Info
x
Medicina - sfaturi medicale
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Iulie 2011, ora 01:26
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 209 mesaje Membru din: 17/06/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iulie 2011, ora 22:39
M-a bucur ca s-a deschis acest topic, datorita D-nului Mihai muscketaru
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Iulie 2011, ora 03:00
De la: nastasemihail, la data 2011-02-22 16:16:03De la: Piciul_frunza_de_arama, la data 2011-02-21 09:47:14Sa va spun ceva si tratamentele naturale din farmacie au reactii adverse, unu tensiunea arteriala si doi "paguba" la flora intestinala. Eu asa stiu dar poate gresesc N-o lua�i �n nume de r�u �i fi�i pu�in mai aten�i la ce scrie�i p'aci! S�-mi spun� �i mie cineva, care �tie, ce naiba de cuv�nt �i �la "omperiment"�n limba rom�n�! Poate s-a vrut a scrie "impediment".....a�a...acum: 1. Sucul gastric nu poate fi "mai pu�in acid", "normal" sau "peste /sub medie"...el poate fi doar acid gastric (compozi�ia acidului este aceea�i la toat� lumea) �i nimic altceva. Poate ai vrut s� te referi la CANTITATEA acidului gastric produs..... 2. Nu folosi�i o�et pe c�t posibil...evita�i-l! �nlocui�i o�etul cu zeama unei l�m�i, indiferent de v�rst�
Raporteaza abuz de limbaj
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 29 Iulie 2011, ora 01:27
Sucul gastric poate fi mai putin sau mai mult acid, cind e ....mai putin sau mai mult acid. fata de o anumita suportabilitate a mucoasei.
De aceea este si aciditate la stomac, cind e acid peste o anumita limita suportabila a mucoasei. Si se iau bazice. Am experienta cu hiperaciditatea, vreo 20 de ani. Si dupa un tratament de energizare, s-a rezolvat si puteam sa maninc usturoi si ardei iute pe stomacul gol. Si acum stiu ce sa fac, fara sa iau bazice. Bazicele la stomac sint contarindicate. Trebuiesc evitate pe cit posibil. Eu ma refeream ca dupa o anumita virsta aciditatea stomacului scade, si e ceva mai bazica. Nu f mult. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 29 Iulie 2011, ora 01:29
Intr-o perioada foloseam otet de mere cu miere, diluat 1/10. Mai ales pe caldura mare. Culmea ca lua aciditatea. Acum nu mai e nevoie. Fac energizari simple.
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 16:23
Se pare c� noi doi nu am f�cut aceea�i "chimie"...care indiferent ce vrem, ori nu vrem noi, ESTE O �TIIN�� FIX� !!!!!Acidul clorhidric (HCl).....nu poate avea alt� compozi�ie dec�t HCl....dac� mai adaugi ceva sau mai iei ceva de-acolo....acela nu se mai nume�te acid clorhidric, ci cu totul �i cu totul altceva! Acum pricipi�i? Nu exist� dec�t SECRE�IE mai abundent� sau mai pu�in� secre�ie de suc gastric... M� repet: COMPOZI�IA CHIMIC� A SUCULUI GASTRIC ESTE ACEEA�I LA TOAT� LUMEA !!!!! Dac� lipse�te un singur element chimic din acea compozi�ie......acela nu se mai nume�te "suc gastric" ci ALTCEVA !!!! PAROL !!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 406 mesaje Membru din: 24/07/2011 |
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 16:38
@nastasemihail
Poate ajuta; Tratamente naturiste pentru ulcer In ziua de azi frecventa ulcerului pe fond nervos este in conitnua crestere in randul populatiei, iar tratamentele medicamentoase pentru el din ce in ce mai putin utilizate, in favoarea curelor naturiste. Ulcerul este de doua tipuri: ulcer gastric si ulcer duodenal. Ambele tipuri provoaca dureri abdominale severe, disconfort digestiv si complicatii severe, daca nu sunt tratate. Ulcerul gastric Reprezinta o forma mai "silentioasa" de ulcer, cu frecventa ceva mai scazuta si cu manifestari care de multe ori trec neobservate. Stomacul nu se confrunta cu durerile vii ale ulcerului duodenal si uneori nici cu indigestia, ci doar cu dureri de slaba intensitate, localizate in epigastru, senzatii de dificultate la inghitire sau arsuri si apasare care pot iradia in zona lombara. Apare mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina A sau la cele cu istoric de ulcer in familie, in special la rudele de gradul intai. Ulcerul gastric devine sever cand se "malignizeaza", mai ales daca este determinat de complicatiile bacteriei Helicobacter Pylori, un microb in forma de spirala, care traieste de regula in stomac si care din cauza formei sale specifice in spirala lezeaza iremediabil tesuturile stomacului si duodenului. Ulcerul gastric se poate remedia cu succes cu ajutorul reflexoterapiei, prin presarea urmatoarelor puncte, timp de 8-10 minute: punctul 22 (plexul solar), punctul 19 (duodenul), punctul 17 (stomacul). De asemenea, tratamentele naturiste constau in: -cure cu sucuri din fructe neacide, cum sunt bananele si avocado -cure cu sucuri de legume: morcov, sfecla rosie, spanac -cura cu 3 linguri de preparat de aloe/zi -suc de orz verde, 3 x 50 ml/zi -infuzie calmanta, preparata din 20 gr. galbenele, 20 gr. troscot, 20 gr. tataneasa si 10 gr. Roinita, cate 1 lingurita din fiecare, amestecate cu 250 ml apa fiarta -cataplasma abdominala cu lut amestecat cu ceapa rasa, tinuta pe regiunea dureroasa 3 ore/zi Ulcerul duodenal Reprezinta forma "galagioasa" de ulcer, cu frecventa ridicata intre 25 si 40 de ani, mai des la barbati decat la femei. Apare mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina 0 sau la cele cu istoric de ulcer duodenal in familie, in special la rudele de gradul intai. Ulcerul duodenal nu se malignizeaza niciodata. Durerea abdominala este vie, insotita de stari de voma, transpiratii reci ale fruntii si senzatie de pierdere a echilibrului. Se mai amelioreaza in pozitia culcat, cu genunchii stransi la piept. La fel ca si in cazul ulcerului duodenal reflexoterapia da rezultate notabile, alaturi de tratamentele naturiste: -carbunele de tei, inghitit de 3 ori/zi -polen, de 2 ori/zi, inainte de dejun si pranz -cataplasma abdominala calda cu infuzie de coada calului sau frunze de tataneasa, aplicata pe zona dureroasa, dupa servirea mesei
universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
|
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:18
Vad ca ati deschis si o tema de medicina sau tratamente naturiste. E bine venit orce care face bine. Si eu la Inceput medicul mi-a spus ca am ulcer duodenal. Iar un altul mi-a spus dupa ce mi-a facut raze cu acel tub, la stomac , mi-a spus ca am defapt : gastrita nodulara. Acum nustiu ce sa mai cred ca am avut si eu acele senzatii de ametiala , greata si dureri insuportabile, si numai bine sa nu-ti fie. Unii mi-au recomandat si zema de cartofi, care , trebuie sa va spun ca a fost `O mare placere` Ehhhh!. dar apoi am luat controloc si injectii si pastile dupa care am luat Omez, sau echivalent. Trebuie sa spun ca de atunci starea stomacelului meu s-a ameliorat. Eu mai am si puterea de a rezista durerii si a o controla-o ca apoi cand nici pastilele nu isi mai faceau efect treceam la ultim `tratament` meloterapie. Muzica ma facea sa renasc, si sa-mi aline durerile. Si asta cativa anibuni Cam 4-5 ani/. Sunt , si am fost impotriva medicamentelor, trecand la retete naturiste. Deja am o carte cu toate astea , cu toate plantele , florile si legumele, sau fructele care pot face minuni.
|
|
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:24
De la: Marin56, la data 2011-07-30 17:18:53Vad ca ati deschis si o tema de medicina sau tratamente naturiste. E bine venit orce care face bine. Si eu la Inceput medicul mi-a spus ca am ulcer duodenal. Iar un altul mi-a spus dupa ce mi-a facut raze cu acel tub, la stomac , mi-a spus ca am defapt : gastrita nodulara. Acum nustiu ce sa mai cred ca am avut si eu acele senzatii de ametiala , greata si dureri insuportabile, si numai bine sa nu-ti fie. Unii mi-au recomandat si zema de cartofi, care , trebuie sa va spun ca a fost `O mare placere` Ehhhh!. dar apoi am luat controloc si injectii si pastile dupa care am luat Omez, sau echivalent. Trebuie sa spun ca de atunci starea stomacelului meu s-a ameliorat. Eu mai am si puterea de a rezista durerii si a o controla-o ca apoi cand nici pastilele nu isi mai faceau efect treceam la ultim `tratament` meloterapie. Muzica ma facea sa renasc, si sa-mi aline durerile. Si asta cativa anibuni Cam 4-5 ani/. Sunt , si am fost impotriva medicamentelor, trecand la retete naturiste. Deja am o carte cu toate astea , cu toate plantele , florile si legumele, sau fructele care pot face minuni. Incercati:prodieta.ro/gastrita-tratament-naturist; mai ales ce nu ai voie
universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:40
Multumesc ChilyWily . Am intrat acolo. E buna venita. Pacat ca nu ma lasa sa copii. dar oricum am retinut esentialul. Ceai verde si cat mai putine sau deloc alimente inflamatorii, ca zahr cafea alcol si altele...
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:48
De la: Marin56, la data 2011-07-30 17:40:39Multumesc ChilyWily . Am intrat acolo. E buna venita. Pacat ca nu ma lasa sa copii. dar oricum am retinut esentialul. Ceai verde si cat mai putine sau deloc alimente inflamatorii, ca zahr cafea alcol si altele... pentru copii ai doua variante : 1.Print Screen -copie-Paint aici selectezi cu drepunghiul din stanga sus ce vrei sa salvezi 2.Screenshot Studio 1.9.92 -instalezi o sa apara in dreapta sus copiezi tot ce se vede pe desktop -dupa care selectezi ce vrei sa ramana. Dupa ce salvezi poti copia normal sau transforma din PDF in text(este un program) Sau salvezi pagina click dreapta maus si ai un link direct
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 17:53
Da este bine ca ati facut acea examinare cu tubul, penrtru a se evidentia cat mai bine si pt a lua un tratament corespunzator cu ceea ce au vazut medici acolo, parerea mea personala pentru dureri de stomac mai este recomandat, si metrocropramid sau ranitidina mai nou ise mai spune arnetin
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 18:05
De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 17:53:25 Da este bine ca ati facut acea examinare cu tubul, penrtru a se evidentia cat mai bine si pt a lua un tratament corespunzator cu ceea ce au vazut medici acolo, parerea mea personala pentru dureri de stomac mai este recomandat, si metrocropramid sau ranitidina mai nou ise mai spune arnetin Asa este dar in cazul medicamentelor procesate industrial e musai recomandarea unui medic..adica doctor. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 18:18
da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu
?
|
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 19:03
De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 18:18:16 da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu Corect ..daca esti doctor/doctorita in caz de boala;in rest ...faptele ca si consecintele iti apartin. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 20:35
De la: chillywilly, la data 2011-07-30 19:03:03De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 18:18:16 da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu La voi in moldova cum se zice "Doctor","Medic" sau "Felcer"...
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 09:57
De la: Silver9AM, la data 2011-07-30 20:35:11De la: chillywilly, la data 2011-07-30 19:03:03De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 18:18:16 da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu Fiind si eu din Moldova imi permit sa raspund: Doctor e in medicina dar e si titlu acordat de o institutie academica. Putini mai spun: "Merg la doctor"! Eu spun :"Merg la Doamna Irina! si toti membrii familiei, rudele, stiu ca merg la Medicul de familie! Cat priveste denumirea de "felcer" e cam scoasa din uzual si inlocuita cu "asistenta". In alta ordine de idei: E bine ca s-a deschis topicul acesta unde ne putem spune cum ne tratam sau ne-am tratat de unele boli dar nu sa si luam experienta ca pe ceva care ne va ajuta, copiind-o. Fiecare ins chiar daca are o boala pe care o are si vecinul, tratamentul se aplica numai individual, dupa rezultatul analizelor. Sigur ca sunt si "boli usoare" ca gripa dar si mici accidente unde interventiile primare sunt cam aceleasi! Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 11:30
De la: _galina_, la data 2011-07-31 09:57:53De la: Silver9AM, la data 2011-07-30 20:35:11De la: chillywilly, la data 2011-07-30 19:03:03De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 18:18:16 da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu Eu ma refer la moldovenii de peste prut.......cum se zice'n Romania ...... Raporteaza abuz de limbaj
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:10
De la: Silver9AM, la data 2011-07-31 11:30:15De la: _galina_, la data 2011-07-31 09:57:53De la: Silver9AM, la data 2011-07-30 20:35:11De la: chillywilly, la data 2011-07-30 19:03:03De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 18:18:16 da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu Specifica draga Silver9AM! Eu nu stiam ca sunt si moldoveni de dincolo! Scuze! Le-am luat "vorba din gura"!
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:22
De la: Dorulet, la data 2011-07-30 16:23:14 AM ....EXPERIENTA BOGATA IN HIPERACIDITATE. NU STIU CE STII TU, STIU CE AM TRAIT EU. ACUM E MAI NORMAL ACIDUL. NU TREBUIE LUTE BAZICE MAI DELOC. TREBUIE CONSULTAT DOCTORUL. LA BAZICE LUATE AIUREA, MAI TIRZIU POT APARE CANCERE LA STOMAC. LA BAZICE CU AL E PERICOL DE FIXARE PE CREIER A ALUMINIULUI. DECI TREBUIE ATENTIE LA CEA MAI BANALA AFECTIUNE, SAU SIMPTOM, HIPERACIDITATEA. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:24
De la: chillywilly, la data 2011-07-30 16:38:15@nastasemihail CURELE CU CRUDITATI SI SUCURI NATURALE, O PRACTIC LA GREU DIN 1978. E FORMIDABILA. DAR LA SUCURI, E CEVA DE MUNCA, CU CURATENIA. DAR MERITA. MAI SINT MULTE METODE F EFICIENTE SI NATURALE.
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:38
Dorulet tu nu ai auzit de aciditate intre 0, sau peste 0, si pina pe la 6? care e de fapt spre neutru.
Exista si lipsa aciditatii la stomac. adica neutru, chiar bazic. la infectii si cancer. Microbii sint distrusi la acid normal. Deci la infectii la stomac, e cam distrusa aciditatea, pe moment. De aceea spun ca otet de mere diluat poate ajuta. dar numai daca nu e gastrita. Aciditatea stomacului, nu e batuta in cuie. Nu e fixa. parca e spre 1, adica f acida. Nu stiu exact, La unii oameni, se pot dizolva metale, fara distrugerea mucoasei. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 12:44
De la: chillywilly, la data 2011-07-30 17:24:50De la: Marin56, la data 2011-07-30 17:18:53Vad ca ati deschis si o tema de medicina sau tratamente naturiste. E bine venit orce care face bine. Si eu la Inceput medicul mi-a spus ca am ulcer duodenal. Iar un altul mi-a spus dupa ce mi-a facut raze cu acel tub, la stomac , mi-a spus ca am defapt : gastrita nodulara. Acum nustiu ce sa mai cred ca am avut si eu acele senzatii de ametiala , greata si dureri insuportabile, si numai bine sa nu-ti fie. Unii mi-au recomandat si zema de cartofi, care , trebuie sa va spun ca a fost `O mare placere` Ehhhh!. dar apoi am luat controloc si injectii si pastile dupa care am luat Omez, sau echivalent. Trebuie sa spun ca de atunci starea stomacelului meu s-a ameliorat. Eu mai am si puterea de a rezista durerii si a o controla-o ca apoi cand nici pastilele nu isi mai faceau efect treceam la ultim `tratament` meloterapie. Muzica ma facea sa renasc, si sa-mi aline durerile. Si asta cativa anibuni Cam 4-5 ani/. Sunt , si am fost impotriva medicamentelor, trecand la retete naturiste. Deja am o carte cu toate astea , cu toate plantele , florile si legumele, sau fructele care pot face minuni. In iunie 1992, nici salata verde nu puteam minCA numai brinza de oaie suportam. Dupa un tratament energizant, facut de mine. in toamna lui 1993, puteam minca ardei iute si usturoi, pe stomacul gol. De fapt intarirea stomacului s-a produs, dupa citeva luni, de tratament energizant. Si un singur medicament, ce acum nu mai e. Dar acela il mai luasem si nu a avut efect. Deci energizarea a fost cauza vindecari. De citeva ori pe zi. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 15:34
Silvar EU NU SUNT NICI MOLD,ARDEL, SAU DOBROGE,SAU ALTA SUNT O NERGRESA FRUMOASA OK
DOCTOR SE MAI SPUNE PRIN UNELE ZONE DAR LA BUHAREST S-E SPUNE MEDIC OK
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 18:50
Daca te referi la copy/paste nu. Nu pot vedea tot articolul si am incercat sa-l salvezi pagina cu pagina dar cand am terminat nu pot salva pe toate. Imi apare crucea de maus si nu mai pot face nimic.
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 19:02
Da Gata am rezolvat-o am copiat toata pagina.
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 19:33
De la: nastasemihail, la data 2011-07-31 12:38:12Dorulet tu nu ai auzit de aciditate intre 0, sau peste 0, si pina pe la 6? care e de fapt spre neutru. Hai c� am r�s ...o tur� bun�! Vezi c� nu �tii?! �la despre care vorbe�ti tu mai sus, este PH-ul...nu sucul gastric. �n func�ie de PH-ul din stomac, corpul t�u simte aciditatea.... Numa' bine!
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 19:36
De la: _galina_, la data 2011-07-31 09:57:53De la: Silver9AM, la data 2011-07-30 20:35:11De la: chillywilly, la data 2011-07-30 19:03:03De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 18:18:16 da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu Corect!...pe la noi, �n ardeal, i se spune "felcer" nu numai asistentului ci �i farmacistului.
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 19:50
De la: Dorulet, la data 2011-07-31 19:36:37De la: _galina_, la data 2011-07-31 09:57:53De la: Silver9AM, la data 2011-07-30 20:35:11De la: chillywilly, la data 2011-07-30 19:03:03De la: muzza_cu_ochii_verzi, la data 2011-07-30 18:18:16 da , noi suntem ceea ce gindim si cum gindim ce este mai bine pentru noi si ce decizii vom lua doar suntem majori nu .....si uite-asa mai invatam cate ceva! In plus, iata, am aflat ca cineva e din partea ardealului! Eu tot timpul te vedeam la malul Marii!
|
|
Postat pe: 31 Iulie 2011, ora 19:57
Sunt din Cluj, inima ardealului!
|
|
|
|

S�-mi spun� �i mie cineva, care �tie, ce naiba de cuv�nt �i �la "omperiment"�n limba rom�n�!
Poate s-a vrut a scrie "impediment".
Corect!...pe la noi, �n ardeal, i se spune "felcer" nu numai asistentului ci �i farmacistului.