ti placeste ?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:05

De la: mytcor, la data 2009-07-11 20:04:31

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:18

da ! si a mancat supa de galuste si castraveti modificati genetic.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 01:10

De la: mytcor, la data 2009-07-11 20:04:31

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 01:11

De la: ioa_d, la data 2009-07-10 20:20:19mai ce dileme au unii ! maria magdalena la cina cea de taina? nu stiam de ce nu pot dormi noaptea...
pe mine sincer nici nu ma intereseaza. o singura chestie vreau sa comentez, si anume faza cu tablourile. tablourile lui da vinci si ale altora au fost pictate la sute de ani dupa cina. asa ca nu vad legatura. de unde naiba sa stie ei ce s-a intimplat acolo din moment ce nu au fost de fata?

intrebarea mea este: de ce unii iau tablourile drept dovezi ale faptelor istorice?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 01:12

De la: nastasemihail, la data 2009-07-12 01:11:24
De la: ioa_d, la data 2009-07-10 20:20:19mai ce dileme au unii ! maria magdalena la cina cea de taina? nu stiam de ce nu pot dormi noaptea...

Fiindca nu iau marturii oameni vii, de atunci sau de oricind si de acum.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 01:13

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-11 20:18:14da ! si a mancat supa de galuste si castraveti modificati genetic.

Nuuu, ca griu mopdificat genetic este din deceniile 5-6 in toata lumea. Nici nu mai exista griu original de la inceputul secolului, de exemplu.

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 18:48

De la: nastasemihail, la data 2009-07-12 01:12:12
De la: nastasemihail, la data 2009-07-12 01:11:24

Fiindca nu iau marturii oameni vii, de atunci sau de oricind si de acum.

tot nu sant lamurita ....

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 21:41

aici nu ascris romtar sau cum ii spune !!!
daca era si aici , il intrebam daca l-au otravit la cina cea de taina .... dar cum nu e....nu-l mai intreb.....da poate apare si il intreb atunci

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului A fost Maria Magdalena la Cina cea de Taina?
Mergi la: