Info
x
Medicina - sfaturi medicale
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 20:06
De la: Dorulet, la data 2011-07-31 19:57:54 Multumesc pentru raspuns! Acum o sa scriu ceva care poate sa nu fie citit: Am un respect deosebit pentru medici! Datorita LOR inca mai traiesc! Toti cei care s-au ocupat de mine au fost minunati
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 1 August 2011, ora 10:05
Pentru a lamuri problema cu aciditatea mi-am propus sa dezvolt acest subiect. Aam observat ca lui Dorulet ia placut si ii mai place chimia si de asemenea si mie. Ce e drept ca numai chimia anorganica, in timp cea organica nu prea o agream. Ma incurcam mereu in cele multe legaturi duble sau triple de la benzen si altele. Dar sa revenim. Stim ca acizii sunt de foarte multe feluri. Acizi citrici , acis acetic, si alimentari. Acestia cum ar fi si otetul, ajuta si la digerare daca e in procent mic. Adica diluat. Prima data cand am cunoscut acizii a fost cand aveam 12 ani si ma jucam cu ei. Eu nu am cunoscut decat trei acizi efectiv, cu care faceam diverse experiente inainte de a i cunoaste la scoala. Primul a fost acidul clorhidric. Apoi acidul Azotic , cunoscut ca acid nitric sau piopular , apa tare. Am cunoscut acest acid deoarece pe acea vreme se folosea la corodarea placutelor de cablaj imprimat pe care le faceam in diverse aplicatii electronice, de la montaje simple pana la apartae de radio sau amplificatoare sau statii de sonorizare. Cablajul propriuzis era un material de textolit sau sticlo-textolit , pe care se aplica prin procedeu chimic sau mecanic , printr-un liant, un strat subtire de cupru ,respectiv o foita subtire de cupru. In functie de aplicatiile dorite , acesta era simplu placat sau dublu placat. Ei si pentru decapare se folosea acidul azotic diluat, care varia in functie de viteza de corodare si de starea sau grosimea stratului de vopsea cu cre era vopsit placutele. Aceasta concentratie varia de la 1/3 sau 1/4 , din cat era ele de concentrat. De multe ori o faceam experimental diluarea. In functie de material. Dupa corodare ramanea traseele vopsite sub care acidul nu intra , numai daca era prea tare. Dupa spalarea vopselei , care varia de la solutie de tiner cu smoala � de amator, pana la suport fotografic sau chimic.- industrial. Si asa ramanea la urma traseele de cupru care le foloseam mai departe , prin unirea pieselor viitoare. Alt acid care se folosea inainte in domeniul electro- radio sau lipire sau cositorirea obiectelor de cupru sau alama. Aici se folosea `apa tare` si apa stinsa in functie de natura obiectelor de cositorit. Daca erau de fier se folosea apa tare normala. Daca erau de cupru sau alama , apa tare , trebuia `stinsa`, cu zinc. Dupa aia am folosit mult mai tarziu cand ma angajasem in combinat, si acidul sulfuric. Pe acesta il foloseam la prepararea electrolitului de la bateri pe baza de plumb. Densitatea se obtinea prin amestecarea apei cu acid, si nu invers din cauza reactii exoterme, care ar fi facut ca acidul sa mai sara si in ochi. Noi aveam doua tipuri de baterii : Unele din bacuri de sticla cu cate doi elementi de 1,2 V , ce constau din doua placi `minus` si una mai groasa pentru `Plus , separate cu un izolator care sa reziste la acid in timp, si inseriate ca ajungeam la o tensiune de pana la 48 sau 60 de volti in functie de aparatele pe care le utilizam ( Centralele), sau baterii tip auto de la 80A/h, pana la 240 A/h. Densitatea nu trebuia sa scada de 1,26. Complectarea o faceam zilnic sau cand era cazul cu apa distilata, sau cu solutie de 1,30 in functie de starea elementului. De asemenea acest acid se mai folosea la sectia de `Decapare` de la zincare din combinat, unde inainte de galvanizarea tablei , aceasta trebuia decapata. Si ca sa nu ma mai intind , am vrut sa scot in evidenta referitor la aciditatea gastrica, ca si aici lucrurile stau cam la fel . Deci nu procentul gastric ne dauneaza ci cantitatea de acid. Procentul este aproximativ acelasi la toti oamenii. El serveste la digerarea alimentelor. La unele alimente cantitatea de acid gastric secretata de organism este mai mare . Cea ce da nastere la hiperaciditate. Atunci cand bolul alimentar trece din esofag in stomac, la contactul acestuia cu receptorii aflati in peretele stomacului, pe calea sistemului nervos vegetativ, este stimulata secretia de suc gastric (care este un lichid cu un ph acid).Hiper si hipoaciditatea nu se refera la gradul de aciditate (mai mare /mai mica)ci, se refera la cantitatea de suc gastric secretata de glandele mucoasei stomacale.Ori, efectul unei cantitati prea mari de suc gastric secretat intr-un stomac aproape gol este eroziunea mucoasei care imbraca peretii interiori ai stomacului. Endoscopia tocmai asta a pus in evidenta:eroziunea peretilor.Gradul de aciditate se verifica prin prelevarea de suc gastric care se pune pe o hartie de ph si se compara cu o scara etalon.Antiacidul prescris micsoreaza gradul de aciditate al sucului gastric in conditiile unei hipersecretii de suc gastric. Aciditatea gastric� este o afec�iune cauzat� de existen�a unui dezechilibru �ntre mecanismele de secre�ie a acidului �n stomac �i mecanismele de protec�ie a acestuia. Stomacul secret� un acid care ajut� procesul de digestie, dar c�nd glandele gastrice produc acid �n exces, apare fenomenul cunoscut sub numele de aciditate, mai precis hiperaciditate gastric�. �n cadrul acidit��ii se produce o mi�care a sucurilor gastrice din stomac �nspre esofagul inferior, fiind vorba de o situa�ie ce apare �n special c�nd con�inutul de acid clorhidric se deplaseaz� �n sus, c�tre esofag �i provoac� disfunc�ionalit��i ale acestuia. De multe ori aceasta este cauzate si de starile de stres si nemancatul la timp sau `sarirea mesei`, cum se intampla de obicei. Nu mai insist ca cred ca ma lamurit pe toata lumea inclusiv pe Dorulet, care ii place sa puna punctul pe` I` si sa aiba si ultimul cuvant. Daca am gresit pe undeva imi asum critica. O zi buna!
|
|
Postat pe: 1 August 2011, ora 10:25
Bine ca nu am mai intrat in detali, ca ar mai fi si acidul carbonic cunoscut ca sifon , ca in loc de solutie de acid azotic puteam folosi si Clorura Ferica care ataca si ea cuprul, dar era mai` lenesa`, si nu se folosea de multe ori- cel mult de doua ori , si asta daca nu o incalzeam in prealabil , ridicand temperatura solutiei cu vreo 20-30 de grade. Acest lucru il faceam si la acidul azotic cand ramaneam in pana si imi trebuia neaparat. Nu mai spun ce am patit cand din greseala mi-am turnat solutie de acid azotic suta la suta, pe mana, in timp incercam sa torn dintr-o damingeana de 50 de litri intr-o sticla mica de juma de litru cu ajutorul unei palnii. O parte sa revarsat pe man mea si am alergat apoi sa o spal cu apa. Timp de 6 luni a trebuit sa treaca ca sa ma vindec. maustura cumplit. Cand mergeam la medic si imi turna apa oxigenata pe rana, aceasta sfaraia si se albea toata, bolborosind ca un vulcan. Si acum mi-a ramas o cicatrice de pe urma acidului. Sau nu mai spun de apa regala care este un amestec de acid azotic o parte si trei parti acid clorhidric. Este folosit la testarea obiectelor pretioase din aur sau platina.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 August 2011, ora 13:27
Creierul uman si secretele lui
Creierul nostru este complet egoist, o entitate careia nu-i pasa de celelate parti ale corpului uman. In cautarea unor noi strategii de reducere a stresului, cercetatorii ne descriu trucuri prin care "computerul uman" ne convinge, de exemplu, sa abandonam dieta. Si asta ca si noi vrem . Cercetatorul german Achim Peters se ocupa cu studiul creierului uman. O mare parte din timpul sau este dedicata cautarii unor noi moduri prin care putem scapa de stres.``Stresul in sine`` nu reprezinta problema principala, ci ajustarea noastra la stresul psiho-social cronic. Acesta conduce, de cele mai multe ori, la obezitate sau la depresie", spune cercetatorul de la Universitatea din Lubeck, pentru Deutsche Welle. Explicatia lui pare sa raspunda la doua probleme majore ale societatii de consum: obezitatea si dietele, pe de o parte, si depresia de cealalta parte. Creierul sabotor Teza principala de la care pleaca omul de stiinta se bazeaza pe conceptul "creierului egoist". Asa este intitulata si cartea sa recent publicata. In ea, profesorul descrie experianta sa de multi ani, bazata pe aproximativ 10.000 de studii, explicand de ce dietele dau gres, iar creierul se lupta cu celelalte parti ale corpului. Cuvantul cheie aici este "energie". Deoarece corpul energetic si creierul sunt in conflict permanent. Creierul nostru insista ca trebuie sa obtinem cantitatea necesara de energie, chiar daca acest exercitiu se dovedeste daunator pentru celelalte organe ale corpului. Dupa catastrofe, in care oamenii au fost gasiti in pragul mortii prin infometare, cercetatorii au stabilit ca creierul oamenilor subnutriti, ajunsi la stadiul de schelet, nu a pierdut deloc in greutate, cu toate ca celelalte organe din corp s-au micsorat considerabil. Cel mai important "combustibil" pentru creier este zaharul sau glucoza. Desi reprezinta doar doua procente din greutatea totala a corpului nostru, creierul foloseste jumatate din glucoza pe care organismul o preia, iar in situatii stresante acest procent urca pana la 90 la suta. Nu-l putem pacali cu indulcitori artificiali pentru ca acestia nu dau energie. Nici macar operatiile de micsorare a stomacului nu ajuta in cazul obezitatii cronice. Peters spune ca numarul pacientilor care s-au sinucis dupa astfel de interventii chirurgicale este destul de mare. Lupta cu tine! Iata de ce omul de stiinta ii sfatuieste pe supraponderali sa nu puna in centrul atentiei corpul, ci sentimentele. Daca controlul stresului este eficient, sansele ca organismul sa piarda in mod natural kilogramele acumulate in exces sunt foarte mari. Dar si miscarea e bine venita aici. Numai ca atunci cand reusesti sa-ti controlezi creierul, el te poate ajuta intervenind sau prelund unele ``dureri``. El este centrul unde vin si pleaca comenzile catre diverse organe. El in general are grija de `tine` daca si tu ai `grija` de el. Adica de tine. Cea mai buna metoda este autosugestia. Daca iti cunosti corpul si organele si locul lor, poti intervenii in lupta organismului cu diverse boli sau virusi, microbi, etc. Dar nu toata lumea poate sa faca asta. Totul e sa vrei. Daca vrei poti! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 August 2011, ora 13:32
Medicii spun ca lasarea tigarilor duce la cresterea in greutate, deoarece nicotina, cea care determina aceasta dependenta de tutun, este un stimulent al sistemului nervos central. Pentru cei mai multi fumatori frica de a nu se ingrasa reprezinta un motiv pentru a nu renunta la acest viciu. � Femeile prefera sexul pentru a se mentine in forma � Meniu post exercitii fizice � Cum sa ne hranim sanatos in concediu Totusi, daca urmezi sfatul expertilor, nu te vei mai ingrasa. Beti mai multa apa, cel putin 8 pahare pe zi. Va va hidrata si veti avea ceva de facut cu mainile. Incercati sa nu mai rontaiti, iar daca chiar nu va puteti abtine, optati pentru ceva mai sanatos, precum fructe sau legume.Cand va vine pofta de tigara, sa aveti un pahar de apa la indemana. Faceti o plimbare, beti un suc.Faceti sport si mancati sanatos in fiecare zi.Folositi un inlocuitor pentru nicotina, de tipul gumei sau plasturelui. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 1 August 2011, ora 14:49
De la: Marin56, la data 2011-08-01 13:32:12 Inainte de a forta e bine ca un fumator sa scada cantitatea de nicotina "inghitita" pentru a atenua dependenta. Asta se poate realiza cu filtrele de plastic ce se gasesc la farmacie.
|
Fosta membra 9am.ro 209 mesaje Membru din: 17/06/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 August 2011, ora 22:27
EH c-am greu cu nicotina... uni sunt dependenti si este mai greu
|
Dinamic 284 mesaje Membru din: 8/07/2010 |
Postat pe: 2 August 2011, ora 00:31
De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-08-01 22:27:32EH c-am greu cu nicotina... uni sunt dependenti si este mai greu Ai dreptate, insa nu nicotina reprezinta marele pericol. Gudronul din tigarete afecteaza direct sanatatea. Nicotina produce dependenta dar nu este periculoasa in anumite limite.
|
|
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 August 2011, ora 11:41
De la: Dinamic, la data 2011-08-02 00:31:45De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-08-01 22:27:32EH c-am greu cu nicotina... uni sunt dependenti si este mai greu Gudronul din orice este ars este unul din cei puternici cancerigeni, cu care intram in contact. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 12:47
Vad ca sunteti toti constienti de repercusiuni, dar totusi le ignorati... ca sa e in tenis...
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 August 2011, ora 13:05
De la: Marin56, la data 2011-08-02 12:47:41Vad ca sunteti toti constienti de repercusiuni, dar totusi le ignorati... ca sa e in tenis... ne place s� tr�im periculos..."pe muchie de cu�it"....adrenalina bat-o vina!
Raporteaza abuz de limbaj
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 13:15
De la: Marin56, la data 2011-08-02 12:47:41Vad ca sunteti toti constienti de repercusiuni, dar totusi le ignorati... ca sa e in tenis... Mie imi plac arsurile de mincare
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 13:16
De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-08-01 22:27:32EH c-am greu cu nicotina... uni sunt dependenti si este mai greu Trage aer in piept, in loc de.... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 425 mesaje Membru din: 27/03/2011 |
Postat pe: 2 August 2011, ora 14:19
Anti-biotic,prin sinteza...asta spune tot !
vesti bune,dupa multe greutati si suferinte...
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 14:40
De la: Gaius, la data 2011-08-02 14:19:49Anti-biotic,prin sinteza...asta spune tot ! ...tenden�ios....�i din p�cate nu �ntr-o direc�ie bun�.... Poate faci tu rost de vreo bacterie de-aia nenorocit� �i �ncepe s�-�i fac� de cap �n corpul t�u.....s� v�d atunci ce anume te mai scap�, �nafar� de antibioticele alea pe care �ncerci s� le denigrezi
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 15:13
De la: Marin56, la data 2011-08-01 10:05:16Pentru a lamuri problema cu aciditatea mi-am propus sa dezvolt acest subiect. Aam observat ca lui Dorulet ia placut si ii mai place chimia si de asemenea si mie. Ce e drept ca numai chimia anorganica, in timp cea organica nu prea o agream. Ma incurcam mereu in cele multe legaturi duble sau triple de la benzen si altele. Dar sa revenim. Stim ca acizii sunt de foarte multe feluri. Acizi citrici , acis acetic, si alimentari. Acestia cum ar fi si otetul, ajuta si la digerare daca e in procent mic. Adica diluat. Prima data cand am cunoscut acizii a fost cand aveam 12 ani si ma jucam cu ei. Eu nu am cunoscut decat trei acizi efectiv, cu care faceam diverse experiente inainte de a i cunoaste la scoala. Primul a fost acidul clorhidric. Apoi acidul Azotic , cunoscut ca acid nitric sau piopular , apa tare. Am cunoscut acest acid deoarece pe acea vreme se folosea la corodarea placutelor de cablaj imprimat pe care le faceam in diverse aplicatii electronice, de la montaje simple pana la apartae de radio sau amplificatoare sau statii de sonorizare. Cablajul propriuzis era un material de textolit sau sticlo-textolit , pe care se aplica prin procedeu chimic sau mecanic , printr-un liant, un strat subtire de cupru ,respectiv o foita subtire de cupru. In functie de aplicatiile dorite , acesta era simplu placat sau dublu placat. Ei si pentru decapare se folosea acidul azotic diluat, care varia in functie de viteza de corodare si de starea sau grosimea stratului de vopsea cu cre era vopsit placutele. Aceasta concentratie varia de la 1/3 sau 1/4 , din cat era ele de concentrat. De multe ori o faceam experimental diluarea. In functie de material. Dupa corodare ramanea traseele vopsite sub care acidul nu intra , numai daca era prea tare. Dupa spalarea vopselei , care varia de la solutie de tiner cu smoala � de amator, pana la suport fotografic sau chimic.- industrial. Si asa ramanea la urma traseele de cupru care le foloseam mai departe , prin unirea pieselor viitoare. Alt acid care se folosea inainte in domeniul electro- radio sau lipire sau cositorirea obiectelor de cupru sau alama. Aici se folosea `apa tare` si apa stinsa in functie de natura obiectelor de cositorit. Daca erau de fier se folosea apa tare normala. Daca erau de cupru sau alama , apa tare , trebuia `stinsa`, cu zinc. Dupa aia am folosit mult mai tarziu cand ma angajasem in combinat, si acidul sulfuric. Pe acesta il foloseam la prepararea electrolitului de la bateri pe baza de plumb. Densitatea se obtinea prin amestecarea apei cu acid, si nu invers din cauza reactii exoterme, care ar fi facut ca acidul sa mai sara si in ochi. Noi aveam doua tipuri de baterii : Unele din bacuri de sticla cu cate doi elementi de 1,2 V , ce constau din doua placi `minus` si una mai groasa pentru `Plus , separate cu un izolator care sa reziste la acid in timp, si inseriate ca ajungeam la o tensiune de pana la 48 sau 60 de volti in functie de aparatele pe care le utilizam ( Centralele), sau baterii tip auto de la 80A/h, pana la 240 A/h. Densitatea nu trebuia sa scada de 1,26. Complectarea o faceam zilnic sau cand era cazul cu apa distilata, sau cu solutie de 1,30 in functie de starea elementului. De asemenea acest acid se mai folosea la sectia de `Decapare` de la zincare din combinat, unde inainte de galvanizarea tablei , aceasta trebuia decapata. Si ca sa nu ma mai intind , am vrut sa scot in evidenta referitor la aciditatea gastrica, ca si aici lucrurile stau cam la fel . Deci nu procentul gastric ne dauneaza ci cantitatea de acid. Procentul este aproximativ acelasi la toti oamenii. El serveste la digerarea alimentelor. La unele alimente cantitatea de acid gastric secretata de organism este mai mare . Cea ce da nastere la hiperaciditate. Atunci cand bolul alimentar trece din esofag in stomac, la contactul acestuia cu receptorii aflati in peretele stomacului, pe calea sistemului nervos vegetativ, este stimulata secretia de suc gastric (care este un lichid cu un ph acid).Hiper si hipoaciditatea nu se refera la gradul de aciditate (mai mare /mai mica)ci, se refera la cantitatea de suc gastric secretata de glandele mucoasei stomacale.Ori, efectul unei cantitati prea mari de suc gastric secretat intr-un stomac aproape gol este eroziunea mucoasei care imbraca peretii interiori ai stomacului. Endoscopia tocmai asta a pus in evidenta:eroziunea peretilor.Gradul de aciditate se verifica prin prelevarea de suc gastric care se pune pe o hartie de ph si se compara cu o scara etalon.Antiacidul prescris micsoreaza gradul de aciditate al sucului gastric in conditiile unei hipersecretii de suc gastric. Aciditatea gastric� este o afec�iune cauzat� de existen�a unui dezechilibru �ntre mecanismele de secre�ie a acidului �n stomac �i mecanismele de protec�ie a acestuia. Stomacul secret� un acid care ajut� procesul de digestie, dar c�nd glandele gastrice produc acid �n exces, apare fenomenul cunoscut sub numele de aciditate, mai precis hiperaciditate gastric�. �n cadrul acidit��ii se produce o mi�care a sucurilor gastrice din stomac �nspre esofagul inferior, fiind vorba de o situa�ie ce apare �n special c�nd con�inutul de acid clorhidric se deplaseaz� �n sus, c�tre esofag �i provoac� disfunc�ionalit��i ale acestuia. De multe ori aceasta este cauzate si de starile de stres si nemancatul la timp sau `sarirea mesei`, cum se intampla de obicei. Nu mai insist ca cred ca ma lamurit pe toata lumea inclusiv pe Dorulet, care ii place sa puna punctul pe` I` si sa aiba si ultimul cuvant. Daca am gresit pe undeva imi asum critica. O zi buna! Da, mi-a pl�cut chimia �i am terminat un liceu cu profil de chimie..eu pe l�ng� chimia organic� �i anorganic�, am mai �nv��at �i chimia analitic� �i cea a silica�ilor.... Marine, eu cred c� "muream" dac� trebuia s� despic a�a firul �n patru.... de�i tu ai explicat pe larg ceea ce eu am spus �n dou� propozi�ii..
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 15:17
De la: Marin56, la data 2011-08-01 10:25:48Bine ca nu am mai intrat in detali, ca ar mai fi si acidul carbonic cunoscut ca sifon , ca in loc de solutie de acid azotic puteam folosi si Clorura Ferica care ataca si ea cuprul, dar era mai` lenesa`, si nu se folosea de multe ori- cel mult de doua ori , si asta daca nu o incalzeam in prealabil , ridicand temperatura solutiei cu vreo 20-30 de grade. Acest lucru il faceam si la acidul azotic cand ramaneam in pana si imi trebuia neaparat. Nu mai spun ce am patit cand din greseala mi-am turnat solutie de acid azotic suta la suta, pe mana, in timp incercam sa torn dintr-o damingeana de 50 de litri intr-o sticla mica de juma de litru cu ajutorul unei palnii. O parte sa revarsat pe man mea si am alergat apoi sa o spal cu apa. Timp de 6 luni a trebuit sa treaca ca sa ma vindec. maustura cumplit. Cand mergeam la medic si imi turna apa oxigenata pe rana, aceasta sfaraia si se albea toata, bolborosind ca un vulcan. Si acum mi-a ramas o cicatrice de pe urma acidului. Sau nu mai spun de apa regala care este un amestec de acid azotic o parte si trei parti acid clorhidric. Este folosit la testarea obiectelor pretioase din aur sau platina. Pentru arsuri, cump�r� un tub de Dermazin crem� (este foarte bun pt. arsuri) �i niciodat� nu mai pune ap�....doar rivanol.
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 15:55
Eu ma spal cu rivanol...preventiv...
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 15:57
Ptr arsuri folositi ...fofoloanca.
Un amestec de miere de albine, galbenus de ou. Se pune de mai multe ori. Cind ustura se curata, si alta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:05
De la: nastasemihail, la data 2011-08-02 15:57:36Ptr arsuri folositi ...fofoloanca. ...am fost arsa de mai multe ori...mi-au dat cu sulfamida
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:15
De la: Ingrid, la data 2011-08-02 17:05:35De la: nastasemihail, la data 2011-08-02 15:57:36Ptr arsuri folositi ...fofoloanca. Eu dau cu chestia aia. niere cu galbenus, repetat. dar am mai dat cu un medicament, nu mai retin. Sa nu induc in eroare. Si a fost f bun. La arsuri mici, trebuie sa nu se faca basica. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:17
Ce faci, Mihaita?
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:18
De la: Ingrid, la data 2011-08-02 17:17:38Ce faci, Mihaita? Face bine Tu? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 493 mesaje Membru din: 14/04/2011 Oras: Iasi |
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:20
ce faceti?
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:22
De la: nastasemihail, la data 2011-08-02 17:18:58De la: Ingrid, la data 2011-08-02 17:17:38Ce faci, Mihaita? Si eu imi faceam griji...
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:23
De la: crinaanca, la data 2011-08-02 17:20:50ce faceti? Eu iau pupicii, Mihaita baloanele
|
|
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:23
De la: Ingrid, la data 2011-08-02 17:22:42De la: nastasemihail, la data 2011-08-02 17:18:58De la: Ingrid, la data 2011-08-02 17:17:38Ce faci, Mihaita? De ce? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 493 mesaje Membru din: 14/04/2011 Oras: Iasi |
Postat pe: 2 August 2011, ora 17:25
hadeti sa facem la o cafea ..daca tot facem....
|
De la: crinaanca, la data 2011-08-02 17:20:50ce faceti? Noi bine, da tu?
|
|
De la: nastasemihail, la data 2011-08-02 17:23:51De la: Ingrid, la data 2011-08-02 17:22:42De la: nastasemihail, la data 2011-08-02 17:18:58De la: Ingrid, la data 2011-08-02 17:17:38Ce faci, Mihaita? ai lipsit bine ca ai scis ca esti bine
|
|
|
|

Sunt din Cluj, inima ardealului!
ne place s� tr�im periculos..."pe muchie de cu�it"....adrenalina bat-o vina!